ISIS iski Ranskassa - yli sata kuollut

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

TheBride kirjoitti:
Mnusta on ihan yleisesti tekopyhää mennä vaikka kirkossa naimisiin, kastaa lapset ja sitä rataa, jos et oikeasti elä niiden aatteiden mukaan.
Häissä seisotaan muka Jumalan edessä ja vannotaan mitä kaikkea, ja illalla ollaan helkkarin kännissä? Näin vertauskuvana. :mrgreen:

Ei minusta ollenkaan. Naimisiin meno kirkossa, tai lapsen kastaminen voidaan kokea juhlallisena tilaisuutena. Ja tämähän on yksilökohtaista. Jollekin riittää kun saa sanoa pojalle, että sinä olet sitten Antti. Joku toinen haluaa tehdä asiasta juhlan, esim myös kirkossa. Tänä päivänä me hyväksymme monta eri vaihtoehtoa, eikä kukaan vaadi että pitää elää jonkun aatteen mukaan. Hyväksymme myös täysin, että häät kirkossa voi olla vain seremonia, kokoontuminen, jossa avioliitto virallistetaan, samalla tavalla kuin automaatin edessä Las Vegasissa.

Samalla tavalla moni elää ns perjantaimuslimina, eli käy töissä ja elää länsimaalaiseen tapaan. Viikonloppuna hän käy sitten moskeijassa hiljentymässä hetken ja täts it. Terroristit eivät elä näin. Heidän tekojaan ei voida liittää uskontoon yhtään sen suuremmalla oikeudella, kuin ranskalaisia, jotka pommittavat Syyriassa, tai amerikkalaisia, jotka ovat pommittaneet Irakin takaisin 50-luvulle.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas
Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

jaa-jaa kirjoitti:Joko Ranskan, Brittien, jenkkien & kumpp. olisi aika vetäytyä arabimaista sotkemasta tilanneetta?

Aha, ei vielä. Se öljy, joo. Se on arvokkaampaa kuin ihmishenget.

Selvä, selvä, seuraavan vuosikymmenen aikana tulee kymmeniä tuhansia eurooppalaisia uhreja lisää. Itsepä tilasivat 8). Mielenkiintoista seurata miten tyhmiä lännen johtajat ovat. Kallista öljyä. Saisi halvemmallakin :)
Öljy on tietenkin tärkeä asia. Ajattele itse, selkkaus yhdessä maassa ja polttoaineen hinta nousee meillä ja huomaat sen heti tankatessasi. Lukemat näkyvät vielä selvemmin teollisuudessa ja lopulta koko maan taloudessa. Yksi selkkaus voi suistaa koko länsimaailman taloudelliseen lamaan. Silloin on selvää, että jotkut maat ovat valmiita jopa sotaan, säilyttääkseen rauhan. Niin hullulta kuin se kuulostaakin.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas
jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 619
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

Kyllä. Itse kutsun länsimaiden mukanaoloa arabimaissa hintaneuvotteluksi, joka jatkunut noin 30 vuotta.

Ihan kiva seurata millaisia "hinnannousuja" ja "hinnanlaskuja" kummallakin osapuolella tulee, ruumiiden muodossa. Onhan tuo "hinta" heitelly sinne tänne 70-luvulta lähtien. Erityinen "ruumishintapiikki" tuli 9/11 kohdalla 8) . Nyt tuollainen vajaan parinsadan "hintapiikki" Pariisissa.

Eipä siinä mitään. Neuvotelkoot hintojaan, mä katselen miltä se näyttää bensa-asemalla kun tankkaan.
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."
TheBride
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Ti Elo 17, 2010 1:17 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja TheBride »

Minä en vain henk.koht ymmärrä miksi ne juhlat ja seremoniat pitää järjestää uskonnon ja jumalan nimissä, jonka mukaan et elä, ja et välttämättä edes usko koko jumalaan.
Ne häät ja vaikkapa ristiäiset (nimeämiset) voi olla ihan yhtä juhlalliset ilman, että siihen sotketaan mukaan uskonto.
Pappiko sen juhlan tekee, ja kirkko?

Tietenkin jos olet uskovainen, niin mikäs siinä sitten.
Muuten mielestäni suht tekopyhää meininkiä.
Mutta toki, jokainen tavallaan. Minä en välttämättä ymmärrä, mutta eipä kai minun tarvikaan. 8)
..We can cruise down Robbert Street all night long, but I think I'll just rape you and kill you instead..
You're the cutest girl I've ever seen in my life. But it's over now, and with my knife.

