Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Voisiko niille kuvitteellisille Yhdysvaltojen sotarikoksille perustaa oman ketjun, jossa niitä voisi pohtia foliohatut tutisten? Saudi-Arabian tekemä isku hautajaisiin ei liity enää millään tavalla tämän ketjun otsikkoon.

Ketjun aiheesta:
http://yle.fi/uutiset/3-9233400
Venäjä lähettää lentotukialuksen Syyriaan – voimannäyttö Englannin kanaalissa?

Venäjä lisää sotavoimaansa Syyrian sodassa. Matkan varrella se voi osoittaa Venäjän sotilasmahtia Lontoon edustalla.
16.10.2016 klo 08:59päivitetty 16.10.2016 klo 10:53

Venäjä on lähettänyt laivasto-osaston Syyrian sotaan. Osasto lähti liikkeelle Murmanskin lähellä sijaitsevasta Severomorskin laivastotukikohdasta ja sen matkan arvioidaan kestävän kymmenisen päivää.

Osaston lippulaiva on Venäjän ainoa lentotukialus Admiral Kuznetsov ja siihen kuuluu myös ydinkäyttöinen ohjusristeilija Pjotr Veliki [Pietari Suuri], kertoo saksalainen Der Spiegel-lehti.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti laivasto-osaston lähettämisestä Syyriaan viime kuussa. Admiral Kuznetsovin koneiden on määrä liittyä Syyrian sotatoimiin. Kun osasto saapuu perille, Venäjällä on Syyrian rannikolla toistakymmentä sota-alusta.

Laivasto-osasto arvioidaan höyryävän Englannin kanaalin läpi muutaman päivän kuluttua.

Britannian ulkoministeri Boris Johnson on suututtanut Venäjän vaatimalla, että Venäjän toimista Syyriassa on tehtävä sotarikostutkinta.

Tämän johdosta Britanniassa pelätään, että Venäjä saattaa käyttää laivasto-osastoaan sotilaallisen voimannäyttöön, kun se purjehtii Lontoon ohi. Lentotukialuksen koneet saattavat esimerkiksi tehdä harjoitushyökkäyksiä, kirjoittaa The Guardian-lehti.
http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisu ... =poiminnat
Sotapsykoosien Venäjä

13.10.2016 12:23 Arto Luukkanen

Venäjä elää nyt sotapsykoosissa.

Maa piti juuri suuret väestösuojeluharjoitukset, joiden piirissä toimi 40 miljoonaa ihmistä ja 200 000 väestösuojelu virkailijaa. Virallisen selityksen mukaan ”harjoituksessa testattiin väestön ja henkilökunnan suojelua säteily, kemiallisten- ja biologisten aseiden vaikutusten alaisuudessa, ratkaisevissa ja vaarallisissa olosuhteissa”. Näyttää siltä, että nyt kyse ei ollut mistään rutiiniharjoituksesta vaan ennen näkemättömästä sotapsykoosin nostatuksesta.

Mistä kaikki alkoi? Näyttää siltä, että noin kuukausi sitten USA:n ja Venäjän väliset suhteet huonontuivat ratkaisevasti. Syy liittyi venäläisten käynnistämiin Aleppon pommituksiin. Venäjä pyrkii musertamaan yhä sitkeämmäksi käyneen vastarinnan Aleppossa systemaattisella väestötuhoamisella; nyt ei isketty täsmä-iskuja vaan romahdutettiin kortteleita.

Sota kiihtyi ja Venäjä käytti samoja menetelmiä kuin Afganistanissa ja Tšetšeniassa, jossa sodasta tuli ”pidekkeetöntä” (bezpredelnyi). Näyttää siltä, että maan armeijalle on nyt annettu vapaat kädet eikä siviiliuhreista tai tarkkuudesta tarvitse enää välittää.

Voimaton länsi ja hiljainen kupla

Länsi on ollut äärimmäisen haluton reagoimaan tähän joukkotuhontaan. Venäjän ymmärtäjät ja liittolaiset eivät ole halunneet valittaa tapahtuneesta eikä mielenilmaisuja ole ollut. Myös meillä Suomessa yleensä hereillä olevan älymystö on osoittanut mieltään vaikenemalla. Sitä ei vääränlainen väkivalta kiinnosta...?

Onko käynyt niin, että käskyä mielenosoituksiin ei ole tullut vai onko niin, että Venäjän terroripommitukset eivät herätä ihmisten omiatuntoja. Edellinen vaihtoehto paljastaisi karusti sen kenen lauluja suomalainen ”tiedostava” älymystö todella laulaa laulaa.

Ehkä syy tähän pidättyvyyteen on se, että Venäjä näyttää voittavan tämän sotapokerin; esimerkkinä tästä on se, että Venäjän presidentti ilmoitti että maa peruuttaa sopimuksen ylimääräisen aseplutoniumin hävittämisestä. Kaliningradiin vietiin Iskander-ohjuksia ja samalla loukattiin tietoisesti Suomen ilmatilaa. Samaan aikaan Syyriaan on viety nykyaikaisia ilmatorjuntaohjuksia mallia S-300.

Kaikkien näiden toimenpiteiden tarkoituksena on ilmeisesti viestiä siitä, että Venäjä on valmis todelliseen yhteenottoon USA:n kanssa. Hinnasta viis.

Venäjän innokkuus haastaa länsi johtuu taas siitä, että Venäjän johto aikoo ulosmitata kaiken mahdollisen geopoliittisen hyödyn lännen rauhallisuudesta. Presidentti Putin näyttää saaneen vaikutelman, jonka mukaan lännen johtajat kärsivät jonkinlaisesta “psykologisesta vammasta”, joka estää heitä toimimasta päättäväisesti.

Tämä huomio oli aikoinaan Saksan diktaattorilla Adolf Hitlerillä Iso-Britannian johtajasta Neville Chamberlainista: Lännen demokraatti-vätykset eivät näytä kestävän painostusta

Syyria – vaikeampi tapaus

Menestyksellinen Ukrainan sota ja rauhanomainen Krimin miehitys ruokki tätä tunnetta mutta kun huuma ”Novorossijasta” tai ”Venäjän keväästä” haihtui, oli Putinin pakko rientää uuteen sotilaalliseen haasteeseen Syyriassa. Siellä tilanne on ollut paljon vaikeampi.

Vaikka USA on vetäytynyt tästä sodasta, on Venäjän vaikeaa löytää todellista vihollista. Alun perin tarkoituksena oli tukea Assadin horjuvaa hallintoa mutta nyt tästä sotaretkestä on tullut Venäjän johtaman koalition voimanäytöstä.

Näyttää siltä, että Venäjä on kehrännyt alueelle sen itsensä johtaman ”kelmien kerhon”, jossa sodan likainen työ teetetään Iranin ja sen liittolaisten joukoilla. Varsinainen voimannäyttö tulee Venäjän strategisten ilmavoimien taholta. Venäjä haluaa tietoisesti välttää maajoukkojen uhrit tässä sodassa.

Venäjän julmuus ei ole vahinko. Siviilien murskaamisen tarkoituksena on lähettää alueen ihmisille viesti siitä, että heitä odottaa armoton kohtalo mikäli he eivät alistu. Myös Tšetšenian kokemukset vaikuttavat; maan armeija oppi kantapään kautta, että vihamielinen siviiliväestö on murskattava mahdollisimman raa’asti ja brutaalisti. Tällöin varsinainen miehittäminen voi onnistua vähin omin uhrein. Lähi-idän perinteiden mukaisesti valtion voimankäytön on oltava mahdollisimman näyttävää ja arkailematonta. Silloin se saa kunnioitusta. Ihmisten on kuoltava, että Venäjä rakentaa omaa suurvalta-asemaansa Lähi-idässä.

Sisäinen tilanne vaikea

Venäjän omaksuma ”kaikki tai ei mitään” asenne johtuu myös siitä, että maan taloudellinen tilanne on muuttumassa vaikeasta epätoivoiseksi. Kuten venäläinen uutissivusto Slon on todennut, Venäjän valtion epätasapainoinen budjetti ja armeijan menojen salailu kertoo siitä, että sotiin kuluvien menoja määrä on nopeassa nousussa.

Samaan aikaan öljyn hinta on matala, joten budjetin tulopuoli rypee pahoissa vaikeuksissa. Se merkitsee myös sitä, että nyt Venäjällä aiotaan leikata muusta kulutuksesta. Rahat menevät Krimin ja Donbassin ylläpitoon sekä ennen kaikkea sotimiseen. Ja kun rahaa ei ole niin sen laskun maksavat maan eläkeläiset ja köyhät.

Parlamenttivaalien tulos oli lievästi sanottuna kuvaava tässä mielessä; vahvasti ohjatut vaalit saivat aikaan enemmistön duumaan mutta äänestysinnokkuus osoitti sen, että venäläiset eivät usko poliittisen vaikuttamisen mahdollisuuksiinsa. Kansa vaikenee.

Talouden synkkää tilanne ei haluta hehkutella Venäjällä. Kuten yllämainitun sivuston toimittaja Gergij Nevjaskin totesi, vielä kuusi vuotta sitten joka kymmenes rupla meni budjetin ns. salaiseen osaan. Nyt tähän arkaluontoiseen budjetin osaan menee jo joka viides rupla.

Putinin pretoriaanit

Kun rahat ovat lopussa niin kulissien takana Kremlissä kiehuu. Vuoden alussa Venäjän sotilastiedustelun terveitä kenraaleja kuoli sydänkohtauksiin ja sen jälkeen entisiä Putinin kannattajia on työnnetty syrjään. Valtataistelu on nyt loppunut samalla kun vanhat ja kiusallisiksi käyneet kolleegat on alennettu. Tilalle on pestattu uskollisempia ja tottelevaisempia ”pretoriaaneja” kuten Aleksei Djumin ja Viktor Zolotov.

Uusien ”jees-miesten” roolina on vain hyväksyä suuren johtajan politiikka ja toteuttaa johtajan sotaiset hankkeet. Mikäli sodankäynti tai elintason tuleva romahdus suututtavat kansaa on sitäkin varten jo pohdittu keinot. Maan uudelle ”Rosgvardiyalle” – ”Kansalliskaartille” annettu täydet valtuudet siviilien vastarinnan murskaamisesta.

Kysymys kuuluu: miten pitkään jousta voi jännittää? Mihin saakka ulkoisen ja sisäisen jännityksen kiristyminen voi jatkua? Entä mihin tämä ladattu energia aiotaan suunnata? Ydinsotaan? Johonkin pieneen välienselvittelyyn Syyriassa, Kaukasuksella tai Euroopassa?

Putin on tunnettu siitä, että hän osaa yllättää; ehkä kriisi jossain puolueettomassa pohjoisessa maassa olisi sopiva ratkaisu sotapsykoosin purkamiseksi? Se ei järkyttäisi tilannetta liikaa…

Dosentti Arto Luukkanen

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistolehtori

Helsingin yliopisto

Artikkelin runko ilmestyi Turun Sanomissa 12.10. 2016
Mielestäni Venäjän toiminnasta Syyriassa olisi aihetta kiinnostua myös Suomessa. Vaikka pitäisi kuinka epätodennäköisenä sitä, että Venäjä joskus hyökkäisi Suomeen, tässä kuitenkin nähdään, että siviiliuhrien määrä tulisi silloin olemaan mittava. Sodasta tulisi täysin toisenlaista tuhoa kuin koskaan aikaisemmin.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja teppo »

reijoreipas kirjoitti: Venäjähän pelasti Suomen täydelliseltä pakolaiskatastrofilta äskettäin.
Okei. Eli et halua arvioida, että Putin olisi huono strategi vaan haluat vedota omaan naiiviuteesi. Katsotaanpa, kuinka toveri selittää, kuka itärajalta tulevan täydellisen pakolaiskatastrofin uhan järjesti:
Steppingstone kirjoitti: Putinillehan avautui USA:n toimien takia todellakin tilanne jossa ei voi kuin voittaa :lol:
Juuri näin. Tarpeetonta teeskennellä selvää asiaa.
Avatar
reijoreipas
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

teppo kirjoitti:
reijoreipas kirjoitti: Venäjähän pelasti Suomen täydelliseltä pakolaiskatastrofilta äskettäin.
Okei. Eli et halua arvioida, että Putin olisi huono strategi vaan haluat vedota omaan naiiviuteesi. Katsotaanpa, kuinka toveri selittää, kuka itärajalta tulevan täydellisen pakolaiskatastrofin uhan järjesti:
Steppingstone kirjoitti: Putinillehan avautui USA:n toimien takia todellakin tilanne jossa ei voi kuin voittaa :lol:
Juuri näin. Tarpeetonta teeskennellä selvää asiaa.
Myönnät siis, että USA on vastuussa pakolaiskriisistä ja Venäjä yrittää nyt tilannetta korjata.
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

reijoreipas kirjoitti:
teppo kirjoitti:
reijoreipas kirjoitti: Venäjähän pelasti Suomen täydelliseltä pakolaiskatastrofilta äskettäin.
Okei. Eli et halua arvioida, että Putin olisi huono strategi vaan haluat vedota omaan naiiviuteesi. Katsotaanpa, kuinka toveri selittää, kuka itärajalta tulevan täydellisen pakolaiskatastrofin uhan järjesti:
Steppingstone kirjoitti: Putinillehan avautui USA:n toimien takia todellakin tilanne jossa ei voi kuin voittaa :lol:
Juuri näin. Tarpeetonta teeskennellä selvää asiaa.
Myönnät siis, että USA on vastuussa pakolaiskriisistä ja Venäjä yrittää nyt tilannetta korjata.
Tapahtumia yksinkertaisesti katsottuna ja hieman voisi kärjistäen todeta, että nykyinen tai edes satakertainen pakolaistulva ei aiheuta jenkkien rajoille minkäänlaista fyysistä painetta - mutta euroopalle ja venäjälle paine on nyt jo huomattava ja horjuttaa politiikkaa aivan tolkuttomasti.

Luullakseni oikeaakin nukketeatteria hallitaan ja johdetaan "suojan takaa"
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

metallikukko kirjoitti:En jaksanut lukea koko ketjua joka koostuu isolta osin Hesari-uskovaisten horinoista.
Väärin. Täällä on yllättävän hyvä tietoisuus Venäjän tekemistä sotarikoksista ja mukavan pieni, joskin äänekäs Kremlin mediaa uskova lammaslauma on selvästi paitsiossa.
Ensinnäkin sota Syyriassa jatkuu ties monettako vuotta pääosin siksi ,että länsimaat käynnistivät Lähi-Idässä vallankumousaallon nimeltä arabikevät pääasiassa siksi ,että haluttiin vaihtaa muutamassa maassa johtajat lännen mieleisiin.
Jostain syystä vallankumous ei koskenut Saudeja joka on yllättäen jenkkien kätyri.
Ensinnäkin tuo väite on täyttä potaskaa ja juuri tuotahan Assad Venäjän kanssa koittaa toitottaa: "kansannousu tuli ulkomailta, eihän meidän maassa omia tyytymättömiä mielenosoittajia ole." Kannattaa tutustua nyt vähän laajemmin medioihin ja ihmisoikeusjärjestöjen raportteihin ja käsitteeseen grafiitti-vallankumous. Syyriassa oli aivan rauhanomaiset mielenosoitukset ja Assad alkoi lahtaamaan näitä ihmisiä kaduille kylmästi. Siitä se sitten lähti.
Valta vaihtui monissa maissa mutta seurauksena on yleensä yhteiskunnallinen kaaos kuten vaikka Libyassa jossa asiat olivat Gaddafin aikaan diktatuuriksi kohtuuhyvällä tolalla.
No mutta valta kun vaihtuu niin se vaihtuu: kansannousun tielle ei kannata mennä, ja näissä tapauksissa valta on kaatunut ja vaihtunut sisältä päin, ei ulkoa. Se että Libyassa olisi pitänyt hoitaa paljon paremmin jälkihoito, nyt sieltä länsi vaan lähti kun Gaddafi oli kuollut. Gaddafi muuten alkoi myös ihan huolella lahtaamaan siviilejä ja tiesitkö että kv-oikeuden mukaan siinä tilanteessa maailman on mentävä väliin.?
Tämän rähinän aikana on kuollut siviilejä kuin pipoa myös kapinallisten toimesta sen saamatta sen suurempaa huomiota mediassa koska länsimailla oli sormensa pelissä.
Ahaa, eli länsimedia on mukana jossain suuressa salaliitossa kun ei uutisoi kuten haluat? Tiedoksesi, länsimedia myös on oman vallan vahtikoira, mm. YLE on monet kerrat käräyttänyt valtion sotkuja ja Jenkeissä Clintonin suihinannon selvitti juurikin mediansa. Ja sinä väität jotain tuollaista? Ps. Etsipä Venäjän medioista edes yksi juttu jossa kritisoidaan Kremlia.

Tottakai sodassa myös kapinalliset tappaa siviilejä, he ovat sodan toinen osapuoli. Mutta heidän osuutensa on minimaalinen verrattuna murhamies Assadin lahtaamisiin: Assadin tilillä on arviolta 250 000 siviiliä kuollut. Ja sinä penäät vaan kapinallisten uhreja.
Sensijaan kun toiminta ei tuota toivottua tulosta ja virallinen hallitsija ei kukistukkaan niin aletaan jeesustella Venäjän roolilla kriisissä jolla on yhtälailla geopoliittiset tavoitteet pitää valtaapitävä pressa vallassa mutta vain Venäjä on paha.
Hohhoijjaa! Assad oli vielä ennen tätä lännen liittolainen. Tässä ei ole mitään suurta salaliitoa tms taustalla, onko vaikea ymmärtää että länsimaailma haluaa vaihtaa pois hallitsijan, joka murhaa satoja tuhansia omiaan?

Ja tottakai "jeesustellaan" Venäjän "roolia", kun se rooli on lahdata siviilejä ja pommittaa tahallaan sairaaloita. Hiljaako pitäisi olla, häh?
Media ei ainakaan meillä myöskään pahemmin kritisoi jenkkien aikomusta piirtää sodan jälkeen rajat uusiksi ja perustaa alueelle Sunnistanin valtio

Käsi pystyyn kuka luulee jännitteiden alueella vähenevän tällä tavalla?
Mistähän näistä jännittävistä suunnitelmista voisi lukea? Onko Russia Today saanut asian selville vai kenties Alex Jones? Heh, odotellaan..
Toinen kysymys on miksi Nato ylipäätään olemassa kun kylmä sota loppui jo aikoja sitten?
Koska yhteenkään NATO-maahan ei ole koskaan hyökätty missään koskaan. Sen sijaan siihen kuulumattomiin maihin on hyökätty ja parasta aikaa Venäjä on pienemmän Ukrainan kimpussa.

Miksi palovakuutus on mökissä voimassa vaikka edellinen tuli sammui jo?
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

reijoreipas kirjoitti: Lyhyt on muisti sinullakin.
Venäjähän pelasti Suomen täydelliseltä pakolaiskatastrofilta äskettäin.
Pelasti? Eli lopetti pitkäaikaisella oleskeluluvalla Venäjällä olevien työntämisen rajan yli tänne...
Venäjän rajan yli tulleista turvapaikan on saanut ainoastaan venäläiset homot ja toisinajattelijat, eli tarkoitatko että Putin on alkanut listmään entistä enemmän noita?
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Avatar
reijoreipas
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

Rescuer kirjoitti:
reijoreipas kirjoitti: Lyhyt on muisti sinullakin.
Venäjähän pelasti Suomen täydelliseltä pakolaiskatastrofilta äskettäin.
Venäjän rajan yli tulleista turvapaikan on saanut ainoastaan venäläiset homot ja toisinajattelijat, eli tarkoitatko että Putin on alkanut listmään entistä enemmän noita?
Muistin virkistystä myös sinulle:
”Suomella ja Venäjällä
ainutlaatuinen yhteistyö”

Torniosta puhuessaan Nerg tarkoittaa Tornion järjestelykeskusta, jonka sisäministeriö polkaisi käyntiin tyhjästä viime syksynä ja johon Ruotsista saapuneet turvapaikanhakijat ohjattiin.
Keskuksen ansiota Suomen pakolaiskriisi saatiin kohtuullisen nopeasti kontrolliin.

Mutta lisää pakolaisia oli tulossa – ja uudesta suunnasta. Ruotsista Suomeen vyöryneiden turvapaikanhakijoiden jälkimainingeissa Suomeen alkoi saapua turvapaikanhakijoita myös itärajan takaa Venäjältä. Tämä aalto kuitenkin tyrehtyi nopeasti, ja sitä Nerg pitää Suomen ja Venäjän välisen hyvän viranomaisyhteistyön sekä poliittisen yhteistyön ansiona.

– Suomen ja Venäjän välillä on ainutlaatuiset kontaktit ja yhteistoiminta ja on suotavaa, että näin on jatkossakin. Se oli vahvuutemme, kun turvapaikanhakijoita alkoi tulla. Meillä sisäministeriössä oli Venäjän suhteen koko ajan tuntuma siitä, missä mennään, Nerg summaa.

Lopulta Venäjän suunnasta saapui Suomeen noin 2000 turvapaikanhakijaa. Koko Suomeen turvapaikanhakijoita saapui viime vuonna 32 000 – kun aiempina vuosina Suomi on ottanut vastaan vain noin 3500 turvapaikanhakijaa per vuosi.
2000 turvapaikanhakijaa kerkesi tulla Venäjältä Suomeen.
Jos Venäjä ei olisi laittanut Suomen pyynnöstä rajaa kiinni, niin tulijoita olisi nyt huomattavasti enemmän.

Muistuuko mieleen?

http://www.surkkari.fi/jutut/paivi-nerg ... tkossakin/
EkstroverttiEevertti

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja EkstroverttiEevertti »

Minulle ainakin muistuu, monelle muulle ei. Syystä, että jokainen myönteinen asia perivihollisesta lienee liian kipeä asia käsiteltäväksi koska "ryssäviha imetty äidinmaidosta". Venäjä kohteli Suomea pakolaisasiassa asiallisesti. Voidaanko Ruotsista sanoa samaa?
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

reijoreipas kirjoitti:2000 turvapaikanhakijaa kerkesi tulla Venäjältä Suomeen.
Jos Venäjä ei olisi laittanut Suomen pyynnöstä rajaa kiinni, niin tulijoita olisi nyt huomattavasti enemmän.
Olipa se Venäjä jalo, kun "korjasi" itse aiheuttamansa ongelman. Venäjä piti pakolaispistoolia Suomi-neidon ohimolla ja kiristi samalla. Sitten se sai sopimuksen jossa muut EU-kansalaiset eivät päässeet enää ylittämään rajaa.

Vai että ihan pelasti Suomen. Kiristi on oikea sana.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
reijoreipas
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

Chefile kirjoitti:
reijoreipas kirjoitti:2000 turvapaikanhakijaa kerkesi tulla Venäjältä Suomeen.
Jos Venäjä ei olisi laittanut Suomen pyynnöstä rajaa kiinni, niin tulijoita olisi nyt huomattavasti enemmän.
Olipa se Venäjä jalo, kun "korjasi" itse aiheuttamansa ongelman.
Muisti tuntuu olevan sielläkin suunnassa hieman valikoivaa.

Ongelman aiheutti USA ei Venäjä.
murur0a
Remington Steele
Viestit: 240
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja murur0a »

reijoreipas kirjoitti:Ongelman aiheutti USA ei Venäjä.
Juuri näin. USA pakotti Venäjällä hääräilleet intialaiset ja afrikkalaiset jättämään onnelan ja työntymään rajan yli läntisen rappiokulttuurin riepoteltaviksi. :(
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

reijoreipas kirjoitti:
Chefile kirjoitti:
reijoreipas kirjoitti:2000 turvapaikanhakijaa kerkesi tulla Venäjältä Suomeen.
Jos Venäjä ei olisi laittanut Suomen pyynnöstä rajaa kiinni, niin tulijoita olisi nyt huomattavasti enemmän.
Olipa se Venäjä jalo, kun "korjasi" itse aiheuttamansa ongelman.
Muisti tuntuu olevan sielläkin suunnassa hieman valikoivaa.

Ongelman aiheutti USA ei Venäjä.
Tämä on taas älyttömintä mitä olen vähään aikaan täältä lukenut: siis USA aiheutti tosiaan sen, että Venäjältä alkoi yhden äkin ennen niin toimivan rajan yli tulla pakolaista ja oikeastaan vain pohjoisen asemilta? Ja nämä "pakolaiset" olivat Kaukasian, Intian, Mongolian jne väkeä, jotka eivät liittyneet tähän Euroopan pakolaistulvaan millään lailla. Moni näistä Venäjältä tulleista kertoivat valtion kuljettaneen heitä pitkiäkin matkoja Venäjän aroilta Suomen pohjoiselle rajalle. FSB antoi suurta apua heille lähempänä rajaa, hommasi autot ja antoivat polkupyöriä.

Mutta USAn syyhän se tämä(kin) on! Heh!
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
reijoreipas
Jack Bauer
Viestit: 907
Liittynyt: Ti Helmi 26, 2013 7:11 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja reijoreipas »

Chefile kirjoitti:
Tämä on taas älyttömintä mitä olen vähään aikaan täältä lukenut: siis USA aiheutti tosiaan sen, että Venäjältä alkoi yhden äkin ennen niin toimivan rajan yli tulla pakolaista ja oikeastaan vain pohjoisen asemilta? Ja nämä "pakolaiset" olivat Kaukasian, Intian, Mongolian jne väkeä, jotka eivät liittyneet tähän Euroopan pakolaistulvaan millään lailla. Moni näistä Venäjältä tulleista kertoivat valtion kuljettaneen heitä pitkiäkin matkoja Venäjän aroilta Suomen pohjoiselle rajalle. FSB antoi suurta apua heille lähempänä rajaa, hommasi autot ja antoivat polkupyöriä.

Mutta USAn syyhän se tämä(kin) on! Heh!
Älyttömältä tämä varmasti kuulostaakin, jos ei ole mitään käsitystä mistä puhutaan.
FSB antoi suurta apua heille lähempänä rajaa, hommasi autot ja antoivat polkupyöriä.
Juu-u...
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

reijoreipas kirjoitti:Älyttömältä tämä varmasti kuulostaakin, jos ei ole mitään käsitystä mistä puhutaan.
No miten se USA liittyy siihen, että Venäjän tiukka raja alkoi yhden äkin vuotamaan intialaisia, nepalilaisia jne? Venäjähän ne päästi OMASTA maastaan liikkeelle ja vieläpä organisoidusti. Sen sijaan, että väheksyt muiden käsityksiä aiheesta ja et pidä Venäjää syyllisenä mihinkään, voisit esittää jotain faktoja, kiitos.

Juu-u...
Juu-u....

http://yle.fi/uutiset/3-8619978

"STT: Venäläinen rajavartija kertoo FSB:n organisoivan turvapaikanhakijoita rajalle
Rajavartijan mukaan turvapaikanhakijoiden kuljetus Suomen rajalle on järjestettyä, turvallisuuspalvelu FSB olisi sen takana ja lapsiperheitä priorisoitaisiin. Jo aiemmin on esitetty arvioita, että turvapaikanhakijoiden kulku Venäjältä Suomeen olisi organisoitua toimintaa.


Aamulehti uutisoi lauantaina venäläisen rajavartijan kertoneen STT:lle, että Venäjän turvallisuuspalvelu FSB organisoi yhdessä Muurmanskin alueella Kantalahden piirihallinnon ja Venäjän rajavartiolaitoksen kanssa turvapaikanhakijoiden pääsyä Suomen rajalle.

Rajavartijan mukaan FSB on mukana päättämässä, mikä auto lähtee milloinkin liikkeelle ja pääsee etenemään rajalle. Järjestelijät priorisoivat hänen mukaansa lapsiperheitä.

Venäjän puolella käynyt STT:n valokuvaaja kertoi Ilta-Sanomien mukaan nähneensä turvapaikanhakijoiden odottelevan autoissaan Alakurtissa noin 70 kilometriä Suomen rajasta. Valokuvaajan mukaan autoja oli kymmenkunta. Autojen matka oli katkaistu puomilla, muut autot sen sijaan oli päästetty ohi.

Valokuvaaja oli MTV:n mukaan ottanut kyytiinsä rajavartijan, jonka auto oli hyytynyt pakkasessa ja tämä oli kertonut turvapaikanhakijoihin liittyvästä menettelystä Venäjän puolella.

Jo aiemmin on esitetty arvioita, että turvapaikanhakijoiden kulku Venäjältä Suomeen on järjestettyä, tähän viittasivat muun muassa europarlamentaarikot Jussi Halla-aho (ps.) ja Petri Sarvamaa (kok.) lauantain aamu-tv:n lähetyksessä. He uskovat Venäjän käyttävän suurta maahanmuuttajajoukkoa oman ulkopolitiikkansa vipuvartena."
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Venäjä joukkomurhaa Syyriassa

Viesti Kirjoittaja teppo »

reijoreipas kirjoitti: Älyttömältä tämä varmasti kuulostaakin, jos ei ole mitään käsitystä mistä puhutaan.
Näinhän se. Onneksi tiedämme mistä on kyse ja toisella meistä on mahdollisuus sanoa se. Putinin kannalta pakolaisaallon aiheuttaminen on järkevää. Avoimesti venäläismieliset nimimerkit tässäkin ketjussa myöntävät tämän. Savuverhoa ei tarvita.

Sen sijaan sinun asemassasi ei kannata suoraan tunnustaa, missä joukkuessa pelaat, ilmeisesti siksi että tehtävänäsi on esiintyä 'kansallismielisenä' . Ymmärrät kuitenkin, että jos toteaisit vahingossa, että Putin ei osaa toimia johtajana omien etujensa mukaan tai jos kertoisit, että FSB ei kaikin ajoin kykene kontrolloimaan Venäjän ulkorajoja, tulisit syyllistyneesi sellaiseen tekoon, joka näyttäisi asemassasi ikävältä.

Siksi vaihtoehdoksesi jää uhrata itsesi: esiintyä tomppelina ja kuulostaa älyttömältä.

Tietysti on mahdollista, että vedät rooliasi ihan puhtaana myötäjuoksijana ja omasta aloitteestasi mutta sitten olet omaksunut neuvostomentaliteetin aika hyvin.
Vastaa Viestiin