48v nainen murhattiin kadulle Tuusulan Hyrylässä, 2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
ysiysiysi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Pe Helmi 04, 2011 2:03 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja ysiysiysi »

Devildoll on nyt asian ytimessä. Ikänsä valehdellut maahantunkeutuja on älypuhelimineen matkustanut Damaskoksesta saakka kuukausia kävelläkseen Keravalta (jonne ehkä huhujen mukaan oli tulossa vokkipannu) 6km Hyrylään tappamaan naisen parkkipaikalle.
djsumppi
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 2:53 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja djsumppi »

Uhrin on täytynyt tuntea seutua koska itse jos vieraassa paikassa en lähtisi yöllä suunistaa mihinkään parkkipaikalle. ekana tulee mieleen sovittu tapaaminen jonkun kanssa ehkä salainen rakastaja :D tai matkalla jonnekkin mutta törmäsi surmaajaan

missä päin tuolla löytyy rautatieasema tai taksi tolppa ?
ysiysiysi
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Pe Helmi 04, 2011 2:03 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja ysiysiysi »

djsumppi kirjoitti:Uhrin on täytynyt tuntea seutua koska itse jos vieraassa paikassa en lähtisi yöllä suunistaa mihinkään parkkipaikalle. ekana tulee mieleen sovittu tapaaminen jonkun kanssa ehkä salainen rakastaja :D

missä päin tuolla löytyy rautatieasema tai taksi tolppa ?
Lähin rautatieasema on Keravalla about 6km päässä ja taksiasema oli ennen ihan tapahtumapaikan vieressä, mutta nykyään lienee linja-autoaseman yhteydessä(en ole varma) joka on muutaman sadan metrin päässä.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2895
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Tyypin kävelytapa tuo mieleen minusta heti ensikatsomalla sotilaan, sillä tämä kävelee tosi ryhdikkäästi ja tasaisesti kuin joku pirun robotti. En siis olisi yllättynyt jos tältä löytyy kiinnijäädessä jonkinlainen sotilastausta. Tuolla on ilmeisesti takissa huppu, ainakin niin olin katsovinani videokuvasta ja housut sekä takki on muodoltaan samaa settiä, eli joku tuulipuku tms.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Todellakin kävelee kuin kone,tuo vasen jalka ei taida taipua ollenkaan vaan on kuin puupökkelö oisko joku proteesi :?:mulla kun meni kierukka nuorena polvesta niin kävelin toisella jalalla noin ennenkuin leikkaukseen pääsin.
Alice
Neuvoja-Jack
Viestit: 563
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 6:01 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja Alice »

ysiysiysi kirjoitti:Devildoll on nyt asian ytimessä. Ikänsä valehdellut maahantunkeutuja on älypuhelimineen matkustanut Damaskoksesta saakka kuukausia kävelläkseen Keravalta (jonne ehkä huhujen mukaan oli tulossa vokkipannu) 6km Hyrylään tappamaan naisen parkkipaikalle.
Onhan Hyrylässä ehkä myös rautatieasema ja apteekki 24/7... Voi luoja, pieni kyläpahanen.

No, eiköhän huomenna tosiaan jo saada tarkempaa tietoa, ja jos uhri ei ole SP, on sattunut muuallakin.
Sonja S.
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ti Elo 18, 2015 11:14 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja Sonja S. »

Ihmettelen suuresti miten monet tulkitsevat videon perusteella, että kuvassa kävelevällä henkilöllä on päällä tuulipuku. Aika alussa ketjua joku mainitsi, että vaatetus tuo mieleen "mafiosotyylisen puvun". Niin minunkin mielestäni.
Ja liikkuvassa kuvassa näkyy ihan selvästi aika ajoin, että vaatetus ei ole yhtenäinen ns. "haalari", vaan yläosa "puvun takki", ja housut ovat erikseen.
Kengät ovat oudot, sillä itse eka katsoin, että jalassa on todella kirkkaat, vaikkapa tennissukat ja jalassa jonkinlaiset sandaalit, mutta koska kuvaa on niin vaikea tulkita, niin sepä se. Voihan ne myös lenkkarit olla, tai ihan mitä vaan.

Mielenkiinto henkilöä kohtaan voi osoittautua myös sillä, että nk. murhapaikalle on voinut jäädä esim. jotakin kuvan henkilöllä päällä olevaa. Esim. juuri toinen jalkine? Mielestäni hankala päätellä onko mies menossa, vaiko tulossa murhapaikalta, mutta jokin järkevä syy poliisilla täytyy kuitenkin olla, että video pelkästään arvailejun perusteella julkaistaisiin "random" -henkilöstä.

Ihonväristä; edelleen hankalaa, koska kuvanlaatu on niin surkea, mutta monella syntyperäisellä suomalaisellakin on sellainen tummempi iho. Muistan, kun luokalla oli joskus muinoin yläasteella poika, jolla oli tummempi ihon pigmentti, ja häntä kutsuttiin neekeriksi tämän takia.
Mutta vastaavasti henkilöllä voi olla vaikkapa yhtä kalpea iho kuin itselläni. Edustan sitä "albiino-osuutta" väestöstä.

Pituudeltaan keskiarvoa hieman pidempi vaikuttaisi olevan, eli reilusti yli 180cm. Henkilö tosiaan kääntää päätään videossa, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska aika useat meistä kävellessämme kääntelemme päitämme, väitän. :D

Se minua ihmetyttää, miten tästäkin henkilöstä saadaan heti leikepöydälle häikäilemätön psykopaatti, kun kävelee ryhdikkäästi? Olen ilmeisesti itsekin täysin kylmäverinen psykopaatti, kun edustan sitä osaa väestöstä, jolla ei ole pää navan korkeudella, kun lenkkeilen/kävelen lähikauppaan.

Päihtymystila? Kyllä monet ihmiset, joita tunnen kulkevat mm. pienessä hiprakassa nimenomaan kaikkein ryhdikkäimmin. Itsestäni tuo näyttää juuri siltä, että on pari shottia napsinut, ja silloinhan sitä itsevarmasti kävellään... Juuh, en tarkoita sitä perisuomalaista "paria drinksua", vaan ihan oikeasti paria drinksua.

Jalassa näyttää olevan häikkää tosiaan. Itsellänikin oli hermopinnevamma kummassakin jalassa jokunen vuosi sitten. Yleinen vaiva mansikanpoimijoilla ja "puhelintytöillä", jos joutuu tosiaan pitämään jalkoja pitkään sellaisessa asennossa, joka ei ole normaali. Joutui sitten laahaamaan jalkaa, ja jalkapöytäkin kulki mukana typerästi lätsähdellen, kun siitä oli tunto poissa melkein kokonaan. Ko. vaivaa on yllättävän monella. Mutta kuten monet ovat huomanneet, niin tuo polvi menee jotenkin oudosti ylitaipuen, kun tyyppi ottaa vasemmalla mielestäni proteesi, tai muuten viallisella jalallaan askelta. Olen itsekin kävellyt tuollaisena "Tee Tonnina", silloin kun jalassani oli tuo em. hermopinnevaurio.

Outoa sinällään, että mitään havaintoja ei ole tullut, luulisi tuttujen tunnistavan, mutta jos asialla on, niin kuin todennäköisesti onkin eri kaupungista autolla liikkuva, miksei vaikka sarjamurhaaja (omia spekuja nuo "sarjamurhaajafantasiat", toisilla maahanmuuttajat, suotakoomme pienet paheemme kullekin). ;) Ko. koulukunnan ihmiset elävät muutenkin aikalailla joko täyttä naamioelämää kaksoiselämänsä kanssa, taikka ovat täysiä erakkoja, joten siksikin kuvan henkilön tunnistaminen voi tuottaa henkilön oikeasti tuntevillekin täydellisen mahdottomuuden yhdistää, vaikkapa se oma vieressä nukkuva sulhanen tuohon videolla esiintyvään henkilöön.
Hiukset näkyvät mielestäni selvästi ja ovat normaalit lyhyehköt miesten suosimat hiukset. Sellaiset muutaman sentin mittaiset.

Ja vaatetushan voi olla ihan vain lavastus, ja todennäköisesti onkin, jos tappohommiin on lähdetty harrastusmielessä.
Mutta koska omasta mielestäni näen siistin puvun takin, yhdistettynä siisteihin puvun housuihin, niin mikseikö kuvan henkilökin voisi olla pikkujouluihin menossa, tai niistä tulossa?

Tällaisia mietteitä täällä.
indeksi

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja indeksi »

Voihan tuo olla isoluinen nainenkin ihan hyvin
annaanna

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Tuusulassa näyttää poliisilla olevan hyviä kokemuksia kansalaisten kyvystä ratkaista rikoksia valvontakamerakuvista. Aika näyttää miten tässä on päädytty kyselemään yhdestä kävelijästä, joka mun mielestä pukeutunut ihan normimetsästyspukuun, sellaiseen honkkarista jokapojan ostamaan.

ESS:n artikkelissa on 6.8. julkaistu kuvat kahdesta myymälävarkaasta ja heidät on heti tunnistettu. Toinen pukeutunut tuulipukuun ja valkoisiin kenkiin ;-). Olivat ryöstäneet Pertun lähikaupan (siwa?) metalliputkella uhkailemalla. Metalliputki ollut ilmeisesti piilossa vaatteitten alla.
Martti
Martin Riggs
Viestit: 631
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja Martti »

Jos tuo miekkonen on ainut, jonka on nähty arvioituun tapahtuma-aikaan liikkuvan paikalle päin? Onkohan nainen nähty ensin kuvissa ja sitten miekkonen, joko melkein seuraamassa tai ihan minuutin päässä naisen näkymisestä. Tosin allaoleva kommentti kyllä vähän mietityttää...tai siis ennemmin se, miten tuo kävelijä on tapaukseen yhdistetty, jos tapahtuma-aika on noin väljä vielä tässä vaiheessa. Voiko miekkonen olla ainut, joka on tuossa aikahaarukassa osunut valvontakameroihin? Pääseekö tuonne paikalle ilman, että tulee taltioiduksi?
Iltalehti kirjoitti:Uhrin löysi Hyrylän keskustasta paikalle osunut poliisipartio aamuyöllä ennen kello viittä. Epäilty henkirikos on tapahtunut yhden ja neljän välillä, todennäköisesti lähempänä kello yhtä, tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen kertoi Iltalehdelle lauantaina iltapäivällä.
Nää turva-/valvontakamerakuvat ovat kyllä aivan luokatonta tasoa. Monet baarit valvovat terassejansa/katuosuuksiansa paljon paremmilla välineillä, kuin julkiset tahot. Värikuvat jne. helpottavat tunnistusta huomattavasti. Olen valitettavasti työssäni monenlaisia kamertallenteita tuntitolkulla tuijotellut.
Ierika.Sus
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Marras 15, 2013 10:06 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja Ierika.Sus »

exkoskelainen kirjoitti:Meillähän on juuri nyt eräs polkupyörä varas vapaalla jalalla. . Kenties tämä kuuluisa varas seikkailut Tuusulassa ja nainen nähnyt hänet polkupyörä varkaissa ja yrittänyt estää, ja näin ollen rikos tapahtui. . Tuusulasta on vaikea päästä minnekään,varsinkaan ilman rahaa. . Joten polkupyörän varastaminen sopisi. .
Mahtaakohan tämä polkupyörävaras olla näin ryhdikäs kaveri? Taitaa myöskin olla vähän lyhyempi ja tukevampi.
Homō hominī lupus est.
Kaukosäädin
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Loka 08, 2013 6:30 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja Kaukosäädin »

Onko videon sijainti välillä Päämaja-murhapaikka? Onko videon mies esim seurannut naista? Raiskannut ehkä ja homma lähtenyt lapasesta?
Merikapteeni
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Su Syys 13, 2015 1:46 pm
Paikkakunta: Valtameri

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja Merikapteeni »

Näistä lehtitiedoista olen tulkinnut seuraavasti:

Nainen lähtenyt puolenyön maissa/jälkeen ravintolasta. Hän tiesi millä kyydillä ja mistä lähtisi kotiin. Ehkä sovittu etukäteen. Noutopaikaksi oli sovittu jokin muu paikka kuin se parkkipaikka mistä nainen lopulta löytyi. Muutenhan hakija olisi nähnyt uhrin mitä suuremmalla todennäköisyydellä. Pikkujouluissahan ollaan voitu käydä ensin jossain toisessa ravintolassa syömässä ja sitten jatkettu sattumanvaraisesti seuraavaan paikkaan, tai useampiin paikkoihin, joista viimeiseksi on jäänyt Päämaja. Ennalta sovittu noutaja ei välttämättä tiedä missä nainen on konkreettisesti ollut eikä ehkä tuntenut Hyrylääkään riittävän hyvin.
Se kuka noutajaksi on soitettu/sovittu on voinut tehdä poliisille ilmoituksen, jos naista ei näkynytkään noutopaikalla ja puhelin mennyt yllättäen kiinni. Nainenhan on voinut ilmoittaa olevansa lähdössä juuri ulos baarista tekstarilla tai puhelulla, joten noutaja on voinut huolestuakun naista ei kuulukaan. Siitä syystä poliisikin olisi voinut tietoisesti yön pimeydessä scannailla samoja nurkkia. Hakija on voinut olla uhrin mies, tytär, poika, ystävä, tuttu taksi.

Satunnainen murhaaja tuntui kovin epätodennäköiseltä, mutta niin kai on syytä olettaa. Rennon näköisesti kävelee, olisiko saalistamassa. Poliisilla voi olla lisää valvontakamerakuvaa toisena hetkenä, mistä ollaan voitu päätellä että miestä on syytä epäillä ko. rikoksesta. Ehkä näkyy kävelevän/juoksevan hätäisemmin toiseen suuntaan hieman myöhemmin tms. Kävelyn rentous mietittää minua etnisyydessä. Tuli mieleen tunisialainen tai niiltä hoodeilta, mutta vaikuttaisi asustelevan kohtuullisen lähellä tekopaikkaa, kun ulkoilureleissä maleksii melko tyhjässä Hyrylässä. Ei mikään hyvä saalistusmaasto kun varmasti huonot apajat. Vaan on voinut saalistaa yö tai vuosi tolkulla ennen onnistumistaan. Tai ettei ole jäänyt kiinni. Vihaisena tuskin tappanut kun on niin rento olemus.

Raaka tekotapa on voitu tehdä ilman kättäpidempääkin. Juurihan se kolli tappoi sen tytön paljain käsin lyömällä ja kuristamalla Joutsenossa.
Liekö tämä taas raiskausmurha.

Kännykkätiedot naisen osalta kiinnostavat, ne voisivat selittää osaltaan kuviota. Samoin aikahaarukka klo 0.00-1.00.
Ei se putoaminen, vaan se äkkipysäys.

Pessimisti näkee pimeän tunnelin, optimisti näkee valoa tunnelin päässä, realisti näkee tavarajunan. Veturinkuljettaja näkee raiteilla kolme idioottia.
Berenices
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: Su Tammi 13, 2013 1:14 pm

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja Berenices »

Poliisi kuvaili MTV:n uutisissa videolla näkyvää hahmoa atleettiseksi. Hartiat ja selkä näyttävätkin olevan leveät, samoin pitkähköt raajat ovat voimakkaat. Ja kuten jo mainittu, käynti takakeno (ainakin kameran kuvakulman perusteella).
Kun pysäyttää nauhan aivan alussa, oikean käden sormet ovat kummasti koukussa. Onko henkilö riisunut hansikkaat ja pitää niitä käsissään vai onko käsissä jotain muuta...
Elpukka mainitsi nivelten yliliikkuvuudesta. Silloin nivelten liikeradat ovat laajat. Taipuisin samalle kannalle. Tämä näkyy kohdassa jossa hahmon askeltaessa vasen jalka "vääntyy" sisäänpäin polven kohdalta (vai voiko joku muu aiheuttaa tällaisen ilmiön?).

Ks.
http://www.reumaliitto.fi/reuma-aapinen ... hypermobi/
IsoD
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 11:47 am

Re: Nainen murhattiin kadulle Tuusulassa

Viesti Kirjoittaja IsoD »

Kaukosäädin kirjoitti:Onko videon sijainti välillä Päämaja-murhapaikka? Onko videon mies esim seurannut naista? Raiskannut ehkä ja homma lähtenyt lapasesta?
Ei ole loogisen reitin varrella.
Vastaa Viestiin