Paloittelusurma Espoossa 2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Porin

Re: Laukuista löytyi ruumiin kappaleita Espoossa

Viesti Kirjoittaja Porin »

Doctor Lecter kirjoitti: Veikkaan, että ei suorita kuin 2/3 tuomiostaan. Asianajaja suosittelee, jotta valita hoviin. Se kannattaa. Kummankin kulut maksaa yhteiskunta. Eikä se ole keneltäkään pois.
Veikkaat siis että hovi muuttaisi tuomion tuollaiseksi?
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Kyllä hovi tulee vahvistamaan päivästä päivään tuomion, mutta vuosissa saattaa tinkiä alaspäin.
Nyky suuntaus on alkanut menemään oikeaan päin ja tällaiset päivästä päivään tuomiota ei kovin usein muutu.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
humulus
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2013 9:19 am

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja humulus »

Alibi 1/2016

"Tuli riitaa sähköjohdoista!"
Espoolaisen avioparin saunahetki keskeytyi riitaan sähköjohdoista.
Lopulta Miikka piteli johtoja käsissään ja kietoi ne vaimonsa kaulalle.

Kun Miikka Jarmo Johannes Järvinen, 36, tuodaan Espoon käräjäoikeuden istuntosaliin, huomio kiinnittyy niskassa olevaan tatuointiin: 666. Pedon lukua kantava Järvinen on saamassa syytteen taposta tapahtumasarjassa, jonka seurauksena vaimo kuristettiin, sen jälkeen paloiteltiin ja vielä asuntokin poltettiin. Elokuun ensimmäisenä päivänä kello 10.19 hätäkeskukseen tuli ilmoitus, jonka mukaan koiranulkoiluttaja oli löytänyt maastosta kaksi kassia. Niissä ilmoitettiin olevan "lihaa". Tapahtumapaikalle lähti poliisipartio, joka löysi ensimmäisestä kassista lihanpalan, jonka epäiltiin olevan jalan pohkeesta. Lisäksi kassista löytyi jalkaterä. Toisesta kassista löydettiin irtileikattu käsi sekä jalan osia.
Poliisin huomio kiinnittyi myös lähellä olleeseen tulipaloon, joka oli ollut Miikka Järvisen ja hänen 36-vuotiaan vaimonsa asunnossa. Tapahtumilla epäiltiin olevan yhteys toisiinsa. Molemmissa paikoissa suoritettiin tekninen tutkinta ja lopulta hautausliike Mononen kuljetti vainajan osat oikeuslääketieteen laitokselle.

Kuoli kuristamalla
Saman vuorokauden iltapäivänä poliisi sai tiedon,että Järvinen olisi syyllistynyt pahoinpitelyyn Helsingin Malminkartanossa. Miestä etsittiin muun muassa hänen isänsä asunnolta, mutta tuloksetta. Kun mies lopulta löytyi, hänet otettiin kiinni murhasta epäiltynä.Oikeuslääkäriltä tuli parin päivän kuluessa tieto, että avauslöydösten perusteella kuolemansyynä on ollut kaulalle kohdistuneen puristuksen aiheuttama tukehtuminen. Kaikki muut vammat liittyvät vainajan kuolemanjälkeiseen käsittelyyn. Tämän tiedon perusteella rikosnimike muuttui murhasta tapoksi. Surmaa edeltävänä iltana pariskunta oli näpistelemässä Espoon kauppakeskus Sellossa. Näpistelyn johdosta heidät tuotiin Espoon poliisilaitokselle, josta he vapautuivat kymmenen jälkeen illalla. Tämän jälkeen he menivät linja-autolla kotiinsa Espoon Kavaljeerinkujalle. Ensimmäisissä kuulusteluissaan Järvinen kiisti tietävänsä mitään vaimonsa surmasta. Hän kertoi olleensa kavereiden luona. Tunnusti kuitenkin käyttäneensä piriä (amfetamiinia), mutta ei halunnut tästä kertoa laajemmin. Niin sanottu koppihoito yleensä tehoaa, niin nytkin. Seuraavassa kuulustelussa mies tunnusti teon. Hän myönsi kuristaneensa vaimonsa sähköjohdolla ja käsillään. Syynä oli riita. Avioparilla oli ollut taloudellisesti tiukkaa. Rahat olivat käyneet niin vähiin, että sähköt katkaistiin asunnosta. Mies oli kuitenkin vetänyt johdon autopaikan sähkötolppaan ja näin virta saatiin jääkaappiin, televisioon ja valoihin.

