Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Ghostface Killah
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 10:30 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ghostface Killah »

laura_riikka kirjoitti:Kohde ei ole todellakaan minkään ulkoilureitin läheisyydessäkään. Ei lähimainkaan. Käsitykseni mukaan asutuksen keskellä oleva pienempi metsä eikä varsinaisesti Nuuksion kansallispuistoaluettakaan.
Kattilajärvi (mistä aviomies etsi alkuvaiheessa(?) on linnuntietä noin 2,5km päässä Nelan löytöpaikasta. Kattilajärven ja löytöpaikan keskipaikkeilla (1km päässä löytöpaikasta) on pieni parkkipaikka koiraihmisille, mistä sitten lähtevät ties minne.

Onko kukaan tutkinut löytyykö mistään Nuuksiossa olleiden suunnistuskilpailuiden karttoja? Olisiko jossain löytöpaikan lähistöllä ollut rasti? Vai miten Nela on juuri tuonne mennyt tekemään lopullisen ratkaisunsa?

Viereiseltä Hyppykalliolta näkyy Ämmässuon masto.
Kamarialainen
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: To Loka 08, 2015 10:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kamarialainen »

Itse olin yksi niistä, jotka eivät uskoneet itsemurhaan. Katsoin asiaa liikaa omien kokemusten
ja miehisen näkökulman kautta. En todellakaan uskonut, että itsensä olisi hirttänyt. Huh, kuin yllättikin.

Poliisille kyllä annan sapiskaa tästä jutusta. Eivät missään koskaan maininneet sanallakaan
siitä, että nuo teletiedot ovat epäluotettavia. Koko etsintä suoritettiin näin ollen aivan
liikaa niiden pohjalta. Koko hemmetin ajan minua niin vitutti tuo. En tiedä vaikuttaako
meneillään oleva Aarnio keissi, vai miksi Poliisi vaikeni täysin tuosta epäluotettavuudesta
ja esitteli mastotietoja täysinä faktoina? Sanoin alun alkaen, että joko eivät halua ihmisten
tietävän teletietojen epäluotettavuutta tai osaaminen ei riitä. En edelleenkään tiedä kumpi oli, mutta jos tällainen kaltaiseni hörhökin tietää, että mastotiedot eivät ole luotettavia, niin
kyllä sen operaattorit ja poliisikin tietää. Kunhan eivät halunneet ihmisten tietävän.
Mastotiedoilla on varmaan tuomittu jengiä oikeudessa ja tuomitaan jatkossakin. Ei siihen
sovi faktojen tulla esiin.
Anna Nymfi
Poliisikoira Rex
Viestit: 266
Liittynyt: To Loka 02, 2014 9:56 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Anna Nymfi »

Minulle on eri elämäntilanteissa ainoastaan silloin, kun olen hyvin pettynyt rakkaussuhteesta paljastuneeseen "petokseen" (toinen nainen kuvioissa/mielessä, valehtelu), tullut mieleen halu kuolla. Muistan hyvin kerran ulkomailla, kun kuulin jotain vastaavaa, ja silloin hakeuduin luontoon yksinäisyyteen, ja kävi mielessä, että tekisi mieli vain hypätä alas. Kuitenkaan en ole itsemurhatyyppiä, enkä haudo tuollaisia muuten, niin se tunne meni sitten ohi päivässä.

Tuli vain mieleeni, jos näin pian häiden jälkeen Nelalle on paljastunut jokin asia.
Evian
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Su Syys 20, 2015 3:38 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Evian »

nyc kirjoitti:Työelämä on tärkeä osa jokaisen elämää, mutta vaikea uskoa että niiden aiheuttaman stressin tai vaikeuksien takia joku riistäisi itseltään hengen, sen sijaan että vaihtaisi työpaikkaa. Noin nuorella ja koulutetulla naisella ei varmasti olisi ollut vaikeuksia niin tehdä. Ainoat painavat syyt jotka tulee mieleen on terveydellinen ongelma tai ylipääsemättömät kotiolo suhteet.
Elätkö jossain kuplassa? Korkeakoulutettujen nuorten aikuisten työttömyys on kasvanut Suomessa nopeasti melkein jokaisella koulutusalalla, ihan insinöörejä myöten. Yt-neuvotteluista uutisoidaan jossain joka päivä. Nela ei myöskään ollut suomalainen tai osannut natiivitasolla suomea, joten työmarkkinoilla hänellä olisi heti huonommat lähtökohdat. Otetaan huomioon myös, että Nela teki pitkään palkatta työtä. Kuinka moni valitsisi palkattoman duunin, jos olisi mahdollisuus vakituiseen työsuhteeseen palkkoineen päivineen.


Toisena, vähän ikävänä asiana tuli myös mieleen, kuinka maahanmuuttokriittistä keskustelua Suomen mediassa on viime aikoina ollut. Siis sellaista, jossa kaikki maahanmuuttajat niputetaan samaan ryhmään. En tiedä miltä sellainen tuntuu työtätekevän, valkoisen maahanmuuttajan silmin. Ehkä se ei pahemmin hetkauta, mutta voihan se myös satuttaa. Saada olon tuntumaan ulkopuoliselta.
GreenDay
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Syys 29, 2015 11:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja GreenDay »

takkulasta kirjoitti:Jäljelle jää jättiläismäinen kysymys: MIKSI?
Mikä saa nuoren ihmisen tekemään päätöksen päättää päivänsä ja vielä toteuttamaan sen näin päättäväisesti?
Voiko olla vain yhtä merkittävää syytä vai tarvittaisiinko useampia, jotka lopulta päätyvät suunnitelmasta lopulliseen tekoon?
Kysykää läheisiltänne ja ystäviltänne tänään, ainakin yhdeltä: Mitä sulle kuuluu?
Ja älkää tyytykö vastaukseen: Ihan hyvää...
Kyllä, mikään yksittäinen asia ei riitä itsemurha päätöksen tekemiseen. Ihminen ei kuitenkaan ole niin musta-valkoinen, vaikka ajattelunsa saattaa sillä hetkellä kun toimii, itsemurha aikeissa ollakin. Asiat kehittyvät, ihmiset kehittyvät. Joskus elämä on ihmiselle liikaa ja siinä varmasti syy, miksi ihminen päätyy itsemurhaan. Mitään syväanalyyseja en pysty tekemään. Jokainen ihminen on erilainen.
Tabula Rasa kirjoitti: Asiattomasta viestinnästä ei ole kyse vaan yhdessä Sergeyn kanssa sovitusta asian julkituomisesta. Ei Jarkko tällaista tietenkään ilman Sergeyn suostumusta tekisi.
Jarkko on tiedottanut asiallisesti koko etsinnän ajan, että muutkin tietävät missä mennään. Hän arvostaa kanssaeläjiään, eikä salaile asioita entisen Neuvostoliiton malliin. Ilman hänen suoraa tiedottamistaan tämäkin keskusteluketju kasvaisi seuraavat 500 sivua väittelynä tekikö Nela itsemurhan vai ei.

Voimme myös oppia Nelan tapauksesta asioita, joilla tänne jääneitä voimme auttaa. Opimme mm. sen, että itsemurha-aikeet eivät näkyneet päällepäin millääntavoin

Yksi syy, miksi avoimeen tiedottamiseen ryhdyttiin on se, ettei kaikki Minfolaiset ym. yksitellen soita nyt surutyötä tekevälle Sergeylle, kysyäkseen teki Nela itsemurhan vai ei ja jos teki niin miten. Hänelle on nimittäin kaikenlaista tässä etsinnän aikana soiteltu….
Tabula Rasa kirjoitti:
Boldaukset omiani.

Emme me mitään oppineet (puhu omasta puolestasi)! On aivan selvää, että joskus itsemurha aikeet näkyvät, joskus eivät. Jos ne näkyisivät, niin olisiko meillä itsemurhia? Mistä sinä tiedät sanoa, että itsemurha aikeet eivät näkyneet Nelasta millään tavoin? Oletko hänen läheinen/ystävä?

Eikä siltikään, vaikka tietäisimme, että joku hautoo itsemurhaa, ei meillä ole valtaa toisen ihmisen elämään. Meistä jokainen kulkee sitä omaa polkuaan ja vastaa lähtökohtaisesti vain itsestään.

Toivon, että mm. Minfolaisissa on sen verran ihmisyyttä, että eivät tuollaista kuvatunkaltaista lähtisi tekemään :( Omaiset saivat tiedon kuolemasta vasta eilen ja, vaikka siitä olisi kulunut 10 vuotta, niin mikään - ei mikään - ei oikeuta häiritsemään suruaikaa viettävien rauhaa ja itsensä kokoamista, pienin askelin eteenpäin menoa. Myös ystävät, tuttavat ja asiaa seuranneet, etsijät tarvitsevat nyt rauhaa, aikaa surra.

OT: En ole lukenut koko ketjua loppuun, kun nämä hyökkäsivät niin silmille ketjusta. On ollut myös tarkoitus palata mm. Lassielle, mutta kyllä tämä lopputulema itseänikin on aika tavalla surettanut.

Kiitos teille, jotka olette jakaneet keskustelussa myös omakohtaisia rankkoja kokemuksia ♥
Anna Nymfi
Poliisikoira Rex
Viestit: 266
Liittynyt: To Loka 02, 2014 9:56 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Anna Nymfi »

Minun mielestäni on useimmiten miehiin liittyvä asia, että työn takia tappaa itsensä. Ei tule mieleen mitään tarinaa naisista, joka olisi näistä syistä itsemurhaan päätynyt. Voihan niitä olla, mutta...
etsiväetsii
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: To Syys 24, 2015 12:20 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja etsiväetsii »

Epäilin onnettomuutta eniten kun löytyi tuolta ja sanottiin ettei epäillä rikosta, mutta jos on Hyöppönen varmaksi sanonut että hirttäytyneenä.

Mahdollista on kuitenkin sekin mielestäni, jos on löytynyt hirttyneenä, ettei ole itse mennyt hirteen vaan on joutunut murhatuksi. Ei olisi ensimmäinen kerta maapallolla.
Sanani on lakisi.
ektr
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 12:58 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja ektr »

etsiväetsii kirjoitti:Epäilin onnettomuutta eniten kun löytyi tuolta ja sanottiin ettei epäillä rikosta, mutta jos on Hyöppönen varmaksi sanonut että hirttäytyneenä.

Mahdollista on kuitenkin sekin mielestäni, jos on löytynyt hirttyneenä, ettei ole itse mennyt hirteen vaan on joutunut murhatuksi. Ei olisi ensimmäinen kerta maapallolla.

Uhri ostanut itse välineet? Melkonen todennäköisyys saisi olla, että joku löytää uhrin repusta sopivasti samana päivänä ostetut hirttokamat.
Betonipuu
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: Pe Syys 25, 2015 6:28 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Betonipuu »

Onhan sieltä repusta saattanut löytyä vaikka kirje omaisille.
Wickeddy
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: Ti Touko 05, 2015 2:20 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Wickeddy »

Sergei kyllä tiesi alusta alkaen että jotain oli mitä ei varmastikaan halua julkisuuteen tuoda. Sen verran ripeästi lähti lentokentällekkin etsimään. Puhumattakaan tästä etsintöjen aktiivisuudesta. Olisiko Nela kuitenkin joskus pyytänyt hiljaisesti apua pahaan oloonsa sanomalla sergeille haluavansa pois.
kunnia meni ,mutta maine jäi.
Ect.
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 5:34 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ect. »

Justina kirjoitti:
jukuripää kirjoitti:Onko nyt ihan oikeasti jossain luettavissa Sergeyn toimesta julkaistu tiedote, että Nela on löytynyt nimenomaan hirttäytyneenä/itsemurhan tehneenä?
Vai onko tuo hirttäytyminen vain jokin rivien välistä koottu oletus?
Kyllä kuormaliina ja pyykkinaru kertovat nyt omaa tarinaansa.


Sivustolla "sytytetään kynttilä " sytyttäisimmekö vielä Nelalle ja omaisille??!! ..
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Gladys »

Eiköhän itsetuhoisuudesta ollut aviomiehellä aavistuksia, kun jo heti ensimmäisenä yönä oltiin oikeilla huudeilla etsimässä. Eli varmaan on paha olo tullut esiin, joko hiljaisesti tai kovaan ääneen. Kuka tietää kuinka paljon siellä on esim. riitojen tai muiden ahdistusten keskellä uhkailtu sillä, että jonakin päivänä lähdetään ja kadotaan lopullisesti Nuuksion metsiin.

Itse en jaksa glorifioida tapausta. Suunnitelmallisesti ja itsekkäästi hoidettu julmuus omia läheisiä kohtaan. Ei kerää minulta sympatiapisteitä. Omaisille toivotan kovasti voimia.

Hyvä että löytyi.
All is pretty.
- Andy Warhol
Emmett Young
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 10:56 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Emmett Young »

mariehh kirjoitti: Aika noloa, että edellinen ilonpäivitys sai olla rauhassa lähes 24 tuntia ja vasta ulkopuolisen huomautus sai Nelan työkaverit ottamaan ilopäivityksensä pois. Ilmeisesti työsuhde ei ole ollutkaan niin hyvä Nelaa kohtaan... Ei ihme, että Sergey on vihjannut Nelan voivan töiden takia huonosti.
Lainausta lyhennetty.
Paljonkohan jäi palkkasaatavia yritykseen, kun oli tehnyt pitkään töitä ilman korvausta?
– Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun tiedotettavaa ilmenee, tiedotteessa kerrotaan.
Laaksossa
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: To Syys 24, 2015 9:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Laaksossa »

Aviomies sanoi heti alussa että Nela stressas töitä. Ts olikohan työpaikka kuitenkin hataralla pohjalla kun oli aiemmin tehnyt ilmaistyötä. Työpaikan menettämisen pelko on uskomattoman vahva voima joka murentaa ihmistä sisältäpäin.Tuntui että Nela ainakin yritti 'henkeen ja vereen' pitää siitä kiinni.
Kamarialainen
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: To Loka 08, 2015 10:48 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kamarialainen »

Painukaa nyt helvettiin ne, joilla ei ole muuta sanottavaa kuin kuinka itsekästä itsemurha on.
Helvetti, juuri tuollaisten idioottien takia niitä tapahtuu, kuin kellekään ei voi puhua mitään.
Tiedättekö saatana kuinka paljon tuskaa ihminen kokee, joka yleensä tappaa itsensä?
Se on niin helppo jonkun mistään mitään tietämättömän pellen tulla sanomaan hyi hyi.
Mikä ihme siinä on? Maailmassa tapetaan jengiä, joka sekunti. Ei siinä mitään. Ihan ok.
Annas sitten olla kun joku tappaa ittesä. Se on kyllä niin itsekästä. Voi jumalauta.
Vastaa Viestiin