Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2299
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » La Loka 13, 2018 11:15 pm

Tietotuskaa kirjoitti: Silmät kun avaa niin näkee totuuden paremmin. Toinen ehkä lopullisen kauheuden tehnynnä mutta ei toinenkaan syytön ollut.
Niin siis uhrin oma vika kun jäi pyörimään ehkä ei niin gentlemannin-epäillyn kanssa. Hän ikäänkuin kerjäsi luotia vatsaansa?

Kerro siitä verifantasiasta, tämä nuori nainenko siitä kärsi/sitä sairasti?
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

MotherOfMisery
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Pe Loka 12, 2018 11:55 pm

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja MotherOfMisery » Pe Marras 16, 2018 7:40 pm

Onkohan tästä tapauksesta kuulunut mitään uutta?

Avatar
McMann
Alibin kestotilaaja
Viestit: 347
Liittynyt: Ma Maalis 14, 2011 12:56 am
Paikkakunta: Vaihtelee

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja McMann » Ma Tammi 07, 2019 11:31 pm

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bdca ... 051cf6ebb2

Kovatuloinen toimitusjohtaja ampui nuoren naisen Helsingin Kannelmäessä - väitti oikeudessa: Haava rinnassa oli niin pieni, että menivät yhdessä nukkumaan

Tänään klo 21:31

Käräjäoikeus katsoo välituomiossaan, että vuonna 1980 syntynyt mies vähintään aiheutti uhrin kuoleman ampumalla häntä pistoolilla. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen.

Tutkimus selvittää, oliko mies syyntakeeton ampuessaan nuoren naisen hengiltä syyskuussa. Oikeuden mukaan teko on todistettu poliisin näytöllä.
Mies väittää, ettei muista tapahtumista juurikaan.

Kovatuloista rakennusalan toimitusjohtajaa syytetään Helsingin käräjäoikeudessa taposta, joka tapahtui syyskuun 23. päivänä Helsingin Kannelmäessä. Rikoksen uhri oli syytettyä selvästi nuorempi, vuonna 1995 syntynyt nainen.

Iltalehti kertoi epäillyn miehen taustoista esitutkintavaiheessa. Mies on tuomittu aiemmin muun muassa kolmen vuoden vankeuteen tapon yrityksestä, ja hänellä on ollut ongelmia huumausaineiden kanssa. Toisaalta mies myös pääsi eroon vaikeuksista: hän saavutti menestystä rakennusalan yrityksen johdossa ja tienasi vuonna 2016 reippaasti yli 200 000 euroa ansiotuloja.

Syytetty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan ja asuivat vuonna 2016 yhdessäkin. Syyskuussa naisen elämä kuitenkin päättyi, ja käräjäoikeuden mukaan miehen kädestä.

Helsingin käräjäoikeus on antanut jutussa välituomion ja määrännyt syytetyn mielentilatutkimukseen. Mies kertoi oikeudessa näkemyksensä siitä, mitä kuolinaikana tapahtui.

”Huonovointisuus” kävi hitaasti ilmi
Oikeuslääkärin ja keskusrikospoliisin lausuntojen mukaan oli selvää, että uhri sai surmansa 7,65 -millisen pistoolin luodista. Syyttäjä väittää, että ennen ampumista mies pahoinpiteli naista lyömällä häntä leukaan ja kuristamalla. Sitten mies otti pistoolin ja ampui uhria lähietäisyydeltä rintaan: syyttäjä arvioi, että uhrin ja piipun väliin jäi vain 1-5 senttiä.

Uhri kuoli laskimosta tulleeseen verenvuotoon.

Toimitusjohtaja väitti oikeudessa, ettei muista, mitä tapahtui. Hän vetosi päihde- ja mielenterveysongelmiin. Välituomion mukaan mies muistaa olleensa makuuhuoneessa, kun ase laukesi.

Syytetty kertoi tajunneensa, että ase oli lauennut ja naiseen oli osunut. Mies väitti, että kaksikko meni ampumisen jälkeen yhdessä nukkumaan.

Mies väitti huomanneensa vasta jonkin ajan kuluttua, että rintaan ammuttu uhri oli ”huonovointinen”. Hän kertoi yrittäneensä viedä naista sairaalaan, kantaneensa uhrin olohuoneen lattialle ja soittaneensa sitten hätäkeskukseen.

