Varkauden omakotitalopalo - tutkitaan nyt tuhotyönä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Dinker
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Varkauden omakotitalopalo - tutkitaan nyt tuhotyönä

Viesti Kirjoittaja Dinker »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005772528.html
Pariskunnan ja epäiltyjen välillä oli jonkinlaista riitaa.
Varkaudessa omakotitalossa perjantain vastaisena yönä syttynyttä tulipaloa tutkitaan nyt tuhotyönä.

Talossa oli syttymishetkellä kaksi henkilöä, mies ja nainen. He pääsivät kuitenkin ajoissa pois, kun naapuri huomasi seinän olevan tulessa. Seinä mustui noin neljän metrin korkeuteen saakka, mutta tulen leviäminen räystään alle ehdittiin estää.

Poliisi pidätti jo aiemmin epäiltynä naisen ja kaksi miestä. He ovat edelleen pidätettyinä ja heitä on kuulusteltu alustavasti. Rikoskomisario Harri Pöysti Itä-Suomen poliisista kertoo, että ilmeisesti epäillyillä ja talossa olleilla oli käynnissä jonkinlainen riita.

Vaikka talossa oli syttymishetkellä kaksi henkilöä, tapausta ei tutkita tapon yrityksenä.

– Ainakaan vielä. Nimike voi vielä tarkentua. Ihmiset on kyllä asetettu tässä vaaralle alttiiksi. Ei se paljosta ollut vaille, että tulipalo olisi päässyt leviämään räystään alle ja ullakkotiloihin. Silloinhan se olisi ollut huomattavasti vakavampi juttu, kertoo rikosylikonstaapeli Harri Räsänen.

Epäiltyjen kuulustelua jatketaan viikonlopun aikana.

Poliisi epäilee, että Varkaudessa sijaitsevan omakotitalon seinä sytytettiin tuleen palavalla nesteellä perjantaina kello 2.20 aikaan yöllä.

Aiemmin tapausta tutkittiin tuhotyön yrityksenä, koska palo ei levinnyt talon rakenteisiin. Seinä kuitenkin mustui sen verran paljon, että nimikettä muutettiin yrityksestä tuhotyöksi.
Pirhonen
Olivia Benson
Viestit: 734
Liittynyt: Su Joulu 14, 2008 5:52 pm

Re: Varkauden omakotitalopalo - tutkitaan nyt tuhotyönä

Viesti Kirjoittaja Pirhonen »

Kaiken järjen mukaan tätä pitäisi tutkia kahtena murhan yrityksenä, mutta normimeininki että rikollisten päätä vain silitellään.
Avatar
Dinker
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Varkauden omakotitalopalo - tutkitaan nyt tuhotyönä

Viesti Kirjoittaja Dinker »

Mä myös kiinnitin huomion tuohon, ettei tutkittaisi tapon yrityksenä. Nimike tosin voi vielä muuttua.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17207
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Varkauden omakotitalopalo - tutkitaan nyt tuhotyönä

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tämä juttu olisi jo pitänyt olla oikeudessa, vaan kuivuiko kokoon? Uutisia siitä, että tuhotyötä yritettiin on netti täynnä, mutta mitä sen jälkeen? Vain tämä uutinen löytyi:
Varkauden tulipaloa tutkitaan tuhotyönä, epäillyt määrättiin matkustuskieltoon

Omakotitalon seinä sytytettiin tuleen perjantaina aamuyöllä Varkauden Könönpellossa.

Varkauden Könönpellossa Ahmakadulla oli perjantaina 27.7. tahallaan sytytetyksi epäilty tulipalo.

Varkauden tuhotyöstä epäillyt kolme henkilöä on vapautettu. He ovat kuitenkin matkustuskiellossa.

Kaksikerroksisen omakotitalon puuseinä sytytettiin tuleen perjantaina aamuyöllä Varkaudessa Ahmakadulla. Talon seinä oli ilmeisesti sytytetty tuleen palavalla nesteellä.

Naapuri huomasi palon ja sammutti sen yhdessä talon asukkaiden kanssa. Pelastuslaitoksen mukaan palo ehti polttaa hieman talon seinää ja pihaa hyvin pieneltä alueelta.

Poliisi pidätti epäiltyinä naisen ja kaksi miestä. Rikoskomisario Harri Pöystin mukaan epäillyillä ei ole rikostaustaa. He eivät myöskään Pöystin mukaan pysty vaikuttamaan esitutkintaan, joten heitä ei esitetty vangittaviksi.

Rikosnimike on muuttunut tuhotyön yrityksestä tuhotyöksi, sillä talo syttyi palamaan ja sen sisällä ihmisiä. Talossa oli palon syttyessä pariskunta ja pari koiraa. Naapurin mukaan paikalta oli palon syttymisen jälkeen poistunut tumma farmarimallinen henkilöauto.

Pöystin mukaan kuulusteluissa kävi ilmi, että ainakin yksi epäillyistä tuntee jonkun talon asukkaista. Heillä on ollut ilmeisesti keskenään jonkinlaisia erimielisyyksiä. Enempää motiivista ei voi tällä hetkellä kertoa, Pöysti sanoo.
YLE
30.7.2018 klo 14:36
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11796
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Varkauden omakotitalopalo - tutkitaan nyt tuhotyönä

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Joku paikallinen voisi tosiaan kertoa. Miksi tämä minusta vaikuttaa vakavammalle rikokselle kuin tuhotyö? Ihmisiä kun kuolee tulipaloissa ihan avittamattakin.

Tuhotyöstä ei kyllä saa juuri mitään, vaikka olisi tuomittukin. Rangaistusasteikko sama kuin liikennetuhotyössä ja siitähän ei ainakaan Loimaan seudulla allahista sekaisin mennyt vapaamatkustaja saanut kuin vähän ehdollista, kun pätevä bussikuski (jolle Sale ei osta Jopoa kuin Valtterille) sai estettyä nokkakolarin ja mahdollisen joukkosurman:
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... &start=120
Varkauden tulipaloa tutkitaan tuhotyönä, epäillyt määrättiin matkustuskieltoon
Ja sitten haukutaan, että rikolliset olisivat työttömiä, kun nämäkin olivat varmaan urakkatöissä, vaikka ei ihan putkeen mennytkään?! Reppuhommat joutuivat ainakin hetkeksi jättämään ja vaikeuttaa tuo matkustuskielto vähän yötöitäkin, tiedä sitten kauan oli voimassa?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Vastaa Viestiin