Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Tulkitsin ehkä kuvan väärin; katsoin, että siinä näkyy tavallaan osa rintaa ja Auer olisi siis pyrkinyt koskettamaan sydämen kohtaa. No jokatapauksessa, siinä kuvan vasemmassa yläkulmassa on myös vierekkäisiä viiruja. Juuri siksi kysyin, että jos paita on ollut päällä, niin kuinka hitossa nuo verivanat ovat noin selkeinä säilyneet.
En ole kovin tapausta enää seurannut, mutta minulle on jäänyt mielikuva, että jossain vaiheessa kiistettiin täysin, että Auer olisi missään vaiheessa vesien kanssa lutrannut. Eikös niitä viemäreitäkin jopa tutkittu? Lisäksi silloin ihmettelinkin, kun puhelinluuriin oli tullut verta ja tyttökin siihen tarttui, miksi hänen kätensä eivät vereentyneet.
Olen tainnut pahasti pudota rattailta tämän jutun suhteen, mutta joskus vain mieleen älähtää joku pieni asia, mikä ei tunnu sopivan kuvioon.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Ailar kirjoitti:Tulkitsin ehkä kuvan väärin; katsoin, että siinä näkyy tavallaan osa rintaa ja Auer olisi siis pyrkinyt koskettamaan sydämen kohtaa. No jokatapauksessa, siinä kuvan vasemmassa yläkulmassa on myös vierekkäisiä viiruja. Juuri siksi kysyin, että jos paita on ollut päällä, niin kuinka hitossa nuo verivanat ovat noin selkeinä säilyneet.
En ole kovin tapausta enää seurannut, mutta minulle on jäänyt mielikuva, että jossain vaiheessa kiistettiin täysin, että Auer olisi missään vaiheessa vesien kanssa lutrannut. Eikös niitä viemäreitäkin jopa tutkittu? Lisäksi silloin ihmettelinkin, kun puhelinluuriin oli tullut verta ja tyttökin siihen tarttui, miksi hänen kätensä eivät vereentyneet.
Olen tainnut pahasti pudota rattailta tämän jutun suhteen, mutta joskus vain mieleen älähtää joku pieni asia, mikä ei tunnu sopivan kuvioon.
Yritän muistaa katsella noita mainitsemiasi jälkiä tarkemmin, mistä ne on tulleet. Rinnassa ei kyllä haavoja tai viiruja pitäisi pahemmin olla, sen sijaan kyljessä / kainalossa oli pistoja, noi vois olla niistä. Paita oli noussut ylös, lähes rinnalle.

Tuo käsien pesu/pesemättömyys -kysymys olikin mielenkiintoinen juttu sikäli, että se tempaistiin aivan tyhjästä.
Auer kertoi jo ihan ekassa kertomuksessaan pesseensä kätensä, kun oli saanut Jukan verta sormiinsa yritettyään kokeilla pulssia. Hän käytti sanaa "huuhtaisin" käteni, ja jostain kumman syystä virallisessa litteroinnissa lukee "huitasin?", eli joko sanasta ei ole saatu selvää tai tajuttu murresanaa (joka nyt ei kovin kummallista "murretta" ole) tai on joku kämmi, mutta noin siinä litteroinnissa lukee, vaikka koko lauseessa ei ole mitään järkeä. Tätä "huitasua" palstalla myös aikoinaan kovasti pohdittiin, että mitäs siellä huidottiin sitten... Kun Joutsenlahti kysyy, että oletko käynyt pesulla, niin Auer alkaa selittämään, että hän huitasi kätensä=)) Mut juu, HUUHTASIN hän sanoi.

2006: no ko mä huitasi ? (p.o. huuhtasin) käteni sit (tässä pitäisi olla kolme pistettä perässä, koska lause katkeaa...) mul tuli toho (huokaus) verta käteeni ja sit..
2009 hän kertoi "tunnustuskertomuksessa": muistan pesseeni ainakin kädet sen jälkeen kun olen käynyt koskettamassa Jukkaa pesuhuoneen oven kautta.