Toimitusjohtajan mukaan hän katsoi yhdessä kuolevan uhrinsa kanssa, millaiset vammat laukaus aiheutti. Miehen mukaan haavasta ei tullut verta. Mies sanoi laittaneensa peiton naisen päälle sillä aikaa, kun lähti ensihoitajia vastaan.

Poliisilta vedenpitävää tutkintaa
Nainen kuoli oikeuslääkärin mukaan viimeistään kello 20, kun mies soitti hätäkeskukseen vasta kello 20.50.

Mies kantoi pistooliaan jatkuvasti mukana, koska väitti pelkäävänsä. Hän luuli sanojensa mukaan, että joku yrittää lavastaa häntä työsuojelurikkomuksen tekijäksi.

Oikeus otti välituomiossa melko varoen kantaa miehen syyllisyyteen. Varmaa selitystä laukauksen ampumisesta ei ole. Asunnossa ei ollut muita osapuolia, joten oikeudenkäynnissä on kyse lähinnä vaihtoehtojen sulkemisesta pois.

Käräjäoikeuden mukaan syytettä tukee se, että mies piilotti asunnossaan olleet aseet. Toisaalta mies soitti apua, mikä puhuu sen puolesta, että kyse ei ollut tarkoituksellisesta taposta.

Oikeus päätyi välituomiossaan nojaamaan teknisen tutkinnan antiin. Oikeuden mukaan mies painoi liipasimesta, ja nainen kuoli aseesta lähteneestä luodista. Johtopäätöstä tukee myös miehen kädessä ollut nirhauma, joka krp:n mukaan syntyy tyypillisesti käsiaseen lataamisesta.

Käräjäoikeus ei ottanut kantaa, syyllistyikö mies tahalliseen henkirikokseen. Oikeus käsittelee asian loppuun sen jälkeen, kun mielentilatutkimus on valmistunut. Kovatuloinen syytetty on menettänyt toistaiseksi 40 000 euroa omaisuutta vakuustakavarikkoon mahdollisia vahingonkorvauksia varten. Mies pysyy vangittuna.

Tapon lisäksi miestä syytetään pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan miehellä ei ollut tuliaseisiinsa lupia, ja hänellä oli asunnossa hallussaan huumeiksi luokiteltavia lääkkeitä, kuten Panacodia.

Tekstiä selkeytetty jättämällä kuvatekstit ja niiden toistot pois koska mukana ei ole kuvia. Väliotsikot ja otsikko tummennettu. Jätetty pois myös maininta "juttu jatkuu kuvan jälkeen"
:mrgreen:
-NILS-
Cogito, ergo sum

Avatar
myrskylyhty
Alibin kestotilaaja
Viestit: 319
Liittynyt: To Kesä 28, 2018 4:01 pm

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja myrskylyhty » Su Tammi 13, 2019 3:53 pm

Että voidaan vielä pitkän työuran tehnyttä pitää syyntakeettomana.

Minusta koko elämänsä työkyvyttömyyseläkkeellä voisi helpommin arvioida syyntakeettomana. Elinkautista olisin itse antanut tuomarin pöksyissä.
"Olin sitä mieltä, että ketään ei tapeta, asiat pitää selvittää muuten." -Metsuri

Avatar
Tatti-Petteri
Alibin satunnaislukija
Viestit: 135
Liittynyt: Su Marras 16, 2014 4:41 pm

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Tatti-Petteri » Su Huhti 14, 2019 8:16 am

Tuli jostain esille tämä Tags Rakennus Oy:n konkurssi, se littyy siis Toivosen tulevaan linnatuomioon. Yritys olisi ollut aivan toimiva timanttiporausyritys, hyvällä liikevaihdolla ja erikoisosaamisella varustettu. Mutta kun omistaja, toimitusjohtaja, autokuski ja palkanlaskija lähtee linnaan, niin eipä edellytyksiä jatkaa toimintaa ole.

Tämän Tags Rakennus Oy:n Facebook-sivu on edelleen auki ja näyttää murhamiehellä olleen viimeiset pari vuotta ollut draivi päällä raksoillaan - viimeiset postaukset juuri ennen henkirikosta. Postauksia katsellessa ei voi kuin harmitella, miten moni elämä lopulta meneekään raiteiltaan..raksaprojekteja peukuttanut vanhempi herra Toivonen lienee Nikon faija.

Oli varmaan sitten viihdekäytöllä osuutta asiaan - on tuo vetäminen kyllä kaiken pahan alku ja loppu.

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2299
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Su Huhti 14, 2019 12:39 pm

Raksaukot on kyllä tottuneita työsuhteiden pirstaleisuuteen, firmoja syntyy ja kuolee ja uusia projekteja ja töitä on aina tarjolla tekijämiehille.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Iivis
Hercule Poirot
Viestit: 2165
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Touko 21, 2019 4:32 pm

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006113579.html

23-vuotias nainen ammuttiin Kannelmäessä – syyttäjä vaatii surmaajalle 10 vuoden vankeutta

Kuva
Taposta syytetty 39-vuotias Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina. (KUVA: RAMI MÄKINEN)
Julkaistu: 21.5. 16:18


Mielentilatutkimuksen mukaan taposta syytetty mies oli teon aikaan syyntakeinen.
SYYTTÄJÄ VAATII rangaistusta taposta 39-vuotiaalle miehelle, joka surmasi ampumalla 23-vuotiaan naisen Helsingin Kannelmäessä viime syyskuussa. Helsingin käräjäoikeus jatkoi henkirikosjutun käsittelyä tiistaina syytetylle tehdyn mielentilatutkimuksen valmistuttua.

– Tapon rangaistusasteikko on vähintään kahdeksan ja enintään kaksitoista vuotta. Tässä yksittäistapauksessa ei ole isossa kuvassa katsottuna perusteita, jotka tekisivät siitä tappona poikkeuksellisen törkeän tai poikkeuksellisen lievän. Sen vuoksi hänelle tulisi tuomita kymmenen vuoden rangaistus, kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen sanoi.

Mielentilatutkimuksen mukaan syytetty oli syyntakeinen naisen surmatessaan. Hänet on jo todettu syylliseksi tekoon välituomiolla, joka annettiin tammikuussa. Hän ampui naista kerran pistoolilla rintaan.


RIKOSNIMIKE ja rangaistus määritellään vasta varsinaisessa tuomiossa, jonka käräjäoikeus antaa kahden viikon kuluttua.

Oikeussalissa istui kaksi poliisia turvaamassa käsittelyn sujumista. He olivat läsnä pitkälti syytetyn turvaksi, sillä henkirikos on herättänyt pahaa verta uhrin lähipiirissä. Järjestyshäiriöitä ei kuitenkaan ilmennyt.

Syytetyllä on entuudestaan mittava rikoshistoria lähinnä huume- ja väkivaltarikoksia. Hän oli toimitusjohtaja ja omistaja rakennusalan yrityksessä, jonka liikevaihto oli yli miljoona euroa. Miehen vangitsemisen jälkeen yritys on ajautunut konkurssiin.

Avatar
Tackleberry
Hercule Poirot
Viestit: 2084
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Tackleberry » Ti Kesä 04, 2019 4:21 pm

Nuoren naisen tappaneelle toimitusjohtajalle yli 10 vuotta vankeutta - ampui pistoolilla rintaan muutaman sentin päästä, odotti tunnin ennen hätäpuhelua

Tänään klo 15:37
Rakennusalan yrityksen toimitusjohtaja tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 10 vuoden ja viiden kuukauden vankeuteen.

Nuori nainen sai surmansa ampumisen seurauksena Helsingin Kannelmäessä viime syyskuussa (arkistokuva). JENNI GÄSTGIVAR

Vuonna 1980 syntynyt Niko Toivonen tuomittiin tiistaina häntä huomattavasti nuoremman naisen taposta ja pahoinpitelystä. Lisäksi hän syyllistyi ampuma-aserikokseen ja huumausainerikokseen.

Toivonen myös tuomittiin maksamaan surmatun naisen vanhemmille korvauksia yli 10 500 euroa.

Toivosen tuomiota kovensi hänen aiempi ehdollinen vankeusrangaistuksensa, josta oli vielä koeaika menossa. Toivonen tuomittiin marraskuussa 2017 Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta vuoden ja yhden kuukauden mittaiseen ehdolliseen vankeuteen. Tämän tuomion koeaika piti päättyä tämän vuoden marraskuussa.

Toivonen määrättiin käräjäoikeuden tammikuussa antamassa välituomiossa myös mielentilatutkimukseen. Mielentilalausunnon mukaan Toivonen on ollut vaikeasti monipäihderiippuvainen ja päihteidenkäytön vuoksi hän on tekojen aikana kärsinyt vainoharhaisuudesta. Tästä huolimatta hänen syyntakeisuuden ei katsottu alentuneen.

– Toivosella on todettu monipäihderiippuvuus ja epäsosiaalinen persoonallisuus, joihin sekä epäsosiaalisiin elämäntapoihin liittyen hänellä on ilmennyt alttiutta epäluuloisuuteen ja impulsiivisuuteen. Toivosen kyky ymmärtää tekojensa oikeudenvastaisuus, tosiasiallinen luonne ja seuraukset ei ole ollut teon hetkellä heikentynyt, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausunnossa todetaan.

Viivytteli hätäpuhelussa

Vuonna 1995 syntyneen naisen kuolemaan johtaneet tapahtumat saivat alkunsa riidasta Toivosen asunnossa Helsingin Kannelmäessä viime syyskuussa. Toivonen kertoi poliisikuulusteluissa, että he olisivat maanneet naisen kanssa sängyllä makuuhuoneessa ja heillä kummallakin olisi ollut aseet.

Toivosen mukaan nainen oli lähestynyt häntä sängyllä, jolloin hänen kädessä ollut Beretta-merkkinen pistooli olisi lauennut. Tämän jälkeen mies kertoi ehdottaneensa, että veisi naisen sairaalaan. Ampumahaavasta ei kuitenkaan tullut verta, joten he eivät tajunneet tilanteen vakavuutta, vaan nukahtivat.

Toivonen kertoi heränneensä hetken kuluttua ja huomanneensa, että nainen oli hereillä ja valitti huonoa oloa. Naisen mentyä veltoksi hän raahasi tämän olohuoneeseen ja soitti sekavan puhelun hätäkeskukseen.

Poliisitutkinnan mukaan Toivonen soitti kuitenkin ensin äidilleen, joka kehotti häntä soittamaan hätänumeroon. Ambulanssin ja poliisien päästessä paikalle nainen todettiin kuolleeksi ja Toivonen otettiin kiinni.

Oikeudessa todettiin että Toivonen oli soittanut hätäkeskukseen vasta lähes tunti naisen kuoleman jälkeen.

Ei lauennut vahingossa

Käräjäoikeuden mukaan yksiselitteisesti ei voida päätellä, miten naisen kuoleman aiheuttanut ampumavamma syntyi. Oleellista on kuitenkin se, että voidaan poissulkea muut kuin syytteessä mainitut tavat ampumavamman syntymisestä.

Toivonen muutti myöhemmin kertomustaan ja sanoi, ettei muista tarkasti mitä on tapahtunut. Hän oli käyttänyt tapahtuma-aikaan paljon päihteitä ja tajunnut jälkikäteen kärsineensä mielenterveysongelmista. Hänen mukaansa laukaus on tapahtunut makuuhuoneessa, mutta hän ei muista missä olosuhteissa.

Rikosteknisten tutkimusten perusteella oikeus totesi, ettei laukausta ole ammuttu lähelläkään vuodetta. Ase ei myöskään ole lauennut itsestään pudotessaan tai Toivosen kädessä vahingossa. Oikeus katsoi myös, että ase on ollut laukaisuhetkellä korkeintaan kymmenen sentin päässä naisen rinnasta.

Ampumista edelsi raju pahoinpitely, jonka yhteydessä Toivonen muun muassa löi naista leukaan ja kuristi häntä. Pahoinpitelyn jälkeen nainen lähetti äidilleen viestin, jossa kertoi miehen ”heitelleen häntä pitkin seiniä ja lattioita ja kuristaneen, sekä uhanneen tappaa”. Viestin lisäksi pahoinpitelystä todistivat naisesta löytyneet vammat.

Raskas rikoshistoria

Niko Toivonen on rakennusalan yrityksen toimitusjohtaja. Yrityksellä oli tuoreimmalla ilmoitetulla tilikaudella miljoonaluokan liikevaihto, ja toimitusjohtaja tienasi vuonna 2016 yli 200 000 euroa ansiotuloja.

Toivosella on taustallaan raskas rikoshistoria ja häntä on syytetty kymmenistä rikosasioista Suomen käräjäoikeuksissa. Hovioikeudessakin hän on ollut syytteidensä vuoksi neljään otteeseen. Muun muassa vuonna 2005 hänet tuomittiin tapon yrityksestä ja muista rikoksista kolmen vuoden vankeuteen sekä käräjä- että hovioikeudessa.

Toivonen ja surmansa saanut nainen tunsivat toisensa entuudestaan. He myös asuivat vuonna 2016 jonkun aikaa yhdessä.

Nyt käydyssä oikeudenkäynnissä Toivonen kiisti syytteet pahoinpitelystä ja taposta, mutta myönsi huumausaine- ja aserikokset. Pistooliaan hän kertoi kantaneensa jatkuvasti mukana, koska väitti pelkäävänsä. Omien sanojensa mukaan hän luuli, että joku yrittää lavastaa häntä työsuojelurikkomuksen tekijäksi.

Käräjäoikeus katsoi kuitenkin Toivosen syyllistyneen kaikkiin syytekohtiin. Vankeusrangaistuksen ja vahingonkorvausten lisäksi hänen omaisuuttaan määrättiin jo välituomiossa vakuustakavarikkoon 40 000 euron arvosta. Lopullisessa tuomiossa takavarikko pidettiin voimassa. Lisäksi hän menetti sotilasarvonsa ja kaksi pistooliaan, sekä niihin sopivia patruunoita. Hänen kotoaan takavarikoitiin myös huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä.
Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6aaf ... 21c5c00bf4

Virdon
Columbo
Viestit: 2252
Liittynyt: To Maalis 05, 2009 1:03 am
Paikkakunta: Minas Tirith

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Virdon » Ti Kesä 04, 2019 5:27 pm

Paljonkohan muka on meneillään ollut koeaika koventavasti vaikuttanut nyt annettuun tuomioon kun se joka tapauksessa jäi noinkin vähäiseksi.

Vai ollut tyypillä ase aina mukana työsuojelurikkomuslavastuksen pelossa. :D
Onnellisuutta on se ettei vituta ihan joka päivä.

Jack the Ripper
Columbo
Viestit: 2299
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper » Ti Kesä 04, 2019 5:49 pm

Uhriko oli siis manne-heimoon kuuluva? Ymmärtääkseni media kertoo asian hienovaraisesti: "henkirikos on aiheuttanut pahaa verta uhrin lähipiirissä."
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"

Averell
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 212
Liittynyt: Ti Marras 29, 2016 6:02 am

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Averell » Ke Kesä 05, 2019 8:49 am

Vähällä selvisi. Paljousalennus ja kanta-asiakkuus käräjä-oikeuksissa antaa huomattavia etuja tuomionluku hetkellä.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11671
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Helsingin Kannelmäessä 23.9.2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Elo 20, 2019 9:14 pm

Ex-naisystävänsä ampumisesta Helsingissä tuomittu mies valitti hoviin – istuu yli 10 vuoden tuomiota

Entisen naisystävänsä ampumisesta Helsingin Kannelmäessä tuomittu mies on valittanut hovioikeuteen. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen kymmenen vuoden ja viiden kuukauden vankeuteen taposta ja muutamista muista rikoksista.

Käräjäoikeuden mukaan Niko Hermanni Toivonen, 39, surmasi 23-vuotiaan naisen ampumalla tätä luvattomalla pistoolilla. Veriteko tapahtui syyskuussa 2018 miehen asunnossa.

Mielentilatutkimuksen perusteella Toivonen oli syyntakeinen eli pystyi ymmärtämään tekonsa merkityksen.

Käräjäoikeus määräsi tuomitun maksamaan naisen vanhemmille yhteensä 10 000 euron kärsimyskorvaukset sekä oikeudenkäyntikulut.
mtvuutiset.fi
20.8.2019 11:01
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin