USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11523
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tadaa. Mueller teki historiallisen tempun.

https://yle.fi/uutiset/3-10080086
Venäläisten sekaantumisesta Yhdysvaltain vaaleihin syytteet 13 venäläiselle ja kolmelle yhteisölle

Yksi syytettyjen listalla olevista tahoista on Pietarissa sijaitseva Internet Research Agency.

16.2.2018 klo 20:13päivitetty 16.2.2018 klo 21:04

Erikoissyyttäjä Robert Muellerin toimisto ilmoitti, että suuri valamiehistö on päättänyt nostaa syytteet kolmeatoista venäläistä sekä kolmea venäläistä yhteisöä vastaan.

Yksi syytetyistä on Pietarissa sijaitseva Internet Research Agency.

Tuomioistuimelle toimitetusta asiakirjasta käy ilmi, että Yhdysvaltain hallinnon mukaan venäläistahot alkoivat sekaantua Yhdysvaltain politiikkaan jo vuonna 2014 ja tekivät sitä myös vuoden 2016 presidentinvaalissa.

Osa syytetyistä esiintyi Yhdysvaltain kansalaisina ja olivat tekemisissä tästä tietämättömien Trumpin kampanjassa mukanaolevien kanssa.

Syytettyjen epäillään rikkoneen Yhdysvaltain rikoslakeja sekaantumalla Yhdysvaltain vaaleihin ja poliittiseen prosessiin vuonna 2016. Syytelistalla on muun muassa epäily salaliitosta, eri tyyppisistä petoksista ja vakavasta identiteettivarkaudesta.

Tavoitteena eripuran lietsominen poliittisessa järjestelmässä


Reutersin mukaan epäillyt levittivät presidentinvaalikampanjan aikana halventavaa tietoa muun muassa Trumpin vastaehdokkaasta, demokraattien Hillary Clintonista ja tukivat puolestaan Donald Trumpia.

Venäläiset myös loivat sosiaalisessa mediassa sivustoja, joissa nostettiin esiin maahanmuuttoa, mustien asemaa, sekä uskontoja koskevia kysymyksiä.

Venäläisten kerrotaan saaneen ohjeet suunnata viestinsä erityisesti Coloradon, Virginian ja Floridan osavaltioiden ihmisille.

Kahden epäillään keränneen tiedustelutietoa matkustamalla Nevadaan, Kaliforniaan, Uuteen Meksikoon, Illinoisiin, Louisianaan, Teksasiin ja New Yorkiin.

Kaiken tavoitteena on ollut aiheuttaa eripuraa Yhdysvaltain poliittisessa järjestelmässä sekä presidentinvaalissa, päätellään Robert Muellerin toimiston asiakirjassa.

Venäjän ulkoministeriö: Järjetöntä

Tapauksen tuoreimmasta käänteestä on informoitu myös presidentti Trumpia, joka on tähän saakka pitänyt koko tutkintaa "noitajahtina."

Facebook ja Twitter ovat kieltäytyneet kommentoimasta syytöksiä.

Venäjä on virallisesti useaan otteeseen kiistänyt sekaantuneensa Yhdysvaltain presidentinvaaliin. Venäjän ulkoministeriön tiedottaja kommentoi syytöksiä tuoreeltaan sanomalla niitä järjettömiksi.
"Osa syytetyistä esiintyi Yhdysvaltain kansalaisina ja olivat tekemisissä tästä tietämättömien Trumpin kampanjassa mukanaolevien kanssa." FBI varoitti Trumpia venäläisistä jo 2016. Oliko Trumpin kampanjassa mukana parhaat tyypit vai parhaat idiootit. Nyt tarvitsee enää todistaa itse Trumpin tienneen venäläisten puuhista ja hyväksyneen yhteistyön.

Trump väittää päättäneensä ryhtyä presidenttiehdokkaaksi vasta 2014, ja ettei sen takia liittyisi venäläisten suunnitelmiin. Mutta Trumpin twiitti vuodelta 2013 on kiinnostava:
Donald J. Trump‏Varmennettu tili @realDonaldTrump

Do you think Putin will be going to The Miss Universe Pageant in November in Moscow - if so, will he become my new best friend?

20.17 - 18. kesäk. 2013
https://twitter.com/realdonaldtrump/sta ... 6112112640

Twiitti löytyy edelleen pressan Twitter-tililtä. Todellinen twitterpresidentti.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Reutersin mukaan epäillyt levittivät presidentinvaalikampanjan aikana halventavaa tietoa muun muassa Trumpin vastaehdokkaasta, demokraattien Hillary Clintonista ja tukivat puolestaan Donald Trumpia.
Reutersin toimittaja ei ilmeisesti ole tutustunut noihin viesteihin joita juuri julkaistiin.Niissä saa sekä kiitosta että kritiikkiä kaikki ehdokkaat .Myöskin Venäjä saa osansa kritiikistä että aika heikolla pohjalla mennään kaikenkaikkiaan. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Paikalla
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3765
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

sikakoira kirjoitti:Infran korjaamiseen tarkoitetut lisämenot ovat pakollisia vuosien laiminlyöntejen jälkeen.Liikenneväylät esimerkiksi alkavat olla siinä kunnossa että jos kohta ei tehdä mitään niin alkaa tulla ruumiita.Hyvinkin työllistävä vaikutus myöskin.
Näinhän se on, ja ihan hyvä sijoitus.
Parempi laittaa miljardit oman maan infraan, kuin "itseään turvapaikanhakijoiksi kutsuvien" ja pillu- ei kun pullahalaajien elostelun kustantamiseen.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005571881.html
Facebook-johtaja paljasti mitä Venäjä todella ajaa takaa mainoksillaan – ”Se toimii uskomattoman hyvin”
Yhdysvalloissa 13 venäläistä henkilöä ja kolme yhtiötä sai perjantaina päälleen syytteitä, jotka liittyvät vuoden 2016 presidentinvaalien aikana havaittuihin yrityksiin sotkeutua Yhdysvaltojen politiikkaan. Syytteiden mukaan Pietarin ”trollitehtaasta” käsin pyrittiin vaikuttamaan vaalien lopputulokseen rikollisin keinoin, muun muassa esiintymällä verkossa amerikkalaisina henkilöinä ja ohjaamalla laittomasti ulkomaista rahoitusta kampanjointiin.

Osana vaikuttamista venäläisten kerrotaan ostaneen mainoksia sosiaalisen median palveluista, kuten Facebookista ja Twitteristä, sekä koonneen niiden kautta amerikkalaisia äänestäjiä eri aiheista järjestettyihin tapahtumiin. Amerikkalaislehti New York Timesin mukaan venäläiset luottivat erityisesti yli kahden miljardin käyttäjän Facebookiin ja sen omistamaan Instagram-kuvapalveluun.

Jo aiemmin amerikkalaiset tiedustelupalvelut ovat kertoneet, että vaalien alla venäläiset pyrkivät nostamaan Donald Trumpin voittoon ja auttamaan tätä lyömään vastaehdokkaansa Hillary Clintonin. Myös syytekirjelmään oli nostettu esiin useita Clintonia vastaan tai Trumpin puolesta tarkoitettuja mainoksia ja tapahtumia. Sosiaalisessa mediassa levitetyn propagandan lisäksi venäläisten keinoihin ovat kuuluneet Clintonia koskevien tietojen rikollinen hakkerointi ja julkaisun verkossa

Facebookin mainoksista vastaavana johtajana toimiva Rob Goldman kuitenkin väittää venäläisten todellisen päätavoitteen olleen muualla kuin Trumpin auttamisessa presidentiksi. Lauantaina Twitter-tilillään asiasta kirjoittaneen Goldmanin mukaan ”avainfaktoja” Venäjän toimista on väärinymmärretty.

– Suurin osa Venäjän sekaantumista koskevista uutisista käsittelee heidän yritystään vaikuttaa Yhdysvaltojen vuoden 2016 vaaleihin. Olen nähnyt kaikki Venäjän ostamat mainokset, ja voin hyvin varmasti sanoa että vaaleihin vaikuttaminen EI ollut heidän päätarkoituksensa, Goldman kirjoittaa.
Facebook on Venäjä-tutkinnan aikana laitettu koville kyvyttömyydestä estää vieraan vallan vaikuttaminen Yhdysvaltojen vaaleihin palvelunsa kautta. Yhteistyön osoituksena yhtiö on julkaissut aiemmin venäläisten ostamia mainoksia ja esimerkiksi kertonut, kuinka suuren yleisön ne onnistuivat saavuttamaan.