- Therapy? - Diane.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Keitä vastaan ISIS alunperin taisteli Syyriassa ja Irakissa? Hmmm... muita muslimeja. Jos länsimaat eivät olisi antaneet apua taistelussa ISIS-järjestöä vastaan, shiia-muslimit syyttäisivät länsimaita välinpitämättömyydestä. Länsimaiden iskuissa ISIS-järjestöä vastaan on aivan varmasti kuollut vähemmän siviileitä kuin koskaan aikaisemmin missään taisteluissa. ISIS olisi jo lyöty, elleivät vastustajat pelkäisi (Venäjää lukuunottamatta) siviiliuhreja.

Turvapaikanhakijat liittyvät monella tavalla tilanteeseen. Maahanmuuttovirasto ryhtyy nyt tutkimaan aiempaa tarkemmin Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden taustoja tämän terrori-iskusarjan takia. Terrori-iskun ajoittamisella terroristit osoittivat, etteivät he välitä paikallisten suhtautumisesta turvapaikanhakijoihin. Onko aikaisemmin tehty näin mittavaa terrori-iskua Euroopassa samaan aikaan kun liikkeellä on valtavat määrät turvapaikanhakijoita, joiden taustoista ei ole mitään tietoa, ja jotka ovat peräisin samalta alueelta kuin terroristit. Tähän saakka rajat ovat olleet auki ja turvapaikkoja on tarjottu, mutta entäs nyt, kun tämä on kiitos. Nämä terroristit ovat varmasti olleet 1. tai 2. sukupolven maahanmuuttajia. Eivätkä he edes hyökänneet äärioikeistoa tms. vastaan, vaan tavallisia jalkapallofaneja, tavallisia rock-faneja ja tavallisia ravintoloissa kävijöitä vastaan.
johnny rebel

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja johnny rebel »

Pikakertaus tapahtumista:

- Lähes 130 ihmistä on kuollut Pariisissa tehdyissä aseellisissa iskuissa viimeyönä. Haavoittuneita on viranomaislähteiden mukaan miltei 200. Heistä noin puolet on kriittisessä tilassa. Uutiskanava CNN kertoi aiemmin tänään, että kuolleita olisi jopa yli 150.

- Aseistautuneet miehet tappoivat rynnäkkökiväärein ja pommein ihmisiä kuudessa eri paikassa; urheilustadionilla, rock-konsertissa, ravintolassa, kahvilassa, baarissa ja kadulla.

- Kahdeksan asemiestä on saanut surmansa. Seitsemän räjäytti itsensä, yhden ampui poliisi. Ranskan poliisi ei sulje pois mahdollisuutta, että tekijöitä on enemmän.

Pariisin poliisin mukaan aseistautuneet henkilöt tulittivat useita Bataclan-konserttisalin lähistöllä olleita kahviloita, ravintoloita ja baareja kulkiessaan kohti loppuunmyytyä konserttihallia, jossa esiintyi yhdysvaltalainen bluesrock-yhtye Eagles Of Death Metal. Bataclan sijaitsee Itä-Pariisissa alueella, joka on tunnettu vilkkaasta yöelämästään.

Tunkeuduttuaan sisään konserttisaliin, silminnäkijähavaintojen mukaan AK47 rynnäkkökiväärein aseistautuneet hyökkääjät tulittivat yleisöä konserttisalin parvilta.

Bataclanissa tapahtumien aikana ollut Europe1:n toimittaja Julien Pearce kertoo tiedotusvälineille, että hänen näkemänsä hyökkääjät eivät käyttäneet naamioita. He avasivat tulen 10-15 minuutiksi. Hän kertoo, että konserttiin pääsi sisään lippua näyttämällä, eikä turvatoimia ollut.

Pearce kertoi CNN:lle, että hän ei kuullut asemiesten puheesta mitään, sillä paikalla olleet huusivat kauhusta. Toinen todistaja kuitenkin sanoi kuullensa heidän huutaneen "Allahu Akbar" tulittaessaan konserttiväkeä.

- Se oli verilöyly, kertoo paikalla ollut Marc Coupris, 57, Guardianille.

- Se näytti taistelukentältä, verta oli kaikkialla, ruumiita oli kaikkialla. Olin salin kaukaisimmassa reunassa, kun ammuskelu alkoi.

Poliisi lopetti panttivankitilanteen rynnäköllä, joka järjestettiin "nopealla aikataululla, sillä he (terroristit) olivat aikeissa tappaa kaikki", nimettömänä pysyttelevä, poliisitutkintaan osallistuva lähde kertoo AFP:lle. Eri tiedotusvälinetietojen mukaan Bataclanissa kuoli ainakin 87 ihmistä. AFP:n tietojen mukaan hyökkääjistä kolme räjäytti itsensä pommivöillä, yhden terroristeista ampui poliisi. Useiden tiedotusvälineiden mukaan myös neljä viranomaista sai surmansa rynnäkössä.

Tammikuussa terrori-iskun kohteeksi joutunut Charlie Hebdo -satiirilehden toimitus sijaitsee vain 200 metrin päässä konserttisalista.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201511 ... 5_ul.shtml

Kuva
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ranskalaiset poliisit toimivat tehokkaasti. Bataclan-konserttisalin kapasiteetti on lähteestä riippuen 1200-1500 ihmistä. Jos terroristeilla oli riittävästi ammuksia koko yleisöä varten, poliisien nopea rynnäkkö todella pelasti satoja ihmisiä.

Stade de France-stadionille mahtuu 80 000 ihmistä, ja videoista päätellen siellä on ollut ainakin 50 000 ihmistä terrori-iskun aikana. Paikalla olleet suomalaiset ovat valittaneet tiedotusvälineille, ettei stadionilla kuulutettu mitään räjähdyksistä ja ottelun annettiin jatkua. Mutta se oli oikeastaan ainoa oikea tapa toimia tilanteessa. Terroristit räjäyttivät itsensä stadionin ulkopuolella. Jos turvatoimet stadionilla ovat olleet hyvät, viranomaiset ovat tienneet, ettei stadionille ole päässyt itsemurhaterroristeja. Sen sijaan jos stadion olisi evakuoitu pikaisesti, kymmenettuhannet ihmiset olisi mahdollisesti lähetetty suoraan surman suuhun, jos ulkopuolella olisi ollut lisää terroristeja odottamassa ihmismassan siirtymistä kaduille stadionin ulkopuolelle. Itsemurhaterroristit olisivat voineet silloin soluttautua ihmismassan keskelle ennen itsensä räjäyttämistä, ja kuolonuhreja olisi tullut valtavasti. Sen sijaan viranomaiset antoivat ottelun jatkua loppuun saakka, tarkistivat stadionin ympäristön turvallisuuden, ja päästivät ihmiset vasta sitten pois stadionilta. Ottelun keskeyttäminen olisi johtanut todennäköisesti joko pahaan paniikkiin tai mellakointiin (jalkapallomellakka tilanteesta olisikin enää puuttunut), mutta nyt viranomaisilla oli aikaa suunnitella evakuointia ja tarkistaa ympäröivän alueen turvallisuutta.

Kuolonuhrien määrä olisi voinut helposti olla kolmenumeroinen, elleivät viranomaiset olisi olleet nopeasti ajan tasalla. Terrori-isku ei onnistunut terroristien suunnittelemalla tavalla.
Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

TheBride kirjoitti:Minä en vain henk.koht ymmärrä miksi ne juhlat ja seremoniat pitää järjestää uskonnon ja jumalan nimissä, jonka mukaan et elä, ja et välttämättä edes usko koko jumalaan.
Ne häät ja vaikkapa ristiäiset (nimeämiset) voi olla ihan yhtä juhlalliset ilman, että siihen sotketaan mukaan uskonto.
Pappiko sen juhlan tekee, ja kirkko?

Tietenkin jos olet uskovainen, niin mikäs siinä sitten.
Muuten mielestäni suht tekopyhää meininkiä.
Mutta toki, jokainen tavallaan. Minä en välttämättä ymmärrä, mutta eipä kai minun tarvikaan. 8)
Periaatteessa tilaisuudet tulisi järjestää kaksi kertaa, kahdelle eri osallistujakunnalle, saadaksemme kaikki tyytyväisiksi. Tänä päivänähän mennään pitkien perinteiden mukaan, jotka sopivat kaikille.

