65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Samaa minäkin luin. Jotenkin vaan en usko (tosin tiedot on todella heikot mitä annettu julkisuuteen) että B olisi noin vaan lähtenyt omaehtoisesti. Jos tilejä ei ole käytetty eikä korttejakaan niin vielä kummallisempaa, että eläkkeelle jäämässä yrittäjä lähtee noin vaan rahattomana ulkomaille.
Olisiko sittenkin itsemurha, jota yritetty muokata kauniiksi sanoiksi se mitä epäillään. Sekin vaihtoehto vaan tuntuu tökkivän...jotenkin.
Itse asuntoteorioita mietin, mutta tuskin nekään osuu siihen oikeaan. Paljon on hyviä vaihtoehtoja täällä pohdittu, kun tietäisi edes oliko B säännöllistä lääkitystä, oliko ollut masentunut, stalkkasiko B joku mahdollinen asiakas, milloin nähty viimeksi varmuudella...julkisuuteen on annettu todella hataria tietoja kadonneesta.
Avatar
Pumpuliunelma
Nikke Knakkertton
Viestit: 187
Liittynyt: Pe Tammi 29, 2016 9:42 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Pumpuliunelma »

Eilisaamu kirjoitti:Tuo kadonneen etsintä sivusto kun kertoo kadonneesta Birgitasta mm.näin :"Ilmitulleiden asianhaarojen valossa oli ilmeisempää, että katoaminen olisi vain poliisiasia tai kadonneen itsensä päätös. Toimitimme tietomme poliisille ja toivomme, että kadonnut on kunnossa jossain päin maailmaa.
Tila: Päätetty"
Olikohan Birgitalla lapsia? Mietin, jos kampaamon myynnin jälkeen alkoi jälkikasvu kerjäämään ennakkoperintöä. Birgitta sai tarpeekseen ja lähti aloittamaan uuden elämän muualla.
Hän on voinut sijoittaa rahat ja pankkitilejäkin voi olla useampia.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Jos on surmattu asunnolla ja matka on lavastettu niin silloin näin on tehty että kampaaja saadaan näyttämään syylliseltä. Eli tekijä on joku muu.
Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

elli72 kirjoitti:Jos on surmattu asunnolla ja matka on lavastettu niin silloin näin on tehty että kampaaja saadaan näyttämään syylliseltä. Eli tekijä on joku muu.
En helpolla usko että B olisi surmattu kampaamolla silloin maanantaina, ja vielä vähemmän siihen että matka julkisilla oli lavastettu mutta tuosta tulee vielä mieleen yksi vaihtoehto joka ei ole ollut esillä. Nimittäin jos siihen että tekijä sai puhdistettua maineensa riitti se, että saatiin luotua vaikutelma, että B oli elossa vielä maanantaina. Esimerkiksi niin, että maanantaina kampaamossa oli koko päivän todistettavasti paikalla niin monta henkilöä ettei surma olisi mitenkään tullut kyseeseen. Tässä tapauksessa lavastukseen ryhtyminen edellyttäisi että kampaajalla oli kuitenkin perusteltu pelko - että hän oli oikeasti syyllinen surmaan joka oli tapahtunut jonain muuna päivänä ja epäili jäävänsä kiinni. Koko matkakorttilavastus ei kuitenkaan tunnu minusta uskottavalta eikä myöskään P.W.:n syyllisyys.
Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

Tuossa vilauttamassani vaihtoehtoisessa skenaariossa jossa kampaaja on syyllinen surmaan joka olikin eri päivänä ja on lisäksi tehnyt lavastuksen, hän olisi voinut itse etukäteen varmistaa itselleen riittävät alibit sille päivälle jona Birgitta näennäisesti katoaa. Ilman lavastusta taas olisi ollut vaarana että katseet kohdistuvat todelliseen surmapäivään, minkä hän katsoi itsensä kannalta vielä suuremmaksi riskiksi joten ainakin se oli estettävä, vaikka sitten sellaisella riskialttiilla lavastuksella. Mutta kenen tehtäväksi matkakorttilavastus olisi annettu, ja kukahan sellaiseen olisi suostunut ainakaan tieten tahtoen.
miesasiamies
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

MaAl kirjoitti:Samaa minäkin luin. Jotenkin vaan en usko (tosin tiedot on todella heikot mitä annettu julkisuuteen) että B olisi noin vaan lähtenyt omaehtoisesti. Jos tilejä ei ole käytetty eikä korttejakaan niin vielä kummallisempaa, että eläkkeelle jäämässä yrittäjä lähtee noin vaan rahattomana ulkomaille.
Minäkään en varsinaisemmin usko omaehtoiseen katoamiseen, mutta jos todella haluaa kadota, eikö se tulisi juuri näin tehdä, jälkiä jättämättä, kaikki tutkintalinjat avoimiksi jättämällä? Talous olisi hoidettu muuten kuin aiemmilla pankkikorteilla ja suuria summia ennen katoamista nostamalla, muutenhan kyseessä ei olisi katoaminen vaan vain pelkkä pako vanhoista kuvioista. Voisi kuvitella, että Birgitalla olisi ollut rahaa ja nyt myös aikaa nostaa kytkintä, vuosikymmenien yrittäjyydestä kampaamokauppoineen oli voinut jäädä sievoinen pennonen taskunpohjalle. Motiivia salattuun lähtöön emme tiedä, mutta sellainen on voinut olla. Omaehtoinen katoaminen on yksi epätodennäköisimpinä pidetyistä vaihtoehdoista, mutta sen kuuluukin olla sitä, jos se on hyvin suunniteltu ja onnistuneeesti toteutettu.
Avatar
Irene Huss
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Irene Huss »

Joskus vuonna 1997-98 kieppeillä Birgitan ollessa siis hieman alle 50v, hänellä oli vuokratuolilla sellainen nuori kampaajatargimma, joka teki ainoastaan ja vain sen ajan tuoretta trendiä, eli hiustenpidennyksiä.

Heillä oli sopimus, että jos asiakas haluaa muutakin kuin hiustenpidennyksen, niin Birgitta hoitaa sen. Ihmettelin tuota systeemiä, sillä hiustenpidennys yleensä vaatii esim. juurivärin ja gimma ei halunnut tehdä mitään muuta, paitsi pidennyksiä. No, Birgitta värjäsi tukkani.

Kauaa hän ei sittemmin Birgitan kampaamossa viihtynyt ja jatkoi uraansa mm. ensin toisessa kampaamossa vuokratuolilla ja sittemmin kotonaan.

Olin gimman kotona kerran hiustenpidennettävänä jolloin Gimma mainitsi riidoista hänen ja Birgitan välillä. Birgitta taisi olla hyvin tarkka kaikesta, koska Gimma kertoi, että Birgitta oli maininnut jotain valojen ja sähkön käytöstä ja kustannuksien jakamisesta. Myös gimman ehdotus liikkeen uudelleensisustamisesta oli kuulemma saanut tylyn vastaanoton.

Minulle muodostui kuva siitä, että Birgitta oli aika hiljainen ihminen, mielensäpahoittaja ja ei todellakaan tykännyt gimman jotenkin aggressiivisestä tyylistä. Ei Birgitta asiakkaan aikana tietenkään mitään sanonut. Gimma oli sellainen, no….suoraan sanoen vähän yksinkertainen tyyppi, tyyli puhua Birgitalle oli vähän käskevä, ääni kova ja korkea ja huomasin jännitteen näiden naisten välillä jo tuon ainukaisen käyntikertani yhteydessä.

Ihmisinä he olivat ihan eri maailmoista. Niin uskon kyllä tämän Sassynkin olevan ja nyt ihmettelen, miksi Birgitta valitsi kumppaneikseen niin erityypin ihmisiä, kuin itse oli. (OT: Gimmalla tuntui olevan kotiasiat päin helvettiä, erittäin hankala parisuhde varattuun mieheen, myöhemmin lapsi tämän kanssa ja sitten tappelu huoltajuudesta. Joku hermovikakin, silmät räpsyivät kummallisesti. Lisäksi muistan silmiinpistävän pituuseron, Gimma oli reilut 180cm pitkä.)

