Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Snowtime
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ti Loka 20, 2015 7:14 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Snowtime »

Sillä aiemmin mainitsemallani Janilla, olipa serkku tai veli, on siis lääketukku (toimittaa lääkkeitä apteekeille tehtailta) ja biomassaa energiaksi tuotava viljelmä. Muilla suvun miehillä on tiettävästi kuljetusyritys. Siinä duunaa aika monta sukulaista. Eli noiden töiden vuoksi aika tiivis perhepiiri. Viimeaikoina on joillain ollut niitä oudon jyrkkiä mielipiteitä esillä, mutta aiemmissa vaikkapa parin vuoden takaisissa päivityksissä ei ole mielestäni kovin erikoista.

Australian reissuhan on todella kallis kun ottaa huomioon, että ovat olleet nuoria. Sergey on jo Nelalla ollut siihen aikaan, muttei mukana (hintakysymys?). Itselläni oli nuorena, pitkä aika sitten, aussi kirjeenvaihtotoveri, ja siksi tiedän, että siellä on roisi ja avoin elämäntyyli. Se on kuten meillä Lapin hulluus, jollainen koko suvusta paistaa läpi.

Minusta yleensäkin, niin täällä, etsijöiden Facebookissa kuin mediassa, tuijotetaan liikaa nippeliasioita. Oliko yksi tai kaksi takkia päällekkäin? Sillä ei ole katoamisen tai löytymisen kannalta juuri merkitystä. Ei liioin kengillä, paitsi jos ne löytyisivät irrallaan jostain. Karhu ei syö sekään ketään laukkuineen päivineen. Auto-onnettomuudessakin kamat lentäisivät pitkin mantuja ja verta olisi ollut alkuaikoina jollain kylätiellä. Jos ruumis olisi poltettu, tuhkat löytyisivät jostain ja ne pystytään tutkimaan. Mutta kun ei ole tainnut löytyä edes hiuskiehkuraa.

Kun sukulaisilla on lääketukku ja tuttuja lääkäreitä ja apteekkareja lukuisia siellä Tsekeissä, on aika turhaa spekuloida silläkään, oliko Nelalla särkylääkkeitä. Sitä paitsi niitähän saa varastoon ilman reseptiä Suomessakin. Samoin tuo että valehteliko kadonnut pomolleen tai jollekin muulle: kertoi ainakin sikäli totuuden, että sanoi, ettei pääse koko päivänä töihin. Yleensä akateemisten ihmisten kansoittamilla työpaikoilla uskotaan ihmisen omaan sanaan ja arviointikykyyn sen suhteen, onko työkykyinen tai ei. Jopa lääkärin arvio sairauslomasta perustuu lyhyissä lomissa asiakkaan oman kertomukseen.

Etsintä on toki hyvä asia, mutta tässähän alkaa näyttämään, että korkeintaan puhelin on siellä maastossa. Se on aika kallis kapula, jos on uusi. Suomen hinta noin 700 euroa. Harva kuljettelee retkellä tuollaista mukana kadottamisriskin vuoksi.

Poliisi kertoi julkisuudessa etsinnän alkuvaiheessa, ettei kadonnut ole heidän tietojensa mukaan lähtenyt maasta, eli ilmeisesti jotain tarkistuksia rajapaikoille on tehty (varmaan tietotekniikan avulla). En tiedä, miten kattavia ne ovat, en tunne sen puolen viranomaistoimintaa.

Tuo mahdollinen iäkkäämmän rouvan havainto Ahvilammen läheiseltä tien levennykseltä viittaisi bussiin aikomiseen tai kyydin odotteluun. Kattilasta tulee melkein mitä reittiä vaan noin seitsemän kilometriä siihen, Retkikartta.fi -mekanismilla mitattuna. Se on alle puolentoista tunnin kävely. Eli pysähtyä on pitänyt välillä yli 2 tunniksi. Kyseinen lenkki kuluttaa kohtalaisen kookkaalta kävelijältä sen verran energiaa, että kolmen viinerin ja suklaalevyn nopeat hiilihydraatit eivät kunnolla riitä. Kaupan viinerihän on ihan ohut lötky. Nälkä on varmaan ollut siinä loppupuolella. Ainakin palautumisevään tarve. Kävelylenkki ei ole outo, jos on ollut tarkoitus pitää huilipäivä. Emmehän ole olleet kuuntelemassa tai näkemässä sitä työpaikalle ilmoittelua autenttisesti, vaan lehdessä kirjoitetun tiedon varassa.

Mielestäni tuon rouvan havainto Ahvilammelta pitäisi saada tarkennettua. Ja lähipiiristä olisi hyvä saada lisätietoa kadonneen oloista, sikäli kun heillä sellaista on kertoa. Muuten arvelen, että tämä jää pimeäksi keissiksi.

"Meillä päin" ei ole näkynyt. Tarkistin jopa kaapit, kun joku arveli kadonneen pyörineen liettualaisten kanssa :)
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

GreenDay, tässä linkkiä uutiseen, josta lainattua kohtaa (huom. viranomaisen suoraan sanomaa, jolloin oletusarvo painavampaa, kuin epäsuoremmassa uutisointikerronnassa) :
Kruskopfin mukaan poliisi on kuitenkin saanut tarkennettua Saglenovan reittiä matkalla Nuuksioon.

- Ei ole oikeastaan muuta, kun ollaan pystytty paikantamaan hänet Myyrmäen juna-asemalle. Hän on junalla kotoaan lähtenyt Myyrmäkeen.


Linkki: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092 ... _source=al

Saattaa kuitenkin olla, että tuokaan tieto ei ole 100% varmaa, koska siitä ei ilmene onko paikannettu matkustaneeksi junalla, tarkkaan ottaenhan tuossa sanotaan johtopäätelmää sen perusteella että N ollut Myyrmäen asemalla --> junamatkustus. Mikä on luontevaa olettamaa, eritoten jos kävelyreitti ei menisi juna-aseman läheltä.

Koitan laittaa harkitusti asioita ja etenkin jos henkilöihin liittyviä spekulaatioita, niin voi vaikuttaa kuin ei tulisi suoraa latinkia näyttöön - koen että julkisesti netissä mieluummin niin päin, vähän diplomatiaa. Tai kryptisismin rajamailla.

Tuohon netin julkisten juttujen jaa'antaan. Huomioonottavaa jos ei käytä koko nimiä ns. ulkopuolisten ihmisten kohdalla vaan esim. nimikirjaimia ja kuvien kohdalla blurrata ulkopuolisten kasvot tai vaan vinkata että netistä löytyy. Ulkopuolisempien kanssa tarkempaa kuin esim. mediaan menneiden, uutisoitujen asioiden äärellä. Huomaavaisuusasioita.

Sitten hiusasiaan. Lainaan tähän kenties tärkeäksi osoittautuvan kohdan Ahvilammen havainnojan haastattelusta, jossa "sn" tarkoittaa silminnäkijää. Alleviivauksen olen lisännyt korostamaan hiusasiaa. Huomattavaa on se varmuus, jolla silminnäkijä kertoo tukasta, erityisesti että väri oli takaata katsottuna "punertavan ruskea." Kysymys kuuluukin, oliko N:lla katoamisen aikoihin punertavan rusehtavat hiukset? Aviomies tietänee. Jos ei ollut, niin pistää epäilemään oliko kyseessä sittenkin joku muu punatakkinen nainen.
Millainen takki hänellä oli?
Sn: Paksu takki, ohuttakki, toppatakki?
Naisella oli punakka pusakka ja takaapäin nähtynä punertavan rusertavat hiukset, jotka ulottuivat lähes puoleen selkään.
Muistatteko oliko hiukset kiinni vai auki tai oliko hänellä päässään jotain?
Sn: en muista tarkemmin, mutta punertavan ruskeat ne hiukset oli
.
Linkki: ketjun sivu 508, tarkempi linkki https://www.facebook.com/kadonneenetsin ... 57877253:0 .
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
tartsani
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Su Marras 01, 2015 2:34 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja tartsani »

takkulasta kirjoitti:
tartsani kirjoitti:Teoriani on seuraava.
Sergei vietti 8.9-9.9 välisen yön Nuuksiossa, ehkä ollut riitaa Nelan kanssa. Koska työpaikalle ei yleisälyn mukaan kehdata soittaa poissaolosta avioriidan vuoksi, keksi Nela pääkivun.
Poissaoloilmoituksen hoidettuaan viineriostoksille Myyrmanniin ja sieltä busseilla Nuuksioon etsimään miestä. Pullaa lohdukkeeksi "tuu ny kotiin jo."

Noin klo 1425 viesti äidille, joko niin että riita oli ohi ja hääkuvat tulivat mieleen, tai sitten mies edelleen mököttämässä kuusen alla ja toivo sovinnosta palautti häät Nelan mieleen.

Pariskunta kohtasi siis Nuuksiossa, Nela ei palannut kotiin. Kännykkä jäi maastoon.
Sergei sen sijaan meni kotiin odottamaan vieraita ja vaimoaan, leikisti.
Hieno speku tartsani! Joku osaa ajatella vielä luovasti. Jotain uutta näkökulmaa olen odotellutkin, kun on hieman tahtonut tämä keskustelu pyöriä ympyrää.
Tämähän voisi toimia, en löydä mitään syytä miksei.
KIITOS
Mun mielestä teoriaa tukee se, että etsinnät aloitettiin pikimmiten juuri Nuuksiossa. Jos ajattelee S:n soittoja Nelalle, niin ne on tehty Nuuksiopäivän jälkeen alkuillasta kotimaston läheltä. Tätähän ei ole valotettu, että monelta mies soitteli ja mikä masto.

