14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja URSA »

^Amnestyn asiantuntija ei kyseenalaista tilastoja, vaan ainoastaan niiden tulkinnan. Toisin sanoen hänen mielestään uhreilla on matalampi kynnys tehdä rikosilmoitus raiskauksesta, jos raiskaaja on tuntematon ulkomaalainen. Erikoinen väite kun miettii tarkemmin. Eikö tuntemattoman raiskaajan löytäminen ja saaminen oikeuteen ole epätodennäköisempää.

Kävin vilkaisemassa Suomi24;n Kempele-keskusteluja, ja sieltä löytyi seuraava pätkä;
"Eli on ilmeisesti ollut niin, että yläasteelle on kutsuttu näitä "alaikäisiä" turvapaikanhakijoita keskellä päivää pelaamaan oppilaiden kanssa futsalia, kiertelemään koululla, ja vielä kehotettu omia oppilaita vapaa-ajallaan olemaan näiden tulijoiden kanssa!?"
Lähde on mitä se on. Tämä kumminkin selittäisi sen, miksi 14-vuotias tyttö on "tuntenut jollain lailla" 11 päivää aikaisemmin perustetussa vastaanottokeskuksessa asuvan nuorukaisen.

Joka tapauksessa kasvattajien (opettajien ym.) kannattaisi nyt pohtia, meneekö suvaitsevaisuusvaatimus niin pitkälle, että unohtuu nuorten valistaminen terveestä varovaisuudesta ja kulttuurieroista. Turvapaikanhakijoiden joukossa on poikia ja miehiä, joille pelkkä jutteleminen tytön kanssa ja silmiin katsominen on sama asia kuin suomalaisille (ja muille länsimaalaisille) suuteleminen ja esileikki. Ja en tarkoita tällä muuta kuin sitä, ettei näistä todellisista kulttuurieroista ole varmasti kerrottu koulussa, vaan on vaadittu nuoria käyttäytymään turvapaikanhakijanuorten kanssa samalla tavalla kuin keskenään. Jos väite koulun osuudesta nuorten tutustumisessa on totta, koulu on asettanut tytön vaaraan antamalla väärät ohjeet.

Tunnetaankohan Afganistanissa edes sellaista rikosta käsitteenä kuin raiskaus? Ainakin tulkinta voi olla toinen kuin Suomessa. https://www.worldpulse.com/fr/community ... osts/36502
Raiskaus todellakin rinnastuu Afganistanissa uskottomuuteen, ja aiheuttaa häpeää ainoastaan uhrille. 25 % afganistanilaisista naisista on joskus raiskattu (alkuperäinen lähde UNFPA;n raportti vuodelta 2008.)

En usko poliisien rynnineen vastaanottokeskukseen ovenpielet kaulassa. Eiköhän poliisit ole hakeneet vastaanottokeskuksen työntekijän, joka on ensin käynyt selittämässä pojille, mistä on kyse, ja ettei heidän tarvitse olla huolissaan, jos he ovat syyttömiä. Pojat ovat matkustaneet ympäri maailmaa ilman vanhempia, kyllä he yhden pidätyksen kestävät.
Viimeksi muokannut URSA, To Marras 26, 2015 7:34 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 535
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Arlene kirjoitti:
chadspill kirjoitti:http://yle.fi/uutiset/utriainen_ulkomaa ... sa/8480098
Utriainen: Ulkomaalaiset yliedustettuina raiskaustilaistoissa

Rikosoikeuden professori emerita Terttu Utriainen vaatii pikaista puuttumista ulkomaalaisten yliedustukseen raiskaustilastoissa. Joka neljäs tai viides raiskausrikoksen tekijöistä on Utriaisen mukaan ulkomaalainen.

---

Aika kova luku kun huomioi että mamuja on miljoonia vähemmän kun suomalaisia.
Toisenlaistakin näkemystä kuin Utriaisen on. Eli se vanha sanonta; valhe, emävalhe..tilasto

http://yle.fi/uutiset/amnestyn_asiantun ... in/8482346
Toisenlaistakin näkemystä on: valhe, emävalhe, vanha sanonta. Kyllä tilastot on kuitenkin yleensä faktoista kerättyä tietoa ja siten luotettavampia kuin arviot, luulot, uskomukset ja propaganda. En nyt tarkoita tässä tilastoilla mitään galluptilastoja vaan tässä kyseessä on Suomen oikeuslaitosten tilastot jotka perustuvat faktatietoon ja niiden kerääjiä velvoittaa Suomen laki jo virkansakin puolesta pysyä totuudessa.

