Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingissä

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
marinetti
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 1:17 am

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja marinetti »

Onhan puhelimesta on saattanut vaikka akku loppua? :D
Näpsinyt esim. illan aikana paljon kuvia, videoita tms.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja URSA »

Nuorukaisen ei ole tarvinnut olla erityisemmin humalassa voidakseen pahoin. Jossakin uutisessa hänen siskonsa kertoi, että Emil voi helposti pahoin juotuaan alkoholia. Eli onnettomuus on voinut johtua vain huonovointisuudesta, ei niinkään humalatilasta. Huomasin juuri iltalehden uutisesta, että Emilin omaiset arvelevat hänen lähteneen ravintolasta huonovointisuuden takia.

Hukkunut ei yleensä jää kellumaan pintaan, ainakaan jos keuhkot on täynnä vettä. Ruumis kohoaa silloin vasta myöhemmin pintaan.

Olisipa melkoinen sattuma, jos puhelimesta on vain loppunut virta akusta samoilla hetkillä, kun nuorukainen katoaa. Kai sitä ennen juhlimaan lähtemistä lataa puhelimen.
iskuhiutale
Alibin satunnaislukija
Viestit: 50
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 1:48 am

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja iskuhiutale »

Nuori mies ihan tästä läheltäni, voi voi. Itse kuljen keskustasta yöbusseilla Espooseen, joita tulee aika myöhään, kävelymatkaa yleensä jää monelle kuitenkin vielä. Mutta tässä tapauksessa oli tarkastettu, ettei henkilö olisi nyt yöbussiakaan käyttänyt jo huonovointisuudenkaan vuoksi.

Olikohan henkilöllä uimataitoa ? Jos nyt suht selvänä olisi ollut, luulisin, että olisi tippuessaan veteen kuitenkin hetken jaksanut pinnalla pysytellä ja huudella apua tai uida. Tietysti, jos vaatteet imaisseet veden, on aika heikoilla.
Virtaus ja veneiden väliin ajelehtiminen voi olla kohtalokas.
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Huonovointisuustaipumuksesta tuli mieleen, että tullut ravintolassa vähän huonovointiseksi ja poistuttuaan suunnannut rantaan, ajatellut ehkä että vähän syrjemmässä voi yökätä ja sitten horjahtanut veteen, kännykkä mennyt siinä kiinni ja vesi peittänyt nuoren miehen ikuiseen siniseeen uneen.

FB-kuvista tulee mieleen, että meri/järvimaisema selvästi nuorukaisen mieleen. Yksi skenaario edellä esitetyn lisäksi olisi se, että ravintolasta poistumisen jälkeen olisi suunnannut rantaan "tunnelmoimaan" merimaiseman äärelle, josta sitten vahingossa tippunut veteen, kännykkä sammuu ja näinikään.

Kolmas skenaario olisi itsemurhaskenaario. Joihinkin alkoholi (vaikka ei olisi missään tolkuttomassa kunnossa ollutkaan) vaikuttaa masentavasti ja sekavasti. Jos vielä ravintelissa käynyt jtk ikävää, ei ole tullut tyttöjä saatuja ja jos nuoret naiset olleet jotenkin ilkeitä (valitettavasti joillain neidoilla menee ravinteleissa päälle ns. koppavuusmoodi), niin sekin voi vaikuttaa yllättävän paljon fiiliksiin, riippuen siitä mitä tunnelmat olleet ennestään ja ovatko tyttöaiheet herkkää aluetta (yleisen tason huomiointia nuorista aiheineen, seurustelusuhteita haetaan ja itseäänkin, epävarmuutta ilmoilla jne) . Edellisiin lisäten pääsykoelukupaine, ylipäätään tulevaisuus voi tuntua stressaavalta (armeijan loppuminenkin voi olla epävarmuutta aiheuttavaa) ja siihen päälle mahdollisesti huonosti mielialaan vaikuttava alkoholitarjonta, niin ulos astuttuaan ja merimaiseman nähdessäään päätyisikin näin meren syleilyyn. Tässä kuvassa meri näyttäytyisi jonakin ihanana johon vaipua lopullisesti, se on se mistä muutoinkin viehättynyt, jäänti merimaisemaan.

Rikosta vaikea hahmottaa, mahdollinen ryöstö olisi voinut käydä ilman nuoren katoamista. No onhan se mahdollista, esim. jos ryöstö rannassa ja tullut tuupatuksi mereen jos vähän pistänyt vastaan.

Jotenkin tulee enemmän kallistuttua rikosta aiempiin skenaarioihin. Joka tapauksessa vesistöjuttu vaikuttaisi olevan, niin lähellä vesistöä ja känny kiinni pian ravintelin jälkeen, ei tilejä käytetty jne. Harmillista.

Voimia läheisille.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
sine qua non

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Saksiniekka kirjoitti:Tuossa karttaan merkittynä ravintola Kappeli ja Kolera-allas. Aivan lähekkäin ovat, itse kallistun sen kannalle, että Kolera-allas tarkkaan syyniin.
http://aijaa.com/s57EDq
Kartan mukaan välimatkaa Kappelin ja Kolera-altaan välillä on ainoastaan n. sata metriä. Ei tuohon matkaan monta hetkeä tuhraannu.

Poliisilla on varmasti paljon valvontanauhaa katsottavana, mutta näin maallikon mielessä käy, että kannattaisiko virkavallan nyt priorisoida ja katsella vaikka ensin nuo Kolera-altaan suunnalta olevat videot. Etenkin jos on vain yksi mies (tai nainen) vuorollaan videoita katsomassa (ja hänkin vain silloin kuin ehtii, koska tuskin tämä Emilin etsintä on yhdenkään poliisin ainoa homma). Jos kerran naaraamaan ei suoraan päätä voida ryhtyä. Tai mistä sen tietää, ehkä tuon suunnan valvontavideot on jo katsottukin ja mitään havaintoa Emilistä ei niissä ole - mikä ei tietenkään sulje pois sitä, etteikö poika mereen olisi voinut päätyä.
Maza
Jane Marple
Viestit: 1032
Liittynyt: La Touko 26, 2007 1:17 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja Maza »

Jossain mainittiin, että poistui Kappelista Havis Amandan puolelta. Silloin on oltu bilettämässä Kappelin kellarissa.

Jos on mennyt kolera-altaalle oksentamaan, niin hän on voinut lähteä Kauppahallin taakse katyseilta piiloon. Ei siis ihan Kauppatorin viereen, jossa on yölläkin paljon liikettä.

Se, että kameroissa ei näy mitään, kertoo myös osaltaan siitä, missä on voinut liikkua jäämättä kameraan.
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja Clyde »

Mitä noihin kirjoituksiin tulee, niin jonkin verran näkee kyllä tuota "TJ" lyhennettä ihan muuallakin, kuin armeijaporukoissa. Ei ole kauaakaan, kun yksi naispuoleinen tuttava laittoi lomafiilistelyyn, TJ10.

Koulut on muksuilla myös ohi. TJ0 voi liittyä ihan hyvin siihenkin :)

Mulle tuli paha kaiku tästä, Iltalehden uutisessa olevasta pätkästä:
"- Kävimme tänään aamulla Kappelissa valvontavideot läpi. Emil poistui sieltä kello 01.43 yksin Havis Amandaan päin, nuorukaisen isosisko kertoi tiistaina.
Aiemmin oli sellainen käsitys, että joku kavereista olisi odottanut Emiliä ulkona, mutta näin ei ilmeisesti kuitenkaan ollut.
- Se oli väärää tietoa."

Eihän se välttämättä mitää tarkoita, mutta eipä ole yks eikä kaks kertaa kun on tekijää ensin pidetty todistajana/ystävänä jne.
Nanika ga tooku matteiru to
bayron
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2015 12:26 am

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja bayron »

Itse en pidä surmaamista tai itsemurhaa todennäköisenä.
Vaikuttaa myös siltä, ettei olisi pikkurahasta puute, joten pimeä taksi tai edes bussi tuskin on todennäköinen vaihtoehto..

Sen verran pienikokoinen kaveri, ettei montaakaan bisseä tarvitse, että humalatila on melkoinen, varsinkin jos safkaaminen on jäänyt vähemmälle tai juomaan on laitettu jotain sinne kuulumatonta..

Luulen että lähtenyt vain haukkaamaan raitista ilmaa (röökille,kuselle tai oksentamaan) ylimääräisiltä katseilta suojaan johonkin syrjäiseen paikkaan, sitten horjahtanut veteen jne.

Sad but true :roll:
Clyde
Axel Foley
Viestit: 2478
Liittynyt: Su Syys 14, 2008 9:12 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja Clyde »

bayron kirjoitti:Sen verran pienikokoinen kaveri, ettei montaakaan bisseä tarvitse, että humalatila on melkoinen, varsinkin jos safkaaminen on jäänyt vähemmälle tai juomaan on laitettu jotain sinne kuulumatonta..
Jos omaisiin on uskominen, niin humalatila ei voi olla melkoinen. Ovat nähneet sen videon, missä Emil poistuu kapakasta.
Nanika ga tooku matteiru to
Pyssyntie
Lauri Hanhivaara
Viestit: 142
Liittynyt: Su Marras 24, 2013 8:11 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja Pyssyntie »

Onhan tuonne kauppatorin altaisiin moni hukkunut, mutta eikös sieltä nyt nousupaikkojakin löydy lyhyeltä matkalta useampia, jos on terve ja uimataitoinen putoaja kyseessä. Toki kesken jäänyt oksennus keuhkoissa ja paniikki voisi aiheuttaa pikauppoamisen.
Kliina
Neuvoja-Jack
Viestit: 508
Liittynyt: Pe Joulu 27, 2013 3:12 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja Kliina »

Ikävä kyllä minäkin veikkaan veteen joutumista. Aika suuri sattuma kirjoituksilla Espoossa, mutta en usko liittyvän tähän tapaukseen. Helsingin edustalla liikkuu paljon ihmisiä joten mahdollisen hukkumisen on pitänyt tapahtua nopeasti. Joku on voinut kuulla loiskahduksen tai havahtua muttei ole ihmetellyt sen enempää koska mitään avunhuutoja ei kuulunut. Avunhuudot olisi kyllä kuultu ja huomattu. Olihan ihmisiä normaalia enemmän liikkeellä.
wonderland
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: To Joulu 05, 2013 2:57 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja wonderland »

Miksi ei ole jo laitettu sukeltajaa Kolera-altaaseen? Onko se tosiaan niin kallista, että odotellaan vaan, jos ruumis nousisi pintaan? Kuten joku mainitsi, työtunteja menee siinäkin, kun videoita ja vihjeitä tutkitaan.
" Heikoin lenkki, hänen sydämensä, petti. Se oli ajan kysymys." - Laiho oikeudessa
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Jos on istuskellut kolera altaan reunalla, ehkä ollut paha olo alkoholista. Joillekkin muutama olut tai siideri voi jo tehdä huonon olon.Oksentanut ja tippunut(yrittänyt istuessaan oksentaa yli polvien, ajatellut, ettei oksenna vaatteilleen) ja lyönyt päänsä altaan sisäpuolelle kurkottaessaan/tippuessaan.
Päähän kohdistuneesta iskusta voi mennä hyvinkin tajuttomaksi ja tajuton ihminen vajoaa nopeasti ja hiljaa veden alle. Toivottavasti löytyy, omaisille aika kamala juttu. Tosin aika usein ne tunnolliset ihmiset voivat olla masentuneitakin, eivät tuo sitä julki edes lähipiirilleen. Ovat hiljaisia ja kilttejä, silti ovat "sisältä rikki". Muutaman tiedän lähipiiristäkin, kilttejä ja tunnollisia ulospäin. Eivät puhu pahaa oloaan edes lähimmäisilleen.
Toivottavasti löytyy, toki elossa mieluimmin, mutta kolme vuorokautta on pitkä aika olla kadoksissa. Jotenkin tuo kolera allas tulee minunkin mieleeni, valitettavasti.
Korjattu/muokattu pari kirjoitusvirhettä.
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

wonderland kirjoitti:Miksi ei ole jo laitettu sukeltajaa Kolera-altaaseen? Onko se tosiaan niin kallista, että odotellaan vaan, jos ruumis nousisi pintaan? Kuten joku mainitsi, työtunteja menee siinäkin, kun videoita ja vihjeitä tutkitaan.
Pikemminkin miksi keskustan vesistöihin ei laiteta turvakaiteita??
Onko hölmöä ihmetellä miksei kaupunkien keskustojen, Hesan Kolera-altaassa mm. ja muiden isompien kaupunkien läpi juoksevien jokien rannoilla ole kunnon kaiteita jotka estäisivät varmaan monta tämäntapaista sattumaa.
Itse kun lapseni kanssa aikoinaan poljeskelin kun muksu oli vasta opettelemassa polkupyörällä ajamaan, niin pelkäsin mennä lähellekään jokirantaa koska pienikin tarkkaavuuden herppaantuminen olisi saattanut lapsella päätyä pyörineen päivineen jokeen.
Olen aina ihmetellyt näitä paljaita paikkoja joista voi pudota noin vain veteen. Miksei niissä ole jotain edes pientä kaidetta josta ottaa kiinni?
Aika moni kännikuseksija, yleensä nuori mies ja opiskelija on menettänyt henkensä esim. Turussa missä jokiranta on täysin paljas. Jopa niin moni, että jo jotain sarjamurhaajaa aikanaan epäiltiin.
Eli miksi näin?

Ihmisen kuolema liikenneonnettomuudessa maksaa yhteiskunnalle 2,77 miljoonaa euroa.
Paljonko maksaa kalliisti koulutetut nuoret miehet jotka yhden kännäysillan takia päätyvät veteen? Tulisiko turvakaiteet kuitenkin halvemmiksi pitkällä aikavälillä?

http://www.hs.fi/kotimaa/a1465352556464
Totuus
terssi
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: Emil Nurmi, 20, katosi päättäjäisviikonloppuna Helsingis

Viesti Kirjoittaja terssi »

Itse en oikein usko tuohon Kolera-altaaseen tippumiseen. Tämä siitä syystä, että satuin kävelemään Kauppatorilla kyseisenä yönä ja ainakin puolen yön aikoihin siellä oli paljon porukkaa liikkeellä sekä Kappelin että Kaivohuoneen yo-bileiden johdosta. Joku olisi todennäköisesti havainnut veteen joutumisen.
Vastaa Viestiin