Veli-Tapani Virtanen; surmasi perheensä Vantaalla 1988

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Sipowicz
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Heinä 26, 2007 6:57 pm

Veli-Tapani Virtanen; surmasi perheensä Vantaalla 1988

Viesti Kirjoittaja Sipowicz »

Iältään parikymppinen Veli-Tapani Virtanen murhasi 1980-luvun lopulla pääkaupunkiseudulla isänsä, äitinsä ja pikkuveljensä. Hän lähti karkuun ulkomaille, mutta jäi nopeahkosti kiinni USA:ssa.
Virtanen istui kai seitsemisen vuotta, minkä jälkeen, joskus 1990-luvun puolessavälissä, hän lähti taas jenkkeihin ja jäi muistaakseni Floridassa kiinni petoksista.
Onko kenelläkään tietoa Virtasen myöhemmistä tekemisistä?

Otsikkoa monipuolistettu
-NILS-
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2618
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

Tuon ajan rikoslehdet kirjoittivat tapauksesta paljon. Tapahtui Vantaalla. Merkonomin koulutuksen lukion jälkeen käynyt poika, joka ei saanut ylioppilaskirjoituksia läpi, murhasi lukiota käyvän pikkuveljensä, sairaanhoitajana toimineen äitinsä ja toimitusjohtajana toimineen isänsä. Perheen miehet olivat ase- ja ampumaharrastajia. Kuuluu kaksois- ja kolmoismurhiin tämäkin.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Tämä on tapaus joka on säilynyt muistissa. Valitettavasti tästä ei löydy lähes täydestä PPK-kokoelmasta mitään. Myös tarvittavat rikoslehdet minulta uupuvat noilta vuosilta. Kyselin alan erikoisasiantuntijalta Doctor Lecteriltä, eikä häneltäkään löytynyt .

Hämärästi muistelisin, että joskus 90-luvulla tekijä sekaantui hämäriin autobisneksiin tms. verosotkuihin Jenkkiautojen tuonnin kanssa tms.

Toivottavasti jollakulla löytyisi tähän topikiin lisää tietoa.
Elias
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: To Elo 23, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja Elias »

Muistan tuolloin 80-luvun loppupuolella kuulleeni, että keskustelut tuossa perheessä käytiin ainoastaan huutamalla.

Nuorempi veli kuulema menestyi hyvin opinnoissaan ja surmaaja(Veli-Tapani) taas ei.
Heh heh sehän kuullostaa miltei sanaleikiltä: veli menestyi opinnoissaan, mutta Veli-Tapani taas ei.

No jokatapauksessa Veli-Tapani sai kuulla kunniansa siitä ettei opiskelu oikein sujunut, ja sitten jostain tällaisesta huutamalla käydystä keskustelusta suivaantuneena lahtasi (koko?) perheensä.
anneli1
Olivia Benson
Viestit: 727
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2007 12:30 pm

Viesti Kirjoittaja anneli1 »

Siis istui kolmesta henkirikoksesta vain seitsemisen vuotta, kylläpä vähällä pääsi! Vai `nuorena henkilönä tehty`-korttiko puri?

Tästä jäpikästä oli juttu joskus aikoja sitten Alibissa tai olisko ollut Rikospostissa. (Harmi, että mä olen hukannut ne kaikki lehdet)

Jos asuisi Suomessa, olisiko muuttanut nimensä?
Avatar
Kalle-Ville
Adrian Monk
Viestit: 2618
Liittynyt: To Tammi 17, 2008 5:48 pm

Viesti Kirjoittaja Kalle-Ville »

anneli1 kirjoitti:Siis istui kolmesta henkirikoksesta vain seitsemisen vuotta, kylläpä vähällä pääsi! Vai `nuorena henkilönä tehty`-korttiko puri?
Sai tuomion täyttä ymmärrystä vailla olevana eli alentuneesti syyntakeisena, ja tuolloin pääsi ns. vuosituomiolla sekä tuomiomaksimi yhdestä tekokokonaisuudesta oli tuolloin 15 vuotta, josta ekakertalaiselle lusittavaa puolet.
Suomen kansalaiset ovat muka tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia lain edessä, mutta toisilla meistä tätä tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta on jostakin syystä kuitenkin enemmän kuin muilla.
jannewee
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: La Marras 05, 2011 7:53 pm

Re: Veli-Tapani Virtanen

Viesti Kirjoittaja jannewee »

löytyy ruumiinavauspöytäkirjat ko.tapauksesta ja tällä hetkellä mies pyörii
ainakin Maunulassa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Veli-Tapani Virtanen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

EuroJR kirjoitti:Kyselin alan erikoisasiantuntijalta Doctor Lecteriltä, eikä häneltäkään löytynyt..


No jotain sentään... Perjantaina 29. tammikuuta 1988 Vantaan Vapaalassa, osoitteessa Sorvikuja 4 B tehty kolmoissurma/murha on ikään kuin unohtumaan päässyt - niin minulta kuin näemmä muiltakin rikosalaa seuraavilta harrastajilta. Google maps:n kautta löytyy kuva tuosta talosta parin vuoden takaa.

Vantaan juhannussurman aikoihin kesällä 2010 ajoin uteliaisuuttani noilla main, sillä juhannussurman uhrin että tekijän koti sijaitsee noin kilometrin päässä Virtasten jo suurelta osin edesmenneen perheen talosta.

Mutta mennään tuohon surma-aikaan. 21-vuotias Veli Virtanen ihaili USA:ta ja oli fanaattinen asehullu. Isänsä, 45-vuotias Pentti Kauko Johannes Virtanen oli toimitusjohtajana Tapaturmavakuutusten liitossa, osoitteessa Bulevardi 28. Kuriositeettina mainittakoot, että autona isällä oli Fiat Croma. Äiti, 47-vuotias Raili Aliina Virtanen oli ammatiltaan erikoissairaanhoitaja ja antoi työpanoksensa Myyrmäen terveyskeskuksessa - sehän sijaitsee muutaman kilometrin päässä Virtasten osoitteesta. Perheen kuopus oli 16-vuotias Vesa Juhani Virtanen. Hän oli koululainen. Veli Virtanen oli hänkin opiskelija käyden Helsingin Sturenkadulla sijaitsevaa kauppaopistoa Helsingin Sturenkadulla. Menossa oli viimeinen vuosi vakuutuslinjalla.
-Veli Virtaselle ei opiskelu maistunut ja tästä olikin sitten tullut eriasteista kränää perheessä. Veli oli vuonna 1987 päässyt Lontooseen kesätöihin erääseen meklaritoimistoon isänsä suhteilla ja tämän jälkeen oli opiskelu alkanut tökkiä. Etenkin isä oli vaatinut opintojen suorittamista loppuun ennen paluuta Lontooseen tai muualle töihin.

Veli palasi koulusta kello 12 ja pian kotiin tuli myös Vesa, joka sätti veljeään koulupinnariksi. Tästäkös Veli hermostui ja ampui Vesan tämän huoneessa kahdella laukauksella. Veli ei jäänyt katsomaan kuinka Vesan kävi, vaan sulki huoneen oven ja jäi odottamaan vanhempiaan. He tulivat kello 17 jälkeen. Ensin sisään tuli äiti kauppakassien kera ja sitten isä. Veli odotti kuinka he riisuivat päällysvaattensa ja alkoi sitten mitään sanomatta ampua heitä takkahuoneen ovelta. "En muista kumpaa ammuin ensin, mutta viimein aseen iskuri naksahti tyhjää". "Tämän jälkeen hain yläkerrasta lisää panoksia. Latasin aseen kuudella patruunalla ja menin takaisin alakertaan, jossa äiti ja isä makasivat kumpikin vatsallaan. Päättelin kuolinkorinasta, että kumpikin oli vielä hengissä."
-Etäisyyttä oli noin metri kun Veli ampui taas. Viimeiset kaksi laukausta hän muistaa tarkemmin, sillä ne hän ampui ns. niskalaukauksina. Kummallekin yksi ja se oli sitten siinä.

Surmien jälkeen Veli siivosi asunnon huolellisesti, etsi rahaa, mutta sitä ei ollut edes vanhempien lompakossa - vain pari luottokorttia. Illalla Veli liikuskeli eri puolilla Vantaata surma-ase - 357 Magnum - mukanaan. Seuraavana päivänä hän kävi isän työpaikalla haltuunsa saamilla avaimillaan. Siellä hän tapasi isän sihteerin joka kummasteli pojan poikkeamista talossa. Veli kertoi tuovansa/hakevansa joitain papereita ja kertoi, että "nyt on kotona kaikki hyvin".

Todettuaan rahavarojen niukkuuden Veli yritti maanantaina myydä isän autoa. Helsingin Kalliossa Wallininkujalla sijainneen Töölön Autokulman omistaja kummasteli kun poika myy kiiruulla 130000 markan autoa 85000 markalla. Hän soitti tutulle poliisille, joka tuli paikalle ja vei pojan mennessään. Kun omistajaan, isään, ei saatu yhteyttä, eikä autoa oltu ilmoitettu varastetuksi, Veli päästettiin menemään lauantaina iltapäivällä.

Illalla Veli soitti Finnairiin ja kysyi onko tänään vielä lähdössä Lontooseen lentoa. Saatuaan kielteisen vastauksen hän varasi lennon sunnuntaille. Tämän jälkeen Veli pyysi hyvinkääläisen kaverinsa kylään, kertoi tälle ampuneensa kaksi ihmistä kotonaan ja piilottaneensa ruumiit halkovajaan.
-Oliko se nyt illan aikana kun Veli kuitenkin kertoi, että hän surmasi sekä veljensä että vanhempansa. Hyvinkääläinen JN ei kuitenkaan kertonut asiasta eteenpäin. Ei edes silloinkaan kun luki surmista Helsingin Sanomista!

Sunnuntaina Veli sitten lensi Lontooseen ja edelleen ihailemaansa USA:han, josta soitti hänen automyyntiseikkailujaan tutkineelle poliisille, kertoen Sorvikujan surmatöistä.

Joko sitten omatunto tai rahojen vähyys alkoi painamaan mieltä, mutta vaihtoehtoina olivat joko itsemurha tai paluu Suomeen. Paluurahojen kysely konsulaatista ja konsulaatin tieto surmaajasta sekä näiden nimien yhdistäminen saivat aikaan kahden amerikkalaisen poliisin saapumisen konsulaattiin ja Veli Virtanen palasi Suomeen 12. helmikuuta. Hän sai syytteet kolmesta murhasta.
Virtanen_Veli.jpg
Virtanen_Veli.jpg (48 KiB) Katsottu 13278 kertaa
Vastattavaksi tuli myös Espanjassa puolitoista vuotta aiemmin tehty aseellinen uhkaus eräällä huoltoasemalla.

Lähdeainestona mm. Rikosposti 5/1988
EuroJR kirjoitti:Hämärästi muistelisin, että joskus 90-luvulla tekijä sekaantui hämäriin autobisneksiin tms. verosotkuihin Jenkkiautojen tuonnin kanssa tms.
Oikein muistit, sillä...

Suomalainen autokopla jäi kiinni Floridassa Venäjälle matkasi jopa viisisataa autoa vuodessa

Amerikkalaisviranomaiset ovat paljastaneet varastettujen autojen välitykseen erikoistuneen suomalaiskoplan Floridassa. Suomalaiskopla pyöritti toimintaansa pienestä Lake Worthin kaupungista käsin ja ehti kuljettaa vuodessa jopa 500 autoa Venäjän ja Viron markkinoille.
West Palm Beachin tulliviraston tutkijan John Sullivanin mukaan kyseessä on lajissaan laajamittaisin rikollisrengas pitkiin aikoihin.
Autojen lisäksi kopla välitti muun muassa veneitä, varaosia, aseita, huumausaineita ja työkaluja.
Koplan johtajaksi on nimetty suomussalmelainen Pauli Juntunen, 37. Kaksi muuta voimahahmoa ovat helsinkiläinen Veli Virtanen, 30, ja janakkalalainen Reijo Mörk, 40.
Juntunen pidätettiin maaliskuussa, mutta hän pääsi myöhemmin vapaaksi takuita vastaan ja poistui Yhdysvalloista. Virtanen ja Mörk sen sijaan ovat amerikkalaisviranomaisten huostassa.
Autokoplan selvittelyyn on osallistunut myös Suomen keskusrikospoliisi ja Interpol. Kaikkiaan pidätettyinä on 15 epäiltyä ja takavarikoituina on kolmisenkymmentä autoa, joiden arvo on noin 700000 dollaria.

Tullia hämättiin mädillä vuodilla
Suomen keskusrikospoliisi tutkii vain autoliigan Suomen haaraa. Kesäkuussa alkaneissa tutkimuksissa on tähän mennessä takavarikoitu kaksi amerikkalaista henkilöautoa.
Toinen autoista kuului Venäjällä työskentelevälle suomalaisdiplomaatille. Rikosylikomisario Pertti Lehtosen mukaan diplomaatti ei kuitenkaan ole sotkeutunut rikokseen. "Hän vain osti auton."
Venäjän kauppa on uutta Floridassa pitkään rehottaneessa varastettujen autojen salakuljetuksessa. Tähän asti autot on viety lähinnä Latinalaiseen-Amerikkaan, tosin hiljattain paljastui myös varastettujen amerikanrautojen rahtaus Puolaan.
Amerikkalaisviranomaisten mukaan suomalaiskopla palkkasi paikallisia rikollisia varastamaan autoja, jotka lähetettiin Suomen tai Viron kautta Venäjälle.
Suomalaiskopla onnistui hämäämään tulliviranomaisia kätkemällä varastetut autot mätiä eläinten vuotia täynnä oleviin kontteihin.
"Nämä kaverit olivat aika mielikuvituksekkaita. Jos tarkastajat avasivat kontit, he eivät viitsineet sietämättömän hajun vuoksi tutkia mitä siellä on", Sullivan kertoi.
HS 20.10.1996

Yksi pidätetyistä kuulusteluun poliisitalon räjähdyksestä
Suomen keskusrikospoliisi kaipaa kiinnijäänyttä Veli Virtasta kuulusteltavaksi myös kesän 1995 Pasilan poliisitalon autopommiräjähdykseen liittyvistä tapahtumista.
Pasilan räjähdyksen tutkinnan johtaja, rikosylikomisario Pertti Lehtonen krp:stä toivoo, että Virtasta päästäisiin kuulemaan vielä tänä vuonna.
"On mahdollista, että Virtanen karkotetaan Suomeen suorittamaan rangaistuksensa loppuun", Lehtonen sanoo. Autokoplan oikeuskäsittely on kuitenkin vielä Floridassa kesken.
Lehtosen mukaan Virtanen on yksi sivujuoni pommiräjähdyksen tutkinnassa.
Räjähdyksen aikaan Virtanen oli jo suorittanut loppuun tuomion kolmesta taposta. Vasta 21-vuotias Virtanen ampui 1988 vanhempansa ja pikkuveljensä, ja hänet tuomittiin 14 vuodeksi vankilaan. Ensikertalaisena Virtanen selvisi vähemmällä istumisella.
Pasilan pommiräjähdyksestä tuli aikoinaan useita yleisövihjeitä. Vihjeiden vinkkaajia on kannustanut myös sisäministeriön lupaama 100000 markan vihjepalkkio.
Virtasen kannoille yleisövihjeet eivät johtaneet. "Emme Virtasta niin kamalasti etsineet, kun tiesimme, että hän on Yhdysvalloissa tutkintavankeudessa", Lehtonen sanoo.

HS 20.10.1996

Veli Virtanen oli vankilassa kolmesta henkirikoksesta käytännössä vain muutaman vuoden, sillä jo vuonna 1995 hän puuhasteli USA:ssa "ajoneuvobisneksen" parissa.
"Räjähdyksen aikaan Virtanen oli jo suorittanut loppuun tuomion kolmesta taposta". Poliisitalo räjäytettiin elokuun lopulla (24.pv?) 1995.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Veli-Tapani Virtanen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Veli Virtasen tekemä perhesurma askarruttaa siltäkin osin, että kuten jo aiemmin mainittiin, niin Virtasten perheessä keskusteltiin huutamalla ja tuo sama seikka "isoilla kirjaimilla keskustelu", mainittiin myös Rikospostin artikkelissa. Mikä syynä moiseen huutamiseen - ikään kuin jokainen olisi ollut kuuro - sitten oli syynä?
-Mainittiin, että Veli ei jaksanut opiskella. Kyseessä tuskin oli mikään energiajuomilla paikattava väsymys, eikä ehken laiskuuskaan, vaan - kuten oletan - "kaikki tapahtuu liian hitaasti" mielikuva.

Veli oli kesätöissä Lontoossa 1987 ja artikkelin mukaan sen jälkeen hän passivoitui opiskeluun. Ehkä hän halusi olla jo valmis meklari sekä tehdä vitusti ja _heti_ rahaa arvopapereilla. Tuolloinhan elettiin Suomessa ennenäkemätöntä buumia. Oli aika jolloin "puut kasvoivat taivaaseen", jokainen voisi rikastua myymällä arvopapereita ja osakkeita sekä obligaatioita toisilleen. Oli alkanut ikuisen kasvun aika. Syntyi ns. juppibuumi ja silloin piti menestyä. Kukaan ei halunnut olla tekemisissä häviäjien kanssa.

Veli Virtanen halusi kenties mukaan tuohon menestyjien joukkoon. Eikä häntä siitä voi moittia - kukapa nuori mies ei olisi halunnut uutta 3-sarjan BMW:tä, liituraitapukua ja auto/matkapuhelinta. Ehkä kokemansa Lontoossa oli jotain niin suurta, että Suomen pienet ympyrät ja mahdollisuus loisteliaaseen elämään suuressa maailmassa - ja vielä se USA:n varaukseton ihailu - tekivät hänet malttamattomaksi omaisuuden saannin suhteen. Vanhemmilla ei miljoonia ollut - ja surmien jälkeen meni kait se perimysoikeuskin - joten sitä kautta ei asia nopeasti etenisi.

Mutta tuohon huutamiseen keskustelun ainoana muotona. Toki huutamista ja esineiden särkemistä ynnä ovien paiskomista tapahtuu kaikissa perheissä, (pl Lecterin ja maahanmuuttajien perheet) mutta miksi huudettiin? Vanhempien odotukset lapsien suhteen ovat toisinaan kohtuuttoman korkealla. Luodaan onnistumisen paineita ja niihin vastaaminen sekä niiden kanssa eläminen käy ylivoimaiseksi, jolloin patoutunut paha olo purkautuu mm. huutamisena. Oletan, että perheen isä, joka oli toimitusjohtaja jo mainitussa liitossa (liitto on edelleen olemassa ja yhä samassa osoitteessa) vaati lapsiltaan paljon. Ylioppilaslakin saaminen oli tietysti vähintä, mutta opiskelut sen jälkeen itsestäänselvyys nekin.
-Kyllähän perheessä harrastettiinkin; aseharrastus yhdisti perheen miesväkeä, mutta koitui lopulta isän ja veljen kohtaloksi. Suurin osa henkirikoksista tehdään luvallisella aseella. Toki jos ei asetta olisi ollut saatavilla, niin ehkä tämä perhesurma olisi jäänyt tekemättä...?

Virtanen passitettiin huhtikuussa 1988 mt-tutkimukseen. Tuomiolauselmasta ja muusta tapaukseen liittyvästä uutisoinnista myöhemmin.

Tämän perhesurman "verrokkina" pidän ns. Vaalan perhesurmaa. Joulukuussa 2000 veljeskatraan keskimmäinen surmasi ampumalla isän ja kaksi veljeään sekä haavoitti äitiä. Tekijä sai maksimituomion kolmesta taposta, 15 vuotta, mutta ensikertalaisena tuomio puolittui ja nuorena rikoksentekijänä (18 v) hän istui koko tuomiosta noin kolmasosan ja vapautui alle viidessä vuodessa.

"Nuorena se on vitsa väännettävä, ase ladattava ja perhe surmattava, niin johan sitä on kaksvitosena vapaa niin vankilasta kuin kaikista perhejuhlien noloista tilanteista, eikä kukaan aseta mitään vitun vaatimuksia että kuinka pitää elää, millaista työtä tehdä ja miksei sinulla jo tyttöystävää ole ja koskas sitä ja koskas tätä."
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Veli-Tapani Virtanen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tarkennettakoot vielä tuota kolmoissurman tuomiota. Syyttäjä vaati Virtaselle elinkautista taposta sekä kahdesta murhasta. Vastaja kiisti murhat, mutta myönsi, että oli syyllistynyt kolmeen tappoon.

Syyttäjä perusteli kahta murhaa sillä, että Virtasella oli ollut aikaa kolme tuntia odottaa vanhempiaan ja miettiä näiden surmaamista kun hän oli ensin surmannut veljensä. Virtasella olisi näin ollen ollut aikaa perua surmaamisaikomus sekä poistua talosta. Hän kuitenkin oli käyttänyt tuon ajan odottamiseen ja siihen harkintaan, että missä ja miten hän tulee toteuttamaan vanhempiensa surmaamisen. Syyttäjän mielestä teot olivat tehty erityistä julmuutta ja raakuutta osoittaen.

Vastaajan puolustus toi kuitenkin esiin seikan, ettei Virtanen ajatellut tuona aikana vanhempiensa surmaamista, eikä kotona ilmeeent riidat ja moittimiset olleet motiivina surmaamisille, vaan vanhempien surmaaminen on tapahtunut voimakkaassa veljen surmaamisesta aiheutuneessa shokkitilassa.

Päätöksessään 27. lokakuuta 1988 Vantaan kihlakunnanoikeus katsoi, että vanhempien surmat oli tehty täydessä ymmärryksessä vailla harkintaa eikä Virtasella ollut tarkoitus aiheuttaa heille erityistä kärsimystä, joten Virtanen sai tuomion kolmesta taposta. Kustakin 10 vuotta vankeutta ja tuomiot yhdistettynä alennusautomaatti arpoi hälle 14 vuoden kakun.

Vesa Virtanen kuoli päähän ja vartaloon osuneisiin luoteihin. Pentti Virtanen haavoittui vartaloon osuneesta luodista ja kuoli vartaloon että niskaan ammuttuun laukaukseen. Nämä jälkimmäiset ammuttiin aseen uudelleen panostamisen jälkeen.

Raili Virtanen haavoittui rintaan ammutusta laukauksesta ja kuoli kerran vartaloon ja kerran niskaan ammuttujen laukausten johdosta. Surma-ase oli käyty panostamassa uudelleen ensimmäisen ammutun laukaksen jälkeen, vert. isän ampuminen.

Mitä näihin kolmoissurmiin tulee, niin kovasti käytäntö vaihtelee; Porvoon mäkkärisurmaaja sai niin ikään tuomion kolmesta taposta, Kinnulan ravintolasurmassa (käräjäoikeuden) tuomio tuli yhdestä taposta ja kahdesta murhasta. Helsingin ampumaratasurmissa tuomio tuli kolmesta taposta (plus kolmesta tapon yrityksestä), Lahden pizzeria-ammuskelussa tuomiot tulivat kolmesta murhasta, Liperin kolmoissurmassa tekijät tuomittiin kolmesta murhasta, kuin myös Oulussa vuonna 2004 tehdyssä kolmoissurmassa.
-Toki jokainen tapaus on omansa, mutta jo muutaman minuutin viive surmien välillä on johtanut toisen ja kolmannen henkirikoksen osalta murhasyytteeseen ja toisinaan jopa tuomioon murhasta. Tuomioon vaikuttaa myös tekojen raakuus.

Virtasen surmatuomiot oli lusittu viimeistään kesällä 1995. Autovarkaus-, salakuljetus- ja petosvyyhden tuomiota en tiedä, mutta jonkun (ehken tämän) tuomion ehdonalainen alkoi elokuussa 2003 päättyäkseen siitä kolmen vuoden kuluttua.
- Eivät nämä autobisnekset kait mitään kultakaivoksia olleet saati rahaa niistä olisi jemmaan jäänyt, sillä tuskin varoissaan oleva henkilö näpistelisi muutaman kympin edestä elintarvikkeita, sukkia ja pelejä kuten kohdallaan kävi. Niiden takia se ehdonalainen sitten menetettiin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: Veli-Tapani Virtanen

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Itse en usko, että isän huutaminen tai kovat vaatimukset ovat teon takana, vaan enemmänkin ehkä tekijän oma persoona ja kenties kateus veljeä kohtaan, velihän surmattiin ensin. Vanhemmat oli sitten pakko tappaa, kun tulivat kotiin veljen jälkeen. Häijy teko kuitenkin ja ihmiseltä, joka oli taloudellisessa mielessä saanut paljon enemmän kuin useimmat rikolliset, ja jolla oli useimpia rikollisia enemmän mahdollisuuksia. Oli tietysti ikävää, jos isä joskus korotti ääntään, mutta ei se missään tapauksessa ainut selittävä tekijä ole, olihan tekijä jo aikuinen mies tämän tehdessään.

Kuusjärven tapauksessa mielestäni oli kyse tekijän perheen ongelmista (eristäytyminen, puhumattomuus, perheenjäsenten etäiset välit) sekä tekijän erikoisesta ajatusmaailmasta, mutta siinä tapauksessa tekijä ei syyllistynyt rikoksiin perheensä surmaamisen jälkeen. Virtasen rikollisen uran jatkuminen voi viitata psykopatiaan.
Martti Kyttä
Remington Steele
Viestit: 216
Liittynyt: La Helmi 22, 2014 1:07 pm

Re: Veli-Tapani Virtanen; surmasi perheensä Vantaalla 1988

Viesti Kirjoittaja Martti Kyttä »

Alibissa 12/96 vähälle huomiolle jääneen kolmoissurmaaja Veli Virtasen myöhemmistä vaiheista.

Kokonaisuudessaan aika outo artikkeli muutoinkin kuin puutteellisen skannauksen takia.

Teppo Rauman taustatyö varsin puutteellista, mainitsee kolmoissurman tapahtuneen 1986 ja muutenkin mitäänsanomatonta tekstiä näinkin lyhyeksi jutuksi.

Vain kuvatekstissä on spekulaatiota Veli Virtasen osallisuudesta Pasilan poliisitalon räjäytykseen, oliko hänellä kuitenkaan osuutta asiaan?

Kuva
Kuva
Ei ole olemassa totuutta, on vain tulkintoja totuudesta
-Friedrich Nietzsche
Äitylit-Oulu
Poliisikoira Rex
Viestit: 287
Liittynyt: Ti Tammi 02, 2018 6:36 am

Re: Veli-Tapani Virtanen; surmasi perheensä Vantaalla 1988

Viesti Kirjoittaja Äitylit-Oulu »

Kenelläkään tietoa paljonko Virtanen ja Mörk saivat tuosta rikoscasesta? Nykylinjalla olisi tullut joka osavaltiossa vähintään 15 vuoden tuomio pelkästään noista autovarkauksista+sitten nuo muut konnuudet.Yhdysvalloissa on ollut perinteisesti kova linja autovarkauksia kohtaan. Tulee varmaan ajalta kun hevosvarkaat hirtettiin. :D

Reijö Mörk löytyy facebookista https://www.facebook.com/people/Reijo-M ... 4768815070
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Veli-Tapani Virtanen; surmasi perheensä Vantaalla 1988

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Colt Python .357 oli tekoväline.

Oisko tosiaan pasilan pommimies ollu tämä Virtanen?
Kahvit siitä :mrgreen:
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8387
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Veli-Tapani Virtanen; surmasi perheensä Vantaalla 1988

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Iltalehti 28.10.1988
Virtanen.jpg
Virtanen.jpg (314.13 KiB) Katsottu 1791 kertaa
Virtanen2.jpg
Virtanen2.jpg (297.11 KiB) Katsottu 1791 kertaa
Vastaa Viestiin