Myös terroristit ovat liikkeellä perinteiden velvoittamana. Kysymys on pienistä ryhmistä, joiden arvomaailmaa se suuri massa ei allekirjoita.
Jokainen tällainen tapaus vaikeuttaa muslimitaustaisten elämää ja toimeentuloa länsimaissa. Terroristit rakentavat muureja ja tekevät parhaansa pitääkseen "omansa" puolellaan. Mitä tehokkaammin länsi eristää muslimitaustaiset yhteiskunnasta, sitä helpommin terroristit onnistuvat haalimaan heitä ryhmiinsä. Tässä Ranskan tapauksessahan silminnäkijät puhuvat nuorista, alle 25-vuotiaista, jotka astuivat rauhallisesti sisään, avasivat tulen ja päättivät sitten oman osuutensa ottamalla itsestään hengen.
Näin vain silloin, kun yhteiskunnalla ei ole tarjota tulevaisuutta. Siinä mielessä vastuu on meidän yhteinen. Rajat, piikkilanka-aidat, syrjintä, rasismi ei vie tätä työtä eteenpäin. Enemmänkin se palvelee terrorismia.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas
Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 532
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

jaa-jaa kirjoitti:Kyllä. Itse kutsun länsimaiden mukanaoloa arabimaissa hintaneuvotteluksi, joka jatkunut noin 30 vuotta.

Ihan kiva seurata millaisia "hinnannousuja" ja "hinnanlaskuja" kummallakin osapuolella tulee, ruumiiden muodossa. Onhan tuo "hinta" heitelly sinne tänne 70-luvulta lähtien. Erityinen "ruumishintapiikki" tuli 9/11 kohdalla 8) . Nyt tuollainen vajaan parinsadan "hintapiikki" Pariisissa.

Eipä siinä mitään. Neuvotelkoot hintojaan, mä katselen miltä se näyttää bensa-asemalla kun tankkaan.
Muistan kun USA hyökkäsi Irakiin. Asia oli selvä parissa viikossa. Omat tappiot minimissä. Sadat tuhannet ihmiset menettivät kotinsa, omaisuutensa, perheensä, sukulaisensa, työnsä jne.
Sen jälkeen olemme saaneet lukea pieniä noteerauksia autopommeista ja itsemurhapommittajista, jotka ovat vieneet mukanaan 20-40 ihmistä kerralla. Näitä uutisia tulee niin usein, ettei niitä edes enää muista muutaman minuutin kuluttua. Mutta jos isku kohdistuu länsimaailmaa kohtaan, media pitää huolen siitä, että muistamme lopun elämäämme. Näin eriarvoinen elämä on.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2904
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Pika Juoksija kirjoitti:
Samalla tavalla moni elää ns perjantaimuslimina, eli käy töissä ja elää länsimaalaiseen tapaan. Viikonloppuna hän käy sitten moskeijassa hiljentymässä hetken ja täts it. Terroristit eivät elä näin. Heidän tekojaan ei voida liittää uskontoon yhtään sen suuremmalla oikeudella, kuin ranskalaisia, jotka pommittavat Syyriassa, tai amerikkalaisia, jotka ovat pommittaneet Irakin takaisin 50-luvulle.
Muslimit eivät oikeastaan noudata esimerkiksi meilläpäin orjallisesti kaikkia Islamin ohjeita ja sääntöjä. Ihan tavallista naudanlihaa nuo hakevat kaupasta, tosin sitä en tiedä onko teurastuksen yhteydessä joku imaami huikannut allahu akbarin jostain teurastamon kahvihuoneesta.
Rukousaikoja nämä ei juurikaan noudata, joillain saattaa puhelin kyllä kiljua imaamin rukouskutsua, mutta mattoja ei oteta esiin, eikä Mekkaa kohti kumarrella.
Esimerkiksi eräs Syyriasta kotoisin oleva ystäväni vihaa Isisiä niin kovasti, että jos pää voisi savuta, se savu nousisi korvista. Kun tämä kaveri lähti aikanaan perheensä kanssa pakolaiseksi, oli sopinut lapsuudenystävänsä kanssa, että molempien perheet lähtevät samana aamuna. Ei lähteneet. Kaveri löytyi läheiseltä kadulta ammuttuna aamulla ja ampujat olivat todennäköisesti Isis porukkaa. Ei ole oikein syyttää oikeita pakolaisia terroristien teoista.
Sen sijaan siitä voisi syyttää vuosien holtitonta maahanmuuttoa ja tätä pakolaistulvaa sen käsittelytavan osalta, jossa lasketaan ihan sinisilmäisesti kaikki tulijat ilman dokumentteja Eurooppaan ja vakuutellaan samaan aikaan, että mitään vaaraa ei ole. Leväperäinen asioiden hoitaminen alkaa nyt tuottaa tulosta, eikä keinoja sen korjaamiseen enää ole.
Tai on. Jokainen esim sosiaalisessa mediassa pongattu ääri-islamin kannattaja ja agitaattori tylysti koppiin ja menolippu käteen. Nykyinen tapa jossa pannaan vaikka Norjassa tunnettu terroristijohtaja linnaan johtamaan järjestöään netin kautta on jo suorastaan puhdasta idiotismia.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Gladys
David Starsky
Viestit: 4508
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja Gladys »

URSA kirjoitti: Turvapaikanhakijat liittyvät monella tavalla tilanteeseen.
Todellakin näin! Supon mukaan Suomessa on tällä hetkellä ainakin 300 henkilöä, joilla on yhteyksiä terroristiryhmittymiin ja jotka ovat suojelupoliisin seurannassa. Nopeasti kalkuloiden tämä tarkoittaa sitä, että tänne tulleista turvapaikanhakijoista (noin 30 000) vähintään yhdellä sadasta on epäilyttäviä terroristikytkyjä. Samalla laskukaavalla siis sadasta tuhannesta noin tuhannella, ja miljoonasta noin kymmenellä tuhannella.

On sinisilmäistä ja yltiötyhmää roikkua tänäänkin paljon hoetussa mantrassa, jonka mukaan Eurooppaan vyöryvät turvapaikanhakijat pakenevat itsekin vastaavaa terroria. Tämä on totta, mutta vain osan heistä kohdalla. Kyllä sieltä tulee runsaasti populaa muillakin motiiveilla, osa heistä valmiilla terrorikytköksillä tai -aikeilla. Puhumattakaan heistä, jotka tänne tultuaan kyynistyvät/ turhautuvat/ vittuuntuvat ja suuntaavat aktivitettinsa väkivaltaan.

Kaikenlainen lapsellinen piipitys ja selittely tässä tilanteessa naurattaisi, ellei oikeasti itkettäisi. Shit has already hit the fan!

Ai niin. Eihän siitä ole kauaakaan, kun "asiantuntijat" kertoivat, ettei Isisillä ole resursseja oman alueensa ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan. Hah.
All is pretty.
- Andy Warhol
JackSparrow
Hetty Wainthropp
Viestit: 481
Liittynyt: Ma Tammi 23, 2012 11:47 am
Paikkakunta: Pori

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja JackSparrow »

Pääseeköhän bussipysäkille ilman tarkastusta:

"Näitä kohteita poliisi valvoo nyt Suomessa: ”Toivomme, että myös kansalaiset olisivat valppaina”

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo Ilta-Sanomille, että liikenteessä on virkapukuisten poliisien lisäksi tavallista enemmän siviiliasuisia poliiseja.

Suomen poliisi kertoo lisänneensä valmiuttaan tietyillä joukkoliikenneasemilla, yleisötilaisuuksissa, lähetystöissä ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksissa.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo Ilta-Sanomille, että valmiutta on lisätty etenkin suurissa kaupungeissa.

– Tämä perustuu riskianalyysiin ja uhka-arviotyöhön. Kyllähän se käytännössä on niin, että suuremmat yleisötapahtumat ovat suuremmissa taajamissa ja pääkaupunkiseudulla, Kolehmainen sanoo.

Lähetystöistä erityistä huomiota saa Ranskan lähetystö ja Syyrian sotaan osallistuvien maiden lähetystöt, Kolehmainen kertoo.

Poliisiylijohtajan mukaan tavalliset kansalaiset voivat jatkaa elämäänsä rauhassa. Toimintaympäristönä Suomi on kuitenkin muuttunut, hän sanoo.

– On selvää, että me emme ole enää missään lintukodossa. Suojelupoliisin mukaan terrorismi-iskun todennäköisyys on vähäinen, mutta se on mahdollinen, Kolehmainen sanoo.

Hänen mukaansa hyvä tilannekuva on kaiken perusta. Suomessa on siis oltava valppaana ennaltaehkäisyn vuoksi.

– Tietysti toivomme, että myös kansalaiset olisivat valppaina ja ilmoittaisivat viranomaisille kaikista näkemistään poikkeavista tilanteista, Kolehmainen sanoo.

Poliisi kertoo lisänneensä toimintavalmiuttaan yllättäviin uhkiin on jo alkuvuodesta. Liikenteessä on virkapukuisten poliisien lisäksi myös enemmän siviiliasuisia poliiseja, jotka kantavat asetta ja ovat valmiit puuttumaan uhkaaviin tilanteisiin. Lisäksi poliisi on vahvistanut esimerkiksi tiedustelutoimintaansa ja nettivalvontaansa."
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 62414.html


Tjoo, onhan se hyvä et poliisi valvoo, mut ei nyt ihan mitään massahysteriaa kantsi alkaa lietsomaan.
Syntyminen on vain kuoleman odotusta
Kafka
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: La Elo 11, 2012 2:22 pm
Paikkakunta: Kuusamo

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja Kafka »

Hommalla liikku kreikkalainen tviitti, jonka mukaan yksi terroristeista olisi rekisteröity turvapaikanhakijaksi Kreikassa lokakuussa.
sine qua non

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

^Nyt jo myös AL uskaltaa uutisoida asiasta:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195006 ... jalle.html
Ampumispaikalta löytynyt passi kuului Kreikassa rekisteröityneelle turvapaikanhakijalle
Kotimaa | 14.11.2015 | 19:01 | Päivitetty 19:08

STT, Aamulehti

Pariisissa ampumispaikalta löytynyt Syyrian passi kuului Kreikassa lokakuussa rekisteröityneelle turvapaikanhakijalle, kertoo turvallisuudesta vastaava kreikkalaisministeri.

Ampumispaikan lähistöltä löytyneestä passista kertoi iltapäivällä ranskalaislehti Le Figaro. Lehden mukaan tutkijat olivat löytäneet jalkapallostadion Stade de Francen läheltä Syyrian passin.
Pääministerimme muutama tunti sitten:
Sipilän arvion mukaan Pariisin iskut eivät vaikuta Suomen turvapaikanhakijatilanteeseen.

Turvapaikanhakijat ovat lähteneet näitä tilanteita pakoon, en näe suoraa yhteyttä tässä, Sipilä kommentoi.
http://yle.fi/uutiset/sipila_rajatarkas ... mi/8456285

Tummennukset minun tekemiäni.

Kuka tahansa, joka vähänkin asioita seuraa, on ollut perillä, että tp-hakijoiden joukossa tulee Eurooppaan jihadisteja, ja jos jo he eivät ole valmiiksi terroritekoa varten lähetettyjä niin ovat ainakin potentiaalisia terroristeja.

Kysymys kuuluukin, että onko Sipilä tyhmä vai valehteliko tietoisesti. Siitä seuraa tietysti kysymys, että kumpi vaihtoehto on huonompi.

Muoks. Samat kysymykset pätevät presidentti Niinistöön:
Presidentti Niinistön mukaan suomalaisilla ei ole kuitenkaan syytä pitää maahan saapuneita turvapaikanhakijoita potentiaalisina terroristeina.

- Turvapaikanhakijat ovat kokonaan eri asia kuin terroristit, Niinistö sanoo
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111 ... 4_uu.shtml
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Ranskassa useita kuollut ammuskeluissa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Jospa Sipilä ja muutama muukin ministeri on tyhmiä valehetelijoita.
Tää alkaa menemään jo huvittavaksi kun ollaan enemmään huolissaan tiedonvälityksestä kansalle kuin olemassa olevasta terroriuhasta.
Pelkona näyttää olevan Suomen kansan radikalisoituminen, eikä tänne tulleet radikalisoituneet terroristit joihin kytkeytyneitä on vähintään 300 Suomessa.
Ehkä paras keino on kiristää rajavalvontaa ja alkaa tutkimaan mummojen käsilaukut ettei mummot tuo yhtään askia tupakkaa liikaa.

Balkkanilla on aseita vaikka koko armeijalle vapaasti ostettavissa ja näitähän terroristit ostaa ja käytää.
Se on aika kätevää kun muuliksi hommataan ilman mitään rekisteriä olevia eurooppalaisia viemään aseita ja räjähteitä maasta toiseen. Niitä onkin pikkuisen vaikempaa valvoa ja saada kiinni.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin