Terrori-isku Turussa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Gurney
Adrian Monk
Viestit: 2544
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Gurney »

teppo kirjoitti:
sisotalo kirjoitti: Nykynäkymien mukaan tulossa on oikeudenkäynti jossa mielenhäiriöstä kärsinyttä marokolais poikaa syytetään kahdesta taposta ja kahdeksasta tapon yrityksestä.
Nykynäkymien mukaan kyseessä olisi sittenkin aikuinen marokkolainen mies, jolla on ollut selkeä vakaumus, jonka hän on ilmaissut, ja siitä juontuva tarkoitus teolleen. Mielenhäiriöön vetoaminen on lähinnä loukkaavaa ja vähättelee tekijää. Kyllä hänet on syytä ottaa todesta.
sisotalo kirjoitti: Syyttäjä tuskin riskeeraa juttua murha syytöksellä.
Mitä riskiä tarkoitat? Syyttäjä esittää teonkuvauksen ja tulee todennäköisesti vaatimaan tuomiota mm. terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista.

sisotalo kirjoitti:Ainakaan vielä ei ole tullut esiin faktoja jotka puhuvat sen puolesta, että kyseessä oli jonkun nimenomaisen henkilön suunniteltu murha.
Peusteletko vielä, miten tämä liittyisi rikosnimikkeisiin.
sisotalo kirjoitti:Nimimerkit täällä päästävät tunteet valloilleen kuten myöskin Suomen polittinen johto pääministeriä ja presidenttiä myöten. Pojalle tehdään varmasti suuri mielentilatutkimus ja sen jälkeen päätetään istuuko hän lopun elämäänsä vankimielisairaalassa vai tuomitun ajan Marokon vankilassa
No älä päästä.

Mikäli henkilö olisi ollut tekohetkellä syyntakeeton, häntä ei tietenkään pidettäisi vankimielisairaalassa lopun elämäänsä vaan vapautettaisiin heti, kun on taas terve. Mikäli hänet tuomittaisiin, ei siirto Marokkoon olisi sekään mikään automaatio.

Voisit parantaa keskustelun tasoa esimerkiksi perustelemalla näkemyksiäsi.
Kuulepas sistalo tai mikä lienee astalo. Ihan turha Tepon kanssa väitellä, se pesee sinut 6-0 ja sinusta jää vain märkä tyhjä rätti roikkumaan. Teppo puhuu asiaa
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Gurney kirjoitti: Kuulepas sistalo tai mikä lienee astalo. Ihan turha Tepon kanssa väitellä, se pesee sinut 6-0 ja sinusta jää vain märkä tyhjä rätti roikkumaan. Teppo puhuu asiaa
Keskustelukokemukseni Murha.infossa tulee sen Ulvila osastosta. Siellä oli aluksi kaksi linjaa Anneli Auerin puolesta tai sitten häntä vastaan. Lopputulos oli pahin mahdollinen Auer vapautettiin murhasta ja tuomittiin omien lastensa raiskauksesta.

Turun puukotuksen suhteen on tilanne sama. Kiistämättä on tapahtunut verityö, mutta sen syistä on hurja kissan hännän veto. Yhteiskunnallisia johtopäätöksiä tehdään ilman, että on aavistustakaan siitä mitä oikeudessa tullaan käsittelemään ja vielä vähemmän mikä on tuomio. Toiset vastustavat jyrkästi pakolaisten vastaanottoa ja toiset pehmeämmin. Molempien tavoitteena on jotenkin huonontaa pakolaisten ja ehkä ylipäätään maahanmuuttajien asemaa.

Vaikealta näyttää syyttäjän tehtävä. Mistään tavallisesta murhasta ei ole kysymys. Ei puukottajalla ollut mielessään jonkun määrätyn ihmisen surmaaminen, kostoksi tai jotenkin muuten. Motiivia murhaajalle ei siis voi löytyä. Poliisi tekee kovaa työtä tehdäkseen puukottajasta kansainvälisesti toimivat terrorijärjestön käsisakkaran. Murhaan olisikin siis syyllistynyt ISIS pomo.

Oikeuden päätös johtaa varmasti puukottajan mielentilan tutkimiseen. Niin tehtiin Anneli Auerille. Kun lausunto tulee takaisin tuomareille ratkeaa asia ensimmäisen kerran. Sitten jatketaan tietysti hovissa ja korkeimmasssa oikeudessa. Nimimerkki Teppo pitää tätä puukottajan loukkaamisena. Tämä on tähänastista mielipiteistä ainoa, joka jotenkin puolustaa marokkolaista poikaa, joka ilmoittaa iäkseen 18 vuotta. Teppo tukee häntä aivan väärällä tavalla.

