Oulu: 23-vuotias pakolainen raiskasi alaikäisen 12.11.2018

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4412
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu

Viesti Kirjoittaja URSA » Ti Joulu 18, 2018 3:40 pm

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/oul ... gs.F_RwiJU
Oulun poliisi kertoo lisätietoja tuoreimmasta lapsen raiskausepäilystä: 15-vuotias tyttö hälytti itse apua teon jälkeen – poliisi pelkää, että lapsiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä paljastuu vielä lisää

Oulun poliisilaitos tutkii tällä hetkellä yhteensä viittä alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta. Kaikissa tapauksissa epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä.

Viimeisin tapaus tuli julkisuuteen eilen, kun 23-vuotias ulkomaalainen mies vangittiin Oulun käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Poliisi tiedotti tänään, että teon uhriksi joutui 15-vuotias kantasuomalainen tyttö. Epäilty teko tapahtui marraskuun 12. päivä yksityisasunnossa Oulussa.

– Tapaus tuli poliisin tietoon hälytystehtävänä. Uhri teki hälytyksen poliisille hyvin pian teon tapahduttua, mutta kesti aikaa ennen kuin poliisi sai epäillyn tekijän kiinni, rikosylikomisario Markus Kiiskinen Oulun poliisista kertoo.

Poliisi sai epäillyn miehen kiinni vasta joulukuussa, muutama viikko teon jälkeen. Hänet vangittiin eilen.

– Alustavassa kuulustelussa mies on kiistänyt syyllistyneensä näihin tekoihin, Kiiskinen kertoo.

Poliisi selvittää sitä, tunsivatko epäilty tekijä ja uhri toisensa entuudestaan jollain tavalla.

Laajamittaisin rikossarja jatkui kuukausia

Lukuisat lapsiin kohdistuneet seksuaalirikosepäilyt ovat kuohuttaneet Oulua viime viikkoina. Eniten järkytystä on herättänyt tapaus, jossa hieman yli 10-vuotiaan tytön epäillään joutuneen laajamittaisen ja pitkäkestoisen rikossarjan uhriksi.

Yhteensä kahdeksaa ulkomaalaistaustaista miestä epäillään tytön törkeästä raiskauksesta. Suurinta osaa miehistä epäillään lisäksi törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Muutamia heistä epäillään myös tytön pahoinpitelystä.

Kaikissa rikoksissa on uhrina sama suomalainen tyttö.

Epäillyt rikokset tapahtuivat epäiltyjen asunnoissa. Teot jatkuivat vähintään useita kuukausia tämän vuoden aikana.

Viimeisin epäillyistä tekijöistä saatiin kiinni viime viikolla etsintäkuulutuksen jälkeen Saksasta, mutta tänään poliisi tiedotti, että Saksan poliisi laski miehen vahingossa vapaaksi. Nyt hänet on vangittu poissaolevana ja etsintäkuulutettu kansainvälisesti.

Tuiran tapaukset tapahtuivat ulkona


Näiden tapausten lisäksi poliisi tutkii myös kahta Oulun Tuirassa tapahtunutta lapseen kohdistunutta seksuaalirikosta. Toisen tapauksen epäillään olevan törkeä.

Molemmissa tapauksissa uhrit ovat noin 15-vuotiaita lapsia. Epäillyt miehet ovat ulkomaalaisia.

– Nämä Tuiran jutut ovat kaksi erillistä tapausta, joissa on kaksi erillistä tekijää ja eri uhrit, Kiiskinen selvittää.

Tuiran epäillyt seksuaalirikokset tapahtuivat ulkona. Muut tutkinnassa olevat rikokset tapahtuivat yksityisasunnoissa.

Lisäksi Oulun poliisi tutkii lokakuussa tapahtunutta törkeää raiskausta ja törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, jossa niin ikään ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen mainittuihin rikoksiin. Poliisi ei tiedota tästä asiasta enempää.

Ei enää yksittäistapauksia


Oulun poliisi on ymmärrettävästi huolissaan siitä, että kaupungissa on lyhyessä ajassa tullut ilmi näin monta lapsiin kohdistunutta seksuaalirikosepäilyä.

– En halua enää tarkoituksellakaan käyttää sanaa yksittäistapaus, näitä on nyt niin paljon ja jutuissa on sen verran yhtäläisyyksiä. Nämä huolestuttavat meitä, Kiiskinen sanoo.

Poliisin mukaan suurimmassa osassa rikoksista sosiaalisella medialla on ollut oma roolinsa.

– Se ei ole tietenkään ongelman ydin, mutta sosiaalisella medialla on ollut roolinsa rikosten alkuvaiheessa.

Rohkeasti ilmoitettava poliisille


Tällä hetkellä poliisilla on epäiltyihin seksuaalirikoksiin kymmenen henkilöä tutkintavankeudessa.

– Vaikka puheena olevissa rikoksissa ei näyttäisi olevan liittymiä keskenään toisiinsa, on tämän kaltaisten rikosten viimeaikainen määrä sekä niiden samankaltaiset piirteet erittäin huolestuttava asia, poliisi tiedotti tänään.

Poliisi ja muut yhteistyöviranomaiset pohtivat nyt sitä, miksi juuri Oulussa on tapahtunut niin paljon epäiltyjä seksuaalirikoksia.

– Kyllä pelkona on, että näitä tulee vielä lisää poliisin tietoon. Jos rikoksia on lisää, niin pyydämme rohkeasti ilmoittamaan niistä poliisille, vaikka tilanne onkin vaikea ja henkinen kärsimys kova. Kannustamme kuitenkin hakemaan apua, Kiiskinen sanoo.

Avatar
murha.infon tiimi
Parranpäristäjä
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 6:32 pm

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu

Viesti Kirjoittaja murha.infon tiimi » Ke Joulu 19, 2018 12:21 am

Oulun tapauksista on tehty etusivulle laajempi kooste.
Take one for the team!

DemlaMinfo
Helen Mirren
Viestit: 1470
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo » Ke Joulu 19, 2018 1:48 am

Oulun poliisi on ymmärrettävästi huolissaan siitä,
että korpilaki saattaa tulla voimaan uudelleen Oulussa, jos poliisi ei tee mitään asioiden tilan parantamiseksi.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Gurney
Sledge Hammer
Viestit: 1609
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ke Joulu 19, 2018 2:10 am

Poliitikoilla niin sanotusti löysät housuissa Oulussa. Vihreiden Pitko ja Haapanen ovat nyt niin hiljaa, vaikka viikko sitten itkivät vain yksittäistapauksista.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

John Kimble
Lovejoy
Viestit: 1715
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ke Joulu 19, 2018 2:30 am

Kyllähän tässä rupeaa pian nyrkki heilumaan, ei voi mitään. Vihervasemmiston syytä.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti." "Tappakaa kaikki pedofiilit."

John Kimble
Lovejoy
Viestit: 1715
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Pe Joulu 21, 2018 4:17 pm

Seiskassa kuva turvaa hakevasta ählämistä. Naama tosin sutattu aivan turhaan. Mehän tiedetään ketä kaikki tänne tulleet ovat.

https://www.seiska.fi/Uutiset/Oulussa-j ... ta-kuva-23

OULUSSA JÄLLEEN YKSI MIES VANGITTU EPÄILTYNÄ LAPSEEN KOHDISTUNEESTA RAISKAUKSESTA - KUVA 23-VUOTIAASTA EPÄILLYSTÄ: EI PEITELLYT KASVOJAAN!

17.12.2018 18:30

Oulun lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikosvyyhdissä tuli tänään maanantaina (17.12) julki jo viides eri alaikäiseen lapseen kohdistunut seksuaalirikostapaus.

23-vuotias ulkomaalaistaustainen mies vangittiin törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen hyväksikäytöstä epäiltynä. Seiska oli ainoana mediana paikalla vangitsemisoikeudenkäynnissä, joka käytiin videolinkin välityksellä, eikä epäilty peitellyt kasvojaan oikeudessa.

Kuva
23-vuotias epäilty (vas.) ei peitellyt kasvojaan oikeudenkäynnissä.

Epäillyn rikoksen tapahtuma-aika on 12. marraskuuta. Kyseessä on jo kahdestoista henkilö, jota epäillään Oulussa lähiaikoina tapahtuneista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Kaikki epäillyt ovat taustaltaan turvapaikanhakijoita.

23-vuotias epäilty on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti." "Tappakaa kaikki pedofiilit."

throwaway
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2018 1:26 pm

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu

Viesti Kirjoittaja throwaway » Pe Joulu 21, 2018 5:20 pm

Joko olisi aika kysyä Nergiltä miksi nämä elukat on päästetty maahan? Hänhän tiukan päättäväisesti aikoinaan kertoi, että kaikkien tulijoiden taustat ja tekemiset tiedetään. Luuliko hän tosiaan että se unohtuisi?
Entisenä oululaisena olen muuten ihmetellyt nykyisten pitkämielisyyttä, ja olen sitä mieltä että kohta alkaa tapahtua muutakin kuin vihapuhetta. Voi yksi jos toinenkin kotoutuja alkaa eksyä ympäristön metsiin ja soille ja semmoinen saattaa olla kohtalokasta näillä ilmoilla. Merenjäällekään ei kannata tottumattoman lähteä kävelylle ainakaan vähissä vaatteissa ja ilman toimivaa puhelinta. Toisaalta, minkäs sille tekee jos ei kaikkien kotoutujien toilailuja ehditä seuraamaan niinkun ei näköjään ehditä kun ennättävät noinkin paljon keppostelemaan ilman että kukaan huomaa ja toruu. Toivottavasti karma kouraisee kuitenkin vain niitä Nergin tietämiä ja tuntemia, jotka ovat syyllistyneet noihin törkytemppuihin.

Gurney
Sledge Hammer
Viestit: 1609
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu. Vangittu 12/1

Viesti Kirjoittaja Gurney » Ke Huhti 03, 2019 12:02 pm

Oulun seksuaalirikosten käsittely jatkuu käräjillä – syytettynä 23-vuotias, uhri 15-vuotias https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006057176.html

Käräjäkäsittelyssä on nyt kolmas Oulussa viime vuoden lopulla ilmi tullut alaikäiseen kohdistunut seksuaalirikos. Tällä kertaa oikeus käsittelee tapausta, jossa syytettynä on 23-vuotias maahanmuuttajamies. Epäillyt teot ovat tapahtuneet yksityisasunnossa marraskuussa 2018.

Miestä syytetään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhri oli tapahtumahetkellä 15-vuotias. Epäillyt teot ovat tapahtuneet yksityisasunnossa 12. marraskuuta.

Mies saapui käräjäoikeuteen mustaan nahkatakkiin pukeutuneena. Hänellä oli päässään musta pipo. Mies kumartui ja käänsi kasvonsa pois kuvauksen ajaksi. Häntä avustaa istunnossa arabian kielen tulkki.

Oikeus käsittelee asiaa suljetuin ovin ja kaikki asiakirjat määrättiin salaisiksi
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2585
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu. Vangittu 12/1

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Huhti 03, 2019 4:41 pm

Nonni, tällekin läpsylle saatiin nimi vihdoinkin.
Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin suomalaistytön törkeää raiskausta
3.4.2019 16:21Petri Saarela

Turvapaikanhakijoina ja kiintiöpakolaisina Suomeen tulleiden ulkomaalaisten suorittamien seksuaalirikosten käsittely jatkui tänään Oulun käräjäoikeudessa.
Oulun käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään 15-vuotiaan suomalaistytön törkeää raiskausta.

Kuva

Syytettynä oli 1995 syntynyt Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodour. Rikoksen epäillään tapahtuneen 12.11.2018 Oulussa.

Rikoskomisario Markus Kiiskisen aiemmin antaman lausunnon mukaan epäiltyä rikosta on tutkittu omana juttuna, eikä yhteyksiä aiemmin esille tulleisiin turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten suorittamiin seksuaalirikoksiin Oulussa ole hänen mukaansa tiedossa.
https://www.kansalainen.fi/oulun-karaja ... aiskausta/

John Kimble
Lovejoy
Viestit: 1715
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu. Vangittu 12/1

Viesti Kirjoittaja John Kimble » To Huhti 04, 2019 4:05 pm

Tuota ylläolevaa juttua on päivitetty ja lisätty seuraava:
Syytetyllä oli apunaan arabiankielen tulkki ja puolustusasianajaja. Käräjäoikeuden puheenjohtaja julisti käsittelyn salaiseksi, ja kuvien oton jälkeen media poistui paikalta.

Ratkaisu asiassa annetaan keskiviikkona 17.4.

3.4 klo 17:27 lisätty ratkaisun ajankohta
Arabian tulkki, salainen käsittely. Ratkaisu annetaan samana päivänä kuin eduskuntavaalien tulokset. No jopas sattui.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti." "Tappakaa kaikki pedofiilit."

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12022
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu - Vangittu 12/

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Huhti 17, 2019 3:47 pm

Oulun seksuaalirikosvyyhdissä uusi tuomio: Mies tuomittiin alle 16-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta yli 3 vuoden vankeuteen

RIKOS Rikokseen syyllistynyt mies ja tyttö eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.
Rikos tapahtui oululaisessa yksityisasunnossa viime vuoden marraskuussa.

Tyttö oli tapahtumien aikaan lähellä 16 vuoden suojaikärajaa. Toiselta paikkakunnalta kotoisin ollut tyttö tuli Ouluun, eikä hänellä ollut alkuun yöpaikkaa. Tyttö pääsi kuitenkin yöksi yhteen Oulussa sijaitsevaan yksityisasuntoon.

Asuntoon saapui myös 23-vuotias Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodour. Tyttö tuli huonovointiseksi ja hän meni nukkumaan.

TYTTÖ heräsi siihen, kun mies riisui häneltä housut pois ja oli sukupuolielimellään sekä sormillaan sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Tytölle tuli kaulalle mustelma.
– Vastaaja on siten käyttämällä hyväkseen sitä, että (tyttö) on ollut tiedottomuuden tai muun avuttoman tilan takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan, ollut sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan, Oulun käräjäoikeus totesi.
– Raiskauksessa kohteena on ollut kahdeksaatoista vuotta nuorempi lapsi. Ottaen huomioon edellä kuvatut seikat ja tapahtumaolosuhteet raiskaus on ollut myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, oikeus linjasi.

OIKEUDEN mielestä syytteiden puolesta puhuivat erityisesti yhden todistajan kertomus sekä lääkärinlausunto. Tyttö ja mies eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Mies kiisti itse oikeudessa syyllisyytensä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Mies pysyy yhä vangittuna ja hänen passituspaikkansa on Oulun vankila.

Al-Bodour joutuu maksamaan tytölle 7 000 euron henkiset kärsimyskorvaukset. Lisäksi hän joutuu maksamaan kivusta ja särystä 100 euroa sekä muista kuluista 200 euroa. Mies joutuu maksamaan myös tytön oikeudenkäyntikuluja yli 3 800 euron verran.
IltaSanomat
17.4. 15:19

Sotaa ja vainoa paenneen seksihädästä myös täällä Kaleva

ja täällä:YLE
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Huhti 17, 2019 3:50 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2585
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Oulussa jo viides lapsen törkeä raiskailu - Vangittu 12/

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ke Huhti 17, 2019 3:49 pm

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulu ... ta/818828/

Oulussa marraskuussa tapahtuneesta alaikäisen raiskauksesta tuomittiin yli kolme vuotta vankeutta

OULU 17.4.2019 14:52 | PÄIVITETTY 17.4.2019 15:02 ANNA LEINONEN
Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1995 syntyneen Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodourin kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikos tapahtui yksityisasunnossa Oulussa viime vuoden marraskuussa. Uhri ja tuomittu eivät tunteneet toisiaan ennestään.

Uhri oli alle 16-vuotias. Al-Bodour määrättiin maksamaan hänelle 7000 euron korvaus henkisestä kärsimyksestä.

Oikeuden mukaan uhri oli vierailulla Oulussa, ja hän oli päässyt yöpymään asuntoon, johon myös Al-Bodour oli tullut. Yöllä uhri oli herännyt siihen, että mies oli ollut sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan.

Oikeuden mukaan mies käytti hyväkseen uhrin tiedottomuutta tai sitä, että hän oli kykenemätön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Teosta tuomittu on kiistänyt rikoksen.

Käräjäoikeus kuuli tapauksessa myös kahta todistajaa. Lisäksi oikeudella oli käytössään muun muassa lääkärinlausunto, Keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunto sekä tapahtumaan liittyneitä Snapchat-viestejä.

Oikeuden mukaan toisen todistajan kertomus sekä lääkärinlausunto olivat keskeisessä roolissa asian ratkaisemisessa. DNA-tutkimuksen tuloksia lukuun ottamatta myös muu kirjallinen todistelu tuki miehen syyllisyyttä.

John Kimble
Lovejoy
Viestit: 1715
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Oulu: 23-vuotias pakolainen raiskasi alaikäisen 12.11.2018

Viesti Kirjoittaja John Kimble » La Joulu 07, 2019 9:33 pm

Hovioikeus tekemässä taas sitä mitä osaa. Nukkapipoisen raiskaajan korvaukset alenivat Rovaniemen ylväässä hovissa lähes kolmasosan. Suojaväri on toiminut mitä ilmeisemmin taas jälleen. Ei sillä, että tämä muslimipaske ikinä maksaisi itse korvauksia.
Ulkomaalaismiehen vankeustuomio alaikäisen raiskauksesta säilyi hovissa ennallaan, mutta vahingonkorvaukset alenivat

5.12.2019 16:26
Petri Saarela

Kuva
Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodour. Kuva Petri Saarela.

Rovaniemen hovioikeus säilytti ulkomaalaismiehelle Oulun käräjäoikeudessa alaikäisen raiskauksesta langettaman vankeustuomion, mutta alensi uhrille maksettavia vahingonkorvauksia.

Vuonna 1995 syntynyt Abdul Aziz Nayef Dbeisan Al-Bodour tuomittiin huhtikuussa Oulun käräjäoikeudessa 12.11.2018 Oulussa yksityisasunnossa suoritetusta alaikäisen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä 3 vuodeksi 2 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Oulun käräjäoikeus myös määräsi Al-Bodourin maksamaan uhrille 7 000 euroa vahingonkorvausta henkisestä kärsimyksestä.

Uhri oli tekohetkellä 15-vuotias. Uhri oli saapunut Ouluun vieraalta paikkakunnalta ja päässyt erääseen asuntoon yöpymään, johon myös Al-Bodour saapui. Yöllä uhri heräsi siihen, kun Al-Bodour otti tältä housut pois ja raiskasi uhrin.

Al-Bodouri valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen, joka 5. joulukuuta antoi asiassa tuomion. Hovioikeus säilytti miehen vankeustuomion muilta osin ennallaan, mutta pienensi korvaussummaa 5000 euroon.

Lähde Rovaniemen hovioikeuden julkinen seloste.
https://www.kansalainen.fi/ulkomaalaism ... -alenivat/
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti." "Tappakaa kaikki pedofiilit."

Vastaa Viestiin