Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

matahari
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 933
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja matahari » To Tammi 11, 2018 10:39 pm

TieD kirjoitti:
matahari kirjoitti:
tötterö kirjoitti:Mä haluan nähdä sen auton jossa webasto pyörii 2h ja sen jälkeen auto vielä lähtee käymään.
No ei ole mikään ongelma, varsinkin jos webastolle on asennettu ihan oma akku.
Jos yhtään autojen kanssa pelannut, niin montako Fiat Bravoa on tullut vastaan webastolla+lisäakulla Voin vastata: Ei yhtään. Noh,tämä nyt enemmän tai vähemmän off topiccia eikä varmaan itse tarinaa miksikään muuta.
No en tiennyt auton merkkiä, joten tuskin on ollu webastoa, jos auto oli hiivatti.

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1212
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja tötterö » To Tammi 11, 2018 10:39 pm

matahari kirjoitti:
tötterö kirjoitti:Mä haluan nähdä sen auton jossa webasto pyörii 2h ja sen jälkeen auto vielä lähtee käymään.
No ei ole mikään ongelma, varsinkin jos webastolle on asennettu ihan oma akku.
Niin tai oli kuorma-auto kyseessä?

Jos ja jos, todennäköistä.

sine qua non

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja sine qua non » To Tammi 11, 2018 10:48 pm

Alla kuva autosta. Tuossa ei tosiaan varmasti mitään webastoa ole, kun webasto olisi kalliimpi kuin koko auto. Eikä vaikuta minkään ison ja vaikutusvaltaisen suvun vesan koslalta. Naapurit varmasti jo tietävät, kenestä on kyse, kun porukan kokoonpano ja auto ovat selvillä.

Kuva
URSA kirjoitti:Minäkin mietin ensin vaikka mitä hirveitä selityksiä, miksi noin pääsi käymään. Loppujen lopuksi yksinkertaisin selitys taitaa olla se, ettei isällä ollut syystä tai toisesta mukana toimivaa puhelinta. Iltasanomien videon perusteella näyttää siltä, että auto on painunut penkkaan, koska isä on lähtenyt ajamaan paniikissa hakemaan apua tai etsimään lasta kauempaa tieltä, ja auto on mutkassa ajautunut penkkaan juuri sen verran, ettei ole siitä enää irronnut. Isä on varmasti ollut paniikissa, eikä tuossa tilanteessa ilman puhelinta ole voinut tehdä mitään muuta kuin etsiä lasta lähistöltä ja toivoa, ettei lapsi ole ehtinyt kauas. Tai että joku tulee auttamaan, kuten lopulta onneksi kävikin. Noin nuori lapsi tuskin on vielä tottunut kävelemään pitkiä matkoja, joten on ollut varmasti yllätys, kuinka kauas hän oli ehtinyt kävellä.

Isä oli huolimaton jättäessään lapset nukkumaan autoon, mutta ei hän voinut aavistaa, mitä siitä seuraisi. 3-vuotias lapsi ei ehkä ole lähtenyt yksin seikkailemaan aikaisemmin.

Kannattaa ottaa huomioon sekin pieni mahdollisuus, että isä saattaa olla yksinhuoltaja. Se selittäisi miksi uutisissa nimenomaan kerrotaan poliisin luovuttaneen lapsen takaisin isälleen. Siinä tapauksessa sosiaaliviranomaiset toivottavasti järjestävät perheelle lastenhoitoapua, että yksinhuoltajavanhempi pääsee välillä turvallisesti kotoa tuulettumaan ilman lapsia.
Suoraan sanottuna tilanne ei mielestäni parane siitä, jos kaksi hyvin pientä lasta oli jätetty koiran kanssa autoon. Vaikka koira kuinka olisi kiltti ja hyvin koulutettu, niin että sen saattaa luottaa yksin lasten seuraan, ovat lapset toinen juttu. Lapset kun voivat äityä härkkimään koiraa niin, että se puolustautuu - ei se välttämättä nappaa lujaa lasta, mutta sen verran, että huuto, parku ja paniikki ovat valmiita. Ja vaikka isä kuinka olisi kuormittunut yksinhuoltaja, noin pieniä lapsia ei saa jättää keskenään, saati nyt sitten koiran kanssa siksi aikaa, kun menee itse harrastamaan. Jos ei jaksa ja lasten äidistä ei ole apua, niin täytyy mennä sossun tädin juttusille kertomaan, että nyt tarvitaan apua.

