Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2538
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja Iivis » Su Maalis 17, 2019 8:33 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f2b5 ... 6056ecf727
Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella - oikeus: ”Vankeus haittaisi sosiaalista selviytymistä”
Tänään klo 18:54

Mies oli löytänyt seksuaalisesti kokemattoman uhrinsa Facebookista. Oikeus kuitenkin sympatisoi raiskaajan ankeita taustoja ja määräsi vankeustuomion ehdolliseksi.
Tyttö oli hämmentynyt ja kauhuissaan. Hän kertoi tapahtuneesta heti ystävälleen. KuvituskuvaTyttö oli hämmentynyt ja kauhuissaan. Hän kertoi tapahtuneesta heti ystävälleen.

Rikos tapahtui toissa kesäkuussa Joensuussa, missä Facebookissa tutustuneet mies ja koulutyttö tapasivat ensi kertaa kasvotusten. Tyttö oli vasta täyttänyt 15 vuotta, mies puolestaan oli juuri täyttämässä 19 vuotta.

Tapaamispaikaksi oli sovittu puisto, mistä kaksikko jatkoi Pielisjoen rantaan juttelemaan.

Ennen pitkää mies ehdotti, että he lähtisivät käymään hänen ystävänsä asunnolla. Tähän asti kummankin kertomus oli yhtenevä. Mitä asunnolla tapahtui ystävän poistuttua, sitä oikeus pohti pitkään ja perusteellisesti.

Kävi heti käsiksi
Tyttö kertoi, että hän oli miehen ystävän kanssa istunut sohvalla musiikkia kuunnellen ja kännykkää näpytellen. Kun ystävä oli lähdössä ulos, tyttö lähti hänen kanssaan. Sisään jäänyt Fb-tuttavuus kuitenkin pyysi tyttöä takaisin.

Kahden jäätyään mies otti tytön syliinsä ja alkoi väkisin suukotella tätä. Mies painoi tytön makuulle sohvalle ja nousi hänen päälleen. Tyttö kielsi moneen kertaan ja sanoi, ettei hän halunnut. Hän yritti kaikin tavoin päästä tilanteesta irti.

Tyttö oli hämmentynyt ja peloissaan. Hänellä ei ollut ollut mitään aiempia seksuaalisia kokemuksia. Mies ei kuitenkaan välittänyt tytön estelyistä, vaan ryhtyi väkisin avaamaan tämän housuja. Lopulta hän tunkeutui uhriinsa.

Tilanne keskeytyi, kun tytön nenästä alkoi valua verta. Mies lähti hakemaan paperia, jolla tyttö sai pyyhittyä kasvojaan.

Heikotti ja pyörrytti
Tapahtuman jälkeen mies halusi saattaa tytön bussipysäkille. Hän pyysi tätä viestittelemään kanssaan.

Päästyään bussiin itkuinen tyttö laittoi WhatsApp-viestin ystävälleen ja kertoi, mitä oli juuri tapahtunut. Hän kirjoitti, ettei pystynyt kävelemään kunnolla ja että häntä heikotti ja pyörrytti. Lopulta tytön sisar haki tämän ystävän luota kotiin.

Oikeudessa mies kiisti jyrkästi syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Hän myönsi ainoastaan suudelleensa tytön kanssa ja väitti, että se oli tapahtunut kummankin tahdosta.

Mies kertoi halunneensa tutustua tyttöön ja sanoi ihmetelleensä, kun tämä oli poistanut hänet Facebookista tapaamisen jälkeen.

Käräjäoikeus totesi, että periaatteessa kummankin osapuolen kertoma tapahtumainkulku oli mahdollinen. Tytön kertomus oli oikeuden mukaan kuitenkin huomattavasti yksityiskohtaisempi kuin syytetyn. Myös todistajan kertomus, WhatsApp-keskustelujen sisältö sekä gynekologin lausunto puolsivat tytön kertomusta.

Painavat syyt
Pohjois-Karjalan käräjäoikeus katsoi, ettei miehen syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Raiskausta arvioidessaan oikeus katsoi, että sukupuoliyhteys oli ollut vastaajan harjoittamattoman ”hellittämättömän väkivallan seurausta”. Vaikka oikeuden mukaan väkivalta oli lajissaan lievää, se oli ollut riittävä murtamaan asianomistajan tahdon.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1998 syntyneen Ismael Kaban kahden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta. Tuomio määrättiin ehdollisena.

Oikeus huomautti, että näin pitkä ehdollinen täysi-ikäiselle edellyttää poikkeuksellisen painavia perusteita. Se löysi perusteiksi muun muassa sen, että mies opiskeli ammattiopistossa eikä hän kertomansa mukaan käyttänyt päihdyttäviä aineita.

”Vankeus haitaksi”
Oikeus piti ”varsin ilmeisenä”, että rikokseen oli vaikuttanut tuomitun ”ikään liittyvä kypsymättömyys”. Se myös korosti, että mies oli tullut Suomeen 15- tai 16-vuotiaana ilman vanhempiaan, eikä siitä huolimatta ollut joutunut aiemmin poliisin kanssa tekemisiin.

Oikeus arvioi, että pitkästä vankeudesta voisi olla olennaista ja merkityksellistä haittaa tuomitun sosiaaliselle selviytymiselle.

Ehdollisen tuomion lisäksi tekijälle määrättiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua. Uhrilleen hänet tuomittiin maksamaan runsaan 5000 euron suuruiset kärsimyskorvaukset.

Itä-Suomen hovioikeus vahvisti tuomion hiljattain antamallaan päätöksellä.
Olisi taas syytä mielenosoitukselle, ihan käsittämätön tuomio :evil:
Tapaukselle on varmaan ketju jo olemassa?

Avatar
jukuripää
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 714
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja jukuripää » Su Maalis 17, 2019 8:58 pm

Kummallinen suvaitsevaisto taas ymmärtänyt kovasti kunnollisen maahanmuuttajapojan elämää ja antanut päänsilitystä hänelle. Ettei vaan mene elämä pilalle raiskaajalta. Opiskelee ja on sanonut, ettei käytä päihteitä.

Eikö nämä mamut millään pysty ymmärtämään, että meillä (niin lapsilla kuin naisillakin) on oikeus kieltäytyä seksistä.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2538
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja Iivis » Su Maalis 17, 2019 9:04 pm

Ja nuoren elämästä vähät väliä :cry:

Grobiaani
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: Ke Helmi 20, 2019 10:13 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja Grobiaani » Su Maalis 17, 2019 9:07 pm

Käsittämätön tuomio. Suomen oikeuslaitos on vitsi.

sine qua non

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja sine qua non » Su Maalis 17, 2019 9:48 pm

Johan oli taas "poikkeuksellisen painavat perustelut". Luulisi, että tuomarit kirjoittavat korvat punaisina häveten näitä tragikoomisia selityksiä ratkaisuilleen. Pisteet IL:n toimittajalle. Ilmeisesti hänenkin maljassaan on joku ääri, kun tällä kertaa näin tarkkaan kertoo oikeuden ratkaisun perustelut ja myös ehdollisen tuomion saaneen raiskaajan nimen, vaikka kyseessä on nuori rikoksentekijä ja nimestä päätellen vielä erityisen hädänalaisten ryhmään kuuluva henkilö.

Eihän tämä ole eka kerta suinkaan, kun raiskaajan näennäisrangaistusta perustellaan täällä aivan asiaankuulumattomilla syillä. Niitä ovat olleet mm. raiskaajan vakituinen työ, tai se, että on hän rikoksen jälkeen saanut työpaikan ja hänellä on perhe, raiskaus on ollut nopea, raiskaus on tapahtunut "tuttujen kesken", raiskaus/raiskaajat ovat saaneet runsaasti huomiota medioissa...

Silmiinpistävää tässä on, että oikeus päätöksessään toteaa olevan poikkeuksellista (ja ehdollista tuomiota puoltavaa), että alaikäisenä yksin Suomeen tullut turvapaikanhakija (sellainenhan tämä "nuorukainen" on) ei ole aiemmin joutunut tekemisiin poliisin kanssa. Eli toisinpäin sanottuna, oikeuden mielestä on odotuksenmukaista, että yksintulleet "pakolaislapset" joutuvat poliisin kanssa tekemisiin. Meille on kerrottu, että pieni vähemmistö tp-hakijoista syyllistyy rikoksiin/on epäiltynä rikoksista, mutta tässä oikeuden ratkaisussa epäsuorasti sanotaan, että se ei pidä paikkaansa ainakaan yksintulleiden alaikäisten tp-hakijoiden kohdalla.

Tracker
Wallander
Viestit: 1124
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja Tracker » Su Maalis 17, 2019 10:04 pm

Se, että Ismael Kaba ei ole ollut aikaisemmin poliisin kirjoissa, ei tarkoita sitä etteikö hän olisi voinut puuhailla ilmitulematta vaikka mitä?

Käyttäjä1
Alokas
Viestit: 16
Liittynyt: Ke Maalis 06, 2019 12:59 pm

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja Käyttäjä1 » Su Maalis 17, 2019 10:11 pm

Jos löytyy facesta niin ei muutaku tekee feikkiprofiilia jollakin tyttösen kuvalla ja sitten tapaamisiiin...

tutkijax
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: To Heinä 14, 2016 1:47 pm

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja tutkijax » Su Maalis 17, 2019 10:32 pm

Miten tämä voi olla mahdollista :( tätä se vasemmiston salliminen tiesi..

Avatar
meitzi
Philip Marlowe
Viestit: 1161
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja meitzi » Su Maalis 17, 2019 10:40 pm

Mä en nyt ymmärrä ollenkaan, että miten noi eirtyisen painavat syyt nyt lainkaan olisivat erityisen painavia syitä.

Ihan niin kuin ehdottomaan vankeuteen tarvittaisiin erityisen painavat syyt silloinkin, kun se olisi ilmeisin seuraus.

Ja varsinkin tilanteessa, jossa tekijä ei edes ymmärrä tekojaan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

disposal
Tarkastaja Morse
Viestit: 977
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja disposal » Su Maalis 17, 2019 11:01 pm

Suomen oikeusjärjestelmän mukaan vapausrangaistus on vain vapauden menetys, mikäli vankeus aiheuttaa tekijälle liiallista muuta haittaa, voidaan tuomita ehdottomaan. Eikä minulla löydy mitään käsitystä tälle logiikalle. Oma sukulaispoika ryösti muinoin narkkikaverinsa kanssa kaupan, niin että mora myyjän kaulalle. Sitten vaan oikeudessa tarinat kuinka aikovat opiskella ja päästä töihin ja vankeus pilaa mahdollisuudet, lopputuloksena törkeästä ryöstöstä ehdollista.

phonyjoker
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 198
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2018 9:21 pm

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja phonyjoker » Su Maalis 17, 2019 11:36 pm

Ruotsissa nämä alkavat olemaan jo normi. Näemmä valumassa meille myös. Ihan hirveetä kuraa! Oikeuslaitoksessa työskentelevillä ei oo kaikki kotona.

Villeri
Matlock
Viestit: 780
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ma Maalis 18, 2019 6:36 am

Kun tänä etnopalvonnan aikana täytyy ylistää rupisintakin naistensortokulttuuria, niin on jo syöty puolet teinityttöjen eväistä varoa ko. tilanteita. Tiettyjen etnoryhmien yliedustus raiskauksissa huitelee tuhansissa prosenteissa ja groomingia eivät muut edes tee.

Avatar
meitzi
Philip Marlowe
Viestit: 1161
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ma Maalis 18, 2019 9:40 am

Grooming on ollut mukana kuvioissa jo kauan ennen kuin kukaan osasi sanoa asylum rajalla. Siinä on sitten enää aika hiuksenhieno moraalinen ero, että ainakin pääosin uhri valitsi asemansa, ja varsinaisia raiskauksia tapahtui aika vähän, saati porukalla raiskaamisia.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
Tackleberry
Hercule Poirot
Viestit: 2179
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Ma Maalis 18, 2019 9:52 am

Oikeus huomautti, että näin pitkä ehdollinen täysi-ikäiselle edellyttää poikkeuksellisen painavia perusteita. Se löysi perusteiksi muun muassa sen, että mies opiskeli ammattiopistossa eikä hän kertomansa mukaan käyttänyt päihdyttäviä aineita.

Oikeus piti ”varsin ilmeisenä”, että rikokseen oli vaikuttanut tuomitun ”ikään liittyvä kypsymättömyys”. Se myös korosti, että mies oli tullut Suomeen 15- tai 16-vuotiaana ilman vanhempiaan, eikä siitä huolimatta ollut joutunut aiemmin poliisin kanssa tekemisiin.
Ei saatana, mitä perusteluita. Opiskelee ammattiopistossa, eikä ainakaan myönnä käyttävänsä päihteitä. Ja ensikertalainenkin vielä, voi hellanlettas.

Toivotaan, että Häkkäsen aloite johtaa johonkin konkreettiseen tuomioiden koventamisen suhteen. Nää tuomiot on naurettavia.
Kardemumma kirjoitti:Et kai tosissasi usko sen mielisairaan rouvan saaneen enemmän ääniä kuin Trumpin joka pääsi valtaan?

Avatar
meitzi
Philip Marlowe
Viestit: 1161
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Joensuu: Lapsen raiskannut selvisi ehdollisella

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ma Maalis 18, 2019 9:54 am

Tackleberry kirjoitti:[Toivotaan, että Häkkäsen aloite johtaa johonkin konkreettiseen tuomioiden koventamisen suhteen. Nää tuomiot on naurettavia.
Turha toivo, ainoastaan maksimituomioita nostettiin, minimeihin ei puututtu.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Vastaa Viestiin