Henry Lee Lucas & Ottis Toole

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Henry Lee Lucas & Ottis Toole

Viesti Kirjoittaja Bombay »

En huomannu legendaarisesta Henry Lee Lucasista vielä topiccia ja mielestäni tää oli kyllä yksi tehokkaimmista ja sairaimmista paskiaisista kautta aikojen.

15.päivä kesäkuuta 1983 ollessaan vankilassa laittomasta aseen hallussapidosta ja epäiltynä kahdesta murhasta Henry Lee Lucas tunnusti murhanneensa yli 350 ihmistä.
Lucas oli viettänyt suurimman osan vuosien 1960 ja 1975 välisestä ajsta vankilassa.Päästyään vapaaksi hänellä oli epäonnistunut avioliitto ( tämä päättyi vaimon tajutessa,että Lucasilla oli seksisuhde hänen kahteen pieneen tyttäreensä ).Hän myös asui siskonsa Wandan luona,mutta joutui muuttamaan sisaren syytettyä tätä tyttärensä seksuaalisesta ahdistelusta.
Vuonna 1978 Lucas tapasi rakastettunsa ja ystävänsä Ottis Toolen pienessä ruokalassa Jacksonvillessä Floridassa.Ottis Toolella oli pitkä rikosrekisteri autovarkauksista ja muista rötöksistä.Hän kutsui Lucasin luokseen ja tästä tulikin pian perheenjäsen.

Vuonna 1982 Lucas pakeni Ottiksen,tämän 12-vuotiaan sisarentyttären Becky Powellin ( joka oli hieman jälkeenjäänyt ja kasvanut insestisessä kodissa ) ja tämän nuoremman veljen Frankin kanssa.He elivät ryöstösaalistuloilla,jotka yleensä tulivat pienistä ruokakaupparyöstöistä.
Pian Lucas ja Becky rakastuivat toisiinsa.
Lucas kertoi kuinka he olivat menneet ympäri maata ja tappaneet umpimähkäisesti.Lucas ja Toole olivat tappaneet lukuisia ihmisiä ja sillöin tällöin Becky ja Frankkin olivat osallistuneet menoihin.Lucas oli ruumiisiinsekaantuja ja Toole taas kannibaali.Toole sai seksuaalista jännitettä myös polttelemalla ihmisten taloja.
Aina silloin tällöin Frank ja Toole palasivat kotiin Floridaan Beckyn ja Lucaksen jatkaessa tien päällä.

Beckylle kuitenkin tuli pian koti-ikävä ja pyyteli Lucasia viemään hänet Floridaan.Lucas suostuikin tähän ja he aloittivat kotimatkan liftaamalla.
Eräänä yönä heidän riidellessään kotiinmenosta Becky menetti hermonsa ja löi Lucasia kasvoihin.Samantein Lucas tarttui vuolentapuukkoonsa ja puukotti tätä suoraan sydämeen tappaen Beckyn välittömästi.Jälkeenpäin hän pahoinpiteli vielä ruumiin.
Lucasin tunnustus johdatti poliisit joidenkin kadonneiden jäljille.Lucasia alettiinkin pitää kaikkien aikojen pahimpana massamurhaajana yhdysvaltojen historiassa.

Lucas myös kertoi kuinka Toole oli tappanut miehen tämän nukkuessa kaatmalla hänen päälleen polttoainetta ja sytyttämällä tämän tuleen.Toole,joka jo kärsi 15 vuoden tuomiota tuhopoltosta tuomittiin myöhemmin kuolemaan.

Henry Lee Lucas perui myöhemmin lukuisia murhatunnustuksiaan väittäen valehdelleensa.Ei ole tarkkaan tiedossa montako hän todella tappoi,mutta jotkut sanovat hänen tappaneen vähintään pari sataa ja Toolen kanssa kinpassa 65 ihmistä.On myös sanottu,että Lucasin osuus olisi vain seitsemän ihmistä ja hän olisi keksinyt luvun yli 300 poliisin näyttäessä vanhoja uhritilastoja tälle.Tämä todellakin jää epätietoon,mutta yleisesti on hyväksytty luku 300+ hänen uhreikseen. Lucas on viettänyt suurimman osan elämäänsä vankilassa ja tulee kohtaamaan kuolemantuomion.

Kuva
Kriminal
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 7:02 pm

Viesti Kirjoittaja Kriminal »

Lucasin kuolemantuomiohan muutettiin elinkautiseksi vankeudeksi, lisäksi Lucas ehti jo kuolla jokusia vuosia sitten.
Herkkis
Jane Marple
Viestit: 1068
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 3:07 pm

Viesti Kirjoittaja Herkkis »

Aika mukavaa porukkaa :? Ei muuten varmasti yli 300 ihmistä tuokaan äijä tappanut, kyllä siinä vaiheessa alkas jo jäämään kiinni.
I am an African!
Bombay
Adrian Monk
Viestit: 2830
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay »

Herkkis kirjoitti:Aika mukavaa porukkaa :? Ei muuten varmasti yli 300 ihmistä tuokaan äijä tappanut, kyllä siinä vaiheessa alkas jo jäämään kiinni.
Joo, mäkin vähän epäilen että kyse oli vaan kerskumisesta mutta onhan noita yli 300 rajapyykin rikkoneita.

"Pedro Lopez eli Andien hirviö tappoi yli 300 tyttöä etelä-amerikan laajuisesti,kuitenkin lähinnä Perussa,Ecuadorissa ja Kolumbiassa 1970 ja 1980 lukujen vaihteessa ennenkuin jäi lopulta kiinni.
Lasuudessaan hänen vanhempansa hylkäsivät hänet kun hän oli pieni.Häntä käytti myös nuorena eräs pedofiili hyväkseen.19 vanhana poika joutui varkaudesta vankilaan.Siellä hänet pahoinpiteli neljä sellitoveriaan.Pedro tappoi heistä kolme kostoksi.
Vapauduttuaan hän matkusti Perusta Kolumbiaan.Tähän mennessä hän oli surmannut jo yli 150 tyttöä.Hän yleensä otti kadulta prostituoidun,kuristi tämän ja heitti lopulta ruumiin jokeen.
Lopez pidätettiin lopulta vuonna 1980 epäiltynä murhasta.Kuulusteluissa hän kuitenkin kertoi ällistyttävästä yli 300 naisen murhasarjasta ja johdatti poliisit ruumiiden jättöpaikoille.Lopez tuomittiin elinkautiseksi vankilaan"
Merope
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Touko 25, 2007 12:04 pm

Viesti Kirjoittaja Merope »

Kyllähän se onnistuu tuon kokoisessa maassa (tai useammissa), etenkin jos uhrit ovat aivan summamutikassa valittuja sekä eri tavoin tapettuja ja ruumiit hävitettyjä (=ei kaavaa, eikä yhdistävää tekijää), tarpeeksi suurella alueella, ja kenties tarpeeksi suurella aikavälillä. Asiaa auttaa tietty myös se, jos uhrit ovat sellaista porukkaa, mitä ei välttämättä kaivata, kuten kodittomia, ilotyttöjä, jne. Ei ollenkaan mahdotonta.
So I took the shotgun off the wall and I fired two warning shots...
into his head.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Uranuurtoa oli myös sikäli, että Henrystä tehtiin jo 80-luvulla elokuva "Henry". Olisiko ihan ensimmäinen suuren budjetin elokuva sarjamurhaajasta?
Täytyneekin pikapuolin hankkia tämä kokoelmiin, olin jo asian unohtanut.
Avatar
HBIC
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 5:06 am
Paikkakunta: Blue Ridge Mtns

Viesti Kirjoittaja HBIC »

Voi olla, että monissa tapauksissa saman sarjamurhaajan uhreiksi on niputettu useampikin tapaus poliisin toimesta, etenkin ennen DNA-näytteiden ja -testien olemassaoloa. Ja toisaalta rikoksentekijöistä löytyy juuri noita tapauksia, jotka ovat taipuvaisia kerskailemaan huikentelevaisilla uhriluvuilla, jotka eivät pidä paikkaansa.

Katsoin muuten vähän aikaa sitten tuon mainitun leffan, Henry: Portrait of a Serial Killer (1986). Ei tehnyt mitään lähtemätöntä vaikutusta, mutta olihan toki astetta parempi kuin monet muut hätäisesti sarjamurhaajista kyhätyt TV-leffat, joihin olen joskus törmännyt.
Viimeksi muokannut HBIC, To Kesä 28, 2007 10:52 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Joel Rifkin
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Kesä 28, 2007 7:54 pm

Viesti Kirjoittaja Joel Rifkin »

Lucas saattoi olla yksi kaikkien aikojen aikaansaavimmista sarjamurhaajista, tai sitten järjetön paskanpuhuja joka yritti vain miellyttää kuulustelijoitaan saadakseen vastineeksi hyvää kohtelua, jota tutkijat mielellään tarjosivat, eihän heillä ollut mitään sitä vastaan että satoja selvittämättömiä murhia/ katoamisia saatiin "selvitettyä". Todellinen uhriluku jää ikuiseksi arvoitukseksi.

Lucasin transupartneri Ottis Toole teki muuten mielenkiintoisen tunnustuksen vuonna 1983, jolloin hän tunnusti murhanneensa amerikkalaisen tv-juontaja John Walshin (tapahtuma-aikaan vielä hotellialalla.) pojan Adamin, joka katosi kauppareissulla vuonna 1981.
Adamin muusta ruumiista irroitettu pää löytyi muutamien viikojen kuluttua. Loppuruumista ei ole koskaan löydetty.
Poliisin mukaan Toolen osallisuudesta ei ollut mitään näyttöä, joten juttu on selvittämättömien listalla tänäkin päivänä.
John Walsh puolestaan on vakuuttunut Toolen syyllisyydestä.

Itseltäni löytyy Lucas-leffoista:
Henry: Portrait of a Serial Killer
Henry: Portrait of a Serial Killer 2 - Mask of Sanity
Confessions of a Serial Killer

Henry ykönen on leffoista ainoa jota tulee useammin katsottua.
Leffa nauttii jonkinmoista kulttimainettakin alan harrastajien keskuudessa, vaikkakaan totuuden kanssa sillä ei ole juuri mitään tekemistä. Confessions... lienee leffoista lähimpänä totuutta, mutta elokuvana se onkin sitten taattua C-laatua.
Kalessin
Adrian Monk
Viestit: 2942
Liittynyt: Ke Touko 30, 2007 3:26 pm
Paikkakunta: Maameri, läntiset rajavedet

Viesti Kirjoittaja Kalessin »

jännä tämä henry lee lucas ja ottis toole, koska nolottaa ihan myöntää, mutta mä en ollut ikinä edes kuullut näistä tyypeistä ennen kuin liityin tämän foorumin seurueeseen?!?! ja kaikkein hassuinta on, että on todella tullut luettua sarjamurhaajista opus jos toinenkin, et aihe ei ollut vieras...onneksi tähän ketjuun on koostettu tosi hyvin faktat kavereista niin ei tarvitse englanniksi tankata;)
"Ei ne karhutkaan koko aikaa riehu, ne vetää välillä puolukoita". -Kummeli, Kultakuume-
Yhdyssana
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: Ma Kesä 18, 2007 3:50 pm

Viesti Kirjoittaja Yhdyssana »

Käsittääkseni poliisitkin alkoivat lopussa suhtautua näihin Henkan tunnustuksiin "Ho hoijaa, mitähän se tänään tunnustaan" mentaliteelillä koska kyseinen herra tunnusti suunnilleen kaikki pohjois-amerikan mantereella tapahtuneet murhat.
Avatar
HBIC
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 5:06 am
Paikkakunta: Blue Ridge Mtns

Viesti Kirjoittaja HBIC »

Eri asia tunnustuksissa tietenkin, jos osataan kertoa tarkasti ruumiin sijainti.
DonHessu
Rico Tubbs
Viestit: 1204
Liittynyt: Pe Touko 18, 2007 11:43 pm
Paikkakunta: City 17, Eastern Europe.

Viesti Kirjoittaja DonHessu »

Ite veikkaan muutamaa kymmentä ihmistä joita se on tappanut. En usko yli sataan.
What you do... Makes you who you are.
Kriminal
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 7:02 pm

Viesti Kirjoittaja Kriminal »

Henry - Portrait of a Serial Killer oli pikkubudjetin independent-leffa, joka muutamaa vuotta valmistumisensa jälkeen pääsi äkisti suureen kulttisuosioon. Ensimmäinen ns. iso sarjamurhaajaleffa on varmaankin Fritz Langin M - Kaupunki etsii murhaajaa 1930-luvun alusta. Sarjamurhaaja-aihetta käsiteltiin myös 60-70-luvun taitteen isossa Hollywood-produktiossa Bostonin kuristaja.
Sadie_Manson
Olivia Benson
Viestit: 742
Liittynyt: La Kesä 23, 2007 7:02 pm
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sadie_Manson »

OT. Torstaisin tulee maikkarilta "Uskallatko katsoa", jännitys ja kauhuelokuvia. Mielestäni tuo Bostonin kuristaja tulee joku torstai.
Living is what scares me. Dying is easy. -Charles Manson
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

En usko minäkään, että Lucas murhasi kovin montaa ihmistä. Luulen, että otti kontolleen monia tuntemiensa murhaajien tekoja, varsinkin Ottis Toolen tekosia, koska tiesi niistä paljon.
Vastaa Viestiin