Littoisten "Metsänpeikko" tunkeutui koteihin syömään ja nukkumaan - saatiin viimein kiinni

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 285
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Littoisten "Metsänpeikko" tunkeutui koteihin syömään ja nukkumaan - saatiin viimein kiinni

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » Pe Tammi 03, 2020 11:38 am

"Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisissa – paikalliset huolissaan: "Teinipoikamme löysivät eteisestä vieraan naisen"

Varsinais-Suomessa Littoisten alueen asukkaita huolestuttaa nuori nainen, joka jatkuvasti tunkeutuu ihmisten koteihin, ja toisinaan syö heidän ruokansa ja jopa nukkuu heidän sängyissään. Nimeä kysyttäessä nainen on vastannut asukkaille olevansa "Metsänpeikko".

Kaarinalainen Jenni Lundén oli keskiviikkoiltana miehensä kanssa lenkittämässä koiraansa, kun hän sai järkyttävän puhelun.

– Teinipoikamme soittivat, että löysivät eteisestä vieraan naisen, Lundén kuvailee.

Heidän 16-vuotiaat kaksoispoikansa olivat oleskelleet kodin yläkerroksessa, ja alakerran ulko-ovi oli jäänyt lukitsematta vanhempien lähtiessä. Toinen heistä oli huomannut naisen eteisessä tulleessaan portaita alas.

Pojat olivat alkaneet hätyyttää pelästyneeltä vaikuttanutta naista, joka olikin luikahtanut nopeasti ulos talosta. He juoksivat hänen peräänsä, mutta nainen ehti kadota.

– Kävi ilmi, että kyseessä on taas "Metsänpeikko". Hävisi tuonne pimeään metsään, Lundén kuvailee.
Nainen käy asunnoissa syömässä, suihkussa ja nukkumassa

Lounais-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Lasse Höystille asia on tuttu. Havaintoja on yli vuoden takaa.

– Tämä on tällainen nuorehko nainen, joka jostain syystä pyrkii asuintoihin sisälle. Joskus hän syö siellä eväitä, joskus käy suihkussa tai nukkumassa, Höysti sanoo.

Höystin mukaan nainen on pääasiallisesti tullut sisään avoimista ovista, mutta myös murtautunut joihinkin lukittuihin tiloihin, jotka ovat olleet tyhjillään.

Häneen mukaansa nainen hakeutuu yleensä tyhjiin huoneistoihin, eikä hän lähtökohtaisesti ole vaarallinen.

Heitti asukasta kukkaruukulla
"Metsänpeikon" käytös on kuitenkin ollut arvaamatonta yhteentörmäyksissä asukkaiden kanssa.

Eräällä tunkeutumiskerralla asukas oli pyytänyt naista poistumaan, josta tämä oli kiihtynyt ja heittänyt kukkaruukun asukasta kohti. Ruukku ei kuitenkaan osunut, eikä asukas loukkaantunut.

Naista epäillään ainakin kotirauhan rikkomisesta, vahingonteosta, varkaudesta ja lievän pahoinpitelyn yrityksestä, Höysti kertoo. Pahoinpitelyepäily liittyy välikohtaukseen kukkaruukun kanssa.

Aikaisempiakin rikosepäilyjä on ollut, mutta tällä hetkellä poliisin tutkinnassa on kolme tapausta, joista uusin on uuden vuoden yöltä.

"Selkeästi hän apua tarvitsisi"
Jenni Lundénin mukaan pojat olivat tilanteesta aluksi ymmärrettävästi pelästyneitä, mutta osasivat toimia reippaasti.

– Onhan se ikävää, kun tunkeudutaan toisen kotiin. Mutta pojat ovat onneksi aika reippaita nuoren miehen alkuja, joten he osasivat toimia oikein, Lundén sanoo.

Tapausta on käsitelty teinien kanssa, eikä vahinkoa sattunut. Omaan kotiin tunkeutuminen ei silti tunnu hyvältä. Perheen kuopus on vasta 8-vuotias, eikä häntä ole haluttu huolestuttaa.

– Kyllähän se luo sellaista turvattomuuden tunnetta. Ja vähän sääliä tätä ihmistä kohtaan, koska selkeästi hän apua tarvitsisi, Lundén kuvailee.

Lundénit soittivat tapauksesta poliisille, ja kodin hälytysjärjestelmää pidetään nyt tarkemmin päällä.

Poliisi: Havainnot hätäkeskukseen
Eräällä viimeaikaisella tunkeutumisreissulla nainen oli paetessaan jättänyt jälkeensä tavaroita, joiden seasta löytyi asukkaan mukaan myös huumeruisku.

Paikallisten keskuudessa epäilyjä huumeidenkäytöstä on runsaasti, mutta Höysti ei halua kommentoida yksityishenkilöiden motiiveja tai päihteidenkäyttöä.

Poliisi on tietoinen naisen henkilöllisyydestä, mutta ei ole vielä tavoittanut häntä. Höysti kehottaa ihmisiä soittamaan hätäkeskukseen naisen nähdessään.

– Poliisi on kyllä kiinnostunut hänestä tällä hetkellä, ja sen vuoksi toivomme, että he mielellään soittaisivat hätäkeskukseen, jotta saataisiin partiot kohdistettua, Höysti sanoo.

– Muutoin etsiminen on kuin etsisi neulaa heinäsuovasta.

Suomessa on myös yleinen kiinniotto-oikeus. Lain mukaan jokainen saa ottaa kiinni verekseltä tai pakenemasta tavatun rikoksesta epäillyn henkilön tietyin ehdoin.

Esimerkiksi lievästä vahingonteosta tai näpistyksestä saa käyttää kiinniotto-oikeutta.

Poliisin mukaan tätä vaihtoehtoa tulee kuitenkin harkita huolellisesti. Ennenkin on jouduttu puimaan jälkikäteen sitä, käytettiinkö tilanteessa liikaa voimaa. Itseään ei myöskään tule varaantaa.

Paikallisryhmässä lukuisia ilmoituksia naisen liikkeistä
Aihe puhuttaa myös sosiaalisessa mediassa. Littoinen City -Facebook-ryhmän ylläpitäjän Tomi Auremaan mukaan "Metsänpeikko" saattaa hyvinkin olla ryhmän yleisin puheenaihe.

Littoisen taajama-alue kuuluu osin Kaarinan ja osin Liedon kuntaan. Ryhmässä on yli 4400 jäsentä, jotka ovat suurimmaksi osaksi paikallisia asukkaita.

Näköhavaintoja on lukuisia, ja useat alueen asukkaat ovat kertoneet löytäneensä "Metsänpeikon" kodistaan tai pihamailtaan. Myös paikallinen Kaarina-lehti kirjoitti asiasta viime syyskuussa.

Ryhmäläisten kuvailut noudattavat samaa kaavaa; nuori, tummahiuksinen nainen on ilmestynyt heidän kotiinsa, ja livahtanut nopeasti karkuun jäätyään kiinni. Joskus nainen on käynyt läpi ruokakaapit, joskus hän löytynyt suihkusta.

– Muistelen, että kyllä se varmaan puolisentoistavuotta on ollut pinnalla, Auremaa kertoo.

Nimitys on peräisin naiselta itseltään, kun paikalliset ovat yrittäneet kysellä hänen nimeään. Heille hän on vastannut olevansa "Metsäpeikko".
Lynkkauspuheet kielletty

Auremaan mukaan viime aikoina ilmoitusten tahti ryhmässä on selkeästi kiihtynyt. Hän ei osaa sanoa, johtuuko se ihmisten somekäyttäytymisen muutoksesta, mutta keskusteluun on jouduttu puuttumaan ja ihmisiä on muistutettu asiallisesta käytöksestä.

Ryhmässä ei sallita väkivallalla uhkailua tai muita "lynkkauspuheita", vaikka ihmisten huoli onkin Auremaan mielestä ymmärrettävää.

– Ymmärrän täysin, kun tullaan niin henkilökohtaiselle alueelle kuin ihmisten kotiin, Auremaa sanoo.

– En sano sitäkään, että jos hän meille pelmahtaisi, etteikö siinä ärtymys nousisi.

Ryhmässä on myös aikanaan julkaistu naisen oletettu nimi ja valokuvia. Ne ovat kuitenkin tiukasti kiellettyjä, sillä naisen yksityisyyttä halutaan kunnioittaa.

Asukkaiden kärsivällisyys alkaa loppua
Välillä tunteet kuohuvat yli laidan, mutta yleensä huomauttaminen riittää. Ihmiset ymmärtävät kyllä säännöt, Auremaa sanoo ja kiittelee ryhmäläisiä pääosin asiallisena pysyneestä keskustelusta.

Keskustelun perusteella paikallisten päällimmäinen tunne on ärtymys.

– Ärtymys siitä, miten tilanne on mahdollista: hän on ihminen, joka on ilmiselvästi avun tarpeessa. Moni ihmettelee, miksi viranomaiset eivät pysty tekemään asialle mitään? Auremaa kuvailee.

Osa ihmisistä on selkeästi huolissaan naisen hyvinvoinnista, ja kertoo ymmärtävänsä kyseessä olevan mahdollisesti sairas henkilö.

– Sitten on tämä toinen äärilaita, joka ilmoittaa, että toivon mukaan osaa pysyä pois heidän tontiltaan. Ja kaikkea siltä väliltä, Auremaa kuvailee.
Ihmistä on vaikea auttaa, jos hän ei halua apua

Viranomaisten kädet ovat tällaisissa tilanteissa aika rajalliset. Kuka tahansa viranomainen tai yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeesta, jos epäilee toisen tarvitsevan lisätukea.

– Mutta se edellyttää yhteystyötä kyseisen henkilön kanssa. Mitään pakkokeinojahan sosiaalitoimella ei ole, jos kyse on aikuisesta ihmisestä, kertoo Kaarinan kaupungin työllisyyspalvelujohtaja Jani Välimäki.

Välimäki sijaistaa kaupungin johtavaa sosiaalityöntekijää hänen lomansa aikana, eikä tunne henkilökohtaisesti tapausta. Hän kertoo kuitenkin yleisesti sosiaalitoimen keinojen olevan vähissä, jos ihminen ei itse halua apua.

Ihminen voidaan määrätä sairaalahoitoon vastoin hänen omaa tahtoaan, mutta silloin päätöksen tekee lääkäri, ei sosiaalityöntekijä.
Paikalliset: Kuinka kauan tilanne voi jatkua?

Rikosylikonstaapeli Höysti kehottaa alueen asukkaita varovaisuuteen.

– Ovet lukkoon, se on yksi. Ei kannata pitää niitä auki. Ja toinen asia on myös tietysti ilmoittaa hätäkeskukseen havainnoista, niin poliisi pystyy siihen puuttumaankin, Höysti ohjeistaa.

Monella paikallisella kärsivällisyys alkaa loppua, varsinkin kun tunkeutumisten tahti tuntuu kiihtyneen. Paikalliset tietävät tunkeutujan käyttäytyneen toisinaan arvaamattomasti, ja koteihin tunkeutumista kuvaillaan röyhkeäksi.

Paikallisryhmän ylläpitäjä Auremaan käsityksen mukaan tähän mennessä on selvitty pelkillä säikähdyksillä. Hän kuitenkin pohtii monen muun paikallisen tavoin, miten kauan tilanne voi jatkua.

– Mutta jos hän tekee jotain, jolla voi olla vakavampiakin seurauksia, niin mitäs sitten? Toivoisin, että viranomaisilta löytyisi keinoja ennen sitä, Auremaa toteaa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/met ... #gs.pvp0gc

JULKAISTU 02.01.2020 17:02

Otsikkoa päivitetty
-NILS-

Avatar
SYLWAR
Columbo
Viestit: 2254
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » Pe Tammi 03, 2020 3:04 pm

Luulisi tuon yhden peikkopimun kyllä löytyvän, jos poliisit niin haluaisi. Kartalle nuppineuloja kiinni näyttämään, missä on vieraillut ja siellä missä alkaa olla eniten sitä nuppineulaa, sitä aluetta pitää silloin reviirinään.
Tuolla alueella ei kyllä taida metsää olla peikolle niin paljon, että pystyisi kovin laajoille selkosille katoilemaankaan, mutta voihan se olla, että tämä majailee jossain muualla kuin metsässä silloin kun ei ole murtopuuhissa.
Apuahan tuo enemmänkin tarvitsee, kuin poliisin kuulusteluja, sillä aika todennäköisesti taitaa olla jonkinlainen mielenterveystapaus.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

holmesin haamu
Watson
Viestit: 2898
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Pe Tammi 03, 2020 3:10 pm

Siinä on persoona, joka kelpaisi kirjaksi ja elokuvaksi asti. Ei silti kannata käyttää huumeita.

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5760
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja annaanna » Pe Tammi 03, 2020 3:58 pm

holmesin haamu kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 3:10 pm
Siinä on persoona, joka kelpaisi kirjaksi ja elokuvaksi asti. Ei silti kannata käyttää huumeita.
Perustatko väitteesi tämän nimeltä tunnetun henkilön, jota et siis itse ollenkaan tunne, huumeiden käytöstä siihen netissä lukemaasi, että jonkun asukkaan on sanottu kertoneen löytäneen jäljiltään "huumeruiskun" :roll:

Ruiskuhuumeet ja niiden suihkussa ja syömässä käyvät addiktit. Rahat riittää huumeisiin, muttei ruokaan tai peseytymismahdollisuuksin varusteltuun asumiseen. Näinkö tämän väitteesi perustelet, vai miten ihmeessä?

Itse en näillä tiedoin olettele.

Sitten on tietysti eri asia, jos minfossa kuva julkaistaan ja minfon naamastakatsojat näkevät käyttääkö steroideja, huumeita, onko pedofiili tai päästään sekaisin. Kaltaisiasi asiantuntijalausuntojen antajia. Voivat olla myös kokemusasiantuntijoita. Ainakin hyvin ajattelemattomia.
KUOLEMA RASISMILLE!

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2291
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Pe Tammi 03, 2020 7:25 pm

annaanna kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 3:58 pm
holmesin haamu kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 3:10 pm
Siinä on persoona, joka kelpaisi kirjaksi ja elokuvaksi asti. Ei silti kannata käyttää huumeita.
Perustatko väitteesi tämän nimeltä tunnetun henkilön, jota et siis itse ollenkaan tunne, huumeiden käytöstä siihen netissä lukemaasi, että jonkun asukkaan on sanottu kertoneen löytäneen jäljiltään "huumeruiskun" :roll:

Ruiskuhuumeet ja niiden suihkussa ja syömässä käyvät addiktit. Rahat riittää huumeisiin, muttei ruokaan tai peseytymismahdollisuuksin varusteltuun asumiseen. Näinkö tämän väitteesi perustelet, vai miten ihmeessä?

Itse en näillä tiedoin olettele.

Sitten on tietysti eri asia, jos minfossa kuva julkaistaan ja minfon naamastakatsojat näkevät käyttääkö steroideja, huumeita, onko pedofiili tai päästään sekaisin. Kaltaisiasi asiantuntijalausuntojen antajia. Voivat olla myös kokemusasiantuntijoita. Ainakin hyvin ajattelemattomia.
Yleensähän huumeidenkäyttäjät juuri käyttävät kaikki rahansa huumeisiin, tai hakevat niitä velaksi ja sitten lähtee sormia.. tämänhän sinä toki tiesitkin, mutta onko peikkonisti kenties kaverisi, kun tulit häntä voimalla puolustamaan ja lehtitiedot valheiksi väittämään?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

annaanna
Sherlock John Holmes
Viestit: 5760
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja annaanna » Pe Tammi 03, 2020 8:06 pm

MohammedMohammed kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 7:25 pm
...
...

Yleensähän huumeidenkäyttäjät juuri käyttävät kaikki rahansa huumeisiin, tai hakevat niitä velaksi ja sitten lähtee sormia.. tämänhän sinä toki tiesitkin, mutta onko peikkonisti kenties kaverisi, kun tulit häntä voimalla puolustamaan ja lehtitiedot valheiksi väittämään?
Et se sinäkään koskaan näitten viestiesi kanssa petä. Jatkuvaa älyllistä alisuoriutumista.

Lehtitiedot eivät tue Holmesin Haamun väitettä mielestäni. Totuudesta en tiedä.

Yleensähän jo suonensisäisiin siirtyneet käyttävät kaikki omat rahansa, lainaamansa rahat, varastamansa rahat ja rahaksi muuttamansa "omaisuuslainat" huumeitten maksuun. Ei kyllä yhdelläkään ole talouspuoli niin balanssissa, että kollaavat tämän tästä yhden paikkakunnan omakotitaloja viemättä mitään mukanaan.
KUOLEMA RASISMILLE!

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4172
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja damfin » Pe Tammi 03, 2020 8:59 pm

annaanna kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 8:06 pm
MohammedMohammed kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 7:25 pm
...
...

Yleensähän huumeidenkäyttäjät juuri käyttävät kaikki rahansa huumeisiin, tai hakevat niitä velaksi ja sitten lähtee sormia.. tämänhän sinä toki tiesitkin, mutta onko peikkonisti kenties kaverisi, kun tulit häntä voimalla puolustamaan ja lehtitiedot valheiksi väittämään?
Et se sinäkään koskaan näitten viestiesi kanssa petä. Jatkuvaa älyllistä alisuoriutumista.

Lehtitiedot eivät tue Holmesin Haamun väitettä mielestäni. Totuudesta en tiedä.

Yleensähän jo suonensisäisiin siirtyneet käyttävät kaikki omat rahansa, lainaamansa rahat, varastamansa rahat ja rahaksi muuttamansa "omaisuuslainat" huumeitten maksuun. Ei kyllä yhdelläkään ole talouspuoli niin balanssissa, että kollaavat tämän tästä yhden paikkakunnan omakotitaloja viemättä mitään mukanaan.
Ja mikähän se holmesin haamun väite olikaan?
"Ei silti kannata käyttää huumeita."
Sinä olet siis sitä mieltä että tuo väite on väärä ja lehtitiedot eivät tue sitä, no ehkä sinä olet sitä mieltä että huumeita kannattaa käyttää,
mutta ei minun mielestäni kyllä missään lehtitiedoissa väitetä että huumeita kannattaisi käyttää, korkeintaan jossain viherhippien pilvenpolton ylistysjulkaisuissa niin väitetään.
Melkoista älyllistä suoriutumista tosiaan nuo kommenttisi.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

MohammedMohammed
Columbo
Viestit: 2291
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed » Pe Tammi 03, 2020 10:55 pm

annaanna kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 8:06 pm
MohammedMohammed kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 7:25 pm
...
...

Yleensähän huumeidenkäyttäjät juuri käyttävät kaikki rahansa huumeisiin, tai hakevat niitä velaksi ja sitten lähtee sormia.. tämänhän sinä toki tiesitkin, mutta onko peikkonisti kenties kaverisi, kun tulit häntä voimalla puolustamaan ja lehtitiedot valheiksi väittämään?
Et se sinäkään koskaan näitten viestiesi kanssa petä. Jatkuvaa älyllistä alisuoriutumista.

Lehtitiedot eivät tue Holmesin Haamun väitettä mielestäni. Totuudesta en tiedä.

Yleensähän jo suonensisäisiin siirtyneet käyttävät kaikki omat rahansa, lainaamansa rahat, varastamansa rahat ja rahaksi muuttamansa "omaisuuslainat" huumeitten maksuun. Ei kyllä yhdelläkään ole talouspuoli niin balanssissa, että kollaavat tämän tästä yhden paikkakunnan omakotitaloja viemättä mitään mukanaan.
Jos osaisit lukea niin tämä nistipeikkohan on varastellut ihmisiltä, ruokaa, vettä työnnellyt tavaroita lasten vaunuihin ja kärryihin, mutta jäänyt yritykseksi, kun asukkaat olivat paikalla. Ja jättänyt jälkeensä verisen ruiskun. Mistäpä muusta tuo kertoo kuin kannabiksen, tai muiden huumeiden käyttelystä?
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

Kurosagi
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:56 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja Kurosagi » La Tammi 04, 2020 2:02 am

Nyt olisi Peikolle tarjolla koti ja muutakin apua. Toivottavasti ottaa avun vastaan, jos hänet tavoitetaan

Maukka Peruslätkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 285
Liittynyt: Ti Tammi 29, 2019 7:30 am

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja Maukka Peruslätkä » La Tammi 04, 2020 12:33 pm

Ihmisten asuntoihin tunkeutuneen ”Metsänpeikon” tilanne herätti – apu järjestyi naiselle vuorokaudessa: ”Nyt pitäisi vain löytää hänet”

Pelastusarmeijan Patas-yksikkö sai aikaan jotain, mikä vie usein kuukausia.

Siellä on koti ja siellä on peti ja peikolla pehmoinen olo, kuuluvat suomalaisen tunnetun lastenlaulun sanat. Toivottavasti pian on näin myös Turun seudun kuuluisimmalla ”peikolla”.

Itseään ”Metsänpeikoksi” nimittävä asunnoton nainen on piinannut Littoisten asukkaita tunkeutumalla koteihin ja varastelemalla. Naisesta on havaintoja yli vuoden ajalta, ja Littoisten asukkaat alkavat olla turhautuneita tilanteeseen.

Nainen tunkeutui uutena vuotena erääseen kotiin, jonka suihkusta hänet löydettiin. Nainen jätti jälkeensä takin, jonka taskusta löytyi huumeruisku. Keskiviikkoiltana nainen oli jälleen menossa yhteen taloon kutsumattomana vieraana, mutta perheen kaksi teini-ikäistä poikaa säikäyttivät hänet matkoihinsa.

”Metsänpeikkoa” epäillään tällä hetkellä muun muassa kotirauhan rikkomisesta ja varkaudesta, ja poliisi haluaa löytää naisen.

Littoisten asukkaiden Facebook-ryhmässä on keskusteltu kiivaaseenkin sävyyn siitä, miksei arvaamatonta naista oteta kiinni ja miksi hän saa jatkaa toimintaansa.

Nyt ”Metsänpeikolle” on luvassa konkreettista apua. Patas eli Pelastusarmeijan erillisenä yksikkönä toimiva tuettu asuminen reagoi välittömästi kuultuaan naisen tilanteesta.

– Joulun alla etsimme erään lehtijutun perusteella asunnottoman ”Metsien Mikan” ja asutimme hänet omaan asuntoon. Haluamme auttaa myös Metsänpeikkoa tällaisella nopeutetulla tempauksella. Meillä on asunto hänelle, olemme hommanneet sen vuorokaudessa, yksikön johtaja Eija Rouvali kertoo Ilta-Sanomille.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista koostuva Patas välivuokraa asuntoja eli vuokraa asuntoja yksityisiltä ja alivuokraa ne sitten asiakkailleen. Vuokranantajat saavat vuokransa siis Patakselta.

Lisäksi he ohjaavat asiakkaitaan päihdehoitoon ja auttavat päivittäisissä askareissa kuten ruoanlaitossa ja siivouksessa. Kotikäyntien lisäksi asiakkaille on tarjolla viriketoimintaa kuten urheilua.

Miten ihmeessä yksikkö pystyy toimimaan näin nopeasti alalla, jossa byrokraattinen viidakko on arkipäivää?

– Eihän tämä nyt mene ihan kaikkien pykälien mukaan, mutta haluamme auttaa hädänalaisia ihmisiä, Normaalisti toimimme sosiaalitoimen maksusitoumuksella ostopalveluna, eli he osoittavat meille asiakkaat, Rouvali paljastaa.

Pelastustempauksen esteenä on enää yksi mutka. Siinä Rouvali toivoo apua Littoisten asukkailta.

– Minulla on kämpän avaimet pöydällä, ja nyt täytyy vain löytää hänet. Laitoin Pataksen sivulle etsintäkuulutuksen, ja poliisi tietää, että etsimme Metsänpeikkoa. Ei hän mihinkään putkaan kuulu.

– Meillä on etsintäpartio ja neuvottelemme sosiaalitoimen kanssa, että saisimme tukea hänelle. Toivottavasti hän haluaa ottaa avun vastaan.

Rouvalin mukaan Patas yrittää antaa apua mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Pelastustempauksia nähdään siis varmasti jatkossakin.

– Ei tuollaisilla ihmisillä ole voimavaroja hakea apua ja taistella sitä itselleen. Teemme Kela-hakemukset asiakkaiden kanssa yhdessä ja kerromme, mihin tukiin he ovat oikeutettuja. Eilen viimeksi ohjaaja saattoi yhden asiakkaan kädestä pitäen katkolle, hän kertoo.

Tällä hetkellä Patas toimii vain Turun seudulla. Rouvali toivoo, että samankaltaista toimintaa olisi myös muualla Suomessa.

– Samoja ongelmia on joka puolella. Kaikkein huono-osaisimpia pompotellaan, eivätkä he osaa tai jaksa hakea apua. Se on suuri ongelma. Siksi toimimme vähän oman pään mukaan ja haluamme oikeasti auttaa.

– Sanoin joulun alla yhdelle ohjaajalle, että ihan sama byrokratialle, me toimitaan nyt ja mietitään myöhemmin, miten asia olisi pitänyt tehdä. Samoin tehdään nyt Metsänpeikon kanssa. Kyllähän ihmisille pitää saada apua. Muuten tässä menisi kuukausia.

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006362549.html

holmesin haamu
Watson
Viestit: 2898
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu » Ti Tammi 07, 2020 6:40 am

annaanna kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 3:58 pm
holmesin haamu kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 3:10 pm
Siinä on persoona, joka kelpaisi kirjaksi ja elokuvaksi asti. Ei silti kannata käyttää huumeita.
Perustatko väitteesi tämän nimeltä tunnetun henkilön, jota et siis itse ollenkaan tunne, huumeiden käytöstä siihen netissä lukemaasi, että jonkun asukkaan on sanottu kertoneen löytäneen jäljiltään "huumeruiskun" :roll:

Ruiskuhuumeet ja niiden suihkussa ja syömässä käyvät addiktit. Rahat riittää huumeisiin, muttei ruokaan tai peseytymismahdollisuuksin varusteltuun asumiseen. Näinkö tämän väitteesi perustelet, vai miten ihmeessä?


Kummallinen elämäntapa, jos siihen ei liity huumeita, alkoholismia yms. Vai onko nuorella naisella Kultakutri-syndrooma?

Avatar
TavanTallaaja
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 651
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja » Ti Tammi 07, 2020 8:56 am

holmesin haamu kirjoitti:
Ti Tammi 07, 2020 6:40 am
annaanna kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 3:58 pm
holmesin haamu kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 3:10 pm
Siinä on persoona, joka kelpaisi kirjaksi ja elokuvaksi asti. Ei silti kannata käyttää huumeita.
Perustatko väitteesi tämän nimeltä tunnetun henkilön, jota et siis itse ollenkaan tunne, huumeiden käytöstä siihen netissä lukemaasi, että jonkun asukkaan on sanottu kertoneen löytäneen jäljiltään "huumeruiskun" :roll:

Ruiskuhuumeet ja niiden suihkussa ja syömässä käyvät addiktit. Rahat riittää huumeisiin, muttei ruokaan tai peseytymismahdollisuuksin varusteltuun asumiseen. Näinkö tämän väitteesi perustelet, vai miten ihmeessä?


Kummallinen elämäntapa, jos siihen ei liity huumeita, alkoholismia yms. Vai onko nuorella naisella Kultakutri-syndrooma?
Saattaa hyvinkin olla, että kanootti on yksinään seilannut jo hyvän aikaa virran mukana ja peikko päätyy aikanaan mt yksikön asiakkaaksi. Ehkä huumeetkin liittyvät. Toivottavasti saisi pikaisen avun.

107
Alibin satunnaislukija
Viestit: 127
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 12:36 am

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja 107 » Ti Tammi 07, 2020 9:13 pm

Nyt kävi poliisi hakemassa metsänpeikon. Jälleen.

Avatar
jukuripää
Wallander
Viestit: 1073
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja jukuripää » Ti Tammi 07, 2020 10:09 pm

Mistä tuo tieto löytyy?
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Avatar
Sheriffi McCloud
Alibin satunnaislukija
Viestit: 139
Liittynyt: Ma Maalis 16, 2015 3:19 pm

Re: "Metsänpeikko" on jo yli vuoden ajan tunkeutunut ihmisten koteihin syömään ja nukkumaan Littoisilla

Viesti Kirjoittaja Sheriffi McCloud » Ma Tammi 13, 2020 4:51 pm

Yli vuoden ajan ihmisten koteihin tunkeutunut "Metsänpeikko" saatiin kiinni – osa uhreista erittäin järkyttyneitä

Ihmisten koteihin tunkeutunut Metsänpeikko jäi kiinni, on nyt poliisin hallussa ja epäillään useista rikoksista: "Osa uhreista on hyvin järkyttyneitä"

Yli vuoden ajan ihmisten koteihin Littoisissa tunkeutunut ”Metsänpeikko” jäi eilen illalla kiinni poliisille.

– Tapahtui juuri niin kuin toivoimme.Ihminen havaitsi hänet erään talon pihalla ja soitti poliisille ja lähti sitten seuraamaan häntä. Poliisipartio tavoitti naisen ulkoa ja otti hänet kiinni. Hän on nyt poliisin hallussa, rikosylikonstaapeli Lasse Höysti Lounais-Suomen poliisista kertoo.

34-vuotias nainen on poliisille entuudestaan tuttu. Nyt häntä epäillään useista eri rikoksista.

– Häntä on kuulusteltu tänään ensimmäisen kerran ja nyt selvitellään kaikkea tapahtunutta.

Naista epäillään ainakin 4-5 eri rikoksesta, kuten törkeästä varkaudesta, useista kotirauhan rikkomisista, vahingonteoista ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Välillä nainen on murtautunut taloihin, ja joskus hän on mennyt sisään lukitsemattomasta ovesta.

Ihmisten luona hän on käynyt suihkussa, syönyt ja nukkunutkin. Joistakin paikoista hän on anastanut tavaraa.

– Sen takia häntä epäillään törkeästä varkaudesta. En halua eritellä mitä kaikkea hän on vienyt, Höysti sanoo.

Poliisilla on ainakin osittainen käsitys siitä, miksi nainen tekee tällaista.

– Siihen on varmaan useita syitä. Hänen terveydentilastaan en lausu mitään. Motiivi on jokseenkin auki, mutta sitä nyt selvitetään.

Poliisin mukaan Metsänpeikon toiminta on poikkeuksellista, mutta ei täysin tavatonta.

– Silloin tällöin tämän tyyppisiä juttuja tapahtuu.

Osa järkyttyi

Tapauksessa on useita asianomistajia, koska Metsänpeikko on mennyt useiden eri ihmisten koteihin.

Poliisi on jo kuulustellut asianomistajia.

– Osa on ollut hyvinkin järkyttyneitä tästä, Höysti kuvailee.

Joidenkin ihmisten kanssa Metsänpeikko on puhunutkin muutaman sanan, osaa hän on juossut karkuun.

Pahoinpitelyn yrityksestä häntä epäillään, koska hän heitti erään talon pihalla kukkaruukun asukasta päin paetessaan.

Poliisin mukaan naisella ei ole omaa asuntoa.

– Jos hänellä olisi jokin vakituinen asunto tai osoite, hänet olisi jo otettu kiinni, kun olisi ollut paikka mistä hakea hänet.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yli ... #gs.s65ll2
Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle

Vastaa Viestiin