Joukkotappelu ja murhan yritys Tampereen Särkänniemessä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Joukkotappelu ja murhan yritys Tampereen Särkänniemessä

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005390489.html
Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella: Mukana puukkoja, sähkölamauttimia ja jeesusteippiä – tuloksena kaksi tapon yritystä sekä vangin karkaaminen

Tappelu alkoi sovitusti Särkänniemen parkkipaikalla.

Sisä-Suomen poliisi Tampereella tutkii viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta joukkotappelua.

Poliisin mukaan kaksi toisilleen tuttua joukkiota kohtasi ennalta sovitun mukaisesti Särkänniemen pysäköintialueella ja kävi toistensa kimppuun.

Poliisin mukaan väkivaltaa harjoitettiin järjettömästi ja sekopäisinä niin, että nyt poliisin tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.

Poliisi kertoo, että suurin osa osallistujista on 1998 - 2000 luvulla syntyneitä nuoria miehiä ja naisia.

Yksi puukotuksen uhreista on pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä. Toinen puukotuksen uhri on myös paikallisia ja hän on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukkoa käytellyt nuori mies on vielä alaikäinen. Hän on syntynyt vuonna 2000.

Yhteenotto kesti noin puoli tuntia ja välillä paikkaa vaihdeltiin.

Poliisin mukaan puukon lisäksi muita tekovälineitä olivat kaasut, sähkölamauttimet, teleskooppipatukat perinteisten nyrkkien ja jalkojen lisäksi. Myös niin sanottuna jeesusteippinä tunnettu ilmastointiteippi näytteli osaansa riehumisessa.

Todellista motiivia ei poliisille ole kerrottu ja muutenkin vaiteliaisuus oli aluksi varsin yhtenäistä. Poliisi otti tapahtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä - kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.

Pirkanmaan käräjäoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä. Asiasta ei ole voitu aiemmin tiedottaa, koska tapahtumien kulun selvittely venyi mm. kuultavien sekavuudesta ja asenteesta johtuen.

Asennetta kuvanneen hyvin se, että tapahtumia tutkivia poliiseja on useaan otteeseen uhkailtu väkivallalla Se ei enää kuulustelu- ja asioiden selvittelyvaiheessa ole kovin tavallista.
IS
Mistä on oikein kyse, tuo aseistus ja poliisien uhkailu ei oikein sovi mihinkään ennalta sovittuun jalkapallohuligaanien matsiin? Jotain vähemmistöryhmiä ilmeisesti?

Otsikkoa tarkennettu
-NILS-
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja just_one »

"Poliisi kertoo, että suurin osa osallistujista on 1998 - 2000 luvulla syntyneitä nuoria miehiä ja naisia. "

2015 tuli Suomeen iso määrä henkilöitä joille määritettiin papereiden puuttuessa syntymäajaksi 1.1.2000. Liittyisiköhän tähän asiaan?
karvakemoni
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

Eiköhän ne ole ravimiehiä, seurueessa ollut naisiakin mukana.
Poliisi otti taphtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä - kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja poikani »

karvakemoni kirjoitti:Eiköhän ne ole ravimiehiä, seurueessa ollut naisiakin mukana.
Siltä vaikuttaa, jo ihan tuon selkään puukottamisenkin perusteella.

Tänään muuten nimipäiviään viettää...
Ilta-Sanomat kirjoitti: Sunnuntai 1.10.2017
Rauno, Rainer
????? ?? ??????.
pasip
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2015 10:11 am

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja pasip »

Mutta olisihan siellä sitten käytetty "mutkia" jos Rainerit etc. olisi ollut asialla.
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6593
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Ennen vanhaan oli kylätappeluita, nykyään on urheilukannattajien välisiä, että näin kun huumeistakin puhutaan, olet väärällä puolella pöytää.
Ollaanhan tässä jo pidemmän aikaa odoteltu, että millo taas Tampereen urheilupiireissä räjähtää.
Taustat ja meininki kyllä tiedetään.
Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja samoilija »

Melkein voisin lyödä vetoa että ovat -90-luvun lopulla ja 2000- alussa syntynyttä nuorisoa ja huumeet/jengiytyminen liittyvät tapahtumiin vahvasti. Tampereen teollisuuskaupungin raunioilla ja 19% tyttömyydellä muhii todellinen syrjäytymispommi johon kaupungin johdolla ei ole ollut minkäänlaista halua puuttua.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017100 ... 4_u0.shtml
When the goings get weird, the weird turn pro
vintercider
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Ma Joulu 22, 2014 12:00 am

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja vintercider »

Susia lampaiden vaatteissa. Lambi on pop, nääs. Oikeen tulleet ulos koloistaan järjestämään maailmaa, eikä jääneet sinne kotiin polttelemahan. Oikeen hyvä, olisko oikeen eturivin järjestäjiä jäämässä eläkkeelle ilman tuomioita nyt kyllä pitää karkkia antaa, paistaa se aurinko Lontoossakin joskus.
Amsterdamin talot on vähän vinossa, eikä sieltä helposti tuu lähdettyä.
Mä olen ihan hirveen filosofisella tuulella tänään ku on toi käpy vähän jäässä taas. Stadin slangia olis lautasellinen tarjolla mut se ei oikeen turkulaiselle tipu, minkäs teet, lähdin skutsiin pöndel, nää asiat ei oo mun asioita enää. Mut hei koittakaa pärjäillä.
Eiks ne vois askarrella jotain nättiä vaiks vessapaperirulllista, se olis paljon hyäryllisempää eiks nii? Mä olen muuten enemmän pihalla ku Salavador Dalì, ja seuraava hoitolaitos ku teeskentelee hoitavansa mua saa ottaa koko rähmän niskoilleen, EIT häämöttää horisontissa... En nyt ehkä korvausvaatimuksissa A. Aueria kyykytä mut reippaat ripaskat ajattelin jammaill ja näin... on.
Green
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Kesä 06, 2014 12:49 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja Green »

Kaikkien rajakkien ja vajakkien pettymykseksi kyseessä ei taidakaan olla maahanmuuttajien tai romanien välinen selvittely. Osaltaan siksi tämä ketju jää varmasti kommenteiltaan melko vaisuksi, kun ei pääse omia ennakkoluulojaan tuuttaamaan maailmalle. Toki voi jonkun sanan heittää nisteistä ja sekakäyttäjistä jos sillä saisi omaa itseään nostettua vähän muita ylemmäksi edes netissä.
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Green kirjoitti:Kaikkien rajakkien ja vajakkien pettymykseksi kyseessä ei taidakaan olla maahanmuuttajien tai romanien välinen selvittely. Osaltaan siksi tämä ketju jää varmasti kommenteiltaan melko vaisuksi, kun ei pääse omia ennakkoluulojaan tuuttaamaan maailmalle.

Näinhän se on. Suomalaistaustaisen terrorismisyytekään ei oikein innosta minfolaisia keskustelemaan, kun epäilty sattuu olemaan äärioikeistolainen. Näin se menee!

_______________________________________________________________

samoilijan viestissä oli linkki IL:n uutiseen, jossa kerrotaan tapahtumista lisää. Laitetaas teksti
nyt tähän ketjuunkin:
Tampereen joukkotappelun kuulusteluja piti siirtää epäiltyjen kunnon vuoksi - tutkinnanjohtaja: "Nuoret olivat niin sekaisin"

Tutkinnanjohtajan mukaan huumeiden käyttö on lisääntynyt Tampereella voimakkaasti.

Tampereen joukkotappelun tutkintaa johtava rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoo Iltalehdelle, että keskiviikon ja torstain välisenä yönä joukkotappelussa pidätetyt olivat niin sekaisin, että kuulustelut voitiin tehdä vasta pääosin perjantaina.

- Nuoret olivat niin sekaisin, että torstaina ei voitu vielä kuulustella, vasta pääosin perjantaina. Heidän kuntonsa oli niin huono. Nuoret olivat tästä Pirkanmaalta ja he liikkuivat täällä ympäriinsä, kävivät Nokiallakin. Täällä huumeiden käyttö ja sekakäyttö on lisääntynyt voimakkaasti. Huumetta tuodaan muun muassa Romaniasta ja Bulgariasta, Kinnunen sanoo.

- Siellä potkittiin, lyötiin ja puukotettiin, kaasutettiin. Molemmilla joukkueilla oli kättä pidempää mukana ja jostain syytä tilanne eskaloitui ja päätyi tämmöiseen lopputulokseen, Kinnunen kertoi Iltalehdelle.

Poliisi haluaa tapahtumien kulusta silminnäkijähavaintoja ja todistajia.

- Kaksi sai pahemmat vammat, toinen sai puukon iskuja ympäri kehoa ja toinen selkään. Monella on pahoinpitelyvammoja. Sairaalassa ei ole enää ketään, Kinnunen kertoi.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017100 ... 4_u0.shtml

Lisäksi asiasta on uutisoitu tällaista:
Särkänniemen joukkotappelua edelsi aiempi puukotus - tappelijat soittivat itse apua paikalle

Särkänniemen joukkotappelua edelsi puukotus, jossa oli samoja osallisia kuin joukkotappelussa.

"Sekopäiseksi" kuvailtu joukkotappelu tapahtui Tampereella Särkänniemen parkkipaikalla keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Joukkotappelun seurauksena kahta ihmistä puukotettiin.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen kertoo, että joukkotappelun motiivi ei ole selvinnyt. Poliisi otti tapahtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä - kolme naista ja neljä miestä.

- Poliisipartio on ottanut tärkeimmät osalliset kiinni. En usko, että osallistujia on juurikaan tuota enempää ollut, Kinnunen kertoo.

Kinnusen mukaan joukkotappeluun osallistuneet eivät kuuluneet mihinkään ryhmittymiin. Osallistujat olivat myös kotoisin eri puolilta Pirkanmaata.

- Osa on tamperelaisia ja osa lähikunnista. Ei heille voi mitään leimaa laittaa otsaan, Kinnunen toteaa.

Poliisin mukaan osallistujat tunsivat toisensa hyvin ja tappelu oli sovittu etukäteen.

- Joukkotappelua edeltävänä päivänä oli tapahtunut jo puukotus, onko sitten sen jälkeen ruvettu sopimaan tätä tapaamista, Kinnunen kommentoi.

Tutkinnanjohtajan mukaan aiempi puukotus tapahtui ulkotiloissa Tampereella. Ensimmäisen puukotuksen motiivi ei myöskään ole selvillä, mutta osallistujat ovat samat. Aiemman puukotuksen tekijäksi epäillään nyt vangittua vuonna 2000 syntynyttä nuorta miestä.

- Epäilty on sama ja toinen uhreista on sama. Puukotus voi olla joukkotappelun taustalla, mutta sitä ei ole tuotu esiin. Meidän on turha ryhtyä arvailemaan, Kinnunen toteaa.

Tutkinnanjohtajan mukaan vangitulla alaikäisellä ei ole rikosrekisteriä.

Soittivat itse apua

Raju yhteenotto kesti noin puoli tuntia ja välineenä käytettiin puukkoja, kaasuja, sähkölamauttimia, teleskooppipatukoita, teippiä. Tutkinnanjohtajan mukaan teippiä käytettiin kulkemisen estämiseen ja tukahduttamiseen.

Molemmat joukkotappelussa puukotetut miehet saivat vakavat vammat. Toinen uhreista loukkaantui hengenvaarallisesti. Nyt molemmat ovat jo päässeet sairaalahoidosta.

Poliisi sai tiedon joukkotappelusta hieman puolen yön jälkeen. Apua pyysivät tappelijat itse.

- Kun alkoi käydä ilmi, että vammat ovat hengenvaarallisia niin sieltä joukosta tuli soitto. Olisiko ollut niin, että soitettiin ambulanssi ja saimme sitä kautta hälytyksen.

Karkasi lääkärintarkastuksesta

Poliisin tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminen.

Vangin karkaaminen liittyy siihen, että poliisin kuljettaessa yhtä pidätetyistä lääkäriin epäilty pakeni poliisin huostasta. Kinnusen mukaan epäilty ei kuitenkaan ehtinyt paeta pitkälle.

- Meillä on nopeajalkaisia poikia.

Poikkeuksellista tapauksessa oli myös pidätettyjen suhtautuminen poliisiin. Tapausta tutkineita poliiseja uhkailtiin useaan otteeseen väkivallalla. Muutoin vaiteliaisuus oli aluksi varsin yhtenäistä.

Tapahtumien selvittely venyi myös epäiltyjen sekavuudesta johtuen. Kinnusen mukaan ainakin osa epäillyistä toimi päihteiden alaisena.

- Oli siellä joku selvin päinkin kun oli autolla ajettu paikalle.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017100 ... 9_u0.shtml

Ei oikein näyttäisi liittyvän mihinkään urheilujoukkueen faniryhmiin.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

Onko missään ollut mitään osallisten taustasta tai sen kummemmin motiiveista, paitsi tuo aiempi puukotus on mainittu.

Tämä hieman jotenkin huvitti tuossa IL:n jutussa
- Oli siellä joku selvin päinkin kun oli autolla ajettu paikalle.
Onko tuommoisissa porukoissa muka joskus ollut joku este ajella autolla pikku tumuissa. :lol:
MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

PaxCow kirjoitti: Näinhän se on. Suomalaistaustaisen terrorismisyytekään ei oikein innosta minfolaisia keskustelemaan, kun epäilty sattuu olemaan äärioikeistolainen. Näin se menee![/size]
Pitäiskö suomalaisten siis kantaa syyllisyydentuntoa siitä, että Suomeen sosiaalirahastoa rokottomaan saapunut Abdul on otettu kiinni terrorismiin liittyen?

Mielestäni ei, kun tuolla Abdilla ei ole Suomen, tai suomalaisten kanssa sen isommin tekemistä muuten kuin kansalaisuutensa sattuu olemaan sama ihonväriä lukuunottamatta.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg
jaskajokunen
Jane Marple
Viestit: 1053
Liittynyt: To Touko 15, 2014 4:20 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja jaskajokunen »

Se ainoa vangittu vaikuttaa ainakin nimen perusteella Suomalaiselta.
annaanna

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Ollijoki kirjoitti:Se ainoa vangittu vaikuttaa ainakin nimen perusteella Suomalaiselta.
Naurattaa nämä käräjäoikeuksien nimitietoihin sokeasti uskovat. Nimen vaihtaminen niin helppoa.

Kyllä taitaa ei-kantis olevan tuokin. Ja kaikki muutkin sekopäät.
Tosivaikeaa muuta uskoa. :wink:
MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Poliisi tutkii ”sekopäistä” joukkotappelua Tampereella

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Ei mitään vaikeuksia uskoa, etteikö kyseessä olisi suomalaiset huumehemmot. Nuoret huumehemmot ovat vielä arvaamattomampia kuin mustilaiset.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg
Vastaa Viestiin