Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Kyllä nuo edellä postaamani ovat ihan tosiasioita :lol:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006039823.html
Uusiseelantilaiset yritykset boikotoivat nyt Facebookia – vaativat sosiaaliset mediat vastuuseen sisällöistään
Christchurchin isku, joka levisi verkossa suorana lähetyksenä, on aiheuttivat kritiikkiä sosiaalisten medioiden moderointikäytännöistä.
UUDESSA-SEELANNISSA tapahtunut terrori-isku, jonka epäillyn tekijän Brenton Tarrant kuvasi suorana lähetyksenä verkkoon, on saanut monet uusiseelantilaiset yritykset pohtimaan mainostensa vetämistä sosiaalisesta mediasta.

Ainakin kaksi teollisuusyhtymää on kehottanut yrityksiä boikottiin Facebookia vastaan.

Valtion omistama rahapeliyhtiö Lotto New Zeland on jo vetänyt mainoksensa pois sosiaalisesta mediasta. Yhtiön sanojen mukaan ”ilmapiiri ei tuntunut oikeanlaiselta tapahtumien jälkimainingeissa”.

– Kuten koko maa, Lotto NZ on järkyttynyt ja suree Christchurchin traagisia tapahtumia, kommentoi rahapeliyhtiön tiedottaja Kirsten Robinson Reutersille.

Myös yhden Australian suurimman pankin ASB Bankin tiedottajan mukaan yhtiö pohtii mainostensa vetämistä sosiaalisen median alustoilta.

Uuden-Seelannin mainostajien liitto ja Uuden Seelannin kaupallisen viestinnän neuvosto pyysi maanantaina kaikkia mainostajia miettimään, missä he levittävät mainoksiaan ja haastoi Facebookin ja muiden alustojen omistajat ottamaan vastuun sisältöjen moderoinnista.

Järjestöt julkaisivat lausunnon, jossa kysyvät sosiaalista medioilta uskovatko nämä, että yritykset haluaisivat olla tekemisissä alustojen kanssa, jotka eivät pysty tai eivät halua ottaa vastuuta sivustojensa sisällöstä.

– Christchurchin tapahtumat saavat miettimään, jos sivustojen omistajat voivat kohdistaa kuluttajiin mainoksia mikrosekunnissa, miksi samaa tekniikkaa ei voida käyttää tällaisen sisällön estämiseksi?, järjestöjen julkaisemassa tekstissä pohditaan.

FACEBOOKIN ja Alphabet- yhtiöön kuuluva Google eivät ole kommentoineet mainostajien vetäytymistä alustalta.

Lauantain Facebook tiedotti, että se poisti 1,5 miljoonaa videota maailmalaajuisesti Uuden-Seelannin terrori-iskun jälkeisenä vuorokautena ja poistaa myös kaikki tapahtumasta julkaisut versiot, joista on peitetty väkivaltainen sisältö.

Facebook ja Alphabet-yhtiöön kuuluvat Youtube ovat aiemmin kertoneet, että yhtiöt käyttävät automaattisia työkaluja väkivaltaisen sisällön tunnistamiseen ja poistamiseen.

Video Uudessa-Seelannissa tapahtuneesta terrori-iskusta levisi nopeasti verkossa pian julkaisun jälkeen. Viime perjantaina 18-vuotias mies sai syytteen terrori-iskuun liittyvän livestriimivideon jakamisesta, uutistoimisto AFP:n mukaan.

UUDEN-SEELANNIN suurin televiestintäyhtiö Sparks NZ kertoi tehneensä perjantain tapahtumien jälkeen yhteistyötä laajakaistaverkkoja tarjoavien tahojen kanssa estääkseen pääsyn kymmenille verkkosivuille, jotka jakoivat videota iskusta.

Yhtiön tiedottaja Andrew Pirie kertoi, että mitään vastaavaa ei ole tehty aiemmin. Pirien mukaan yhtiö ei estänyt pääsyä Facebookiin, koska terrori-iskun jälkeen moni otti yhteyttä ystäviin ja perheenjäseniinsä Facebookin avulla.


Christchurchilaisiin Al-noorin ja Linwoodin moskeijoihin kohdistuneessa terrori-iskussa kuoli ainakin 50 henkeä ja loukkaantui yli 40. Kymmeniä ihmisiä on yhä tehohoidossa.

Lauantaina australialaissyntyiselle miehelle luettiin ensimmäiset syytteet oikeudessa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2904
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Niin, tämä videon poistovimma ja uudenseelannin viranomaisten pyrkimys estää pääsy videon sisältäville sivuille herättää aika lailla kysymyksiä ja varsinkin siksi. kun se medioista luettavissa oleva "virallinen" tapahmien kulku 1. moskeijan osalta ei joiltan osiltaan täsmää.
Sitä ei käy kiistäminen, ettei tämä terrori-isku ja uhrimäärä pitäisi paikkaansa, mutta ne hatusta revityt kohdat uutismediossa olevissa tarinoissa kummastuttaa...varsinkin kun shokkiuutisointia tai probaganda-arvoa näillä ristiriitaisuuksilla ei juurikaan ole.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Sitä ei käy kiistäminen, ettei tämä terrori-isku ja uhrimäärä pitäisi paikkaansa
En nyt ihan satavarma tästä olisi mutta ....
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

sikakoira kirjoitti:
Sitä ei käy kiistäminen, ettei tämä terrori-isku ja uhrimäärä pitäisi paikkaansa
En nyt ihan satavarma tästä olisi mutta ....
Lisää tosiasioita? :lol:
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5300
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Tackleberry kirjoitti:tuolla Hollannin raitiovaunu -ketjussa ei kukaan ole lähtenyt jauhamaan false flag -potaskaa?
Mistä erityisestä syystä pitäisi?
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Kardemumma

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Tässä ammuskelussa vain todennettiin, ettei Allahia ole olemassa, muutoin hän olisi varmasti ollut suojelemassa omiaan, ellei kyseessä ollut sitten sellainen roskalauma, jota jopa Allahin kaltainen tunkion henki vieroksuu. Joka tapauksessa tämä keissi päättyi hyvin, moni pääsi paratiisiin ja ampuja sai toteutettua tavoitteensa. Nettimaailmakin sai "tositv:tä", kun video muistuttaa hyvin paljon Counter Strike -räiskintäpeliä. Itsekin mieluummin sitä katson kuin jotain vitun Temptation Islandia, jossa joukko moniongelmaisia ja heikolla itsetunnolla varustettuja luusereita sikiävät keskenään.
disposal
Jane Marple
Viestit: 1015
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja disposal »

Uuden-Seelannin terroriampuja on kiven sisässä merkitty mies – suurin osa vangeista ei-valkoisia: ”Hän on äärimmäisessä vaarassa”
New Zealand Heraldin mukaan Uuden-Seelannin ampuja Brenton Tarrant on vankilassa rikollisjengien ykköskohde.

Uuden-Seelannin Christchurchin ampuja 28-vuotias Brenton Tarrant on vankilassa merkitty mies. Hänelle on luettu oikeudessa murhasyyte liittyen ainakin 50 ihmisen kuolemaan kahteen moskeijaan kohdistuneessa terrori-iskussa. Lisäsyytteitä on tulossa ja mies on ilmoittanut edustavansa oikeudessa itseään.

New Zealand Heraldin mukaan Tarrant tuskin kokee oloaan tervetulleeksi vankilassa. Asiantuntijan mukaan hän on muiden vankien ”ykköskohde”. Erään rikollisjengin jäsen kertoo lehdelle, että heillä on ”kavereita myös kiven sisässä”. Hän ei täsmentänyt lausuntoa, mutta lehden mukaan varoittava viesti oli selvä.

Canterburyn yliopiston kriminologian tutkija Greg Newbold sanoo, että uhkaukset on otettava erittäin vakavasti. Hän on ollut aikanaan itsekin vankilassa.

– Hän on äärimmäisessä vaarassa. Vankilassa on ihmisiä, jotka ovat hänelle aika vihaisia. Erityisesti siitä, että hän uskoo valkoisten ylivaltaan.
Uuden-Seelannin terrori-iskun ampuja Brenton Tarrant aikoo edustaa oikeudessa itseään. Häntä odottanee kovat olot, mikäli hänet tuomitaan vankeusrangaistukseen.odottanee kovat olot, mikäli hänet tuomitaan vankeusrangaistukseen. EPA/AOP

Newbold kertoo lehdelle, että suurin osa vangeista on ei-valkoisia ja Tarrantilla on kaverit vähissä. Hän ei löydä muita valkoisten ylivaltaan uskovia, joiden kanssa liittoutua. Heitä on vähän, minkä vuoksi he ovat pakotettuja pitämään matalaa profiilia.

Mikäli Tarrant todetaan syylliseksi, hän joutuu Aucklandin korkeimpaan turvallisuusluokkaan luokiteltuun vankilaan. Newboldin mukaan eteläisemmän saaren vankiloista hän olisi saattanut vielä löytää pieniä ryhmiä hengenheimolaisiaan. Christchurch sijaitsee eteläisemmällä saarella, Auckland pohjoisella.

Tarrantia uhkaa elinkautinen, joista hän viettää vähintään viidestä kymmeneen vuotta eristyssellissä. Newboldin mukaan vankiloissa on kuitenkin ihmisiä, jotka pääsevät häneen käsiksi myös eristysosastolla.

– Tällä hetkellä hän olisi ehdottomasti ja ylivoimaisesti ykköskohde. Edes valkoisen ylivallan kannattajat eivät tunne sympatiaa häntä kohtaan. Useimmat rasistit tässä maassa eivät ole kuten Hitler. He eivät halua tuhota ihmisiä. He eivät vain pidä aasialaisista, muslimeista tai ei-valkoisista ihmisistä. He eivät halua tappaa heitä.
Antti Halonen
[email protected]
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f53 ... 263eab3520
Uutinen kieltämättä herättää kysymyksiä uuden-seelannin rikollisuudesta. Eli vankilat pitkälti täynnä maahanmuuttajia ja minne maahanmuuttajien rikollisjengit ulottaa valtaansa. Tällä menolla kohta on uusi Horst Wessel luotuna.
kaarmis
Hetty Wainthropp
Viestit: 466
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja kaarmis »

suurin osa vangeista ei-valkoisia: ”Hän on äärimmäisessä vaarassa".
Mielenkiintoinen yksityiskohta Uuden-Seelannin vankipopulaatiosta tuo. Kuin siinä on noin päässyt käymään? Onkohan sikäläinen oikeusjärjestelmä rasistisuudellaan aiheuttanut tuon?
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

kaarmis kirjoitti:
suurin osa vangeista ei-valkoisia: ”Hän on äärimmäisessä vaarassa".
Mielenkiintoinen yksityiskohta Uuden-Seelannin vankipopulaatiosta tuo. Kuin siinä on noin päässyt käymään? Onkohan sikäläinen oikeusjärjestelmä rasistisuudellaan aiheuttanut tuon?
Maorit ovat yliedustettuina. Sinulla on varmasti joku älykäs teoria sille, miksi näin on.
Hirvonen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Pe Loka 19, 2012 9:03 am

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja Hirvonen »

Minkähän takia joukkomurhaajilla ei ole koskaan ollut tyttöystävää, tai ylipäätään minkäänlaista suhdetta vastakkaiseen sukupuoleen. Tässäkin tapauksessa ampuja ei ole koskaan seurustellut, kuten pojan vanhemmat ja läheiset ovat julkisuudessa ilmoittaneet. Kotimainen koulusurmaaja takavuosina oli hyvin yksinäinen, ei tyttöystävää, ei seurustelu kumppania koskaan. Breivik oli ilman naista, kuten oklohoman pommimieskin. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.

Tämmöiselle kotikutoiselle valkoisen vallan kannattajalle tilanne on tosi noloa. Heti kun tulee vastaavista tapauksista uutisointia, voi kossupullon lyödä vetoa että ilman pimppiä on jääty.
Kyllä siinä itsetunto ja uho oikeudessa alkaa laantumaan, kun tietää että kaikille se suurin salaisuus itsestä on jo paljastunut. Oikeudessa voi joku jopa hymyillä kaikki tietävästi.

Mutta toisaalta, tämänkaltaisille vangeille sitten löytyy niitä naispuolisia kirjekavereita ja fanipostin lähettäjiä, mutta ei se koskaan korvaa aitoa parisuhdetta ja läheisyyttä.
ns_
Sofia Karppi
Viestit: 430
Liittynyt: Ma Marras 10, 2008 1:27 pm
Paikkakunta: hki

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja ns_ »

kaarmis kirjoitti:
suurin osa vangeista ei-valkoisia: ”Hän on äärimmäisessä vaarassa".
Mielenkiintoinen yksityiskohta Uuden-Seelannin vankipopulaatiosta tuo. Kuin siinä on noin päässyt käymään? Onkohan sikäläinen oikeusjärjestelmä rasistisuudellaan aiheuttanut tuon?
Maoreja on yli 50% vangeista, ihan kotimaista ei-valkoista populaatiot siis.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja elli72 »

ns_ kirjoitti:
kaarmis kirjoitti:
suurin osa vangeista ei-valkoisia: ”Hän on äärimmäisessä vaarassa".
Mielenkiintoinen yksityiskohta Uuden-Seelannin vankipopulaatiosta tuo. Kuin siinä on noin päässyt käymään? Onkohan sikäläinen oikeusjärjestelmä rasistisuudellaan aiheuttanut tuon?
Maoreja on yli 50% vangeista, ihan kotimaista ei-valkoista populaatiot siis.
Rasistisuus nimenomaan on aiheuttanut sen, että maorit on tuossa tilanteessa missä ovat. Mutta nimenomaan niin päin, että maahanmuuttajat (vitivalkoiset) ihmiset ovat ajaneet heidät tuohon tilanteeseen.

Tää ketju on aika karmeaa luettavaa. Tuntuu, että porukka saa kiksejä katsellessa lahtausvideoita. Pidetään tekoa oikeutettuna tai yritetään jopa kiistää, ettei tapahtumia ole tapahtunut.

Tekijä on ihan yhtä sairas päästään kuin kuka tahansa terroristi.
Salmari
Olivia Benson
Viestit: 739
Liittynyt: To Marras 22, 2018 3:37 pm

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja Salmari »

Tackleberry kirjoitti:
sikakoira kirjoitti:
Sitä ei käy kiistäminen, ettei tämä terrori-isku ja uhrimäärä pitäisi paikkaansa
En nyt ihan satavarma tästä olisi mutta ....
Lisää tosiasioita? :lol:
Uhriluku ja livekuvaus ampumisesta pitävät paikkansa.

Mutta lehtien höpöjutut luotien eteen hyppelevistä muita suojaavista muslimeista ja paljain käsin ampujan kimppuun käyneistä tyypeistä eivät pidä paikkaansa. Jokainen videon nähnyt voi sen huomata.

Harvinaisen paljon taas media kehitellyt sankaritarinoita, jotka eivät pidä paikkaansa. Miksi?
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

ns_ kirjoitti:
kaarmis kirjoitti:
suurin osa vangeista ei-valkoisia: ”Hän on äärimmäisessä vaarassa".
Mielenkiintoinen yksityiskohta Uuden-Seelannin vankipopulaatiosta tuo. Kuin siinä on noin päässyt käymään? Onkohan sikäläinen oikeusjärjestelmä rasistisuudellaan aiheuttanut tuon?
Maoreja on yli 50% vangeista, ihan kotimaista ei-valkoista populaatiot siis.
Alkuperäiskansojen menestyksellä (Amerikoissa, Oseanian alueelle tai Afrikoissa) ei näytä olevan loppua. Onko syyllinen valkoinen ylivalta, salaliitto, huono tuuri vai mikäköhän se siellä mättää :oops: ?
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Moskeijoissa ammuskeltu Uudessa-Seelannissa

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Salmari kirjoitti: Uhriluku ja livekuvaus ampumisesta pitävät paikkansa.

Mutta lehtien höpöjutut luotien eteen hyppelevistä muita suojaavista muslimeista ja paljain käsin ampujan kimppuun käyneistä tyypeistä eivät pidä paikkaansa. Jokainen videon nähnyt voi sen huomata.

Harvinaisen paljon taas media kehitellyt sankaritarinoita, jotka eivät pidä paikkaansa. Miksi?
Sankaritarinoita tällaisessa kukaan halua, mutta ainakin siinä yhes videossa se yks haavoittunu jamppa yrittää käydä käsiksi - mutta tää idiootti huomaa sen just ”kalkkiviivoilla”.

Toivottavast tää tekijä laitetaan maorinaisten osastolle - saa elämänsä kyytiä koko rahalla.
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Vastaa Viestiin