Laittomia pakkokeinoja?

Parapsykologia, PSI, rajatieto, kummitukset, yliaistilliset tapahtumat jne. huuhaatieto tähän osioon.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Juttelin tuossa taannoin henkilöiden kanssa, jotka olivat paenneet kotimaistaan. Maiden nimiä en nyt halua mainita. He kertoivat heihin kohdistuneesta vainosta, jossa oli käytetty myös modernia välineistöä. Heihin oli mm. yksityisasunnoissa (jonkinlaisissa kotiaresti-tyyppisissä olosuhteissa) kohdistettu erilaista ilmeisesti elektromagneettista häirintää, kivun tuottamista "sähköiskuilla", äkkiherätyksiä, valvottamista sekä jonkinlaista "väkisin nukuttamista", lamaamista.

Monen mielestä tällainen, helpostikin kidutuksen tunnusmerkit täyttävä toiminta, olisi omiaan vaikkapa vankiloissa. Sen taitaa kuitenkin estää toistaiseksi jokin laki? Laitteita, joiden pitkäkestoisia terveysvaikutuksia tuskin tunnetaan, lienee riskialtista käyttää edes vankiloissa täällä, vai kuinka?

Saatan olla toki väärässä. Siksi kysynkin, olisiko Suomessa laillista yhdistää esim. vankeusrangaistukseen elektromagneettista tai vaikkapa mikroaaltojen välityksellä tapahtuvaa kivun tuottamista, jatkuvaa herättelyä, tainnuttamista?

Entä olisiko sellainen laillista esim. pakkokeinojen yhteydessä, kohdistettuna vaikkapa yksityisasuntoihin kuten tilakuuntelussa?

Teknisiä yksityiskohtia en osaa tässä valitettavasti kertoa, eivätkä osanneet nuo kanssani keskustelleet henkilötkään. "Elektromagneettiset välineet" tai "mikroaallot" ovat siksi vain arvauksia. Keskustelu tästä lähteekin sen vuoksi helposti foliohattulinjalle. Jos netistä etsii aiheesta tietoa, löytyy vain "targeted individuals"-tyyppistä sekoilua, ja syyllinen on aina "government".

Pikemminkin näkisin, että "government" olisi se, jota tulisi puolustaa (ja joka, toivon mukaan, puolustaisi kansalaisia) jonkinlaiselta sotilasjuntta - pinnanalainen sisällissota -tyyppiseltä toiminnalta, jossa armeijalta kidutusvälineistöä saaneet innokkaat vapaaehtoiset pikku sadistit kohdistavat laitonta henkilökontrollia poliittisiin vastustajiin. Tällainen oli tilanne kanssani keskustelleilla henkilöillä.

Nykymaailmassa ei liene poissuljettua ainakaan se, etteivätkö eri tiedustelupalvelut voisi tehdä melko ihmeellisiäkin juttuja vieraidenkin maiden maaperällä. Ja jos dystopioita haluaa rakentaa, saattaisihan tuollainen tapahtua joskus täälläkin, ihan kotimaisin voimin.

Siksi en osannutkaan vastata näille henkilöille vaan kysynkin seuraavana kysymyksenä: Miten tuollaista pahoinpitelyä lähdetään tutkimaan? Voiko siitä tehdä rikosilmoituksen? Vaikuttaa melko vaikealta pahoinpidellyn itsensä todennettavaksi, lähes mahdottomalta, vai kuinka?

Sniffaaja
Scooby Doo
Viestit: 611
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 6:59 am

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja Sniffaaja »

Oletko aivan varma, etteivät ulkomaalaiset ystäväsi ole tekemisissä humanoidien kanssa? Humanoideilla on hallussaan teknologiaa, jolla pystytään vaikuttamaan ihmismieleen dramaattisesti. Ufohavaintotietokannassa on useita tapauksia, joissa UFO:t ovat aiheuttaneet psyykkisiä ongelmia.
http://www.osuva.com/ - joukko- ja perhesurmaajien treenipaikka vuodesta 2000. Parhaimmat aseet ja kouluttajat.

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Eikös alieneitten pitänyt kohottaa tämän planeetan tietoisuustasoa korkeammalle eikä ainakaan vetää sitä alemmas...? Kidutusvälineitteitten käyttäjät tuskin ainakaan ovat mitään rocket scientistejä.

Em. viestissäni mainitsemani henkilöt eivät myöskään saaneet niinkään psyykkisiä oireita vaan fyysisiä: lähinnä voimakasta kipua. Kipua tuotettiin kuulemma lähinnä pieninä "sähköiskumaisina" tujauksina, viiltävänä, pistävänä kipuna, johon heräsi, mutta se saattoi olla myös pitkäkestoista särkyä.

Äkillistä herättämistä he kuvailivat näin: aiheutti voimakasta sykkeen nousua, paineen tunteen päässä ja ohimoilla. Kesken syvän unen saattoi herätä tähän. He arvelivat, että metodilla voisi mahd. tuottaa sydärin tai verisuonen katkeamisen huonokuntoiselle. Varsinaiset fyysiset, todennettavat oireet kuitenkin jäivät mustelmiin iholla, niitäkin vain harvoin.

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Tämä unen häirintää ja kipua tuottava toiminta tapahtui joissain tapauksissa, uskomatonta kyllä, jonkinlaisen "hoidon", esim. "unirytmin palauttamisen" (!) tekosyyllä, yhdistettynä toki siihen että em. henkilöt oli tietysti saatu kontrollin kohteiksi asettamalla heidät (tietysti ilman syytä) epäillyiksi esim. vaarallisina rikollisina, terroristeina - the usual. He kertoivatkin mielenkiintoisista linkityksistä armeijan, joidenkin poliisin yksiköiden ja sairaanhoidon välillä.

Miten nuo henkilöt sitten olivat päätyneet edellä kerrottuun tilanteeseen, sitä he joutuivat jopa arvailemaan, sillä kukaan heistä ei nähnyt itseään poliittisesti mitenkään kovin merkityksellisenä. He pitivät mahdollisena sitäkin, että he vain sattuivat olemaan ensimmäisten joukossa, sama tapahtuisi pian monille muillekin - ehkä sellaisillekin, jotka itse työskentelivät poliisissa tai armeijassa.

Yksi näistä henkilöistä kertoi epäonnensa alkaneen todennäköisesti siitä, kun hän vuosia sitten onnistui jollain tavalla olemaan ärsyttävä tai aiheutti sen, että jotkut tietolähteinä/soluttautujina toimineet ilmeisesti poliisin sukulaiset/ystävät suuttuivat häneen - tästä seurasi ensin vuosien ajanjakso, jossa ei voinut olla huomaamatta, kuinka hänen perheensä silloiseen asuntoon kohdistettiin erilaisia kontrollitoimia. Se ei sinänsä haitannut häntä, mutta mietitytti kuulemma se, lavastettaisiinko hänet peräti syylliseksi johonkin. Lisäksi ihmetytti, mitä tuo kaikki mahtoi maksaa - ja täysin turhaan, sillä hän ei ollut terroristi eikä kovan luokan rikollinen eikä aikonut sellaisiksi ryhtyäkään.

Sen, mitä kontrollitoimia tuolloin häneen kohdistettiin, pystyisi täsmällisesti tietysti kertomaan vain joku viranomaistahon sisältä, eikä hän itse sitä halunnut ruveta arvailemaan. Mielenkiintoista oli kuitenkin myös se, että samaan aikaan häneen alkoi kohdistua jonkinlaista epämääräistä pelottelua, psyykkausyrityksiä ulkona liikkuessaan - jotka hän sanoi jättäneensä vähälle huomiolle. Mielenkiintoisen tästä tekee se, että samalla kun hänet itsensä oli -ilman oikeudenkäyntiä- julistettu vaaralliseksi (mm. hänen työpaikalleen jne yhteisöihin otettiin yhteyttä ja kerrottiin hänen olevan mahdollisesti vaarallinen toisille - ilman ensimmäistäkään väkivaltarikosta tai viitteitä siihen!), häneen kohdistui pelottelua. Hän tiesi, ettei hänellä ollut mitään mahdollisuutta tietää, oliko näiden asioiden välillä mitään yhteyttä, joten siitä saattoi ainoastaan olla välittämättä.

Tuollaiset verkostot, jotka muodostuvat sekä yksityishenkilöistä että rikollisesti toimivista viranomaista ovat tietenkin huolestuttavia. Niitä on myös hyvin vaikea tutkia tai paljastaa. Parhaiten se onnistuu saamalla jonkun siinä mukana olleen/olevan vuotamaan tietoja. Erilaiset poliittisesti orientoituneet lakia ja laittomuutta yhdistävät verkostot on rakennettu, luonnollisestikin, poliittisia päämääriä ajamaan. Siksi niiden toimintaa ja vaarallisuutta kannattaa tarkastella yhteiskunnan kannalta - siksi ne on myös välttämätöntä paljastaa ja murentaa. Mutta ennen kuin tähän on riittävät resurssit, on hyvin hankalaa lähteä hakemaan oikeutta tällaisten verkostojen kohteeksi ottamille yksilöille. Kaltoinkohtelu on saattanut olla
sitä luokkaa, että sellaista ei koskaan tulla myöntämään, ellei ole pakko; siksi kohteesta on esim. saatava tehtyä syyllinen johonkin.

Kyseessä ei kuitenkaan ole yksilötason ongelma. Kyseessä on alussa esitellystä tapaustutkimuksesta huolimatta universaali ongelma: teknologiasta riippumatta kidutus ja aiheeton kontrolli sekä muu sorto ovat vanhoja ilmiöitä, ja tämä äskeinenkin vuodatus pysyy edelleen otsikon aiheessa: keskustelussa laittomista pakkokeinoista.

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Mielenkiintoista oli mm. se, että kivun tuottamista saatettiin toteuttaa "vartijan" tms toimesta jopa tämän pitkästyessä, suuttuessa kohteisiinsa. Tällöin herättäminen kipuun kesken unien vaikutti eskaloituvan. Se vaikutti olevan vartijan mielestä hauskaa - tämän saattoi kuulla, kuten myös tämän kiroilun ja tömistelyn tämän suuttuessa, sillä äänieristys oli huono. Tilakuuntelu ei ollut siis yksipuolista :) (Miten muuten, eikö Suomessa teknistä valvontaa saa suorittaa ainoastaan viranomainen, eivät siviilit?)

Oliko kyseessä vangitseminen, jonkinlainen "hoito" vaiko täysin mielivaltainen väkivaltaa sisältänyt toiminta josta, kuten väkivallasta normaalisti, oli mahdotonta lähteä tekemään rikosilmoitusta ? Miksi muuten oli - voisiko se sittenkin olla mahdollista, henkilöt ajattelivat usein. Kipua tuottava toiminta oli jatkunut silloin jo pitkään, täyttäen stressiä aiheuttavana, pitkäkestoisena ja vartijan mielen mukaan heittelehtivänä helpostikin kidutuksen tunnusmerkit.

Henkilöiden mukaan oli myös todennäköistä, että saman tyyppistä toimintaa tapahtui muillekin kuin heille, kenties jollakin muulla verukkeella. Tietyt henkilöt nähtiin vihollisina, siispä oli keksittävä heille myös rikos; tai sairaina, joten kaikki heidän toimintansa ja sanomisensa patologisoitiin. Poliisin tiettyjen yksiköiden, armeijan ja terveydenhoidon välillä oli kuten todettua mielenkiintoisia yhteyksiä - niitä voisi siksi jopa nimittää jollakin yhdellä nimellä, mutta miksi kutsua tuota tahoa, joka rakensi näitä moniammatillisia verkostoja, sen poliittinen haara ajoi kiireellä läpi lakimuutoksia jotka usein vaikuttivat tähtäävän sellaisten toimien legitimoimiseen, joita oli toteutettu salaa jo pitkään.

Samalla taholla oli vahvoja yhteyksiä myös näennäisesti yksityishenkilöiden toteuttamaan mutta organisoituun "vainoon", häirintään, seuraamiseen. Tästä kanssani keskustelleilla henkilöillä oli vain vähän omaa kokemusta. Mielenkiintoista oli kuitenkin se, että tällaisia yhteyksiä oli; lainvartijat ja hyvinkin laiton toiminta yhdistyivät. Laittoman ja äärimmilleen vedetyn kontrollin kohteet oli tuupattu jonkinlaisiin turvataloihin ties millä verukkeella koskien näiden henkilöiden "vaarallisuutta", ja samanaikaisesti jätettiin täysin huomiotta näihin mahdollisesti kohdistunut pelottelu.

Näihin henkilöihin oli kohdistunut tällaista lähinnä ajanjaksolla 2014-2015, ja satunnaisesti aivan viime aikoihin asti.
Se henkilö, joka epäili koko tapahtumaketjun syyksi hänen aiheuttamiaan turhaumia (?)joillekin "tietolähteille"/soluttautujille, kertoi sen tapahtuneen 2010-2012. Alkuperäisistä tapahtumista oli jo 2014 mennessä ehtinyt siis kulua muutama vuosi, kun häneen ja silloiseen asuntoonsa alettiin kohdistaa voimakkaasti erilaisia laillisia (?) kontrollitoimia, sekä häneen itseensä kohdistui asunnon ympärillä liikkuessaan eriasteista pelottelua (jota toki oli mahdotonta täysin varmasti todistaa liittyvän asiaan). Hänen "kotiarestiin" ja todella massiivisen kontrollipolitiikan kohteeksi joutumisensa tapahtui vasta paljon myöhemmin. Alun perin henkilökohtainen kosto muuttui vähitellen kenties poliittisistakin syistä tapahtuvaksi, kuten ilmeisesti monille muillekin.

Olikin käsittämätöntä, että laimenemisen sijaan tilanne vaikutti vain eskaloituvan. Tämä henkilö yhdisti tilanteensa kuitenkin yhteiskunnallisiin tapahtumiin. Kotiarestit voitiin luoda joko tietyin, siihen tarkotukseen rakennetuin tiloin, tai se saatettiin toteuttaa "siirrettävällä henkilöstöllä ja laitteistolla" periaatteessa mihin kerrostaloasuntoon tahansa.

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Kanssani keskustelleet henkilöt kertoivatkin miettineensä usein, minkä lainsäädännön alle tuo toiminta - ja asumismuoto jos näin voi sanoa - oikein kuului.

Säätelivätkö toimintaa ehkä samat lait kuin vankiloissa? Kyseessä ei kuitenkaan ollut vankila. Vankiloissa on myös ilmeisesti hyvinkin tarkat säännöt sille, miten vankeja kohdellaan, esim. ettei heihin kohdisteta väkivaltaa tai aiheuteta kipua vartijoiden toimesta esimerkiksi pitkästymisen tai ärsyyntymisen vuoksi, vaiko?

Voitaisiinko tuollaista fyysistä tilaa ja siellä tapahtuvaa toimintaa sitten kutsua jonkinlaiseksi hoitolaitokseksi? Yllä mainitusta syystä, kivun tuottamisesta sekä tarkoituksellisesta herättämisistä ja lamaamisista johtuen se olisi varmaankin vielä huonompi määritelmä. Lisäksi henkilöiden pohjaterveydentilaa ei oltu ilmeisesti lainkaan huomioitu: eräällä heistä oli mm. (siis ennestään) lihasheikkoutta, myasthenia gravis tms., ja kilpirauhasen vajaatoiminta. Fyysinen toimintakyky oli siis jo ennestään alentunut, ja tämän "asumismuodon" sisällä harjoitettu toiminta ei ymmärrettävästi fyysistä vointia ainakaan parantanut.

Myös pitkäkestoiset vaikutukset huolestuttivat näitä henkilöitä: suuri osa herättelemiseen ja jonkinlaiseen "rankaisuun" käytetyistä iskuista sattui korvan eteen, leukaan ja kaulan imusolmukkeisiin. Mitä sellaisesta seuraisi pidemmällä aikavälillä? Ja kiinnostiko se ketään. Entä jos sattuisi jokin "työtapaturma", äkillinen menehtyminen - ehkä se sopisikin erittäin hyvin joillekin.

Jos siis kyse olisi ollut toimista tai välineistä, joilla oli lääketieteellisessä mielessä jotenkin positiivinen vaikutus, tuo toiminta olisi toki ollut julkista, ei sitä olisi ollut mitään syytä salata.

Mutta jos toiminta ei ollut laillista, sen oli oltava laitonta. Nimellisesti se tapahtui yksityisasunnoissa ja yksityishenkilöiden toimesta. (Tällä tavoin pyrittiin kiertämään vastuunotto toiminnasta.) Eikö silloin vähintäänkin näitä henkilöitä kohtaan voisi nostaa syytteen pahoinpitelystä?

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Kotiarestimaiset olosuhteet, joissa kuvattu toiminta tapahtui, voitiin kuulemma luoda monin eri keinoin: paitsi fyysisesti, myös sosiaalisesti. Tämä asettikin toiminnan kohteeksi joutuvat henkilöt täysin eri asemiin keskenään - pystyihän sellainen, jolla oli parempi taloudellinen asema ja paremmat sosiaaliset verkostot kenties järjestämän itselleen ulospääsyn tilanteesta, kun taas heikoimmilla ei ollut mitään muuta paikkaa minne mennä edes joksikin aikaa.

Taloudellisen ja sosiaalisen eriarvoisuuden lisäksi sama koski fyysistä terveydentilaa: fyysisesti huonokuntoisemmat henkilöt joutuivat oleskelemaan pidempiä aikoja asunnoissa, joissa heille tuotettiin fyysistä kipua rangaistuksenomaisesti.

Nämä seikat huomioon ottaen kävi yhä vaikeammaksi pohtia, miksi tämän toiminnan ja nuo "asunnot" oikein voisi luokitella. Suurimmat rangaistukset ja voimakkaimmat otteet kun kohdistuivat kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin.

Yksi kanssani keskustelleista henkilöistä tosiaankin jäljitti ongelmansa häneen kohdistuvaan kostoon, joka toki oli hyvinkin henkilökohtaista.(ks. aiempi viesti) Laajemmin koko yhteiskuntaan tämä liittyi sikäli, että koston käynnistänyt henkilö/henkilöt käyttivät yhteiskunnan resursseja käsittämättömän törkeästi väärin, hukaten niitä mm. vuosien ajan täysin vaarattomaksi tietämänsä henkilön 24 h-kontrolliin. Ei kaiketi aivan ilmaista?

Toiminnan volyymi olikin hämmentävän voimakas. Siksi se ei, tietenkään, ollut suunniteltu juuri heitä varten vaan jo pidempään rakennettu verkosto vasta harjoitteli toimintaansa "helpoilla kohteilla". Vielä jokin aika ja tällaista tulisi tapahtumaan monille muillekin.

Pystyisikö sen vielä estämään?

Avatar
PoliisimestariSisu
Philip Marlowe
Viestit: 1159
Liittynyt: To Elo 14, 2014 6:41 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja PoliisimestariSisu »

Elektromagneettinen säteily ja mikroaallot? Juuh okei.

Kuva
murha.info - Suomen suurin avohoitopotilaiden kokoontumispaikka

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Näiden henkilöiden kertomuksia kuunnellessani ihmettelinkin, voiko ja saako tuollaista todella tapahtua.


Toivotinkin heille kuten nyt tässä: onnea uudelle vuodelle ja ihmisoikeusnormeja noudattavalle LVI-tekniikalle :)

Avatar
CSI
Sherlock Holmes
Viestit: 3091
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja CSI »

OscM kirjoitti: Siksi kysynkin, olisiko Suomessa laillista yhdistää esim. vankeusrangaistukseen elektromagneettista tai vaikkapa mikroaaltojen välityksellä tapahtuvaa kivun tuottamista, jatkuvaa herättelyä, tainnuttamista?
Kerro ulkomaalaisille ystävillesi, että Suomessa saa mikrottaa vankeja ihan vapaasti. Sitä tehdään joka päivä.
OscM kirjoitti:
Entä olisiko sellainen laillista esim. pakkokeinojen yhteydessä, kohdistettuna vaikkapa yksityisasuntoihin kuten tilakuuntelussa?
Se on poliisin pakkokeinojen valikoimassa. Eduskunnan hyväksyntä puuttuu toki,mutta hommaa pilotoidaan kentällä.
OscM kirjoitti:
Nykymaailmassa ei liene poissuljettua ainakaan se, etteivätkö eri tiedustelupalvelut voisi tehdä melko ihmeellisiäkin juttuja vieraidenkin maiden maaperällä.
No, poloniumia (valmistuspaikkoja vissiin 2 kpl maailmassa ja grammahintakin ainakin kymmeniätuhansia euroja) kannattaa vältellä iltapäiväteessä ja puistonpenkeillä istuessa kannattaa pidättää hengitystä jottet saa saa novishokkia.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Kirjoittaja CSI » Pe Tammi 04, 2019 1:53 am
OscM kirjoitti:
Siksi kysynkin, olisiko Suomessa laillista yhdistää esim. vankeusrangaistukseen elektromagneettista tai vaikkapa mikroaaltojen välityksellä tapahtuvaa kivun tuottamista, jatkuvaa herättelyä, tainnuttamista?


CSI: Kerro ulkomaalaisille ystävillesi, että Suomessa saa mikrottaa vankeja ihan vapaasti. Sitä tehdään joka päivä.

OscM kirjoitti:

Entä olisiko sellainen laillista esim. pakkokeinojen yhteydessä, kohdistettuna vaikkapa yksityisasuntoihin kuten tilakuuntelussa?

CSI:
Se on poliisin pakkokeinojen valikoimassa. Eduskunnan hyväksyntä puuttuu toki,mutta hommaa pilotoidaan kentällä.
Mikäli tämä on todella totta, aiheesta kaivattaisiin kiireen vilkkaa julkista keskustelua.

Vakavia ongelmakohtia ovat mm. kivun tuottaminen ja mahdolliset pitkäkestoiset terveysongelmat. Henkilöt, jotka kertoivat tällaista kohdistetun heihin, kertoivat siis kivun olleen hetkittäin todella voimakasta, estäneen nukkumisen voimakkaasta väsymyksestä huolimatta ja herättäneen kesken unien.

Stressiä aiheutti se, että toiminta oli mielivaltaista - omassa kodissaan ei voinut levätä, nukkua tai valvoa silloin kun itse halusi. Toimintaan liittyi myös selvästi tahallista kiusaamista, kostamista vartijoiden ärsyyntyessä.

Henkilöiden pohjaterveydentilaa ei oltu otettu huomioon: esimerkiksi kilpirauhasen vajaatoimintaan ja lihasheikkouteen liittyvää fyysisten voimien vähäisyyttä nuo toimet pahensivat.

Herättäminen kipuun tai sydämen sykkeen nousuun, päänsärkyyn ja huimaukseen kesken unien oli paitsi todella epämiellyttävää, myös huolestuttavaa: voisiko joku saada tuollaisesta sydänkohtauksen? Verisuonen katkeamisen päästä?

Henkilöt olivat täysin epätasa-arvoisessa asemassa sen suhteen, kuinka paljon he joutuivat kivun tuottamiselle ja terveysongelmille altistumaan - riippuen siitä oliko heillä mm. tarpeeksi rahaa tai sosiaalisia kontakteja järjestää itsensä muualle, tai vähintäänkin oleskella poissa tiloista ("kodistaan") mahdollisimman pitkään. Tälle taas pohjasairaudet asettivat rajoituksensa: muutenkin sairaat henkilöt joutuivat viettämään kivun tuottamisen kohteina pidempiä aikoja.

Tämä taas ei minun oikeustajuni mukaan korreloi mitenkään sen kanssa, että rangaistusten tulisi olla suhteutettuja rikosten suuruuteen, eikä niin, että sairaisiin kohdistuu suurin rangaistus, koska he eivät pysty pakenemaan. Silloin kyse on vankileiristä ja toiminta täyttää kidutuksen tunnusmerkit.

Onko se, mitä CSI sanoit todella totta: onko poliisin pakkokeinojen valikoimissa -pilottihankkeena, kuten sanoit, esim. mikroaaltojen (niitäkö ne sitten todella ovat?) avulla tapahtuva kohdehenkilön "pistely" tms, lamaaminen, herättäminen? Siis oikeasti?
Voiko tuo olla totta?

Vielä yhtenä ongelmana on se, että samoin kuin mitä tahansa aseita on paitsi virkavallalla myös rikollisilla, "vieraiden valtioiden agenteilla" ja ties millä hulluilla, niin on varmaan sitten näitäkin. Silloinhan tuolla tavoin pahoinpidellyksi voi joutua todella täälläkin. Toisaalta silloin myös täytyy olla olemassa keinoja todentaa tällaiset vekottimet, kun niitä käyttävät jotkut rikolliset tahot - tai kun viranomainen käyttää niitä mielivaltaisesti ja lakienvastaisesti.

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

OscM kirjoitti:

Entä olisiko sellainen laillista esim. pakkokeinojen yhteydessä, kohdistettuna vaikkapa yksityisasuntoihin kuten tilakuuntelussa?

CSI:
Se on poliisin pakkokeinojen valikoimassa. Eduskunnan hyväksyntä puuttuu toki,mutta hommaa pilotoidaan kentällä.
Ketkä muut tahot saavat käyttää Suomessa näitä menetelmiä? Saako poliisi käyttää apunaan tässä siviilejä ja luovuttaa näille tähän tarkoitukseen tehtyä välineistöä? Teknistä valvontaa saa ainakin toteuttaa ainoastaan poliisi. Koskisiko sama silloin myös tätä? Entä saako armeija luovuttaa tällaisia laitteita esim. joillekin vapaaehtoisille?

Jos siviilihenkilöt (ei-viranomaiset) käyttävät tällaisia laitteita yksityishenkilöitä kohtaan, onko kyseessä rikos? Kysymyksessä on voimakkaasti kipua tuottava ja lamaava väline, joten sitä tulisi kaiken järjen mukaan pitää aseena, tai samantapaisina kuten taserit ja etälamauttimet. Ei viranomainenkaan voi käyttää niitä vain kun ärsyttää tai raivostuttaa, tai ei enää jaksa tilakuunnella, joten tainnutetaanpa se.

Mikä lainsäädäntö näitä välineitä siis koskee - ei vielä mikäänkö?

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

OscM: OscM kirjoitti:
Siksi kysynkin, olisiko Suomessa laillista yhdistää esim. vankeusrangaistukseen elektromagneettista tai vaikkapa mikroaaltojen välityksellä tapahtuvaa kivun tuottamista, jatkuvaa herättelyä, tainnuttamista?


CSI:
CSI:
Se on poliisin pakkokeinojen valikoimassa. Eduskunnan hyväksyntä puuttuu toki,mutta hommaa pilotoidaan kentällä.


CSI:lta - saa joku muukin asiasta tietävä vastata- kysyisin vielä, ketkä tästä kokeilusta ovat tietoisia? Entä aiotaanko se joskus viedä eduskuntaan?

Entä saavatko kokeen kohteet itse ottaa kantaa asiaan? Vai miten tätä ihmiskoetta on tarkoitus arvioida?

Ja nyt en tarkoita mitään etäsairaanhoitoa tms, vaan nimenomaan tämän pakkokeinona käyttämistä: herättämistä, nukkumisen estämistä, kivun rangaistusluontoista tuottamista.

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Esimerkki koskien ko. välineillä suoritettavaa unenriistoa:

Annettu nukkua edeltävänä yönä ainoastaan 2,5 tuntia, herättäen tämän aikana kahdesti.

Tätä edeltävä yö: herätykset tunnin välein (jokseenkin normaalin pituiset unet, mutta ei lainkaan pitkäkestoista unta)

Tulos: rintakipua, pahoinvointia, huimausta, voimattomuutta.


Saako tällaista tapahtua?

Voiko tekijät haastaa oikeuteen pahoinpitelystä, terveyden vaarantamisesta, mistä`?

Onko kohteella mahdollisuus hakea esim. johonkin turvataloon, mitä tulisi tehdä? Toivoisin tähän vastausta jo tämän päivän aikana.

Entä lakiapua?

OscM
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Su Maalis 06, 2016 10:34 pm

Re: Laittomia pakkokeinoja?

Viesti Kirjoittaja OscM »

Etäsairaanhoito on mahdollista toteuttaa muutenkin; tällainen toiminta ei mitenkään välttämättä liity siihen.

Ei esimerkiksi ole sairaanhoidon välineiden tai niiden valmistajien vika jos joku käyttää niitä ihmisen vahingoittamiseen.


Tässä toiminnassa onkin kyse pikemminkin siitä, että joko tehtävä on erittäin huonosti ja huolimattomasti toteutettu tai siitä, että
alkuperäisen projektin rinnalla kulkee toinen projekti, jossa tarkoituksena on nimen omaan "kurittaa" kohdetta mm. unenriistolla, kipua aiheuttamalla, voimakkaasti väsyttävillä ja "tainnuttavilla" menetelmillä. Ikään kuin kaksoisagenda, josta hyvin mahdollisesti alkuperäisen projektin toimeenpanija ei ole tietoinen.

Mitä sitten tehdä jo hyvin hankalaksi käyvälle uhrille?

Yksi syy eskaloituneeseen unenriistoon saattaakin olla tämä. Olisihan ehkä monelle helpointa, jos uhri vahingossa kuolisi vaikkapa sydänkohtaukseen tai muuhun sairaskohtaukseen. Olihan hän muutenkin kovin sairas; tämä ei olisi yllätys eikä niin olen juuri johtaisi kummoisiin rikostutkintoihin. Mukavaa olisi myös, jos uhri masentuisi ja ahdistuisi näkyvästi - ja ellei itse tekisi itselleen mitään(kuten ei todellakaan aio) , ehkä hänelle voitaisiin tehdä "eppsteinit", tai, kotimaisissa aihepiireissä pysyäksemme, "runarit".

Koska kyseessä on henkilöä kohtaan suunnattu projekti, se ei ole sidottu mihinkään fyysiseen sijaintiin. Siksi ei ole niin yksinkertaista, että ongelma ratkeaisi muuttamalla.

Mikä sitten on ratkaisu? Muuttaa maasta? hakea turvapaikkaa jostain, oikeasti? Eikö turvallista, ihmisarvoista kotia ole todella mitenkään muuten mahdollista järjestää?

Suosittelen myös kaikille, joilla on vähänään tietoa ko. tapahtumista viemään näitä tietoja eteen päin. (Kohteet/uhrit eivät voi sitä tehdä koska tällaista, luonnollisestikaan, ei usko kukaan. Tässä vain lämpimikseni kirjoittelenkin.)

Tämän voisi tehdä ihan sillä ajatuksella, että tällaiseksi me oikeasti haluamme maamme muuttuvan? Turha nimittäin luulla, että se pysähtyisi näihin muutamiin ihmisiin - jonain päivänä tämä voi koskea hyvinkin montaa ihmistä.

Vastaa Viestiin