Staffan Sevónin murha Sipoossa 23.7.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Jaakko Terävä
Harjunpää
Viestit: 342
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä »

Aika moni minfolainen on jo juuttunut ja luutunut käsitykseensä. Tässä ikään kuin virkistävää näkökulmaa ( ja osin jatkoa ) yhteen aiempaan monisanaiseen kirjoitukseeni tässä ketjussa.

Koko tässä ketjussa oleva kahden väkivaltaisen kuoleman aiheuttanut juttu on etukäteen käsikirjoitettu. Se on kaksiosainen lavastus.

Kas tässä: aseisiin ja armeijaan mieltyneen Kasarmikadun miehen kuultiin puhuvan vähän ilkeitä Sipoon miehestä kun rahatalo Ilmarisella ei ihan kaikki mennyt kuten kaavailtu oli. Niinpä Kasarmikadun miehelle syötettiin jatkuvasti täyttä höpöhöpöä Sipoon miehen tekemisistä ja asenteista. Kasarmikadun miehen mitta tuli täyteen. Hän lähti ja tappoi.

Juuri noin asia suunniteltiin.

Muutaman rahan ja vallan tosi vaikutusvaltaisen miehen käsikirjoitukseen kuului poliisi ja muu väkivaltakoneisto. Muutama poliisi tiesi koko ajan Sipoon miehen murhaajan. Totta kai, kun koko geissi oli käsikirjoitettu ja suunniteltu. Poliisi rymisti Kasarmikadulla sisään ja yksi poliiseista ampui läheltä Kasarmikadun miehen tämän omalla aseella. Aivan kuin Jack Ruby Lee Harvey Oswaldin. Tuokin oli käsikirjoitettu. ( Tosin tuossa 1960-luvun tapauksessa ase oli joko Rubyn itsensä tai FBI:n tai muun suunnittelukoneiston ).

Tämän koko kaksiosaisen keissin tarkoitus oli olla mahdollisimman vahva pelote muutamalle jo 1980-luvulla lähes kaikkeen "vihitylle" helsinkiläiselle. Raha ja valta ovat taas yhteisesti puhuneet. Ugh.

Muistakaa, että vain vähäinen osa meistä tietää sen missä mennään. Ja hyvin pieni osa koko kansastamme pyörittää tätä rakasta isänmaatamme, Suomea! Hyvin pieni osa vie meitä.

Kahden vuoden kuluttua tiedämme jo enemmän.
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen
lepajoki
Olivia Benson
Viestit: 727
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 10:56 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja lepajoki »

Leski kirjoitti:
lepajoki kirjoitti:Tuo pelolla johtaminenhan on maailman tavu ollut hallitseva tekijä. Ikävä kyllä omassa duunissa myös niin. Ylityön tekemättömyys tuntuu olevan tuolle ensiviikolla töihin palaavalle punainen vaate. Itse en ole siihen rumbaan lähtenyt, vapaa on tärkeämpää näillä vuosilla. Lopetin sen juoksemisen 10vuotta sitten. Jotkut haluaa tehdä sen rahan vuoksi, jotkut muunneltuna vapaaksi. Mutta sitä en ymmärrä miksi jotkut tekevät sen vastoin tahtoaan. Edelleen Suomen laissa ylityön tekeminen on täysin vapaa ehtoista.
Vapaaehtoista toki kyllä... mutta valitettavasti kaikki eivät ole riittävän vahvoja kieltäytymään, koska tietävät kieltäytymisen seuraukset. Uskoisin, että aika iso osa työssä uupumisesta johtuu juuri siitä, että vasten tahtoa ja mahdollisia seurauksia peläten tehdään reilusti yli oman jaksamisen. Ja silloinkin "parhaassa" tapauksessa tekijälle ei jää käteen mitään muuta, kuin pelkkää paskaa; narsistinen ja itseään täynnä oleva pomo kerää pojot, kun on saanut "homman toimimaan". Jos siinä nyt muutama alainen palaa loppuun niin mitäpä siitä....

Sitä en tiedä, onko tässä tapauksessa niin käynyt vai onko tekijällä itsellään vain ollut hieman suuret luulot itsestään? Kenties on irtisanoutunut varmana siitä, että kauaa ei mene, kun soittavat takaisin... ja sitten, kun eivät ole soittaneetkaan ja se kaikkeen syylliseksi koettu esimieskin työllisty heti omien fudujensa jälkeen nin... henkirikoksen aineet on kasaantuneet. JOTAIN sellaista tässä muutaman kuukauden sisään on tapahtunut, mikä on herättänyt tekijän vanhat "demonit". Kenties ML on ajatellut SS:n saadessa kenkää, että "siitäs sait", mutta kun hänelle on selvinnyt, että SS onkin työllistynyt heti uudelleen niin hetkellinen riemu onkin vaihtunut mustanpuhuvaan raivoon... ja seurauksethan sitten ovat kaikkien tiedossa.
Nuinhan tuo monesti menee, ja raivo saanut liian suuret mittakaavat. Tässä olisi eniten uskottava vaihtoehto kaiken utopian keskellä. reilun 30 vuoden työkokemuksella nähnyt, mitä tuollainen saa aikaiseksi. Näin pitkälle menneitä onneksi kuin yhden ennen tätä. Tosin siitä selvittiin hengissä vatsaan osuneesta laukauksesta huolimatta.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Sipoon murhasta epäilty tienasi yli 110 000 euroa vuodessa - tulot romahtivat Ilmarisesta lähdön jälkeen. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808 ... 6_u0.shtml
NiskaLenkki
Nikke Knakkertton
Viestit: 188
Liittynyt: To Loka 01, 2009 1:50 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja NiskaLenkki »

Scarlett kirjoitti:Onhan se nyt selvä, että tekijällä on persoonallisuushäiriö. Joskus on puhuttu mm. narsistisesta romahtamisesta, jossa narsisti kohtaa voimakkaan loukkauksen, jota ei pysty enää selittämään itselleen ja sen jälkeen voi seota täysin.
Niin monille tämä on päivänselvää, mutta osa kommentoijista miettii asiaa oman elämänsä kautta ja ns. normi-ihmisen näkökulmasta. Että mikä saisi minut sekoamaan noin totaalisesti, jotain kamalaa on täytynyt tapahtua tällä tekijälle, miksi hän toimi näin.

Kyllä nämä perhesurmaajat, kouluampujat, ym. joukkotappajat voi siinä mielessä niputtaa samaan, että taustalla on se häiriintynyt persoonallisuus ja monestikaan mitään muuta selkeää syytä ei sitten löydykään. Osa kouluampujista on kokenut kiusaamista, mutta eivät kaikki. Enemmänkin kysymys on ulkopuolisuuden ja erilaisuuden kokemuksesta ja siitä, ettei saa riittävästi arvostusta. Sitten, kun elämässä tulee vastoinkäymisiä, ei olekaan kykyä selviytyä niistä järkevällä tavalla johtuen tästä joustamattomasta persoonasta. Tässä tapauksessa nyt ei ollut kyseessä joukkosurma, mutta poliiseja kohti ampuminen viittaa siihen, että aineksia pahempaankin olisi ollut. Onneksi tämä hoidettiin niin, että tekijä oli sisätiloissa, eikä päässyt vahingoittamaan muita ihmisiä.

Jokainen meistä kohtaa elämänsä aikana vastoinkäymisiä esim. parisuhteen päättymisen, hankalan työkaverin tai esimiehen, irtisanomisen tai ei pääse haluamaansa työ- tai opiskelupaikkaan, ei ole niin suosittu, kun toivoisi olevansa.. tai niin varakas. Ihmiset yleensä selviytyvät näistä vastoinkäymisistä ja ne kuuluvat elämään. Kyllä näihin ääritekoihin syyllistyvät ovat aina jollain lailla myös äärimmäisiä ihmisiä ja hakevat oikeutusta teoilleen, kun minä voin huonosti minulla on oikeus satuttaa muita ja viedä toiselta ihmiseltä elämä. Mitä muuta se on kuin narsismia.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17119
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Näin Sipoon murhan tapahtumat etenivät

Viime viikolla Sipoosta löydettiin noin 50-vuotias yritysjohtaja murhattuna.

Uhri. Kuva ei ole HS:n artikkelin yhteydessä. Julkaistu Kauppalehdessä 22.1.2017.
Uhri. Kuva ei ole HS:n artikkelin yhteydessä. Julkaistu Kauppalehdessä 22.1.2017.
Jan_Staffan_Sevon.jpg (11.34 KiB) Katsottu 6962 kertaa
Torstaina pääepäilty teki Kasarmikadulla poliisioperaation aikana itsemurhan. Näin tapahtumat etenivät.
Poliisi sai ilmoituksen Sipoosta omakotitalosta kuolleena löytyneestä miehestä heinäkuun 24. päivä. (KUVA: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA)
Poliisi sai ilmoituksen Sipoosta omakotitalosta kuolleena löytyneestä miehestä heinäkuun 24. päivä. (KUVA: RONI REKOMAA / LEHTIKUVA)
Sipoon_talo_toiselta_puolelta.jpg (126.17 KiB) Katsottu 6962 kertaa
23. heinäkuuta
Rauhallisena alueena tunnetussa Sipoon Söderkullan Hansaksessa tapahtuu henki­rikos maanantai-iltana 23. heinäkuuta. Uhri on noin 50-vuotias yritysjohtaja.

Mies löytyy kuolleena omakotitalostaan Hansaksentiellä seuraavana päivänä.

30. heinäkuuta
Poliisi kertoo maanantai-iltana 30. heinäkuuta, että tapausta tutkitaan murhana.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mikko Minkkinen kertoo, että poliisit olivat tehneet valtavan määrän esitutkintaa.

”On käännetty kaikki kivet ja kannot, ettei jää tekemättä mitään mitä olisi pitänyt tehdä”, Minkkinen sanoo.

Poliisi pyytää erityisesti havaintoja tapahtumapaikan läheisyydessä havaitusta tummaan tai maastonvihreään sadeviittaan pukeutuneesta henkilöstä.

2. elokuuta
Poliisi ottaa kiinni useita miehiä tapaukseen liittyen. Kiinniotot tehdään pääkaupunkiseudulla ja kaikki kiinniotetut ovat Suomen kansalaisia.

Tutkinnanjohtaja kertoo, että murha oli poikkeuksellisen raaka ja julma ja erityisen suunnitelmallinen. Uhri oli sidottu ja häntä oli ammuttu.

Poliisi uskoo tietävänsä sadeviittamiehen henkilöllisyyden ja uskovansa, että hän on henkirikoksen takana. Mikkonen ei kerro, oliko sadeviittamies yksi kiinniotetuista.

Illalla Helsingin Kasarmikadulla on suuri poliisioperaatio, jossa etsittiin murhan pää­epäiltyä.

Poliisi ei ammu operaation aikana laukaustakaan, mutta epäilty ampuu ensin poliisia ja lopulta tappaa itsensä.

Poliisioperaatio kestää noin kolme tuntia, ja tilanne on ohi noin kello 19 aikaan illalla. Epäilty tuodaan asunnosta ulos ruumispussissa noin kello kahdeksalta.

3. elokuuta
Poliisin torstaina kiinni ottamat henkilöt vapautetaan perjantaina.

Henkilöitä kuitenkin kuulustellaan vielä iltapäivällä.

Poliisi kertoo, ettei heillä ole syytä epäillä kiinniotettuja osallisuudesta murhaan. Murhan esitutkinta jatkuu kuitenkin edelleen.

Tutkinnanjohtaja Minkkisen mukaan näyttää siltä, että torstaina itsemurhan tehnyt pääepäilty toimi yksin.

Samalla paljastuu, että murhan epäilty ja uhri työskentelivät salkunhoitajina Ilmarisen palveluksessa. Poliisi epäilee, että tekijän motiivina on ollut uhria kohtaan koettu henkilökohtainen katkeruus.[/i]

Helsingin Sanomat
4.8. 2:00

Reservin Sanomat lehden numerossa 1/2015 on ilmoitus ylennyksen saaneista. Mikko Loimula on ylennetty luutnantiksi. Hän oli kotoisin Mikkelin tienoilta, Otavasta ja opiskellut Tampereella.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Topsy kirjoitti:Motiivispekulaatio:

Syytetty hakenut töitä parin vuoden ajan, mutta uhri ei olekaan toiminut suosittelijana vaan päinvastoin.
Jokunen sivu ennen nimimerkki Topsyn kommenttia lehden haastattelema tekijän lapsuudentuttu kertoi samankaltaista. Tämä voi tuntua vielä epäreilummalta, jos uhri on lupautunut tekijälle jeesaavansa antamalla positiivista kuvaa, mutta työhaussa onkin tullut esille jotain muuta. Tämän voi joku ottaa jo melkoisen helkilökohtaisesti.

Olen kuullut yhdestä vastaavasta "suosittelusta", mutta tämä ei tapahtunut pankkiiripiireissä tai vakuutusalalla, vaan eräs nuori ja menestynyt kauppatieteiden proffa oli näin tukenut vanhempaa assaria, jotta olisi päässyt oikeisiin töihin. Ei ollut lämpimiä ajatuksia siinäkään kuulemma ollut, vaikka ei rikossivuille päätynytkään.

En nyt ole mikää autismin asiantuntija, mutta melkoisen moni asia tässä tapauksessa täsmää lievien autistismipiirteiden yksilöön, joskaan tuo ainejärjestön puheenjohtajuus ei sitä oikein tue. Saattaisiko tämä helpottaa asian oikeutusta jos ei muuta, niin tekijän päässä?

Teknillisen fysiikan puolelta valmistuvat ovat melkoisen erilaisia verrattuna suureen osaan yliopisto-opintoja, koska tf:aan täytyy löytyä sekä lahjoja, että motivaatiota. Moni ala on saatu vääristettyä niin, että opiskelujen isoin ponnistus ovat pääsykokeet, tässä niin ei ole. Myös opiskelijat ovat usein erilaisia normaaliin DI-aineksen verrattuna.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Ghost hunting
Horatio Caine
Viestit: 6481
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Niin kuin jossain oli, niin loppuiko joltakin manit ja piti alkaa kiristää? Ei olis ekaa kertaa, kun joku eliitistä joutuu vainon kohteeksi. Katkeruutta on kuitenkin mainittu pieneksi.
Zukuluku
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Zukuluku »

Doctor Lecter kirjoitti:Reservin Sanomat lehden numerossa 1/2015 on ilmoitus ylennyksen saaneista. Mikko Loimula on ylennetty luutnantiksi. Hän oli kotoisin Mikkelin tienoilta, Otavasta ja opiskellut Tampereella.
Jos kyse on samasta henkilöstä, niin väärää tietoa. Opiskeli Espoon Otaniemessä.

Kuten nimimerkki On Anoi Kaa kuvasi, niin teknillisen fysiikan opiskelijat ovat aika omalaatuisia. Opinnot ovat sen verran vaativia, että motivaatio erittäin abstraktien asioiden opiskeluun tulee olla huippuluokkaa, ja tietysti pohjatiedot vahvat. En enää muista, oliko Douppikauppaa pyörittänyt Kärkkäinen samalla vuosikurssilla Loimulan kanssa, mutta samaan aikaan kuitenkin Otaniemessä vaikuttivat. Erikoinen sattuma, että jo kahdella huippulahjakkaalla on elämä päätynyt pohjamutiin.

Sen verran vielä kommentoin, että en usko teorioihin, jossa uhri olisi pystynyt vaikuttamaan tekijän työllistymismahdollisuuksiin. Oman elämänkokemukseni perusteella suosituksia kysellään harvoin ja jos ei anna oma-aloitteisesti suosittelijan yhteystietoja, niin en ole kuullut että ikinä olisi firma lähtenytselvittämään vanhoja esimiehiä ja ottamaan yhteyttä heihin. Eiköhän todennäköisempää ole, että mies on ollut henkisesti heikolla tolalla ja mielestään työkyvytön tai sitten palkkapyyntö on ollut tuota Ilmarisessa tienaamaansa kymppitonnia, joten työnhaku on jäänyt tuloksettomaksi.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11420
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kun vuosipalkat on sadoissa tuhansissa ja työssä käsitellään miljoonia euroja, jokainen työnantaja aivan varmasti odottaa saavansa työnhakijalle suosittelijoita. Ilman suosittelijoita tuskin pääsee tuon alan firmojen työhaastatteluihin.
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

hannu hanhi kirjoitti:Tämä murhaaja ML on opiskellut Aalto-yliopistossa diplomi-insinööriksi pääaineenaan teknillinen fysiikka. Teknillistä fysiikkaa on todella vaikea päästä opiskelemaan. .....i.
Karu esimerkki siitä, kuinka ”teorianerot” ovat usein käytännön apukoululaisia.
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Poena
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: La Elo 22, 2015 8:31 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Poena »

URSA kirjoitti:Kun vuosipalkat on sadoissa tuhansissa ja työssä käsitellään miljoonia euroja, jokainen työnantaja aivan varmasti odottaa saavansa työnhakijalle suosittelijoita. Ilman suosittelijoita tuskin pääsee tuon alan firmojen työhaastatteluihin.
Komppaan Zukulukun ajatuksia. Oman finanssialan kokemukseni perusteella suosittelijoita ei läheskään aina kysytä ja aika harvalla on cv:ssään suosittelijoita. Suosittelijoina voi olla myös kollegoita, ei aina esimies. Olen ollut itse muutaman henkilön suosittelija, ja joutunut itse erääseen johtotehtävään hakemaan suosittelijat itselleni. Suosittelijuudesta voi aina kieltäytyä eikä tästä ole kenenkään lupa harmistua.

Tosiasiassa suosittelijuus tarkoittaa avointa mutta erittäin luottamuksellista keskustelua rektytoijan ja suosittelijan välillä. Tämän sisältöä ei kerrota eikä kommentoida työnhakijalle. Keskustelussa käsitellään myös hakijan puutteita. Suosittelijuus ei missään nimessä tarkoita pidäkkeetöntä kehumista. Jos hakijalla on selviä mielenterveyden ongelmia tai hakija on ollut työyhteisössä erittäin vaikea, voidaan tämänkaltaisia asioita tuoda keskusteluissa diskreetisti esiin.

Minusta keskustelussa on liioiteltu suosittelun merkitystä ja suosittelijan ”valtaa”. Normaali-ihmiset eivät ota asiakseen tuhota toisten uria tai estää toisten työllistymistä.
Hedge fund -työ oli tekijälle erikoinen urapolku. Hänellä olisi suuri määrä vaihtoehtoja työllistyä lukuisille aloille, ja on epätodennäköistä että olisi työllistynytkään täysin samalle kapealle alueelle.
Bee_in_the_light
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:00 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Bee_in_the_light »

Mikäli käsitin oikein, surmattu oli toiminut vain osan aikaa tekijän esimiehenä. Aiemmin joku kyseli, miten tekijä ylipäänsä on saanut tuon työpaikan. Olen samaa mieltä, ei varmasti normaalin hakumenettelyn kautta, eikä suorahakuna. Eli tavalla tai toisella suhteiden kautta. Ehkä tutustunut johonkin henkilöön kilta-aikana tai RUL:n kautta. Mahdollisesti tämä henkilö on ollut tekijän alkuperäinen esimies Ilmarisella ja vaihtunut myöhemmin. Uusi esimies ei ole antanut ydinfyysikolle mitään erityisarvoa, vaan on kohdellut kuten muitakin. Tämä taas on ollut vaikea paikka ydinfyysikolle, joka on kuin kala kuivalla maalla rahoitusalan ammattilaisten joukossa.

Esimies ei ole kyennyt tukemaan alaistaan tämän vaatimalla tavalla.

Ehkä tekijä olisi halunnut alunperinkin olla se uusi esimies?

Nämä tekijät ovat johtaneet siihen, että tekijä on loukkaantunut jostain muuten vähäpätöisestä asiasta. Ehkä tosiaan suoritusarviointi kehityskeskustelussa ei ole miellyttänyt? Ehkä on sanottu suoraan, että suorituksen pitää parantua. Ehkä joku toimintatapa ei vain ole istunut tekijän moraalikäsitykseen.

Terveen ihmisen aivoille se voi olla vaikeaa käsittää, miten pieni asia voi kasvaa elämää suuremmaksi. Työuupumus ja sen laukaisema masennus, parisuhteen päättyminen ja ne pienet koetut loukkaukset työpaikalla ovat olleet liikaa.

Ihmiselle on tavallista syyttää omasta epäonnistumisestaan muita. Tekijä on personoinut epäonnistumisensa uhriin. Tästä on tullut syntipukki, jonka hävittäminen on ollut enemmän kosto maailmalle kuin yksin tälle henkilölle.
Bee_in_the_light
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 8:00 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja Bee_in_the_light »

Poena kirjoitti:
URSA kirjoitti:Kun vuosipalkat on sadoissa tuhansissa ja työssä käsitellään miljoonia euroja, jokainen työnantaja aivan varmasti odottaa saavansa työnhakijalle suosittelijoita. Ilman suosittelijoita tuskin pääsee tuon alan firmojen työhaastatteluihin.
Komppaan Zukulukun ajatuksia. Oman finanssialan kokemukseni perusteella suosittelijoita ei läheskään aina kysytä ja aika harvalla on cv:ssään suosittelijoita. Suosittelijoina voi olla myös kollegoita, ei aina esimies. Olen ollut itse muutaman henkilön suosittelija, ja joutunut itse erääseen johtotehtävään hakemaan suosittelijat itselleni. Suosittelijuudesta voi aina kieltäytyä eikä tästä ole kenenkään lupa harmistua.
Arvostan ensikäden kokemustasi finanssialalla, mutta kyllä tuo kuulostaa erikoiselta. Toki jos rekrytointia ei tehdä suunnitelmallisesti, voin pitää ymmärrettävänä, ettei suosittelijoita kysytä. Kyllä tänä päivänä suosittelijat ovat niin tärkeä osa vaativissa tehtävissä toimivien asiantuntijoiden ja johtajien rekrytointia, että minusta kuulostaa käsittämättömältä riskiltä palkata joku vaikka 10 miljoonan varallisuutta hoitava ilman aiemman esimiehen suositusta.

Yleensä suosittelijoita pyydetään kaksi tai kolme, joista vähintään yhden tulee olla entinen esimies. Useimmiten suosittelijat pyydetään vasta, kun jäljellä on kaksi tai kolme kandidaattia.

Samaa mieltä olen siitä, että ei uhrin ole tarvinnut millään tavalla "kampittaa" tekijän uraa. Tekijä on lähtenyt Ilmariselta enempi tai vähempi "ovet paukkuen". Selvää on, että mitään positiivista suositusta ei ole tulossa, pyysi sitä tai ei. Veikkaan, että ei ole edes pyytänyt.

Tuolla CV:llä olisin rekrytoijana ilman muuta pyytänyt suosittelijoita Ilmariselta ja ensisijaisesti nykyistä tai entistä esimiestä. He ovat ainoita, jotka voivat kertoa totuudenmukaisesti henkilön suoriutumisesta tuossa tehtävässä ja osana tiimiä.

edit: olen ollut HR:n puolelta mukana haastattelemassa yli sadassa asiantuntijarekrytoinnissa. Toimiala on toki teollisuuden eri alat, ei rahoitus.
Viimeksi muokannut Bee_in_the_light, La Elo 04, 2018 3:54 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
RDuterte
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: To Elo 02, 2018 10:57 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja RDuterte »

Dinker kirjoitti:
Scarlett kirjoitti:
Se olisi mielenkiintoista tietää, että miten poliisi pääsi jäljille.
Eikös poliisi ole kertonut että on päässyt jäljille valvontakameroiden kuvien perusteella, ja sen jälkeen seuraillut muita väyliä ja todennut että tämä on se murhaaja.
Olen itse käsitellyt työssäni satoja videotallenteita mahdollisista epäillyistä, osaa myös yhdessä poliisin kanssa ja voin sanoa että kuvilla ja tallenteille ei ole mitään hyötyä jos niitä ei voi yhdistää mihinkään muuhun (esim. kuvassa näkyy auton rekisterinumero tai henkilöllisyys selviää aikaisemmista tapauksista ns. poliisin vanha tuttu)

Eli summa summarum, mikäli tallenteissa olisi näkynyt vaan henkilön kasvot, olisi ollut vaikea lähteä tunnistamaan henkilöä, koska ei tainnut olla mitään kontaktia aiemmin poliisiin.Tietysti sitten viimeinen keino on julkaista kuva henkilöstä iltapäivälehtien sivuilla mutta se on sitten yleensä se viimeinen keino.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11420
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 49-vuotias mies surmattiin Sipoossa 23.7.2018

Viesti Kirjoittaja URSA »

Poena kirjoitti:
Minusta keskustelussa on liioiteltu suosittelun merkitystä ja suosittelijan ”valtaa”. Normaali-ihmiset eivät ota asiakseen tuhota toisten uria tai estää toisten työllistymistä.
Hedge fund -työ oli tekijälle erikoinen urapolku. Hänellä olisi suuri määrä vaihtoehtoja työllistyä lukuisille aloille, ja on epätodennäköistä että olisi työllistynytkään täysin samalle kapealle alueelle.
Keskustelussa jo edellä monet arvelivat murhaajan halunneen työllistyä samalle kapealle alueelle, ja työttömyyden pitkittymisen selittyvän sillä. Siinä tapauksessa suositusten ja suosittelijan puute on muodostunut ongelmaksi. Vaikka suositusten esittäminen olisi vapaaehtoista, sen merkitys kuitenkin korostuu sitä enemmän mitä kovempi kilpailu jostakin työpaikasta on. Ja yli 100 tonnin vuositulot takaavista työpaikoista on varmasti kova kilpailu.
Vastaa Viestiin