Argumentteja pojan puolesta on vaikka millä mitalla. Hänet olisi pitänyt sulkea mielisairaalaan, voidaan näin jälkeen päin todeta. Kun näin ei tehty on joku syyllistynyt laiminlyötiin. Hän kävi tavallista koulua vaikka ainakin jälkikäteen muiden oppilaiden vanhemmat tuomitsevat sen. Eikö opettajat huomanneet hänen eristäytymistään? Miksei siitä ilmoitettu?

Minulla olisi lukuisia ehdotuksia siitä mihin toimiin pitäisin nyt ryhtyä, mutta ei niitä kukaan kuuntelee.

Tämä yhden henkilön kohtalo häipyy sen vihan taakse jonka Turun tapaus on vapauttanut kaikkialla suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkinnon otta PS eduskuntaryhmän johtaja ja presidenttiehdokas Laura. Hän tiivistää, että Turun torilla tapahtui elementti siitä, että muslimit valloittavat Euroopan. Näin toimii vihan logiikka.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6593
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Sitä paitsi, tyyppi epäonnistui ekalla kerralla, meni pupu pöksyyn kun oli olutfestarilla liikaa väkeä (isoja valvoja miehiä liikaa), sitten paineli (pennisiltaa?) pitki Turun torille ja valikoi raukkamaisesti naisia uhrikseen. Se mikä olisi ollut seuraavien päivien kolmas kohde? Voi vain arvailla, pitää ottaa Turun tapahtumakalenteri esiin, vai olisiko isku ollut ruotsinlaivalla?
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

sisotalo kirjoitti:
Tämä yhden henkilön kohtalo häipyy sen vihan taakse jonka Turun tapaus on vapauttanut kaikkialla suomalaisessa yhteiskunnassa. Palkinnon otta PS eduskuntaryhmän johtaja ja presidenttiehdokas Laura. Hän tiivistää, että Turun torilla tapahtui elementti siitä, että muslimit valloittavat Euroopan. Näin toimii vihan logiikka.
Mikä viha ja mitä kohtaan? Jos käsi puristuu nyrkkiin taskussa mutta eteenpäin jatketaan tarpomista naama peruslukemilla ei se vielä ole vihaa. Mitä pahaa vihassa ylipäätään on? Eikö tunteet ole sallittuja?
sine qua non

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja sine qua non »

Nimim. Sisotalo kirjoittelee tähän ketjuun näemmä vapaahkosti assosioiden ja sallien emootioiden, preferenssien ja mielleyhtymien purkautua antamatta faktojen tai toisten kirjoittajien vasta-argumenttien häiritä tekstintuottoaan.

Viihdyttävää! 8)

Mutta kovin monta Sisotaloa ei yksi ketju kestä.
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Se joka näkee Turun surmatyössä vain yksityisen tapahtuman, erehtyy. Joka päivä tulee uusia kannanottoja politikoilta. Tänään oli äänessä Vihreiden johtaja. Hänelle tehtiin kilttejä kysymyksiä, onko oikein vastusta viranomaisia kriisitilanteessa ja kätkisitkö kotiisi karkoitetun pakolaisen. Kumpaankaan ei tietenkään tullut mitään vastausta koska ne ovat ihan tilanteesta riippuvia, ei poliittisia kannanottoja

Politikolta pitää kysyä mitä seurauksia Turun surmalla on jos se todella osoittautuu ISIKsen hommaksi tai jos se on mielenvikaisen purkautumista. Mihin toimenpiteisiin pitää ryhtyä kun oikeus aikoinaan päättä mistä oli kysymys? Ilmeiseksi käy että Laura neidin linja menee kuin kuuma veitsi voihin. Eikä hänen vaikutuksensa jää vain siihen kuinka pakolaisia ja maahan tulijoita aletaan kohdella van politiikka käsittää aina kaiken.
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Tapahtumasta tehdään tänään toinen rekonstruktio, koska tutkinnassa on tullut lisätietoa siitä, kuinka kaikki tapahtui. Tervemenoa paikalle, ketä kiinnostaa.
Keskusrikospoliisi ja Lounas-Suomen poliisilaitos tekevät rekonstruktion eli lavastavat uudelleen Turun puukotusiskun tapahtumat sunnuntaina.