Nämä täsmäävät kaikkiin jälkiin, eikä asiassa pitäisi olla mitään ihmeellistä, ja silti syyttäjä vyörytti kauheat otsikot että "Anneli Auerin kädet olivat puhtaat"!! :roll: Täällä oli vaikka kuinka monta kirjoittajaa, jotka jotenkin katsoivat että tämä nyt todisti jostain asiasta jotain. Kukaan ei ole koskaan kieltänyt, etteikö Auer olisi käsiä pessyt, ja mitä vikaa siinä sitten on, jos veriset kädet pesee, ennenkuin menee poliiseja vastaanottamaan?

Onhan ne kädet täytynyt pestä, jos puhelimenluurissa on verta, ja kädet puhtaat. Spontaanit hanskat tietty yks mahdollisuus puhelun aikana, kun murhan jo piti olla tehty.

Miten se pesu liittyy syyllisyyskysymykseen, sitä en vieläkään tajua. Pesu on jälkienkin mukaan tapahtunut juuri silloin kuin Auer kertoi: puhelun jälkeen. Siksi verta oli luurissa ja ulko-ovessa (häke-puhelunaikaisen juoksun seurauksena), muttei enää Auerin käsissä (merkittävästi) poliisien tullessa. Viimeisessä oikeudenkäynnissä oli tosiaan esillä rikospaikalla otettu kuva, jossa Auerin käsissä/kynsissä näkyy hieman verta siitä huuhtasusta huolimatta. Eihän hän millään saippualla niitä alkanut kuuraamaan. Koko käsien "puhtaus" perustuu ensipartiomies Härmän muisteluihin, koska hän unohti kuvata Auerin kädet ja selitti sitä myöhemmin, että sen vuoksi ei kuvannut, kun ne oli puhtaat...

Verijälkiä etsittiin viemäreistä yms, mutta vain näköaistin pohjalta, eikä tietenkään tuommoinen rippunen verta missään näy. Ja tuosta kosketusjäljestä huomaa, että suuri osa verestä on jo lääppiintynyt uhrin ihoon. Joku ensipartion mies (Härmä siis taas) oli havaitsevinaan myös vesipisaroita jossain kodinhoitohuoneen ovenkahvassa tai -reunassa, ei tosin niistä kuvaa vaivautunut ottamaan.

Sitä en muista/ei ole kerrottu, missä lavuaarissa Auer kertoi kätensä pesseensä: keittiössä vai pesuhuoneessa. Ainakin jonkun lavuaarin on sanottu olleen kuiva. Toisaalta: kauanko se säilyy märkänä, kun tuskin nyt heti ensimmäisenä niitä alettiin tutkimaan?
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
zem
Rico Tubbs
Viestit: 1239
Liittynyt: Pe Marras 16, 2012 4:41 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja zem »

En halua ryhtyä saivartelemaan uhrin paikasta ja kurotuksesta & kosketuksesta,
mutta jos nyt - suuntaa antavalla tarkkuudella - katsotaan ensipartion kuvaa uhrin paikasta,
tämä ei täsmää sen paremmin TM:n kuvan kuin Auerin piirroksenkaan kanssa. Nämä molemmat
tuntuvat esittävän uhrin sijainnin samoin kuin rekokuva 2011.

Oheisilla apuviivoilla olen yrittänyt paikallistaa uhrin kyynärpään sijainnin ensipartiokuvassa
(ja kuten Tarakin taannoin totesi, ensipartio valvoi, että uhrin sijaintiin ja asentoon ei kajota):

Kuva

Uhrin kyynärpää sijaitsee siis noin kolmen laatan korkeuden/leveyden etäisyydellä sekä ovesta että takan vierustan penkin jalan taustalta alkavasta laattarajasta. (Tämä merkitsee siis vähän
yli kuuttakymmentä senttiä päälaesta kyynärpäähän - itseni suhteen mitta pätee aika hyvin.)

Alla sitten Auerin hahmotelma, mihin olen "korjannut" uhrin sijainnin ensipartiokuvan mukasesti (osapuilleen):

Kuva

En tiedä, missä kohtaa käsivartta Naakan "kosketusjälki" sijaitsee, mutta näyttäisi että
se olisi suht. alhaalla eli ei ihan olkapäässä. Tietysti Auer on voinut kurottaa pidemmällekin.

