Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja japittaja »

dazu kirjoitti:
...
Tällaisten ihmisten ympärille kerääntyy yleensä sellaisia henkilöitä, jotka ovat varsin uskollisia tälle psykopaatille/sosiopaatille. Nämä ihmiset uskovat yleensä olevansa mukana jossain missä he eivät ole ja psykopaatit ja sosiopaatit ovat mestareita käyttämään velvollisuuskorttia ja säälikorttia. Käytännössä siis he ovat mestareita velvollistamaan läheisensä ja tuttavansa suojelemaan itseään ja samalla mestareita kerjäämään sääliä näiltä henkilöiltä siten, että heitä ei raaskita narauttaa.
Tällaisiin tekoihin kykenevillä tyypeillä saattaa olla myös erittäin suuri pelotevaikutus lähipiiriin, joka pelkää kuollakseen, että heille voisi käydä samoin kuin Petrille, jos uskaltavat avautua jutusta.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11519
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja URSA »

Toisaalta jo murhavälineenä käytetyn rambopuukon perusteella voi olettaa tekijän olevan tässä tapauksessa iästä riippumatta vielä todella kypsymätön ja vähän irrallaan todellisuudesta. Vankilasta saattaisi vapautua aikanaan järkevä ja kypsä aikuinen mies, joka on sovittanut tekonsa eikä haudo mitään lapsellisia gangsta-haaveita tai kostokuvitelmia. Joskus vankeus toimii käännekohtana elämässä.
jopokka
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Joulu 28, 2016 10:16 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja jopokka »

Jutun juonenkäänteet ovat tapahtuneet alle kilometrin päässä kotoani. Siksi seuraan asiaa tiiviisti. Olen miettinyt seuraavia asianhaaroja.

- Kolmikko liittyy asiaan, se on selvä. Muutoin he olisivat ilmoittautuneet.
- On luultavaa, ettei edes murhaaja ole kävellyt viidakkoveitsen kanssa talvella ulkona sattumalta, sillä linkkuveitsi riittäisi normaalin koviksen pelotevaikutukseen. Mielestäni on selvää, että viidakkoveitsi on mukana tarkoituksella.

Jos kolmikosta joku on murhaaja, ja veitsi on mukana tarkoituksella, silloin uhri on etukäteen valittu.
-> jos Salonen on valittu teon kohteeksi jo ennen paikalle saapumista, joko siinä baarissa, josta Salonen lähti, tai Salosen lähipiirissä, on joku, joka on ilmoittanut hänen poistuneen baarista. Muutoin he eivät olisi kellontarkasti kohdanneet kävelytiellä. Olen pitkään ajatellut, että harkitun murhan tilanteessa (oli motiivi mikä vain) on siinä pubissa täytynyt olla joku, joka on ilmoittanut puhelimella sille kolmikolle tiedon. Minulle ei käy järkeen, että tämä kolmikko - viidakkoveitsi mukanaan - aivan sattumalta olisi kohdannut Salosen kävelytiellä. Jää ajatus, pitäisikö pubissa silloin olleiden asiakkaiden teletiedot tarkistaa?

Olen myös pohtinut, onko poliisi poissulkenut tilatun murhan mahdollisuuden ja poissulkenut Salosen perheen osallisuuden murhaan kaikilta osin. En yritä tietoisesti saattaa hänen perhettään epäilyksen kohteeksi, mutta monet oudot murhat (ml. Auer-tapaus) ovat osoittaneet, että kaikki skenaariot pitää käydä läpi ja poissulkea ne yksi kerrallaan. Onko varmistettu, että vaimolla ei ollut mitään motiivia hankkiutua eroon "Petestä"?

Yhtena vaihtoehtona olen miettinyt motiiviksi - sen lisäksi, että olisi kysymys huumausaineiden veloista - että Salonen tiesi jotain sellaista joka olisi käräyttänyt tuon valvontakameroiden kolmikon, mikäli tämä kolmikko myös asuu Käräjätörmän alueella. Vasikasta piti hankkiutua eroon. Yhtäkaikki, silloinkin baarissa olisi pitänyt olla joku, joka soittaa kolmikolle, että Salonen on kotimatkalla.

"Roisto palaa aina rikospaikalle" on myös vanha sanonta. Jos tämä kolmikko on tosiaan paikallisia, luulisi heidän tallentuneen lähipäivien - murhapäivää seuraavien päivien - valvontakameroille Länsitorin alueella laajemminkin, vaikkei murhahetkellä kenties. Poliisi antoi kuvan, että kolmikko liikkui nimenomaan kolmikkona, joten ehkä valvontakameroissa olisi kuvaa vaikkapa päivänvalossa tai kaupan sisältä, kun samantyylinen kolmikko asioi tavallisella kauppareissulla? Saisi ainakin paremman kuvan heistä.. Lieneekö murhaa seuraavan päivän nauhat tutkittu, ulkokuvat sekä K-Länsiportin sisäkameroiden kuvat? Murhanteon jälkeen nimittäin seuraavana päivänä murhaaja varmaankin hakee ensimmäiseksi kaljaa K-länsitorista juodakseen syyllisyytensä pois. (Niin minä tekisin) Ja jos tämä kolmikko liikkui siihen aikaan aktiivisestikin Raholan ja Käräjätörmän väliä, heistä luulisi olevan laajaltikin valvontakameroissa tallenteita.

Yksi vaihtoehtoinen skenaario olisi myös se, että Pete on yksi näistä kolmesta; hän kuuli baarissa paikasta josta saa huumetta, ja meni johonkin osoitteeseen Raholaan, mutta joko Peten rahat tai aineen sijainti oli käräjätörmässä, ja matkalla tuli Petelle halu peruuttaa kaupat ja se ei myyjille käynyt.

Skenaarioita voi tehdä sen verran monia etten tässä enempää. Mutta eniten minua kiinnostaisi kuulla jossain poliisin tiedotustilaisuudessa se, että onko pubin asiakkaat varmistettu, että kukaan heistä ei ole Peten poistumisaikaan laittanut viestiä eteenpäin, että nyt mies lähti.. Ja onko Peten naisystävän (vaimon vai mikä hän on, se haastattelu antoi suhteesta aikalailla poikkeavan tai ainakin pinnallisen kuvan) puhelintiedot kyseisiltä ajoilta (ennen murhaa ja murhan tapahduttua) tarkistettu? Oliko Petellä henkivakuutus? Jos oli, kuka siinä oli edunsaaja?

Toivon vilpittömästi, että Suomen poliisi kykenee tutkimaan avaralla perspektillä kaikki mahdollisuudet, kun Auer-kohua seuranneena olen huomannut, että henkirikoksen tapahtuessa ei mitään voi lähtökohtaisesti poissulkea, ennenkuin se on todistein saatu poissuljettua.

Onko poliisi jumittunut kolmikon kävelyn seurantaan, ja unohtanut miettiä, miksi kolmikko käveli siinä viidakkoveitsi kädessä? Ei Raholasta tuleva porukka voi tietää, että Peten tavoittaa kävelytielä tietyllä minuutilla. Ellei joku ilmoita siitä heille puhelimella tai tekstiviestillä.
Sikkis
Remington Steele
Viestit: 246
Liittynyt: Pe Heinä 15, 2011 2:53 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Sikkis »

^^hyvää pohdintaa.
Toi valvontakameroiden tallenteiden katsominen edellisiltä ja seuraavilta päiviltä luulisi kaiken järjen mukaan olevan poliisin tutkinnassa numero uno. Itse menisin vieläkin kauemmaksi aina pari vuotta takaisinpäin kun alueella liikkuva nuoriso porukka aiheutti häiriöitä. Tosin onko niitä tallenteita enää saatavilla?
japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja japittaja »

jopokka kirjoitti:
...
Onko poliisi jumittunut kolmikon kävelyn seurantaan, ja unohtanut miettiä, miksi kolmikko käveli siinä viidakkoveitsi kädessä? Ei Raholasta tuleva porukka voi tietää, että Peten tavoittaa kävelytielä tietyllä minuutilla. Ellei joku ilmoita siitä heille puhelimella tai tekstiviestillä.
Oletko miettinyt, että tapaaminen kolmikon ja Petrin kesken olisikin ollut ennakolta sovittu ? Tähän viittaisi Petrin odottelu penkin luona ennen kolmikon saapumista sinne. Tästä odottelusta oli merkkinä Petrin steppailujäljet kyseisellä paikalla.

