SDP

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Silli » Ti Kesä 11, 2019 6:20 pm

Demarikonkari huvitti eduskuntaa Harkimo-heitolla: ”Aikamoinen järjen ääni poistui kokoomuksesta”

Demarikonkari Jukka Gustafssonin välihuuto huvitti eduskuntaa tiistaina.

EDUSKUNNASSA on käynnissä tiedonantokeskustelu hallitusohjelmasta.

Kansanedustaja Jukka Gustafssonin (sd) välihuuto on herättänyt toistaiseksi suurimmat hymähdykset.

Liike nyt ryhmän puheenvuoron pitänyt, ryhmä ainoa jäsen, kansanedustaja Harry Harkimo kertoi puheensa päätteeksi, että Liike Nyt – Harkimo – aikoo äänestää hallitusohjelman puolesta torstain äänestyksessä.

Kun Harkimo poistui puhujapöntöstä, eturivissä istuva Gustafsson huudahti oppositioon joutuneelle kokoomukselle.

– Aikamoinen järjen ääni poistui kokoomuksesta, Gustafsson heitti.

Harkimo erosi kokoomuksesta keväällä 2018 ja perusti Liike Nyt -ryhmänsä.

Antti Rinteen (sd) hallitukseen kuuluvat Sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp.

Oppositiossa istuvat perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt.

IS / Mika Lehto
11.6.2019 klo 14:03
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006138809.html

Huom! Alleviivaus Sillin tekosia.
Enpä ota nyt mitään kantaa itse uutisen sisältöön, mutta siinä esiintyvien henkilöiden kytkökset ovat kiinnostavia. Team Sillin nuuskimisen mukaan toimittaja Mika Lehdolla yhteyksiä vanhoillislestadiolaiseen Lehto-sukuun. Lestat puolestaan kaveeraavat - vaikka asiaa yrittävätkin pitää vakan alla - niin demareiden kuin esimerkiksi Hjalliksenkin kanssa. Nämä hyväveli-jutut ovat niin väsähtäneitä, ettei enää oikein jaksa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12827
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Marras 12, 2019 9:11 am

Postasin tämän "Husu-uutisen" politiikka osastolle, koska aiheena myös SDP ja kirjoittaja on IS:n politiikan toimittaja:
Kommentti: Sdp:lle jo toinen valehtelukohu on piinallinen – ”Husu” selitteli, vaikka maito oli kaatunut lattialle

Hussein antaa syötön niiden lapaan, jotka suhtautuvat jo lähtökohtaisesti ennakkoluuloisesti ulkomaalaistaustaisiin suomalaisiin, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Olli Waris.

SDP:N kaupunginvaltuutettu, osa-aikainen taksikuski Abdirahim ”Husu” Hussein myönsi maanantaina valehdelleensa, kun hän väitti Twitterissä jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan moottoritielle ajovuoronsa aikana.

Husseinin sepittämä tviitti oli saanut yli 2500 tykkäystä, ja väitetty välikohtaus oli noussut uutiseksi useissa medioissa.

Taksi Helsingin selvityksen valmistuttua Husseinilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin myöntää, että hän oli puhunut puppua.
HUSSEIN tosin sortui selittelyyn vielä silloinkin, kun maito oli kaatunut jo lattialle.
– En kokenut siinä hetkessä valehtelevani, vaan olin vihainen, kun kirjoitin sitä, Hussein sanoi IS:lle.

Facebookissa Hussein kirjoitti, että hänen tarkoituksensa oli herättää keskustelua ulkomaalaistaustaisten taksikuskien kokemasta jatkuvasta rasistisesta häirinnästä ja tehdä ”yhteen vetävä kertomus taksikuskin rasistisesta arjesta”.

Rasismi onkin vastenmielinen ja todellinen ilmiö, mutta tapauksesta tulee mieleen, että rasismin vastainen työ ansaitsee ”Husua” uskottavampia keulakuvia ja faktoja vetävien kertomusten sijasta.

HELSINGIN kaupunginvaltuustoon keväällä 2017 alle tuhannella äänellä noussut, Sdp:n listoilta myös eduskuntaan pyrkinyt Hussein ei kuulu valtakunnan merkittävimpiin poliitikkoihin.

Kohun voi siis asettaa mittasuhteisiinsa. Ei silti ole ihme, että ärhäkkään ja näkyvän vähemmistön edustajan narahtaminen valehtelusta nousee uutiseksi ja poliittiseksi puheenaiheeksi.

Hussein antaa syötön niiden lapaan, jotka suhtautuvat jo lähtökohtaisesti ennakkoluuloisesti ulkomaalaistaustaisiin suomalaisiin. Poliittisesti hyödyn keräävät perussuomalaiset.

Husseinin uskottavuus poliittisena päättäjänä on kärsinyt ison kolauksen ennen kuin hän on noussut kuntatasolta valtakunnansarjaan.

Jos päättäjä on valmis satuilemaan taksimatkan yksityiskohdista, mistä isoimmista asioista hän on valmis puhumaan palturia?

TAKSIGATE on kiusallinen myös Sdp:lle, joka on Ylen gallupin mukaan pudonnut neljänneksi suurimmaksi puolueeksi 13,9 prosentin kannatuksella.

Puolisen vuotta sitten kohistiin Sdp:n uuden kansanedustajan Hussein al-Taeen valehtelusta: al-Taee ei olisi noussut välttämättä eduskuntaan, jos hän olisi tunnustanut solvaavat kirjoitukset omikseen jo ennen vaaleja.

Kun al-Taeen taustoista paljastui uusia epäselvyyksiä, Sdp pyrki vaikenemaan asian kuoliaaksi. Lopulta puolueen eduskuntaryhmä antoi al-Taeelle ohjeistuksen – minkäänlaista jäähyä tai sanktiota ei langetettu.

Sdp pyrkii minimoimaan ikävän julkisuuden myös Husseinin kohdalla: maanantaina asiaa kommentoi vain Sdp:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma, joka kertoi Twitterissä olevansa ”äärimmäisen pettynyt” Husun toimintaan.

SDP:N puoluesihteeri Antton Rönnholm ei kommentoinut tapausta IS:lle lainkaan. Hetkeä myöhemmin Rönnholm antoi Twitterissä Husulle kevyen nuhtelun.
– Lähtökohta on, että niin Sdp:ssä kuin toivottavasti ihan kaikkialla politiikassa toimitaan totuuspohjalta. Valtuustoryhmä miettii nyt toimenpiteitä, ja Husun on hyvä miettiä tykönään, miten hän aikoo jatkossa toimia.

Olisi luullut, että puoluesihteerillä olisi ollut tapauksesta enemmän sanottavaa.

Nyt mielikuvaksi jää, että pääministeripuolue Sdp:n johto pyrkii pysyttelemään koloissaan aina, kun tuulettimeen osuu annos sitä itseään.

Husun suusta anteeksipyyntö tuli maanantaina jälkijättöisesti, aiempien selitysten jälkeen. Konemainen twiitti oli kuin kriisiviestinnän konsultin kynästä.
– Pyydän anteeksi toimintaani ja sitä, että olen valehdellut. Päättäjänä minun tulee toimia rehellisesti. Toimin äänestäjien luottamuksen varassa ja nyt olen rikkonut tätä luottamusta. Teen kaikkeni, jotta voin palauttaa luottamuksen toimintaani, Hussein kirjoitti.
IltaSanomat
11.11. 16:38
...pääministeripuolue Sdp:n johto pyrkii pysyttelemään koloissaan aina, kun tuulettimeen osuu annos sitä itseään.
Vaan kun joku persu tai kristillisdemokrattii mahdollisesti töppäilee, niin jo on SDP julistamassa arvopohjaansa "emme kelpuuta heitä" hymistelyineen.

Oliko Husu nyt monesko ulkomaalaistaustainen demari, joka kärähtää jostain väärinkäytöksestä, vilpistä, valehtelusta tms. Kolmas vai neljäs? Tai kymmenes?
- Lelu-Rami, Al-Taee, Husu...

SDP:ssä on seinät leveällä ja katto korkealla. MOT!

Puoluesihteeri Antton Rönnholm on äänekkäänä eturivissä arvostelemassa Perusssuomalaisia kun löytyy pienikin syy, nyt mumisee jotain ja lopulta kevyet nuhtelut jossain twiittendaalissa.

Mitä tulee rasismiin, niin näyttää siltä, että kysyntä ylittää tarjonnan, ja siksi joudutaan keksimään ns valerasismia.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Esa Gee
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: La Heinä 07, 2018 8:46 am

Re: Tapaus Abdirahim Husu Hussein Mohammed

Viesti Kirjoittaja Esa Gee » Ti Marras 12, 2019 7:35 pm

Zerek kirjoitti:
Ti Marras 12, 2019 6:17 pm
Lelusalakuljettaja, Rauhan Tae ja nyt vielä koko Suomen Somali, Suuri ja Mahtava "Husu" Hussein. Demareiden värväykset ei oo tosiaan mennyt nappiin.
Listalta unohtui sdp:n ”oululais” vahvistukset, lautamies koyanda
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001939274.html

Sekä varavaltuutettu Imaami Mannan
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e ... d5ced0ae0b

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12827
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Marras 12, 2019 11:59 pm

Kertomus siitä, miten ihqusta somalista tuli rasite. Nyt SDP haluaa Husun helvettiin - vähäksi aikaa. Ottaisikohan joku muu puolue hänet siksi aikaa?
- Se olisi sitä paljon puhuttua taakanjakoa.
SDP:n valtuustoryhmä haluaa, että taksikohun pyörteessä oleva Hussein luopuu myös lautakuntatyöstä – "Toivomme hänen jättävän paikkansa varajäsenelle"

Helsingin Taksin mukaan Husseinin tapaus on ainutlaatuinen.

SDP:n valtuustoryhmä toivoo märäaikaisesti erotetun kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Husseinin jättävän myös lautakuntapaikkansa ensi vuoden kesäkuun loppuun saakka. Hussein on jäsenenä Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnassa.
– Toivomme hänen jättävän paikkansa varajäsenelle. Toivomme myös, että hän tämän erottamisen aikana kykenee toimimaan niin, että hänellä olisi mahdollisuus palata ryhmään ja toimia sen jäsenenä jatkossa, sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma.

Yle on kysynyt myös taksi-tviiteistä alkunsa saaneen kohun keskelle joutuneen Husseinin näkemystä lautakuntatyöskentelystä, mutta hän ei ole vastannut.

Tapauksena tämä on valitettavan poikkeuksellinen ja työllistävä.
-Helsingin Taksin toimitusjohtaja Jari Kantonen-


Heinäluoma painottaa, että kaikki valtuutetut toimivat äänestäjiltä saadun luottamuksen varassa. Hän kokee, että Husseinin tapauksessa luottamusta on rikottu.
– Varmasti jokainen ymmärtää, että tämmöinen valtuustoryhmästä määräajaksi erottaminen on poikkeuksellista. Siihen ei ryhdytä kevyin perustein, vaan kyllä silloin on vakavat perusteet sekä luottamuksen menettämisen että väärin toimimisen osalta, Heinäluoma kommentoi.

Heinäluoma kuitenkin toivoo, että Hussein pystyy nyt rakentamaan luottamusta uudelleen.

Helsingin Taksi: Poliisi on tiedustellut tapauksesta
Hussein työskentelee myös taksinkuljettajana. Hän tviittasi 3.11., että pyysi matkustajaa poistumaan, kun tämä oli solvannut häntä rasistisesti. Myöhemmin Hussein myönsi valehdelleensa ainakin osittain taksimatkan kulusta.

Husu Hussein
@husu78
Eilen taksikyydissäni ollut haukkui pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaani. Pysäytin auton moottori tiellä ja pyysin tämän poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahoja. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa! ✌️🙏

2 517
16.30 - 3. marrask. 2019 · Helsinki, Finland
Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys
403 ihmistä puhuu tästä


Helsingin Taksin autoissa on kamerat, jotka tallentavat taksimatkoja turvallisuussyistä. Laki salli menettelyn jo vuonna 2002.

Helsingin Taksin toimitusjohtajan Jari Kantosen mukaan poliisi on ollut häneen yhteydessä liittyen Husseinin kohutun taksimatkan videotallenteisiin. Niistä voitaisiin mahdollisesti todentaa, mitä matkan aikana on todella tapahtunut.
– Kysely on tullut poliisilta, mutta odotamme vielä mahdollista kirjallista pyyntöä videoista, Kantonen sanoo.

Sanktioita voi olla monenlaisia
Helsingin Taksin laatutoimikunta käsittelee Husseinin tapausta ensi maanantaina. Mahdolliset seuraamusvaihtoehdot ovat laajat: tapauksesta ei koidu seuraamuksia lainkaan, annetaan huomautus, mahdollinen määräaikainen ajovälityskielto, joka voi olla esimerkiksi 30 tai 60 vuorokautta tai kuljettaja suljetaan kokonaan pois ajovälityksesestä.

Toimitusjohtaja ei halua ennakoida mahdollista sanktiota etukäteen. Jokainen kuljettaja tekee palvelusopimuksen yrityksen kanssa eli sitoutuu tiettyyn tapaan toimia.
– Päätös on laatutoimikunnan käsissä, Kantonen sanoo.

Kantonen kuitenkin myöntää, että puolitoista viikkoa jatkunut julkisuus asian ympärillä ei ole ollut toivottavaa.
– Tapauksena tämä on valitettavan poikkeuksellinen ja työllistävä. Olemme saaneet tämän vuoksi lokaa niskaan, mutta myös kannustavaa palautetta. Myönteistä palautetta olemme saaneet siitä, että asiaa on selvietty yrityksessämme.

Kantosen mukaan tapaus on ainutlaatuinen.
– Tämän tapauksen kaltaista ei ole tapahtunut aiemmin.

Tapauksen vuoksi muille maahanmuuttajataustaille kuljettajille ei ole aiheutunut ongelmia.
– Ei sellaisia ole raportoitu, ja toivottavasti ei tulekaan, Kantonen sanoo.

Kantonen toivoo prosessin pikaista selviämistä ja toteaa yrityksen antavan kaiken viranomaisten tarvitseman tuen tutkintaan.
YLE
12.11.2019 klo 19.45
----------------------------------------

Nyt asiaan on puuttunut myös Suomen korkein mahdollinen taho; pääministeri!
Rinne ”Husu” Husseinin valehtelu­jupakan vaikutuksista Sdp:n julki­kuvaan: ”Yksi ihminen kertonut ilmeisesti muunneltua totuutta”

Sdp:n konkaripoliitikko Jukka Gustafsson arvioi, että ”Husu” Husseinin ja Hussein al-Taeen valehtelukohuilla voi olla vaikutusta puolueen kannatukseen. – Se on ihan selvä asia, mutta en niitä suurentelekaan.
SDP:N puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne katsoo kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Husseinin vahingoittaneen valehtelullaan ennemminkin muita maahanmuuttajia kuin Sdp:tä puolueena.
– Surullinen tapaus. Siinä on yksi ihminen kertonut ilmeisesti muunneltua totuutta ja enemmän tästä on varmasti haittaa hänen kaltaisilleen ihmisille Suomessa kuin kenellekään muulle, Rinne vastasi eduskunnassa kysymykseen tapauksen vaikutuksesta Sdp:n julkikuvalle.

Hussein myönsi eilen valehdelleensa sosiaalisen median kirjoituksessaan. Hussein kertoi viikko sitten julkaisemassaan kirjoituksessa jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen matkustajan kyydistä Tuusulanväylälle Helsingissä. Tilanne muuttui Husseinin kannalta tukalaksi, kun Taksi Helsingin lokitiedot eivät olleet yhteneväiset hänen kertomuksensa kanssa.

”Husu” Hussein pyrki kansanedustajaksi Sdp:n eduskuntavaaliehdokkaana, mutta ei tullut valituksi. Hän on jo toinen Sdp:n poliitikko, joka jää valehtelusta kiinni puolen vuoden sisällä. Husseinin tapauksessa on samanlaisia piirteitä kuin kansanedustajaksi nousseen Hussein al-Taeen tapauksessa. Tämä jäi vaalien jälkeen kiinni valheesta vanhoja Facebook-päivityksiään koskeneessa jupakassa.

Rinteen mukaan valehtelujupakoita ja niiden käsittelyä puolueessa ei voi rinnastaa toisiinsa.
– En osaa näitä yhdistää laisinkaan. Hussein al-Taee on eduskuntaryhmän jäsen ja hän ei ymmärtääkseni ole niitä kirjoituksiaan tehnyt eduskuntaryhmän jäsenenä eikä kansanedustajan tehtävässä. Nyt on kysymys Helsingin valtuustoryhmän jäsenestä, jolla ei ole mitään tekemistä eduskunnan kanssa, Rinne sanoi.

Miesten saamat rangaistukset eroavatkin toisistaan merkittävästi. Sdp:n valtuustoryhmä erotti ”Husu” Husseinin eilen ryhmän toiminnasta kesäkuun loppuun asti. Hussein al-Taee selvisi omasta jupakastaan ilman rangaistusta. Eduskuntaryhmä tyytyi vain antamaan tälle ohjeistuksen siitä, miten ryhmän jäsenen ja kansanedustajan on toimittava.

Sdp:n eduskuntaryhmän kokeneeseen kaartiin kuuluva Jukka Gustafsson katsoo, että Sdp:n valtuustoryhmä toimi mallikkaasti puuttuessaan nopeasti Husseinin toimintaan.
– Pidin oikeana, että siihen reagoitiin välittömästi, koska tämän kaltaista valehtelua ei pidä sietää eikä hyväksyä, siinä ei ole mitään tilaa selityksille. Piste. Ei mitään, Gustafsson sanoo.

Marko Asellin (sd) mielestä ”Husu” Husseinin ja Hussein al-Taeen tapauksia ei voi verrata suoraan toisiinsa, vaikka molemmissa tapauksissa ”on ollut valhetta”.
– Nämä ovat yksilöllisiä tilanteita. Al-Taee otti koko tapahtuman hyvin raskaasti, hän sai aika kovan rankaisun julkisuudessa ja joutui olemaan sairauslomalla.

Asell katsoo, että jokaisessa puolueessa on henkilöitä, jotka ”ovat tavalla tai toisella munanneet asioita”. Asell väittää, että Sdp:n kansanedustajien ja valtuutettujen toimintaan puututaan hanakammin kuin joidenkin muiden puolueiden poliitikkojen toimintaan.
– On totuttu siihen, että Sdp:n kansanedustajat tai valtuutetut toimivat totuuspohjaisesti, omilla arvoillaan ja rehellisesti ja ehkä sitten, kun tulee tällaisia tapauksia, ne aiheuttavat isomman hässäkän.

Sdp:n kannatus oli vajonnut tuoreimmassa Ylen gallupissa 13,9 prosenttiin. Gustafsson arvelee, ettei valehtelukohuilla ole ollut Sdp:n kannatukseen ainakaan positiivista vaikutusta.
– Se on ihan selvä asia, mutta en niitä suurentelekaan. Tärkeintä on saada positiiviset viestit eteenpäin, mitkä liittyvät moniin valmisteilla oleviin asioihin, kuten vanhustenhuoltoon ja eläkeläisten asioihin. Itseäni harmittaa, että koulutus- ja osaamisasiat, esimerkiksi ammatillisen reformin valuvikojen korjaaminen, ovat jääneet toistaiseksi katveeseen.
YLE
12.11. 15:52
...että Sdp:n kansanedustajat tai valtuutetut toimivat totuuspohjaisesti, omilla arvoillaan
Totuuspohjaisesti; kuten vappusatanen. Omilla arvoilla; no niinhän al-Taee ja Husu juuri toimivat. Media on kertonut heidän arvoistaan sellaisina kuin ne ovat.
Asell väittää, että Sdp:n kansanedustajien ja valtuutettujen toimintaan puututaan hanakammin kuin joidenkin muiden puolueiden poliitikkojen toimintaan.
En usko. Jos näin kuitenkin on, niin uskon sen johtuvan siitä, että SDP:n kansanedustajat ja kuntapoliitikot ovat itse niin kovin kärkkäitä syyttämään muita ja tuomitsemaan heitä mistä milloinkin. Esiintyvät pyhimyksinä, mutta ovat omilla toimillaan taluttaneet Suomeen Troijan hevosen.

Muistatteko muutes Jussi Halla-ahon kirjoituksen reilun neljän vuoden takaa:
Vaikka moni taas älähtää, että ei pidä antaa tyrkyille heidän kaipaamaansa huomiota, en malta olla hiukan pohtimatta Husu Husseinia. Joku hänen ihailijoistaan Usarin blogeissa arveli, että Husu voisi yllättää eduskuntavaaleissa kepulaisena "perhe-ehdokkaana".

Veikkaan perstuntumalla, että Husu saa 700-900 ääntä. Tämä johtuu siitä, että vaikka tummaihoiset ihmiset, etenkin somalit, aiheuttavat innostusta suvaitsevaisissa ihmisissä, sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti äänestäisivät ö-luokan ehdokkaita pelkästään heidän ihonvärinsä takia, on hyvin rajallinen määrä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12827
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Marras 23, 2019 12:28 pm

SDP teki sen taas: Loputon vähemmistöjen mielistely kostautui jälleen.

Kulttuurivaikuttaja, kulttuurineuvos, kirjailija, mustalainen Veijo Baltzar epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Baltzarin aiemmat rikokset - virkavelvollisuuden rikkominen ja törkeän petoksen yritys - eivät olleet esteenä SDP:n jäsenyydelle ja sittemmin eduskuntaavaaliehdokkuudelle vuoden 2015 vaaleissa. Onkin syytä kysyä, onko SDP:llä vähemmistöjen suhteen rima matalammalla verrattuna kantaväestöön?
- Aivan kuin demareilla olisi jokin pakonomainen tarve saada jäsenikseen ja ehdokkaiksi erilaisten vähemmistöjen edustajia hinnalla millä hyvänsä. Kuten viime vuodet ovat osoittaneet, niin monet maahanmuuttajataustaiset tai Suomessa jo kauan eläneiden vähemmistöjen edustajat ovat saaneet kyseenalaista mainetta rikostuomioilla ja/tai sekaantumisesta johonkin epäselvyyteen.

Otetaan ensin Veijo Baltzarin tapauksen tuoretta uutisointia:
Tarja Halosen kulttuurineuvokseksi nimittämä Veijo Baltzar pyrki eduskuntaan useasti - tukijoina muun muassa Antti Rinne ja Paavo Lipponen

Antti Rinne (sd) ja Paavo Lipponen (sd) olivat vahvasti tukemassa Veijo Baltzarin vaalikampanjaa vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Paavo Lipponen (vasemmalla) tuki Veijo Baltzaria tämän eduskuntavaalikampanjassa vuonna 2015. Kuva vuodelta 2011. MAURI RATILAINEN / AOP
Paavo Lipponen (vasemmalla) tuki Veijo Baltzaria tämän eduskuntavaalikampanjassa vuonna 2015. Kuva vuodelta 2011. MAURI RATILAINEN / AOP
Lipponen_ja_Baltzar.jpg (55.7 KiB) Katsottu 2372 kertaa
Törkeästä ihmiskaupasta epäilty Veijo Baltzar on palkittu kulttuurivaikuttaja, jolla on ollut myös yhteiskunnallisia pyrkimyksiä.

Baltzar yritti eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa SDP:n Uudenmaan listalta. Baltzarin vaalislogan oli ”Tunneälyä ja ihmisenä olemisen arvoa”.

Hän sai 170 ääntä.

Baltzarilla oli vaaleissa vahva tukijajoukko. Siihen kuuluivat pääministeri, silloinen valtiovarainministeri Antti Rinne, entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd), entinen kansanedustaja ja euroedustaja Liisa Jaakonsaari, entinen kansanedustaja ja suurlähettiläs Ralf Friberg (sd) ja näyttelijä Seela Sella.
– Veijo Baltzar on suuri suomalainen ja eurooppalainen kulttuuripersoona. Monipuolisten kirjallisten ja taiteellisten ansioidensa ohella hän on dynaaminen toimija. Baltzar on yksi harvoista suomalaisista, joilla on kantavuutta Euroopan kulttuurielämässä, erityisesti monikulttuurisuuden edistäjänä, Lipponen luonnehti Baltzaria tämän kampanjasivuilla.

Rinne puhui samassa yhteydessä siitä, että kulttuuria ei hyödynnetä riittävästi ennaltaehkäisevänä ja voimauttavana tekijänä, elämänlaadun mittarina.
– Monikulttuurinen yhteiskunta vaatii meitä kaikkia kasvamaan asenteissa, ja kulttuuri ja luovuus ovat siinä keskeisimmässä asemassa. On suuri etu, että meillä on riveissämme kulttuurin ja luovuuden moniottelija, kulttuurineuvos, kirjailija, näytelmäkirjailija, runoilija, teatteriohjaaja, kuvataiteilija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Veijo Baltzar, joka nostaa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti arvokysymykset ja luovuuden esiin, Rinne luonnehti ehdokas Baltzaria.

Kuva: SDP:n ehdokasesittely 2015
Kuva: SDP:n ehdokasesittely 2015
SDP_tukee_Baltzaria.jpg (110.61 KiB) Katsottu 2372 kertaa
Vuoden 1995 vaaleissa Baltzar yritti eduskuntaan vihreiden listalta.

"Olemme järkyttyneinä ottaneet vastaan tiedot”
SDP:llä on takanaan raskas vuosi. Kansanedustaja Hussein al-Taeesta syntyi huhtikuussa valtaisa kohu heti hänen kansanedustajaksi valintansa jälkeen. Kohu liittyi hänen vanhoihin, vähemmistöjä ja tiettyjä kansanryhmiä, kuten juutalaisia loukanneisiin Facebook-kirjoituksiinsa. Al-Taee jäi kiinni myös valehtelusta, joka koski näitä kirjoituksia.

Syksyllä SDP:n Helsingin kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein jäi kiinni valehtelusta. Hän väitti Twitterissä poistaneensa rasistin kuljettamastaan taksista, mutta se ei pitänyt paikkaansa. Aikaisemmin syksyllä Hussein aiheutti kohun sanomalla, että kaikki perussuomalaisia äänestävät ovat rasisteja.

Ja nyt tapaus Baltzar.
– Olemme järkyttyneinä ottaneet vastaa tiedot poliisin epäilystä. Kuulostaa todella kauhealta. Toivomme, että virkavalta selvittää asian mahdollisimman pian ja asiaan tulee selko, SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kommentoi Iltalehdelle perjantaina.

Minkälaisia vaikutuksia tällä on SDP:n kannalta, kun tuoreessa muistissa on ”Husu” Husseinin ja Al-taeen tapaukset?
– Sen mitä lehtitietojen perusteella tiedän, niin nyt kyse on erittäin vakavasta rikoksesta. On tosi valitettavaa puoleen kannalta.
– Olemme aina toivottaneet samankaltaisesti ajattelevat ihmiset tervetulleiksi mukaan puolueen toimintaan ja toivomme, että kaikilla on niin sanotusti asiat kunnossa ja että he pyrkivät toimimaan meidän arvojen mukaisesti omassa henkilökohtaisessa elämässään.

Puoluesihteeri Rönnholm sanoo miettineensä kovasti, mitä ehdokkaiden taustojen osalta voisi tehdä lisää, ettei kohuja tulisi.
– Meillä ja muilla puolueilla on se haaste, että kun me pyydämme sen vakuutuksen ehdokkailta, että mitään rikostuomioita ei ole, niin samaan aikaan on viranomaisten lausunto, jonka mukaan sen pidemmälle ei voi mennä, ei esimerkiksi edellyttää ehdokasta toimittamaan otetta rikosrekisteristä.

Balzarilla oli alla kaksi tuomiota, kun hänet asetettiin ehdolle 2015.
– Se voi olla. Sitä aikaa minä en muista niin tarkkaan. (Rönnholmista tuli puoluesihteeri helmikuussa 2017)

Rönnholmin mukaan hän ei lain mukaan saa kertoa, onko Baltzar SDP:n jäsen.
– Puolueen toiminnassa häntä ei kuitenkaan ole nähty moneen vuoteen.

Halonen nimitti kulttuurineuvokseksi
SDP-taustainen presidentti Tarja Halonen myönsi Veijo Baltzarille kulttuurineuvoksen arvonimen 2011. Wikipedian mukaan kulttuurineuvoksen arvonimen on saanut 8 suomalaista.

Presidentti Halonen ei perjantaina ehtinyt kommentoimaan asiaa.

Maaliskuussa 2017 Baltzarille myönnettiin taiteilijaeläke. Taiteilijaeläkkeet jaetaan täytenä eläkkeenä tai osaeläkkeenä. Täyden eläkkeen suuruus 2017 oli noin 1 330 euroa kuukaudessa ja osaeläke on siitä puolet.

Kustantajaltaan Tammelta Baltzar sai Mikael Agricola -mitalin 2008. Tuolloin hänen kirjailijanuransa oli kestänyt jo 40 vuotta.
Iltalehti
23.11.2019 07:14

Tietysti voidaan vetäytyä sen taakse, että emme tienneet, tämä tuli yllätyksenä. Mutta Baltzarin saamat rikostuomiot ovat ajalta ennen neuvos-nimitystä ja eduskuntavaaliehdokkuutta. Vuonna 2017 puoluesihteeriksi valitty Rönnholm selittelee...
...Balzarilla oli alla kaksi tuomiota, kun hänet asetettiin ehdolle 2015.
– Se voi olla. Sitä aikaa minä en muista niin tarkkaan.
Miten niin voi olla? Yhtä lailla Rönnholm voi katsoa netistä Baltzarin historiaa kuin kuka tahansa muukin. Lisäksi Rönnholm luulee, että tapahtumat ennen vuotta 2017 eivät kuulu hänelle, hänen selityskategoriaan. Hän on kuitenkin puoluesihteeri, jonka yksi työ on vastailla medialle.
On suuri etu, että meillä on riveissämme kulttuurin ja luovuuden moniottelija, kulttuurineuvos, kirjailija, näytelmäkirjailija, runoilija, teatteriohjaaja, kuvataiteilija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Veijo Baltzar...Rinne luonnehti ehdokas Baltzaria.
Ja peräti 194 ääntä. Rinne oletti, että nyt saadaan mannet uurnille kun heillä on "oma" ehdokas. Luovuuden moniottelija... Sitä luovuutta (ja ihmisten hyväuskoisuutta) on käytetty lähinnä hyväksi rikollisessa tarkoituksessa.
- Vieläkö Antti Rinne on samaa mieltä?

Baltzarin vaalivideo nähtävissä täällä

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa SDP:n vaalipäällikkönä toimi kansanedustaja Tytti Tuppurainen. Oliko hän tietoinen Uudenmaan vaalipiirin, ehdokkaan nro 284 rikostaustasta?
- Tuppurainen tunnetaan paremmin Ouluun asettuneiden islaminuskoisten raiskaajien puolustelijana.
Hän sai 170 ääntä.
Oikea luku on 194. Lähde: https://www.vaalikone.fi/eduskunta2015/ ... hdokas/284
Ennakkoon 80 ääntä ja vaalipäivänä 114 ääntä.
Presidentti Halonen ei perjantaina ehtinyt kommentoimaan asiaa.
Eläkeläisellä pitää näemmä kiirettä. Mutta odotellaan milloin hän kommentoi ja että oliko silloisilla rikostuomiolla minkäänlaista vaikutusta asiaan vai menikö Halonen nimityksessä "vähemmistö edellä"?
Neuvosnimitysten vaatimuksista kirjoitin Baltzar-ketjuun sivulle 2.
Baltzarilla oli vaaleissa vahva tukijajoukko. Siihen kuuluivat pääministeri, silloinen valtiovarainministeri Antti Rinne, entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd), entinen kansanedustaja ja euroedustaja Liisa Jaakonsaari, entinen kansanedustaja ja suurlähettiläs Ralf Friberg (sd) ja näyttelijä Seela Sella.
194 ääntä. Kyllä kansa tiesi, vaan tämä tukijoukko ei.

Otetaan näistä kolme henkilöä tarkasteluun:
Antti Rinne höykyttää Perussuomalaisia heidän arvoistaan sen minkä ehtii. Rinne korostaa SDP:n arvoja - silti puolueen vähemmistösiipi jää toistuvasti kiinni henkilöhistoriansa salailusta, valehtelusta, erilaisista rikoksista, rikosepäilyistä... Mitkä siis ovat ne arvot, joilla SDP Rinteen mukaan ratsastaa? Kuuluuko niihin arvoihin olla sinisilmäinen ja nenästä vedettävä hölmö?

Paavo Lipponen tunnetaan voimakkaasti kantaa ottavana henkilönä, joka pääministerinä ollessaan otti sen vallan mikä hänelle kuului. Puhui vahvasti ruotsinkielen asemasta ja että romanit on otettava täysivaltaisiksi yhteiskunnan jäseniksi - vaikka he sitä jo olivat. Mutta vähemmistön eduista huolissaan oleminen ja heidän jatkuva mielistelynsä, sekä kantaväestön päälle kuseminen saa usein aikaan surkuhupaisia(kin) piirteitä.

Liisa Jaakonsaari. Vuoden 2019 EU-vaaleissa tuki voimakkaasti eläintenrääkkäjänä kunnostautunutta mökinrikkojaa, rattijuopppoa, saamelaistaustaista Mikkel Näkkäläjärveä. Vuoden 2015 vaaleissa hän tuki kahdesti rikostuomion saanutta Veijo Baltzaria. Silti eläkeläinen Jaakonsaarella tuntuu riittävän virtaa Perussuomalaisten jatkuvaan ahdisteluun ja arvosteluun heidän arvoista, vaikka oma pesä on paskaa täynnä. Ja juurikin sitä vähemmistöpaskaa.

Muistin virkistämiseksi esitellään SDP:n ylistämiä vähemmistöjäseniä ja ehdokkaita:
Espoon sosiaalidemokraattien kuntavaaliehdokas, nykyinen varavaltuutettu Abdifitah Ali Abdi, 26, on tuomittu huumausainerikoksesta sakkoihin viime vuonna. Abdi oli rikoksen tehdessään vuonna 2014 Espoon kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja kulttuurilautakunnan jäsen.
Ahmed Al Chibibille 70 päivää ehdollista vankeutta vero- ja tupakkatuoterikoksista. Al Chibib on entinen Turun varakaupunginvaltuutettu ja Sdp:n moninkertainen vaaliehdokas, josta puhuttiin julkisuudessa vuosien ajan Itä-Turun maahanmuuttajayhteisön hyväntekijänä.
SDP:ssä ilolla vastaanotettu uusi jäsen, hyväntekijänä tunnettu Rami Adham tuomittiin vankilaan mm. petoksesta. Rangaistus oli ehdotonta vankeutta, koska hänet oli aiemmin tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen muun muassa dopingrikoksesta ja pahoinpitelyistä. Lisäksi Adhamilla on jihadistiyhteyksiä.
SDP:n entinen kunnallisvaaliehdokas Seydou Kouanda sai vankeustuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mm. vuosikausia jatkunut alaikäisen lapsen raiskaus, insesti ja pedofilia. Lisäksi hän toimi Oulun käräjäoiekuden lautamiehenä SDP:n mandaatilla, vaikka suomenkielen taitonsa oli puutteelinen.
Berhan Ahmadi istuu ensimmäistä kauttaan Turun kaupunginvaltuustossa sosialidemokraattien mandaatilla. Hän sai ehdollisen vankeustuomion petoksesta.
Sdp:n helsinkiläispoliitikko toi vaimonsa siskon Etiopiasta Suomeen väärällä passilla – sai tuomion laittoman maahantulon järjestämisestä
Demarien kuntapäättäjä Deek Gurhan salasi osallisuutensa laittoman maahantulon järjestämiseen, minkä vuoksi hän jäi ilman lautakuntapaikkoja.
Syyttäjä vaatii Tampereen demareiden ykkösmiehelle Atanas Aleksovskille yli seitsemän kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.
...oikeus lätkäisi Aleksovskille 7 kk ehdollisen tuomion luottamusaseman väärinkäytöstä.
Helsingin kaupunginvaltuutuston jäsen, SDP:n Abdirahim "Husu" Hussein Mohammed oli vuosina 2001, 2002 ja 2006 annettujen tuomioiden mukaan erehdyttänyt Kelaa ja Turun kaupungin sosiaalitoimea maksamaan hänelle perusteettomasti työmarkkinatukea ja toimeentulotukea yhteensä noin 10 000 euron edestä. Hussein oli salannut tämän ja syksyllä 2019 hän jäi kiinni valehtelusta; myönsi maanantaina valehdelleensa, kun hän väitti Twitterissä jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan moottoritielle ajovuoronsa aikana. Lisäksi hän salasi rikollisen menneisyytensä
Rauhanneuvottelija paljastui rasistiksi - Hussein al-Taeesta tuli SDP:n painajainen. Sdp:n kansanedustajaksi valittu al-Taee kiisti kirjoituksensa kuukausikaupalla. Muisti palasi vasta vaalien jälkeen.
SDP:n eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärven rikoshistoria kertoo, että hänet on nuoruusvuosinaan tuomittu eläinsuojelurikoksesta lyötyään kissaa, lisäksi hän on saanut tuomion törkeästä rattijuopumuksesta.
Abdul Mannan on Oulussa asuva imaami. Johtamansa moskeijan tiloissa tapahtui raiskaus, jonka tekijää imaami Abdul Mannan puolustelee. Mannan toimi SDP:n Oulun varavaltuutettuna 2012-2017.
Että lopettakaa jo se vitun höpinänne jostain arvopohjasta!

SDP;n naisjärjestö on jopa palkinnut näitä henkilöitä: He myönsivät Risto Rohkea -palkinnon ensin kissan­tap­paja-Näkkä­lä­jär­velle, sen jälkeen Hussein al-Taeelle. On siinä arvopohjaa kerrakseen...

Näissä vähemmistöjen mielistelytilaisuuksissa on nähty myös Vihreiden Pekka Haavisto (kuvassa vasemmalla), joka tässä yhdessä Paavo Lipposen (keskellä) kanssa kuuntelee mitä kulttuurellista höpinää Veijo Baltzarilla on tällä kertaa.

Lähde: https://twitter.com/veijobaltzar/status/587166393470210048
Lähde: https://twitter.com/veijobaltzar/status/587166393470210048
Baltzar_Lipponen_Haavisto.jpg (60.57 KiB) Katsottu 2372 kertaa
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, La Marras 23, 2019 12:53 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12827
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Marras 23, 2019 12:40 pm

SDP_elämälaadun_takeena.jpg
SDP_elämälaadun_takeena.jpg (87.04 KiB) Katsottu 2364 kertaa
Poliittinen ura päättyi katkeraan vuodatukseen:
192 ääntä ja purkaus: ”En halua enää olla missään tekemisissä…”

SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana ollut kulttuurineuvos Veijo Baltzar purkaa vaalipettymystään Puheenvuoron blogissaan.
– Palaan juurilleni: kulttuurin keskiöön, se on elämäntyöni. En halua enää olla missään tekemisissä vähemmistöpolitiikan kanssa - vähemmistöt eivät tarvitse minua, Baltzar kirjoittaa.

Kulttuuripersoona laittoi vaaleihin likoon itsensä lisäksi yli 6 500 euroa omaa rahaa. Hänen tukijoikseen ilmoittautui eturivin SDP-poliitikkoja: Paavo Lipponen, Liisa Jaakonsaari ja Antti Rinne. Baltzarin äänisaalis jäi silti laihaksi, 192 kappaletta, Suomen suurimmassa, Uudenmaan vaalipiirissä.
– Yli 50 vuotta työtä, uranuurtamista, vähemmistönä vähemmistön sisällä, monikulttuurisuuden hyväksi, tuloksia tulosten jälkeen. Vähemmistöjä se ei kiinnosta. He eivät jaksa lähteä äänestämään. Heitä väsyttää. Heiltä ei siis puutu mitään. Heidän intressinsä ovat niin sirpaloituneita, että todelliset merkitykset ihmisen äänestä hukkuvat niiden alle. Kiitos. Tässä kaikki, mitä minulla on sanottavaa vähemmistöille.

Baltzar ei sulje pois mahdollisuutta palata myöhemmin takaisin politiikkaan. Mutta mikäli paluu tapahtuu, ovat teemat toiset, hän pohtii.
Uusi Suomi
24.4.2015 09:26

Toisaalta, aikas hyvin Baltzar sanoo mielipiteensä vähemmistöistä;
Heiltä ei siis puutu mitään. Heidän intressinsä ovat niin sirpaloituneita, että todelliset merkitykset ihmisen äänestä hukkuvat niiden alle.
Vähemmistöt eivät todellakaan ole mikään homogeeninen joukkio, jota enemmistö sortaa ihan vaan huvin vuoksi. Vähemmistöillä on asiat Suomessa ihan ok. Mutta nostamalla heidät jalustalle ja antamalla heidän uhriutua, heitä ryhdytään säälimään ja palkitaan ottamalla mm. SDP:n ehdokkaiksi, vaikka heillä ei olisi tarjota mitään muuta kuin "mamuus" tai vähemmistöläisyys.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » La Marras 23, 2019 12:46 pm

”Älä lyö lyötyä” tms. sanonta pitää varmaankin paikkansa ja sehän näillä SDP:läisillä varmaankin on se alitajuisesti toimiva motiivi tiettyjen porukoiden paapomiseen ja suojeluun pahalta maailmalta.
Vaikea kuvitella miltä itsestä tuntuisi jos olisi syntynyt Afrikkaan, Irakiin tms. - aika kovaa vois elämä olla :mrgreen:
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12827
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Marras 24, 2019 7:36 pm

SDP on saanut kivasti kylmää kyytiä "mustalaisteatterin tukemisesta valtion varoin", mutta siinä sivussa on jäänyt unhoon postilakko. YLE uutisoi sopivasti:

Analyysi: Demarit sähläsivät Postin työriidan – pelastavatko työmarkkinakonkarit Rinteen hallituksen selitysten suosta?
YLE
23.11.2019 klo 08.57

Kaikki mihin SDP tarttuu kuolee käsiin tai menee päin helvettiä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3196
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Marras 25, 2019 11:43 am

Kun demareitten naamari putosi
24.11.2019 20:57Blogeja muualla


SDP on mielenkiintoisessa tilanteessa. Se jäi kiinni rysän päältä. Postin työntekijöiden massiiviset työehtojen heikennykset, palkkojen laskeminen 30-40%, ylipäätään työsopimusten vaihtaminen heikompaan kesken sopimuskauden paljastuivat demarien hyväksymäksi operaatioksi.
https://www.ksml.fi/kotimaa/STTn-tietoj ... le/1470417

Tilannetta on tietenkin selitelty, ei ole tiedetty, ei voi mitään, ihan tuli puskista, nyt ei saa polkea työntekijöiden oikeuksia, ei rikkureita ja kaikenlaisia satuja ja tarinoita on päästelty julkisuuteen ja toivottu, ettei kaakku räjähdä kasvoille. Muutenkin soppa on ollut demareille hieman hankala. PAU, eli työntekijäpuoli kuvitteli jo loppukesästä, ettei tällaista tule tapahtumaan, mutta toisin kävi. SDP:n tuella.
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/o ... en/830580/
https://www.kaleva.fi/videot/ministeri- ... ssa/11466/
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/min ... yt/7632742
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/liitto ... 5dce733164

SDP oli siis tässäkin ollut nujertamassa ay-liikettä ja sortamassa sitä väkeä, jota se on esittänyt edustavansa vuosikausia, vaikka todellisuudessa niin ei ole ollut enää pitkään aikaan. Muutos tapahtui jo 1980-luvun lopulla, kun presidentti Koivisto ja Paavo Lipponen päättivät, että puolue siirtyy oikealle. Muistan hyvin, kuinka eräs brittitoimittaja kommentoi 80-luvulla puolueen ohjelmaa. Toimittaja oli tullut seuraamaan Suomen vaaleja ja SDP:n ohjelma käännettiin englanniksi ja häneltä kysyttiin mitä mieltä mies ohjelmasta oli. Toimittajan vastaus kuitattiin hauskaksi vitsiksi, mutta se oli täyttä totta: ”- Ei se (SDP:n ohjelma) kovin kaukana oikealla ole Margaret Thatcherin ohjelmasta.”

Koiviston ja Lipposen johdolla SDP oli vapauttamassa pääomien liikettä, joka johti kummalliseen ilmiöön. Pankit ryhtyivät tyrkyttämään edullisia valuuttalainoja. Moni yrittäjä haksahti ansaan, samoin moni kodinostaja. Menihän taloudella hyvin ja oltiin matkalla kohti suurta onnelaa. Euroopan Unionia. Maa ”kansainvälistyi” ja ”avautui” synkän Kekkoslovakian jälkeen. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

SDP:n, EK:n, Kokoomuksen, Kepun ja muiden suunnitelmat olivat mennä metsään, kun Neuvostoliitto hajosi omaan mahdottomuuteensa kesken kaiken. Talouteen tuli notkahdus. Pahaksi onneksi oltiin välitilassa, jolloin valuuttalainojen korot alkoivat nousta, mikä pahensi tilannetta. Kun markka sitten devalvoitiin julkisista vakuutteluista huolimatta, katastrofi oli valmis. Perussyynä oli kuitenkin se, että SDP oli muiden kanssa päättänyt viedä Suomen Euroopan Unioniin jo 80-luvun lopulla.

Lipposen ja Niinistön johdolla sinne mentiinkin, perustuslain ja valtiosäännön, sekä rikoslain vastaisesti ”kansanäänestyksen” tulosta ”kunnioittaen”. Se olikin ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun ”kansanäänestys” sitoi poliitikkoja. Vasta vuonna 2011 joku huomasi valtionhallinnossa, että Suomi oli ollut Euroopan Unionissa 16 vuotta perustuslain vastaisesti, jolloin sinne lisättiin kaikessa hiljaisuudessa yksi lause, jonka uskottiin ja uskotaan korjaavan jurideiset ongelmat. ”Suomi on Euroopan Unionin jäsenvaltio”.

SDP on siis viimeiset 25 vuotta tehnyt maalle, kansakunnalle ja varsinkin niille suomalaisille duunareille vahingollista politiikkaa. Vielä viimevaaleissa sen onnistui esiintyä muka-vaihtoehtona kaikkien aikojen epäsuosituimmalle hallitukselle, mutta nyt – hupsista – naamari putosi kesken leikin. Postin alasajo ei sujunutkaan ongelmitta. Paljastuikin, että SDP onkin nimenomaan ay-liikettä vastaan ja pyrkii tuhoamaan suomalaisen työsopimusjärjestelmän.

Vasemmistoliitto tai mikä-sen-nimi-nyt-onkaan on tietenkin taas mukana näissäkin talkoissa kuuliaisena apurina, aivan kuten 90-luvulla pullantuoksuisen Suvi-Anne Siimeksen johdolla ja myöhemminkin. Ja kuinka ollakaan, Siimes on Postin hallituksessa rusikoimassa työläisiä ja liittoa kunnon lahtari-meiningillä. Mielenkiintoinen urakehitys vasemmistolaisena joskus esiintyneeltä puoluepampulta, mutta täysin linjassa suomalaisessa politiikassa, jossa leikitään erilaista vaikka ollaankin verhon takana ihan samaa pataa.
https://www.posti.com/hallinnointi/hall ... liokunnat/

En ihmettelisi lainkaan, jos SDP:n äänisaalis vajoaisi alle kymmenen prosentin seuraavissa vaaleissa, tai jopa sinne viiden prosentin tuntumaan. Postin skandaali voi hyvinkin tuhota koko puolueen ja siirtää sen historian romukoppaan. Niin historiassa on käynyt sellaisille poliittisille ryhmille, jotka ovat menettäneet uskottavuutensa ja sielunsa, kuten demarit Suomessa. Hehän ovat olleet eurohenkisin, EU-henkisin, NATO-ystävällinen, ulkolaisia isäntiään palveleva porukka, joka Jutta Urpilaisen suulla ilmoitti jo vuosia sitten: SDP ei tarvitse suomalaisia duunareita.

Miksi niin moni entinen demari sitten äänestää ”äärioikeistolaisia” Perussuomalaisia? Ihan vain siksi, että siellä edes joku puhuu suomalaisten puolustamisesta, suomalaisten edusta. Ehkä sekin on vain poliittista teatteria, pelkkää retoriikkaa, mutta joku sentään sanoo jotakin tuollaista ääneen. Demarithan eivät ole sanoneet mitään tuollaista vuosikymmeniin. Päinvastoin. Hiljattain puheenjohtaja Rinne hehkutti kuinka Suomen tulee olla amerikkalaisten palvelija ja Paavo Lipponen kertoi jo 90-luvulla kansan äänestävän väärin, kun se ei tottele häntä.

Globalistisen eliitin asiaa ajava SDP voi vain katsoa peiliin ja ihmetellä miten se putosi tikkailta. Se oli ihan sen omaa aikaansaannosta. Huijari jää kiinni ennemmin tai myöhemmin, ja nyt oli SDP:n vuoro. Keskustahan on jo narahtanut aikaisemmin ja Kokoomuksen vuoro lähestyy. Kun kotimarkkinoilla toimivat yrittäjät tajuavat Kokoomuksen ajavan vain ylikansallisen pääoman ja ylikansallisten yritysten etuja heidän tuhokseen, Kokoomuksenkin ”talousosaajan”-naamari putoaa sekin. Kokoomuksen talousosaaminenhan sai aikaan valtion velan kaksinkertaistumisen samaan aikaan kun kotimarkkinayritysten asiakkailta vietiin puoli miljardia kulutuskapasiteettia ja kansan palveluita vähennettiin miljardeilla euroilla. Minne nuo yli 50 miljardia euroa katosivat? Joku kokoomuslainen ehkä tietää sen.

Miksi näin sitten on? Koska SDP, Kokoomus ja Keskusta ovat yksi ja sama puolue, sen ns. valtapuolueen eri siipiä. Ei Juha Sipilän hallituksen politiikka ollut sen enempää oikealla kuin Paavo Lipposenkaan. Sipilä oli vain liian ahne henkilökohtaisesti junaillessaan lapsilleen kymmeniä miljoonia. Itse politiikkahan oli aivan samanlaista kuin SDP:llä. Se on nähty nyt vaalien jälkeen. Kokoomus leikkii nyt vuorollaan oppositiota ja syyttää hallitusta tekemistään päätöksistä, aivan kuten tähän leikkiin on aina kuulunut.

Olennaista on kuitenkin se, että SDP, Kokoomus ja Keskusta tekevät aina samaa politiikkaa, hieman erilaisin puheenparsin. Tämän demarien naamarin putoaminen on paljastanut täysin kiistatta.Kirjoitus on uudelleenjulkaistu Sande Parkkosen luvalla

Kun demareitten naamari putosi

Sande Parkkosen blogi

https://blogit.kansalainen.fi/kun-demar ... ri-putosi/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3196
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Marras 26, 2019 1:15 am

Petteri Orpo tivaa IS:n tietojen jälkeen: Ovatko Rinne ja Paatero puhuneet totta eduskunnan edessä?
Julkaistu: 25.11. 20:23


IS:n tietojen mukaan omistajaohjausministeri Sirpa Paatero tiesi Postin suunnitelmista jo kolme kuukautta etukäteen. Kokoomus harkitsee luottamusäänestystä ministerien asemasta.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006320749.html

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Marras 26, 2019 3:43 am

24.11.2019
https://www.verkkouutiset.fi/kansanedus ... sti-nimen/

Kansanedustaja Veijo Baltzarin tapauksesta: Miksi SDP poisti nimen?

Kokoomuksen Mia Laiho toivoo avoimuutta.

– Miksi poistaa nimiä, jos ei ole salattavaa? Juuri avoimuutta tällaisten tapausten ehkäisyssä tarvitaan, kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho tviittaa.

Hän on jakanut alla näkyvän MTV:n uutisen. Siinä kerrotaan, että kirjailija Veijo Baltzarin kanssa samaan aikaan vangittu noin kolmekymppinen nainen on SDP:n entinen kansanedustajaehdokas ja puolueen aktiivi. Heitä molempia epäillään törkeästä ihmiskaupasta. SDP:n kerrotaan poistaneen maininnan naisesta kotisivuiltaan sen jälkeen, kun MTV tiedusteli asiasta. Naisen kerrotaan olleen SDP:n piirihallituksessa ja puoluevaltuuston varajäsenenä. SDP:n piiritoimistolta kerrotaan MTV:lle, ettei nainen ole tätä nykyä kyseisessä tehtävässä.

Mia Laiho kiittelee toisessa tviitissään Helsingin Sanomien kattavaa juttua Baltzarin tapauksesta. Siinä kerrotaan kulttuurivaikuttaja Baltzarin manipuloineen ja lähennelleen lukioikäisiä tyttöjä ja houkutelleen heitä asumaan kotiinsa.

– Tärkeää rikostutkimusten lisäksi arvioida valtion ja kuntien avustusten jaon perusteita, Laiho sanoo.

Screenshot_20191126-024143-01.jpeg
Screenshot_20191126-024143-01.jpeg (151.8 KiB) Katsottu 2064 kertaa
Tykkää kuin hullu puurosta.

blindpedestrian
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 43
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian » Ke Marras 27, 2019 11:48 pm

Kuuluisko tämä tuonne järjestäytyneen rikollisuuden puolelle?

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » To Marras 28, 2019 12:54 am

blindpedestrian kirjoitti:
Ke Marras 27, 2019 11:48 pm
Kuuluisko tämä tuonne järjestäytyneen rikollisuuden puolelle?
Kyllä tämä ketju sopisi erittäin hyvin JR-alueelle.
Tykkää kuin hullu puurosta.

Alex Smith
Scooby Doo
Viestit: 626
Liittynyt: Su Helmi 18, 2018 12:05 pm

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja Alex Smith » La Marras 30, 2019 8:28 pm

Meillä taitaa olla sama suunta:
Husu sompanssi
Saido Mohammed, sosiaalitukihuijaus
Berhan Ahmedi sama
Abgiltah Ali, huumesalakuljetus
Rami Adhan, lelusalakujettaja
Oulun pedoimaami Mannan
Seydan Kouda, insesti-isä
Veijo pedo Baltzar


Kaikki SDP etnototeemeja
Likeavirgin kirjoitti: ↑
Jos valkoisia on 5 krt enemmän kuin mustia niin poliisi on ampunut todella paljon enemmän mustia suhteessa valkoisiin. Jotta suhde olisi edes sama olisi valkoisia pitänyt kuolla yli 1150kpl. Ei ihme, että ihmiset ovat raivoissaan.

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: SDP

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » La Marras 30, 2019 8:59 pm

Alex Smith kirjoitti:
La Marras 30, 2019 8:28 pm
Meillä taitaa olla sama suunta:
Husu sompanssi
Saido Mohammed, sosiaalitukihuijaus
Berhan Ahmedi sama
Abgiltah Ali, huumesalakuljetus
Rami Adhan, lelusalakujettaja
Oulun pedoimaami Mannan
Seydan Kouda, insesti-isä
Veijo pedo Baltzar


Kaikki SDP etnototeemeja
Älä unohda Hussein Al-Taqiyyaa!

Hussein_sivusta_0.jpg
Hussein_sivusta_0.jpg (67.96 KiB) Katsottu 1381 kertaa
Tykkää kuin hullu puurosta.

Vastaa Viestiin