Herkkä hetki sohvalla
Näpistelykeikan jälkeen vaimo oli udellut Miikkalta, onko kotona sähköt vai ei. Miikka vakuutti hoitaneensa asian, sillä uusi sähkösopimus piti olla kunnossa. Pihaan saavuttuaan asunnon ikkunasta kajastikin hieman valoa.
-Minä ryhdyin laittamaan ruokaa ja siivoamaan. Koska meillä oli ollut sähköt poikki, jääkaapissa oli pilalle mennyttä ruokaa, mikä haisi. Tuuletin asuntoa ja heitin pilaantuneet ruoat roskiin.
-Tanja riehui koko ajan. Yritin rauhoitella häntä. Välillä onnistuin, välillä en. Pariskunta makasi vierekkäin olohuoneen sohvalla. Miikka halasi vaimoaan ja kertoi rakastavansa tätä. Pian tämän jälkeen he menivät saunaan.
-Saunomisesta ei tullut mitään, koska Tanja juoksi ees taas saunan ja olohuoneen väliä- Hän sai taas näitä raivokohtauksia. Huusi ja heitteli tavaroita. Nainen oli hermostunut taloon vedetyistä sähköjohdoista.
-Hän huusi, että johdot pitää heti purkaa ja ottaa pois. Aloin purkaa johtoja kesken saunomisen. Tanja oli keittiön oven ja saunan edessä punainen kylpytakki päällä. Huutaminen jatkui. Miikalla oli sähköjohdot kädessään.
-Kietaisin sähköjohdot Tanjan kaulan ympärille ja sitten Tanja olikin kuollut. Tämän jälkeen etsin kämpästä röökiä. En löytänyt, joten poistuin kämpästä.
-Hengailin päivän Malminkartanossa ja mietin mitä tässä pitää tehdä. Kun palasin asunnolle, otin lisää piriä. Meni tunti kaksi, kunnes päätin, että ei auta muu kun paloitellla hänet, Miikkä Järvinen kertoi kuulustelussa.

Tuntien urakka
Miikka Järvinen käytti ruumiin paloittelussa saksia ja puukkoa. Hän sanoin laittaneensa ruumiinpalat yhteensä viiteen eri kassiin, jotka hän kuljetti yksin läheiseen maastoon. Miikan mukaan paloittelu kesti monta tuntia. Hän teki kolme-neljä reissua viedessään ruumiinpalat kehä kolmosen varteen. Sieltä Miikan oli tarkoitus siirtää ruumiin osat myöhemmin johonkin monttuun. Ruumiin siirtämisen jälkeen Miikka sytytti asunnon tuleen ulkokalusteiden penkinpehmusteiden avulla. Palon sytyttyä hän poistui paikalta mopolla.
-Ajoin Malminkartanoon isäni asunnolle ja menin suoraan nukkumaan, Järvinen totesi.

Rankka rikostausta
Espoon oikeustalolla kihlakunnansyyttäjä Heli posti luki Järviselle syytteet taposta, hautarauhan rikkomisesta, tuhotyöstä ja pahoinpitelystä. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään 12 vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan pariskunnan välille oli syntynyt riitaa taloyhtiön autopaikan tolpassa kiinni olevista sähköjohdoista. Jotakuta muutakin asia oli ärsyttänyt, sillä yksi naapureista oli napannut kuvan Järvisen sähkövirityksistä. Syytetty myönsi kuristaneensa sähköjohdoilla, mutta kiisti kuristaneensa paljain käsin. Syyte taposta myönnettiin. Mies ei halunnut tulla oikeudenkäynnissä kuulluksi, joten syyttäjä vetosi hänen kuulustelukertomuksiinsa. Järvisellä on rankka rikostausta. Mies oli vapautunut vankilasta huhtikuussa ja hänen koeaikansa oli päättynyt päivää ennen surmatekoa. Surmatulta naiselta jäi teini-ikäinen lapsi. Espoon käräjäoikeus määräsi Miikka Järvisen mielentilatutkimukseen siitäkin huolimatta, että mies itse vastusti tutkimusta. Samalla Järvisestä tehdään vaarallisuusarvio. Mies oli käyttänyt ainakin viikon verran runsaasti huumeita. Syyttäjän mielestä tämä ei kuitenkaan kokonaan selitä julmaa tekoa.
jaskajokunen
Jane Marple
Viestit: 1053
Liittynyt: To Touko 15, 2014 4:20 pm

Re: Laukuista löytyi ruumiin kappaleita Espoossa

Viesti Kirjoittaja jaskajokunen »

Doctor Lecter kirjoitti:
aripertti kirjoitti:
kaljaloota kirjoitti:"Pikkurikollinen" :mrgreen:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080 ... 5_uu.shtml
Epäillyllä lukuisia vankilatuomioita
Hovioikeus alensi muun muassa kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta tulleen tuomion myöhemmin neljään vuoteen ja neljään kuukauteen.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
[email protected]
Kukas tää mahtaa olla?
Miikka Jarmo Johannes Järvinen.

Ohessa uutinen:

Maksimirangaistukset kahden tonnin hasisjutussa pysyivät
Veljeksille 13 vuotta vankeutta myös hovista


Helsingin hovioikeus piti keskiviikkona voimassa päätekijäveljesten harvinaisen pitkät vankeusrangaistukset jutussa, joka koski yli kahden hasistonnin ja pitkälti yli kymmenen kokaiinikilon tuomista Suomeen 2002-2007.
Ryhmä toi valtaosan huumeista rekka-autoilla Hollannista. Aineet myytiin lähinnä pääkaupunkiseudulla.
Jutussa oli alun perin 22 syytettyä. Hovioikeus käsitteli asiaa enää 12 syytetyn osalta. Käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus pysyi valtaosalla.

HOVIOIKEUS TUOMITSI käräjäoikeuden tapaan Timo Tapio Hartikaisen, 33 ja Algot Niskan eli entisen Ari Antero Hartikaisen, 38, niin pitkiin rangaistuksiin kuin huumejutussa voi tuomita. Miehet saivat 13 vuotta vankeutta.

He vaativat hovioikeudessa, että heidät tuomittaisiin vain yhdestä törkeästä huumausainerikoksesta, koska kaikki vuosien mittaan tuodut aineet olivat osa samaa tekokokonaisuutta. Silloin heille olisi saanut tuomita enintään kymmenen vuotta vankeutta.
Hovioikeus kuitenkin tuomitsi heidät käräjäoikeuden tapaan pitkälti yli kymmenestä erillisestä teosta.

YLI KYMMENEN vuoden rangaistuksen sai myös Kimmo Juhana Taina, 42. Hänen rangaistuksensa pysyi 11 vuodessa, vaikka hovioikeus hylkäsi yhden syytekohdan, josta käräjäoikeus oli hänet tuominnut.

Vähintään neljän vuoden rangaistuksia sai viisi miestä. Yhdeksän vuotta sai Kim Mikael Fyrqvist, 38, kahdeksan vuotta Jami-Kristian Kukkonen, 34, seitsemän ja puoli vuotta Joni Teuvo Kalevi Korpelainen, 30 ja kuusi vuotta Marko Juhani Alanen, 32.

Miikka Jarmo Johannes Järvisen, 30, rangaistus aleni kuudesta vuodesta neljään vuoteen ja neljään kuukauteen.


HS 27.9.2009

Huumekauppa toi vankeutta seitsemälle

Julkaistu: 27.4. 15:21
Laaja amfetamiinin ja metamfetamiinin välitys toi vankeutta seitsemälle. Espoon käräjäoikeus antoi tuomion keskiviikkona.
Käräjäoikeuden mukaan päätekijät hankkivat ja välittivät yli kymmenen kiloa amfetamiinia, yli kolme kiloa metamfetamiinia ja ainakin kolme kiloa hasista. Aineita tuotiin pääkaupunkiseudulle Jyväskylästä ja Kouvolasta.

Kim Mickael Fyrqvist, 45, ja Ronja Maarit Sirén, 48, tuomittiin kahdentoista vuoden vankeuteen. Roy Joonatan Sirén, 20, sai kymmenen vuotta vankeutta ja Nita Jasmin Rytkönen, 19, kuusi ja puoli vuotta. Lisäksi kolme muuta sai alle kahden vuoden vankeustuomion ja kaksi sakkoja.
Pedrosa
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Heinä 25, 2016 12:13 pm

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja Pedrosa »

Eikö Helsingin Malmilla aikoinaan ollu kans joku paloittelumurha???
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Minkä ihmeen takia näillä kaikilla murhaajilla on niin onneton nenä, tai ylipään EI-jaloja kasvonpiirteitä? No, syyhän on selvä: mitä lähiönaamojen penskoilta voisi muuta olettaa?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Näyttääpä Kavaljeerinkuja 12 E olevan rakennettu uudelleen ja myynnissä. :wink:

Siistiä jälkeä, kun lähtötilanne oli tämä.

espoo kavaljeeri.jpg
espoo kavaljeeri.jpg (111.95 KiB) Katsottu 2095 kertaa
Kuva oli pudonnut. Palautettu.
-NILS-
tj_eme
Jack Bauer
Viestit: 919
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Tämä jamppa sai hovissa alennusta tuomioon, mutta sentään joutuu lusimaan päivästä päivään.

Kuristi vaimonsa hengiltä ja paloitteli ruumiin viiteen eri kassiin - hovioikeus alensi tuomiota

Helsingin hovioikeus alensi Miikka Jarmo Johannes Järvisen tuomion 11 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus ei ollut riittävästi huomioinut miehelle aiemmin annettua tuomiota.
Hovioikeus piti Järvistä kuitenkin erittäin vaarallisena ja katsoi, että Järvisen on istuttava rangaistuksensa kokonaisuudessaan ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.
Järvinen surmasi vaimonsa kuristamalla ja paloitteli tämän jälkeen ruumiin viiteen eri kassiin heinäkuussa 2015.

Valitti hoviin

Järvinen valitti tuomiostaan hovioikeuteen. Hän vaati lyhyempää rangaistusta ja sitä, ettei häntä määrätä suorittamaan rangaistusaikaa kokonaan ns. pyttyvankina.

Pyttyvangeilla ei ole mahdollisuutta ehdonalaiseen, vaan he istuvat tuomionsa jokaisen päivän.

Järvisen valituksen mukaan teko tapahtui äkkipikaistuksissa ja siihen oli johtanut hänen päihtymystilansa sekä vaimon provosoiva käytös.

Hovioikeus antoi tuomionsa tapauksessa maanantaina ja päätyi alentamaan Järvisen tuomiota.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus ei ollut riittävästi ottanut huomioon miehelle marraskuussa 2015 annettua 4 kuukauden vankeusrangaistusta. Hovioikeus katsoi oikeudenmukaiseksi ratkaisuksi 11 vuoden ja 2 kuukauden vankeuden.

Hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua koko rangaistuksen suorittamisesta, vaan katsoi Järvisen olevan erittäin vaarallinen toisen hengelle, terveydelle ja vapaudella ja määräsi miehen sen vuoksi suorittamaan koko rangaistuksensa vankilassa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201705222200154008

22.05.2017 klo 10:42 (muokattu 22.05.2017 klo 11:23)
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vaimonsa Espoossa tappaneen miehen vankeustuomio pysyy ennallaan – korkein oikeus ei antanut valituslupaa

Vuonna 1979 syntyneen miehen yhdentoista vuoden ja kahden kuukauden vankeustuomio jäi pysyväksi.


Vaimonsa kuristamisen ja paloittelemisen jälkeen mies sytytti heidän kotinsa tuleen. (KUVA: SEPPO SOLMELA)
Vaimonsa kuristamisen ja paloittelemisen jälkeen mies sytytti heidän kotinsa tuleen. (KUVA: SEPPO SOLMELA)
Espoo_paloittelu_tulipalo.jpg (101.89 KiB) Katsottu 5705 kertaa
VAIMONSA Espoossa kuoliaaksi kuristaneen ja sen jälkeen paloitelleen Miikka Jarmo Johannes Järvisen hovioikeudesta saama vankeustuomio jää pysyväksi. Asiaan tuli ratkaisu perjantaina, kun korkein oikeus päätti, ettei se myönnä valituslupaa Järviselle.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Järvisen taposta, hautarauhan rikkomisesta, tuhotyöstä ja pahoinpitelystä yhdeksitoista vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomio lieveni hieman hovioikeudessa. Espoon käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut Järvisen kahdeksitoista vuodeksi vankilaan.

HENKIRIKOS tapahtui Espoon Järvenperässä heinäkuussa 2015. Vuonna 1979 syntynyt Järvinen kuristi kaikkien oikeusasteiden mukaan vaimonsa riidan päätteeksi.

Esitutkinnassa Järvinen kertoi riidan aiheutuneen maksamattomasta sähkölaskusta ja sen seuraamuksista.

Hän piilotti teon jälkeen vaimonsa ruumiin saunan lauteiden alle ja meni nukkumaan isänsä luo. Palattuaan asunnolle seuraavana päivänä Järvinen paloitteli ruumiin useisiin osiin, pakkasi ne viiteen kassiin ja kuljetti kassit läheiseen metsikköön Kehä III:n varteen.

Hänen tarkoituksensa oli haudata kassit myöhemmin, mutta koiranulkoiluttaja löysi kätköpaikan jo seuraavana päivänä.

Kotona Järvinen oli sytyttänyt ulkokalusteet tuleen ja heittänyt niiden osia sisälle huoneistoon. Tulipalo tuhosi asunnon sekä taloyhtiön autokatoksen ja varastot täydellisesti.

Myöhemmin palopäivänä Järvinen pahoinpiteli sivullisen miehen Helsingin Malminkartanossa niin, että uhri sai aivotärähdyksen.

MIELENTILATUTKIMUKSEN perusteella Järvinen on ollut tekojen aikana syyntakeinen. Tutkimuksessa on todettu, että hän on erittäin vaarallinen toisten hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Järvinen on aiemmin tuomittu esimerkiksi useista huumausainerikoksista, pahoinpitelyistä sekä ampuma-aserikoksesta ja anabolisten steroidien hallussapidosta[/i].

Helsingin Sanomat
22.12. 12:00

"Tutkimuksessa on todettu, että hän on erittäin vaarallinen toisten hengelle, terveydelle tai vapaudelle".

Vankeustuomiota hän suorittanee 2/3, jonka jälkeen hän on jälleen vapaa. Miten yhteiskunta aikoo suojella kansalaisiaan Järviseltä tämän vankeustuomion jälkeen? Saako Järvinen hoitoa mielipahaansa vai otetaanko hänet johonkin laitokseen?
- Ei kait erittäin vaarallista voi turuille ja toreille päästää?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Porin

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja Porin »

Doctor Lecter kirjoitti:
Vankeustuomiota hän suorittanee 2/3, jonka jälkeen hän on jälleen vapaa.
Miten voi päästä istumalla 2/3 tuomiosta, joka määrättiin istumaan täysmääräisenä?
Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Porin kirjoitti:Miten voi päästä istumalla 2/3 tuomiosta, joka määrättiin istumaan täysmääräisenä?
eli 5/6 kiinni
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Muppe kirjoitti:
Porin kirjoitti:Miten voi päästä istumalla 2/3 tuomiosta, joka määrättiin istumaan täysmääräisenä?
eli 5/6 kiinni
Muppe on oikeassa. Juuri tätä hain. Oikeuden "kieli" on outoa. Jos on määrätty suorittamaan koko rangaistus vankilassa, niin se tarkoittaakin, että melkein koko rangaistus vankilassa.
- Ei tästä kauaa ole, kun sellaisella saatesanoilla joku vapautettiin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Doctor Lecter kirjoitti:
Muppe kirjoitti:
Porin kirjoitti:Miten voi päästä istumalla 2/3 tuomiosta, joka määrättiin istumaan täysmääräisenä?
eli 5/6 kiinni
Muppe on oikeassa. Juuri tätä hain. Oikeuden "kieli" on outoa. Jos on määrätty suorittamaan koko rangaistus vankilassa, niin se tarkoittaakin, että melkein koko rangaistus vankilassa.
- Ei tästä kauaa ole, kun sellaisella saatesanoilla joku vapautettiin.
Käsittääkseni tuo 5/6 on maksimi vuosituomion istumismäärä ja sen hankkiakseen pitää olla jo melkosen tyhmä kaveri,enkä tajua että tuomitaan "suorittamaan koko rangaistus" ku ei se sitä ole ikinä. Eihän 1/3,1/2 tai 2/3 istuvillekaan sanota että
"määrätään suorittamaan koko rangaistus"
Minusta jos saat 10 vuotta niin se on 10x365 päivää ja jos se on kokonaan istuttava niin sitten pitäs olla kiinni 3650 päivää eikä 3000.
ja jos käy lomilla niin niitä ei laskettais istutuiksi koska jotku käy avotaloista syy- ja ties millä lomilla liki jatkuvasti vaikka lomapäiviä kertyy vain 3 päivää per 2 kuukautta mutta syylomia ja muita sirkuslomia,elokuva/hapenottolomia ei lasketa niihin, ne on vain 2-6 tuntia :D

Suomi on kumma maa,täällä voi sanoa mitä sattuu mutta ei se ole niin niinkö sanotaan,se vaan sanottiin silleen :D
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8310
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Niin, kyllähän se valitettavasti on niin että lain mukaan kokonaan istuttavaksi tuomittu vankeusrangaistus on tuo 5/6 osaa, jos kyseessä on vuosituomio. Elikkäs 1/6 osa on jo armahdettu tuomion luvun hetkellä pois.

Mutta se kovasti kummastuttaa, ettei sekään ole loppujen lopuksi varmaa että joutuuko istumaan sen 5/6 osaa.
Voidaan käyttää "juustohöylää", kuten eräs asianajaja totesi kerran, ja muutamia muitakin keventäviä juttuja.

Suomen laissa olisi aika paljon rukkaamista noissa istuttavissa vuosissa, kuten myös näissä tuomioita alentavissa yhdistelmärangaistuksissa, mitä myös paljousalennuksiksi kutsutaan.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Paloittelusurma Espoossa 2015

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Mikä tämä "juustohöylä" on?
Vastaa Viestiin