Jakomäessä invavessa rukoustilaksi

Ei ehkä ne kaikkein laadukkaimmat ketjut. Sana on vapaa!

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Villeri
Magnum
Viestit: 1410
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Jakomäessä invavessa rukoustilaksi

Viesti Kirjoittaja Villeri » Ma Joulu 02, 2019 2:55 pm

Jakomäen uimahallissa on röyhkeästi yritetty estää invavessan muuttamista rukoustilaksi. Onneksi oikeamielistö on herännyt ongelmaan ja samalla pyritään sallimaan uiminen säkissä. Tässä Pravdan näkemys tilanteesta:

"HELSINGISSÄ Jakomäen uimahallin ohjeistukset uimapukujen käyttöön ja rukoilemisen kieltäminen ovat herättäneet keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kuvalliset ohjeet ja viestintä on koettu ongelmalliseksi ja syrjiväksi.

Sallittujen uimapukujen ohjeistamista esittävässä kuvassa vasemmalla poseeraa valkoihoinen nainen kokouimapuvussa. Alapuolella lukee ”oikein”.

Kuvassa oikealla tummaihoinen nainen on vedessä ja uima-altaan reunalla, nuolet osoittavat hänen mekon helmaa ja päähineen huppua. Kuvan alapuolella lukee ”väärin” ja vierellä on suuri punainen hymiö, jonka suupielet ovat alaspäin. Tarkennuksena vieressä lukee: helmat, huivit ja löysät lahkeet ovat vaarallisia.

HELSINGIN kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurre kertoo, että ohje on ollut uimahallissa pitkään eikä ole aikaisemmin herättänyt huomiota.

Huurteen mukaan kuvat ovat sinällään ohjeiden mukaisia, koska kokouimapuvun käyttö on sallittua, mutta hameet ja huivit kiellettyjä turvallisuussyistä. Vaaratilanteita voi syntyä, jos esimerkiksi helmat tarttuvat rataköyteen tai rappusiin kiinni.

”Hymiönaaman käyttö ei tosin ole ollut viisasta eikä viestinnässä ole täysin onnistuttu”, Huurre sanoo.

Huurteen mukaan vanha ohjeistus poistetaan ja tilalle laitetaan Helsingin kaupungin uimahallien viralliset ohjeet.

KESKUSTELUA on aiheuttanut myös syksyllä uimahallissa ollut kyltti ”Huomio! Rukoileminen uimahallin tiloissa on kielletty.”

Huurteen mukaan kyltti oli aikaisemmin uimahallin invavessan ovessa, mutta poistettiin jo kuukausi sitten, koska kyltin viesti oli huonosti muotoiltu.

”Kyltillä pyrittiin viestimään, vaikka ei niin onnistuneesti, että invavessa pitää olla siinä käytössä mihin se on tarkoitettu”, Huurre sanoo.

Invavessaa käytettiin Huurteen mukaan toistuvasti rukoilemiseen.

”Se oli huonosti ilmaistu, tarkoituksena ei ollut kieltää rukoilemista uimahallissa, vaan kyseisessä invavessassa.”

Nyt invavessan ovessa ei lue Huurteen mukaan mitään."
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006328392.html

Aina välillä sitä ihmettelee, miksi oikeamielistö Pravdaa myöten tekee persujen vaalityötä. Ja saavatko persut nämä lehtimainokset aivan ilmaiseksi?

Papa Legba
Sammakkoprofessori
Viestit: 449
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Jakomäessä invavessa rukoustilaksi

Viesti Kirjoittaja Papa Legba » Ma Joulu 02, 2019 3:02 pm

Onhan vaan pelleilyä. Muslimit voivat rukoilla demoniaan kotonaan. Inva-vessat on tarkoitettu invalidi-ihmisille.

ReissuLasse
Columbo
Viestit: 2347
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Jakomäessä invavessa rukoustilaksi

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse » Ma Joulu 02, 2019 3:29 pm

Miten vaikeaa sitä elämää on ajoittaa noiden niin tärkeiden hetkien mukaan?
Siis kyseessähän ei ole mikään juurikin vaikka vessassa käymiseen verrattava tilanne, joka voi yllättää kenet vaan ja missä vaan. Siksi kai niitä vessojakin on ainakin näin länsimaissa ripoteltu pitkin kylää.
Jos siis on tuo pakottava tarve tehdä joku liikesarja tiettyyn aikaan tai tietty määrä päivässä niin eikös se olisi näppärää vetästä kuviot ennen uimareissua tai sitten sen jälkeen, voi vaikka tehdä molemmat ja säästyy siltä ettei tarvi kesken uimakeikan alkaa huolehtia moisesta pakottavasta tarpeesta.

Vastaa Viestiin