Ihmetyttää kyllä tämä vihjaileva uhrin syyllistäminen taas. Miten uhri on edes voinut "tuntea" raiskaajaa jos hän on ollut kaupungissa vasta 11 päivää? Ei sillä, että sen pitäisi vaikuttaa mitenkään asiaan. Kyllä raiskauksesta pitäisi tulla yhtä kova tuomio oli tekijä sitte tuttu tai tuntematon.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Puskaraiskailu on täysin eri asia, kuin vaikkapa perhepiirissä tapahtuva seksuaalinen hyväksikäyttö. Molemmat ovat tietenkin täysin tuomittavia, mutta toinen aiheuttaa vaaraa ja turvattomuuden tunnetta myös täysin sivullisissa.

Nollatoleranssi perhepiirien sisään on mahdoton. Sitävastoin täysi nollatoleranssi sivullisiin kohdistuviin raiskauksiin on lähellä mahdollista. Tämä siirtämällä resursseja näiden tutkintaan tarpeellinen määrä, tuomitsemalla julkisesti jokaikinen tapaus ja pitämällä tuomiot hyvin kovina.

Sama pätee myös mm. Tampereella vapaana liikuskevaan puukon kanssa heiluvaan murhaajaan. Kun hänen ansiostaan monet joutuvat miettimään menemisiään aiheuttaa hän rikoksillaan vielä suurempaa tuhoa, kuin vain uhriensa tappamisen.

Perinteinen keinohan tuollaisia vastaan on ollut se, että on koottu kylän miehistä porukka joka on käynyt teroittamassa pervorunkkuporukalle miten esimerkiksi heidän lastensa seurassa käyttäydytään. Ja tämä ei ole tietenkään minkäänsortin kehotus väkivaltaan. Mutta kyllä yhä yleistä turvattomuutta aiheuttavien rikokset ovat niitä pahimpia rikoksia.
Radon20
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: To Marras 26, 2015 8:29 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Radon20 »

Tässäkin ketjussa aiemmin esitettiin että seksuaalirikoksista epäiltyjä turvapaikaikanhakijoita olisi tällä hetkellä Suomessa vain luokkaa 2-3... Ei pidä paikkaansa. Vaikka ei nyt raiskauksesta ole kyse niin jo Vihdissä epäiltyjä on tuo kolme sen jälkeen kun tänne saatiin vastaanottokeskus. Linkkinä tässä normisti melko epäluotettava MV, mutta uutinen pitää täysin paikkaansa ja MV:n kuvat ovat paikallislehdestä koska isommat mediat eivät tapauksesta uutisoineet. Rikosnimikkeenä seksuaalinen hyväksikäyttö ja seksinostoyritys, kohteena 14v ja 15v tytöt.

http://mvlehti.net/2015/11/12/kolme-mat ... teri-orpo/
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Arlene kirjoitti:Toisenlaistakin näkemystä kuin Utriaisen on. Eli se vanha sanonta; valhe, emävalhe..tilasto

http://yle.fi/uutiset/amnestyn_asiantun ... in/8482346
Jälleen kerran vedotaan lopulta siihen yhteen ja samaan kyselytutkimukseen, jonka perusteella väitetään että Suomessa joutuu 46000 naista seksuaalisen väkivallan uhriksi vuosittain. Saman tutkimuksen tutkimustuloksia täysin samoin tulkiten n. 6500 naista joutuu joka vuosi sellaisen seksuaalisen väkivallan uhriksi, jossa tekijä on tuntematon ja se tapahtuu julkisella paikalla. Eli tutkimuksen mukaan siis tapahtuu tuon verran "puskaraiskauksia", siihen päälle vielä omassa tai muussa asunnossa, rappukäytävässä jne. joutuu seksuaalisen väkivallan jonka tekijää ei tunne kohteeksi n. 1400 naista.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2544
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Kempeleen Kirkonkylän koulu on viime viikolla tuonut mamuja kouluun tutustumaan paikallisiin nuoriin ja kehoittanut olemaan yhteydessä myös koulun ulkopuolella... Joku naisopettaja oli järjestänyt asian Unesco- viikon yhteydessä.
Tässä mamukeskuksen johtajan viesti ( oulun diakonissalaitoksen ylläpitämä, raiskaaja oli täältä)
Puhuttu "wilma-viesti":

Wilmaan on tullut myös tälläinen viesti: Hei,

Kempeleeseen on avattu alaikäisten turvapaikanhakijoiden yksikkö ja oppilaiden keskuudessa on ollut kiinnostusta vierailla yksikössä. Olimme perjantaina yhteydessä yksikön ohjaajan kanssa ja he eivät halua rajoittaa paikallisten nuorten yhteydenottoja. Mahdollisille käynneille on kuitenkin kaksi sääntöä: ennen asuntoloihin menoa pitää käydä päätalossa ilmoittautumassa ohjaajalle ja kello 20 jälkeen talo on rauhoitettu vain omalle väelle. Mahdollista on myös pyytää nuoria esimerkiksi pelaamaan jalkapalloa tms. talon ulkopuolelle. Tämä on siis vapaa-ajalla tapahtuvaa yhteistyötä, jossa koulu ei ole millään tavalla mukana. Tarkoituksenamme on aloittaa yhteistyö myös koulun puitteissa, mutta tämän yhteistyön suunnittelu alkaa vasta ensi viikolla. Koulun puolesta tehtävä yhteistyö tapahtuu kouluaikana.

Jos teillä on jotain kysyttävää Kempeleen yksikön vastaavan, Timo Järvisen puhelinnumero on 050 312 7174 ja ohjaajat vastaavat numeroissa 050 312 7177 sekä 050 312 7176.

KOPIOITU PUSKARADIO KEMPELE RYHMÄSTÄ!

Eli raiskaaja oli tutustunut uhriin KOULUN kautta
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1795
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Gurney kirjoitti:
Eli raiskaaja oli tutustunut uhriin KOULUN kautta
Sehän on vain hyvä, että saavat vapaaehtoisesti tutustua kouluun.
Ja tosiasia on se, että parempi noiden on aikanaan kouluun mennäkin, eikä kuljeksia päivät toimettomana ympäri kyliä.

Raiskauksella ei liene mitään tekemistä tuon tutustumisen kanssa, se olisi luultavasti tapahtunut muutenkin. Ellei tälle tytölle, niin jollekin muulle.

Minulla on vahva epäilys, ettei näillekään mamuille ole kerrottu, mitä tytöille/naisille ole lupa tehdä.

Mitä sitten tulee uhrin syyllistämiseen, mitä täällä on joistain uutisista tulkittu, niin minä en sellaista tulkintaa ole tehnyt.
chadspill
Neuvoja-Jack
Viestit: 535
Liittynyt: La Heinä 04, 2015 2:30 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja chadspill »

Gurney kirjoitti:Kempeleen Kirkonkylän koulu on viime viikolla tuonut mamuja kouluun tutustumaan paikallisiin nuoriin ja kehoittanut olemaan yhteydessä myös koulun ulkopuolella... Joku naisopettaja oli järjestänyt asian Unesco- viikon yhteydessä.
Tässä mamukeskuksen johtajan viesti ( oulun diakonissalaitoksen ylläpitämä, raiskaaja oli täältä)
Puhuttu "wilma-viesti":

Wilmaan on tullut myös tälläinen viesti: Hei,

Kempeleeseen on avattu alaikäisten turvapaikanhakijoiden yksikkö ja oppilaiden keskuudessa on ollut kiinnostusta vierailla yksikössä. Olimme perjantaina yhteydessä yksikön ohjaajan kanssa ja he eivät halua rajoittaa paikallisten nuorten yhteydenottoja. Mahdollisille käynneille on kuitenkin kaksi sääntöä: ennen asuntoloihin menoa pitää käydä päätalossa ilmoittautumassa ohjaajalle ja kello 20 jälkeen talo on rauhoitettu vain omalle väelle. Mahdollista on myös pyytää nuoria esimerkiksi pelaamaan jalkapalloa tms. talon ulkopuolelle. Tämä on siis vapaa-ajalla tapahtuvaa yhteistyötä, jossa koulu ei ole millään tavalla mukana. Tarkoituksenamme on aloittaa yhteistyö myös koulun puitteissa, mutta tämän yhteistyön suunnittelu alkaa vasta ensi viikolla. Koulun puolesta tehtävä yhteistyö tapahtuu kouluaikana.

