Raimo Andersson surmattiin Vantaalla 13-14.4.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

sebvet kirjoitti:Juu ei ole metsurista pahemmin kuvia missään, bodaus lehessä on ollut 2000luvun alussa juttu sörkän vahvinmies kisoista, sen jos joku linkittäis tänne.
Saattoi olla että siinä noita vahvamieskisojakin sivuttiin, mutta enempi se oli vain yleinen juttu tästä Huohvanaisesta ja siinä oli jompikumpi Uotin veljeskin mukana, olikohan vielä joku kolmaskin henkilö..? Treenaamista juttu käsitteli joka tapauksessa.

En itsekään enää muista, ehkä jostain divarista tms. tuon lehden voisi löytää.
lech
Martin Riggs
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja lech »

Pirhonen kirjoitti:
sebvet kirjoitti:Juu ei ole metsurista pahemmin kuvia missään, bodaus lehessä on ollut 2000luvun alussa juttu sörkän vahvinmies kisoista, sen jos joku linkittäis tänne.
Saattoi olla että siinä noita vahvamieskisojakin sivuttiin, mutta enempi se oli vain yleinen juttu tästä Huohvanaisesta ja siinä oli jompikumpi Uotin veljeskin mukana, olikohan vielä joku kolmaskin henkilö..? Treenaamista juttu käsitteli joka tapauksessa.

En itsekään enää muista, ehkä jostain divarista tms. tuon lehden voisi löytää.
Tais olla Kari Uoti, joka rupes ottamaan enemmän punttia linnassa. Oli voimaillut jonkin verran siviilissä ja uskalsi antaa takaisin, kun joku meni vaatimaan jotain maksua tms. Pyytäjä luuli, että on helppo nakki tuo valkokaulushemmo. Uoti antoi rehellisesti turpaan ja sai sillä kunnioitusta.
Puhelinkortti
Jane Marple
Viestit: 1062
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Ei metsurin syyllisyys vielä taputeltu ole. Metsuri kiistää, asia käsiteltiin suljetuin ovin, krp tutki yhä tänään rikospaikkaa. Ei tapaus missään nimessä vielä selvä ole.
Martti Kyttä
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: La Helmi 22, 2014 1:07 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Martti Kyttä »

Ilta-Sanomissa tänään 21.4 lisää tarinaa Raimo Anderssonista;

Palkkamurhaa, huumekauppaa, perätön ilmianto Juicesta... Tällaista oli surmatun palkkamurhaaja Raimo Anderssonin elämä

Kuva
Yhden Suomen tunnetuimman ammattirikollisen, Raimo Juhani Anderssonin, 61, ruumis löytyi viime viikonloppuna Vantaalta.

Raimo Anderssonin taposta todennäköisin syin epäiltynä vangittiin perjantaina kolmoismurhaaja Veli Matti Huohvanainen. Huohvanainen oli laskettu elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen 2015. Hän on ollut väestörekisterikeskuksen mukaan kirjoilla Virossa.

Vapauteen elinkautiseen tuomittu Anderssonkin yritti, mutta hovioikeus hylkäsi hänen hakemuksensa viime lokakuussa. Vankilomalle Andersson pääsi. Se koitui hänen kohtalokseen samassa talossa, jonka pihapiirin polttouunista 14 vuotta sitten löytyneet Armani Jeans-takin metallinapit olivat osaltaan niittaamassa hänelle itselleen elinkautista Suomen oloissa harvinaisesta palkkamurhasta.

Poliisi teki kotietsinnän vuonna 2004 Voudintie 15:ssä ja ottivat talteen polttouunin sisältä tuhkaa ja palojäänteitä, joiden seasta metallinapit löytyivät. Niistä napeista tuli yksi näyttö henkirikoksessa, jossa ei ollut ruumista, vaan ainoastaan muutama maisemataulun viereen roiskunut veripisara Helsingin Vuosaaressa sijainneessa asunnossa.

Kuva
Raimo Andersson ehti istua kymmeniä vuosia vankilassa. (KUVA: Handout)

NELJÄ miestä tuomittiin palkkamurhasta elinkautisiin vankeusrangaistuksiin. Yksi tuomituista oli Raimo Andersson, entinen Jaatinen. Tapettu oli turkkilaissyntyinen Volkan Ünsal, jonka murhan tilasi Ruotsista chileläissyntyinen mies. Ünsalin kihlasormus ja Breitling-merkkinen kello löytyivät Anderssonin jäljiltä.

Viimeinen fyysinen havainto Ünsalista oli 15.10.2003 Helsingin keskustasta, kun tämä taltioitui ravintola Sociksen valvontakameraan yhdessä Raimo Anderssonin ja toisen murhasta tuomitun Janne Ranisen kanssa. Murhan tekotapaa ei saatu tutkinnassa selville, mutta Anderssonin poliisin salaa nauhoittamat puheet ”valkoisesta haulikosta” viittasivat kuristamiseen. Veripisarat kertoivat hovioikeuden mukaan pahoinpitelystä ennen kuristamista.

Nyt keskusrikospoliisi tutkii uudelleen Ünsalin murhaa.

Kuva
Volkan Ünsal murhattiin vuosaarelaisessa asunnossa 2003. Ruumista ei ole koskaan löytynyt. Keskusrikospoliisi on nyt avannut tutkinnan uudelleen. (KUVA: Rikospoliisi)

– Todisteiden valossa kaikki keskeinen asiaan liittyvä tieto ei ole ollut murhatutkijoiden käytössä alkuperäisessä tutkinnassa", jutun nykyinen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esa Virtanen kertoi Helsingin Sanomille viime kuussa.

ÜNSALIN murhan motiiviksi on epäilty Ruotsin suurinta arvokuljetusryöstöä Arlandassa, jonka todistajaksi Ünsal oli ilmoittautunut.

– Jos kaikki ilmiantajat pitäisi tappaa, tulisi siitä aika työläs homma. Minulla ei ole omia periaatteita ilmiantajien suhteen, kunhan kukaan ei ilmianna minua, Andersson totesi murhatutkinnan aikana.

Tallentuivatko Anderssonin tappajan liikkeet lukuisiin valvontakameroihin, joista Voudintie 15:n pihapiirissä varoitetaan? Toinen kyltti on koruttomampi ”No trespassing we’re tired of hiding the bodies”, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa ”Ei läpikulkua, me olemme kyllästyneet kätkemään ruumiita”.

– Meillä on äärimmäisen selkeä kuva koko tapahtumaketjusta surmaillan aikana. Enempää en asiaa voi kommentoida, koska edelleen on ihmisiä kuulematta, rikosylikomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista sanoi.

Henkirikos paljastui, kun läheiset löysivät Anderssonin surmattuna.

Kuva
Kuvassa valvontakameran kuvaa Raimo Anderssonin, Janne Ranisen ja Volkan Unsalin saapumisesta ravintola Socikseen 15.10.2003 klo 22.47. (KUVA: Rikospoliisi)

MUTTA millainen tämä vanhan liiton alamaailman ammattilainen Andersson oli? Poliisikuulusteluissa Haminassa syntyneen Anderssonin ammatiksi on merkitty liikkeenharjoittaja.

Ennen palkkamurhaa hänet tunnettiin huumekaupoista, törkeistäkin. Aineita liikkui amfetamiinista heroiiniin. Joitakin aseitakin poliisi onnistui takavarikoimaan.

1990 Andersson sai tuomion siitä, että väitti perättömästi Juice Leskisen ostaneen häneltä noin kilon hasista. Väite oli vastaisku huumausainejuttujen ilmiantokäytäntöjen heikkouksille tuohon aikaan ja Andersson, tuolloin Jaatinen, halusi tehdä Leskisestä syntipukin vaikuttaakseen sillä huumausainerikosten käsittelyyn. Rikolliset kokivat, että pelkällä puheella ostosta tai myynnistä tuli tuomioita.

– Kielitaitoinen, kansainvälinen, pitkä rikollinen ura takana. Tuntee erittäin hyvin rikollisuuden kovat kuviot, rikosylikomisario Paavo Selin Helsingin huumepoliisista luonnehti Anderssonia MTV:n 20 vuotta sitten julkaistussa haastattelusta.

Kuva
Tämän saman talon pihapiirin polttouunista poliisi löysi 14 vuotta sitten metallinappeja, jotka olivat yhtenä näyttönä niittaamassa Raimo Anderssonille elinkautista palkkamurhasta. (KUVA: IS)

MTV:N harvinaisessa haastattelussa Anderssonilta kysyttiin, millaista on rosvon elämä?

– Yhtä helvettiä, Andersson vastasi.

Ünsalin murhan aikoihin Andersson kertoi kuuluvansa M.O.R.E.-rikollisjärjestöön, johon oli liittynyt 2002 ollessaan Kakolassa. Hänellä oli MORE-tatuointi vasemmassa kyynärvarressaan.

– Se on vain hetkellinen päähänpisto, Andersson kommentoi poliisille tatuointiaan.

Anderssonin mukaan M.O.R.E. oli ”ennemminkin hyvien veljien kerho” kuin järjestö. Hän myönsi kuitenkin, että ”jokainen jäsen on jotenkin hairahtunut” eli rikollisen taustan omaava henkilö.

Poliisi tivasi, mistä M.O.R.E. saa rahat vankilassa olevien ja heidän perheittensä avustuksiin?

– Pullojen keräämisestä, Andersson kuittasi.

ANDERSSONISTA tuli myöhemmin United Brotherhoodin keskeinen jäsen. Ennen murhatuomiota hän oli ehtinyt istua vaimonsa mukaan vankilassa vajaa 20 vuotta.

– Olen päässyt vapaaksi vankilasta 23.03.03 kärsittyäni Suomessa viiden vuoden vankilatuomion. Tätä ennen asuin enimmäkseen Ruotsissa, Andersson kertoi poliiseille Ünsalin murhatutkimusten aikaan.

Tuon reissun aikana Andersson istui mm. Sukevalla, jolloin hänen sellinsä ratsattiin ja löydetystä tupakkaholkista löytyi vähäisiä jäämiä kannabiksesta. Andersson kiisti, käräjäoikeus tuomitsi ja hovioikeus pysytti voimassa 60 euron sakot huumausaineen käyttörikoksesta.

Kuva
Volkan Ünsalin murhan jälkeen Andersson lomaili ulkomailla. Pyöreässä kuvassa Breitling rannekello nuolella osoitettuna. (KUVA: Rikospoliisi)

Isojen rikosten lisäksi tilille kertyi myös pienempiä rikkeitä, kuten lievä laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen ja alkoholijuoman laiton hallussapito. Itäsalmen levähdysalueelta Anderssonin hallusta, auton jalkatilasta löytyi litra venäläisiltä ostettua viskiä ja kaksi kartonkia venäläistä tupakkaa 2003. Seuraamuksena oli 10 päiväsakkoa eli 60 euron sakot.

ISTUESSAAN elinkautista Ünsalin murhasta Andersson joutui käsirysyyn kaksoismurhaajan kanssa Riihimäen vankilassa. Anderssonin mukaan kaksoismurhaaja oli käyttänyt luvatta pyykkiä pestessään hänen huuhteluaihettaan. Andersson oli kääntynyt keittämään kahvia, kun kaksoismurhaaja oli tullut ”kädet ylhäällä hänen päälleen”. Käsien ylös nostaminen merkitsi Anderssonin mukaan vankilassa tappelua.

Andersson oli lyönyt kaksoismurhaajaa nyrkillä ja toinen vanki, pakkolaitokseen eristetty, oli kumauttanut kerran kaksoismurhaajaa paistinpannulla takaraivoon. Kouvolan hovioikeus piti voimassa Riihimäen käräjäoikeuden Anderssonille pahoinpitelystä langettaman tuomion 30 päiväsakkoa eli yhteensä 180 euron sakot.

Anderssonin vetoaminen hätävarjeluun ja kaksoismurhaajan ”ainakin” 120 kilon painoon eivät menneet läpi. Eikä myöskään Anderssonin vaatimus, että valtion olisi pitänyt korvata hänelle 5 euron asianosaiskulut laillisine korkoineen.

Lähteet: Esitutkintapöytäkirja, tuomiot, MTV ja HS
Ei ole olemassa totuutta, on vain tulkintoja totuudesta
-Friedrich Nietzsche
Avatar
PoliisimestariSisu
Rico Tubbs
Viestit: 1255
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Who cares? Murhamies-rosmo pois muonavahvuudesta, taidan ottaa oluen tän kunniaksi. Vielä kun kaikelle muullekin paskasakille kävisi yhtä hassusti, niin olisi aivan vitun jepa.
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Meillä on äärimmäisen selkeä kuva koko tapahtumaketjusta surmaillan aikana. Enempää en asiaa voi kommentoida, koska edelleen on ihmisiä kuulematta, rikosylikomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista sanoi.
Rivien välistä luettuna poliisilla ei ole hajuakaan kuka on tappanut ja videokameroiden tallenteita ei ole saatu katsottua.
Sniffaaja
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja »

annaanna kirjoitti:sniffaaja on jäänyt kiinni
En liity Anderssoniin kohdistuneeseen henkirikokseen millään tavoin. Olen vain kokemusasiantuntija monessa eri asiassa.

Ihan suoraan sanottuna tämä osoite https://www.google.fi/maps/@60.298832,2 ... 312!8i6656

Ja Ari Hailio ei liity millään tavoin Anderssonin henkirikokseen :shock:
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.
Puhelinkortti
Jane Marple
Viestit: 1062
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti »

Marokonsoturi kirjoitti:
Meillä on äärimmäisen selkeä kuva koko tapahtumaketjusta surmaillan aikana. Enempää en asiaa voi kommentoida, koska edelleen on ihmisiä kuulematta, rikosylikomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista sanoi.
Rivien välistä luettuna poliisilla ei ole hajuakaan kuka on tappanut ja videokameroiden tallenteita ei ole saatu katsottua.
Juuri näin. Suljetuin ovin käsittelykin kertoo paljon. Tekijää ei ole saatu selville. Mielestäni näyttää yhä selvemmin siltä että Metsuri ei ole tekijä. KRP:n taktinen peli käynnissä. Puhelimia kuunnellaan ja ankara seuranta päällä...
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1498
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Tähän ketjuun on siirretty Volkan Ünsalin murhaa käsittelevästä ketjusta Raimo Anderssonin surmaan liittyvä keskustelu. Nimimerkki kakkosurpo aloitti ketjun, mutta nyt aloituksessa on myös sitä vanhempaa keskustelua. Toimii paremmin kun molemmilla henkirikoksilla on omat ketjunsa.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
Dope Boy
Axel Foley
Viestit: 2023
Liittynyt: To Marras 17, 2016 10:52 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Dope Boy »

Jos Huohvanainen todetaan aikanaan syylliseksi murhaan eikä tappoon niin elinkautinen voi hyvinkin olla kirjaimellisesti semmoinen, vai onko kenelläkään tietoa miten menetellään jos vanki on kuoleman sairas ja tuomiota on vielä lusittavana paljon?
"If you aim for a king, you better not miss"
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2904
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Koskisesta vielä on jäänyt mainitsematta eräs mieltymys.Aikanaan oli yleisesti tiedossa, että Kanaalikoskista ei nuorten venkuloiden kannattanut päästää tosissaankaan selän taakse, ainakaan jos tällä on kädessä purkki Niveaa...saattoi muuten tulla kanaali kipeäksi....
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Sniffaaja
Martin Riggs
Viestit: 608
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja »

SYLWAR kirjoitti:Koskisesta vielä on jäänyt mainitsematta eräs mieltymys.Aikanaan oli yleisesti tiedossa, että Kanaalikoskista ei nuorten venkuloiden kannattanut päästää tosissaankaan selän taakse, ainakaan jos tällä on kädessä purkki Niveaa...saattoi muuten tulla kanaali kipeäksi....
Sama juttu on Lauri Johanssonin kanssa. Kyseinen epeli on melkoinen sormettaja. Imetti rixussa monella, vaikka ei ollut edes velkaa jne. Kaikki pitkään vankilassa olleet ovat miesten raiskaajia. Sörkassa joskus vuonna 2007 kaksi vanhempaa vankia (toinen mustalainen) ottivat toisiltaan poskeen sisäpihalla vartijoiden katsellessa touhua vierestä.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.
tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja tötterö »

Olisko vankilat hyviä paikkoja ammattihoratsuille?
Valvotuissa oloissa jonossa pokia ja "palkka" juoksisi.
Ei tarvitsisi äijien raiskata keskenään toisiaan vaan pysyivät naisten maussa.
Kaikki voittaisi.

"Tänään sukkulaa venukseen ja huomenna taas aanukseen"
Jaguaari
Vic Mackey
Viestit: 1983
Liittynyt: Ti Elo 14, 2007 7:19 pm

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Jaguaari »

Luonto hoitaa. Mädät omenat ja mätisäkit poistaa toisiaan.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Raimo Anderssonin henkirikos 13-14.4.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kuvakaappaus MTV:n Rikospaikka -ohjelmasta 18.4.2018.
Kuvakaappaus MTV:n Rikospaikka -ohjelmasta 18.4.2018.
Jaatisen_Raimo.jpg (26.27 KiB) Katsottu 15692 kertaa
Raimo Jaatisen (nyk Andersson) haastattelu oli 45 minuuttia ohjelmassa 1.4.1998.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin