Pietarsaaren seutu: 5 nuorta ampunut satoja eläimiä auton ikkunasta

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Salanimiparasnimi
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 5:42 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Salanimiparasnimi » Ti Marras 12, 2019 4:54 pm

Tuolla alueella elää kettufarmeilla satoja villiintyneitä kissapopulaatioita. Kaikki ovat sterkkaamattomia ja lisääntyvät kokoajan lisää.

rumilus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 171
Liittynyt: Ti Helmi 17, 2015 9:22 am

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja rumilus » Ti Marras 12, 2019 5:23 pm

Tympiä kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 2:04 pm
Olisiko vanhalle kettutarhalle pesiytynyt villikissalauma? Villikissahan on vieraslaji Suomessa eli eikö se ole hyvä että ne hävitetään? Varmasti kissalle stressittömämpi ampua se vapauteen kun ensin loukuttaa ja sitten ampua. Tai pahimmillaan kiikuttaa se löytöeläinkodin pieneen häkkiin stressaantumaan.
Itseasiassa uutisesta jää epävarmaksi, mikä rikosnimike koski villikissojen tappamista. Varmaan jokin, mutta siis "eläinsuojelurikos" koski (uutisen mukaan) sitä huonosti tapettua, kitumaan jätettyä kissaa, "ampuma-aserikos" on kyse kun ainakin jollakin ampujista ei ollut hallussapitoon tarvittavaa lupaa ja "metsästyrikos" ilmeisemmin sääntöjen vastaisesti ammuttuja riistaeläimiä ja luonnonsuojelurikos ei nähdäkseni voi koskea kissoja myöskään.

Arvuutteleva
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: Su Huhti 02, 2017 2:00 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Arvuutteleva » Ti Marras 12, 2019 6:43 pm

On Anoi Kaa tuossa pari viestiä taaksepäin kyseli, eikö Pietarsaaressa ammuttu iso määrä riistaa ja jätetty kitumaan.
Tämä on kyllä juuri se sama tapaus. Minusta tämä tapaus tuli ilmi juuri siitä, että nuoret miehet saatiin kiinni kun ajelivat yön pimeydessä autoilla pitkin teitä Pietarsaaren ympäristössä, sokaisivat riistaeläimiä valolla ja ampuivat liikkuvasta autosta. Eivätkä tarkistaneet kuolivatko kaikki vai jäivätkö kitumaan. Se oli vaan se tappamisen uskomaton ihanuus. Ainakin tällainen muistikuva minulle on jäänyt lehtijutuista poikien jäätyä kiinni.

En muista, että kissoista olisi kirjoitettu, joten tuo valtava määrä kyllä yllätti. Mutta varmaan on juuri niin, että ympäröivän maaseudun turkistarhojen liepeille on päässyt syntymään suuria kissapopulaatioita. Niille on siellä ravintoa, kuten lokkilaumoillekin. Peräänkuuluttaisin tarhaajienkin vastuuta rakentaa tarha-alueet sellaisiksi, että eivät ole helppoja ruokapöytiä muille eläimille. Sekä jokaisen kissan omistajan vastuuta leikkauttaa kissansa ja huolehtia ettei villiintymistä tapahdu. Itsekin olen kissanomistaja, joten suren kissojen kohtaloa, mutta ymmärrän että kyllä tuo kissatilannekin on toisaalta ollut sietämätön. Silti, millekään eläimelle ei pidä tuottaa tarpeetonta kärsimystä.

Seudun lestadiolaiset.. niitähän nämäkin olivat.. Ennen vanhaan nuorempana ja kokemattomampana olen kuvitellut, että uskovaiset olisivat jotenkin hyväsydämisiä ja kohtelisivat kaikkia elollisia lempeästi. My bad, kun en heidän kanssaan ole pahemmin ollut tekemisissä. Nyt olen hämmästynyt: ilmeisesti ainakaan nämä uskovaiset eivät kunnioita elämää. Vaan asettuvat jumalan asemaan; nauttivat sitä enemmän mitä useamman olennon saavat hengiltä. Metsästystäkin tarvitaan, mutta sen pitää olla vastuullista. Julmuus ja holtittomuus ja toisen hengellä leikitteleminen ei kuulu siihen!

H.Moilanen
Matlock
Viestit: 764
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Marras 12, 2019 6:52 pm

saksanundulaatti kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 4:50 pm
Pizzaman kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 3:59 pm
Grankullat työskentelevät lihaliike Herra Snellmanilla, näin ainakin ilmoittavat facebookissa :oops:
Ei mitenkään tavatonta, kyseessä on kuitenkin aika merkittävä työnantaja Keski-Pohjanmaalla.
Oliskohan Pizzaman punastellut, koska Snellman on tunnettu lestafirma ja nämä salametsästäjätkin ovat lestadiolaisperheiden kakaroita. Viime aikoina on ollut esillä myös tapaus, jossa nuori nainen ammuttiin kotonaan Pietarsaaressa. Murhasta epäiltynä on kuulemma Samuel Snellman, joka myös kuuluu näihin Pohjanmaan ruotsinkielisiin lestoihin. Myös huumeet liittyvät kyseiseen keissiin. Samuel Snellmanin lisäksi kiinni otettuna oli myös Tomas Åkerblom, joka taitaa olla näille salametsästäjille sukua. Heistäkin toinen muistaakseni työskenteli Snellmannilla. Siitä on oma ketju. Korjatkaa jos kirjoitin virheitä. En ole siihen tapaukseen ehtinyt perehtyä.

On se kummaa että pienellä alueella uskovaisten perheiden nuorilla on näin paljon kusta päässä eiku siis psyykkisiä ongelmia. Ja olikos se viime vuonna, kun kohuttiin, että Pohjanmaan ruotsinkielisten lestojen joukossa on paljon näitä rokotekriittisiä ja olihan siellä joku tautitapauskin.

H.Moilanen
Matlock
Viestit: 764
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Marras 12, 2019 7:01 pm

Kaveri muuten tänään kertoi katsoneensa lestadiolaisista kertovaa suomalaista rikossarjaa. Aika friikki idea yhdistää lestadiolaisuus ja rikossarja! Oli kuulemma räiskähtänyt kahvit rinnuksille, kun kuuli näiden salametsästäjien olleen lestoja. Siinä sarjassa kuulemma tapettiin lehmiä laitumelle. https://www.imdb.com/title/tt8475274/me ... 2616943104

Mikä on todennäköisyys, että käsikirjoittaja keksii tällaisen idean? Aloin miettii, onko tällainen salametsästys ja eläinrääkkäys lestaporukoissa yleistä? Onko Pietarsaaren seudulla pidempään tiedetty näiden tyyppien touhuista?

H.Moilanen
Matlock
Viestit: 764
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Marras 12, 2019 7:37 pm

Mitä muuten ajattelette siitä, että nää salametsästäjät työskentelee LIHAnjalostusfirmassa? Tekeekö mieli Snellmannin herkkutuotteita? :oops: Siihenköhän Pizzaman aiemmin vihjasi?

Ei muuten taida käyttää kotimaista lihaa kyseinen Snellmann. Oon joskus tutkinut kyseisen firman tuotteita kaupassa, mutta hyllyyn ovat jääneet, kun lihan alkuperä oli EU (ei Suomi). Liian hyvin on mielessä mm. hullun lehmän tauti ja muutkin tiettyjen EU:n lihantuottajamaiden lihaskandaalit. Tässä taas nähdään Keskustan lelliporukan eli lestadiolaisten arvostus suomalaisia maanviljelijöitä ja maataloustuottajia kohtaan...

Backspace
Alokas
Viestit: 27
Liittynyt: To Loka 11, 2018 3:40 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Backspace » Ti Marras 12, 2019 7:38 pm

Toivotaan myös että nuorukaisten isien aseluvat lähtevät. Kai noi ruutiaseet on k-18, vaikka nyt käytettiin "vain" pienoiskivääriä? Herra Snellmannin tuotteet menivät boikottiin.

H.Moilanen
Matlock
Viestit: 764
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Marras 12, 2019 7:53 pm

Backspace kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 7:38 pm
Herra Snellmannin tuotteet menivät boikottiin.
Omalta kohdaltani haluan korostaa, että minä en liputa Snellman-boikotoinnin puolesta, mutta kannustan jokaista miettimään omia ostoksiaan. Ostan itse lähes pelkästään kotimaista lihaa, eikä se ole vaikeaa, jos osaa lukea.

Täytyy tästä Snellmanin firmasta todeta vielä sellainen juttu, että kun eräs pitkältä ajalta tuttu konna valmistui korkeakoulusta, niin Snellmanillehan hänkin heti ekana työllistyi. Tyypin toimialana rosvoilussa on muuten lähinnä huumehommat. Kovasti kehui Snellmania firmana, joten epäluuloni kyseistä firmaa kohtaan syntyivät jo silloin. Tunnen kyseisen tyypin todella laiskana ihmisenä, joka aina pyrkii pääsemään mahdollisimman vähällä. Mietin että jos hän viihtyy hyvin jossain työpaikassa, niin ehkä siinä firmassa on jotain outoa :lol:

Papa Legba
Sammakkoprofessori
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Papa Legba » Ti Marras 12, 2019 8:19 pm

Nuo "nuorukaiset" joutaisivat kuoppaan.

H.Moilanen
Matlock
Viestit: 764
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Marras 12, 2019 8:41 pm

H.Moilanen kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 6:52 pm
...nuori nainen ammuttiin kotonaan Pietarsaaressa. Murhasta epäiltynä on kuulemma Samuel Snellman, joka myös kuuluu näihin Pohjanmaan ruotsinkielisiin lestoihin. Myös huumeet liittyvät kyseiseen keissiin. Samuel Snellmanin lisäksi kiinni otettuna oli myös Tomas Åkerblom, joka taitaa olla näille salametsästäjille sukua. Heistäkin toinen muistaakseni työskenteli Snellmannilla. Siitä on oma ketju. Korjatkaa jos kirjoitin virheitä. En ole siihen tapaukseen ehtinyt perehtyä.
Korjaan itse. Tietenkin kyseessä oli Tomas ÅKERLUND, joka ilmeisesti jo vapautettiin. En tiedä, epäilläänkö häntä enää mistään. Kirjoitin sukunimen ylempänä väärin. Pietarsaaren henkirikosta käsitellään tässä ketjussa https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 20&t=28471

Nämä Snellmanit ja Åkerlundit on keskenään kavereita ja sukulaisia. He kuuluvat pieneen ruotsinkieliseen lestadiolaiseen ryhmittymään (Rauhan Sana), joka ei ole samaa porukkaa kuin lestadiolaisten isoin ryhmä (Vanhoillislestadiolaiset). Täältä voi stalkata lisää https://www.lff.fi/kotisivu/ Samoihin porukoihin kuuluu kaverini mukaan myös kansanedustaja Peter Östman (KD.) ja ex-pääministeri Juha Sipilän (Kesk.) lähisukulaiset eli serkut (Ahola-nimisiä)!!!!! Sipilä kuuluu itsekin Rauhan Sana -lestoihin ja hänen veljiään kuulemma asuu Vaasan seudulla. Sipilä on jostain pohjoisempaa kuitenkin kotoisin.

Järjestäytynyt Rikollisuus osiossa on mielenkiintoinen ketju lestojen rikoksista. Vihdoin niitäkin saadaan esiin. Lestoja on tosi paljon poliiseina mm. Oulun poliisissa sekä Vaasa-Pietarsaari alueella, mutta on heitä etelässäkin ja KRP:ssä. Olen täysin varma, että vähintään osa lestapoliiseista on läpimätiä rosvoja.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12430
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Marras 12, 2019 11:14 pm

Miehet ampuivat satoja kissoja ja auton ikkunasta metsäneläimiä – "Tämä ei ole metsästystä, vaan jotain ihan muuta"

Tänään käräjäoikeudessa käsitellyn, kuukausia jatkuneen salametsästyksen arvioidaan vaikuttaneen eläinkantoihin Pietarsaaren seudulla.


Salametsästysoikeudenkäynti Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syytetyt myönsivät pääosin teot oikeudessa.Joni Kyheröinen / Yle
Salametsästysoikeudenkäynti Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Syytetyt myönsivät pääosin teot oikeudessa.Joni Kyheröinen / Yle
eläimiä_huvikseen_ja_luvatta_ampuneet.jpg (42.66 KiB) Katsottu 1234 kertaa
Pietarsaaressa käsiteltiin tiistaina poikkeuksellista salametsästysjuttua. Syytettyinä on kolme miestä Pietarsaaren seudulta. Heitä syytetään yhteensä kymmenien rusakoiden, metsäkauriiden ja valkohäntäpeurojen ampumisesta pienoiskiväärillä.

Miehet ovat ampuneet myös jopa lähes tuhat kissaa kettutarha-alueilla. Osaan ampumisista oli tarhanomistajan lupa, mutta pienoiskivääriä ei olisi saanut käyttää. Tiedossa ei ole, kuinka monella tarhalla kissoja on ammuttu. Syyteoikeus on näiltä osin kuitenkin vanhentunut.

Kaikkiaan syytekohtia on kahdeksan, niistä kovin on syyte törkeästä metsästysrikoksesta, josta syytetään kahta vastaajaa kolmesta. Toinen pääsyytetyistä oli tekojen aikaan alaikäinen.

Miehet myöntävät teot pääosin. Törkeä metsästysrikos kiistetään. Kiistaa on myös esimerkiksi ammuttujen eläinten määrästä.

Syytetyt eivät halunneet puhua oikeudessa.

Suunniteltua vai ei
Ampumiset tapahtuivat autosta. Miehet tekivät yhteistyötä: yksi ajoi ja kun näkyviin tuli eläin, toinen miehistä sokaisi sitä valonheittimillä, toinen ampui.

Miehet ottivat osan eläimistä mukaan, mutta jättivät ison osan luontoon tarkistamatta, miten niille kävi. He myönsivät tutkinnassa myös haavoittaneensa eläimiä ja ampuneensa välillä ohi.

Osa ampumisista tapahtui lajien rauhoitusaikana.

Syyttäjä vaatii miehille 6–10 kuukauden ehdollisia vankeusrangaistuksia.
– Tämä ei ole metsästystä, vaan jotain ihan muuta, luonnehti aluesyyttäjä Marina Ek-Bäck.

Puolustuksen mukaan kyse ei ollut suunnitellusta metsästyksestä. Miehet ajelivat ympäriinsä öiseen aikaan, ja kun pellolla näkyi rusakko tai kauris, se ammuttiin.
– Suunnitelmallista metsästystä on se, että eläintä jahdataan ja ammutaan. Tämä on ollut nuorten miesten ajattelematonta toimintaa, luvalla sanoen äärimmäisen tyhmiä päähänpistoja, sanoo asianajaja Anne Mäkelä.

Hän sanoo edustamiensa kahden miehen ottavan vastuun teoistaan.

Hänen mukaansa törkeän rikoksen merkit eivät täyty: toiminta ei ollut erityisen raakaa tai julmaa tai suunnitelmallista. Taloudellista hyötyä ei tavoiteltu eikä riistaeläinten määrä ollut puolustuksen mukaan kovin suuri suhteessa alueen eläinten määrään.

Metsäkauriiden väheneminen ihmetytti
Tapahtumat alkoivat paljastua, kun alueen metsästäjät alkoivat ihmetellä metsäkauriiden vähenemistä. Yksi metsästäjistä löysi maastosta kuolleen metsäkauriin, jota ei ollut ammuttu metsästysaseella, vaan pienoiskiväärillä.

Poliisi taas näki partioidessaan pellolla eläimen, jota luuli ensin hirveksi. Sen jälkeen poliisit näkivät jonkun juoksevan autoon ja lähtivät perään kysymään, mitä oli tekeillä.

Sama partio pysäytti saman auton aamuyöllä matkalla takaisinpäin. Autossa olleiden hermostunut käytös laittoi hälytyskellot soimaan. Poliisi palasi niitylle ja löysi sieltä muun muassa verijälkiä.

Elokuun 2016 ja toukokuun 2017 välillä tapahtuneesta salametsästyksestä oli aluksi epäiltynä isompikin joukko, mutta syytteet luettiin lopulta kolmelle miehelle.

Metsästysseurat vaativat korvauksia
Miehet siis paitsi ampuivat, myös haavoittivat eläimiä ja jättivät niitä luontoon. Vestersundbyn metsästysseuran puheenjohtaja Staffan Rönnbacka kuvaili oikeudessa, kuinka vahingoittunut eläin käyttäytyy.
– Se juoksee, kunnes löytää sopivan paikan, johon asettua. Lievemmin haavoittunut etsii suojaisaa paikkaa, pahemmin vahingoittuneella ei ole välttämättä voimia valita paikkaa.

Oikeudessa käytiin keskustelua muun muassa siitä, miten salametsästys on vaikuttanut eläinten määrään ja onko metsästysseuroilla oikeus korvauksiin salakaadoista. Myös korvaukseen oikeuttavien eläinten määrästä oltiin eri mieltä.

Metsästysseurat vaativat miehiltä korvauksia, koska salametsästys on verottanut metsäkauriin kantoja. Puolustus taas vetosi arvioihin, joiden mukaan metsäkauriiden kanta on päinvastoin kasvussa.

Pietarsaaren metsästysseuran puheenjohtaja Juha Gustafsson sanoo, että metsäkaurishavainnot vähenivät viime vuonna hieman. Seura on ampunut yleensä yhden, korkeintaan kaksi kaurista vuodessa.

Seura on viime vuosina rauhoittanut metsäjäniksen nähdäkseen lumipeitteen tultua, onko metsästykselle edellytyksiä. Pari vuotta oli huonompia jänisvuosia, mutta tänä vuonna suunta näyttää olevan parempaan.

Biologi analysoi tapahtumia
Todistajana kuultu biologi Mattias Kanckos luonnehtii, että metsäkauriin kanta on ollut alueella hyvässä kasvussa. Lajin parissa ei ole esiintynyt esimerkiksi sairauksia.

Valkohäntäpeurakin on lisääntynyt, mutta ei yhtä vahvasti. Rannikko-Pohjanmaalla valkohäntäpeuroja on muutenkin paljon vähemmän kuin eteläisillä alueilla. Rusakkokanta taas vaihtelee välillä rajustikin, niitä vievät myös pedot ja sairaudet.

Metsästäjät alkoivat ihmetellä, miksi kanta ei kasva odotetusti ja miettiä mahdollisia selityksiä. Metsäkauriilla on pienehkö, rajoittunut kotialue. Eläimet muuttavat, jos niitä metsästetään voimallisesti tai ympäristö muuttuu rajusti. Toisaalta yhden yksilön ampuminen voi saada muut laumasta vaihtamaan aluetta.
– Esimerkiksi ruokailupaikoilla tapahtuneet ampumiset ovat opettaneet eläimille, että paikka ei ole turvallinen, sanoo Kanckos.

Kanckos pitää autosta ampumista ja valoilla sokaisemista epämetsästäjämäisenä käytöksenä sen lisäksi, että toiminta oli laitonta.
– Eläimelle ei anneta mahdollisuutta.

Tuomio jutussa annetaan marraskuun lopulla.
YLE
12.11.2019 klo 17.30
...kahden miehen ottavan vastuun teoistaan
Millainen tämä vastuu mahtaa olla? Olisivat kuitenkin jatkaneet toimintaansa jos eivät olisi jääneet kiinni, eivätkä olisi koskaan kantaneet mitään vastuuta, jos eivät olisi jääneet kiinni.

On kovasti kiinnostusta miesten nimistä eräällä eläinpalstalla. Voiko minfolaisista kukaan auttaa?
- Joillakin on kuulemma asiaa näille miehille ja sen asian kertomista helpottaisi suuresti kun olisi tiedossa miesten nimet ja osoitteet. Myös heidän someprofiileista ollaan kiinnostuneita.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
meitzi
Helen Mirren
Viestit: 1499
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja meitzi » Ke Marras 13, 2019 1:43 am

Doctor Lecter kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 11:14 pm
On kovasti kiinnostusta miesten nimistä eräällä eläinpalstalla. Voiko minfolaisista kukaan auttaa?
Toivottavasti ei. Toisella palstalla on kuvattuna läpyskät oikeustalolta, mutta vaikka kuinka ovat suomenhurreja ja vielä lahkolaisia, niin en tasan jeesaa löytymistä. Paskajuttujen osalta on kuitenkin niin, että kaksi väärää ei muodosta yhtä oikeaa.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

John Kimble
Komisaario Köster
Viestit: 1845
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ke Marras 13, 2019 3:56 am

Pizzaman kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 3:59 pm
Grankullat työskentelevät lihaliike Herra Snellmanilla, näin ainakin ilmoittavat facebookissa :oops:
Voisikohan Snellmannin tuotteissa olla mahdollisesti kissan- ja rusakonlihaa? Tjaa, pitänee jättää Snellmanin tuotteet kaupan hyllylle tästä eteenpäin...
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Salanimiparasnimi
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Ma Loka 07, 2019 5:42 pm

Re: Nuorukaiset ampuivat 800 kissaa

Viesti Kirjoittaja Salanimiparasnimi » Ke Marras 13, 2019 11:00 am

Snellman käyttää kylläkin vain 100% kotimaista lihaa... Eikä liity tähän tapaukseen, kuin että ikäväkseen työntekijät on idiootteja

https://snellman.fi/fi/meidan-tapamme/1 ... sta-lihaa/

Pizzaman
Sammakkoprofessori
Viestit: 435
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:49 am

Re: 5 nuorta ampunut noin 50 eläintä auton ikkunasta

Viesti Kirjoittaja Pizzaman » Ke Marras 13, 2019 1:36 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 11:14 pm
On kovasti kiinnostusta miesten nimistä eräällä eläinpalstalla. Voiko minfolaisista kukaan auttaa? - Joillakin on kuulemma asiaa näille miehille ja sen asian kertomista helpottaisi suuresti kun olisi tiedossa miesten nimet ja osoitteet. Myös heidän someprofiileista ollaan kiinnostuneita.
Miksi et itse kerro heille nimiä, onhan ne täällä. Toki aina pitää edesauttaa ihmisten kanssakäymistä ja vapaata ajatusten vaihtoa :twisted:

Vastaa Viestiin