60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

rahima
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja rahima » Ke Heinä 31, 2019 3:14 pm

Tätä ketjua olen ihmetellyt, että milloin ja mitä on tapahtunut. Aamuyöllä n. klo 5 isäntä-taksikuski tullut kotiin ja vaimo kuolleena sängyssä. Vaasalainen"juoppo" paikanpäällä epäillyt rouvan nukkuvan. Tuliko kyytiä kysymään, ehkä soitti matkalla olleelle taksikuskille ja tuli odottamaan. Mulle ei ole selvinnyt, että missä vaiheessa tämä epäilty Virpi on ollut uhrin kanssa tekemisissä. Ehkäpä edellisenä iltana. Epäilen myrkyttämistä. Eräät erittäin vaaralliset ja melko yleiset lääkkeet ovat hajuttomia ja mauttomia ja niitä voi sekoitella ruoka-aineisiin ja juomiin jauhettuna.Nyt tietysti selvitetään, kuka on saanut laillisesti lääkkeitä käyttöönsä. Suisidiin en helpolla usko. Sairauskohtaus on poissuljettu, koska kuolinsyy on löytynyt, joka ei ole sairaudesta johtuva.

lammas1
Ran-tan-plan
Viestit: 360
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja lammas1 » Ke Heinä 31, 2019 3:27 pm

Eli teon on tehny se nainen? Mitä täällä puhutaan nopeasta teosta, aikaahan ollu koko yö lähes.
Varmaan kuollu löytynyt saunasta. Ensin luultu että on kuollu sydäriin tai hapenpuutteesee mut sit alettu epäilee,esim saunan ovessa jotain merkkiä sulkemisesta väkisin, uhrin mahdollinen yritys päästä pois eli löytynyt siitä oven takaa oudosti tai esim jos uhri ei ollu saunaihmisiä, miksi kovassa löylyssä? Eikös uhrin mies ollu taksikuski niin ei mitenkää outoo jos joku kyytiä kysymässä. Ehkä tää kysyjä on nähnyt tän teon tehneen naisen?
Toinen vaihtoehto on joku hengitettävä myrkky esim hellan pesuaine ja henkilö on lavastettu pesemää hellaa. (Tää on mahdollista, tiedän ihmisen joka kuoli itsenäisesti hengitettyään sitä ainetta. Oli työntäny pääsä uuniin jotta sais liat pois)
Nämä siis spekulaatioita, mutta mielestäni näissä on se pointti että ALUKSI ei epäilty henkirikosta ja myöhemminkin sen näyttö on vaikeaa ellei löydy jotain painavaa syytä miksi uhri ei olisi ollut siinä missä oli ja kuollut siihen. Tietääkseni sähköiskun saaneen tunnistaa hoitohenkilökunta nopeasti.

Kuunsirppi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi » Ke Heinä 31, 2019 4:47 pm

Kaksi seikkaa jotka voi lukea täältä. Epäilty tekoaika ja Virpin puhumiset.

Kuunsirppi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi » Ke Heinä 31, 2019 5:02 pm

Tekoajaksi on arvioitu lehtitietojen mukaan puolesta yöstä puoli yhteen välinen aika. Sitä tukee eräs seikka lähistöllä. Poliisin tiedossa sekin. Virpi puhui itsensä pussiin jo alkumetreillä. "Kaikkea mitä sanot voidaan käyttää sinua vastaan". Näin kävi.

Calamity Jane
Tarkastaja Morse
Viestit: 992
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » Ke Heinä 31, 2019 5:39 pm

Entä potku suoraan rintaan, sydämen kohdalle? Kova potku siihen kuolee hetkessä.
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

Luonnokas
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Ma Loka 05, 2015 10:42 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Luonnokas » Ke Heinä 31, 2019 6:24 pm

Kuunsirppi kirjoitti:Tekoajaksi on arvioitu lehtitietojen mukaan puolesta yöstä puoli yhteen välinen aika. Sitä tukee eräs seikka lähistöllä.
Tämä kiinnostaa: onko siis tapahtumapaikan lähistöllä jotain mikä vahvistaa tuon kellonajan? Valvonta/riistakamera tai kentis jonkun automaattijutun kuten liiketunnistimen tai sähköportin logi? Tai sähkösaunan ajastin, pauselle jätetty tv-ohjelma? Tai että tappajan matkantekoon on voinut vaikuttaa esim. konsertin, urheilutapahtuman tms muu päättyminen ja ruuhka.

Liittyykö lähikaupan, paikallisbussin tai tasoristeyksen/muun vastaavan aikatauluhin? Tekijä valehdellut että piti ehtiä karaokesta ostamaan maitoa kauppaan joka menee klo 24 kiinni mutta kauppa olikin kesäaikatauluissa ja sulkeutunut jo aiemmin?

Arkaluonteiset piirteet voisi hyvinkin viitata siihen että vainaja oli alasti löydettäessä. Suihkussa, saunassa, kylpyammeessa tai vessassa. Onko hukuttaminen poissuljettu tekotapa? Siihen ei paljoa vettä tarvita, ja voi ensinäkelmältä vaikuttaa sairaskohtaukselta.

Tämä on ollut varmasti aivan kamalan raskas vuosi uhrin läheisille, etenkin lapselle. Toivottavasti syyllinen saadaan pian kiinni.

Scilla
Poliisikoira Rex
Viestit: 589
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 12:22 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Scilla » Ke Heinä 31, 2019 7:09 pm

Itselleni tulee tuosta arkaluontoisesta asiasta tämän jutun yhteydessä sellainen, että tekijä on tehnyt jonkinlaista seksuaalista väkivaltaa uhrille, kuoleman jälkeen tai ennen, voisiko olla jopa syy kuolemalle? Tarkoituksella häpäisty uhri seksuaalisella teolla tms.

asdaski
Alibin satunnaislukija
Viestit: 148
Liittynyt: Ma Touko 07, 2018 8:02 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja asdaski » Ke Heinä 31, 2019 8:25 pm

meitzi kirjoitti:oiskohan käymässä kuten ulvilassa.. Ensin päätettiin tekijä, ja jos näyttää että todisteet vievät toiseen suuntaan, niin ignoorataan moiset inhottavat yksityiskohdat ja keskitytään sellaisiin, joilla on mitään tekemistä ennalta päätetyn kanssa.
Tai ehkä vain odotetaan sitä, kuulostaako käräjäoikeuden päätös ja kuvaus tapahtumista millään lailla järkevältä, ennenkuin kaivetaan foliohatut kaapista kuumentamaan tunteita? Nyt tiedetään niin vähän faktoja tapahtuneesta, että en itse kyllä alkaisi heittelemään mitään teoriaa ilmoille tapahtumista, koska edes kuolinsyy ei ole kuin poliisien ja tekijän (ja ehkä omaisten? En osaa sanoa) tiedossa, eikä meillä ole aavistusta tekoon johtaneista tapahtumista, ellei mahdollisia murron merkkejä tekopaikalla lasketa.

aga
Hercule Poirot
Viestit: 2201
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja aga » Ke Heinä 31, 2019 8:33 pm

Scilla kirjoitti:Itselleni tulee tuosta arkaluontoisesta asiasta tämän jutun yhteydessä sellainen, että tekijä on tehnyt jonkinlaista seksuaalista väkivaltaa uhrille, kuoleman jälkeen tai ennen, voisiko olla jopa syy kuolemalle? Tarkoituksella häpäisty uhri seksuaalisella teolla tms.
Ei voi olla syy kuolemalle, koska väkivaltaa ei ole käytetty, mikäli tarkoitat esim. rikkinäisen pullon tunkemista pilluun tai vastaavaa... lisäksi kuolinsyy on ollut vaikea selvittää... Tietysti aineita voi liuottaa ihmiseen vaginan tai perseenkin kautta, mutta ei se varsinaisesti olisi seksuaalista väkivaltaa. Tosi mielenkiintoista kyllä kuulla, jos jossain vaiheessa kerrotaan, miten tämä murha(/tappo) on tehty.

Kuunsirppi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 141
Liittynyt: To Helmi 25, 2010 12:34 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi » Ke Heinä 31, 2019 8:42 pm

Vaikka tyhmempi luulee, että mitään merkkejä ei jää siitä, jos käväisee keskiyön jälkeen toisen kotona tekemässä hirmutekoja, niin väärässä on. Aina joku näkee, kuulee, aistii jotakin. Aina. Seinillå on korvat.

MissMallard
Philip Marlowe
Viestit: 1197
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja MissMallard » Ke Heinä 31, 2019 9:31 pm

Kävin jo taannoin lukemassa tietoa ja kirjoitinkin tästä vähän rivienvälissä tuolla aiemmin eli ilman puhaltamisesta "sinne". Osa sanoo vaaralliseksi, siis tällainen omanlaisensa "legenda" liikkuu tästä asiasta, mutta annoin itselleni ymmärtää ettei se ole vaarallista sitten kuitenkaan. Näin joku lääkäri ainakin kertoi. Mutta tiedä sitten? Edit.siis tällaisestä on varoiteltu joskus ettei saisi puhaltaa alapäähän. En tarkoita että tässä olisi mistään tällaisestä kyse ja lääkäri vastasi siis tällaiseen ylipäätään jossain lehden palstalla joskus. Eli ei liity tähän tapaukseen kyselyt ja vastaukset.

Panu
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 657
Liittynyt: Ke Marras 28, 2007 4:08 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Panu » Ke Heinä 31, 2019 10:01 pm

Vai että ikkuna oli rikottu. Mahtaakohan poliisilla olla muutakin todistetta siitä, että rikos on tapahtunut.
Aluksi todista, miten Anneli Auer aviomiehensä murhasi ja vasta kun tässä olet onnistunut, todista, että paikalla ei ollut ulkopuolista tekijää.

Korvatesti => Kuuletko videossa miehen huutavan 1:56 "OLEE!" vai naisen huutavan "KUOLE!"?

lammas1
Ran-tan-plan
Viestit: 360
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja lammas1 » Ke Heinä 31, 2019 10:29 pm

Kuunsirppi kirjoitti:Kaksi seikkaa jotka voi lukea täältä. Epäilty tekoaika ja Virpin puhumiset.
En löytänyt kuin arvailuja tekoajasta noin kahden tunnin haarukassa. Virpin puheita en löytänyt, tosin koko ketjua en lukenut. Sensijaan poliisi on yhdessä haastattelussa sanonut että tukehtumista ei voi pois sulkea. Lisäksi poliisi on myöhemin kertonut uhrin olleen epätavallisessa paikassa, epätavallisessa asennossa. Jos Virpi on mennyt missä aikeissa tahansa asuntoon, on uhrin tekeminen tai oleskelu talossa saanut Virpin keksimään surmaamisen. Esim jos uhri on ollut saunomassa, Virpi on katsonut tilaisuuden tulleen ja salvannut oven. Tai joku allergeeni on aiheuttanut tukehtumisen. Häkä on myös tehokas tappaja. Myrkkyihin en usko koska myrkyn olisi oltava tehokas.
Ensihoitajathan totesivat kuoleman luonnolisena, mutta poliisin tietoon on tullut jotain mikä on laukaissut arvelut taposta. Eli ruumiinavauksessa on löytynyt jotain ja/tai jommankumman miehen lausunnoissa on tulut ilmi joku hämmentävä seikka. Virpihän oli jo poistunut paikalta ensihoitajien ym tullessa. Oliko jompikumpi miehistä nähnyt hänet talossa? En usko puheluun koska sen poliisi olisi selvittänyt.

Olivia Benson
Alibin satunnaislukija
Viestit: 140
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 2:37 pm

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja Olivia Benson » To Elo 01, 2019 1:13 pm

MissMallard kirjoitti:Kävin jo taannoin lukemassa tietoa ja kirjoitinkin tästä vähän rivienvälissä tuolla aiemmin eli ilman puhaltamisesta "sinne". Osa sanoo vaaralliseksi, siis tällainen omanlaisensa "legenda" liikkuu tästä asiasta, mutta annoin itselleni ymmärtää ettei se ole vaarallista sitten kuitenkaan. Näin joku lääkäri ainakin kertoi. Mutta tiedä sitten? Edit.siis tällaisestä on varoiteltu joskus ettei saisi puhaltaa alapäähän. En tarkoita että tässä olisi mistään tällaisestä kyse ja lääkäri vastasi siis tällaiseen ylipäätään jossain lehden palstalla joskus. Eli ei liity tähän tapaukseen kyselyt ja vastaukset.
No nyt!
Vai että vaginaan puhaltaminen vaarallista. Nyt on tainnu Mallardilta jäädä biologian tunnit väliin. Ja vähän muutakin.

Avatar
meitzi
Komisaario Köster
Viestit: 1768
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 60-vuotiaan naisen surma Laihialla

Viesti Kirjoittaja meitzi » To Elo 01, 2019 1:40 pm

Mä olisin tappanut jo pari, jos puhaltaminen riittäisi hengen lähtemiseen. Ilmaa kertyy lisäksi joskus sopivassa asennossa ja vetämällä ulos asti. Ei noista seuraa kuin vagina"pieruja".
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Vastaa Viestiin