Tässä Turunmurren kuva, missä uhrin asema "korjattu" ensipartiokuvan peruasteella
otaksumaani kohtaan:

Kuva

On huomattava, että tässä uhri on myös siinä kohdassa, mihin Matti Mäkinen on sen omassa
piirroksessaan sijoittanut:

Kuva

Ei tällä asian kokonaisuuteen liene suuria vaikutuksia, koska nähdään että myös
mainitsemassani sijainnissa kurkotus ylettyy ainakin kyynärpään yläpuolelle ja myös
olkapäähän.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

Î Î Naakan koko postaus tuossa edellä:
Kuolemannaakka kirjoitti:
...
Tuo käsien pesu/pesemättömyys -kysymys olikin mielenkiintoinen juttu sikäli, että se tempaistiin aivan tyhjästä.
...
Pesu on jälkienkin mukaan tapahtunut juuri silloin kuin Auer kertoi: puhelun jälkeen. Siksi verta oli luurissa ja ulko-ovessa muttei enää Auerin käsissä (merkittävästi) poliisien tullessa.
..
Koko käsien "puhtaus" perustuu ensipartiomies Härmän muisteluihin, koska hän unohti kuvata Auerin kädet ja selitti sitä myöhemmin, että sen vuoksi ei kuvannut, kun ne oli puhtaat...
Unohti? Älä valehtele. Taisit itse unohtaa, että Härmä kertoi jo 11.12.2006 miksi hän ei ottanut valokuvaa käsistä. Niissä kun ei mitä ilmeisimmin sillä hetkellä näkynyt mitään kuvattavaa.

Kuva

Mikä esti sinua, spekulaatiomestaria pohtimasta, että Auer on kenties sipaissut sormella veristä paitaansa hetki sen jälkeen, kun Härmä oli havainnut kädet puhtaiksi, ja sen seurauksena kokovartalokuvassa Auerista keittiön oviaukon luona näkyy etusormen päässä punaista.
Ko kuvassa punaisen T-paidan rinnuksen veriläiskä on märkä, se kiiltää.

Lisäksi puhut vain vesipisaroista.. (taas tätä jo tutuksi tullutta Naakan valikoivaa muistelua...)
Unohdit muutakin, mm kuivuneen veren näköisen tahran keittiön puolella khh/keittiön keittiön puolella ovessa. Unohdus?

Naakka:
Verijälkiä etsittiin viemäreistä yms, mutta vain näköaistin pohjalta, eikä tietenkään tuommoinen rippunen verta missään näy. Ja tuosta kosketusjäljestä huomaa, että suuri osa verestä on jo lääppiintynyt uhrin ihoon. Joku ensipartion mies (Härmä siis taas) oli havaitsevinaan myös vesipisaroita jossain kodinhoitohuoneen ovenkahvassa tai -reunassa, ei tosin niistä kuvaa vaivautunut ottamaan
Verta ei oikeasti etsitty viemäreistä, lavuaareista tai lattiakaivoista, vesilukoista lainkaan. Lavuaarit ym olisi voinut tutkia kemiallisesti vaikka ne olisivat olleet miten kuivat. Mutta: Pelkkä silmäily riitti Matti Mäkiselle, taas. Mäkisen tutkimukset, aivan. Näytteitäkin olisi voinut ottaa, mutta kun ei.

Mistä Mäkinen pystyi päättelemään kuinka paljon verta oli huuhdeltu tai veren kanssa lotrattu?
Naakka:
...eikä tietenkään tuommoinen rippunen verta missään näy. Ja tuosta kosketusjäljestä huomaa, että suuri osa verestä on jo lääppiintynyt uhrin ihoon. Joku ensipartion mies (Härmä siis taas) oli havaitsevinaan myös vesipisaroita jossain kodinhoitohuoneen ovenkahvassa tai -reunassa, ei tosin niistä kuvaa vaivautunut ottamaan.
Naakkaa taas.

Viittaat postittamaasi 'alastoman uhrin olkapää'- kuvaan, jossa näkyy 'Auerin sormenjäljet pulssinkokeiluyrityksen jälkeen'.

Miten se nyt menikään.
Vetikö Auer hihaa hartiaa pitkin ylöspäin ja laski sitten takaisin alas?
Hartiasta pulssi ?