Voiko olla, ettei kukaan muu ole tätä teoriaa mieťtinyt? Tukekaa ny.
nellistiina
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 11:00 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja nellistiina »

Kun katselee noita kuvia saa entistä enemmän vaan käsityksen että Nela on itsestään hyvin huolta pitänyt. Opiskellut ja asiat olleet kunnossa samoin kavereista voi päätellä.
Ei kotiasiat näy aina päällepäin, mutta tulee ikävä tuntuma, että kotiinlähdön ja sen rouvan vihejeen aikoihin on joku mennyt pieleen. Noussut johonkin autoon joko omasta halusta tai pakotettu? Sekin outoa, jos pakotettu kuitenkin paljon ihmisiä liikkeellä. Tosin olihan se edellinenkin sieppaus tapahtunut lenkkipolulla keskellä kirkasta päivää. Olikohan sen siepparin auto ollut silloin Kattilan parkkipaikalla vai missä?
nellistiina
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 11:00 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja nellistiina »

Tartsanin teoria on ihan hyvä. Toisaalta taas ihmetyttää, kun poliisit olivat etsimässä silloin aiemmin ne lausunnot, että turha etsiä täältä tyyliin. Niin ja kuitenkin heti katoamisen jälkeen omatoimisesti haettiin Nuuksiosta. Lopussa sitten lässähti into kuten sekin lause, että " hyvä, että poliisi lopetti etsinnät Nuuksiossa". Tietysti siinä varmaan toive, että löytyy muualta hengissä. On ristiriitaista oletan, että siihen käyttäytymiseen erityinen syy joka poliisilla tiedossa.
En osaa paikallistaa niitä etsintöjä, mutta käsitys, että se Turuntien reuna ja Ämmässuon ja rouvan havaintopaikan välistä aluetta ei ole vielä koluttu? On aloitettu Kattilasta ja edetty etelään päin? Sen Ämmässuon maston ympäristö ehkä vielä tutkimatta ja se Saarilammen alue?
Sekin on outoa, että sanottiin puhelimen olleen liikkeessä sammumiseen asti?
nellistiina
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: Ti Syys 22, 2015 11:00 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja nellistiina »

Sivulla 363 ps: "aikaisemmin varoittelinkin Nuuksiosta silloin kaikki otti sen vitsinä vaan eipä ota enää" En löytänyt missä aikaisemmin varoitellut.
irisu
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2015 2:04 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja irisu »

GreenDay kirjoitti: Kiitos! Sukunimeä en vielä selvittänyt, mutta tämä kuva, jotenkin pistää silmään http://www.lakako.com/post/1052242118897266777. (Tiedä sitten kuinka paljon lisää mahdollisia Nela kuvia löytyy tuolta). Kuinka pitkä Nela tosiaan on muihin tyttöihin verrattuna ja huomatkaa aktiivisuusranneke tuossakin mekko päällä kuvassa :?:
Olisiko aktiivisuusrannekkeelta näyttävä muuten Apple Watch -kello? Ei niin että sillä olisi mitään ratkaisevaa merkitystä, mutta kuitenkin. Vertaa Apple Watchiin (geneerinen netistä löytynyt tuotekuva): http://www.mactrast.com/wp-content/uplo ... G_2296.jpg

Edit. omaa sanamuotoa rannekkeesta.
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ande »

Snowtime kirjoitti: Poliisi kertoi julkisuudessa etsinnän alkuvaiheessa, ettei kadonnut ole heidän tietojensa mukaan lähtenyt maasta, eli ilmeisesti jotain tarkistuksia rajapaikoille on tehty (varmaan tietotekniikan avulla). En tiedä, miten kattavia ne ovat, en tunne sen puolen viranomaistoimintaa.
En minäkään viranomaistoimintaa tunne, mutta eräänkin kerran Norjan ja Ruotsin rajan pohjoisessa ylittäneenä voin kertoa, että viranomaiset eivät tasan tarkkaan seuraa yhtään sitä, mitä liikkuu Suomesta pois. Viime aikoina ollaan kiinnostuttu siitä, mitä Suomeen päin tulee, lähinnä nuuskasta.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2473
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Pyykkinarun käyttötarkoituksiin varmasti parhaiten vastaisi joku eränkävijä/vaellusten/retkeilyn ammattilainen. Mutta teen sellaisen ehkä väärän vertauksen, mutta jos pyykkinaru ei ollut menossa kotiin ihan pyykinkuivatukseen tai johonkin tulevaan asiaan (esim. retkeilyvarusteeksi) niin jos pyykkinaru on = köysi niin:

-vaellusvarustelistaan kuuluu aina köysi, en tiedä kuuluuko esim. päivän retkeilyvarustukseen?