Jos teillä on jotain kysyttävää Kempeleen yksikön vastaavan, Timo Järvisen puhelinnumero on 050 312 7174 ja ohjaajat vastaavat numeroissa 050 312 7177 sekä 050 312 7176.

KOPIOITU PUSKARADIO KEMPELE RYHMÄSTÄ!

Eli raiskaaja oli tutustunut uhriin KOULUN kautta
Koska miltei kaikki näistä turvapaikanhakijoista on miehiä tämän voisi ymmärtää niinkin, että tässä nyt ikään kuin paritetaan alaikäisiä tyttöjä täysin tuntemattomille partalapsille joiden oikeasta iästä, kansalaisuudesta ja nimestä ei ole mitään varmaa tietoa.

Niin ja eiköhän 15-17 vuotiaat nuoret ole jo liian vanhoja tutustumaan yläasteisiin ja niiden oppilaisiin.
2 200 euroa tienaavalle jää kuukaudessa 10 euroa aiempaa enemmän käteen.
Myös eläkeläisille on luvassa vastaava veronkevennys.
Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski on tyytyväinen 32 000 € kuukausipalkkaansa - "Minusta palkka on hyvä"
...
Martti
Martin Riggs
Viestit: 631
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Martti »

Tampereella ainakin teinitytöt on kovin kiinnostuneita olleet nuorista miehistä. Äidit ovat poliisilta pyytäneet apua, että saavat tyttöjä pois sieltä nurkilta norkoomasta. Erilaisuus viehättää kaiketi ja kai ne pojat voi olla tyttöjen mieleen ulkonäöllisesti? Eikähän se ole mikään suostumus mihinkään vaikka kävisikin jossain paikassa tulijoihin tutustumassa ja aikaa viettämässä heidän kanssaan.
emppu
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: La Joulu 07, 2013 7:56 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja emppu »

Haukiputaan VOK:ssakin on lehtitietojen mukaan näitä "alaikäisiä" afgaanimiehiä. Pyörivät koulun alueella päiväsaikaan ja pitkin kyliä iltapimeällä ryhmissä. Onko oikein, että Kempeleessä ja Haukiputaalla viedään näitä "alaikäisiä" miehiä tutustumaan ala- ja yläasteikäisiin lapsiin?

Kuka vastaa alueen turvallisuudesta? Ei ainakaan maahanmuuttovirasto, VOK:sia pyörittävät ODL ja Oulun ensi- ja turvakoti ry eikä Oulun poliisi. Kaikki tulevat taas kerran vetäytymään vastuusta kun seuraava "yllätys" tapahtuu. Eiköhän kilistellä pelottavasti avainnippuja jos ulkona liikutaan tai pysytä vaan kiltisti neljän seinän sisällä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

yvzW.png
yvzW.png (17.97 KiB) Katsottu 2810 kertaa
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Munch
Poliisikoira Rex
Viestit: 255
Liittynyt: Pe Loka 16, 2009 6:43 pm
Paikkakunta: Savo

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Munch »

FB.ssa oli mainittu että epäilty olisi syntynyt 1.1.1998. 1.1 sattumaa vai eikö ole iästä mitään hajua??? Käsittämätöntä jos näitä partalapsien annetaan huseetata lasten keskellä miten sattuu ja eihän näillä ole edes mitään yhteistä kieltäkään...huh huh
Lupu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: To Kesä 05, 2008 1:11 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja Lupu »

17-vuotiaat eivät ole enää lapsia, muuten kuin juridisesti. Kempeleessä on nyt varmasti ikävät mielessä niillä henkilöillä, jotka ovat ajaneet vok-nuorten ja yläkoululaisten yhteydenpitoa. Maissa, joista nämä nuoret tulevat, eivät tuon ikäiset nuoret pojat ole missään tekemisissä muiden tyttöjen kuin omien siskojensa kanssa (he eivät koskaan tapaa edes kavereidensa siskoja, vaan nämä piiloutuvat toiseen huoneeseen siksi aikaa, kun veljellä on kavereita käymässä; he eivät siis edes tervehdi toisiansa*), minkä johdosta nämä nuoret miehenalut eivät osaa kaveerata tyttöjen kanssa ollenkaan. Jos joku tyttö menee juttelemaan tällaiselle nuorukaiselle mukavia ja jopa lähtee yhdessä kävelylle, tms., niin tuo poika on epäilemättä aivan seitsemännessä taivaassa ja kuvittelee tytön olevan korviaan myöten ihastunut häneen ja haluavan muutakin kuin vain jutella. Vanhempien olisi hyvä varoittaa teini-ikäisiä tyttäriään tästä asiasta. Tietenkin toivon, että paikalliset pojat tutustuisivat vok-nuoriin ja ottaisivat heidät mukaansa, jotta hekin oppisivat kuinka Suomessa ollaan ja sitä kautta alkaisivat ymmärtämään myös tyttöjä paremmin. Jos aikomus on tänne jäädä, niin maan tavoille on tietenkin opittava.

*Ajat ja tavat tietenkin muuttuvat, ja nykyaikaisemmissa perheissä ja piireissä on jo yleisempää, ettei sukupuolia erotella enää niin ankarasti. Jotkut laittavat tyttärensäkin yksityiskouluun, jossa he istuvat samassa luokassa poikien kanssa ja myöskin kaveeraavat näiden kanssa välitunnilla. Perinteisesti erottelu on kuitenkin hyvin ankaraa eivätkä nuoret siksi opi lainkaan normaalia kanssakäymistä vastakkaisen sukupuolen kanssa.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

emppu kirjoitti: Kuka vastaa alueen turvallisuudesta?
Ne vastaavat itse, jotka alueilla asuvat. Kannattaa pitää järki päässä, ja katsoa vähän nuoren jälkikasvun perään.

Onko noille alueelle juuri muuttaneille nuorille edes tehty mitään riskiarvioita? Tyhmempi kuvittelisi että suuri osa alaikäisinä yksin tulevista olisi psykologisen avun tarpeessa. Ja se sosiaalinen kanssakäyminen kuuluisi enemmänkin sitten aikaan muutama kuukausi ainakin eteenpäin.

Aikuisista turvapaikanhakijoista suuri osa lopulta vielä ollaan käännyttämässä. Jolloin täysin hölmöläisen hommaa yrittää pakonpakolla heidät tänne kotiuttaa. Ensin kotiutetaan, ja sitten lähetetään vuoden päästä takaisin.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4674
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: 14-vuotias raiskattiin Kempeleessä

Viesti Kirjoittaja dazu »

Martti kirjoitti:Tampereella ainakin teinitytöt on kovin kiinnostuneita olleet nuorista miehistä. Äidit ovat poliisilta pyytäneet apua, että saavat tyttöjä pois sieltä nurkilta norkoomasta. Erilaisuus viehättää kaiketi ja kai ne pojat voi olla tyttöjen mieleen ulkonäöllisesti?
Olen kanssa katsellut jo 5-10-vuotta, että Koskikeskuksessa on aina porukoita norkoilemassa, joissa on sellaisia 14-15-vuotiaita tyttöjä, ehkä vähän itseään vanhempien maahanmuuttajapoikien kanssa.
Samanlaista se oli meno 90-luvullakin, mutta silloin oli huudossa huumenuoret ja ongelmaihmisten pojat. Silloin tytöt kyllä harrastivat seksiäkin näiden ongelmanuorten kanssa. Pojat ovat kuolleet ennen 25-vuoden ikää henkirikosten uhreina ja tytöt lähteneet ulkomaille opiskelemaan yliopistoon ja sittemmin tulleet vihreinä(viittaus Vihreään Liittoon) takaisin.

Lupu kirjoitti:Maissa, joista nämä nuoret tulevat, eivät tuon ikäiset nuoret pojat ole missään tekemisissä muiden tyttöjen kuin omien siskojensa kanssa
Tuo ei oikeastaan juurikaan eroa tavallisen suomalaisen pojan elämästä millään tavalla. Erona tuossa on vain se, että tytöt eivät halua olla tekemisissä tavallisten suomalaispoikien kanssa.

Ongelmanuoret ja maahanmuuttajanuoret ovat tyttöjen mieleen siksikin, että he ottavat rohkeasti kontaktia tyttöihin. Se voi imarrella tyttöjä ja tyttöjen on silloin helpompi myös itse olla kontaktissa poikiin. Kaikki jännät, pahat pojat ja eksoottiset pojat ovat aina kiinnostaneet tyttöjä(ja myös aikuisia naisia).
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Vastaa Viestiin