Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Silli »

Tää urheilijoiden roinan veivaaminen on tosi vanha perinne. Ei siis mitään uutta auringon alla. On silti terveellistä, että edes media kyseenalaistaa, millaiset valkut sun muut "esimerkilliset aikuiset" nuoria urheilijoita luotsaa.

Urheilumaailman härdellit kuuluvat saman sateenvarjon alle kuin kulttuurimaailman sisäpiiritkin. Jos kiinnostaa, niin täältä pääsee kiinni aiheeseen: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... inteatteri
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

jormakalevi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Tammi 01, 2019 7:49 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja jormakalevi »

Missäs tän kanssa nyt mennään?

Terävä
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Terävä »

Tässä vielä vähän taustoja Tamperelaisesta.

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/ ... an-ytimeen
Kihlakunnansyyttäjä Antti Virtasen näkemys Tampereella alkaneen suuren huumausaineoikeudenkäynnin kolmesta pääsyytetystä ja heidän motiiveistaan lähteä mukaan on selkeä. Kaikkia ohjasi kokaiinikauppaan paha henkilökohtainen rahapula, toissijaisena syynä oli päihderiippuvuus.

Suurimman osan tästä käsityksestä ovat myös syytetyt itse vahvistaneet. Vielä on selvittämättä esimerkiksi se, mikä oli lopulta kolmikon keskinäisen yhteistyön taso.

Vuonna 1984 syntynyt, kokonaisuuden päätekijänä pidetty mies oli kärsinyt vuosien ajan pahasta päihdeongelmasta. Miehen hyvä ystävä, NHL-jääkiekkoilija Jori Lehterä kertoi tapauksen esitutkinnassa rahoittaneensa kertaalleen miehen päihdekuntoutuksen. Lehterä kertoi esitutkinnassa myös, että sosiaaliseksi ja mukavaksi kuvatun miehen kaveripiiriin kuuluu paljon urheilijoita ja mies on erittäin tuttu näky jääkiekkokatsomoissa. Muilla kaveripiirin urheilijoilla ei ole mitään tekemistä käsiteltävänä olevan asian kanssa.

Kallista elämää eläneelle miehelle oli tämän lisäksi kertynyt pahat ulosottovelat, kymmeniä tuhansia euroja. Mies eli työttömänä avopuolisonsa kanssa lähellä Tampereen ydinkeskustaa.

Mies oli Virtasen mukaan päätynyt sittemmin kimppaan toisen samanlaisen elämänkohtalon kanssa: vuonna 1993 syntynyt tamperelaismies oli yrittänyt pärjätä ravintolabisneksessä, mutta siinä oli käynyt huonosti. Miehen yritykselle kertyi nopeassa ajassa useita protesteja sekä muutama velkomustuomio. Tämä oli tuonut miehelle lähes 200 000 euron velat.

Mies kertoi esitutkinnassa tehneensä sekalaisia töitä alkuvuodesta 2018, mutta rahoittaneensa tämän jälkeen elämänsä kokaiini- ja huumekaupalla. Poliisilla on epäily, että samainen mies myös kauppasi kahdeksan kokaiinigrammaa Jori Lehterälle.

Kaksikko täydentyi vuonna 1993 syntyneellä miehellä, joka toi Suomeen ja pitkälti Pirkanmaan alueelle ulkomailta lähes kaksi kiloa kokaiinia. Rahaa laittomalla bisneksellä tuli alkuvuoden 2018 aikana runsaasti: syyttäjän mukaan kolmikko ansaitsi huumekaupalla yhteensä 262 800 euroa. Rahaa laitettiin myös saman tien haisemaan: summalla ostettiin muun muassa useampi vesijetti.

Silmukka toiminnan ympärillä kiristyi loppukesän 2018 aikana. Tiiviissä huumepoliisin seurannassa olleista miehistä vuonna 1993 ja vuonna 1984 syntyneet miehet otettiin kiinni elokuun puolessavälissä, ja he ovat olleet vangittuna siitä saakka.

Maahantuonnista vastannut vuonna 1993 syntynyt mies yritti pakoilla poliisia ulkomailla. Syyttäjän näkemyksen mukaan mies yritti tavoitella kahta muuta miestä viestilappusilla tietämättä siitä, että kaksikko oli jo tiukasti poliisin hoteissa.

Lopulta käry kävi syyskuun lopussa, kun mies saapui Pirkkalan lentokentälle. Poliisi oli vastassa jo tuloaulassa ja otti miehen samantien kiinni. Miehen vaatteista löytynyt rahamäärä antoi ymmärtää, että bisnes oli ollut tuottoisaa: käteistä rahaa löytyi hallusta yhteensä 11 000 euroa.
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13658
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Kokaiinin ostamisesta syytettyä Jori Lehterää kuullaan vihdoin oikeudessa, nyt videon välityksellä

NHL-kiekkoilijaa epäillään huumausainerikoksesta.

NHL-kiekkoilija Jori Lehterää kuullaan oikeudessa tällä viikolla videoyhteyden avulla. Lehterä on yritetty saada oikeuteen jo kauan. Hänen olisi pitänyt olla vastaamassa syytteisiin jo tammikuun alkupuolella.

Nyt Pirkanmaan käräjäoikeus kertoo, että asian käsittelyä jatketaan tämän viikon perjantaina.

Käräjäoikeuden tietojen mukaan Lehterää edustaa pääkäsittelyssä asiamies. Lehterää kuullaan todistelutarkoituksessa videoyhteyden avulla aikaisintaan iltapäivällä tämän viikon perjantaina.

Lehterä on vedonnut aiemmin siihen, ettei hän pääse paikalle aikataulusyistä.

Päätekijöiden epäillään myyneen viime kesänä Lehterälle kokaiinia. Syyttäjän mukaan kiekkoilija osti kesä–heinäkuussa kahdeksan grammaa kokaiinia, joka on arviolta useita kymmeniä annoksia.

Syyttäjä vaatii Lehterälle viisi kuukautta vankeutta huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan rikos on tapahtunut Tampereella 19.5–22.7.2018.
...

Osa suurta vyyhteä
Yhteensä huumejutussa on 22 syytettyä, heistä 3 on ollut vangittuina. Kihlakunnansyyttäjä Pasi Vainio kertoi aiemmin Ylelle, että tuomioita ei voida antaa ennen Lehterän kuulemista.

Osalle syytetyistä vaaditaan vankeusrangaistusta, osalle sakkorangaistusta. Syyttäjä vaatii kolmelle syytetylle 8–10 vuoden ehdotonta vankeutta.

Poliisin mukaan maahan on tuotu lähes kaksi kiloa kokaiinia, joka on levitetty käyttäjille Tampereen seudulla. Katukauppapitoisuudeksi laskettuna ainetta on myyty yli kolme kiloa ja siitä saatu hyöty on noin 400 000–450 000 euroa.

Rinki teki kauppaa esimerkiksi anonyymissa Tor-verkossa ja sopi noutopaikat eri puolille Tamperetta ja Pirkanmaata. Huumeita liikkui esimerkiksi Kaupin tähtitornin tienristeyksessä linja-autopysäkillä ja Kaupinojan saunan pihalla.

Kaupinojan sauna on tunnettu ja hyvin suosittu tamperelainen avantouintipaikka, ja huumeita säilytettiin esitutkinnan mukaan muun muassa sen pukuhuoneen lokerikoissa.

Lehterä kiistää epäilyt
Syyttäjän mukaan Lehterä on laittomasti hankkinut eri erissä ja pitänyt hallussaan kahdeksan grammaa kokaiinia. Lisäksi hän on syyttäjän mukaan toukokuussa yrittänyt hankkia kokaiinia yhden gramman.

Syyttäjällä on todisteena muun muassa puhelutietoja päätekijöiden ja Lehterän välillä. Yhteyksiä on esitutkinnan perusteella pidetty Lehterän Tampereella sijaitsevan mökin lähettyvillä.

Jori Lehterä on kiistänyt epäilyt koko ajan. Hän on kertonut poliisille tuntevansa kaksi pääsyytettyä, mutta kieltänyt moneen kertaan ostaneensa näiltä huumeita.

Jori Lehterä on vedonnut siihen, että viesteissä pääsyytettyjen kanssa puhutaan muun muassa kyydeistä. Esitutkinnassa ilmi tulleissa viesteissä ei mainita huumeita.
YLE
18.2.2019 klo 10:27 päivitetty 18.2.2019 klo 10:55

Jätin uutisesta pois pari riviä, niissä mainittiin missä JL on pelannut ja miksi.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

jormakalevi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Tammi 01, 2019 7:49 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja jormakalevi »

Mitäs Jori oli puhellut oikeudessa?

corleonee
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2016 9:04 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja corleonee »

Missäs tämän jutun tuomiot oikein viipyvät vai oliskos jollakin vaikka toimittaa yvnä ?

Terävä
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Terävä »

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut NHL-kiekkoilija Jori Lehterän neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Lehterä osti kuusi grammaa kokaiinia kesällä 2018 Tampereella.

Syyttäjä vaati Lehterälle viiden kuukauden vankeusrangaistusta.

Lehterä oli osa laajempaa kokaiinivyyhtiä. Kokaiiniliigan päätekijä Kosar Fatahi sai kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen muun muassa törkeistä huumausainerikoksista.

Kokaaiiinia maahan tuonut Emeka Ezeanyagu tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Karl Kivelä sai viiden ja puolen vuoden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nhl ... ta/7340802
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

Naali
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Loka 10, 2011 5:14 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Naali »

Saikohan suomen vahvin apinaotenostaja-Niilo Rantanen kakkua? Hänen someosasto on ollut näistä käräjistä hiljaa, hormonitakavarikosta kyllä pidettiin meteliä.

Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3343
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

^Ovat hiljaa koska on isompi vyyhti takana, näin on näppylät, koska ollaan Tampereellaa ja kun kyseessä on urheilu. Mölyt pidetään masussa ja ollaan hiiren hiljaa, kuten Tampereen tyyliin on aina kuulunut. :mrgreen: :mrgreen:

Terävä
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Loka 11, 2018 8:47 pm
Paikkakunta: Bay City

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Terävä »

Naali kirjoitti:Saikohan suomen vahvin apinaotenostaja-Niilo Rantanen kakkua? Hänen someosasto on ollut näistä käräjistä hiljaa, hormonitakavarikosta kyllä pidettiin meteliä.
Kyllä sai. 1v10kk ehdotonta.
Topparille 20 päiväsakkoan mikä hänen jättituloillaan tekee 160e.
Uskon, että Suomen malli on paras ja läheisin malli sille, miten Islam kehottaa ihmisiä elämään. Näin ollen koen, että Suomi on maailman islamilaisin valtio.
Abdirahim "Husu" Hussein

Sivustamulkoilija
Jack Bauer
Viestit: 925
Liittynyt: To Kesä 21, 2018 1:57 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Sivustamulkoilija »

No perkele,napsahti sitten Kosarille kymppikakku,eikä,yhtään varmaan vituta :lol:
Sitä ihmettelin jo viime kesänä,et mitenkähän ukkojen tulee käymään ton kolasäätönsä kanssa.tai siis tietohan se oli että pojat napsahtaa siitä,varsinkin ku se touhu oli niin näkyvää ja siitä tiesi ihan kaikki joka paikassa,hyvä ettei pepsisäkkiä menty kauppaan suoraan sorinkadulle tornihotellin tiskille.sellanen toiminta ei voi millään kauaa jatkua kiinni jäämättä.ihmettelen et Kosari ei saanu renkejään ruotuun.no nyt tosiaan saa tiilenpäitä ihmetellä muutaman suven.......

Avatar
Härmän häjy
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: To Maalis 07, 2019 8:21 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Härmän häjy »

Tämä on kyllä täysin kohtuutonta, että nyt voi mennä NHL ura alta yhdeltä jampalta, joka tahtoi vähän vaan juhlia vapaalla.

Tietääkö kukaan NHL:ää tunteva, että onko nyt edessä vähintääkin NHL-päihdehuolto ohjelma mihinkä Jere Karalehtikin pakotettiin?

Naali
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Ma Loka 10, 2011 5:14 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja Naali »

Terävä kirjoitti:
Naali kirjoitti:Saikohan suomen vahvin apinaotenostaja-Niilo Rantanen kakkua? Hänen someosasto on ollut näistä käräjistä hiljaa, hormonitakavarikosta kyllä pidettiin meteliä.
Kyllä sai. 1v10kk ehdotonta.
Topparille 20 päiväsakkoan mikä hänen jättituloillaan tekee 160e.
Oho! Melko tavalla. Kuinkahan voimailun nyt käy? Mitäköhän muut sai, paljon tuttuja naamoja Tampereelta. Onneksi Topparia ei liikaa kuritettu käyttörikoksesta, sympaattinen kaveri.

corleonee
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ke Maalis 30, 2016 9:04 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja corleonee »

Onko kellään lähettää yksityisellä mustaa valkoisella mitä kukin sai ?

jormakalevi
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Tammi 01, 2019 7:49 pm

Re: Iso kokaiiniliiga jäi kiinni Tampereella

Viesti Kirjoittaja jormakalevi »

corleonee kirjoitti:Onko kellään lähettää yksityisellä mustaa valkoisella mitä kukin sai ?
Sama kiinnostaisi

Vastaa Viestiin