Köyttä käytetään:

-vaatteiden kuivatukseen
-suojan rakentamiseen esim. telttakankaan kanssa
-vesistön ylitykseen
-kiipeilyyn, yleensä ylöspäin, mutta varmistaa myös sivusuunnassa etenemistä
-laskeutumiseen, varmistaa laskeutumista
-jäätikön ylittämiseen, mukana usein myös hakku jne.
-sukeltajat käyttävät ns. 'turvalankaa'. Esim. luolasukeltajat merkkaavat reittinsä ylimääräisellä köydellä/narulla tms jos eksyvät tai tulee hätätilanne niin löytävät takaisin pintaan.

Sitten ilmeisesti oli joku uusi tyylisuuntaus johonkin 'trabetsitaiteiluun' eli köydellä kävelyyn. Ja kaippa joku kätevä voi valmistaa köydestä vaikka ns. riippukeinun tai siis että lepää esim. kahden viritetyn köyden päällä.

Nämä nyt tuli mieleen tällaiselta ei-retkeilijältä. Lisäksi valitettavasti köysi/kestävä naru sopii hirttäytymiseen tai itsensä sitomiseen johonkin tms.
Lisäksi jossakin metsissä on merkitty vaarallinen polunreuna esim. köydellä. Eli jos polku menee vaikka jyrkänteen vieressä niin köysi on asetettu huomioksi, 'kaiteeksi' polun reunaan.
Viimeksi muokannut MissMallard, Ti Marras 03, 2015 9:54 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ghostface Killah
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 10:30 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ghostface Killah »

irisu kirjoitti:Olisiko aktiivisuusrannekkeelta näyttävä muuten Apple Watch -kello?
Apple Watch tuli Suomessa myyntiin 9.10.2015 ja ranteessa oleva laite taitaa olla Polarin M400. Näkyi jossain kuvassa paremmin.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2473
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

HUOMIO!

Tänään 3.11 Mtv3 klo 20.05 ohjelma 'Merta edemmäs kalaan'. Ohjelma tehty Nuuksiossa, eli jos kiinnostaa niin siinä tv-kuvan perusteella näkee vähän Nuuksiota. Ohjelman henkilöt EIVÄT liity Nelan katoamiseen!!
Bohemian Rhapsody
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody »

En tiedä miksi,mutta kun avasin tämän kuvan.Katsoin mielestäni raskaana olevaa naista. Näkeekö kukaan samoin?
http://www.lakako.com/post/1052242118897266777
Mortui vivos docent
puutarhatonttu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: To Syys 01, 2011 11:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja puutarhatonttu »

Jos joku Nelan läheisistä voisi käydä vielä läpi hänen henkilökohtaisia papereitaan/päiväkirjojaan, jos olisi jättänyt vaikka jonkun vinkin. Ei tää oikeen muuten ratkea. Käydä uudestaan läpi kaikki tapahtumat alusta loppuun uudesta näkökulmasta. Esim. tuo bussikortin käyttäminen seutumatkalle ei oikein istu. Kyllä itse ainakin tiedän mihin korttini kelpaa ja mihin ei. Joskus lisärahan ostaminen kortille voisi tietysti selittää asian, mutta oliko Nelalla yleensä kortilla lisärahaa? Kaikki tuollaiset voisi miettiä uudestaan. Joku osa-alue tässä koko katoamisessa ei oikein istu
Whisgood
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: To Marras 27, 2014 10:46 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Whisgood »

Kun luin tuota Nuuksion kaappausta käsittelevää murhainfon sivustoa, johon linkki tässä alempana ja iltasanomien uutista, niin kyllä tuli niin vahvasti sellainen olo, että sama kaappari on Nelan vienyt. Toivottavasti muutkin nuo lukevat. Aika hyvin sopii reititkin.

Jos Nela on saman hepun viemä, niin sitten voi ollakin hankala häntä löytää, mutta ehkä on toivoa, että Nela voisi olla vielä elossa.

Is:n kuvassa kaapparin auto. Poliisi oli myös jossain vaiheessa "etsinyt" vaaleaa pakettiautoa. (Joku selvänäkijä oli nähnyt, että Nelan kaappanneella miehellä olisi tai olisi ollut sekä pakettiauto että vaaleahko sedan-mallinen auto).

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 43073.html

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=11&t=15151
Bohemian Rhapsody
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody »

Ghostface Killah kirjoitti:
irisu kirjoitti:Olisiko aktiivisuusrannekkeelta näyttävä muuten Apple Watch -kello?
Apple Watch tuli Suomessa myyntiin 9.10.2015 ja ranteessa oleva laite taitaa olla Polarin M400. Näkyi jossain kuvassa paremmin.
Ja jos näin, niin Polar M400 on gps.
Mortui vivos docent
Vastaa Viestiin