JL:n T-paidan hiha yltää kyynärpäähän asti, ehkä hieman jopa sen alapuolelle:
Kuva


Sivuutat muina miehinä faktan, että Mäkinen vastasi rikospaikkatutkimuksesta, ei Härmä. Mäkisen vastuulla oli näytteen ottaminen keittiön oven kuivuneen veripisaran näköisestä tahrasta, ei Härmän. Mutta sekin jäi tekemättä. Härmä on kertonut, että hän oli huomauttanut jollekin ovessa olevista vesipisaroista sekä kahvan tahrasta. Hänelle oli vastattu, että 'tekniikka hoitaa'. Hoitiko? Mäkinen siis taas.

Kuva

Härmä siis kertoi näistä havainnoista jo 11.12. 2006. Hän ei myöskään ollut tekninen tutkija, hänen kuului mm valvoa, ettei rikospaikan jälkiä sotketa.

Sekö sinua harmittaa, että Härmä on oikeudessa kertonut Mäkisen ideasta rysäyttää tuoli ikkuna-aukosta sisälle? Miksi Härmä olisi tällaista kertonut, ellei se ollut totta?
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

Nyt vasta hahmotin tuosta Auerin omasta piirroksesta, että miten se kosketus ruumiiseen on tapahtunut. Ilmeisesti siis Auer on vetänyt verisiä sormiansa Jukan käsivartta pitkin alaspäin, siis olkapäästä kohti kämmentä. Toisin sanoen Auer on ensin hivuttanut kätensä syvälle Jukan hihan alle ja vetänyt kättä sitten poispäin. Kuvien perusteella Jukan verinen hiha on ulettunut melkein kyynärpäähän asti. Tuossa sormenjälkikuvassa ei ole havaittavissa uhrin kyynärpäätä, joten sanoisin, että verijälki on suurinpiirtein Jukan hauiksen kohdalla.

Yleensähän pulssia kokeillaan etusormen ja keskisormen kanssa. Se on minusta luonnollinen tapa kokeilla pulssia. Tuo sormenjälkikuva ei kyllä minun järjelläni ole voinut syntyä pulssinkokeiluyrityksen yhteydessä. Ei millään. Auer on ensin sormet levällään tarttunut Jukkaa kädestä ja sitten vetänyt kätensä pois. Mikä on ollut syy tuolle kosketukselle? Minulle tulee vain karmivia ajatuksia mieleen. Pulssinkokeilujälki tuo ei ole.

Sitten edelleen kun mietitään, niin kaikki verijäljet puuttuvat pesuhuoneen ja takkahuoneen välisestä ovesta. Kaiken järjen mukaan Auer on vasemman kätensä saanut vereen siis välittömästi ennen tuota kosketusta. Ilmeisesti veri on myös ollut Jukan. Minun mielestäni Auerin täytynyt tahria kätensä Jukan vereen, kun hän on siirtänyt Jukan verisen hihan pois tieltä. Lopuksi Auerin on täytynyt myös vetää se hiha takaisin luonnolliselle paikalleen. Ei selällään makaavan ruumiin hihat itseksensä liiku.

Koska tytär kiistää jyrkästi nähneensä Auerin kuljeskelleen pesuhuoneessa, on tyttären täytynyt olla joko omassa huoneessaan tai ulkona "pulssin"kokeilureissun aikana. Todennäköisesti siis tytär on jo odottanut ulkona, kun Auer on käynyt ruumista koskettelemassa. Eli vaikuttaa vahvasti, että "pulssin"kokeilu on tapahtunut poliisien soiton jälkeen. Tämän minä olen aikaisemmin tulkinnut väärin.

Minusta pesuhuoneessa ei ole lavuaaria, on vain suihku ja amme. Jos Auer olisi siellä pessyt käsiään, niin todennäköisesti vettä olisi ollut havaittavissa vielä jonkin ajan kuluttuakin. Kodinhoitohuoneessa ei mielestäni ole lavuaaria ja siellä on paljon romua. Auer on siis pessyt kätensä ruumiin verestä joko keittiössä tai pikkuvessassa. Veikkaisin keittiötä. Muistelen joskus lukeneeni, että Auer kävi itse juomassa vettä keittöstä avun saapumisen jälkeen. Tuskin kukaan ennen tuota juomista tarkasti sitä keittiön lavuaaria. Joten jos Auer keittiössä pesi kätensä, niin jäljet menetettiin samantien.

Saa korjata, jos vieläkin ymmärrän väärin tuon kosketuksen.
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

huokaus, siis onhan olemassa paljon selvempikin kuva käsivarresta ja hihasta kuin tuo ensihoitaja-kuva, eri tavalla leikattu tosin, mutta kyllä tuosta kyynärpään erottaa, hartiaa ei, mutta osan olkapäästä kyllä.

Kyynärpää on hihan peitossa. Missä muualla?

Kuva
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Avatar
Tara
Horatio Caine
Viestit: 6164
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tara »

perusasiamies:1
Ambulanssien sairaanhoitajia, kahta kuultu ...
Asunnossa Auer valitti janoa ja hänelle tuli huono olo. Hän kävi itse juomassa. Jossakin vaiheessa hän meni itse lattialle makuuasentoon ja nostimme hänen jalkojaan ylös...


Nyt en muista missä kävi juomassa. Olisiko sittenkin ollut aulan wessa? Joku muistaa paremmin.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Ailar kirjoitti:Tulkitsin ehkä kuvan väärin; katsoin, että siinä näkyy tavallaan osa rintaa ja Auer olisi siis pyrkinyt koskettamaan sydämen kohtaa. No jokatapauksessa, siinä kuvan vasemmassa yläkulmassa on myös vierekkäisiä viiruja. Juuri siksi kysyin, että jos paita on ollut päällä, niin kuinka hitossa nuo verivanat ovat noin selkeinä säilyneet. .
Ei siinä ole oikeasti mitään selkeitä veriviiruja, vaan kontrastin vahvistaminen / kuvan tummennos aiheuttaa nuo viirut noin selvinä. Ne ovat ehkä jotain painuma/lautumajälkiä tai vain paidasta tullutta tuhrua, kuvasta hädintuskin havaittavissa. Paita on hyvin imenyt veren, koska edes kainalo ei ole verinen, vaikka siellä oli yksi syväkin isku. Sen sijaan kylkipistoista kulkee verivana, koska paita on noussut/nostettu ylös nännin yläpuolelle tiukaksi läpiveriseksi mytyksi erityisesti juuri vasemmalta puolelta. Noita "viiruja" on tuolla paidan peittämällä alueella kaakko-luode -asentoisina (paidan helman suunta) koko alueella, eli veikkaan, että ovat tiukkaan kiertyneen paidan poimujen aiheuttamia hyvin vaaleita painaumajälkiä tai poimujen jättämiä hyvin hentoja verijälkiä. Itse asiassa, koska pestyinä niitä ei ole, niin lienevät verta.

Ei nuo sormien jäljetkään noin tummat ole oikeasti, vaan aika vaaleat, erityisesti koska kameran salama on vähän vaalentanut olkapään aluetta. Täysin erottuvat kuitenkin, joten ihmettelen, ettei/jos niitä ei kukaan ole ihmetellyt, kun paidan alta ilmestyivät. Onhan siinä kaulalla yms muitakin viiruja ja tuhruja toki.

Paidan hiha on selvästi kyynärpään yläpuolella kuvassa, jossa lääkäri nostaa vasempaa kyynärvartta ylös torjuntahaavojen kuvaamiseksi. Oikeallakin puolella lähes veretön hiha ylettyy vain hauiksen keskikohtaan käden ollessa "makuuasennossa". Hiha on todella väljä. Kuvakulma vaan on semmoinen, ettei tuo sormienjälki näy. Sen sijaan se näkyy kahdessakin kuvassa riisumisen jälkeen, ennen pesua.

Sormien jälki lähtee olkapäästä, ehkä sentin pari olkaluun korkeinta kohtaa alempaa. Se jatkuu vähän vaille kyynärpäähän, jos tuon oikein nyt katson. Keskisormen ja nimettömän jäljet jatkuvat tuon laittamani kuvan ulkopuolelle vielä parisen senttiä, mutta siinä on ikäänkuin puolen sentin katkos jostain tullut. Jonka jälkeen siis vielä parisen senttiä viirua.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Ellunen
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 12:02 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ellunen »

Pitkästä aikaa tätäkin soppaa..
Omasta mielestäni Naakka tehnyt taas hyvän työn kuvan ja pohdintojen kanssa.
Olisiko hyvä epäilijöille laittaa se ihan alkuperäinen kuva ilman jälkien vahvennuksia ja toki olisi se muutenkin kiva nähdä, että miltä jäljet oikeasti näyttivät.

Perusasiamies ihmetteli, että pulssia kokeillaan kahdella sormella..
No, itselleni tuli heti kuvan nähtyä ajatus, että on yritetty kaikilla voimilla kurottaa kaulalle pulssia kokeilemaan, mutta Anneli ei vaan oo yltäny tarpeeksi pitkälle ja silloin käsi tavallaan valahtanut alas ja samalla sormet jo harallaan saanut jäljet aikaan.. Jos siis ymmärsin oikein nuo jäljet ja suunnat. Kuvasta kun vähän huonosti saa selvää, että missä suunnassa on kaula ja missä mikäkin..
Olisi ollut kiva nähdä myös kuva Naakan kotirekosta samanlaisista jäljistä, itse en nyt ole kykenevä kokeilemaan. Hukkasinkin jo kyseisen kirjoituksen.

Vaikka tämä tosiaan ei muuta todista kuin sen, että Anneli puhui totta pulssinkokeilureissusta, vaikka itse en sitä ole esim. epäillytkään koskaan, miksi pitäisi.
No, kohtuu mielenkiintoinen jälki kuitenkin.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Ellunen kirjoitti:Pitkästä aikaa tätäkin soppaa..
Omasta mielestäni Naakka tehnyt taas hyvän työn kuvan ja pohdintojen kanssa.
Olisiko hyvä epäilijöille laittaa se ihan alkuperäinen kuva ilman jälkien vahvennuksia ja toki olisi se muutenkin kiva nähdä, että miltä jäljet oikeasti näyttivät.

Perusasiamies ihmetteli, että pulssia kokeillaan kahdella sormella..
No, itselleni tuli heti kuvan nähtyä ajatus, että on yritetty kaikilla voimilla kurottaa kaulalle pulssia kokeilemaan, mutta Anneli ei vaan oo yltäny tarpeeksi pitkälle ja silloin käsi tavallaan valahtanut alas ja samalla sormet jo harallaan saanut jäljet aikaan.. Jos siis ymmärsin oikein nuo jäljet ja suunnat. Kuvasta kun vähän huonosti saa selvää, että missä suunnassa on kaula ja missä mikäkin..
Olisi ollut kiva nähdä myös kuva Naakan kotirekosta samanlaisista jäljistä, itse en nyt ole kykenevä kokeilemaan. Hukkasinkin jo kyseisen kirjoituksen.

Vaikka tämä tosiaan ei muuta todista kuin sen, että Anneli puhui totta pulssinkokeilureissusta, vaikka itse en sitä ole esim. epäillytkään koskaan, miksi pitäisi.
No, kohtuu mielenkiintoinen jälki kuitenkin.
En mä halua alkuperäisiä laittaa. Ihan tuollainen se jälki on siinäkin, ei tuohon ole mitään maalailtu lisää, vaan kontrastia vain lisätty (siitä tuo tummuus, oikeastihan kuva on kalpea) ja rajattu jälki lähemmäksi isommasta kuvasta.

Eikö pulssia voisi kokeilla nimenomaan keskisormen ja nimettömän päällä, vai miten sitä kokeillaan "virallisesti"? Kainalossa on isoja suonia, sieltä voisi ehkä kuvitella jotain sykettä löytävänsä. Joskin jälki on olkapäässä eikä kainalossa. Jäljestä näkee, että keskisormi ja nimetön ovat olleet ihan kiinni toisissaan ja suoraksi eteenpäin "venytetyt" (tämän näkee jälkien alkamiskohdasta/sormien pituuseroista). Jälkeä tosiaan voisi verrata Auerin sormien pituuksiin, että onko vastaava. Jos Auerilla on vaikka nimetön pidempi kuin keskisormi, niin ei sovi jälkeen ainakaan niin hyvin.

Jälki on siis olkavarren sivussa, alkaa ylhäältä olkapäästä ja kaartuu hieman alhaalla selän puolelle. Siis ihan niin kuin takaapäin kurotettaessa kävisikin. Tai hihan alta vetäessä, kun koskija on niinkuin Auer on kuvannut olevansa.

Ei tuossa kotirekossa tarvita muuta kuin mustetyyny ja A4-paperi, joka asetetaan pöydälle hieman itsestä katsoen oikealle puolelle, ja tuolilla istuen kurotetaan vasemmalla kädellä hieman oikealle sormet tuolla lailla harallaan (mutta keskisormi ja nimetön kiinni toisissaan) ja vedetään vasemmalle päin laittaen samalla sormet suppuun. Tulee joko identtinen tai hyvin samanlainen jälki. Oli alunperin tarkoitus se oma "koepaperi" skannata, mutta se jäi sitten, kun ei koko jälkeä pitänyt täällä edes julkistaa alunperin. Siinä oli kolme rekoa peräkkäin, ja kolmas oli jo ihan identtinen. Äkkiähän tuommoisen toisen tekee, mutta mitäpä se irrallinen paperi ja siinä oleva jälki todistaa (tällä palstalla varsinkaan)?

Parempi on jokaisen testata omin päin, vaikka sitten oven takaa kurkotellen johonkin nuken olkavarteen, tai edes lattialla olevaan paperiin. Kyllä siitä sen verran samanlainen jälki varmasti tulee, että vakuuttuu asiasta. Erityisesti tuo peukalon jäljen kaventuminen on tunnusomainen jälki, ja tietysti eri sormien pituudet (eli jälkien lähtökohta) vasemmassa kädessä.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Ellunen
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 12:02 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ellunen »

Voisiko Naakka selittää vielä tyhmälle, että onko kuvassa oikea reuna kaulan kohta vai mikä? ja mikä vasen reuna? Mä en nyt enää pystykkään hahmottamaan tätä. Mä luulin, että vasen reuna kuvassa on kyynärpään suuntaan ja oikea kaulan suuntaan. Mutta missä kohtaa jälki meneekin selän puolelle? Jos kerran vasemmalla kädellä kokeiltu vasenta olkaa. Huh, miten menikin hahmotuskyky ihan harakoille.. :D
perusasiamies
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: Ke Maalis 18, 2015 8:12 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja perusasiamies »

Ellunen kirjoitti: Perusasiamies ihmetteli, että pulssia kokeillaan kahdella sormella..
No, itselleni tuli heti kuvan nähtyä ajatus, että on yritetty kaikilla voimilla kurottaa kaulalle pulssia kokeilemaan, mutta Anneli ei vaan oo yltäny tarpeeksi pitkälle ja silloin käsi tavallaan valahtanut alas ja samalla sormet jo harallaan saanut jäljet aikaan.. Jos siis ymmärsin oikein nuo jäljet ja suunnat. Kuvasta kun vähän huonosti saa selvää, että missä suunnassa on kaula ja missä mikäkin..
Olisi ollut kiva nähdä myös kuva Naakan kotirekosta samanlaisista jäljistä, itse en nyt ole kykenevä kokeilemaan. Hukkasinkin jo kyseisen kirjoituksen.
Jaa, että Anneli yritti tavoittaa ruumiin kaulaa työntämällä kätensä uhrin verisen hihan sisään? Kai kaikki mahdollista on, mutta enpä oikein tiedä. Ei oikein oma järki taivu tuollaiseen ajatusmalliin.
Ellunen kirjoitti:Vaikka tämä tosiaan ei muuta todista kuin sen, että Anneli puhui totta pulssinkokeilureissusta, vaikka itse en sitä ole esim. epäillytkään koskaan, miksi pitäisi.
No, kohtuu mielenkiintoinen jälki kuitenkin.
Minusta on perin merkillistä, että tämä kosketuskuva tuli julkisuuteen vasta nyt. Syyttäjänä olisin ainakin riemastunut jäljestä oikeudenkäyntiin valmistautuessani. Sanoisin, että tuo kosketusjälki on syy sille, että Auer puhuu pulssinkokeilureissusta. Se on ainoa jälki mikä reissusta jäi. Ehkä Auer tiesi, että se löydettäisiin ennemmin tai myöhemmin. Valitettavasti se löydettiin vasta nyt.
Kuolemannaakka kirjoitti:Eikö pulssia voisi kokeilla nimenomaan keskisormen ja nimettömän päällä, vai miten sitä kokeillaan "virallisesti"? Kainalossa on isoja suonia, sieltä voisi ehkä kuvitella jotain sykettä löytävänsä. Joskin jälki on olkapäässä eikä kainalossa. Jäljestä näkee, että keskisormi ja nimetön ovat olleet ihan kiinni toisissaan ja suoraksi eteenpäin "venytetyt" (tämän näkee jälkien alkamiskohdasta/sormien pituuseroista). Jälkeä tosiaan voisi verrata Auerin sormien pituuksiin, että onko vastaava. Jos Auerilla on vaikka nimetön pidempi kuin keskisormi, niin ei sovi jälkeen ainakaan niin hyvin.
Teepä reko ja koita omaa pulssiasi esimerkiksi kaulalta. Kerro sitten, missä asennossa ovat sormesi. Tuloksena pitäisi olla se ns. virallinen tapa kokeilla pulssia.

Kyllä tuo sormikuva melkoisella varmuudella on Auerin tekemä paljailla käsillä liikkumattomaan ruumiiseen. Surmaajalla oli hanskat ja kaiken järjen mukaan hän poistui ikkunasta välittömästi surmatyön jälkeen. Ei siinä ollut aikoja jäädä ruumista koskettelemaan.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Ellunen kirjoitti:Voisiko Naakka selittää vielä tyhmälle, että onko kuvassa oikea reuna kaulan kohta vai mikä? ja mikä vasen reuna? Mä en nyt enää pystykkään hahmottamaan tätä. Mä luulin, että vasen reuna kuvassa on kyynärpään suuntaan ja oikea kaulan suuntaan. Mutta missä kohtaa jälki meneekin selän puolelle? Jos kerran vasemmalla kädellä kokeiltu vasenta olkaa. Huh, miten menikin hahmotuskyky ihan harakoille.. :D
Nää on vaikeita selittää=)

Kuvassa siis lähikuva vasemmasta olkavarresta, uhrin maatessa, joten siis käsikin on vaakasuorassa asennossa siinä uhrin vierellä. Kuvan oikeassa päässä, mistä jäljet alkavat tuollaisen kuvassa pystysuoran viivan päältä, alkaa olkapää ja vasemmassa päässä kyynärpää (jota tosin ei tuossa kuvassa vielä näy).

Eli jos tuon kuvan kääntäisi pystyasentoon (eli 90 astetta vasemmalle), se kuvaisi tilannetta silloin kun uhri seisoo. Nyt hän makaa=) Kuva on lähikuva, eikä jälkeä ole kuvattu aivan suoraan edestä päin, siksi siitä on sijaintia vaikea määrittää. Ja "selän puolelle päin" tarkoittaa kokeilutilanteessa kohti lattiaa, eli uhrin selkäpuolta. Jälki siis hieman taipuu lopuksi kohti lattiaa, mutta ei kovinkaan paljon.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Ellunen
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 12:02 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ellunen »

Kiitos Naakka! Ymmärsin ihan oikein kyllä asennon. Jäi toisaalta vähän hämäämään tuo hiha kyllä, että miten tuo jälki on sitten tehty paidan alle niin sanotusti..

Tosin paita on ollut niin verinen ja tapahtumaa oli vaikka mitä, että kai siellä kaikenlaisia jälkiä on alla ja päällä ja ties missä.
Ehkä jälki ei sitten olekkaan Annelin pulssinkokeilureissusta. Vaikka olisi mikä jälki, se tuskin tätä soppaa ratkaisee mitenkään.
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10895
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

perusasiamies kirjoitti:li julkisuuteen vasta nyt. Syyttäjänä olisin ainakin riemastunut jäljestä oikeudenkäyntiin valmistautuessani. Sanoisin, että tuo kosketusjälki on syy sille, että Auer puhuu pulssinkokeilureissusta. Se on ainoa jälki mikä reissusta jäi. Ehkä Auer tiesi, että se löydettäisiin ennemmin tai myöhemmin. Valitettavasti se löydettiin vasta nyt.
Tai ehkä syy sille, että Auer puhuu pulssinkokeilureissusta on se, että poliisi pyysi häntä puhelimessa tämän tekemään. Ois ollu huono puhua, että poliisi pyysi, mutta emmä sit viittinykään.

Syyttäjä on riemastunut jokaisesta jäljestä, mikä on sopinut Auerin tarinaan, koska ne kaikki ovat todistaneet sitä, että Auer on lavastanut jäljet. Logiikka on pettämätöntä=)
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Vastaa Viestiin