Poliisin mukaan jo aiemmin tehty rekonstruktio uusitaan tutkinnassa selvitettyjen tarkentuneiden tapahtumatietojen perusteella.

Turun kauppatorin ja Puutorin ympäristössä on lyhyitä liikennekatkoksia rekonstruktion takia. Poliiseja on alueella tavallista enemmän.
https://yle.fi/uutiset/3-9824933
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja teppo »

sine qua non kirjoitti:Nimim. Sisotalo kirjoittelee tähän ketjuun näemmä vapaahkosti assosioiden ja sallien emootioiden, preferenssien ja mielleyhtymien purkautua antamatta faktojen tai toisten kirjoittajien vasta-argumenttien häiritä tekstintuottoaan.
Siltä näyttää. Yritetään silti vielä kerran asiallisesti:
sisotalo kirjoitti:Kiistämättä on tapahtunut verityö, mutta sen syistä on hurja kissan hännän veto.
Ei ole hurjaa kissanhännänvetoa. Hyvin yleisesti pidetään terroristisena tekona.
sisotalo kirjoitti:Yhteiskunnallisia johtopäätöksiä tehdään ilman, että on aavistustakaan siitä mitä oikeudessa tullaan käsittelemään ja vielä vähemmän mikä on tuomio.
Teonkuvaus on selvä. Kyllä oikeasti on vahva aavistus, että syyttäjä tulee esittämään tekoja terroristisessa tarkoituksessa tehdyiksi murhiksi. Puolustuksen mahdollisuudet ovat vääntää teot ei-terroristisiksi ja/tai tapoiksi tai vedota syyntakeettomuuteen. Käsittely tullee koskemaan motiivia, tekojen suunnitelmallisuutta, erityistä raakuutta ja julmuutta sekä sitä, ovatko teot myös kokonaisuutena arvioiden törkeitä.
sisotalo kirjoitti:Toiset vastustavat jyrkästi pakolaisten vastaanottoa ja toiset pehmeämmin.


Oikeasti iso osa keskustelusta on koskenut turvapaikanhakijoita. Pakolaisista ei ole paljonkaan keskusteltu.
sisotalo kirjoitti:Vaikealta näyttää syyttäjän tehtävä.


Ei näytä. Esitutkinnassa ei ole hutiloitu. Syyttäjällä on oikea epäilty. Tekijä on tunnistettu ja saatu kiinni verekseltään. Silminnäkijöitä on riittävästi.
sisotalo kirjoitti:Ei puukottajalla ollut mielessään jonkun määrätyn ihmisen surmaaminen, kostoksi tai jotenkin muuten. Motiivia murhaajalle ei siis voi löytyä.


Tekijä on ilmaissut motiivinsa itse. Ei liity ollenkaan aiheeseen, olivatko uhrit tiettyjä vai eivät.
sisotalo kirjoitti:Poliisi tekee kovaa työtä tehdäkseen puukottajasta kansainvälisesti toimivat terrorijärjestön käsisakkaran.


Perustelisitko väitteesi.
sisotalo kirjoitti:Murhaan olisikin siis syyllistynyt ISIS pomo.


Virhepäätelmä. Myös ISIS-terroristi on rikosoikeudellisessa vastuussa teostaan.
sisotalo kirjoitti:Tämä on tähänastista mielipiteistä ainoa, joka jotenkin puolustaa marokkolaista poikaa, joka ilmoittaa iäkseen 18 vuotta.


Tekijä on aikuinen mies, joka on ilmoittanut useita syntymäaikoja ja kansallisuuksia. Hän on syntynyt 1994. En ole puolustanut henkilöä, ilmaissut vain, että on halventavaa suhtautumista väittää näin lähtökohtaisesti, että kyseessä on ollut mielenhäiriö eikä tietoinen tarkoituksellinen, suunniteltu teko, kun tekijä on selvästi ilmaissut, mihin on pyrkinyt. Tuo on vähän samaa kuin selittäisi bin Ladenin miehille, että ette te oikeasti ketään halunneet tappaa eikä teillä mitään pointtia ollut.
sisotalo kirjoitti:Argumentteja pojan puolesta on vaikka millä mitalla.


Epäselvä virke. Mitä tarkoitat?
sisotalo kirjoitti:Hänet olisi pitänyt sulkea mielisairaalaan, voidaan näin jälkeen päin todeta.


Ei ketään voi sulkea tahdonvastaiseen hoitoon ilman perusteita. Aikuisen turvapaikanhakijan palauttaminen turvalliseen maahan, jonka kautta tämä on tullut, olisi ollut aikanaan oikea menettely.
sisotalo kirjoitti:Palkinnon otta PS eduskuntaryhmän johtaja ja presidenttiehdokas Laura.


PS-eduskuntaryhmää johtaa Leena Meri. Kirjoitat Huhtasaaresta kahdesti, kummallakin kerralla oudosti vain etunimellä ja toisella kerralla kutsut jostain selittämättömästä syystä neidiksi. Huomasitko itse?
vintercider
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2014 12:00 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja vintercider »

kylmääkiturus.
Ei tarvi mistään Utsjoelta tulla kertomaan mitä tapahtu. Tukholmasta karkotuspäätöksen saaneita marokkojunnuja niistä varmaan olis yks mulllekkin. Basic-yhteisö ei haluu sekaantuu vaikka marokkolaisia ovatkin, haluaa toki että Suomi on ja pysyy turvallisena maana edelleen. Ne marokon katukissat on eläinsuojelun kannalta jo ihan punasella. Ei voi muuta sanoo ku et kattoisitte nyt kenet karkotatte ensimmäisenä. Palaa käpy ku on niin simppelii jengii taas liikkkeellä. Ja valtaa pitävät...
Ja tän Turkuun on iha turha tulla maksullista naista leikkimään, irtoo muutenkin, vai oliks toi uutinen? Et stokiksen mimmit on käyny aiheest kuumina tiesitteks muute sitäkää?
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Chefile »

sisotalo kirjoitti:Ei puukottajalla ollut mielessään jonkun määrätyn ihmisen surmaaminen, kostoksi tai jotenkin muuten. Motiivia murhaajalle ei siis voi löytyä.
Mitä selität? KRP on tullut jo julkilausuman kera ulos, että motiivista on olemassa vahva epäily. Se on henk.koht. uskontärinät. Hän jätti jälkeensä "manifestin"/manifestin, miten vaan, ja lisäksi KRP sanoi löytäneensä ISIS-kytköksiä.

Kaikista jäljistä päätellen kyseessä on todella teponkin mainitsema terroristisessa tarkoituksessa tehty murha. Se että oliko tekijä tolkuissaan tekoa tehdessään, sen arvioikoon Niuva tai Vanha Vaasa, mutta kyllä tälle motiivi löytyy.

En ymmärrä muutenkaan miten kytket murhan ja juuri jonkun tietyn ihmisen surmaamisen toisiinsa, ikään kuin murha ei voisi tapahtua ketään tuntematonta kohtaan. Ei Breivik myöskään tuntenut uhrejaan, saatikka tämä Lappeenrannan kolmoismurhaaja; ei tuntenut uhrejaan, mutta murhatuomio läpsähti että heilahti. Joskin rangaistuksena oli hoitoa.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Chefile kirjoitti: Kaikista jäljistä päätellen kyseessä on todella teponkin mainitsema terroristisessa tarkoituksessa tehty murha. Se että oliko tekijä tolkuissaan tekoa tehdessään, sen arvioikoon Niuva tai Vanha Vaasa, mutta kyllä tälle motiivi löytyy.
harvassa on selvinpäin iskuja tekevät terroristit, iskut tehään kamoissa tai pysyvämmässä psykoosissa, silloinkin kamalla jatkettuna. Vahvistuuko sääntö "turun poikkeuksena"?
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

teppo kirjoitti: Siltä näyttää. Yritetään silti vielä kerran asiallisesti:
Ei Tepon kanssa voi keskustella muuten kuin lukemalla hänen väitteensä, joita hän itse pitää asiallisina.

Vastuksen voi antaa vain siihen, että Lauran mies v 2002 on Teemu Lämsä, lääkäri
Siis Lauraa ei voi neidiksi kutsua. Hän osallistui Sipilän salaiseen kokoukseen ja iski yhteen pääministerin kanssa eduskunnassa. Sitä paitsi hänestä ilmeisesti tulee PS presidenttiehdokas. Kyllä hän johtaa PS toimintaa eduskunnassa.

Keskustelut Laura Huhtasaaren roolista Perussuomalaisissa ja hänen aviomiehestään Politiikka - osastolle. Nyt sisotalokin tietää sen.
-NILS-
Avatar
sisotalo
Jessica Fletcher
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja sisotalo »

Lauran poliitttinen menestys on aivan eri asia kuin mistä Turun puukotusen johdosta keskustellaan. Keskustelua ei synny kun kukaan ei hyväksy sitä lähtökohtaa, että puukottaja oli väärän pakolaisten vastaanoton uhri. Poliittista se, että aina vaan yritetään osoittaa, että Turun puukottaja oli ISIksen asialla. Minä puolestani ehdotan, että kaikille pakolaisille annettaisiin alusta tukea siihen, että kielteinen päätös ei ole katastrofi.
vintercider
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2014 12:00 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja vintercider »

teppo kirjoitti:
Nippu kirjoitti: Herää kysymys, että kuka tällä kertaa maksaa, onko Gummerus siirtynyt oikeusaputoimistoon vai tekeekö jopa pro bono?
Oikeusapua hakiessaan ei ole pakko käyttää julkista oikeusavustajaa.
Hyvä havainto. JOAn löysähkö kädenpuristus maanantaiaamuna on verrattavissa hmm en osaa sitä sanoin kuvaillla.

No mitä lastensuojelusta tänään? Partalapsia hmm en mä kyllä ryhdy kenenkään holhoojaksi. Ja pidetään mielessä että homous on evoluution kannalta umpikuja. Et täystyrmäys hinteille? Oi että menee vakavaks taas.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11539
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja URSA »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005365131.html
LM: Turun puukottaja suunnitteli iskua sotilaskohteeseen Turussa

Julkaistu: 12.9. 20:36 , Päivitetty: 12.9. 20:56

Puukkoiskusta epäilty Abderrahman Bouanane aikoi ensin iskeä sotilaskohteeseen Turussa, kertoo Lännen Media.

Hän perääntyi alkuperäisestä suunnitelmasta Lännen Median mukaan viime hetkellä.

Lännen Media kertoo saaneensa vahvistuksen kohteesta useilta eri tahoilta. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Olli Töyräs ja päällikkö Robin Lardot eivät vahvistaneet tietoa Lännen Medialle.

Lardot on kertonut aiemmin, että epäillyllä iskijällä oli mielessään kaksi muutakin kohdetta. Hänen mukaansa Abderrahman Bouanane muutti suunnitelmiaan, koska paikalla oli liikaa ihmisiä.

Bouanane oli tiettävästi asunut Turussa Pansion vastaanottokeskuksessa, joka sijaitsee lähellä Pansion laivastotukikohtaa. Vaikka tukikohta on aidattu ja vartioitu, osa varuskunnan rakennuksista sijaitsee porttien ulkopuolella.

Turun torilla elokuun 18. päivänä tapahtuneissa puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä.

Toinen isku oli poliisin mukaan suunniteltu samalle päivälle ja toinen mahdollisesti jollekin toiselle päivälle.

Lisäksi poliisi on etsintäkuuluttanut juttuun liittyen uzbekistanilaistaustaisen, Suomen kansalaisuuden saaneen Zuhriddin Rashidovin.

Tavoitteli marttyyrikuolemaa

Poliisi kertoi jo aiemmin 7.9., että Turun puukkoiskun pääepäilty olisi ilmeisesti jatkanut tekoaan niin pitkään, että poliisi mahdollisesti tappaa hänet. Näin kertoi keskusrikospoliisin päällikkö, poliisineuvos Robin Lardot sisäministeriön järjestämän tilaisuuden yhteydessä torstaina.

– Näyttää tällä hetkellä siltä, että Isisin propagandaan perehtynyt epäilty haki marttyyrikuolemaa. Se on oletettavasti syy, että järjestöt eivät ole ottaneet nimiinsä tekoa, koska epäilty jäi henkiin, Lardot kertoi torstaina.
Ilmeisesti toista suunniteltua kohdetta ei vielä ole haluttu kertoa julkisuuteen. Olisiko se voinut olla esim. Turun tuomiokirkko jonkin seremonian, esim. häiden aikana, koska Bouananen on mainittu kuvanneen videon lähellä Turun tuomiokirkkoa iskupäivänä.

Mikähän siinä on muutamille niin hankalaa käsittää, että terroristeja voi olla myös Suomessa.
Vastaa Viestiin