Mies ampui vanhempansa ja itsensä - Konnevesi, 2000

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
amatööritutkija
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Marras 03, 2015 7:48 pm

Mies ampui vanhempansa ja itsensä - Konnevesi, 2000

Viesti Kirjoittaja amatööritutkija »

Miehen nimi oli Henri Hujanen kuulemani mukaan, ja otsikon mukaisesti ampui ensin vanhempansa ja sitten itsensä. Onko tästä tapauksesta jollakulla lisätietoa kun en ainakaan tuolla hakutoiminnolla löytänyt mitään?

mikko1979
Harjunpää
Viestit: 341
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 5:09 pm

Re: Mies ampui vanhempansa ja itsensä n. 20v sitten Konneves

Viesti Kirjoittaja mikko1979 »

amatööritutkija kirjoitti:Miehen nimi oli Henri Hujanen kuulemani mukaan, ja otsikon mukaisesti ampui ensin vanhempansa ja sitten itsensä. Onko tästä tapauksesta jollakulla lisätietoa kun en ainakaan tuolla hakutoiminnolla löytänyt mitään?
Tapahtui vuonna 2000 ja tapauksen lehtileikkeleet löytyvät leikekirjasta.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6488
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Mies ampui vanhempansa ja itsensä n. 20v sitten Konneves

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Helsingin Sanomat uutisoi 26.3.2000: Nuori mies ampui vanhempansa ja itsensä Konnevedellä. Arkisto on maksullinen, joten en saa tähän hätään enempää irti.

amatööritutkija
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ti Marras 03, 2015 7:48 pm

Re: Mies ampui vanhempansa ja itsensä n. 20v sitten Konneves

Viesti Kirjoittaja amatööritutkija »

Kiitos, sinne siis jatkuu tieni!

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13697
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Mies ampui vanhempansa ja itsensä - Konnevesi, 2000

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Nuori mies ampui vanhempansa ja itsensä Konnevedellä
Poliisi ei vielä arvioi kolmoissurmanmotiiveja


KUOPIOLAINEN 24-VUOTIAS MIES AMPUI PERJANTAINA ILLAN SUUSSA HAULIKOLLA ÄITINSÄ, ISÄNSÄ JA ITSENSÄ. MIES OLI TULLUT KÄYMÄÄN KUOPIOSTA VANHEMPIENSA LUOKSE KONNEVEDELLE. POLIISI EI VIELÄ LAUANTAINA OSANNUT KERTOA KOLMOISSURMAN MOTIIVEISTA MITÄÄN.
Ampumistapaus paljastui sen jälkeen, kun perheen äiti ei saapunut sovittuun aikaan tuttavan kotiin Kuopion seudulla. Heidän piti lähteä lauantaina Lappiin hiihtolomalle.

Tuttava epäili jotakin ikävää tapahtuneen, kun perheen lanka- tai käsipuhelimiin ei vastattu. Hän soitti perjantai-iltana kello 23.15 Keski-Suomen hätäkeskukseen, josta määrättiin Äänekosken poliisin partio käymään Konnevedellä.

Vähän puolenyön jälkeen partio löysi 51-vuotiaan äidin ja 52-vuotiaan isän kuolleina keittiöstä. Pojan ruumis oli toisessa huoneessa. Perheen omakotitalo sijaitsee kirkonkylän laidalla.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että jokainen surma oli tehty yhdellä laukauksella. Pojan aseenkantolupa oli kunnossa. Alustavan arvion mukaan surmat tapahtuivat kello 16:n ja 18:n välillä.

Vainajat on kuljetettu Jyväskylään oikeuslääketieteellistä ruumiinavausta varten.

Perheen toinen poika ei ollut kotona ampumistapauksen aikana.


HS 26.3.2000
---------------
Puoli vuotta aiemmin samassa kunnassa:

Mies ampui vaimonsa ja itsensä Konnevedellä

Naapuri löysi tiistai-iltana Konneveden Sirkkamäessä kaksin asuneen avioparin kuolleena. Poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että 45-vuotias mies oli ensin ampunut haulikolla 47-vuotiaan vaimonsa ja sen jälkeen itsensä. Heidät oli nähty elossa edellisen kerran maanantaina puolenpäivän jälkeen.

Ampumiseen käytetty ase oli luvallinen. Pariskunta asui omakotitalossa parinkymmenen kilometrin päässä kirkonkylästä. Konnevesi sijaitsee Keski-Suomen koillisosassa Äänekoskelta itään. Poliisi ei tuntenut pariskuntaa ennestään. Parin aikuiset lapset olivat muuttaneet pois kotoa.


HS 14.10.1999
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Turilas
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ke Joulu 18, 2019 12:16 am

Re: Mies ampui vanhempansa ja itsensä - Konnevesi, 2000

Viesti Kirjoittaja Turilas »

Kirjoitanpa tähän vanhaan ja hyvin valitettavaan perhetragediaan liittyvään ketjuun.

Tunsin tämän ampujan, Henrin. Kyseessä oli ns. "parempi perhe", eli vanhemmat oli työssäkäyviä, hyvämaineisia ja kunnollisia kansalaisia. Perheen isä oli urheilupiireissäkin tunnettu ja aktiivinen hahmo. Myös perheen molemmat pojat olivat ainakin nuorempana varsin kunnollisia. Kävinpä pari kertaa kyläilemässäkin heillä. He asuivat 1980-luvun lopulla valmistuneessa, sen ajan mittapuulla melko komeassa omakotitalossa ja Volvo oli pihassa.

Muistelen että tämä Henri muuttui jotenkin erilaiseksi lähdettyään toiselle paikkakunnalle opiskelemaan, Kuopioonhan tuo lehtitietojen mukaan meni. Huhuttiin että kaveri olisi alkanut nappailemaan steroideja tai jotain muita huumaavia aineita, ja jotain puhetta taisi olla että olisi eksynyt vähän hämärimpiin kuvioihin. Mitään näyttöä tästä ei ole, joten ihan puhdasta huhupuhetta.Tapasin häntä vain kerran tai pari sen jälkeen, ja muistelen että hän oli jotenkin röyhkeän ja ilkeän oloinen, ei ollenkaan samanlainen kuin nuorempana kouluaikoina. Lehtitietojen mukaan olisi ollut rattijuopumuksesta narahtanut, mutta ei vakavampaa kriminaalia menneisyyttä kerran Kuopiossa oli aseenkantolupakin myönnetty.

Kaikkiaan oli kurja tapaus, ja tuolla pikkukylällä liikkui aivan ihmeellisiä huhuja tapauksen jälkeen. En niistä ala tänne sen enempää kertoilemaan.

Törmäsin tähän tapaukseen Googlen kautta, kun satuin löytämään Minna Nikusen väitöskirjan Tampereen Yliopistolle. Aiheena oli Surman jälkeen itsemurha - Kulttuuriset luokitukset rikosuutisissa. Väitöskirjassa käytetään esimerkkimateriaalina myös tämän Konneveden kolmoissurman uutisointia. Väitöskirja löytyy osoitteesta https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/ ... sequence=1

Tutkijatohtori
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: To Loka 15, 2020 9:07 pm

Re: Mies ampui vanhempansa ja itsensä - Konnevesi, 2000

Viesti Kirjoittaja Tutkijatohtori »

Onpa surullinen tapaus, en muista tästä aiemmin kuulleeni. Tulee mieleen jokin sairaus, joka mahdollisesti teon taustalla. Esimerkiksi skitsofreniahan muuttaa ihmistä ja saa tekemään järjettömiä asioita. Usein myös puhkeaa nuorena aikuisena.

Vastaa Viestiin