Tuota viidakkoveistä tai sen kantajaa Petri tuskin odotteli paikalle saapuvan, mutta tapaaminen saattoi olla sovittu jonkun muun kolmikon jäsenen kanssa ?
mobiililaiteukkeli
Neuvoja-Jack
Viestit: 567
Liittynyt: Ma Tammi 05, 2015 3:05 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja mobiililaiteukkeli »

jopokka kirjoitti:Olen myös pohtinut, onko poliisi poissulkenut tilatun murhan mahdollisuuden ja poissulkenut Salosen perheen osallisuuden murhaan kaikilta osin. En yritä tietoisesti saattaa hänen perhettään epäilyksen kohteeksi, mutta monet oudot murhat (ml. Auer-tapaus) ovat osoittaneet, että kaikki skenaariot pitää käydä läpi ja poissulkea ne yksi kerrallaan. Onko varmistettu, että vaimolla ei ollut mitään motiivia hankkiutua eroon "Petestä"?
Voisin kuvitella että on, ja jos ei olisikaan, on mielestäni aika, hmm, raskas väite julkisesti esitettäväksi kun tuota lähipiiriä on julkisuudessa esiintynyt ihan omalla nimellä ja naamalla. Eivät varmaankaan mitenkään ilahdu näistä spekuista, eivätkä tulleet julkisuuteen antaakseen kasvot näille "mahdollisesti syyllisille lähiomaisille". En itse ainakaan surutyöhön kaipaisi enää niitä ajatuksia että "tappoikohan toi sen, kun sitä netissäkin puidaan?".
Oon ihan tavallinen suomalainen mies. Mä käytän harmaita housuja ja tykkään katsella kun kala syö ja syntyy renkaita.
viitta ja tikari
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Su Marras 02, 2014 11:55 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja viitta ja tikari »

Seuraan tamperelaisena tätä tapausta suurella mielenkiinnolla.
Poikaystäväni näki sen valvontanauhavideon kolmikosta vasta
eilen, ja hän vanhana hakkerina väitti, että tyypeistä voisi saada
luunpituuksien tai kävelytyylien perusteella tietokoneanalyysilla
tietoa. Sitä sitten ristiinajettaisiin muiden valvontakameranauhojen
kanssa, niin avot.

Kannatan aiemman keskustelijan Jopottajan kantaa, että kyseinen
porukka näkynee muissakin Tesoman valvontakuvissa.

Mietin vain, että jos jotain dataa saataisiinkiin, niin mihin sitä
voisi verrata. Meillähän on jo se DNA-jälki. Kuulemma jossain Ameriikan
ihmemaan lentokentillä kyetään profiloimaan henkilöitä biometrisesti
sumuisenkin kävelykuvan perusteella, mutta kai siinä on se ero, että
lennolle kukaan ei mene täysin nimettömästi.
japittaja
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 12:10 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja japittaja »

viitta ja tikari kirjoitti:Seuraan tamperelaisena tätä tapausta suurella mielenkiinnolla.
Poikaystäväni näki sen valvontanauhavideon kolmikosta vasta
eilen, ja hän vanhana hakkerina väitti, että tyypeistä voisi saada
luunpituuksien tai kävelytyylien perusteella tietokoneanalyysilla
tietoa. Sitä sitten ristiinajettaisiin muiden valvontakameranauhojen
kanssa, niin avot.

Kannatan aiemman keskustelijan Jopottajan kantaa, että kyseinen
porukka näkynee muissakin Tesoman valvontakuvissa.

Mietin vain, että jos jotain dataa saataisiinkiin, niin mihin sitä
voisi verrata. Meillähän on jo se DNA-jälki. Kuulemma jossain Ameriikan
ihmemaan lentokentillä kyetään profiloimaan henkilöitä biometrisesti
sumuisenkin kävelykuvan perusteella, mutta kai siinä on se ero, että
lennolle kukaan ei mene täysin nimettömästi.
Mielenkiintoisia näkemyksiä ja varmaankin osittain toteutettavissakin ? Ainakin noiden Tesoman liikekeskuksen lähistön valvontakameroiden materiaali kannattaisi käydä vielä läpi ja uskon poliisin näin jo aiemmin tehneenkin, mutta olisiko jotain vielä jäänyt huomaamatta ? Liikkuiko tuo kolmikko ylipäätään paljon yhdessä vai oliko tuo kovistelija puukkomies kutsuttu vain paikalle pelotteeksi jäänee ikuiseksi kysymykseksi. Jos puukonheiluttaja olikin vain paikalle kutsuttu pelote ja esim. kaksi muuta normaalisti Tessun seudulla asuvia, niin meillähän olisikin kaksikko mitä etsiä.

Itse tutkisin vielä kertaalleen Petrin nuoret tuttavuudet, joiden kanssa hän oli aiemmin tuona vuonna ollut tekemisissä joko jonkin kaupankäynnin osalta tai jotenkin muulla poikkeavalla tavalla (riidat tmv.). Näistähän parhaiten tietoa saisi omaisilta tai Petrin kavereilta, vaikkakin muistijäljet alkavat uhkaavasti jo haaleta.

Noihin kahden vuoden jälkeen esille tulleisiin yllätystodistajiin tai yllätysmuistajiin en oikein jaksa uskoa. Näitähän on Tampereella ollut viime aikoina mm. Raisa Räisäsen katoamistapauksessa ja aikoinaan myös Karoliina Kestin jutussa se Mustavuoren pysäkkijutska. Eivät millään tavalla edesauttaneet juttujen ratkeamista.

Miettikää itse, mitä muistatte illan 29.12.2014 klo 23-24 välisestä ajasta ?
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Olettaisin, jos tekijä on nuori, säikähtänyt itsekin tekoaan, ja lähtenyt automaattisesti juoksemaan kotiin. Lamminpään alue tulee pakosti. Mikä muu olisi todennäköinen...Onkohan testaajat käyneet myös Epilän alueella?
Haukiluoman suuntaan ei olisi lähtenyt tuolta kiertämään.

Nämä muut mukana olleet ovat mahdollisesti olleet eri suunnasta kuin tekijä. Uskon hekin lähtivät juoksemaan kotiin. Tulee mieleen jotenkin että voi olla vaikka veljekset? Nämä kolmikon kaksi pienempää.
En usko heidän asuvan heti siinä....
Ne voi olla vaikka mistä tulleet, vaikka keskustasta. Bussilla. Myös esim Kalkku ja jotenkin Nokiakin voi olla mahdollinen.
Muistan Serkkuni puhuneen pari vuotta sitten just,(työnsä puolesta tietää), että Nokian nuoriso lähtee usein Tampereen puolelle kun Nokialla niin pienet kuviot.

Mutta nyt mentävä kahlaamaan noita vanhoja viestejä, kun ei muista niitä alkuaikojen vihjeitä enää tarkkaan,- kuka juoksi Käräjätörmälle päin, kuka huusi V-sanaa, kuka lenkutti jalkaa jne...
Vaan pitkäksi se on tämäkin ketju venähtänyt.

Niin ja Hyvää Uutta Vuotta arvon Minfolaisille ja toivon hyviä spekuja tulevalle vuodelle ja hyvässä hengessä ja arvostuksessa toinen toistamme kohtaan!
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11519
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/poliisi ... -24177651/
Poliisi saanut kymmeniä vinkkejä Tesoman murhasta: ”Jopa nimivihjeitä tullut”

Kotimaa2.1. 13.22 Päivitetty 13.35

Poliisi on saanut kymmeniä vihjeitä Tesoman murhaan liittyen viikon sisällä.

Vihjeitä on tullut runsaasti sen jälkeen, kun poliisi kertoi viime viikolla saaneensa uuden lupaavan vihjeen Tesoman murhan tutkinnassa. Silminnäkijän mukaan hän näki kolmen nuoren porukan liikkumassa nopeasti 28.12. 2014 kello 23.33–23.39 Käräjätörmä 4:n päädyn kohdalla. Ajankohta sopii täydellisesti yhteen murhan tapahtuma-ajan kanssa.

Kolmikko tallentui valvontakameraan Tesoman liikekeskuksella juuri ennen henkirikosta. Myös uhri Petri Salonen nähtiin lähellä rikospaikkaa juuri ennen tekoa mahdollisesti nuorisojoukon seurassa.

Salonen oli matkalla kotiinsa Käräjätörmä 3:een, kun hän kohtasi surmaajansa.

Tämän vihjeen jälkeen yleisöltä on tullut sähköpostitse ja puhelimitse kymmeniä vinkkejä Sisä-Suomen poliisilaitokselle.

Rikoskomisario Jari Kinnunen sanoo, että vinkkien tarkistamiseen menee aikansa.

Kuulusteluja ei ole vielä menossa, eikä ketään ole otettu kiinni.

Rikosylikonstaapeli Vesa Mäkinen kertoo, että vinkkejä on tullut todella paljon. Poliisi on saanut nuorisokolmikkoon liittyen tärkeää tietoa.

– Mielenkiintoisia asioita on tullut ilmi. Ihan nimivihjeitä on tullut jopa. Menee viikkoja käydä kaikki vinkit läpi, Mäkinen kertoo Aamulehdelle.
Olinko eka
Harjunpää
Viestit: 332
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:24 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Olinko eka »

Yggdrasil kirjoitti:Nyt kaikki rasismikortti kehiin: Olisiko mahdollista että se miksi näitä sehvejä ei ole saatu vielä kiinni se että ovat ns. ei-kantasuomalaisia.
Tai missä oli koko kansan Pate kyseisenä aikana? Kyselyt Winnipegiin. No oliko huono vaihtoehto 2014? :mrgreen: :D
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10905
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Tein itselleni asioiden selkiinnyttämiseksi tiivistelmän tapahtumista:

Petri asui Käräjätörmällä kerrostalossa kimppakämpässä isosiskonsa kanssa.
Kello lähestyi yhdeksää, kun Petri ilmoitti lähtevänsä Tesomajärven Siwaan ostamaan tupakkaa.

Petri sanoi, että aikoi tulla kotiin ennen puoltayötä, koska halusi nähdä jonkin elokuvan.
Kello 21.04 Petri on polulla, joka nousee ylös vesitornille. Hän kohottaa kännykkänsä ja ottaa kuvan. Sitten hän jatkaa kapuamista.

Petri näkyy videolla noin kaksi tuntia ennen kuolemaansa. Hän astuu sisään Tesomajärven Siwaan kello 21.30. Runsas minuutti myöhemmin hän astuu ulos.

Savukkeen jälkeen Petri menee Oluppaari Olkkoseen, joka sijaitsee samassa rakennuksessa.
Petri seisoskelee yksin eikä liity muiden seuraan. Hän näprää syventyneesti kännykkäänsä, mutta ei tiettävästi viestittele kenenkään kanssa.

Olkkonen on tavallisesti sunnuntaisin auki puoleen yöhön, mutta nyt omistaja päättää sulkea tunnin etuajassa klo 23:00. Petri poistuu n. 22:50.

Petri kävelee kotiinpäin. Hän kulkee ehkä samaa reittiä kuin tuli tai sitten Tesomajärvenkadun päästä alkavaa hiekkatietä Tesomankujalle ja sieltä Raiskionkadulle. Hänen liikkeistään ei ole tietoa ennen kevyen liikenteen väylää.

Raholan suunnasta lähestyy kello 23.18 kolme nuorta. He ylittävät suojatietä myöden Tesomankadun ja astelevat K-supermarketin pysäköintipaikan poikki kohti pohjoista. Koiranulkoiluttaja näkee kolme nuorta miestä kävelemässä Tesoman valtatien lännenpuoleista kevyen liikenteen väylää pohjoiseen n. 23:15-23.30. Pysäköintipaikalta murhapaikalle on n. 800 metriä. Reippaasti kävellen n. 5km/h matka kestää 6 ja puoli minuuttia, jolloin nuoret olisivat surmapaikalla n. 23:25.

Raiskionkadulta on runsaat 280 metriä vesitorninmäen polun risteykseen. Viimeistään tässä Petri on jälleen samalla kevyen liikenteen väylällä. Sen paljastavat jalanjäljet.
Petrin Saulien jättämät jäljet johtavat 70 metriä eteenpäin pienen mäen päälle. Siinä kohden on penkki, jonka luokse Petri pysähtyy. Hän seisoo tovin paikoillaan.

Penkin ohitse ajaa auto. Matkustaja näkee penkin luona ihmisiä. Hänestä porukassa on kolme miestä, jotka ovat arviolta 15–20-vuotiaita. Kello lienee nyt noin puoli kaksitoista. Toinen auto ajaa ohi n. 23:30, eikä enää näe paikalla ketään. Maassa makaavaa ei autosta voi nähdä.

Petrillä ei ollut rikosrekisteriä, eivätkä hänen läheisensä muista, että hän olisi koskaan joutunut tappeluun. Joulu oli mennyt mukavissa merkeissä, ja työasiat olivat kunnossa. Petri oli työskennellyt työssäoppimisjaksolla ilmastointialan yrityksessä, ja maanantaina hänen oli tarkoitus aloittaa uudessa työssä samassa yrityksessä.

Uhri surmattiin arviolta 23:00 – 00:30. Murhapaikalla ei ole jälkiä tappelusta, raahaamisesta tai autosta. Vammojen perusteella surmapaikka on löytöpaikka. Uhri oli juossut hieman ennen surmaa.

Rikospaikalta johtivat juoksujäljet suoraan tien yli metsään. Ne kuuluvat mitä todennäköisimmin murhaajalle, sillä reitin varrelta löytyi myöhemmin murha-ase ja sen tuppi. Poliisi löysi murhan tekovälineen ja sen tupen 3.1.2015. Veitsi on Ka-bar-merkkisen taistelupuukon halpakopio.

Reitti kulki pienen metsän peittämän kukkulan yli ja laskeutui Vanhatie-nimiselle kevyen liikenteen väylälle. Sieltä jalanjäljet johtivat Myllypuronkadun alikululle. Myös poliisikoira sai vainun ja pystyi seuraamaan jälkiä alikululle saakka. Murhapaikalta alikululle on matkaa noin kilometri. Juosten huonossa maastossa nopeus on n. 10km/h, joten juoksumatkaan kuluu n. 6minuuttia. Jos surma on tapahtunut n. 23:27, surmaaja on alikululla n. 23:33. Jos hän tämän jälkeen palaa hieman takaisinpäin Käräjätörmälle, on hän Käräjätörmä 4:n edessä, n. 300 metrin päässä n. 2minuutin päästä, eli 23:35.

23:00-23:30 tehtiin havainto juoksevasta nuorestamiehestä Käräjätörmällä juoksemassa kohti pihan perää (lähellä surmatun asuntoa)

Toisen silminnäkijän mukaan hän näki kolmen nuoren porukan liikkumassa nopeasti klo 23.33–23.39 Käräjätörmä 4:n päädyn kohdalla.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10905
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Jos silminnäkijöiden havainnot ovat oikein, surma on tapahtunut n. 23:27 ja nuoret ovat hajaantuneet surman jälkeen. Surmaaja on juossut Myllypurontien alikululle asti, mutta ei alittanut tietä, vaan palannut takaisin (tai sitten koira on pudonnut jäljiltä hieman aikaisemmin, eikä surmaaja ole mennyt alikululle asti, vaan kääntynyt muutama 10 metriä aikaisemmin kioski Pallopojan takana menevälle kevyenliikenteen väylälle ja sieltä vinottain polkua pitkin Käräjätörmä 8:n pihalle ja jatkanut parkkipaikkojen ja pihateiden halki Käräjätörmä 4:n pihaan).

Toinen (ja kolmas?) poika on juossut murhapaikalta ilmeisesti uhrin käyttämää kevyenliikenteen väylää suoraan eteenpäin. Heillä on matkaa vain n. 300 metriä. He ovat odottaneet vastakkaisesta suunnasta saapunutta surmaajaa Käräjätörmän alueella ja tavanneet tämän. Jos 23.00-23:30 tehty havainto juoksevasta nuoresta miehestä on oikea, tämän täytyy olla jompikumpi toisista pojista, koska surmaaja ei ollut vielä 23.30 ehtinyt Käräjätörmälle. Toisetkin pojat vain juuri ja juuri, n. klo 23:30 aikoihin. Juoksun suunta olisi tietenkin oleellinen. ”Kohti pihan perää”; onko se pohjoiseen vai etelään? Jos pohjoiseen, se ei sovi murhaajan reitiksi, mutta muiden poikien reitiksi sopii.

Kaikesta päättäen ainakin joku pojista (todennäköisesti kaksi, joista surmaaja on toinen) asuvat Käräjätörmän alueella. Kolmas asuu varmaankin Raholan alueella, josta pojat olivat tulossa. Heidän täytyy tuntea paikat, koska löysivät yhteen hajaannuttuaan. Hyvin suurella todennäköisyydellä he tuntevat myös uhrin ainakin ulkonäöltä ja ovat pyörineet samassa pihapiirissä.

On hyvin mahdollista ja jopa todennäköistä, että heillä oli penkillä uhrin kanssa sovittu tapaaminen. Uhrin menomatka vesitorninmäen risteyksestä Siwaan kesti 26 minuuttia, paluumatka samassa rakennuksessa sijaitsevasta ravintolasta murhapaikalle (n. 70m pidempi matka) 35 minuuttia. Vauhti on ollut sekä mennessä että tullessa hyvin hidas, sillä matkaa on alle kilometri! Maaston ja kenkien huonous ei selittäne tätä. Uhrilla olisi luullut olleen hyvin kylmä penkin kohdalla; miksi vielä pysähtynyt odottelemaan puoli tuntia ulkona oltuaan ja tietäen, ettei ehdi katsomaan elokuvaa kotiinsa? Toisaalta menomatkakin on ollut verkkainen. Mitä uhri on puuhannut ja odotellut, vai onko voinut kulkea noin hitaasti? Onko tapaaminen pitänyt olla jo menomatkalla tämän ( http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 69#p750069 ) teorian mukaisesti?

Nuorten on täytynyt sopia hajaantuvansa ja tapaavansa surman jälkeen, tai sitten ovat vain juosseet pakokauhuissaan kotiin päin. Koska murhapaikalla lienee vain yhdet jäljet, eikä sen suurempaa tappelua ole ollut, on ilmeisesti yksi pojista lähtenyt juoksemaan uhrin perään (tai uhri on ensin lähtenyt juoksemaan karkuun). Kaksi pojista on ehkä jäänyt penkille ja tullut hieman perässä. 23:30 on penkki ollut tyhjä ja uhri jo kuollut eikä ohi ajaneesta autosta nähtävistä. Nuoret ovat juuri juosseet pois muutamaa minuuttia aikaisemmin.


Ihmettelen, kuinka kukaan voisi muistaa parin vuoden takaisia asioita minuutin tarkkuudella ja vaarana on se, että vihjeen antaja on tapauksen yksityiskohdat lukenut lehdestä ja sovittanut kellonajan niihin. Kuulostaa täysin uskomattomalta, että joku kahden vuoden päästä muistaa, että siinä 23:33 juoksi kolme poikaa täällä...

Mutta jos tuo aika on oikein ja vihje on oikea, se tosiaan sopii täydellisesti havaintoihin.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Belker »

Arvelen, että sekä uhri että tekijät ovat eläneet niukkuuden maailmassa. Rahat tiukoilla, puute jatkuvaa. Siksi raha kiinnostaa ja pienikin huijaus raivostuttaa.

Aikaa on kulunut ja poliisillakin vaivaa ja rahaa palanut. En arvele tekijäjengin tilanteen erityisemmin parantuneen. Jokin voi vaivata mieltä, mutta ei uskalla kertoa mitään, koska kaikki on yhä niin sekavaa. Tekijä voi sysätä syyn helposti avustajiensa niskaan. Mikä avuksi? Aika kaiken kultaa ja paljastaa, vai?

Raha. Sitä Saksan terrorististakin melkein heti luvattiin 100 000 e. Tesoman jutussa samoin kuin kiinalaislaisen surmassa tuollainen 10 000 - 15 000 voisi hyvinkin avata kielenkantoja. Nythän tiedonantaja ei saa mitään etua, joten muutos olisi suuri. Poliisin tietysti pitäisi pystyä pitämään juorusuut kiinni, että tiedonantaja ei paljastuisi.

Yhteensä menisi 20 - 30 tonttua ja sillä saisi kaksi juttua pois. Maamme tyyliin vaan ei useinkaan kuulu rehti rahalla tiedon ostaminen palkkiolla. ( Esim. Aarnio taisi ostaa epärehdisti.) Jauhetaan vuosikymmeniä ja odotetaan omatunnon voimaantumista. Ihmiset paatuvat vuosi vuodelta, omatunto ei vaan toimi kuin ennen vanhaan, Käteinen toimii.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17158
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuka suojelee murhaajaa? - Poliisilla kymmenittäin vihjeitä Tesoman henkirikoksesta

Poliisi on saanut useita nimivihjeitä liittyen Tesoman henkirikoksessa etsittyyn nuorisokolmikkoon.

Viime viikon uutisoinnin jälkeen poliisille on tullut kymmenittäin vinkkejä tapaukseen liittyen.
- Vihjeitä tulee joka päivä ihan kiitettävästi, mikä on hieno juttu. Puhelin soi ja sähköpostiin tulee vinkkejä, rikosylikonstaapeli Vesa Mäkinen Sisä-Suomen poliisista kertoo.

Mäkisen mukaan toistaiseksi vihjeitä ei ole ehditty kovin paljon tarkistamaan.
- Osa on ehkä sellaisia, mitä on jo aiemminkin saattanut tulla. Sieltä tulee suoraan nimivinkkejä. Varmaan tosi paljon on sellaisia tarkastettavia, Mäkinen luonnehtii.

Salaisuus pysyy

Poliisi kertoi viime viikolla uskovansa, että kolmikon lisäksi on myös muita henkilöitä, jotka tietävät henkirikoksen tekijän.

Rikosylikonstaapeli Mäkinen ei ole yllättänyt siitä, että joku tai jotkut ovat voineet pitää sisällään tietoa murhasta jo kahden vuoden ajan.
- Olen parikymmentä vuotta tällaisia asioita hoitanut, niin ei tämä olisi ensimmäinen kerta, Mäkinen sanoo.

Hänen mukaansa järkyttävän salaisuuden kantamisen motiivina voi yksinkertaisesti olla uskollisuus.
- Se on lojaalisuus kaveria kohtaan. Jopa henkirikoksissa kaveripiiri voi tietää, muttei kerro ulospäin, Mäkinen sanoo.

Poliisi aikoo paneutua nyt saapuneiden vihjeiden tarkistamiseen tulevien viikkojen aikana. Poliisilla on hallussaan tekijän dna-näyte, joka löytyi surmatekoon käytetystä puukosta.
- Yksittäisillä iskuilla kerätään dna:ta ja käydään puhuttamassa ihmisiä, Mäkinen luonnehtii tulevia toimenpiteitä.

Rikosylikonstaapeli uskoo, että nuorisokolmikon löytäminen on vain ajan kysymys.
- Näin se on ajateltava, että kyllä se ennen pitkään vastaan tulee, Mäkinen toteaa.

Iltalehti
3.1.2017 klo 06.01 (päivitetty klo 08.38)

Mitä surmaaja miettii näitä uutisia lukiessaan? Tunteeko hän syyllisyyden taakan harteillaan joka päivä? Soitto tuntemattomasta numerosta, yllätyksellinen ovikellon kilahtelu tai koputus oveen, jatkuvat uutisoinnit; ..."kyllä se ennen pitkään vastaan tulee". Miten hän aikoo varmistaa elämisensä jäämättä kiinni?

Tai ehkä hän miettii, että salaisuus on salaisuus vain silloin kun se tietää vain yksi ihminen, joten kavereista on hankkiuduttava eroon... Tuskin kuitenkaan. Entä jos syyllinen on kuollut ja asiasta tietävät vaikenevat visusti?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin