Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.

LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Miksi uusi ketju? Tuo muuten on ihan mielenkiintoinen pointti, että vuonna 2003 on alettu tapausta tutkia rikoksena, mutta sen jälkeen ei olekaan kuulunut mitään. Eivät ole valitettavasti tainneet tutkimukset edetä kuten oli toivottu. Saataisiinpa tähän joku läpimurto...
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1141
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Uusi keino nostaa ketjuja esiin? En ihan kans ymmärrä mitä uusi ketju palvelee, kun edellinenkään ei ollut mitenkään hirveän pitkä?
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Syytä olettaa, että läpimurto on tapahtunut, kun RoboCop iski kytensä ketjuun, ja on aloitettu puhtaalta pöydältä - kuten Järvenpään sarjamurhaajankin osalta.

Vaikka sanotaan, että nyt aloitetaan puhtaalta pöydältä, niin edelleen vaan kirjoittajat vetoavat vanhoihin faktoihin - ilmeisesti RoboCopin mukaan on ollut sitten parasta siirtää ne arkiston uumeniin pölyttymään.
Alethes doksa meta logu

Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Jos Robocopin väliintulo merkitsee, että juttu on menossa kohti lopullista ratkaisuaan niin hurraa. Uusi ketju kun on tehty niin Zodiacista kuin parista muustakin ikuisuusaiheesta.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Laitan nyt tämän uuden ketjun pohjustukseksi tällaisen vuoden 2008 uutisoinnin.
Kuka tappoi Piian?

Torstai 3.7.2008 klo 05.43

Uskovaisen perheen kiltti teinityttö Piia Ristikankare katosi mystisesti Piikkiössä kaksikymmentä vuotta sitten.

Piikkiöläinen Piia Ristikankare katosi mystisesti kaksikymmentä vuotta sitten.
15-vuotias tyttö kinasteli kotonaan veljensä kanssa perjantai-iltana 7. lokakuuta 1988 ja lähti sen jälkeen yksin pimeään syysiltaan.

Aina siitä lähtien piinaavassa epätietoisuudessa elänyt isä, Heikki Ristikankare, sai kuitenkin toivoa tyttärensä kohtalon ratkeamisesta yllättäen vain pari kuukautta sitten.

Kun ruotsalainen kuorma-autonkuljettaja Anders Eklund tänä keväänä tunnusti tappaneensa 10-vuotiaan Engla Höglundin ja 31-vuotiaan Pernilla Hellgrenin, Suomen keskusrikospoliisi alkoi epäillä hänen ehkä surmanneen aikoinaan myös Piian.

- Olisi tietysti hyvä, että tekijä saataisiin edesvastuuseen, ettei hän jatkaisi pahantekoaan, Piian isä Heikki Ristikankare pohti Iltalehden haastattelussa tuolloin.

Myös vuonna 1999 kadonneen urheilijatyttö Raisa Räisäsen epäiltiin joutuneen Eklundin uhriksi.

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen keskusrikospoliisista myönsi huhtikuussa, että Raisan kasvot välähtivät hänen mielessään heti, kun hän kuuli Ruotsin epäillystä sarjamurhaajasta.

Keskusrikospoliisin rikostietopalvelun mukaan ratkaisemattomia henkirikoksia on tällä hetkellä kaikkiaan 163.

Lue lisää Piia Ristikankareen tapauksesta sekä muista selvittämättömistä murhista torstain Iltalehdestä.

MIIA HONKANEN"

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008070 ... 1_uu.shtml
Ymmärrykseni mukaan selviämistoiveisiin on vaikuttanut enemmän mystinen kirje koskien vaaleaa autoa, joka oli seikkaillut pitkän matkaa Poliisi TV:n kautta ennen kuin päätyi perille sinne jonnekin KRP:lle 2003. Samoihin aikoihin - vuonna 2003 - on ollut jotakin uutta tietoa Sari Liinaharjan kohdalla, joka tutkinta myös "vaikeni" Piian tapaan vuosien aikana.

Toisella palstalla väitettiin, että Piiasta oli havaintoja vielä myöhemmin, mutta että nämä ilmoitukset/silminnäkijähavainnot ovat kadonneet oudosti poliisin arkistoista. Väite siitä, että katoamista ei tutkittu 15 vuoteen pitänee paikkansa TS:n uutisoinnin mukaan, kun vasta noin 15 vuoden kuluttua katoamisesta tutkinta siirtyi KRP:lle - sen artikkelin olen juuri hiljattain linkittänyt jonnekin.

En pidä otsikkoa liioiteltuna, vaan tietona.

KUKA TAPPOI PIIAN?
Kirjoittaja Kyllikki S päivämäärä Ma Joulu 08, 2008 9:14 am

Netistä napattua.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi? ... 0005201173

"Länsi-Suomen lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero on hakemassa poliisiylijohtajan virkaa. Hänellä on luuranko kaapissaan. Toimiessaan nimismiehenä 1988 Kaarinassa, katosi 15-vuotias Pia Ristikangas, jonka olinpaikkaa ei tiedetä tai sitä mitä hänelle on tapahtunut. Mikko Paatero esti Pian tutkimukset. Kysymys kuuluu miksi, suojeleeko Paatero jotakin, vai onko hänellä itsellään sormet pelissä katoamistapauksen johdosta. Onko Ristikangaalle tehty seksuaalirikos jolloin se on pedofiili tapaus, koska hän oli alaikäinen. Hänet on murhattu melko varmasti, jottei todisteita ole. Miten Toivonlinna liittyy tapaukseen, koska sieltä paljastui pedofiili juttuja 80-luvulla tapahtuneina, mutta ovat jo vanhentuneita asioita Suomen rikoslain mukaan. Valitaanko nyt sitten poliisiylijohtajaksi Mikko Paatero jolla on selvittämättömiä asioita nimismies ajoilta.

Ketä Mikko Paaterosuojeli silloin, itseään vai jotakin toista tai toisia henkilöitä, siinä hyvä kysymys"


Hyvä kysymys tosiaan liittyykö Toivonlinnassa 70-90-luvulla toimineet pedofiilit asiaan. Liekö tätä tutkittu?

Toivonlinnahan sijaitsee lähellä Piia Irmeli Ristikankareen kotia.

"Toivonlinnan koulu on alun perin perustettu vuonna 1932 Toivonlinnan lähetysopistoksi. Välillä koulun nimi oli Toivonlinnan Kristillinen Opisto. Vuonna 1960 opisto sai oikeuden antaa keskikoulun päästötodistuksia ja aloittaa lukio-opetuksen. Tämä johti koulun nimen muuttamiseen Toivonlinnan yhteiskouluksi. Ensimmäiset ylioppilaat valmistuivat vuonna 1963. Lukuvuoden 2006–2007 alussa oppilaita oli lukiossa 61 ja perusopetuksessa 119. Koulun henkilökuntaan kohdistui epäilyjä 1980-luvulla tehdyistä pedofiliarikoksista, jotka tulivat ilmi vasta 2000-luvun alussa.[1][2] Syytteitä ei kuitenkaan nostettu, sillä syyteoikeus ehti vanheta."

http://74.125.77.132/search?q=cache:TGE ... d=26&gl=fi

Niukasti tietoa tuosta villaisella painetusta ja vanhenemaan päässeestä pedofiiliskandaalista saatavilla mutta alla muutama linkki:

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/197804
http://www2.hs.fi/english/archive/news. ... 0040310IE1
http://www2.hs.fi/english/archive/news. ... 0030905IE6
http://www.yle.fi/mot/af010903/kasikirjoitus.htm

Kiinnitti huomiota, että adventtiseurakunnan 80-luvulla tapahtuneita seksirikoksia alettiin tutkia kun krp sai haltuunsa kirjeen mistä kerrottiin julkisuuteen syyskuussa 2003.

5.12.2003

"Tutkinnan yhtenä lähtökohtana oli KRP:n haltuunsa saama kirje, jossa 17 Adventtikirkon jäsentä kertoi huolensa hyväksikäytöstä Adventtikirkon piirikunnan johtokunnalle. Kirjeestä kerrottiin syyskuussa esitetyssä TV 1:n MOT-ohjelmassa. Ohjelman mukaan kirjeessä kerrottiin, että kaksi kirkon pastoria oli jo pitkään käyttäytynyt sopimattomasti lapsia ja nuoria kohtaan."

Melko tarkalleen samoihin aikoihin uutisoidaan, että Ristikankareen katoamista tutkitaan nyt henkirikoksena.

12.12.2003

"Kaarinan poliisi tutki Ristikankareen tapausta vuosikaudet tavallisena katoamisena. Jutusta saatiin kuitenkin jokin aika sitten henkirikokseen viittaavaa vihjetietoa, ja syyskuussa krp otti jutun tutkittavakseen. Henkirikokset kuten murha ja tappo eivät vanhene koskaan."

(Tuon viimeisen lauseen kohdalla käy väkisin mielessä seikka, että ylemmässä keississä on kyse jo vanhentumaan päässeistä rikoksista...)

Oma vahva epäilys, että Ristikankaretta koskenut vihje liittyi tuohon ylempään kirjeeseen missä 17 adventtiseurakunnan jäsentä kertoo hyväksikäytöistä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtm ... /12/197804

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:

...

"Alussa poliisilla oli tutkittavana kymmenkuntaan poikaan kohdistuneet rikokset. Tutkinnan kuluessa poliisi sai paljon uusia vihjeitä, joissa viitattiin myös tyttöihin kohdistuneeseen hyväksikäyttöön. Uhriksi epäiltyjen lopullista määrää ei ole tiedossa. Hyväksikäyttöä epäillään tapahtuneen ainakin seurakunnan sisäoppilaitoksessa ja Toivonlinnan yhteiskoulussa Piikkiössä."
Tämän uutisen linkki ei enää toimi, mutta otan tähän katkelmat, jotka oli otettu edelliseen ketjuun talteen:
Löysin Turun sanomien arkistosta yhden tätä tapausta käsittelevän jutun.

Vuodelta 2003

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts= ... :0:0:0:0:0:

Poliisille on nyt tullut uutta tietoa sekä Ristikankareen liikkeistä katoamisiltana sekä siitä, mitä hänelle mahdollisesti sen jälkeen on tapahtunut.

...

Kirje saapuu keskusrikospoliisin Turun yksikköön Kaarinan poliisin kautta. Tutkijat yhdistävät kirjeessä esiintyvät yksityiskohdat heti Piia Ristikankareen tapaukseen.
http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... &start=210

Edellä on nyt pohdittu katoamisen yhteyttä alueella velloneeseen pedofiiliskandaaliin - josta sitten tulee ehkä tuo pohdintayhteys myös siihen, että miksi Järvenpään sarjamurhaajauutisoinnissa on Jammu Siltavuorta yhdistetty Piian katoamiseen. Tosin ihan selvästi tämä yhteys ei nyt kuitenkaan "mitään tietämättömälle" aukea, mutta jonkunhan kohdan siinä on yhdistyttävä, koska poliisi on asiasta siten tiedottanut, vai?

Mutta kyllä varmasti tuo edellä mainittu kirje on ollut erittäin ratkaiseva tässä tutkinnassa ja johtopäätösten tekemisessä - tosin meiltähän tiedot on salattu.

Tässä nyt alkajaisiksi joitakin faktatietoja, joita ketjusta löytyi. Edellä linkki vanhan ketjun kohtaan.
Alethes doksa meta logu

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2661
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Artikkeli jehovantodistajista:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012030 ... 3_uu.shtml
Joni Valkila kuvailee yhteisöjen vaikutuksesta yksilöön kertovassa Iloisen talon kellareissa -kirjassa Jehovan todistajien yhteisöä naisten kannalta katastrofaaliseksi.

Valkilan mukaan yhteisö on "kuin pieni Afganistan keskuudessamme".

- Naisen asema Jehovan todistajien yhteisössä on hyvin heikko. Yhteisö on täysin miesten vallassa. Tässä tilanteessa ei kauhean herkästi anneta painoarvoa sille, mitä naiset sanovat, Valkila myöntää.
Tuota artikkelia lukiessa väkisinkin miettii onko katoamisen syy sittenkin lähempänä kuin uskoisikaan.
Oli sitten Piian itsensä tai jonkun muun aiheuttama. Kotikulmilta ei ole kauas menty.
Totuus

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1141
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Millään tavalla ei ole tarkoitus puolustella ketään tai mitään, mutta tuo juttuhan on vähän asian vierestä. Jo alussa sanotaan, että uhrin mies oli erotettu yhteisöstä alkon yms.takia. Muutoinkin jutun mies vaikuttaa sairaalta narsistilta ja tällä ei liene suoraa yhteyttä siihen, että hän on (ollut) jehovan todistaja.
Mutta se mikä on huomionarvoista on se, että tuonkin yhteisön möröt alkaa paljastua (kieltäminen yms.)
Raamatun luku ei auta jos on nyrkin ja hellan välissä.

Itse olen jo kertonutkin, että epäilen Piian poistuneen kotoaan tuona kohtalon iltana.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2140
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

HerloCCi Solmunen kirjoitti:Millään tavalla ei ole tarkoitus puolustella ketään tai mitään, mutta tuo juttuhan on vähän asian vierestä. Jo alussa sanotaan, että uhrin mies oli erotettu yhteisöstä alkon yms.takia. Muutoinkin jutun mies vaikuttaa sairaalta narsistilta ja tällä ei liene suoraa yhteyttä siihen, että hän on (ollut) jehovan todistaja.
Mutta se mikä on huomionarvoista on se, että tuonkin yhteisön möröt alkaa paljastua (kieltäminen yms.)
Raamatun luku ei auta jos on nyrkin ja hellan välissä.

Itse olen jo kertonutkin, että epäilen Piian poistuneen kotoaan tuona kohtalon iltana.
Minä taas en usko, että Piia olisi kotona tapettu. Paikalla olivat isän lisäksi appiukko ja pikkuveli Teijo. Facebook-profiilin kuvan ja tykkäämisten perusteella Teijo Ristikankare ei ole enää jehovalainen (tuskinpa samannimisiä on Suomessa kovin monta). Teijolla on tuskin enää mitään syytä suojella isäänsä. Hän oli jo tuolloin 1988 sen ikäinen, että muistaisi varmasti, jos Piialle olisi kotona tapahtunut jotakin kamalaa.

Poliisi on lisäksi alkuvaiheessa tutkinut kotiväen osuuden, se käy ilmi Kadonneissa. Vaikka poliisi olisi aikanaan sössinyt tässä kohtaa tutkinnan, on kuitenkin käytännössä mahdotonta, että lähisukulaiset olisivat Piian hävittäneet ja kaikki olisivat tähän saakka pysyneet hiljaa.

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Onhan tässä nyt outoa ryhtyä yht äkkiä epäilemään kotiväkeä, kun edellä on tuo tieto kirjeestä ja valkoisesta autosta, ja sanotaan sen auttaneen tutkinnassa eteenpäin niin paljon, että katoamista tutkitaan henkirikoksena. Miten se nyt yht äkkiä sitten olisikin palannut sinne kotiväenepäilyksi - en ainakaan ole sellaista havainnut?! Huh.

En tiedä, mutta itselläni tulee tämän tapauksen kohdalla aina mieleen nämä erittäin vaikeat lestadiolaispedofiilisotkut. Missähän vaiheessa niiden tutkinta menee?
Alethes doksa meta logu

Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2661
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Sirpa kirjoitti: En tiedä, mutta itselläni tulee tämän tapauksen kohdalla aina mieleen nämä erittäin vaikeat lestadiolaispedofiilisotkut. Missähän vaiheessa niiden tutkinta menee?
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ottaen huomioon mitä Piikkiössä tapahtui kutakuinkin Piian katoamisen aikoihin esim. adventtiseurakunnan piirissä ihan siinä Piian asuinpaikan lähistöllä, en sulkisi lainkaan pois sitä vaihtoehtoa, että katoaminen liityisi näihin em seurakunnan pedarisotkuihin. Jos siellä joku "uskonveli"
on ollut valmis sekaantumaan alaikäisiin, ei ole varmaan ollut juuri kynnystä olla sekaantumatta johonkin sattumalta tiellä kulkevaan tyttöseen joka on jo valmiiksi vähän murheellisessa mielentilassa.
Nämä usimmat lastediolaissotkut on pelkästään vahvistaneet epäilyksiäni.
Kysymys kuuluukin; Adventisti vai Jehova? kumpaan ryhmään kuuluva henkilö on Piian katoamisen takana? Ulkopuolisen mahdollisuuteen uskon vasta 3. vaihtoehtona.

Edelleen ihmetyttää, että Piian katoamista alettiin tutkia henkirikoksena jotakuinkin samoihin aikoihin kun nämä pedarijutut Toivonlinnassa selvisivät. Nekin poliisi sai tietoonsa nimettömässä (?) kirjeessä/ kirjeissä.
Samaten Toivonlinnan pedarit pääsivät pinteestä koska rikos oli paljastumisvaiheessaan jo ehtinyt vanhentua. Eikös Piian kohdallakin puhuttu jostain vanhentuneesta rikoksesta? Sen valkoisen auton yhteydessä?
5.12.2003

"Tutkinnan yhtenä lähtökohtana oli KRP:n haltuunsa saama kirje, jossa 17 Adventtikirkon jäsentä kertoi huolensa hyväksikäytöstä Adventtikirkon piirikunnan johtokunnalle. Kirjeestä kerrottiin syyskuussa esitetyssä TV 1:n MOT-ohjelmassa. Ohjelman mukaan kirjeessä kerrottiin, että kaksi kirkon pastoria oli jo pitkään käyttäytynyt sopimattomasti lapsia ja nuoria kohtaan."

Melko tarkalleen samoihin aikoihin uutisoidaan, että Ristikankareen katoamista tutkitaan nyt henkirikoksena.

12.12.2003

"Kaarinan poliisi tutki Ristikankareen tapausta vuosikaudet tavallisena katoamisena. Jutusta saatiin kuitenkin jokin aika sitten henkirikokseen viittaavaa vihjetietoa, ja syyskuussa krp otti jutun tutkittavakseen. Henkirikokset kuten murha ja tappo eivät vanhene koskaan."
Totuus

hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2140
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Jos tekijä on adventisti, niin silloin todellakaan ei ole kyse uskonveljestä. Adventisti tekijänä on sama kuin ulkopuolinen tekijä. Adventisteilla ja jehovalaisilla ei ole mitään yhteistä eivätkä he todellakaan pidä toisiaan uskonveljinä tai -sisarina.

Mutta mahdollinen yhteys Toivonlinnaan eli adventisteihin on mielenkiintoinen pedarisotkujen vuoksi. Se tapahtui varmaankin vahingossa, mutta Kadonneiden jaksossa Piian mahdollista katoamispaikkaa näytettäessä tuli eetteriin Toivonlinnaa kohti osoittava kyltti.

Lähipiiri voi olla joku jehovalainen (minun mielestäni siis muu kuin perheenjäsen) tai myös joku Piian alkoholisoituneen äidin ryyppyremmistä.

LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Jos tekijä olisi jotenkin "sidoksissa" perheeseen tai Piian olisi hänet varmasti jo löydetty, sillä ne linjat on kyllä tutkittu jo pitkälle. Itse uskon, että kyseessä on täysin ulkopuolinen tekijä, liftareita kyytiin ottanut nuorehko mies jolla on esim. raiskausyritys lähtenyt vähän käsistä ja Piian kuolema on ollut siitä seuraus. Muutoin voi kaveri olla ihan normaalin oloinenkin joten ei ole herättänyt huomiota.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.

peimari
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Syys 18, 2009 3:57 am

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja peimari »

Piikkiöstä on löytynyt metsästä pääkallo :shock: Melko mielenkiintoista

Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7271
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Piia Irmeli Ristikankareen katoaminen -88 (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Niin. Unet on joskus hyvin todentuntuisia. :)

Vastaa Viestiin