Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

Jep. Nimet olivat joskus myös suomenkielisellä sivulla, mutta wikipedian moderaattorit poistivat ne. Joitakin aiheeseen liittyviä wikipedian sivuja poistettiin kokonaan, minulla saattaa olla jossain tallessa jotain niistä.

L'amourha
Axel Foley
Viestit: 2416
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Tuo 60-luvun lopulle sijoitettu kertomus ei oikein voi pitää paikkaansa yhtenäisenä juttuna.
Suomalaislapset ovat tuolloin asuneet Morrison Academyn oppilaskodissa, ja nainen kuvailee myös juttuja jotka sopivat myöhemmin valmistuneeseen Taichungin suomalaiseen oppilaskotiin.
Itse en osaa sanoa voiko traumatisoitunut lapsi sekoittaa mielessään useamman tapahtuman yhdeksi jutuksi, kertomuksessa osa olisi tapahtunut Morrisonin aikaan ja osa suomalaisen oppilaskodin aikaan.
Ykkössivulla haastatellulla seksuaaliterapeutilla on omat kytköksensä Taichungiin, häntäkin on varmaan aikoinaan kuultu asian tiimoilta mutta mitään ei ilmeisesti ole tullut esille.
Flower_Power oli huolissaan tuosta Taichungin henkilöstölistasta, kerrataan nyt vielä: tässä jutussa ei ole ketään tuomittu, eikä edes asetettu syytteeseen. Henkilöstön nimet ovat vapaasti saatavilla Wikistä.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

Tässä hiukan ajatuksia muistin toiminnasta tällaisissa tapauksissa:

https://niinaberg.com/2013/10/13/kuka-k ... in-lapsia/

Joissakin terapiapiireissä on ollut ajatus siitä, että "sisäinen totuus" on suorastaan pyhä asia. Kirjailija ja psykologi Scott Peck oli sitä mieltä, että ihmiskunnan kollektiivinen alitajunta on itse jumala. Jos tämä on lähtökohta, silloin mitkä tahansa muistot ihmisen mielessä ovat totuutta taikka melkeinpä pyhiä.

Käytäntö on kumminkin osoittanut, että muisti ei toimi kuin videokamera. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mikä voi tuottaa sellaisia muistikuvia kuin SRA-kulttuurissa yleisesti esiintyy.

Ylläolevan sivun kommenttiosiossa Anu Suomela kertoo Taiwanin tapauksesta: "Nuoret väittivät todistaneensa mitä julmimpia muihin lapsiin (huom! ei siis itseen) kohdistuneita julmuuksia. Pikanttina lisänä sekin, että jotkut heistä oli kuljetettu tuntemattomaan paikkaan, jossa vastasyntyneitä vauvoja rituaalimurhattiin." Tämä on aivan normaalia noissa SRA-ympyröissä. Lanning toteaa jossain että hän ei koko USA:sta koskaan löytänyt yhtäkään oikeaa rituaalimurhan uhria, muisti on siis tehnyt tepposet ties kuinka monella ihmisellä ja syytä emme vielä tiedä. Minä haluaisin ymmärtää mikä tässäkin on takana, mikä on se tekijä joka aiheuttaa tällaisia ilmiöitä.

Minä olen myös mielessäni verrannut Taiwanin tapausta Anneli Auerin tapaukseen. Tällä sivustolla on varmasti paljon ihmisiä, jotka tietävät Auerin jutusta paljon enemmän. Tässäkään ei saa mennä vellit ja puurot sekaisin - Anneli Auerin seksuaalirikokset ja murhaepäilyt ovat kaksi eri asiaa. Jos vaikka seksuaalirikokset olivat huuhaata, voisi teoriassa olla mahdollista että syntipukki on oikeasti syyllinen eri asiaan, eli jollain tavalla osallinen taikka syyllinen henkirikokseen.

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

SRA-tyylisiä juttuhan tulee koko ajan lisää. Yksi uusimmista on se, kun joku nainen muisti Tom Hanksin panneen häntä lapsena. Oma isä myi hänet Hanksille jos oikein muistan. Seuraan uhria Twitterissä, hänellä taisi olla siellä 50 tuhatta ihailijaa.

Näitä on helppo seurata kun vaan käyttää googlea ahkeraan.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Silli »

Suomen Lähetysseuran nettisivuilta löytää kiinnostavaa tietoa Taiwaniin suuntautuvasta suomalaisten lähetystyöstä. Suomen Lähetysseura aloitti toimintansa Taiwanissa laskujeni mukaan vuonna 1956. Suomi oli siihen aikaan vielä köyhä maa. Kaupungistuneilla alueilla asui vuonna 1950 vasta 43 % suomalaisista ja sotakorvaukset oli saatu maksettua vuonna 1952. Olisi mukava tietää tarkemmin Lähetysseuran varhaisvaiheista. Jos joku on asiaan perehtynyt, niin luen mielelläni. Ehkä etsin itsekin tietoa aiheesta, jos aikaa sitä varten löytyy.
Taiwanissa juhlittiin 60-vuotista lähetystyötä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun ensimmäiset Suomen Lähetysseuran työntekijät saapuivat Taiwanille. Lauantaina 22.10. Kaohsiungin kaupungissa Etelä-Taiwanilla pidetyssä tilaisuudessa juhlittiin Lähetysseuran pitkäjänteistä työtä saarella.

Juhlaan osallistui Taiwanin luterilaisen kirkon paikallisia johtajia ja seurakuntalaisia eri puolilta maata. Joukossa oli sellaisiakin, jotka olivat kuulleet evankeliumin Päivö Parviaiselta, yhdeltä ensimmäisistä Lähetysseuran Taiwanin-työntekijöistä. Suomen Lähetysseuran ulkomaantyön johtajan Rolf Steffanssonin ja alue-edustajan Jan-Eerik Leppäsen lisäksi tilaisuudessa oli nykyisiä ja entisiä Suomen Lähetysseuran Taiwanin-työntekijöitä.

Rolf Steffansson muistutti saarnassaan, ettei alkusysäys Taiwanin lähetystyölle ollut 60 vuotta sitten tehty päätös lähettää suomalaisia saarelle, vaan paljon kauemmin sitten tapahtuneet Jeesuksen ristinkuolema, ylösnousemus, ja lähetyskäskyn antaminen. Lähetystyö on kirkon identiteetti.

Lähetysseuran työn alkuaikoina keskeisiä työmuotoja olivat seurakuntatyö ja sairaalatyö. Nykyään Taiwanilla on hyvin toimiva terveydenhuolto, ja Taiwanin luterilainen kirkko toimii paljolti paikallisin voimin. Seurakuntatyön siirryttyä paikallisten vastuulle on Suomen Lähetysseuran Taiwanin-työn painopiste nykyään teologisessa koulutuksessa sekä maahanmuuttajatyössä. Tällä hetkellä saarella olevista lähetystyöntekijöistä Jukka Kääriäinen opettaa teologiaa ja kouluttaa työntekijöitä kirkon palvelukseen sijaitsevassa seminaarissa Hsinchussa (China Lutheran Seminary) ja Laura Kääriäinen, Kaija Grundell, sekä Hanna ja Sean Pienaar tekevät työtä maahanmuuttajien parissa, erityisesti vankiloissa ja pidätyskeskuksissa.

Taiwanin luterilaiselle kirkolle valittiin 22.10. myös uusi piispa, pitkään Jiu Run seurakunnan pastorina toiminut David Chen. Viimeiset kuusi vuotta piispana toiminut Patrick Gao jatkaa nyt kirkon evankeliointiosaston johtajana.

Taiwanin evankelisluterilainen kirkko järjestäytyi kirkoksi vuonna 1977. Sillä on noin 2 000 jäsentä ja 19 seurakuntaa, joista suurin osa sijaitsee kahden suurkaupungin, Taipein ja Kaohsiungin alueella.

Teksti Laura Kääriäinen

28.10.2016
https://felm.suomenlahetysseura.fi/taiw ... etystyota/
Suomen Lähetysseura siis edelleen toimii Taiwanissa, vaikka ilmeisesti tätä kyseenomaista oppilaskotia ei siellä enää ole, eikä ehkä muunkaanlaista oppilaskotia. Alla on hieman maakohtaista tietoa Lähetysseuran työstä Taiwanissa.
Taiwan

Kristilliset kirkot ja lähetysjärjestöt saavat toimia Taiwanissa vapaasti, ja valtio arvostaa niiden työtä. Taiwanin luterilainen kirkko on taloudellisesti itsenäinen, mutta Lähetysseura tukee kirkon erityishankkeita ja työntekijöiden koulutusta. Kirkon seurakuntatyön perustana ovat jumalanpalvelukset, kotikäynnit, pyhäkoulut sekä naisten- ja nuortenpiirit.

Hsinchun luterilainen seminaari (CLS) on tärkeä teologinen oppilaitos kiinalaisella alueella. Lähetysseura tukee taloudellisesti seminaaria, sen julkaisutoimintaa sekä teologisten teosten kääntämistä kiinaksi.

Taiwanissa arvioidaan olevan yli miljoona vierastyöläistä pääasiassa Indonesiasta, Thaimaasta ja Filippiineiltä. Ongelmiin ajautuneet köyhät ja kielitaidottomat ulkomaalaiset joutuvat maassa helposti säilöönottokeskuksiin tai vankilaan. Lähetysseura tukee Hsinchun seminaarin toteuttamaan maahanmuuttajatyötä yhteistyössä Taiwan Foreign Inmates Caring Associationin (TFICA) kautta.

Armon majatalo on kirkon yhteyteen perustettu huumevieroituskeskus. Lähetysseura tukee sen toimintaa ja yhteistyötä Hongkongin Ling Oin kuntoutuskeskuksen ja manner-Kiinan Yunnanin maakunnassa toimivien uusien kristillisten kuntoutuskeskusten kanssa.
Lippu Taiwan.jpg
Lippu Taiwan.jpg (14.87 KiB) Katsottu 2786 kertaa
Kiinan tasavalta eli Taiwan on noin 23 miljoonan asukkaan valtio itäisessä Aasiassa. Valtio syntyi Kiinan sisällissodan jälkeen vuonna 1949. Vain harvat valtiot ovat tunnustaneet Taiwanin itsenäisyyden. Maan yleisimpiä uskontoja ovat erilaiset taolais-buddhalaiset suuntaukset. Kristittyjä väestöstä on noin 4,5 prosenttia. Taiwan on yksi kansainvälisen huumekaupan keskuksista, ja huumeiden käyttö on maassa suuri ongelma. Lähetysseuran tärkein paikallinen kumppani on Taiwanin luterilainen kirkko (LCT).
Lähde: https://felm.suomenlahetysseura.fi/tyomme/aasia/taiwan/

Huom! Linkin takaa löytää lisää tietoa ja kuvia. Voit myös halutessasi ryhtyä kuukausilahjoittajaksi :wink:
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

Manner-Kiinassa oli Lähetysseuralla varmaan työtä jo paljon aiemmin, mutta se keskeytyi yhdessä vaiheessa kokonaan kun kommunistihallitus pani kampoihin.

Jos ihan vaan kirkkojen kasvukäyriä katsotaan, on työ menestynyt Afrikassa paljon paremmin kuin Aasiassa. Olen miettinyt sitäkin, onko tällä asialla jokin kytkös Taiwanin ongelmiin. Jotkut Afrikasta palanneet entiset lähetyslapset kuten Pekka Simojoki ja Jaakko Löytty saavuttivat kirkollisissa piireissä melkeinpä Rock-tähden statuksen.

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Silli »

Flower_Power kirjoitti:Manner-Kiinassa oli Lähetysseuralla varmaan työtä jo paljon aiemmin, mutta se keskeytyi yhdessä vaiheessa kokonaan kun kommunistihallitus pani kampoihin.
Osaatko sanoa, miksei Kiinan kommunistihallitus tukahduttanut kristillistä lähetystyötä Taiwanissa? Käsittääkseni heillä oli paljonkin mahdollisuuksia vaikuttaa Taiwanin sisäisiin asioihin, koska tämän pienen saarivaltion itsenäisyys ja varsinkin suvereniteetti on vähän niin-ja-näin.
Flower_Power kirjoitti:Jos ihan vaan kirkkojen kasvukäyriä katsotaan, on työ menestynyt Afrikassa paljon paremmin kuin Aasiassa. Olen miettinyt sitäkin, onko tällä asialla jokin kytkös Taiwanin ongelmiin. Jotkut Afrikasta palanneet entiset lähetyslapset kuten Pekka Simojoki ja Jaakko Löytty saavuttivat kirkollisissa piireissä melkeinpä Rock-tähden statuksen.
Evankelis-luterilainen kirkko on edustanut minulle hankalasti ymmärrettävää, kaaoottista ja moninaamaista yhteisöä. Siitä huolimatta olen viettänyt sen piirissä aika paljonkin aikaa ja esimerkiksi mainitsemasi tyypit ovat tietenkin minullekin tuttuja. Itse asiassa tunnen hämmentävän paljon ihmisiä evankelis-luterilaisen kirkon piiristä ja ihan oleellisista elimistäkin. Sen verran olen ollut ymmärtävinäni, että erilaisten kausaalisuhteiden vetäminen ev.lut.kirkon sisäisistä ilmiöistä menee lähes tulkoon aina vikaan. Ainakin minun kohdalla. Taustalla vaikuttaa aina olevan jonkinlainen mystinen sosiaalisten suhteiden kolmiulotteinen sokkelo, joka sisältää sekä hierarkian että hyvin monimutkaisen sukupuumaisen ihmissuhdeverkoston. Jos koordinaattisi sattuvat olemaan kyseisessä sokkelossa oikeanlaiset, sinusta tulee erittäin todennäköisesti vaikka sitten maailmankuulu gospeltähti :D No, ehkä nyt hieman karrikoin, mutta kuitenkin.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

En ole koskaan kuullut että Manner-Kiina olisi yrittänyt vaikuttaa Taiwanin uskonnolliseen kenttään. En ole koskaan käynyt noin kaukana Aasiassa, joten en osaa kommentoida asiaa sen paremmin.

Kommenttisi Ev-lut. kirkon sisäisista kuvioista on mielenkiintoinen. Sekä Simojoki että Löytty ovat enemmän tai vähemmän "siniverisiä". Simojoki on tuttu nimi muistakin kirkollisista yhteyksistä, en taaskaan muista yksityiskohtia mutta wikipediasta saattaisi päästä hyvälle alulle kirkon Simojokien sukututkimuksessa. Löytyn vanhemmat olivat aktiivisia ja hyvin tunnettuja karismaattisissa porukoissa mutta Löytty itse hakeutui aikuisena körttipiireihin elikkä Herättäjä-yhdistykseen, joka on aivan erilainen porukka.

Näiden kahden tähden lapsuus oli Namibiassa. Tämä onkin mielenkiintoinen yksityiskohta, kun jonkin verran tietää Lähetysseuran viime aikojen sisäistä dynamiikkaa.

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

SRA-juttuja löytyy netistä aivan loputtomiin. Voisin saman tien laittaa tänne satoja linkkejä. En tiedä miksi Lähetysseurassa ei ole otettu huomioon näitä, enkä tiedä onko Taiwanin jengi yhteydessä amerikkalaisiin SRA-piireihin.

Tässä yksi "pro-SRA"-linkki:

https://ritualabuse.us/

'Lanning Report' oli hyvin skeptinen SRA-skenen suhteen, ja kun ottaa huomioon että kirjoittaja on yksi maailman asiantuntevimpia ammattilaisia, ja yleensä ottaen poliisi ei löydä todisteita eikä syyllisiä, olen minäkin hyvin skeptinen.

Mutta materiaalia löytyy pilvin pimein. "Google is you friend" :mrgreen:

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Silli »

Tässä keississä olisi kauhean monta kohtaa, joihin voisi tarttua. Jutun ympärillä vallitseva atmosfääri muistuttaa monella tavalla tiettyjä Suomen rikoshistorian kohujuttuja kuten Bodomia, Auer-vyyhtiä ja Aarnio-sekasoppaa. Kaikissa mainituissa keisseissä on keskenään taistelevat rintamat - sanotaan vaikka omenat & appelsiinit. Näihin keskenään mitteleviin ryhmittymiin sitten moni poliisikin on tempautunut mukaan. Eikä vain poliisit, vaan myös juristit, toimittajat, psykologit jne. Jotenkin sitä ajattelisi, että ammatti-ihminen tajuaisi, mitä tarkoittaa "ammatillinen ote" tai "ammatillinen etäisyys". Saa nähdä, kasvaako tämä Taiwan-juttu vielä yhtä massiivisiin mittoihin esimerkiksi täällä minfossa kuin nuo edellä mainitut keissit. Ainakin vielä toistaiseksi meitä kirjoittelijoita on tässä ketjussa vasta muutama. Tai tuleeko tästäkin tapauksesta kirjoja, dokkareita, tv-sarjoja yms. :roll:
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

Sellainenkin kirja löytyy, joka käsittelee aihetta fiktion keinoin. Kirja on Pau Valentin "Viimeinen syksy". Varmaan omakustanteinen romaani, joka pohjautuu löyhästi Taiwanin sotkuun.

Kirja löytyy googlella, ja olen joskus aikoja sitten saanut sitä hiukan lukaistua preview-muodossa. Kirjassa on ainakin kaksi tarinaa, joista toinen ei liity Taiwaniin. Toisessa tarinassa päähahmona on kaikkien tuntema "Annika".

Jälleen... "Google is your friend" :wink:

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Silli »

Flower_Power kirjoitti:En ole koskaan kuullut että Manner-Kiina olisi yrittänyt vaikuttaa Taiwanin uskonnolliseen kenttään.
Enpä minäkään. Länsimaisessa elämänpiirissä kasvanut voisi ajatella, että "onpa jaloa". Siis upeaa, että isoveli Kiina antaa uskontojen kukkia Taiwanissa kaikessa rauhassa, vaikka se omalla maaperällään Manner-Kiinassa toimii toisin. Saattaa ollakin niin, että taustalla on Kiinan jalo ajatus antaa Taiwanin tehdä päätöksiä suhteessa uskonnollisiin kysymyksiin. Toisaalta on kuitenkin pakko todeta, että sen verran kun olen Kiinaan ja kiinalaisuuteen tutustunut, epäilen Kiinalla olevan tässäkin asiassa ketunhäntä kainalossa. Minulla on kyllä mielessäni ajatus siitä, mikä se ketunhäntä voisi olla, mutta taidan vielä toistaiseksi pitää sen salaisuutena.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Silli
Axel Foley
Viestit: 2188
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Silli »

Tällaisten uskonnollisten ryhmittymien sisäisissä ongelmissa on usein sellainen ikävä piirre, että ulkopuoliset tuppaavat kohauttamaan niille harteitaan ja huokaamaan, kuinka hulluja kaikki uskovaiset ovat. Toinen ikävä piirre on se, että kun niitä ongelmia aletaan tutkia ja perata, useilla hätiin rientävillä toimijoilla on itsellään enemmän tai vähemmän esteelliset suhteet tutkittavaan asiaa kohtaan.

Tässä Taiwanin tapauksessakin oppilaskodin nuoria terapeutin roolista tutkinut Helka Silventoinen toimi jossain vaiheessa itsekin saman oppilaskodin vetäjänä. Jännä yhteensattuma :wink: Vähän pahoin pelkään, että tapausta ns. ulkopuolisen konsulttifirman näkökulmasta tutkineella firmallakin oli enemmän tai vähemmän yhteyksiä joko Lähetysseuraan tai tapauksen asianomaisiin tai sitten sekäettä. Tuo on toki vain arvaus, mutta niin se liian usein menee. Sitten jos pohditaan esimerkiksi tähän ketjuun siteerattujen Taiwanin keissiin perehtyneiden toimittajien taustoja, niin Janne Villakin on koulutukseltaan teologi kuten sattuu olemaan myös Suomen Kuvalehden ex-päätoimittaja Tapani Ruokanenkin.

Ketjua voitaisiin jatkaa pitkälle ottaen mukaan myös terapeutteja, seri-tutkimuksia tekeviä psykologeja, poliiseja, poliitikkoja yms. Vaikka ei olisi vaeltanut ev.lut. kirkon tai sen herätysliikkeiden ja muiden ryhmittymien piirissä, voi pelkästään kirjallisista lähteistä huomata, että tietyt samat sukunimet pyörivät kaikkialla. Ja missäs muualla ne samat sukunimet pyörivät? Itse asiassa monet niistä löytyvät useiden eri henkilöiden vuoksi myös täältä minfosta :lol: Niin se vaan menee...
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

Janne Villa on myös terapeutti... Google is your friend...

Metodi Teamin jäsenet näyttävät olevan naimisissa keskenään, paitsi viidestä henkilöstä se pariton numero. En toki tiedä oliko sama porukka duunissa aikoinaan kun prosessi alkoi.

Pointti on nyt se, että Lanning Reportin periaatteita ei olla noudatettu kun ei olla tunnettu koko Lanning Reportia. Tutkijoiden ei pitäisi päästä vaikuttamaan toisiinsa, ja uhrien ei pitäisi päästä vaikuttamaan toisiinsa. Tässä on mennyt uhrit ja terapeutit ja tutkijat ihan sekaisin vuosikymmenien ajan, ja kaikki on yhtä mössöä.

Lanning kirjoittaa: "Once a case is contaminated and out of control, I have little advice on how to salvage what may once have been a prosecutable criminal violation. A few of these cases have even been lost on appeal after a conviction because of contamination problems."

Flower_Power
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: Ti Touko 07, 2019 9:50 pm

Re: Taiwan: Pedofiliaa suomalaisten oppilaskodissa 1960-1990

Viesti Kirjoittaja Flower_Power »

Tähän väliin laitan taas pari linkkiä. Yksi asia mitä Lähetysseurassa ei ole mielestäni ymmärretty, on se, että samankaltaisia tapauksia on hyvin paljon läntisessä maailmassa. Epidemia on alun perin lähtenyt USA:sta. Tässä linkit artikkeleihin Hollannista ja Briteistä:

http://www.religioustolerance.org/ra_rep05.htm

http://www.religioustolerance.org/ra_rep01.htm

Dr van Koppen concludes that women need protection from dangerous therapies: "Unaware, they run into the wrong therapist and are saddled with a gruesome and concocted past. When as a police investigator you fail to deal with this critically, you may initiate years of wretchedness in a criminal case that ultimately leads to nowhere"

Vastaa Viestiin