Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä kohta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2099
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Su Touko 27, 2018 9:57 am

Kannattas tulppaaninpurijan hakee niitä esikuvia lähempää Suomesta mutta ei kai vierasmaalaiselta voi liikaa odottaa. Miten ois hiljainen maanalainen toiminta, yhteyksien luominen ja todellinen aktivisimi? Se vastapuoli vetää turpaan joten ei siinä Intian opit auta. Tosin toimannan tarkoitus on somepaistattelu eikä isänmaan asia. Paljonko noissa porukoissa mahtaa olla vaikkapa aktiivisia reserviläisiä?

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2454
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » To Kesä 21, 2018 5:49 pm

Panu Huuhtasen rahankeräysrikos on hyvä esimerkki siitä, miten poliisi ja pahimmillaan syyttäjä jahtaavat mielivaltaisesti näitä tiettyjä tahoja.

Panu Huuhtanen oli vuokrannut soppatykin ja jakanut ruokaa ilmaiseksi. Oli julkaissut myös oman tilinumeronsa Facebookissa. Poliisi oli syyttänyt Panua törkeästä rahankeräysrikoksesta.

Kokonaissummaksi kerääntyi 340€:a. Poliisi yhdessä syyttäjän kanssa oli tämän summan perusteella syyttänyt Panua törkeästä rahankeräysrikoksesta ja takavarikoinut rahat, vaikka mitään sen kummempaa tutkintaa rahojen alkuperästä ei ollut tehty. Syytteen piti mennä läpi käräjillä läpihuutojuttuna.

Vasta oikeudessa paljastui, että Panu itse oli tallettanut omalle tililleen 30€:a. Poliisi oli siis takavarikoinut Panun itse tallettamansa rahat tililtä. Sen lisäksi oli Panun kaveri tallettanut 210€:a. Lopulta syyttäjä joutui toteamaan kuin korkeintaan n. 100€:n summa saattaisi liittyä rahankeräysrikokseen ja siitä voisi mahdollisesti tuomita joko lievään rahankeräysrikokseen tai mitään rikosta ei ollut tapahtunut. Syyttäjä perusti syytteen alusta lähtien siihen olettamukseen, että Facebookissa jaettu tilinumero olisi johtanut kaikkiin lahjoituksiin.

Suomessa on vasta alle vuosi sitten tullut päätös toisesta tapauksesta, jossa Aleksi Valavuori syyllistyi lievään rahankeräysrikokseen kerättyään 4000€:a. Tästä tapauksesta joskus aiemmin puhuttiin, ettei ollut täysin selvää minne rahat menivät.
Käräjäoikeuden mukaan Valavuori olisi tarvinnut luvan rahankeräykseen, jonka hän viime talvena järjesti Venezuelan hiihtäjän Adrian Solanon saamiseksi mukaan Lahden MM-kisoihin. Rahaa lahjoitettiin keräykseen runsaat 4 000 euroa.

Lahjoittajille oli käräjäoikeuden mukaan kuitenkin selvää, mihin rahaa kerättiin. Kerätyt varat myös käytettiin ilmoitettuun tarkoitukseen.

Käräjäoikeuden mukaan Valavuori ei tavoitellut omaa hyötyä eikä aiheuttanut vahinkoa teollaan. Näin ollen teko oli käräjäoikeuden mukaan kokonaisuutena arvostellen vähäinen.

https://www.is.fi/maastohiihto/art-2000005456949.html
Panu keräsi rahaa jakaakseen ilmaista ruokaa köyhille suomalaisille, niin häntä syytettiin hetimiten törkeästä rahankeräysrikoksesta.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2099
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » To Kesä 21, 2018 6:29 pm

Moni suomalainen tietää että kun on rahasta kyse niin parempi on pitää mahdollisimman pientä ääntä, jollei muuten niin verottajan takia. Jos tarkoitus on kerätä rahaa toimintaan niin miksei sitä sitten voi tehdä kunnolla, luvat kuntoon jne. tai sitten hoitaa diskreetisti tiskin alta. Eipä tuossa tapauksessakaan ole mitään suurempaa draamaa.

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5335
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja annaanna » To Kesä 21, 2018 6:32 pm

Ei tuosta mitään oikeuden päätöstä ole olemassa vielä!

Sehän kävi heti selväksi tuon Panun striimiltä. Tuomari oli kertonut varaavansa aikaa jollakin perusteella. Miksi turinoit päätöksestä?

Miksei tämä Panu hakenut lupaa?

Oli siis syyttäjä jutun nostanut. Syytekynnys ylittynyt.Oliko satunnainen syyttäjä sellainen kansallismiälisiä mielivaltaisesti hupinaan vainoavaa sorttia? Epäily ollut rikollisesti hankitusta hyödystä, hyvä että on takavarikoitu kunnes tilanne selviää. Noin siinä on toimittava. Aina ja kaikkialla.

Hitto, jos tämä Panu on soppansa kavereilleen syöttänyt ja kerjännyt sitten hyväsydämellisiltä, vähävaraisten ihmisten ahdingon ymmärtäviltä ihmisiltä rahaa syöminkien kuluihin.

Erittäin outo tapa tarjota ilmaiseksi ruokaa, maksattaa lasku muilla.

Hänen onnekseen ei sitten olleet ihmiset tätä kerran tapahtunutta köyhien rokallaruokintaa tukeneet rahallisesti.
putsari kirjoitti:
Ti Loka 01, 2019 2:10 am
Muutenkin suurin osa musuista käyttäytyy ihan hyvin ja asiallisesti, islamistivouhkat on ihan erikseen.

Sverdlov
Sammakkoprofessori
Viestit: 489
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Pe Kesä 22, 2018 1:56 pm

annaanna kirjoitti:


Erittäin outo tapa tarjota ilmaiseksi ruokaa, maksattaa lasku muilla.
Heh-heh, siehä sälli oot! Silmät auki!!!
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2454
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Su Kesä 24, 2018 4:59 pm

ReissuLasse kirjoitti:Moni suomalainen tietää että kun on rahasta kyse niin parempi on pitää mahdollisimman pientä ääntä, jollei muuten niin verottajan takia. Jos tarkoitus on kerätä rahaa toimintaan niin miksei sitä sitten voi tehdä kunnolla, luvat kuntoon jne. tai sitten hoitaa diskreetisti tiskin alta. Eipä tuossa tapauksessakaan ole mitään suurempaa draamaa.
Edelleen on tässä sen verran draamaa, ettei poliisi ollut millään tavalla tutkinut mistä rahat olivat tulleet. Oli vain syyttänyt hetimiten törkeästä rahankeräyksestä muutaman satasen takia. Panu olisi voinut tallettaa koko summan itse omalle tililleen ja poliisi yhdessä syyttäjän kanssa olisi nostanut syytteen törkeästä rahankeräysrikoksesta, joka olisi mennyt sellaisenaan käräjille.

Toisessa ennakkotapauksessa edes 4000€:n keräys ei tuonut muuta kuin syytteen lievästä rahankeräysrikoksesta.
Rahankeräyslupahakemusten käsittelyaika on keskimäärin 2-4 kuukautta. Tämä on hyvä huomioida jo hakemusta jätettäessä. Tee hakemus riittävän ajoissa ja huolellisesti.

https://www.arpajaishallinto.fi/rahanke ... eraysluvat
Yksityinen ihminen ei voi saada rahankeräyslupaa. Kyseessä pitää olla rekisteröity yhteisö tai säätiö, myös rekisteröimätön yhteisö voi saada luvan. Ratkaisevaa luvan saamisessa on toiminnan tarkoitus – eli yleishyödyllisyys.

https://yle.fi/uutiset/3-9368821
Tässä mielessä on mielenkiintoista millä tavalla yksityinen henkilö voi kerätä rahaa mm. Jessikka Aron keräämä 30.000$ joukkorahoituksella.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2099
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Su Kesä 24, 2018 5:28 pm

No oliko pakko ylipäätään pyytää rahaa, eikö mies työtuloillaan nyt tykillisen soppaa tee. Kyseessä sentään myötisjengin paras idea tähän asti, joten mikä estää jatkamasta? Unohtakaa nyt se some ja siellä pelleily.

Avatar
NorthernDarkness
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 929
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » Ma Kesä 25, 2018 12:08 pm

Mites se tämä rahakeräyshomma sitten oikein menee? Onko se siittä tavasta kiinni millä hommaat lahjotuksia? Jos laittasit vaikka streamin youtubeen tai twitchiin ja sinne donate-nappi niinkuin kaikilla melkein on niin ei kai siihen ainakaan lupaa tarvitse vaikka siellä on ruudussa sekin että mihin lahjoitukset käytetään...Soppatykki-striimiä vain tulille Panullekkin!
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2099
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ma Kesä 25, 2018 2:23 pm

NorthernDarkness kirjoitti:Mites se tämä rahakeräyshomma sitten oikein menee? Onko se siittä tavasta kiinni millä hommaat lahjotuksia? Jos laittasit vaikka streamin youtubeen tai twitchiin ja sinne donate-nappi niinkuin kaikilla melkein on niin ei kai siihen ainakaan lupaa tarvitse vaikka siellä on ruudussa sekin että mihin lahjoitukset käytetään...Soppatykki-striimiä vain tulille Panullekkin!
Ja kylkeen vielä vaikka paypal osoite. Onnistuu mainiosti ilman lupia, poliisia ja verottajaa. Tietty homman kusee se striimin sisältö, josta joku mielensä pahoittaa ja viranomaisten mielenkiinnon turhaan herättää.
Sitä rahaa voi pyytää myös laittamalla lakin kiertämään kun sitä soppaa jakaa.

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2454
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Pe Kesä 29, 2018 12:45 am

Nyt on menossa Junes Lokan syyte käräjille. Tekstitti kuuluisan ranskalaismiehen puheen. Alunperin ranskalaismiestä ei syytetty mistään(!), vaan ainoastaan Junes Lokkaa syytettiin videon tekstittämisestä. Syytteiden tekijänä on kuulemma vihapuhepoliisipäällikön paikalta erotettu Fobba Forss.

Morsevideosta ei nostettu syytettä, mutta viittomakielellä esitetystä videosta nostettiin syyte. Sen lisäksi on tietysti kaikista muistakin videoista nostettu syyte.

Muistelen kuinka ranskalaismiestä olisi myöhemmin syytetty puheesta, mutta tämä tapahtui tietääkseni kuukausia sen jälkeen, kuin Junes Lokkaa kuulusteltiin 3 päivää videon tekstittämisestä. Sen lisäksi kuulusteltiin kylttirikoksesta. Jos kirjoittaa "Opetelkaa uimaan"-kyltin, niin silloin olet kansan kiihottamisesta epäiltynä poliisikuulustelussa. Tuokin lause oli otettu Arja Alholta, mutta ei näy samat säännöt pätevän poliitikkoihin.

Avatar
Tackleberry
Columbo
Viestit: 2336
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Pe Kesä 29, 2018 3:43 pm

Marokkolainen tekstitti ranskalaisen videon... sellaisia kansallismielisiä uutisia tällä kertaa.
Kardemumma kirjoitti:Et kai tosissasi usko sen mielisairaan rouvan saaneen enemmän ääniä kuin Trumpin joka pääsi valtaan?

Sverdlov
Sammakkoprofessori
Viestit: 489
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja Sverdlov » Pe Kesä 29, 2018 4:10 pm

Tackleberry kirjoitti:Marokkolainen tekstitti ranskalaisen videon... sellaisia kansallismielisiä uutisia tällä kertaa.
Eihän se tekstittäminen uutinen ollut, vaan se että siitä joutuu oikeuteen syystä josta TV-yhtiö ei joudu. No, taitaa olla turha sinulle näitä selittää.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

putsari
Hercule Poirot
Viestit: 2128
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja putsari » Pe Kesä 29, 2018 11:46 pm

Sverdlov kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti:Marokkolainen tekstitti ranskalaisen videon... sellaisia kansallismielisiä uutisia tällä kertaa.
Eihän se tekstittäminen uutinen ollut, vaan se että siitä joutuu oikeuteen syystä josta TV-yhtiö ei joudu. No, taitaa olla turha sinulle näitä selittää.

Mutta mitä markokkolaiset ja ranskalaiset kuuluvat suomalaisia kansallismielisiä koskevaan ketjuun?
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

ReissuLasse
Hercule Poirot
Viestit: 2099
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » La Kesä 30, 2018 9:53 am

Koskahan basaarin tuliainen tekee tuubivideot:"juhannussauna, näin lähtee kuskusin jämät taleban parrasta", "terveiset töistä", "terveiset kertausharjoituksista", "joulukinkun paistoa"...

holmesin haamu
Columbo
Viestit: 2454
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisin ja poliitikkojen mielivalta kansallismielisiä k

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » La Kesä 30, 2018 9:26 pm

Junes Lokan videossa oli tosiaan koomista, että vihapuhepoliisin johto käyttää omatoimisesti aikaansa tehtaillessa sopiviksi katsotuista asioista rikosilmoituksia, kuten videon tekstittämisestä. En tiedä oliko aiempi kylttikin "Opetelkaa uimaan", josta Lokkaa kuullusteltiin samassa yhteydessä niin vihapuhepoliisin johtajan Fobba Forssin aikaansaannosta. Toisekseen Foballe ei tullut missään vaiheessa mieleen tehdä rikosilmoitusta puheen puhujasta ranskalaismiehestä, vaan ainoastaan videon tekstittäjästä.

Vaikuttaakin siltä kuin vihapuhepoliisin johto tietoisesti katsoisi läpi sormien maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden rikoksia. Tämä sama ilmiö näkyy väistämättä koko poliisityössä. He keskittävät huomionsa ainoastaan kantasuomalaisiin ns. vihapuhujiin, jotka tuovat julki asioita, josta ei saisi julkisesti puhua. Yrittävät keinolla millä tahansa saada rikosilmoituksen aikaiseksi. Ilmiö jonka luulisi huolestuttavan laajemminkin suomalaisia ja osoittavan miten naurettavista asioista on lopulta kyse ns. "vihapuheessa".

Vastaa Viestiin