Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
laura_riikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 7:07 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja laura_riikka »

Amy kirjoitti:
laura_riikka kirjoitti: Jos pyykkinarut oli ostettu itsemurhaa varten. Mihin käyttötarkoitukseen vartavasten ostetut onget sitten esimerkiksi olivat?
Olisko voinut olla vaikka apuna narujen nostamiseen puuhun tai jotain vastaavaa?

Minä en voi kuin ihmetellä kuinka monet vielä uskovat kyseessä olevan muuta kuin itsemurha. Jos henkilö löytyy hirttonarusta roikkumasta, mitä vakuuttavampaa todistetta itsemurhasta enää tarvitsee??

Mikä on todennäköisyys sille, että töistä tarkoituksella pois jäänyt ja narua varta vasten ostamassa käynyt nainen joutuisi ulkoupuolisen hirttämäksi. Jos ei ois vakava asia, mua huvittaisi kuinka hölmöjä ihmiset onkaan. Miten te meinaatte että ulkopuolinen surmaaja nostaisi velton ruumiin jonnekin oksalle kiikkumaan? Nyt valoja päälle oikeasti!
Amy. Kerrataan vielä. Eli faktaa on: Nela osti kaupasta 3 viineriä, juomaa, pyykkinarua, pyykkipoikia (ei ole vahvistettua tietoa onko ollut samassa paketissa pyykkinarun kanssa vai erillinen pyykkipoikapaketti eli onko ostanut tarkoituksella myös pyykkipoikia) ja kaksi onkea. Tämän lisäksi myöhemmin tullut tieto (kuvakaappauksella Vapepa etsijän listalta) kuormaliina (teksti epäselvä eli epävarma tieto) ja Fazerin sinistä suklaata. Mielestäni jotta suunniteltu itsemurha olisi 100% varma, niin näille vartavasten tehdyille ostoksille tulee löytää selitys muutoin teoria ei ole 100% varma. Mikä siis on ollut tässä suunnitellussa itsemurhatilanteessa onkien käyttötarkoitus? Entä pyykkipoikien jos ne ovat erillisessä paketissa eli ne on ostettu myös tarkoituksella? Entä mitä muuta tavaraa Nelalla oli täydessä repussaan (2/3 jotakin muuta) ja mikä oli niiden tavaroiden käyttötarkoitus suunnitellussa itsemurhassa?

Nimimerkki Amy muunnat nyt totuutta. Tässä pitää olla tarkka, jos haluaa tehdä oikeita johtopäätöksiä. Väität, että henkilö roikkui hirttonarusta roikkuneena? Mistä tällainen tieto on saatu? Ei sellaista tietoa ole saatu mediasta, sen olet mielestäni keksinyt/kuvitellut/oletat. Tämä ei ole vahvistettua tietoa. On saattanut olla puun juurella maassa.

En tiedä kuinka tarkkaan olet faktoihin ja tähän ketjukeskusteluun perehtynyt, mutta monet ovat olleet sitä mieltä, että Nela on tavannut Nuuksiossa jonkun ennalta sopien. Sinänsä siis ei ollenkaan epätodennäköistä/mahdotonta " että joutuisi ulkopuolisen hirttämäksi". Tai siis kuristamaksi? ja peitelty näyttämään itsemurhalta? En tunne Suomen tai muun maailman rikoshistoriaa tai tilastoja, mutta luulen, että tällaista on historiassa tapahtunut.
Viimeksi muokannut laura_riikka, Pe Marras 06, 2015 6:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Serena
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:07 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Serena »

Eli ei nyt herranjumala!!!! kuulu miettiä, missä kunnossa ruumis oli. Ehkä hyödyllisempää miettiä, miten tällaiselta vastaisuudessa vältytään, keskitytään eläviin ja lähetämme voimahaleja Nelan omaisille.
arvaamitä
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 9:12 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja arvaamitä »

Seinänaapuri kirjoitti:http://aijaa.com/qFupQp

Jos naru on kierretty noin, se on lavastettu juttu.
Kuinka moni laittaisi köyden puuhun noin?
Itse olisin laittanut tuohon paksuun oksaan ns perinteisesti. Kunhan vaan huomiona, mulla ei olisi tullut edes mieleen laittaa köyttä noin, vaikka köysien kanssa vähän olen ns tekemisissä veneilyn kanssa. Ei sen puoleen etteikö tuokin toimisi, ihan hyvä idea mutta kysyn vaan että kun joku hirttäytyy niin laittaa se köyden noin vain perinteisemmin vaakatasossa olevaan oksaan yms vaakatasossa olevan ympäri.

Mielestäni homma kusee mutta se vara asiaan jää että julkisuuteen ei tule kaikkea tietoa.
Eikä toki tarvitsekkaan tulla julkisuuteen tietoa yhtään enempää kuin mitä on.

Jos henkilö aikoo itsemurhaa vihapäissään, kostaakseen muille niin yleensä silloin hän myös ilmaisee jollekkin mitä aikoo, kuten soitetaan 112 että teen itsemurhan tai soittaa pomolleen että aikeistaan niin loppuu hommat sitten siihen.

Masentunut, ei koston haluinen tekee itsemurhan kaikessa hiljaisuudessa, ei ilmoita kellekkään mitään, koska ei jaksa, ei kiinnosta.

Mutta kaikessa on poikkeuksensa aina, ihmettelen vaan toteuttamis tapaa, jos nyt siis on hirttäytynyt jota me nyt ei edes tiedetä.
jontse
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Pe Maalis 18, 2011 5:11 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja jontse »

Serena kirjoitti:Voimia Nelan omaisille. Sydän myös särkynyt minulla tapauksen vuoksi. Jatkossa opimme tästä tapauksesta: pidetään huoli toisistamme <3 Ja työ ei saa olla tärkein asia elämässä, se vie voimat eikä nykypäivänä anna yhtään mitään. Tärkeämpää ovat kaikki vapaa-ajalla.
Minun puolesta myös syvimmät osanotot omaisille ja kaikille nelan tunteneille, lisäksi haluan vielä muistuttaa et terveys ja oma hyvinvointi menee työn edelle, eikä ole missään eikä koskaan häpeällistä myöntää jos esim. taakka käy liian suureksi..
"if your religion is worth of killing, please start yourself"
Serena
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Syys 17, 2015 10:07 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Serena »

Uteliaisuus on akkamaista! Pitäisikö vielä henkilökohtaisen viestin sisältö nylkeä esille? Annetaan nyt asian olla. Voimia myös hienoille etsijöille tuleviin koitoksiin. Olette mahtavia ihmisiä.
Avatar
Tabula Rasa
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

takkulasta kirjoitti:
halollapaahan kirjoitti:Missäköhän kunnossa ruumis on ollut melkein kahden kuukauden jälkeen. No onneksi ei ole mitkään kesähelteet olleet.
Noinkin aurinkoisella paikalla on tainnut päivisin tareta. Nelan kadotessa 9. syyskuuta aina lokakuun 5:teen oli Nuuksiossa poikkeuksellisen lämmintä, päivälämpötilat 15 astetta ja reilusti ylikin. Vasta lokakuun 6. taisi romahtaa oikein kunnolla ja mentiin ensikertaa alle nollan.
http://www.madsci.org/posts/archives/20 ... .Gb.r.html

Tuossa linkissä hyvää tietoa, mitä kuoleman jälkeen ruumiille tapahtuu, ja missä ajassa.
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe
arvaamitä
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 9:12 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja arvaamitä »

Sekin myös että pitkään sitä puuta piti etsiä, 8km vai mitä oli ollut matka suurin piirtein bussin päätepysäkiltä. Kaikkea kun pitää spekuloida niin näiden tietojen varassa tapaturman suhteen mitä olen myös veikannut niin voisi olla sekin että jotenkin sen narun kanssa touhutessa on käynyt vahinko, kaikki on mahdollista. Narulla ollut jokin muu tarkoitus kuin itsemurha.
Asioita jotka ei ehkä koskaan selviä mutta onko narussa ollut millainen solmu vai onko ollut solmua ollenkaan (kaulan ympärillä).
bayron
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2015 12:26 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja bayron »

Siis onko totta että Nela oli jättänyt jonkun muunkin viestin kun sen, jo mainut tekstiviestin äidilleen? Kuulemma tämän päivän IS tai IL paperiversiossa oli kerrottu jostain "jäähyväis" kirjeestä?
Voisiko joku lehde(t) lukenut valaista, pitääkö tämä paikkansa..?
jontse
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: Pe Maalis 18, 2011 5:11 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja jontse »

Postman kirjoitti:
Seinänaapuri kirjoitti:Odotellaan rauhassa ruumiinavaus, vasta sen jälkeen kuolinsyystä on varmuus, koska kaikkein iljettävin ajatus on se, että joku onnistuisi lavastamaan tapahtuman todella pitkän suunnittelun tuloksena.
Sinäkö kuvittelet, että kuolinsyyn tutkimuksen tulokset julkaistaan?

"Asiasta ei tiedoteta enempää, koska kuolemansyyn tutkinta on lain mukaan salassa pidettävää tietoa."

https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... eena_41045
En usko et tulee julki, ellei sitten omaiset halua vapaasti avautua asiasta, mielestäni aika turhaa olisi rueta repimään asiaa enää tämän enempää, annetaan nelan sielulle jo oikeasti rauha, minusta on aivan typerää haaskalintujen homma rueta vielä tästä asiasta vetkoilemaan.

Minulle itselleni riittää et poliisin tiedoite asiasta tekstillä löydetty menehtyneenä.
"if your religion is worth of killing, please start yourself"
Avatar
Marjatta58
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 105
Liittynyt: La Loka 17, 2015 8:45 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Marjatta58 »

Kannattaikohan jo lopettaa joutava paskanjauhanta tällä foorumilla. Tietysti joukossa on jokunen negrofiili, joka vielä haluaa asialla mässäillä. Sairasta porukkaa.
Isovaalea
Agentti Scully
Viestit: 699
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Chefile kirjoitti: ...

Minä taas luulen, että Nela halusi hänen löydettävän nopeastikin. Katsokaa nyt tuota videota, puuta siinä ja maisemia kalliolta. Voisi kuvitella että tuo on korkealla hyvinkin näkyvä paikka, lisäksi asutusta lähellä. Kyllä Nela varmasti otti huomioon myös sen, että paikalliset käyvät "takapihallaan"...
Entisten kulttuurikansojen pyramidit kurottivat kohti taivasta. Huipulla oltiin lähimpänä 'tuntematonta taivaallista', häntä ei silloin tunnettu nimellä jolla me hänet tunnemme. Korkealta sai myös sanomansa näkymään/kuulumaan kauemmalle.

Ymmärrän kadonneen paikan valinnan, korkealla on lähempänä taivasta ja viimeiset maisematkin ovat 'taivaalliset'. Vaikka pääosa tsekeistä ei tunnusta mitään uskontoa, en tarkoita olla uskossa, niin tuossa tilanteessa on saattanut tulla korkeampi voima mieleen.

Edesmennyt kummisetäni joka paini WWII 1939-1944 sanoi 'ei joukossa ollut ainuttakaan miestä joka ei tykistökeskityksen alla olisi turvannut Jumalaan'.

Menehtyneen sielulle rauhaa siellä vuorten takana.
laura_riikka
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ke Syys 23, 2015 7:07 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja laura_riikka »

laura_riikka kirjoitti:
Ghostface Killah kirjoitti:
laura_riikka kirjoitti:Kohde ei ole todellakaan minkään ulkoilureitin läheisyydessäkään. Ei lähimainkaan. Käsitykseni mukaan asutuksen keskellä oleva pienempi metsä eikä varsinaisesti Nuuksion kansallispuistoaluettakaan.
Kattilajärvi (mistä aviomies etsi alkuvaiheessa(?) on linnuntietä noin 2,5km päässä Nelan löytöpaikasta. Kattilajärven ja löytöpaikan keskipaikkeilla (1km päässä löytöpaikasta) on pieni parkkipaikka koiraihmisille, mistä sitten lähtevät ties minne.

Onko kukaan tutkinut löytyykö mistään Nuuksiossa olleiden suunnistuskilpailuiden karttoja? Olisiko jossain löytöpaikan lähistöllä ollut rasti? Vai miten Nela on juuri tuonne mennyt tekemään lopullisen ratkaisunsa?

Viereiseltä Hyppykalliolta näkyy Ämmässuon masto.
Pitää selvittää. Mutta sen katsoin jo aikaisemmin, että Nuuksion geokätkökartan mukana lähellä tai samassa kohdin on geokätkö. En osannut vielä tarkentaa/varmentaa olisi juuri tuolla mäellä. Seuraavat hyvin kaukana tältä alueelta. Alue mistä Nela löytyi on hyvin kummallinen monessa mielessä. Miten on ajautunut tälle pienelle metsäalueelle. Rasti tai tarkemmin tama geokätkö olisi luonnollinen selitys. Itsemurhaa varten löytyisi Nuuksiosta pilvin pimein kallioita ja sopivia puita.

Kaupasta oli ostettu poliisin mukaan pyykkinarua ja pyykkipoikia, 3 viineriä, juomaa ja kaksi onkea. Myöhemmin saatu kuvakaappauksella lisätietoa, että myös mahdollisesti kuormaliina(kuva tältä osin hyvin epäselvä) ja fazerin sinistä suklaata. Nelan reppu oli myös piukkana tavaroista bussikuvassa. Poliisin ja valvontakameroiden mukaan Nela puki bussissa punaisen takin mustan nahkatakin päälle ja laittoi otsaliinan päähän. Ostokset eivät täytä Nelan repusta kuin maksimissaan 1/3. Mitä muuta repussa oli. Jos pyykkinarut oli ostettu itsemurhaa varten. Mihin käyttötarkoitukseen vartavasten ostetut onget sitten esimerkiksi olivat?
Tarkennuksia omaan tekstiin. Päivänvalossa tutkin Nuuksion maastokarttaa tarkemmin. Tuossa kirjoituksessani totean aikaisemmin, että löytöalue ei sijaitse lähimainkaan lähellä ulkoilureittiä ja se on totta. Maastokartassani on korostetusti merkitty ulkoilureitit. Löytöalueen vierestä lähtee kartan mukaan kuitenkin pieni autotie. Ghostface Killah toteaa "Kattilajärvi (mistä aviomies etsi alkuvaiheessa(?) on linnuntietä noin 2,5km päässä Nelan löytöpaikasta. Kattilajärven ja löytöpaikan keskipaikkeilla (1km päässä löytöpaikasta) on pieni parkkipaikka koiraihmisille, mistä sitten lähtevät ties minne. "
Kartan mukaan tie jatkuu Kattilajärvelle ja vielä pienempänä aina Jänisniemelle asti. Tämä Jänisniemi on linnuntietä vain 2 km päässä löytypaikalta. Nämä muistinvaraiset tiedot pitää vielä tarkistaa, mutta Ghostface Killah muistelee, että Sergei on käynyt Kattilajärvellä etsimässä ja tämä geokätkeilevä tsekkipariskunta yöpyi muistaakseni Jänisniemellä ja jokin kuva oli Jänisniemen laavulta.

Nelan etsintäsivulla 2 on hyvä kartta geokätköistä. Linkki alla. Kyllä, Nelan löytöalueen vieressä on geokätkö. Kartasta näkee havainnollisesti sen, että muut kätköt ovat kaukana. Minä ja muut ovat ihmetelleet ko. löytöaluetta. Sinne ei vahingossa eksy. Geokätkön hakeminen selittäisi tämän. Nelalla olisi ollut Kattilasta kävellessä jo 8 km varrella pilvin pimein kallioalueita,näköaloja ja sopivia puita jos sellaisia on ollut itsemurhatarkoituksessa hakemassa. Nelalla oli myös lukuisia lempipaikkoja Nuuksiossa joihin voisi myös ajatella syvästi murheissaan suuntaavan. Mielestäni tämän paikan valitseminen itsemurhan tekemiseen ei ole lainkaan todennäköistä. Tässä ei sen takia kaikki nyt täsmää. Eli palataanko teoriaan, että Nela on etsinyt tsekkipariskunnan kanssa geokätköjä. Lajihan oli Nelalle uusi. Hyvin todennäköistä silloin, että lähdet jonkun asianharrastajan kanssa harjoittelemaan. Tsekkipariskunta on myös saattanut pyytänyt tuomaan narua, pyykkipoikia ja onkia. Näitä saatetaan tarvita geokätköilyssä asian harrastajien mielestä. Viineitäkin oli kolme. Kyllä tätä teoriaa pitää vielä mielestäni nyt tarkastella uudelleen. Voisiko se olla mahdollista. Nyt kun Nela on löytynyt Itä-Nuuksiosta tsekkipariskunnan yöpymispaikkojen läheltä. Tähän asti Nelan oletettiin liikkuneen Länsi-Nuuksiossa ja tämä teoria ei ollut sen takia niin vahva. Tsekkipariskunnan geokätköjen löytöpäivien ja kuvien päivämäärien tarkistus tarvitaan tämän teorian tarkentamiseksi.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Jos saan pyytää, niin asiallisia ja perusteltuja kommentteja tähän.
Rouva Marple
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 8:52 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Rouva Marple »

Just näin,eikä minkäänlaista spekulaatiota muutenkaan enää. Ihmisillä on pakkomielle pohtia, ei se tuo Nelaa takaisin. Luin tuolta iltapäivälehden sivuilta,4.11,että yksi joka oli jättänyt kommentin oli ollut työryhmässä mukana,kun joku epäili sairaskohtausta niin sanoi,ettei ollut sairaskohtaus vaan muu,joka on yksityisasia hän laittoi viestin siksi että spekulaatiot loppuisi. Täällä vaan kiihtyy tahti. Nelan aviomiehelle voimia kovasti ja vanhemmille. Sytytinheti kynttilän,kun kuulin mitä oli tapahtunut ja jaksamista myös Jarkko Hyöppöselle ja koko tiimille he tekevät arvokastatyötä ja raskasta,samoin Savukoski. Rauha Nelalle.


quote="Serena"]Eli ei nyt herranjumala!!!! kuulu miettiä, missä kunnossa ruumis oli. Ehkä hyödyllisempää miettiä, miten tällaiselta vastaisuudessa vältytään, keskitytään eläviin ja lähetämme voimahaleja Nelan omaisille.[/quote]
MissX
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Pe Elo 29, 2008 5:37 pm
Paikkakunta: Kouvola

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja MissX »

Just näin,eikä minkäänlaista spekulaatiota muutenkaan enää. Ihmisillä on pakkomielle pohtia, ei se tuo Nelaa takaisin. Luin tuolta iltapäivälehden sivuilta,4.11,että yksi joka oli jättänyt kommentin oli ollut työryhmässä mukana,kun joku epäili sairaskohtausta niin sanoi,ettei ollut sairaskohtaus vaan muu,joka on yksityisasia hän laittoi viestin siksi että spekulaatiot loppuisi. Täällä vaan kiihtyy tahti. Nelan aviomiehelle voimia kovasti ja vanhemmille. Sytytinheti kynttilän,kun kuulin mitä oli tapahtunut ja jaksamista myös Jarkko Hyöppöselle ja koko tiimille he tekevät arvokastatyötä ja raskasta,samoin Savukoski. Rauha Nelalle.


quote="Serena"]Eli ei nyt herranjumala!!!! kuulu miettiä, missä kunnossa ruumis oli. Ehkä hyödyllisempää miettiä, miten tällaiselta vastaisuudessa vältytään, keskitytään eläviin ja lähetämme voimahaleja Nelan omaisille.[/quote]


Samaa mieltä, jättäkää jo Nelan muisto ja omaiset rauhaan ja keksikää jotain muuta omaan elämäänne. Itse jätän koko sivuston seuraamisen, niin sairasta tuntuu olevan kommentointi. Onneksi löytyy asiapohjaltakin olevia sivustoja.

Mukavaa syksyä kaikille ja pitäkää huolta lähimmäisistänne.
elder
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Loka 26, 2015 1:19 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja elder »

laura_riikka kirjoitti: Nelan etsintäsivulla 2 on hyvä kartta geokätköistä. Linkki alla. Kyllä, Nelan löytöalueen vieressä on geokätkö. Kartasta näkee havainnollisesti sen, että muut kätköt ovat kaukana. Minä ja muut ovat ihmetelleet ko. löytöaluetta. Sinne ei vahingossa eksy. Geokätkön hakeminen selittäisi tämän.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Jos saan pyytää, niin asiallisia ja perusteltuja kommentteja tähän.
Lainausta lyhennetty. Katsoin tuon linkin, enkä oikein saanut siitä selvää, mitkä ovat olevinaan geokätköjä ja mitkä jotain muuta. Kuten aiemminkin on mainittu, kirjautumattomille käyttäjille geokätköjä ei näytetä ihan täsmälleen oikeissa kohdissa vaan vähän sinnepäin.

Itse kirjautuneena geokätköilijänä katselin karttaa ja jos nyt ihan oikein olen ymmärtänyt Nela-paran löytöpaikan, niin sillä kyseisellä kohoumalla ei ole yhtään kätköä. Lähin on tienvarressa muutaman sadan metrin päässä (linnuntietä) ja seuraavaksi lähimmät Mustakalliolla ja Hyppykalliolla. Jos siis jätetään pois laskuista tuo ns. powertrail, joka sekin kulkee muutaman sadan metrin päästä ohi, mutta on maastollisesti aika kaukana (powertrailissa on siis tietyn polun tai reitin varressa kätköjä niin tiheässä kuin on sallittua).
Viimeksi muokannut elder, Pe Marras 06, 2015 8:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin