Sukuriidan sovittelu johti tapon yritykseen, Vaasa 24.11.-17

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Awave
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Marras 23, 2017 5:21 pm

Re: Tapon yritys Vaasassa 24.11.17

Viesti Kirjoittaja Awave »

Pohjalainen tänään:

Pitkään jatkunut sukuriita motiivina Vaasan puukotukseen: ”Puhuminen ei tässä vaiheessa ole riittänyt”

Parikymppistä miestä puukotettiin Koulukadun ja Vaasanpuistikon läheisyydessä.

Silmukka kiristyy, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Eero Välimäki Pohjanmaan poliisista kommentoi Vaasassa marraskuussa sattunutta puukotusta.

Välimäen mukaan poliisi on tähän mennessä saanut haarukoitua kasaan puukotukseen syyllistyneiden ydinryhmän.

– Meillä on nyt todennäköiset syyt epäillä asiaa useamman kohdalta. Alussa, kun tilanne oli poliisille vielä selkiintymätön, kahdeksan ihmistä otettiin kiinni. Kolme on tähän mennessä päästetty vapaaksi. Tällä hetkellä viisi on vielä vangittuna.

Yksi todennäköisin syin epäillyistä on vaasalaismies, joka vuonna 2014 surmasi Vaasassa Hovioikeudenpuistikolla noin 60-vuotiaan miehen.

Mies on nyt 19-vuotias ja hän pääsi hiljattain vapaaksi vankilasta. Välimäen mukaan mies ei kuitenkaan ole pääepäilty.

– Meillä ei ole niin sanottua pääepäiltyä, en käytä sitä sanaa. Meillä on todennäköisin syin epäiltyjä ja kaikki ovat tällä hetkellä samalla viivalla.

Välimäen mukaan epäillyt ovat tehneet teon yksituumaisesti.

– Tässä puhutaan siitä yksituumaisuudesta ensinnäkin kiinni käymisen suhteen ja jahtaamisen suhteen. Kun uhri lähtee karkuun, otetaan kiinni ja kaadetaan, häntä telotaan ja tehdään monenmoista väkivaltaa, niin kaikki osallistuvat siihen meidän käsityksemme mukaan.

Välimäki toteaa, että jos vakavasti vahingoittunut ihminen jätetään yksin eikä soiteta ambulanssia, kaikki ovat samaan tekoon syyllistyneitä.

– Ajatusmaailma on lakiteknisesti tämä. Kaikkien epäillään syyllistyneen samaan rikokseen, kun aiheutetaan sellainen vamma yhteistuumin ja tiedetään, että jos apua ei saa, niin todennäköisesti siitä seurauksena on kuolema.

Motiivina puukotukseen näyttäisi poliisin mukaan olevan jonkinlainen suvussa oleva riita, joka on jatkunut pitkään.

– Riidan aihe on aika vakava, mutta ei se sellainen ole minun korvissani, että sen takia pitäisi ruveta tappamaan. Emme aina ymmärrä, jos on suvun sisäisiä riitoja ja sitä, mitkä ovat kokonaisvaikutukset milläkin asialla. Puhuminen ei tässä vaiheessa ole riittänyt.

Koulukadun ja Vaasanpuistikon risteyksen tuntumassa 24. marraskuuta tapahtuneessa kahnauksessa hieman yli 20-vuotiasta miestä puukotettiin hengenvaarallisesti.

– Itse tähän fyysiseen tapahtumaan on osallistunut kolme tai neljä tekijää, mutta kolmen osuus on kohtuullisesti selvitetty. Käytän sanaa kolme tai neljä, koska neljännen osuus on vielä epäselvää.

Nuorin epäilty on 16-vuotias. Onko hän ottanut tapauksesta syytä niskoilleen?

– Hän on kertonut käsitelleensä puukkoa siten, että on aiheuttanut vaurioita tälle uhrille.

Välimäki kertoo, että kuulustelut jatkuvat edelleen.

– Joka päivä jotain tapahtuu ja teknisiä tutkintoja tehdään. Meillä on oletettu tekoväline hallussa ja siihen on tehty tekninen tutkinta ja siitä on saatu lausuntoja. Vahvalla todennäköisyydellä sitä pidetään tekovälineenä.

Sitä mukaa, kun näytöt ovat lisääntyneet ja kuulustelut ovat edenneet, poliisille on alkanut hahmottua puukotustapauksen kokonaisuus.

– Tapahtumapaikalta osa on lähtenyt ja osa on päässyt karkuun. He ovat omalta osaltaan pystyneet valaisemaan, mitä tapahtui paikan päällä ja mitä sen jälkeen. Teknisellä tutkinnalla on pystytty vahvistamaan, että heidän tarinansa pitää ainakin joiltain osin paikkansa.

Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä. Vakavia vammoja saanut uhri toimitettiin sairaalahoitoon. Miehelle tehtiin hätäleikkaus, jota ilman hän ei olisi poliisin mukaan selvinnyt.

----------------------------------
Aikamoisia velikultia. 16- vuotiaalla ei taida olla paljoakaan sananvaltaa mitä on oikesti tehnyt.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Tapon yritys Vaasassa 24.11.17

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Aika veitikka on myös tuo poliisi, taitavasti kertoilee, mutta välttää lausumasta sanoja verikosto tai sitten se heikäläisten julkisuudessa suosima sana väistämisvelvollisuus:
Awave kirjoitti:Pohjalainen tänään:
...
Yksi todennäköisin syin epäillyistä on vaasalaismies, joka vuonna 2014 surmasi Vaasan Hoviikeudenpuistikossa miehen.

Motiivina puukotukseen näyttäisi poliisin mukaan olevan jonkinlainen suvussa oleva riita, joka on jatkunut pitkään.

– Riidan aihe on aika vakava, mutta ei se sellainen ole minun korvissani, että sen takia pitäisi ruveta tappamaan. Emme aina ymmärrä, jos on suvun sisäisiä riitoja ja sitä, mitkä ovat kokonaisvaikutukset milläkin asialla. Puhuminen ei tässä vaiheessa ole riittänyt.
...
----------------------------------
Aikamoisia velikultia. 16- vuotiaalla ei taida olla paljoakaan sananvaltaa mitä on oikesti tehnyt.
Minkähänlainen riidan aihe oikeuttaisi rikoskomisarion mielestä surmapuuhat?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Awave
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Marras 23, 2017 5:21 pm

Re: Tapon yritys Vaasassa 24.11.17

Viesti Kirjoittaja Awave »

Mäkin tartuin tuohon, mikä sitten oikeuttaisi tosiaan surmaan.... Onko lähennellyt väärää naista, tai pahoinpidellyt. Sellaista kun eivät hyvillä katso ja toisaalta eivät sellaisesta ääneen puhukaan, vaan ehkä mielummin nimenomaan toimivat.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Tapon yritys Vaasassa 24.11.17

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Vajaan parin viikon päästä istutaan käräjiä.
Ilta-Sanomat kirjoitti:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005604509.html

Mieskolmikolle vakava syyte Vaasan verilöylystä – tappotuomion istunut mies ehti olla vain kuukauden vapaana

Julkaistu: 15.3. 10:05

Tappotuomion saanut ja istunut mies on jälleen syytteessä henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta.
Vaasalaisia kohahduttanut verilöyly tapahtui 24.11.2017.

Se on selvää, että kolme autoseuruetta kokoontui Koulukadulla sijaitsevan kerrostaloasunnon pihan tienoilla iltakymmenen maissa.

Osapuolet halusivat selvitellä välejään. Sanahelinä jäi kuitenkin lyhyeksi.

Epäilysten mukaan vuonna 1995 syntynyt mies sai puukosta, teleskooppipampusta ja kyynelkaasusta. Epäilysten mukaan myös uhrin pari kaveria sai kyynelkaasusta, ja he lähtivät lätkimään tapahtumapaikalta.

Myös vakavia vammoja saanut uhri onnistui poistumaan tapahtumapaikalta, kun hän sai sivulliselta autoilijalta apua. Hänet vietiin sairaalaan, jossa hänelle tehtiin kiireellinen leikkaus. Uhri on päässyt sittemmin pois sairaalahoidosta.

Kihlakunnansyyttäjä Teemu Karppinen nosti asiassa syytteen eilen keskiviikkona. Hän syyttää kolmea miestä uhrin tapon yrityksestä. Syytetyt ovat syntyneet vuosina 1996, 1998 ja 2001.

KESKIMMÄINEN miehistä syyllistyi tappoon Vaasan keskustassa 27.10.2014. Hän oli tuolloin vain 16-vuotias, ja hän puukotti entuudestaan tuntematonta noin 60-vuotiasta miestä kaulaan. Uhri kuoli seuraavana päivänä.

Vaasan hovioikeus tuomitsi puukottajan yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen. Hän istui tuomiosta kuitenkin ensikertalaisena ja nuoren ikänsä vuoksi vain kolme vuotta. IS:n tietojen mukaan mies pääsi vapauteen 25. lokakuuta 2017. Hän ehti olla vapaana siis vain kuukauden, kunnes hän joutui rikosepäilyn kohteeksi.

IS ei tavoittanut Karppista kommentoimaan asiaa keskiviikkona eikä torstaina. Asiaa käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessa 27. maaliskuuta.

Tapon yrityksestä syytetyt miehet ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa.
MAAHINE
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: To Loka 03, 2013 1:16 am
Paikkakunta: Vaasa

Re: Tapon yritys Vaasassa 24.11.17

Viesti Kirjoittaja MAAHINE »

Onkohan jollakulla tietoa kuinka käräjillä meni?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6659
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Tapon yritys Vaasassa 24.11.17

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MAAHINE kirjoitti:Onkohan jollakulla tietoa kuinka käräjillä meni?
Nyt on. Hovioikeudenpuistikolla tappanut Koivisto lähti nyt vähäksi aikaa takaisin linnaan. En kyllä ymmärrä, miten toimittaja kehtaa kutsua näitä "koviksi tuomioiksi".
Ilta-Sanomat kirjoitti:https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005641232.html

Sukuriidan sovittelu päättyi takaa-ajoon ja kolmeen iskuun lapinleu’ulla – kovat tuomiot

Julkaistu: 13.4. 17:25

Yksi tuomituista oli vain kuukautta aiemmin vapautunut vankilasta suorittamasta henkirikostuomiota.

Sukuriidan sovitteluyritys päättyi hengenvaaralliseen puukotukseen ja koviin vankeustuomioihin Vaasassa. Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi miestä ja yhden alaikäisen pojan väkivaltaisesta jupakasta, joka tapahtui marraskuussa 2017.

Rainer Jari Henry Koivisto, 19, Robert Leif Rikhard Koivisto, 21, ja 16-vuotias poika saivat kukin neljä vuotta vankeutta tapon yrityksestä.

Rainer Koivisto tuomittiin lisäksi suorittamaan kaksi vuotta ja viisi kuukautta jäännösrangaistusta. Kokonaisrangaistus on siis lähes kuusi ja puoli vuotta vankeutta.

Rainer Koivisto oli vain kuukautta ennen Vaasan sukunujakkaa päässyt ehdonalaiseen vapauteen vankilasta, jossa hän oli suorittanut taposta langetettua tuomiota. Hän oli puukottanut kuoliaaksi entuudestaan hänelle tuntemattoman noin 60-vuotiaan miehen. Surman tehdessään Rainer Koivisto oli vain 16-vuotias.

Uudessa väkivallanteossa uhrina oli sukulaismies, jota takaa-ajon päätteeksi sumutettiin kaasusumuttimella ja lyötiin kolme kertaa puukolla selkään. Tekoväline oli lapinleuku.

Uhrin kaaduttua maahan häntä vielä hakattiin teleskooppipampulla ja potkittiin. Teko keskeytyi, kun ohi sattui ajamaan auto. Uhri pääsi pyytämään apua liikennevaloihin pysähtyneen auton kuljettajalta, joka soitti hätäkeskukseen.

UHRI kertoi oikeudessa, että hän oli tullut Vaasaan selvittämään suvun sisällä aiheutunutta kärhämää. Hän kertoi, että Vaasan sukulaiset olivat antaneet hänen sukuhaaralleen yleisen kiellon tulla ”moottoritietä edemmälle”.

Uhri oli aikonut tulla jo perjantaina isoisän haudalle, mutta oli muuttanut mieltään, eikä tämä ollut sopinut Vaasan sukulaisille. Hänelle ilmoitettiin puhelimessa, että jos hän tulee Vaasaan sunnuntaina, hän myös jää Vaasaan.

Niinpä uhri lähti hoitamaan hautakynttilöitä jo perjantaina. Matkalla hän kuuli, että vanhempi sukulaismies olisi ollut hyvin pahoillaan poikien häneen kohdistamasta uhoamisesta. Hän päätti mennä selvittelemään riitoja, koska ajatteli saavansa tukea vanhemmalta sukulaismieheltä.

Varuiksi hän otti kuitenkin mukaan kaksi ystävää.

Kaksi kolmen miehen seuruetta kokoontui vanhemman sukulaismiehen asunnon pihalle: uhri ystävineen vastaan kolme Vaasan sukulaista. Uhrin mukaan hän halusi selvittää asiaa ”paljain käsin ja puhtaalla mielellä”.

Rainer Koivisto yritti yllyttää uhria nyrkkitappeluun 16-vuotiaan kanssa, mutta mies ei tätä halunnut.

Alle viiden minuutin keskustelun jälkeen tilanne eteni niin, että vanhempi sukulaismies raotti ulko-ovea. Samalla hetkellä Rainer Koivisto sumutti kaasuaseella uhrin ystävää.

Alkoi takaa-ajo, joka noin sadan metrin juoksun jälkeen päättyi yllä kuvattuun puukotukseen.

– Tuntui niin kuin olisin saanut puudutuspiikin. Jalat ja kädet menivät veltoiksi, uhri kuvaili esitutkinnassa.

KAIKKI kolme tuomittua kiistivät oikeudessa syyllistyneensä tapon yritykseen. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin tapahtumainkulun tulleen toteen näytetyksi.

Uhri ei kyennyt nimeämään, kuka kolmesta takaa-ajajasta käytti puukkoa. Silminnäkijöitä tälle tilanteelle ei ollut.

Käräjäoikeus katsoi, että kaikilla syytetyillä oli aktiivinen rooli tilanteessa. Käräjäoikeuden mukaan kaikkien rooli oli sillä tavoin olennainen ja merkityksellinen, että se täytti tekijävastuun edellytykset.

Lisäksi muiden henkilöiden osallisuus puukotukseen kyettiin poissulkemaan luotettavasti.

Käräjäoikeuden johtopäätös oli, ettei asiassa ole olennaista, kuka tai ketkä varsinaisen puukotuksen tekivät, vaan kaikki syytetyt olivat rikosoikeudellisesti yhtäläisessä vastuussa.
pasip
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2015 10:11 am

Re: Tapon yritys Vaasassa 24.11.17

Viesti Kirjoittaja pasip »

Eikö suvunpää isomumma Koivisto saa millään jälkikasvuaan kuriin ?
Avatar
NorthernDarkness
Jane Marple
Viestit: 1090
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Sukuriidan sovittelu johti tapon yritykseen, Vaasa 24.11

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness »

Voikohan tässä käydä nyt niin että Rainer istuu tapon yrityksestä kauemmin kuin tuosta onnistuneesta taposta(murhasta). :roll:
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.
MAAHINE
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: To Loka 03, 2013 1:16 am
Paikkakunta: Vaasa

Re: Sukuriidan sovittelu johti tapon yritykseen, Vaasa 24.11

Viesti Kirjoittaja MAAHINE »

https://www.pohjalainen.fi/tilaajalle/m ... =1.2788995

Mistään muualta en juttua löytäny, mistä ois tarkemmin selvinny, mutta Rainerin tuomio lyheni..
Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1865
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Sukuriidan sovittelu johti tapon yritykseen, Vaasa 24.11

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

NorthernDarkness kirjoitti:Voikohan tässä käydä nyt niin että Rainer istuu tapon yrityksestä kauemmin kuin tuosta onnistuneesta taposta(murhasta). :roll:
Onhan se mahdollista, eihän Raineri istunut kolmea vuotta pidempään tapostakaan. Ja nyt sai hieman nuhdellumman tuomion, kun syyllistyi tekoon ehtoollisessa.

Hienosti kyllä poliisi väistelee ja veistelee sanan säilää niin, ettei tekstin perusteella voi saada käsitystä kyseessä olleen taas kulmahousujen sukuriitojen selvittelyn. Uutisoitu kuin olisi kantisten perinnönjako mennyt pahasti vikaan.
aga
Adrian Monk
Viestit: 2756
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Sukuriidan sovittelu johti tapon yritykseen, Vaasa 24.11

Viesti Kirjoittaja aga »

Tässä edellisessä viestissä mainitun linkin takaa olevasta tekstistä kopio:

Sukuriidan selvittely päätyi raakaan väkivaltaan Vaasassa – aseina puukko, kaasusumutin ja teleskooppipamppu

Julkaistu: 15.11. 21:06

Yhdellä tuomituista oli kontollaan tappotuomio. Hän ehti olla vapaudessa vain kuukauden, kunnes syyllistyi jälleen veriseen tekoon.
Sukuriidan sovitteluyritys päättyi hengenvaaralliseen puukotukseen Vaasassa viime vuoden marraskuussa.

Uhri kertoi oikeudessa, että hän tuli Vaasaan selvittämään suvun sisällä aiheutunutta kärhämää. Hän kertoi, että Vaasan sukulaiset olivat antaneet hänen sukuhaaralleen yleisen kiellon tulla ”moottoritietä edemmälle”.

Sovitteluyritys loppui kuitenkin lyhyeen.

Koulukatu 41:n pihalle saapunut uhri lähti juoksemaan kolmea miestä pakoon. Noin sadan metrin juoksun jälkeen hänet saatiin kiinni, häntä sumutettiin kaasusumuttimella, minkä lisäksi häntä lyötiin kolme kertaa voimakkaasti puukolla selkään.

Tämän jälkeen maahan kaatunutta sukulaismiestä hakattiin useita kertoja teleskooppipampulla, minkä lisäksi häntä potkittiin. Sattumoisin tapahtumapaikan ohitse meni henkilöauto, minkä takia mieskolmikko lopetti pahoinpitelyn. He juoksivat pois paikalta.

Uhri nousi ylös, ja käveli liikennevaloihin pysähtyneen auton luo. Autonkuljettaja tajusi tilanteen vakavuuden, ja hälytti uhrille apua. Oikeuden mukaan jokainen puukonisku oli potentiaalisesti hengenvaarallinen. Mies selvisi hengissä hyvän tuurin ansiosta.

Se ei selvinnyt, kuka puukolla iski. Oikeuden johtopäätös oli kuitenkin, ettei asiassa ole olennaista, kuka tai ketkä varsinaisen puukotuksen tekivät, vaan kaikki syytetyt olivat rikosoikeudellisesti yhtäläisessä vastuussa.

Oikeuden mukaan miesten menettely ”viittaa määrätietoiseen ja yksituumaiseen toimintaan, ei siihen, että yksi heistä olisi yllättäen tarttunut puukkoon”. Mieskolmikko syyllistyi tapon yritykseen.

Kovimman tuomion sai 20-vuotias Rainer Jari Henry Koivisto. Hän oli vain kuukautta ennen Vaasan sukunujakkaa päässyt ehdonalaiseen vapauteen vankilasta, jossa hän oli suorittanut taposta langetettua yhdeksän vuoden tuomiota. Hän istui tuomiosta kuitenkin ensikertalaisena ja nuoren ikänsä vuoksi vain kolme vuotta.

Hän oli puukottanut kuoliaaksi entuudestaan hänelle tuntemattoman noin 60-vuotiaan miehen Vaasan keskustassa 27.10.2014. Tapon tehdessään Rainer Koivisto oli vain 16-vuotias.

Nyt Rainer Koivisto sai tapon yrityksestä neljän vuoden vankeusrangaistuksen, minkä lisäksi aiemmasta tappotuomiosta mätkäistiin vuoden jäännösrangaistus. Näin ollen hänen kokonaistuomionsa on viisi vuotta. Hovioikeus alensi siten Pohjanmaan käräjäoikeuden antamaa tuomiota.

Käräjäoikeus oli langettanut kuuden vuoden ja viiden kuukauden vankeusrangaistuksen, jossa jäännösrangaistuksen osuus oli 2 vuotta ja viisi kuukautta.

Sen sijaan 22-vuotiaan Robert Leif Rikhard Koiviston käräjäoikeudessa saama neljän vuoden vankeustuomio pysyi ennallaan.

Vaasan Hovioikeus alensi kolmannen tapon yritykseen syyllistyneen miehen tuomiota. Käräjäoikeus tuomitsi hänet neljän vuoden vankeuteen, mutta hovioikeus alensi tuomion kolmeen vuoteen. Hän oli tapahtumien aikaan vain 16-vuotias, minkä hovioikeus otti lieventävänä seikkana huomioon.

Mies on nykyään 17-vuotias. IS ei julkaise hänen nimeään alaikäisyytensä takia.

Vaasan hovioikeus antoi asiassa tuomion viime perjantaina. Tuomitut pysyvät yhä vangittuina.


https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005901110.html
Avatar
K.O
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Heinä 30, 2020 9:49 am

Re: Sukuriidan sovittelu johti tapon yritykseen, Vaasa 24.11.-17

Viesti Kirjoittaja K.O »

16-VUOTIAANA tappoon syyllistynyt Rainer Jari Henry Koivisto, 25, syyllistyi jälleen vakaviin rikoksiin.

Käräjäoikeus katsoi hänen syyllistyneen raiskaukseen ja ryöstöön Vaasassa marraskuussa 2021.

Koivisto pakotti naisen väkivalloin kanssaan suojaamattomaan anaaliyhdyntään. Teko tapahtui Koiviston sukulaisen asunnossa.

Mies myös uhkasi naista pistoolia muistuttavalla aseella, ja anasti tämän pankkikortin, jolla Koivisto nosti vähäisen määrän käteistä rahaa.

Käräjäoikeus huomioi tuomion mittaamisessa Koiviston viime kesäkuussa saaman 3 vuoden ehdottoman vankeustuomion raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Tuolloinkin raiskauksen uhriksi joutui nainen.

Käräjäoikeus katsoi, että tuon tuomion yhteydessä olisi voitu käsitellä Koiviston myös nyt syyksi luettu rikokset. Ja tästä syystä käräjäoikeus kohtuullisti Koivistolle nyt annettua tuomiota.

Käräjäoikeus pidensi Koiviston aiemmin saamaa 3 vuoden tuomiota 1 vuodella ja 2 kuukaudella. Ilman kohtuullistamista käräjäoikeus olisi määrännyt Koivistolle 2,5 vuoden vankeustuomion.

Koivisto joutuu maksamaan naiselle 6 880 euron korvaukset kärsimyksestä, tilapäisestä haitasta, selvittelykuluista ja anastetuista rahoista. Hän joutuu maksamaan myös naisen yli 3 400 euron oikeudenkäyntikulut.

KOIVISTON aiempi raiskaustuomio on käsittelyssä Vaasan hovioikeudessa. Pohjanmaan käräjäoikeuden viime perjantaina antama raiskaustuomio ei ole myöskään lainvoimainen, sillä osapuolet voivat valittaa siitä hovioikeuteen. Koivisto pääsi pois tutkintavankeudesta oikeuden päätöksellä viime perjantaina.
Nuoresta iästä huolimatta Koiviston rikoshistoria on varsin synkkä. Raiskaustuomioiden lisäksi hänellä on allaan kaksi muuta vankeustuomiota.

Koivisto aloitti vakavan väkivaltarikos­tehtailun 16-vuotiaana. Koivisto puukotti hänelle entuudestaan tuntemattoman noin 60-vuotiaan miehen kuoliaaksi Vaasassa lokakuussa 2014. Mies sai taposta ja muista vähäisemmistä rikoksista 9 vuoden vankeustuomion.

Koivisto ehti olla vankeus­tuomionsa jälkeen vain noin kuukauden ehdonalaisessa vapaudessa, kun hän teki uuden rikoksen. Hän syyllistyi toisen miehen ja yhden pojan kanssa tapon yritykseen Vaasassa marraskuussa 2017.
Uhrina oli sukulaismies, jota takaa-ajon päätteeksi sumutettiin kaasu­sumuttimella ja lyötiin puukolla selkään. Tekoväline oli lapinleuku. Koivisto sai 5 vuotta vankeutta.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009575281.html

Tappajasta seksuaalirikolliseksi.
Avatar
Ifigeneia
Rico Tubbs
Viestit: 1226
Liittynyt: La Helmi 18, 2023 7:16 pm

Re: Sukuriidan sovittelu johti tapon yritykseen, Vaasa 24.11.-17

Viesti Kirjoittaja Ifigeneia »

K.O kirjoitti: To Touko 11, 2023 7:15 am Käräjäoikeus huomioi tuomion mittaamisessa Koiviston viime kesäkuussa saaman 3 vuoden ehdottoman vankeustuomion raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Tuolloinkin raiskauksen uhriksi joutui nainen.
Onkos hän välillä raiskaillut miehiä, vai miksi tuollainen kökkö toteamus naisesta...
Vastaa Viestiin