Vaikka ostajan markkinat ovatkin nyt kampaamoalalla, niin ihmettelen miksi Birgitta tunsi vetoa tällaisiin aggressiivisen oloisiin (vrt. Sassyn purkaus jostain täällä kirjoitetusta) pölhökustaa-kampaajiin, kuten Gimma ja varmaan samaan muottiin sopiva Sassy?

Oliko hänellä tuolloinkaan 1997-98 mitään taloudellista pakkoa vuokrata tuolia?


Eihän varmaan Birgitalla olisi ollut hirveää kiirettä myydäkään, no ei tiedä mutta luulisi, että olisi ottanut ostajaksi jonkun vakavaraisen ja vähän vanhemman, pätevän ihmisen hoitamaan ”kampaamolastaan”. Täällä ketjussa aiemmin sanottiin Birgitan huolestuneen siitä, pystyykö Sassy maksamaan kauppahinnan loppuerän. Tyhjästä kun on paha nyhjäistä ja varmaan B nähnyt nuo protestilistat. Taisi arvata, että ei saa rahojaan ja vaikka olikin lähtenyt kotoaan neuvotteluun, tuli hänellä matkalla tunne, että hän ei sinne mene Sassyn kanssa riitelemään ja mieltään pahoittamaan.
Rva Marple kirjoitti:Mitäpä, jos klo 15 tapaaminen liittyi kampaamon 'uusiin tuuliin' ja suunnitelmiin, joihin Birgitan ei katsottu sopivan? Jospa tuleva tapaaminen ahdisti Birgittaa. Hän kyllä lähti tapaamiseen, mutta tuli rimakauhu, pelko ja ahdistus...hän jätti tapaamisen väliin, kulki jonkun aikaa kampaamon lähistöllä, miettien mennäkö sittenkin tapaamiseen..mutta ei pystynyt.
lainausta lyhennetty

Mitä sitten tapahtui:?:

Kadonneen etsintäryhmä:
Birgitta Silander 8/2015
Akuutit etsintätoimet ja selvitys päätettiin viime vuoden puolella. Ilmitulleiden asianhaarojen valossa oli ilmeisempää, että katoaminen olisi vain poliisiasia tai kadonneen itsensä päätös. Toimitimme tietomme poliisille ja toivomme, että kadonnut on kunnossa jossain päin maailmaa.
Tila: Päätetty
Olisi mukavaa tietää nuo" ilmitulleet asianhaarat. "Kyllä Hyöppönen kertoisi, mutta kun Nelan tiedottamisesta tuli niin kauhea haloo, niin hän ei uskalla enää kertoa.
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.
Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

Voisiko olla että kampaamoalalle eksyy sen verran kirjavaa porukkaa että kuohahtelijoilta ei voi välttyä?
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

Hyvin mielenkiintoista kuulla, Irene Huss! Itse olisin ihan varmaan jo varannut ajan ja mennyt paikan päälle vain tunnelmia kuulostellakseni, jos Helsinki ei olisi meiltä katsoen niin kamalan syrjässä. Kuten on monta kertaa jo toistettu, kampaamo kiehtoo, koska siellä Birgitan olisi katoamisensa hetkellä pitänyt olla.

Samoin Birgitan tapaus kiehtoo, ehkäpä juuri siksi ettei ole annettu julki juurikaan johtolankoja ja tuntuu ettei häntä kukaan etsi, tekee aina uudelleen mieli kaivella se vähäinen mitä on nähtävillä. Eli nettijäljet, ne pikkuruisetkin.

Kun aiemmin selailin nykyisen yrityksen sivuja, kiinnitti huomiota että uusi yrittäjä puhuu Studiossaan annettavan salonkipalveluja. Tuli tunnelma, että salonki sanana viittaa niihin "vanhanaikaisiin tuuliin" ja kuitenkin "uuden ajan edustaja" on siihen mahdollisesti huomaamattaan päätynyt. Mietin silloin juuri sitä, millainen näiden kahden yrittäjän dynamiikka on ollut. Kuinka paljon kumpikin on vaikuttanut toiseen, muokannut ajatuksia? Mielenkiintoista, jos Birgitalla aiemmin on ollut räiskyväksi tulkittava yhteistyökumppani! Siitä tiedosta kyllä väistämättä tulee tunnelma, että syystä tai toisesta hän on hakeutunut juuri sellaisten kanssa yhteistyöhön. Ehkäpä jotenkin tiedostamattaan täydentäjäksi, vastapariksi itselle.

Olisi mielenkiintoista tietää, pitikö aika ennen katoamista paljonkin sisällään palavereja. Riitaisaa vääntämistä tai mukavaa yhteistyön hiomista? Mietin aiemmin, voisiko joku taho olla halunnut juuri ja nimenomaan estää Birgitan menemisen kampaamoon... Siis kun ehdoteltiin mm. mustasukkaisuutta motiiviksi, jos Birgitan kimppuun olisi käyty, mietin voisiko jollekulle juuri yrittäjien yhteistyöhönsä käyttämä aika olla se mustasukkaisuuden kohde? Birgitalle voin helposti nähdä yrityksen olevan elämässä "aviopuolison asemassa". Se suurin ja monella tasolla tärkein suhde. Toisaalta haluaisin ajatella, että hän oli jo luopumistyötä tehnyt varmaan kauankin. Niin, olisi kai mahdollista että hän vain olisi "päättänyt luovuttaa" ja mennyt pois. Mutta mihin? :roll:
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja skoone »

Irene Huss kirjoitti: ...
Minulle muodostui kuva siitä, että Birgitta oli aika hiljainen ihminen, mielensäpahoittaja ja ei todellakaan tykännyt gimman jotenkin aggressiivisestä tyylistä. Ei Birgitta asiakkaan aikana tietenkään mitään sanonut. Gimma oli sellainen, no….suoraan sanoen vähän yksinkertainen tyyppi, tyyli puhua Birgitalle oli vähän käskevä, ääni kova ja korkea ja huomasin jännitteen näiden naisten välillä jo tuon ainukaisen käyntikertani yhteydessä.

Ihmisinä he olivat ihan eri maailmoista. Niin uskon kyllä tämän Sassynkin olevan ja nyt ihmettelen, miksi Birgitta valitsi kumppaneikseen niin erityypin ihmisiä, kuin itse oli. (OT: Gimmalla tuntui olevan kotiasiat päin helvettiä, erittäin hankala parisuhde varattuun mieheen, myöhemmin lapsi tämän kanssa ja sitten tappelu huoltajuudesta. Joku hermovikakin, silmät räpsyivät kummallisesti. Lisäksi muistan silmiinpistävän pituuseron, Gimma oli reilut 180cm pitkä.)

Vaikka ostajan markkinat ovatkin nyt kampaamoalalla, niin ihmettelen miksi Birgitta tunsi vetoa tällaisiin aggressiivisen oloisiin (vrt. Sassyn purkaus jostain täällä kirjoitetusta) pölhökustaa-kampaajiin, kuten Gimma ja varmaan samaan muottiin sopiva Sassy?

Oliko hänellä tuolloinkaan 1997-98 mitään taloudellista pakkoa vuokrata tuolia?


Eihän varmaan Birgitalla olisi ollut hirveää kiirettä myydäkään, no ei tiedä mutta luulisi, että olisi ottanut ostajaksi jonkun vakavaraisen ja vähän vanhemman, pätevän ihmisen hoitamaan ”kampaamolastaan”. Täällä ketjussa aiemmin sanottiin Birgitan huolestuneen siitä, pystyykö Sassy maksamaan kauppahinnan loppuerän. Tyhjästä kun on paha nyhjäistä ja varmaan B nähnyt nuo protestilistat. Taisi arvata, että ei saa rahojaan ja vaikka olikin lähtenyt kotoaan neuvotteluun, tuli hänellä matkalla tunne, että hän ei sinne mene Sassyn kanssa riitelemään ja mieltään pahoittamaan.

...

Kadonneen etsintäryhmä:
Birgitta Silander 8/2015
Akuutit etsintätoimet ja selvitys päätettiin viime vuoden puolella. Ilmitulleiden asianhaarojen valossa oli ilmeisempää, että katoaminen olisi vain poliisiasia tai kadonneen itsensä päätös. Toimitimme tietomme poliisille ja toivomme, että kadonnut on kunnossa jossain päin maailmaa.
Tila: Päätetty
Olisi mukavaa tietää nuo" ilmitulleet asianhaarat. "Kyllä Hyöppönen kertoisi, mutta kun Nelan tiedottamisesta tuli niin kauhea haloo, niin hän ei uskalla enää kertoa.
Kiitos, olipa mielenkiintoista tietoa!
Laitan tähän spontaaneja mietettetäni, jotka tuli sun viestistä tänne.

1. Hiustenpidennysgimmasta.. Ehkä Birgitta halusi tuon tuottavan hiustenpidennyspalvelun kampaamoonsa ja sen vuoksi hankki tämän asiaa osaavan kampaajan sinne kampaamoonsa. Vuokratuolisopimus oli siis vain pidennyksiin, mutta hän itse sai töitä myös, kuten värjäykset ja muut. Ehkä Birgitta ei huomannut laittaa tarpeeksi hintaa tuolivuokraan niin, että olisi saanut siihen mm sähkölaskuihin lisää? Ja sen ymmärrän täysin, että jonkun gimman sisustusvinkit ei varmaankaan ottaneet tulta. Ja tästä pidentäjästä, saattoi olla, että hän oli ainoa, joka suostui "vain tekemään pidennyksiä"...
2. Olen mm eri asiaan liittyvien ihmisten (Birgitta, Sassy, Sassyn äiskä jne) fb-sivuihin tukien miettinyt yhtä sun toista syytä, miksi juuri Sassystä tuli uusi omistaja. En halua niistä kirjoittaa enempää.
3. Olen kyllä aika varma siitä, että Birgitalla oli todella paha mieli tuon kampaamonsa kadottamisen takia. Ehkä asia todellakin oli niin, että hän ei sinne kampaamoon jaksanut mennä silloin maanantaina klo 15.
4. Jäljelle jäisi vaihtoehto, pakeneminen tai katoaminen, joko itseaiheutettu tai autettu...
Muista lähdekritiikki!
miesasiamies
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

Kurkkumaa kirjoitti:Mietin silloin juuri sitä, millainen näiden kahden yrittäjän dynamiikka on ollut. Kuinka paljon kumpikin on vaikuttanut toiseen, muokannut ajatuksia?
Nämä voivat olla hyvin keskeisiä pointteja. Kukapa ei tietäisi työelämästä ihmisiä, joita joku inhoaa niin paljon, että ei ihmeemmin yllättäisi jos joissain olosuhteissa tilanne lietsoutuisi käsistä. Lyönnit ja kurkkuunkiinnikäymiset yms. eivät olekaan työpaikoilla tavattomia. On huomattava, että myös Birgitalla on voinut keittää yli, ja vastapuoli on voinut toimia itsepuolustukseksi. En kuitenkaan halua tuputtaa ajatusta, että juuri Birgitan ja P.W.:n välillä olisi ollut skismaa.
Viimeksi muokannut miesasiamies, To Helmi 18, 2016 1:14 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Kurkkumaa
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Tammi 31, 2009 11:54 pm
Paikkakunta: Santaharju

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Kurkkumaa »

Kohtaan 3, Skoone. Olen kanssasi samaa mieltä, että tuo paha mieli on ehkä se todennäköisin. Kuitenkin kun aiemmin selasin mm. Pinni-julkaisua, jossa kaupataan kampaamoa jos toistakin, tuli mieleen että jos Birgitta on ikänsäkin huomioiden tehnyt jo luopumistyönsä ajan kanssa, hän voisi olla puhtaasti riemuissaan kun mahdolliset vuokrat ja varmasti sähkölaskut ja muut eivät ole enää omilla harteilla. Vaan on löytänyt jatkajan ja saanut nakitettua vastuunkannon pysyvästi toiselle. Onnellisuus, vapaus vuosikymmeniä kestäneestä vastuusta... Tämä ajatuskulku ei vaan oikein anna mitää katomista selittävää? Hyppäsi ilosta taivaaseen? Eipä todellakaan kuulosta kovin loogiselta.

Surkeus ja ahdistus voisi taas syntyä ihan jo siitäkin, jos uusi yrittäjä ei olekaan ottanut sitä vastuutaan ja Birgitta on joutunut jatkamaan syystä tai toisesta "pakotettuna". Vapaus ei koittanutkaan. Iäkkäillä kampaajilla on kai usein kipeää olkapäätä ja/tai lonkkaa ja muuta. Ja jos sellaisia on ollut ja esim. valvottanut yöt ja silti pakko jatkaa vaan, eipä olisi ihme jos mieli olisi painunut matalaan.
EDIT: Kirjoitusvirheet, jotka huomasin vasta tekstin lähettämisen jälkeen. Esikatselusta huolimatta.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

TiiaStiina kirjoitti:Kukkien kastelusta. Entä niin päin, että B oli menossa kastelemaan jonkun kukkia kampaamon lähellä juuri ennen tapaamista. Se joku oli itse matkoilla, mutta paikalla oli joku jolle B:n saapuminen oli epämieluisa yllätys.
Tässä on hyvä teoria. Järkeenkäypä.
Kampaajat yleensäkin tuntevat asiakkkaansa hyvin ja heistä voi tulla myös läheisiä. Ehkä joku tällainen vakiasiakas on pyytänyt Birgittaa huolehtimaan kukista.
No, sehän sopi, koska B muutenkin kävi Kampissa usein. Eikös hänelle pitänyt tulla asiakas keskiviikkonakin?
Tuo selittäisi Birgitan lähdön ja puhelimen paikantumisen kampaamon lähelle.

Mutta missä, koska ja kuka näki Birgitan varmuudella juuri 24.8.?
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
miesasiamies
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

Kurkkumaa kirjoitti:Onnellisuus, vapaus vuosikymmeniä kestäneestä vastuusta... Tämä ajatuskulku ei vaan oikein anna mitää katomista selittävää? Hyppäsi ilosta taivaaseen? Eipä todellakaan kuulosta kovin loogiselta.
Näkisin omaehtoisen katoamisen vaihtoehdoksi vain, jos Birgitalla oli (kuitenkin) joitain vastuita tms., joita hän halusi väistää. Moni riittävän varakas eläkeläinen muuttaa etelämmäs. Entä jos Birgittakin halusi niin tehdä, mutta hänellä oli syy lavastaa oma katoamisensa, häipyäkseen vastuiden ulottumattomiin? Mitä tulee Birgitan eteläeurooppalaisiin ystäviin, niin Suomen poliisi tuskin on käynyt esim. Italiassa paikan päällä kytiksellä, näkyykö Birgittaa. Ystävien sana on riittänyt = ei todellisuudessa takeita, vaikka B olisi esim. Italiassa. Birgitalla saattoi olla (ehkä miesystävää lukuunottamatta) enemmän elämää Etelä-Euroopassa kuin Suomessa -> loogista suunnata sinne, missä on mukavampaa? Muut ystävät voivat olla aidosti tietämättömiä Birgitan nykyvaiheista. Mm. Maija-Liisa Lahtisen oletetaan/tiedetään olevan Sveitsissä, mutta elää uudella nimellä jne.
Avatar
TiiaStiina
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ma Elo 16, 2010 12:09 am

Re: 65-vuotias Birgitta Silander, nähty viimeksi 24.8.2015

Viesti Kirjoittaja TiiaStiina »

Atlanta: omastakin mielestäni muuten, mutta miksi ja mihin se joku olisi sitten vienyt B:n? Vai saiko hän iskun päähän ja lähti harhailemaan?

Jossain senaikaisessa uutisessa väitetään että B. nähtiin silloin 24.8. mutta se on varmaan virheellinen väite.
Vastaa Viestiin