Syytteiden myötä selvisi, että venäläiset olivat alkaneet suunnitella vaikutuskampanjaansa jo vuonna 2014, kauan ennen kuin Trump ilmoitti lähtevänsä ehdolle vaaleihin. Goldman huomauttaa myös, että itse asiassa suurin osa venäläisten Facebook-mainoksiin laittamsta rahasta on kulutettu vaalien jälkeen.

Hän uskoo, että tavoitteena on kylvää yleisesti riitaa ja epävarmuutta amerikkalaiseen yhteiskuntaan, ja että sama kampanja on meneillään kaiken aikaa.

– Venäjän propagandan ja väärän tiedon levittämisen päätavoite on jakaa Yhdysvaltoja hyödyntämällä meidän instituutioitamme, kuten sanavapautta ja sosiaalista mediaa, itseämme vastaan. Se toimii uskomattoman hyvin. Me olemme kansakuntana aika jakaantunut, Goldman kirjoittaa.
Esimerkeiksi tällaisista pyrkimyksistä Goldman nostaa venäläisten Houstonissa järjestämät mielenosoitukset sekä Islamin puolesta että sitä vastaan.

FBI:n vetämässä tutkinnassa pyritään venäläisten toimien lisäksi selvittämään, tekikö presidentti Trumpin kampanja yhteistyötä venäläisten kanssa kampanjoidessaan vaalien alla ja syyllistyivätkö kampanjassa mukana olleet henkilöt tai Trump itse laittomuuksiin. Trump on toistuvasti kiistänyt yhteistyön suhtautunut kriittisesti koko tietoon venäläisten vaikutusyrityksistä.

Sunnuntaina Trump jakoi Goldmanin Twitter-viestejä kuin todisteena syyttömyydestään.

Johannes Kotkavirta
Muellerin tutkinnan suuri näyttö jota on kaksi vuotta väännetty kasaan kaatuu omaan mahdottomuuteensa.
Väitteet Venäjän hakkeroinnista ovat tuulesta temmattuja joka pitäisi olla kaikille jo selvää siinä vaiheessa kun paljastui että FBI EI ole tutkinut noita hakkeroiduiksi väitettyjä koneita.Väitteet perustuvat ainoastaan DNC:n palkkaaman hämäräperäisen tietoturvayhtiön lausumaan. Aikamoista farssia koko homma ja loppupeleissä näyttää kääntyvän ainoastaan demokraatteja ja puolueellisia tiedusteluviranomaisia vastaan. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Joo, tuulesta temmattuja kun ryssät sai syytteitä niskaansa ja ne eivät ole ihan kevyitä sellaisia.

Mutta sikakoira osaa kertoa tämän olevan suuri opposition juoni orankia vastaa! Lol
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Chefile kirjoitti:Joo, tuulesta temmattuja kun ryssät sai syytteitä niskaansa ja ne eivät ole ihan kevyitä sellaisia.

Mutta sikakoira osaa kertoa tämän olevan suuri opposition juoni orankia vastaa! Lol
Niin siis meinaat että Venäjän kansalaisen on rikollista ostaa mainostilaa facebookista,kuka yleensäkään näkee näitä mainoksia kun väittäisin että 99,5% ihmisistä nykyään käyttää adblockeria tai jotain vastaavaa. Näiden viestien sisältö mitä on " levitetty" sosiaalisessa mediassa kertookin sitten lopun syytteiden paikkansapitävyydestä. :lol: Aivan niin kuin Rob Goldman tuossa ylempänä toteaa.
Syytteiden myötä selvisi, että venäläiset olivat alkaneet suunnitella vaikutuskampanjaansa jo vuonna 2014, kauan ennen kuin Trump ilmoitti lähtevänsä ehdolle vaaleihin. Goldman huomauttaa myös, että itse asiassa suurin osa venäläisten Facebook-mainoksiin laittamsta rahasta on kulutettu vaalien jälkeen.
Pistää hieman outoon valoon koko Muellerin tutkinnan jonka piti keskittyä Trumpin kampanjan aikana Venäläisten kanssa suorittamaan yhteistyöhön. Tähän mennessä on saatu aikaiseksi syytteet vuonna 2014 aikaisista veroepäselvyyksistä sekä väärän informaation antamisesta FBI:lle kuulustelussa.Nuo veroepäselvyys jutut liittyvät myöskin suoraan demokraattejen Podestan toimiin jolle tullaan epäilemättä myöskin syytteet lukemaan. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Chefile »

En meinaa mitään, Yhdysvaltain oikeuslaitos se ne syytteet nosti. Ja lisää on luvassa, odottakaa vaan.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Chefile kirjoitti:En meinaa mitään, Yhdysvaltain oikeuslaitos se ne syytteet nosti. Ja lisää on luvassa, odottakaa vaan.
Tässä olet oikeassa,syytteitä tullaan vielä nostamaan :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Marokon Kauhu kirjoitti:
sikakoira kirjoitti:Infran korjaamiseen tarkoitetut lisämenot ovat pakollisia vuosien laiminlyöntejen jälkeen.Liikenneväylät esimerkiksi alkavat olla siinä kunnossa että jos kohta ei tehdä mitään niin alkaa tulla ruumiita.Hyvinkin työllistävä vaikutus myöskin.
Näinhän se on, ja ihan hyvä sijoitus.
Parempi laittaa miljardit oman maan infraan, kuin "itseään turvapaikanhakijoiksi kutsuvien" ja pillu- ei kun pullahalaajien elostelun kustantamiseen.
Mitä mieltä olette miljardielvytyksen ajankohdasta? Näettekö vaaraa talouden ylikuumentumiselle? USA:n julkisen talouden alijäämä on todella iso ja Trump kasvattaa sitä yhä veronalennuksineen ja julkisine investointeineen. Näettekö tämän(kin) ainoastaan hyvänä asiana?

(Turvapaikanhakijoista puhuminen on silloin, kun he eivät liity keskusteluun mitenkään on omituinen päättely- tai argumentointivirhe...)
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11523
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Facebook-mainokset ovat vain yksi pieni osa venäläisten toimintaa. Syytteitä on 37 sivua.

Trump sai "Twitter-raivokohtauksen", joten selvästi alkaa poltella. Milloin Trump pakkaa laukkunsa ja pakenee Venäjälle turvapaikanhakijaksi? En hämmästyisi enää sitäkään.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005572704.html
Trumpin Twitter-raivokohtauksesta varoituksia myös omilta – ”Pahinta mitä hän voi tässä maailmassa tehdä...”

Suosittu radiopersoona Rush Limbaugh (vas.) varoitti presidentti Donald Trumpia olemaan julistautumatta voittajaksi.

Julkaistu: 19.2. 1:56

Presidentti hyökkäsi viikonloppuna viestien sarjallaan muun muassa demokraatteja ja FBI:ta vastaan.

Twitter-viesteissään presidentti Donald Trump haukkui muun muassa edeltäjäänsä Barack Obamaa, vaalivastustajaansa Hillary Clintonia ja edustajainhuoneen tiedustelukomitean demokraattijäsentä Adam Schiffiä. Trump myös esitti, että FBI:n Floridan kouluampujaa koskeva tutkinta olisi kärsinyt Venäjä-tutkinnan vuoksi.

– On erittäin surullista, että FBI:lta jäivät huomaamatta kaikki niistä monista signaaleista, jotka Floridan ampuja lähetti. Tämä ei ole hyväksyttävää. He tuhlaavat liikaa aikaa yrittäessään todistaa venäläisten vehkeilyä Trumpin kampanjaan – vehkeilyä ei ole. Palatkaa perusasioihin ja tehkää meidät kaikki ylpeiksi!, Trump kirjoitti lauantain puolella.

Kommentti aiheutti laajaa tyrmistystä ja syytöksiä siitä, että Trump käyttää 17 ihmisen kuolemaan johtanutta ammuskelua hyödykseen hyökätessään omia toimiaan tutkivan FBI:n kimppuun.

Republikaanien entinen kongressiedustaja ja nykyisin konservatiivista radio-ohjelmaa vetävä Joe Walsh kirjoitti Twitter-tilillään Trumpin hyökkäävän kommentillaan kaikkia FBI:n 35 000 työntekijää vastaan.

– Trump on sodassa FBI:n kanssa. Trumpin tulisi hävetä itseään, mutta hän ei kykene tuntemaan häpeää, Walsh arvosteli.

Aiemmin Trumpin reaktiota Floridan ammuskeluun ovat arvostelleet myös hyökkäyksen kohteeksi joutuneen koulun oppilaat, jotka peräänkuuluttivat presidentiltä toimia aserajoitusten puolesta lauantaina järjestetyssä mielenosoituksessa. Sunnuntaina ryhmä koulun oppilaita ilmoitti järjestävänsä asian puolesta marssin Washingtonissa maaliskuun lopussa.

”Entä jos syytteitä tulee lisää?”

Konservatiivisen puheradion suurin nimi Rush Limbaugh varoitti Fox News -kanavan haastattelussa sunnuntaina Trumpia olemaan julistamatta itseään syyttömäksi julkisesti. Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen vaaleihin selvittävä erikoissyyttäjä asetti perjantaina useita venäläisiä henkilöitä ja yhtiöitä syytteeseen laittomuuksista.

Trump on tämän jälkeen väittänyt syytteiden pohjana olevien tietojen todistavan, ettei hänen kampanjansa tehnyt yhteistyötä venäläisten kanssa laittomuuksissa. Sunnuntaisessa viestissä Trump toisti väitteensä kutsumalla tutkinnan alla olevia väitteitä kampanjansa ja venäläisten vehkeilystä ”huijaukseksi”.

– Pahinta mitä hän voi tässä maailmassa tehdä on oikeuttaa koko tutkinta julistautumalla nyt syyttömäksi, sillä mitä jos edessä on uusi syyte tai syytteiden sarja joissa nimetään Trump tai venäläiset vehkeilemässä Trumpin kampanjan kanssa, Limbaugh varoitteli.

Myös Trumpin tukijoihin kuuluva New Jerseyn ex-kuvernööri Chris Christie sanoi sunnuntaina, että presidentin on hyväksyttävä se tosiasia että venäläiset sotkeutuivat Yhdysvaltojen vaaleihin. Myös Christien mukaan nyt ilmi tulleet tiedot eivät vielä todista Trumpin tai tämän kampanjaan osallistuneiden syyttömyyttä.

– Se todistaa että vehkeilyä ei ole tähän mennessä osoitettu... Meidän pitää katsoa mitä (erikoissyyttäjä) tekee seuraavaksi, Christie sanoi ABC-kanavan This Week -ohjelmassa.

”Ei puhu mitään Venäjän uhkasta”

CNN:n haastattelema Schiff, jonka johtamalla komitealla on meneillään oma selvityksensä vaaleihin sekaantumisesta, pilkkasi Trumpia sanomalla tämän ”julistautuvan syyttömäksi aina kun joku aivastaa”. Hän muistutti että perjantaina julki tuodut syytteet ovat vain osa laajempaa tutkinnan kokonaisuutta.

Kansallisen tiedustelupalvelun entinen johtaja James Clapper taas ihmetteli CNN:n haastattelussa presidentin reaktiota tietoihin, joiden mukaan Venäjä on onnistunut tunkeutumaan Yhdysvaltojen poliittiseen järjestelmään.

– Mitä me aiomme tehdä Venäjän meille aiheuttamalle uhalle? Hän ei puhu siitä koskaan mitään, Clapper totesi Trumpiin viitaten.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005572454.html
Trump jakeli syytöksiä Venäjän sekaantumisesta vaaleihin: osansa saivat ”vuotaja-hirviö”, ”kiero-Hillary” ja FBI – ”He nauravat Moskovassa katketakseen”

Julkaistu: 18.2. 18:31

Yhdysvaltain presidentti on jälleen avannut sanaisan arkkunsa Twitterissä.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on julkaissut kuluneen vuorokauden sisällä liki parikymmentä Twitter-viestiä, joista suurin osa koskee käynnissä olevaa tutkintaa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain taannoisiin presidentinvaaleihin. Osansa Trumpin sanan säilästä twiiteissä saavat muun muassa edeltäjä Barack Obama, edustajainhuoneen tiedustelukomitean demokraattijäsen Adam Schiff sekä liittovaltion poliisi FBI.

– On erittäin surullista, että FBI:lta jäivät huomaamatta kaikki niistä monista signaaleista, jotka Floridan ampuja lähetti. Tämä ei ole hyväksyttävää. He tuhlaavat liikaa aikaa yrittäessään todistaa venäläisten vehkeilyä Trumpin kampanjaan – vehkeilyä ei ole. Palatkaa perusasioihin ja tehkää meidät kaikki ylpeiksi! Trump twiittasi rinnastaen Floridassa keskiviikkona tapahtuneen kouluampumisen Venäjä-tutkintaan.

Perjantaina FBI kertoi 13 Venäjän kansalaisen saaneen syytteet liittyen presidentinvaaleihin sekaantumiseen. Saksan Münchenissä käynnissä olevassa turvallisuuskokouksessa lauantaina puhunut Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H.R. McMaster sanoi, että syytteet tarjoavat ”kiistatonta” todistusaineistoa Venäjän toimista.

– Kenraali McMaster unohti sanoa, että venäläiset eivät vaikuttaneet vuoden 2016 vaalien tuloksiin tai muuttaneet niitä, ja että ainoa vehkeily tapahtui Venäjän, kiero-Hillaryn, demokraattien kansallisen komitean ja demokraattien välillä. Muistakaa likainen muistio, uraani, puheet, sähköpostit ja Podestan yhtiö! Trump twiittasi.

Trump on julkaissut lähes parikymmentä twiittiä kuluneen vuorokauden sisällä.

Tämän jälkeen Trump kirjoitti, ettei ole koskaan ”päässyt yli siitä faktasta”, että Obama kykeni lähettämään 1,7 miljardia dollaria käteistä Iraniin ilman että kukaan kongressissa, FBI:ssa tai oikeusministeriössä vaati tutkintaa asiasta.

Kyseessä on Iranin vallankumousta edeltävältä ajalta peräisin olevaan, asekauppaa koskevaan oikeusjuttuun liittyvä summa, jonka Obaman hallinto maksoi Iranille osana vuonna 2016 solmittua ydinasesopimusta. Obaman hallinto myönsi tuolloin, että rahasiirto suoritettiin käteisellä, koska talouspakotteet olivat eristäneet Iranin kansainvälisestä rahajärjestelmästä.

Trumpin mukaan Adam Schiff syytti NBC:n haastattelussa Obamaa Venäjän sekaantumisesta presidentivaaleihin.

Adam Schiff myönsi perjantaina NBC Newsin haastattelussa, että Obaman hallinnon vaisu vastaus vuonna 2014 tapahtuneeseen Sony-yhtiön hakkerointitapaukseen saattoi luoda perustan Venäläisten vaaleihin sekaantumiselle. Schiffin mukaan venäläiset huomasivat tuolloin kyberhyökkäysten tehon, ja Yhdysvaltain hallinnon olisi pitänyt puuttua asiaan terhakammin jo tuolloin.

– Lopultakin pikku Adam Schiff, vuotaja-hirviö vailla kontrollia, syyttää Obaman hallintoa Venäjän sekaantumisesta vuoden 2016 vaaleihin. Lopultakin hän on oikeassa jossakin. Obama oli presidentti, hän tiesi uhan, eikä tehnyt mitään. Kiitos Adam! Trump kommentoi NBC:n haastattelua.

Myöhemmässä twiitissään Trump nosti Schiffin tikunnokkaan vielä uudelleen, kun hän epäili tämän ”syyttävän Obamaa” siksi, että demokraatit saisivat uuden tekosyyn Hillary Clintonin häviölle vaaleissa.

– Mutta enkö minä ollutkin mahtava ehdokas? Trump kysyi samassa twiitissä.

Lisäksi Trump painotti, ettei ole koskaan väittänyt, etteikö Venäjä olisi sekaantunut vaaleihin.

– Sanoin, että ”se voi olla Venäjä, Kiina tai joku muu maa tai ryhmittymä, tai sitten 180-kiloinen nero, joka istuu sängyllä ja leikkii tietokoneellaan”. Venäläinen ”huijaus” oli se, että Trumpin kampanja vehkeili Venäjän kanssa – se ei koskaan tehnyt niin!

– Jos Venäjän PÄÄMÄÄRÄNÄ oli kylvää eripuraa ja aiheuttaa häiriötä ja kaaosta Yhdysvaltain sisällä, niin näiden komiteakuulemisten, tutkintojen ja puoluevihan kanssa he ovat onnistuneet paremmin kuin villeimmissä unelmissaan. He nauravat katketakseen Moskovassa. Järki käteen, Amerikka!
Trumpin twiittimaratonista kirjoittaneissa yhdysvaltalaisissa tiedotusvälineissä on ihmetelty muun muassa sitä, kuinka Trump syyttää Venäjän vaaleihin sekaantumisesta kaikkia muita paitsi Venäjää itseään. Twiittailulle on myös naureskeltu, ja muun muassa Mother Jones -verkkolehti tuli siihen johtopäätökseen, että maan ensimmäisen naisen Melania Trumpin täytyy olla ”poissa kaupungista”, koska presidentti vietti lauantai-iltaa puhelin kourassaan Twitterin seurassa.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

CNN:n haastattelema Schiff, jonka johtamalla komitealla on meneillään oma selvityksensä vaaleihin sekaantumisesta, pilkkasi Trumpia sanomalla tämän ”julistautuvan syyttömäksi aina kun joku aivastaa”. Hän muistutti että perjantaina julki tuodut syytteet ovat vain osa laajempaa tutkinnan kokonaisuutta.

Kansallisen tiedustelupalvelun entinen johtaja James Clapper taas ihmetteli CNN:n haastattelussa presidentin reaktiota tietoihin, joiden mukaan Venäjä on onnistunut tunkeutumaan Yhdysvaltojen poliittiseen järjestelmään.

– Mitä me aiomme tehdä Venäjän meille aiheuttamalle uhalle? Hän ei puhu siitä koskaan mitään, Clapper totesi Trumpiin viitaten.
Schiff on menettänyt kasvonsa aika pahasti FISA paljastusten myötä ja mielenkiinnolla odotan minkälainen hänen versionsa tapahtumista tulee olemaan.Mitä tulee James Clapperiin niin kaveri ehdottomasti kuuluu CNN asiantuntijoihin kyllä. :lol: Aina kun haastattelussa Clapperin käsi käy korvalla niin tietää kaverin valehtelevan.
https://www.youtube.com/watch?v=AGYn7ER5U_0
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tässä hieman faktaa Muellerin suuresta näytöstä Venäjää vastaan.
Mielenkiinnolla odotellaan minkälaisia sanktioita Venäjälle asetetaan nyt kun näyttö on nähtävästi saatu kasaan,lisää pakotteita??? :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=-4Y54-8RR-k
What EVERYONE is Missing About "Russiagate"
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Taas alkaa tuo YouTube-linkeillä "keskustelu". Aika hedelmätöntä moinen.

Jopa FOX:n konservatiivi-asiantuntijat ovat varoittaneet Trumpia ettei tämä ole vielä ohi, ei todellakaan. Syytteitä tuli sellainen määrä ja todistusaineistoa että Venäjän sekaantuminen on täysin selvää. Oletko sikakoira lukenut Mullerin syytekirjelmän? Aika heavy settiä.

Odotellaan seuraavaa aaltoa..
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.politico.com/story/2018/02/ ... ase-415670
Tuoltahan tuo löytyy ja on naurussa pitelemistä oikeasti jos näistä saadaan jonkinnäköisiä tuomioita aikaiseksi.Kuten tuossa edellisessä videossakin mainittiin niin suuri osa näistä meemeistä on lähetetty vaalejen jälkeen ja mm suoria WashingtonPostin siteerauksia mukana huomattava määrä.Myöskään ei ole keskitytty vainoamaan Hillarya vaan tasapuolisesti on saaneet kuullaa kaikki ehdokkaat puolesta ja vastaan mielipiteitä.Normaalia meininkiä sosiaalisessa mediassa.Nämä nyt sitten pyritään vääntämään Kremlin aikaansaannoksiksi,ei hyvää päivää vaan sinnekkin :lol: :lol: :lol:Kyllä on näytöt Venäjän vaaleihin sekaantumisesta hyyyyyvin heikolla pohjalla .
Aika pienellä sijoituksella Venäjän trollit hoisivat pelin Clintonin 800 miljoonan taalan vaalibudjettiin verrattuna Trumpin eduksi, onne vaan sellasii veijareita. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Syytteitä tuli sellainen määrä ja todistusaineistoa että Venäjän sekaantuminen on täysin selvää. Oletko sikakoira lukenut Mullerin syytekirjelmän? Aika heavy settiä.
Onko kirjoittaja sitä mieltä että 13 venäjän kansalaista vaaransi Amerikkalaisen demokratian twiittailullaan, aika heavya settiä tosiaan. :lol:
Napataanpa tuohon oikeusministeriön lausunnosta se tärkein näihin syytteisiin liittyen:
Rod J. Rosenstein:
There is no allegation in the indictment that any American was a knowing participant in the alleged unlawful activity. There is no allegation in the indictment that the charged conduct altered the outcome of the 2016 election.
Vaikuttaa siltä että Mueller yrittää etsiä oikeutusta omalle tutkinnalleen lähinnä :lol: :lol: :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Vastaa Viestiin