Vastuullinen yksinhuoltajaisä tai minkään muunkaan lainen täyspäinen isä tuskin liioin tekisi lasten kanssa yöreissuja ampumaradalle. Joko koko ampumaratajuttu on sepitetty ja paikassa on oltu jonkun muun syyn vuoksi tai sitten mies on tarkoituksella käynyt radalla ampumassa salaa, siis radan aukioloaikojen ulkopuolella, joko välttääkseen ratamaksuja tai jostakin muusta syystä. Ja olisipa erikoista lähteä tuommoiselle reissulle lasten kanssa ja olla ottamatta toimivaa puhelinta mukaan. Ennen lähtöä tarkistetaan, että puhelin on mukana ja ladattuna.

Tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä. Jos nuorisoporukka ei olisi sattunut poikkeamaan ulkoilualueelle ja ajamaan tytön ohi, olisi mitä todennäköisimmin tullut ruumiita, ehkä jopa useampia kuin yksi, koska myös mies oli toisen lapsensa kanssa pahassa tilanteessa ryssittyään auton ojaan ja ilmeisesti vailla toimivaa puhelinta. Ohikulkijoita ei ihan valtavasti tuolla ole varmaan parhaimmillaankaan, saati nyt sitten keskellä yötä, joten hyvät tsänssit olisi ollut heillekin käydä huonosti, jos poliisi ei olisi heitä löytänyt. Tämä ei tosiaan varmasti ollut ensimmäinen kerta, kun nämä lapset on jätetty keskenään pidemmäksi aikaa. Vähintään sossun interventiolle nyt olisi aihetta.
Viimeksi muokannut sine qua non, To Tammi 11, 2018 10:57 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

matahari
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 933
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja matahari » To Tammi 11, 2018 10:55 pm

Kyllä se kuulluksi tulee vielä, että mikä hölmöntölmäys tämä oikein oli. Naapurikyttä selvittää ja juoruaa someen 8)

Tiina
James Bond
Viestit: 7367
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja Tiina » To Tammi 11, 2018 10:59 pm

sine qua non kirjoitti:Alla kuva autosta. Tuossa ei tosiaan varmasti mitään webastoa ole, kun webasto olisi kalliimpi kuin koko auto. Eikä vaikuta minkään ison ja vaikutusvaltaisen suvun vesan koslalta.
Myös seurueessa kulkevat voi auton perusteella sulkea pois. Ei ole tarpeeksi komia. :lol:

Kylläpä oli nuorisoporukka kerrankin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Hengenpelastusmitali heille pitäisi antaa tulevassa jaossa.

disposal
Wallander
Viestit: 1005
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja disposal » To Tammi 11, 2018 11:10 pm

Tässä jutussa ainakin itselle tulee mieleen neljä kysymystä.
1.Miksei lapsen katoamista ilmoitettu häkeen? Paniikissa ei ehkä ajatella järkevästi, oliko kuitenkin jotain salattavaa? Puhelin mahdollisesti puuttui Jos näin, miksi?
2.Tapahtumien aikajana, puhutaan tunneista kun lapsi on harhaillut, kuka jättää lapset pitkäksi aikaa autoon pakkasella? Vaikka se webasto ehkä olisikin käytössä
3. Vaikka kuinka veri vetää harrastamaan, niin miksi lähteä pienten lasten kanssa myöhään illalla pimeälle ampumaradalle?
4.Poliisi miltei heti ilmoitti ettei epäillä rikosta vaikka 3v harhailee yöllä pakkasessa, olisiko näin jos ampumaradan sijaan isä olisikin mennyt baariin? Muilla palstoilla kommenteissa jo irvailtiin että mikäköhän paikallisen poliisin metsästyskaverin sekoilu tämä juttu lopulta onkaan.

