30-luvun seksimurhat ja tuntematon vs. tuntematon naismurhat

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2578
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

30-luvun seksimurhat ja tuntematon vs. tuntematon naismurhat

Viesti Kirjoittaja dazu » Pe Heinä 12, 2019 2:56 am

Tässä on luetteloa 1930-luvulla tapahtuneista seksuaalimurhista ja tuntematon vs. tuntematon naismurhista, sekä mahdollisista tuntematon vs. tuntematon naismurhista.
Jos muut löytävät enemmän tietoa tapauksista, tai enemmän tapauksia, niin laittakaa tähän ketjuun.


Elokuussa 1930 Anna Bohm, 55-vuotias yksinäinen nainen katosi Viipurista ja kesäkuun alussa 1931 löydettiin päätön naisen ruumis savikuopasta läheltä Bohmin katoamispaikkaa. Ei ole tietoa, oliko Bohm tämä päätön nainen. Ei ole myöskään tietoa, onko tapaus selvitetty, vai ei.

7. päivä maaliskuuta 1931 Kalle Mäkelä ja Anna Kiiveri murhattiin Viipurissa. Tapaus on selvittämättä.

24.4.1932 vasta 17-vuotias palvelijatar Lempi Ojala murhattiin Jalasjärvellä. Hänet heitettiin jokeen Salmin sillalta. Humalainen mies raiskasi hänet ja, kun Lempi pääsi mieheltä pakoon, mies lähti tämän perään ja saavutti hänet Salmin sillalla, mistä heitti jokeen. Tekijästä en löytänyt tietoa.

12. kesäkuuta 1932 Laina Yli-Rautalammi, 23-vuotias kampaajatar surmattiin asuntoonsa Helsingissä. Hänen päänsä oli hakattu murskaksi ja lopuksi hänet oli hukutettu kylpyammeeseen. Tekopaikalta löydettiin verinen miesten paita. Tapaus on selvittämättä. Epäiltynä on ollut kunnankirjuri Väinö Leonard Hankkio, joka oli tullut surmayönä kotiinsa ilman paitaa ja, joka piti poliisikuulusteluissa mahdollisena, että olisi ollut tuona yönä neiti Yli-Rautalammin kämpällä ryyppäämässä, sekä tunnettu Neuvostoliiton vakooja Vilho Pentikäinen, joka oli ollut seurustelusuhteessa Yli-Rautalammin kanssa. Yli-Rautalammi oli ilmeisesti prostituoitu.

15.9.1932 14-vuotias paimentyttö Ester Rantanen joutui seksuaalimurhan uhriksi Kivennavalla. Ester oli lähtenyt aamulla viemään lehmiä 2,5 kilometrin päässä kotoaan sijaitsevalle niitylle, mutta hän oli tällä reissulla kadonnut. Etsinnät aloitettiin jo samana päivänä, mutta tyttöä ei löytynyt. Poliisi tuli nopeasti hoitamaan tytön etsintojä ja sunnuntaina 18. päivänä tytön ruumis löydettiin suosta. Tutkimuksissa havaittiin, että Ester oli raiskattu ja, että hänet oli kuristettu kuoliaaksi. Hänen kaikki vaatteensa oli revitty.
Paikkakuntalaiset osoittivat syylliseksi tekoon 32-vuotiaan talollisen pojan Toivo Pekanpoika Ilosen. Paikkakuntalaisten mukaan Ilonen oli syyllistynyt paikkakunnalla seksuaalirikoksiin jo aiemminkin ja he uskoivat lisäksi Ilosen surmanneen isänsä, joka oli kadonnut 12 vuotta aikaisemmin.
Poliisi kuulusteli Ilosta pitkään ja lopulta juttu Ilosta vastaan vietiin oikeuteen. Oikeus oli hieman epäuskoinen kyläläisten ja poliisin varmuutta kohtaan Ilosen syyllisyydestä, eikä mitään konkreettisia todisteita Ilosta vastaan ollut näyttää. Ilonen tuomittiin kuitenkin 11 vuoden kuritushuonerangaistukseen raiskauksesta ja taposta. Ilonen kiisti syyllisyytensä loppuun asti.
Linkki aihetta käsittelevään ketjuun murha.infossa: https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=20678

3.12.1932 ompelijatar Julia Anteroinen murhattiin kirveellä Halilassa. Ei ole tietoa, onko selvitetty, vai ei.

5. toukokuuta 1934 Martta Sax, 28-vuotias, 1906 syntynyt Limingan osuuskaupan Ylipään sivumyymälän myymälänhoitaja joutui ryöstömurhan uhriksi työpaikallaan Kempeleellä. Martta oli surmattu teräaseella, minkä jälkeen liikkeestä oli viety kassalipas ja pistooli. Murhan oli tehnyt ja siitä tuomittiin vuonna 1936 pientilallisen poika Kalle Jalmari Väisänen, joka oli ryöstänyt myös toisen kaupan. Pentti Haanpää kirjoitti tapaukseen pohjautuvan romaanin Isännät ja Isäntien varjot, jossa tekijä oli kuitenkin ison talon isäntä, jonka kanssa Martalla olisi ollut suhde. Roomaani on vaikuttanut siten, että Murhainfossakin on paikkakunnalta perimätietoa, jonka mukaan asiat olisivat meneet Haanpään romaanin mukaisesti. Väisänen tuomittiin elinkautiseen kuritushuonerangaistukseen, josta hänet armahdettiin sodan päättymisen aikoihin, joko Rytin, tai Mannerheimin toimesta.
Linkki aihetta käsittelevään ketjuun murha.infossa: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php ... 91&start=4

Marraskuun 17. päivänä 1934 vankikarkurit Hytti ja Tarvainen murhasivat maanviljelijä Vinbergin vaimon Siuntiossa kaamealla tavalla.

31.1.1935 renki Martti Malinen raiskasi ja ampui isäntänsä 11-vuotiaan tytön, Vieno Björnin oltuaan hakemassa tyttöä kansakoulusta. Teon jälkeen Malinen ampui itsensä surman tekopaikalle.
Linkki aihetta käsittelevään ketjuun murha.infossa: https://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&t=21718

3. heinäkuuta 1938 vasta yhdeksänvuotias Maila Kirsti Kaarin Rossi raiskattiin ja surmattiin Pieksämäellä. "Kirsti" oli lähtenyt tapaamaan isoasiskoaan kaupungissa vierailemassa olleeseen tivoliin. Hänen siskonsa oli tivolissa töissä. Kirsti kuitenkin katosi tällä reissulla.
Keskiviikkona kuudes heinäkuuta illalla eräs leskirouva löysi Kristin ruumiin kauppalan alueella sijainneesta metsikostä, 300 metrin päästä rautatiestä. Alkuun ruumiin nähneiden mukaan näytti siltä, että Kirsti oli surmattu teräaseella.
Poliisi otti nopeasti ruumiin löytymisen jälkeen kiinni 1910-syntyneen Karttulasta kotoisin olleen sekatyömies Onni Edvin Aukustinpoika Koiviston, jolla oli tunnettua rikoshistoriaa. Koivisto tunnusti heti surmanneensa Kirsti Rossin. Hän kertoi, että oli raiskannut Kristin ja tämän jälkeen kuristanut tätä ja iskenyt tätä juurikaskartulla, eli jollain nuijalla päähän.
Koivisto tuomittiin kihlakunnanoikeudessa 10 vuoden kuritushuonerangaistukseen raiskauksesta ja kuolemanrangaistukseen murhasta. Oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin.
Tapauksesta on muutoin hyvin vähän tietoa, koska poliisi ei kertonut lehdistölle juuri mitään ja, koska oikeudenkäynti käytiin suljetuin ovin ja näin ollen on jäänyt epäselväksi, millä perusteella Koivisto pidätettiin ja, mitkä olivat esimerkiksi ruumiinavauksen tulokset.

16. heinäkuuta 1938 Sirkka Anna-Liisa Sihvola murhattiin Valkealan Lappalanjärvellä sijaitsevassa Verkkosaaressa. Murhaaja oli Sihvolan naapurina asunut työmies Tuomas August Narinen.
Sihvola oli melonut kanootilla Verkkosaareen ottamaan aurinkoa. Hänen poikaystävänsä tuli saareen vähän myöhemmin ja löysi Sihvolan revityn uimapuvun ja verta kallion päältä, mutta Sihvolaa hän ei löytänyt mistään. Poikaystävä meni hälyyttämään poliisit, jotka tulivatkin pian paikalle. Poliisit alkoivat haravoimaan järveä moottoriveneillä, tarkistivat kymmeniä järvellä olijoita ja tapasivat lopulta illalla kello 20.30 aikaan järven selällä uistinta vetäneen yksinäisen miehen. Mies oli noin 160 senttiä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan tanakka. Mies näytti pesseen veneensä ja vaatteensa vain hetkeä aikaisemmin, mutta hänen vaatteissaan oli edelleen tummia laikkuja, jotka vaikuttivat vereltä. Mies oli 30-vuotias alkoholiin menevä naimaton sekatyömies Tuomas August Narinen. Poliisi huijasi miehen mukaansa, sanoen, että poliisi tarvitsee apuvoimia. Miehen puheet olivat omituisia ja lisäsivät poliisien epäilyksiä. Lopulta mies vietiin poliisiasemalle, missä hän tunnusti teon vielä samana iltana. Narinen lähti vielä samana yönä näyttämään paikan, johon hän oli upottanut Sihvolan ruumiin ja seuraavana aamuna sukeltaja löysi ruumiin Narisen näyttämästä paikasta.
Narinen oli ollut soutelemassa järvellä ja ryyppäämässä. Nähtyään Sihvolan saaren rannalla, Narinen oli noussut soutuveneellä maihin saaren toisella puolella ja kävellyt saaren yli Sihvolan luo. Hän oli yrittänyt raiskata Sihvolan, mutta Sihvolan vastusteltua hän ei tätä kyennyt tekemään. Näin ollen Narinen oli vetänyt Sihvolalta puukolla kurkun auki ja viillellyt tätä runsaasti ja Sihvolan kuoltua käyttänyt tämän ruumista seksuaalisesti hyväkseen. Teon jälkeen Narinen oli upottanut ruumiin järveen. Narinen tuomittiin teosta kihlakunnanoikeudessa 8 vuodeksi kuritushuoneeseen raiskauksen yrityksestä, 6 kuukaudeksi kuritushuoneeseen ruumiin kanssa makaamisesta ja kuolemanrangaistukseen murhasta. Viipurin hovioikeus muutti tuomiota siten, että raiskauksen yrityksestä laitettiin vielä puoli vuotta lisää vankeutta. Korkeimmassa oikeudessa kuolemantuomio muutettiin elinkautiseksi. Narisella ei ollut aiempaa rikoshistoriaa. Vankilassa Narinen noudatti kihlakunnanoikeuden ja hovioikeuden päätöstä kuolemanrangaistuksesta ja hirtti itsensä.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2578
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: 30-luvun seksimurhat ja tuntematon vs. tuntematon naismu

Viesti Kirjoittaja dazu » Pe Heinä 12, 2019 5:46 am

Facebookista löytyy tietoa, että Lempi Ojalan ja tämän ystävättären kimppuun olisi hyökännyt kolme, tai neljä paikkakuntalaista reilu parikymppistä miestä. Lisäksi Ojalan hautakivessä on syntymävuosi 1913, eli Ojala olisi sen mukaan ollut kuollessaan 19 vuotias.

Julia Anteroinen murhattiin Uudenkirkon Halilassa, luovutetun Karjalan alueella, kadulle. Minfon nimimerkki Paccasukolla on lehtileike, jonka mukaan tekopaikka oli Halilan parantolan läheisestä Keisarintien sillasta 100 metriä Halilaan päin. Anteroinen oli 28-vuotias. Kirveen iskut olivat kohdistuneet päähän. Teosta epäiltiin Aleksander Villenpoika Valtosta, jonka kanssa Anteroinen oli kihloissa, sillä Anteroinen oli ollut uskoton.
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 60#p772667

Siuntiossa tapahtuneessa maanviljelijän vaimon murhassa tekovälineinä käytettiin miekkaa ja kirvestä. Se tapaus on ratkaistu. Toinen tekijöistä, Hytti, omasi mittavan henkirikoshistorian ja täyttänee jopa sarjamurhaajan kriteerit.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

L'amourha
Columbo
Viestit: 2300
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: 30-luvun seksimurhat ja tuntematon vs. tuntematon naismu

Viesti Kirjoittaja L'amourha » La Heinä 13, 2019 2:06 am

Savikuopasta löydetty päätön ruumis osoittautui Anna Bohmiksi, s. 1877.
Ruumis lähetettiin Helsinkiin, jossa professori E. Ehnroth tutkimuksissaan varmisti kyseessä olevan Bohmin ruumis.
Anna Bohm kuopattiin Malmin hautausmaalle ns. linjahautaan, asian tiimoilta nousi häly kun Tattarinsuon tapaus tuli julki.
Anna Bohm kaivettiin ylös muiden joukossa, professori Lassila otti kantaa toimittajien kysymyksiin ja totesi Bohmin ruumiin olleen hautoja avattaessa jo niin pitkälle kehittyneessä mätänemistilassa ettei mitään varmaa voi sanoa. Tutkittuaan ruumista hän oli kuitenkin saanut sen käsityksen ettei ruumista oltu käsitelty eikä häväisty alkuperäisen ruumiinavauksen jälkeen.

Anna Bohmin surmasta otettiin kiinni toimettomat Amalia Bergström, s. 1904 ja Vilho Henrik Pakarinen, s. 1876.
Käry kävi kun heidän havaittiin käyttävän Bohmin asuntoa majapaikkanaan.
Asunto oli lukittu kun Bohm oli kadonnut jäljettömiin. Em. parivaljakko oli asunut Bohmin asunnossa, ja muuttanut pois Bohmin kadotessa.
Syyskuun 29. päivä 1930 heidän havaittiin käyttävän edelleen asuntoa ja kulkevan ikkunan kautta, molemmat pidätettiin.
Bergström päästettiin vielä tuolloin vapaaksi, 30 vuoden linnaentisyyden omaava Pakarinen pääsi syytteeseen ja tuomiolle pirtukaupoista. Tuomioksi tuli 1v 10 päivää.

Juttua veivattiin pitkään ja hartaasti, kunnes 14. käsittelyssä päästiin tuomioille.
6.5.1932 Viipurin raastuvanoikeus tuomitsi Vilho Pakarisen elinkaudeksi kuritushuoneeseen, murhatuomioon sisältyi vuosituomioita varkauksista ym. kepposista.
Bergström, toiskertaisesta varkaudesta 1v kuritushuonetta.

-----------------------

Mäkelä/Kiiveri, avopari, mies trokari ja nainen viinaanmenevä. Riitaisa pari joka todennäköisesti onnistui tappamaan toisensa.

------------------------

25.04.1932 Lempi Ojala, Jalasjärven Hirvijärvi, Salmen silta.

Oikeutta käytiin suljettujen ovien takana, joka kertoo tapauksen luonteesta.
9.6.1932, Jalasjärven käräjillä luettiin nippu tuomioita:

Päätekijä, Eero Käkelä, elinkautinen väkisinmakaamisyrityksestä ja murhasta.
Juho Penttilä, avunanto murhaan, 3v 6kk. Omaiset vaativat Juho Penttilälle tuomiota myös väkisinmakaamisyrityksestä, mutta uutisesta ei selvinnyt kuinka tuossa kävi.
Martti Kantoniemi, avunanto murhaan, 3v.
Eino Penttilä, avunanto murhaan, 9kk.
Martti Penttilä, avunanto murhaan 9kk.
Penttilät ovat kaikki veljeksiä.
Syytetyt kertoivat ahdistetun Ojalan hypänneen itse jokeen, väite ei miehiä auttanut.

Vaasan hovioikeus elokuussa 1932:
Eero Käkelä, elinkautinen pysytettiin, nimikkeellä tahallinen tappo.
Martti Kantoniemi, 1v 6kk.
Juho Penttilä, 1v.
Eino Penttilä, 9kk.
Martti Penttilä 9kk.

8.11.1932 katosi Jalasjärvellä Toivo Johannes Kantoniemi, vuoden vanhempi kuin Ojalan jutun Kantoniemi. Sukulaisuudesta ei tietoa.
15.4.1933 Kantoniemen pahoin mädäntynyt ruumis löytyi 200 metriä alajuoksulle samasta sillasta jolta Lempi Ojala työnnettiin alas.
Kantoniemen katoamisen jälkeen sillan läheltä löytynyt käsine todettiin vainajalle kuuluvaksi.
Henkirikosta epäiltiin heti katoamisen jälkeen, ruumiista ei väkivallan merkkejä pystytty havaitsemaan. Ruumiinavauksessa ei myöskään havaittu mitään erikoista.
Viranomaisilla ja vainajan omaisilla oli tiedossaan seikkoja jotka antoivat aihetta epäillä henkirikosta.
Vaasan läänin maaherra määräsi lääninrikosetsivä Kiviniemen toimittamaan asiassa erikoistutkimuksen. Tutkimus aloitettiin marraskuun alussa 1933. Ei tietoa tuloksista.

---------------------------

Julia Anteroinen: Uudenkirkot käräjäoikeus tuomitsi 14.02.1933 Aleksander Valtosen olemaan loppuikänsä kuritushuoneessa.
Kyseessä oli mustasukkaisuusmurha. Valtonen lähetti kilpakosijansa, Ilmari Mamian, nimissä kirjeen Anteroiselle ja sai houkuteltua tämän tapaamiseen Puunanniemen sillalla.
Piirilääkäri Onni Matikainen havaitsi ruumiinavauksessa Anteroisen päässä ainakin seitsemän kirveeniskusta tullutta haavaa.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
dazu
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2578
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: 30-luvun seksimurhat ja tuntematon vs. tuntematon naismu

Viesti Kirjoittaja dazu » La Heinä 13, 2019 8:56 am

^Mahtavaa L'amourha! Hyvin löysit tietoa nopeasti. Etenkin Lempi Ojalan tapauksen aukaiseminen varmasti kiinnostaa monia. Facebookissa on aiheesta lähinnä perimätietoon ja huhuihin perustuvaa keskustelua Jalasjärvi-ryhmässä, mutta nyt on faktat pöydässä tapauksen suhteen. Taidan tehdä aiheesta oman ketjun lähiaikoina.
Erityis kiitos myös Anna Bohmin tapauksen aukaisemisesta. Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta jutulta kaikkine twisteineen.
Hyvä, että tuli selvyys myös Julia Anteroisen tapaukseen ja hyvä, että tapaus on selvitetty.

Tulen avaamaan joitain muitakin ketjuja tässä lähiaikoina. Etenkin nuo 38-kesän seksuaalimurhat ansaitsevat omat ketjunsa.

Nämä 30-luvun rikokset ovat sikäli kiinnostavia, että saisi jonkinlaista kuvaa siitä, että minkälaista meno on ollut ennen sotaa tuolloin yhteiskunnallisesti suhteellisen rauhallisella ja vakaalla 30-luvulla. Nämä ovat niitä Kyllikki Saaria ja Tulilahtia ennen Kyllikki Saarta ja Tulilahtea.
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Avatar
paccasucco
Lovejoy
Viestit: 1657
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 30-luvun seksimurhat ja tuntematon vs. tuntematon naismu

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Su Heinä 14, 2019 4:22 am

Meillähän oli aikanaan Ailarin kanssa paljonkin puhetta näistä 1930- tyttösurmista milloin missäkin yhteydessä.Lempi Ojalan surmasta on löydettävissä runsaasti kuvia vanhoista lehdistä, jos on kiinnostusta syvemmin perehtyä aiheeseen.

Paimentytön murhasta hieman lisää.Käkisalmen Sanomat 22.9.1932.Juttu jatkuu toisella sivulla.
Kuva

Dazun ansiokkaaseen luetteloon on ehdottomasti vielä lisättävä "Kiteen raakalaissurma" talvella 1934/1935.

Laatokka-lehti 29.1.1935:
Kuva

Julia Anteroisen murhaa pidän lähes ainoalaatuisena suomalaisessa rikoshistoriassa- jos nimenomaan ajattelemme rikoksen toteuttamistapaa ja sen mielikuvituksellisuutta.

Avatar
paccasucco
Lovejoy
Viestit: 1657
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: 30-luvun seksimurhat ja tuntematon vs. tuntematon naismu

Viesti Kirjoittaja paccasucco » Su Heinä 14, 2019 5:37 am

Ai niin, dazu olikin tuon Kiteen surman jo maininnut.Luin huolimattomasti.Siitä ei kaiketi ole murhalaulua olemassa, vaikka paljon silloin puhuttiinkin.

Odotan mielenkiinnolla jatkoa..

Vastaa Viestiin