Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen sekä porttikielto Sveitsiin

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Vato
Poliisikoira Rex
Viestit: 284
Liittynyt: To Tammi 13, 2011 10:10 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Vato »

Isis-Sanna seuraavaan juhlarahaan kenties?
sinnerman
Agentti Scully
Viestit: 653
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

^Vuoden pakolaisnaiseksi valinta voisi tulla myös kyseeseen. :wink:
Averell
Harjunpää
Viestit: 302
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Averell »

Jossakin YLE:n ohjelmassa ministeri Mykkänen oli vastaamassa kiukkuisten veroelättien kysymyksiin ISIS taistelijan (terroristin) puolison saamisesta Suomeen. Ministeri Mykkänen vaikutti tolkun mieheltä eikä ohjelman alussa lupaillut muuta kuin kansainvälistä oikeudenkäyntiä. Toimittajilla oli kuulopuheena tietoa jostakusta toisestakin vastaavasta tapauksesta. Ilmeisesti perheidenyhdistäminen oli toimittajilla mielessä. Vaihdoin suosiolla markkinaehtoisilla tavoilla rahoitettavalle kanavalle.
Oleskelulupa, tarkoittaako se lupaa oleskella ilman velvollisuuksia?
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Anoteus kirjoitti:"Sannasta" saadaan vielä symboli uudelle Suomalaisuudelle, ketään ei jätetä..
Näinhän se on, Suomen syy ja vastuu hänestä, koska suomalainen ja täällä teki radikaalit. Naittoiko tyttärensä jo täällä ja mikä lie imaamin ja moskeijan rooli tässä tapauksessa? Saisivat piispat jo järkyttyä, kun ei Sannaa valtio (näkyvästi) auta. Voi kunpa kävisivät oikeutta noilla seuduin, eikä missään Euroopassa, hallitsevat oman kulttuurinsa paremmin kuin me.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sup ... #gs.29suav
Supo: "Suomesta lähteneitä taistelijoita noussut Isisissä merkittäviin asemiin"

Syyrian konfliktialueella on parhaillaan useita henkilöitä, joilla on halu palata Suomeen, suojelupoliisin ylitarkastaja Martin Westerlund kertoo.

Syyrian kurdialueen paikallishallinnon edustaja ilmoitti tänään, että tuhansien kiinniotettujen ja antautuneiden jihadistien ja heidän perheenjäsentensä joukossa on vangittuina 54 maan kansalaisia.

Kurdialueen ulkosuhteista vastaavan Abdel Karim Omarin mukaan kansainvälisen yhteisön tulisi tehdä yhteistyötä Syyrian kurdien kanssa turvallisuusongelman ratkaisemiseksi.

Kurdien paikallishallinnolla ole valmiuksia pitää näin suuria ihmisjoukkoja vangittuina saati järjestää heidän oikeudenkäyntejään, Omar painottaa.

SDF-joukkojen vangitsemien ihmisten joukossa on tuhansia lapsia, jotka on kasvatettu Isisin ideologian mukaisesti.

–  Mikäli heitä ei uudelleen kouluteta ja integroida takaisin omiin alkuperäisiin yhteiskuntiinsa, ovat he potentiaalisia tulevaisuuden terroristeja, Omar sanoo.

Supon Westerlund ei ota kantaa siihen, onko SDF:n alaisuudessa toimivilla leireillä myös Suomen kansalaisia. Hän kuitenkin varmistaa, että Syyriassa konfliktialueella on parhaillaan useita henkilöitä, joilla on halu palata Suomeen.

–  Emme voi valitettavasti kommentoida sitä, onko heitä Syyriassa vangittujen joukossa, koska kysymys liittyy operatiiviseen toimintaamme, Westerlund sanoo.

Suomeen palaajia on vastassa viranomainen
Syyrian ja Irakin konfliktialueille on lähtenyt suojelupoliisin tietojen mukaan Suomesta yli kahdeksankymmentä tunnistettua henkilöä.

Suomesta lähteneitä vierastaistelijoita on noussut erityisesti äärijärjestö Isisissä merkittäviin asemiin, ja heillä on laaja suhdeverkosto järjestön sisällä, Westerlund kertoo.

–  Suomessa asuu heihin sidoksissa olevia ihmisiä, jotka kannattavat tai tukevat terroristista toimintaa, hän lisää sähköpostissaan.

Lähtijöistä arviolta kaksikymmentä on kuollut ja parisenkymmentä jo palannut Suomeen. Kaikkien olinpaikka ei luonnollisestikaan ole tiedossa.

–  Puhutaan muutamista kymmenistä henkilöistä, jotka ovat edelleen alueella. Konfliktialueella on parhaillaan "useita" Suomeen palaamishalukkaita henkilöitä. Sen lisäksi on varmasti vielä suurempi joukko, jotka haluavat poistua konfliktialueelta syystä tai toisesta, Westerlund kirjoittaa.

–  Kaikki Suomeen palaajat pyritään saattamaan viranomaistoiminnan piiriin, hän lisää.
Kyllä ne radikaalihalut haihtuvat kunhan suomen sosiaalitoimi pääsee korjaamaan rikkonaiset mielet. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
aumari
Axel Foley
Viestit: 2002
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja aumari »

IS:ssa on juttua suomalaisesta kurdijoukoissa taistelevasta "Avestasta", jonka mielestä Isis-vaimot eivät ole pelkkiä uhreja. Joten varovainen pitää olla näiden paluusta ja jälkeläisistä. Kun lapset kasvavat niin voi vain arvailla, miten kasvatus ilmenee.
Silli
Axel Foley
Viestit: 2178
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Tässä esimerkki erään puoluejohtajan mielipiteestä ISIS-taistelijoiden perheenjäsenten kohtalosta.
YLE kysyi: Ryhmä Isis-taistelijoiden perheenjäseniä pyrkii Suomeen. Mitä teette?

Pekka Haavisto (vihr.) vastasi: ISIS-taistelijoiden on kohdattava oikeus. Jos he ovat syyllistyneet rikoksiin, heidän pitää jossakin Euroopan maassa saada tuomionsa.

Linkki: https://yle.fi/uutiset/3-10695180
Tätä mieltä on Pekka, vaikka asiaan perehtyneet hyvin tietävät, että ISIS-taistelijoiden perheenjäsenetkin ovat joissain tapauksissa aktiivisesti osallistuneet terroristisiin tekoihin.

Ykkösaamussa haastateltavana ollut oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) sen sijaan piti ISIS-väen vastaanottamista Eurooppaan vaikeana juuri sen vuoksi, että Suomessa heitä olisi hyvin vaikea saada asianmukaisesti tuomittua, koska esimerkiksi todisteiden saaminen Syyriasta olisi vaikeaa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Parisen vuotta sitten oli tällainen meininki.
Ohituskaistaa,voi jumalauta :evil:
https://www.is.fi/kotimaa/art-200000534 ... AO59DadIBM
Suomeen palaaville Isis-taistelijoille esitetty ”ohituskaistaa” sosiaalipalveluihin – ministeriö pitää ongelmallisena
Viranomaiset ovat pohtineet Isisin luota Suomeen palanneille ”ohituskaistaa” asuntojonoihin ja yhteiskunnan palveluihin.
ISISIN alueilta Suomeen palaaviin vierastaistelijoihin ja heidän perheisiinsä liittyy uhkia, jotka voisivat näkyä väkivaltana kaduilla ja kouluissa tai pahimmillaan johtaa viranomaisten mukaan joukkosurmaan ja terrori-iskuun.

Sisäministeriö julkaisi viime keväänä ehdotuksen viranomaisyhteistyöstä, jolla pyritään vähentämään uhkia edistämällä vierastaistelijoiden ja muiden alueella olleiden integroimista yhteiskuntaan muun muassa sosiaalipalveluiden avulla.

– Taistelualueelta palaavan yhteiskuntaan integroitumisen kannalta on keskeistä saada hänen elämäänsä liittyvät perusasiat, kuten asunto ja toimeentulo, kuntoon, ministeriön ehdotuksessa kerrotaan.

MINISTERIÖ huomauttaa, että oikeustajun kannalta voisi olla ongelma myöntää Isisin luota palanneille ”ohituskaista” yhteiskunnan palveluihin, kun muut kansalaiset joutuvat jonottamaan pitkään esimerkiksi asuntoa.

– Tähän liittyy erityisesti kysymys siitä, nähdäänkö tällainen erityinen tuki niin, että yhteiskunta palkitsee niitä, jotka ovat toimineet yhteiskuntaa vastaan.

Ministeriön mukaan sosiaalityöntekijät joutuvat pohtimaan ongelmaa käytännön työssään.

Vantaan kaupungin lausunnossa sisäministeriön ehdotukseen huomautetaan, että palvelujärjestelmästä puuttuu taistelualueelta palaaville tarvittava ”erityispalvelu ja erityiskohtelu”.

– Riskinä on, että kyseessä oleva ryhmä jää kokonaan vaille tarvitsemiaan palveluita, jos ”ohituskaistaa” ei kehitetä, Vantaan lausunnossa sanotaan.

ILTA-SANOMAT pyysi Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsbomia selventämään lausuntoa.

– Ajattelen niin, että jos yhteiskuntaan integroituminen on parhaita suojamekanismeja radikalisoitumista vastaan, asunto, työpaikka ja opiskelu ovat keskeisiä, Cantell-Forsbom kertoo.

Cantell-Forsbomin mukaan vierastaistelijoiden radikalisoitumisen uhka voisi olla joskus perusteltu syy saada muita nopeammin asunto.

– Pitäisi tietenkin olla muutakin tukea. Pelkkä asunto ei ratkaise vielä mitään. Muutkin elämän peruspilarit pitää olla kunnossa.

Vantaan kaupungin palveluiden asiakkaina on ollut muutamia henkilöitä, jotka ovat palanneet taistelualueelta. Näissä tilanteissa on tarjottu sosiaaliohjausta ja mielenterveyttä edistäviä palveluita.

MYÖS Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotukseen antamassa lausunnossa suhtaudutaan positiivisesti ”erityiseen tukeen” taistelualueelta palaaville vierastaistelijoille.

– Nopeasti apua tarvitsevat ennen kaikkea taistelualueelta palaavat lapset ja perheet, jotka ovat olleet väkivaltaisessa ympäristössä ja nähneet ja ehkä kokeneet väkivaltaa. Vierastaistelijoiden osalta sen selvittäminen, ovatko he syyllistyneet rikoksiin, on ensisijaista. Myös heille voidaan tarjota tukitoimia harkinnan mukaan jossain vaiheessa, sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen kertoi Ilta-Sanomille.

Raha-automaattiyhdistys on rahoittanut radikalisoitumisen ehkäisyä varten perustettua Radinet-hanketta, jonka yksi kohderyhmä on avustushakemusten mukaan vierastaistelijat. Hanke on saanut viime vuonna ja tänä vuonna Ray:ltä avustusta yhteensä 300 000 euroa. Ray:n alustavan arvion mukaan hanke saa ainakin vielä ensi vuonna reilut 140 000 euroa. Nuoret taistelualueelta palaavat voivat saada apua myös poliisin niin sanotusta Ankkuritoiminnasta, jossa on mukana muun muassa sosiaalityöntekijöitä ja terveydenhuollon ammattilaisia.

SUOMESTA on lähtenyt terroristijärjestöjen riveihin noin 80 henkilöä. Määrä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia matkustajia ei välttämättä ole pystytty yksilöimään.

Supon terrorismintorjunnan yksikön erikoistutkija Pekka Hiltunen kertoi aiemmin tänä vuonna Ilta-Sanomille, että osa Suomesta lähteneissä on noussut Isisissä merkittäviin asemiin.

– Vaikuttaa siltä, että Suomesta matkustaneita on kohonnut varsin merkittäviin rooleihin. Puhutaan muutamista henkilöistä. Heidän tarkkoja roolejaan en voi avata, mutta voin sanoa, että he ovat merkittävissä ja vaikuttavissa rooleissa.

Suomeen konfliktialueilta palanneiden vierastaistelijoiden määrä on pysynyt edelleen noin 20 hengessä.

– Palaajailmiöön liittyy potentiaalisia riskejä hyvin paljon. Jos henkilö pitää edelleen kiinni radikaali-ideologiasta ja hänellä on aseellista kokemusta ja koulutusta, kyllähän se uhkaa nostaa.
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tähänkin paskaan liittyy oleellisesti haittamaahanmuutto islamilaisista maista ja toki itse islam. Ilman näitä ei tämä saatanan Sannakaan olisi huorauttanut tytärtään tuolla ja nyt sitten mönkimässä myyrineen tänne, ketä esikuntaan lie kuuluukaan tällä hetkellä. Ja putkimies voi yhä matkustaa Suomeen, jos häntä ei olla tapettu tai vangittu sota-alueella tai jossain muussa maassa vaikkapa raiskauksista. "Asylum" puree yhä ja veronmaksajarahoitteinen koneisto valmiina palvelemaan. Ei taideta rajalta käännyttää, vaikka olisi aiempi tph-hylsy?

Mutta siihen Sannaan: Ärsyttää suuresti, jos tämä nauta otetaan tänne pyörimään, kun kerrankin joku olisi muuttamassa tuolle seudulle takaisin (ja kuten wanha wiisas sanonta kuuluu - molempien maiden äo-nousisi).

Haluan kyllä nähdä sen "uudelleenkoulutusohjelman", mistä jotain hourivat. Montako vuotta sitä harjoitettaisiin ja millä tavalla mitattaisiin, että "tutkintolaput" herahtaa tuosta oppilaitoksesta. Ja yksi pieni juttu vielä - mitä mahtaisi kustaantaa/ uudelleenkoulutettava? Saisiko sieltä uusien ajatuksien lisäksi myös ammatin vai tyydytäänkö pelkkään uuteen päähän, joka kertoo ajattelevansa nyt oikein? Mitä tämä pää ajattelisi huomenna, kun vapaus koittaisi ja mikä hänen tulevaisuutensa ideaalitilanteessa olisi? Antakaa kun arvaan - Sannasta ope ja putkimiehestä imaami tai vaihtoestoisesti tyttöjen liikuntavastaava johonkin oppilaitokseen? Voitaisiinko samassa internointialan oppilaitoksessa kouluttaa myös nahkarunkku-Penttilä ja pari muuta lain edessä tervettä ihmistä? Suomi on aina panostanut koulutukseen ja meillä on maailman parhaat opettajat - hepplo homma siis tämäkin!?

Nyt niitä maahanmuyttolukuja johonkin uutisiin, täältä pois ja tänne, maat myös! Vaikeuttivat lukujen kaivuuta ainakin muutama vuosi sitten "jostain syystä". Ja tämänkin arvostelu on joidenkin mielestä suvaitsematonta vihapuhetta, jopa asiatonta. Kyllä osaa Eurooppa olla aasi, mutta muutamasta ylväästä maasta voi olla ylpeä! Näitä kaikkia melkein taitaa yhdistää se, että ovat itse olleet melko vasta ikeen alla - Unkarilla taitaa vastarintamaista olla pisin oma historia itsenäisyydessä?
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Mikä siinä rikollisten paapomisessa on niin helvetin mukavaa? Mitä pahempi rikos, sitä enemmän paapotaan. Voi jumalauta nyt.

- Teet liikaa töitä opiskelun ohessa, niin kaikki tuet vaaditaan korkoineen takaisin. Ei paapomista.
- Ajat ylinopeutta, niin tulojesi perusteella voit saada jopa 60 000€ sakkoja. Ei paapomista.
- Latailet netistä elokuvia ja sarjoja. Jos häviät oikeudenkäynnin, saat vähintään 30 000€ kulut vielä niskaasi. Ei paapomista.
- Raiskaat lapsen. Paapomista.
- Tapat jonkun. Paapomista.
- Lähdet ulkomaille terroristijärjestön puolesta taistelemaan. Paapomista.

No vittu rahastahan tässä tietenkin on kyse. Pidetään se suurin osa kansasta kusi sukassa rahallisen korvauksen pelossa. Eihän näiltä Sannoilta ole mahdollista saada sentin senttiä, joten pistetään joku miljonääri maksamaan 60 000€ ylinopeussakot. Reilua, eikö? :lol:
"Those who want respect, give respect."
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Vaikken nyt ihan samaa mieltä ollut kaikesta Ollin kanssa niin kannattaa kuitenkin kuunnella, jos on tunteroinen ylimääräistä aikaa.
Brysselin kone
Miten on käymässä pakolaisuuden ja siirtolaisuuden juurisyille Lähi-idässä, Olli Ruohomäki

https://areena.yle.fi/1-50049777

Minkälainen tilanne Lähi-idässä on nyt, kun Isis on häviämässä? Mihin suuntaan hengissä ja vapaina taisteluista selvinneet Isis-taistelijat ovat nyt liikkumassa? Minkälaisia mahdollisesti ovat pakolaisuuden juurisyyt tulevaisuudessa? Ja mihin suuntaan terrorismin vaara on kehittymässä EU-alueella? Näistä asioista keskustelee neuvonantaja Olli Ruohomäki ulkoministeriöstä. Toimittajana on Maija Elonheimo.
Avatar
Krum
Frank Drebin
Viestit: 381
Liittynyt: Ti Elo 22, 2017 10:13 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Krum »

Kotimaani ompi Suomi,
Suomi, armas synnyinmaa.
Siellä valkolatva tuomi
ahon laitaa reunustaa,
siellä valkolatva tuomi
ahon laitaa reunustaa.

Siellä ensi kerran kuulin
lintuin laulun lehdossa.
Siellä äiti hymyhuulin
tuuditti mua kehdossa,
siellä äiti hymyhuulin
tuuditti mua kehdossa.

Siellä myöskin ensi kerran
lempi syttyi sydämiin.
Liekö ollut tahto Herran,
kun se päättyi kyyneliin?
Liekö ollut tahto Herran,
kun se päättyi kyyneliin?

Siellä synnyin, sinne mieli
palaa mailta maailman.
Taaton maa ja maammon kieli,
kuinka teitä rakastan!
Taaton maa ja maammon kieli,
kuinka teitä rakastan!
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5190
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja meitzi »

jepulis82 kirjoitti:Mikä siinä rikollisten paapomisessa on niin helvetin mukavaa? Mitä pahempi rikos, sitä enemmän paapotaan. Voi jumalauta nyt.

- Lähdet ulkomaille terroristijärjestön puolesta taistelemaan. Paapomista.
"Sanna" ei ole ainakaan tiettävästi taistellut.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

meitzi kirjoitti:
jepulis82 kirjoitti:Mikä siinä rikollisten paapomisessa on niin helvetin mukavaa? Mitä pahempi rikos, sitä enemmän paapotaan. Voi jumalauta nyt.

- Lähdet ulkomaille terroristijärjestön puolesta taistelemaan. Paapomista.
"Sanna" ei ole ainakaan tiettävästi taistellut.
Mistä helkkarista se voidaan tietää? Luulen, että Sannakin tietää ettei semmosta kannata ainakaan myöntää.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

meitzi kirjoitti:
jepulis82 kirjoitti:Mikä siinä rikollisten paapomisessa on niin helvetin mukavaa? Mitä pahempi rikos, sitä enemmän paapotaan. Voi jumalauta nyt.

- Lähdet ulkomaille terroristijärjestön puolesta taistelemaan. Paapomista.
"Sanna" ei ole ainakaan tiettävästi taistellut.
Ehkä, ehkä ei. Mutta sama se onko ollut ase kourassa ja mahdollisesti käyttänyt sitä. Tukeminen, hyväksyminen, osallistuminen monella tapaa on sama kuin liipasimen painaminen. On pakko hyväksyä se tosiseikka että tämä henkilö on ollut avoimesti länsimaista elämäntapaa vastaan ja ollut edistämässä sellaisen järjestön toimintaa joka haluaisi meidät tuhota.
Meidän on voitava suojella itseämme tällaisilta ihmisiltä ja heille on voitava osoittaa että valinnoilla on seurauksia.
Vastaa Viestiin