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5719
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja annaanna » Pe Tammi 12, 2018 12:49 am

1.Miksei lapsen katoamista ilmoitettu häkeen? Paniikissa ei ehkä ajatella järkevästi, oliko kuitenkin jotain salattavaa? Puhelin mahdollisesti puuttui Jos näin, miksi?
- on kyllä erikoista toimintaa ilmeisestikin vesiselvältä mieheltä. Kaiketi hänellä oli oma taskulamppu, jonka kanssa sinne ampuma-alueelle könysi?

Jos nyt ei ollut puhelinta, niin se toinen lapsi sieltä autosta syliin ja kulkemaan sen kaksi kilometriä pimeällä tiellä, jota se lapsikin kykeni loppumetreillä kulkemaan ilman taskulamppuaan. Olisi sitten vaikka murtautunut sinne hiihtokeskukseen tai jatkanut niihin lähistön taloihin, jotka tullessaan näki.
Lapsensakin olisi luultavasti tavoittanut huutelemalla tytön nimeä.
Eikö paluumatkasuuntaan olleen auton valoissa nähnyt lapsen jälkiä, joita seurata???

MTVn sivuilla kerrotaan lähistön taloista, ja poliisikin niistä kertonut kyselleensä. Että ei tullut mieleen tyttöä niistä kysellä.


– Onneksi satuimme paikalle. Otimme sitten tytön kyytiin ja yritimme etsiä lähistöltä jotakuta. Varmaan tunnin siinä pyörimme ja etsimme, Paulus kertoo.

– Yritimme kysyäkin, että tietääkö tyttö itse, missä päin asuu ja näytimme lähitaloja, mutta tytön mukaan mikään ei ollut oma koti, Joonas jatkaa.


2.Tapahtumien aikajana, puhutaan tunneista kun lapsi on harhaillut, kuka jättää lapset pitkäksi aikaa autoon pakkasella? Vaikka se webasto ehkä olisikin käytössä
- samoja seikkoja ihmettelen. Kyllä on aikaa ampuessa kulunut, jos ei tyttöä huutamalla enää tavoittanut. Ei tuota aikajanaa kyllä pysty älyllisesti selittämään. Jääkylmässä autossa ei lapset enää nuku, vaikka yöajelulla olisivatkin nukahdelleet.
Aivan selvä asiahan tuo on. Lapset olisivat kuoliaaksi jäätyneet.
Löytyikö asetta ja aika läjä ammuksia jäljiltään tänään sieltä radalta?
Tyttö ei löytäjille osannut kertoa isän olevan ampumassa, eikä poliiseillekaan ilmeisesti. Isä oli vain kadonnut autosta tytön herättyä, näinkö oli.

Nuo autoilleet nuoret kyllä ovat tosiaan neuvokkuudestaan hengenpelastusmitalin ansainneet!
KUOLEMA RASISMILLE!

Jäätynyt enkeli
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 164
Liittynyt: Pe Tammi 08, 2010 1:29 am

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja Jäätynyt enkeli » Pe Tammi 12, 2018 1:04 am

Nyt ei käsityskyky vain riitä siihen, että kuinka tämä hieman villaisella tunnutaan painettavan ja kuinka pakkasella autoon jätetyt lapset ja koira eroaa kotiin yksin jätetyistä lapsista, kun huoltaja/huoltajat lähtee vaikka sinne baarireissulle "harrastamaan" vaikkapa tikanheittoa.

Kokemuksella voin sanoa samankokoisesta pikkuautosta, että jo nollakelillä lasta koulun pihalta odotellessa n. 10 minuuttia, niin alkaa olla autossa jo sen verta viileää, jotta tekee mieli laittaa tyhjäkäynnille.

Lähde Wikipedia (toivottavasti pykälät on siis oikein)
Heitteillepano on Suomen rikoslain 21 luvun 14 §:n tarkoittama henkeen tai terveyteen kohdistuva rikos.

Joka saattaa toisen avuttomaan tilaan tai jättää sellaiseen tilaan henkilön, josta hän on velvollinen huolehtimaan, ja siten aiheuttaa vaaraa tämän hengelle tai terveydelle, on tuomittava heitteillepanosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.[1]

Heittellepano on rangaistava teko vain, jos se tehdään tahallisesti.[2] Rangaistavuuden edellytyksenä on myös, että teko aiheuttaa vaaraa kohteena olevan hengelle tai terveydelle.

Heitteillepanoa koskeva rangaistussäännös korostaa velvollisuutta huolehtia avuttomaan tilaan joutuneesta, kun tekijä on aiheuttanut tämän tilan tai on tehtävänsä tai asemansa perusteella taikka muuten erityisesti velvollinen huolehtimaan tästä.[3]

Kai tässä tapauksessa tahallisuuskin täyttyy...tuskin nyt ihan vahingossa on lähtenyt harrastamaan, eikä huomannut, jotta ulkona on pakkasta ja pimeää + lapset ja koira jää autoon. Luulisi ymmärtävän, että talvella on kylmä, joten lapset voivat vaikkapa paleltua jopa!

MAAHINE
Alibin satunnaislukija
Viestit: 111
Liittynyt: To Loka 03, 2013 1:16 am
Paikkakunta: Vaasa

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja MAAHINE » Pe Tammi 12, 2018 1:40 am

Ehkä tässä(kään) jutussa ei kerrota kaikkea ja poliisi tietää enemmän ku tiedottaa?

tötterö
Philip Marlowe
Viestit: 1212
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja tötterö » Pe Tammi 12, 2018 1:56 am

Jos siis jose isä on väsynyt lapsiin tai haluaisi vähentää muonavahvuutta niin onhan tuokin tapa.
Jätetään ne kaikki riittävän korpeen, pimeään ja kylmään. Jos ne sattuu poistumaan niin luonto saattaa hoitaa nopeastikin.

Tässä vinkkiä kaikille vanhemmille jotka haluavat eroon jälkikasvusta ilman kovaa tuomiota.
Ei sen yhdenkään forssalaisen olisi kannattanut polttaa talon vaan olis vienyt kersat riittävän syvälle ja "eksyksiin".

Äitylit-Oulu
Neuvoja-Jack
Viestit: 289
Liittynyt: Ti Tammi 02, 2018 6:36 am

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja Äitylit-Oulu » Pe Tammi 12, 2018 2:44 am

tötterö kirjoitti:Jos siis jose isä on väsynyt lapsiin tai haluaisi vähentää muonavahvuutta niin onhan tuokin tapa.
Jätetään ne kaikki riittävän korpeen, pimeään ja kylmään. Jos ne sattuu poistumaan niin luonto saattaa hoitaa nopeastikin.

Tässä vinkkiä kaikille vanhemmille jotka haluavat eroon jälkikasvusta ilman kovaa tuomiota.
Ei sen yhdenkään forssalaisen olisi kannattanut polttaa talon vaan olis vienyt kersat riittävän syvälle ja "eksyksiin".

Näin tavattiin ennen vanhaa hoitaa jälkikasvu josta haluttiin eroon "susi vei"...

matahari
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 933
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja matahari » Pe Tammi 12, 2018 8:08 am

Kuoliko joku? EI. Annettiinko lapset takaisin isälle? JUU Eikö siitä jo voi päätellä, että isällä oli asialle varmasti järkeenkäypä selitys, sillä muutoin sossu olisi muksut vienyt mukanaan. Se ettei selitellä suurelle yleisölle sen enempää, siihenkin on varmaan syynsä.

skoone
Sherlock Holmes
Viestit: 3755
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja skoone » Pe Tammi 12, 2018 12:50 pm

MAAHINE kirjoitti:Ehkä tässä(kään) jutussa ei kerrota kaikkea ja poliisi tietää enemmän ku tiedottaa?

Minua häiritsee tämä, että ampuma-ase on noin keskeisessä asemassa. Mitä os iskä aikoikin käyttää sitä muuhun kuin ampumaradalla harjoitteluun? Keksi sen piolustuksekseen, kun pyssy oli matkassa. Ja miten ihmeessä, os auto oli "ojassa" lähtee vain harrastamaan.


Siis haloo, nyt jonkun pitäisi huolehtia lapsiparoista...
Muista lähdekritiikki!

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5043
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Tammi 12, 2018 3:21 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005522121.html
3-vuotias harhaili pakkasessa – poliisi kertoo, mitä Ylivieskan yössä tapahtui: ”Vähän outo aika on lähteä tuollaiseen paikkaan”

Kolmivuotias tyttö löytyi Ylivieskasta harhailemassa pakkasyönä keskellä tietä.

Julkaistu: 12.1. 14:01

Poliisi ei epäile rikosta Ylivieskan lapsen harhailusta.

Kolmivuotias tyttö löytyi Ylivieskasta harhailemassa pakkasyönä keskellä tietä. Puolentoista tunnin etsintöjen jälkeen lähiseudulta löytyi lapsen isä ja sisarus.

Isä kertoi poliisille käyneensä Huhmarin ampumaradalla harjoittelemassa.

Fiat Bravo -merkkinen auto oli jäänyt lumiseen tienpenkkaan kiinni. Pakkasta oli keskiviikon ja torstain välisenä yönä kahdeksan astetta.

Auton juuttuminen lumeen herättää kysymyksiä, mutta Ylivieskan poliisiaseman ylikomisario Ilkka Piispanen sanoo IS:lle, ettei lasten isää epäillä mistään.

– Isä oli lähtenyt etsimään, minne tyttö meni. Auto-onneton jäi kiinni. Siitä saa ylidramatisoidun kuvan tilanteesta.

Piispanen kertoo, että isä oli ollut ampumaradalla kahden lapsensa kanssa. Kello oli tuolloin 22. Lapsia alkoi nukuttaa ja he sanoivat menevänsä autoon nukkumaan.

Onko kyse heitteillejätöstä?

Piispasen mukaan poliisi ei tutki asiaa.

– Ei ainakaan tällä hetkellä.

Piispanen lisää, että asia on annettu sosiaalitoimelle selvitettäväksi.

– Tietysti vähän outo aika on lähteä tuollaiseen paikkaan lasten kanssa, mutta meillä ihmisillä on erilaisia taipumuksia ja mielleyhtymiä.

Isälle oli järkytys, kun huomasi autoon tullessaan, että 3-vuotias on kadonnut.

– Hän oli aivan järkyttynyt ja sekaisin asiasta.

Isä oli Piispasen mukaan sen verran järkyttynyt, ettei hän soittanut hätäkeskukseen.

Piispanen voi vain arvella, miksi pikkutyttö lähti autosta.

– Tuon ikäinen lapsi kun saa päähänsä jotain, sehän tekee sen. Hän pääsi karkaamaan.

Tyttö lähti koiran kanssa autosta. Hän ehti kävellä pimeässä taskulampun kanssa vajaat kaksi kilometriä. Hän liikkui ilman hanskoja.

Tytön pelasti tieltä neljän hengen nuorisojoukko. Nuoret ottivat tytön kyytiinsä ja ilmoittivat hätäkeskukseen.

Ylivieskan poliisiasemalla tyttö palautettiin isälleen.
Kova on ollut hätä isällä. Tuskin hän kuitenkaan arvasi, kuinka kauas lapsi oli ehtinyt kävelemään. Toisen lapsen ikää ei muuten ole mainittu missään, kirjoitettu vain hänen olleen vähän vanhempi kuin harhailemaan lähtenyt 3-vuotias. Koiraa ei saa jättää lasten kanssa keskenään, mutta jospa koira oli hihnassa auton ulkopuolella, ja tyttö otti koiran siitä mukaansa? Kukapa ei olisi mokaillut lasten kanssa. Nyt on ollut pienestä kiinni, että isä olisi löytänyt lapsen pian itse, ellei auto olisi jumittunut lumeen.

Ropin poika Krusoe
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 8:25 pm

Re: Ylivieska: 3-vuotias harhaili pakkasessa.

Viesti Kirjoittaja Ropin poika Krusoe » Pe Tammi 12, 2018 3:56 pm

Ihmiset saattavat toimia hyvin järjettömästi järkyttävissä tilanteissa. Näillä tiedoin luulen, että paikalle tulleet poliisit osasivat kyllä arvioida isän tilan ja todennäköisen syyn häkeen soittamattomuudelle. Hätäpäissään se autokin kai oli jumiin ajettu. Onhan oman lapsen katoaminen eräs pahimmista tilanteista.

Hyvä ettei käynyt huonommin. Toivottavasti isä oppi kerrasta.

Vastaa Viestiin