Thomas Capano ja Anne Marie Faheyn murha

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Sajaki
Wallander
Viestit: 1011
Liittynyt: Pe Maalis 19, 2010 8:53 pm
Paikkakunta: Left-hand path

Thomas Capano ja Anne Marie Faheyn murha

Viesti Kirjoittaja Sajaki » Ma Syys 26, 2016 6:31 pm

Yleisön pyynnöstä 8)

---
CapanoFahey.jpg
CapanoFahey.jpg (12.71 KiB) Katsottu 2218 kertaa
Thomas Joseph Capano syntyi 11.10.1949 ja oli yksi varakkaan perheen neljästä pojasta. Hänestä itsestäänkin tuli varakas ja tunnettu asianajaja, sitten osavaltion syyttäjä, Wilmingtonin kaupungin asianajaja ja lopulta lakiasioiden avustaja kuvernööri Michael N. Castlelle. Hänet tiedettiin hyvin Delawaren poliittisissa piireissä. Vuonna 1994, kun Capano oli osakkaana Saul Ewing LLP -lakifirmassa, hän aloitti suhteen 28-vuotiaan Anne Marie Faheyn kanssa, joka toimi silloisen kuvernöörin aikataulutussihteerinä. Seuraavana vuonna Capano muutti erilleen vaimostaan Kaysta, jonka kanssa hänellä oli neljä lasta. Samana vuonna Fahey puolestaan aloitti suhteen Michael Scanlanin kanssa, vaikka jatkoikin Capanon tapailemista.

Fahey nähtiin viimeisen kerran elossa torstaina 27. kesäkuuta 1996, kun hän meni Capanon kanssa illalliselle Philadelphiassa. Capano yritti ilmeisesti lämmitellä uudestaan Faheyn jo katkaisemaa suhdetta. Kuukautta aiemmin Fahey oli kuvaillut päiväkirjassaan Capanoa "kontrolloivaksi, manipulatiiviseksi, epävarmaksi ja mustasukkaiseksi hulluksi." Faheyn perhe ilmoitti hänet kadonneeksi kolme päivää myöhemmin. Heinäkuussa FBI liittyi tapauksen tutkintaan. Yli vuoden ajan tapaus turhautti tutkijoita, joilla ei ollut ruumista, ei asetta, ei todistajia.

Marraskuussa 1997 Capanon veli alkoi kuitenkin taipua viranomaisten painostuksen alla. Hän kertoi veljensä Thomasin pyytäneen Gerryn venettä lainaksi ja myöntäneen tappaneensa jonkun, joka yritti kiristää häntä. Yhdessä he menivät New Jerseyyn ja purjehtivat 100 km merelle, jossa he työnsivät veteen suuren kylmälaukun, jonka sisällä Faheyn ruumis oli. Gerry kertoi poliisille Thomasin ampuneen kylmälaukkua, jotta se uppoaisi, mutta se vain kellui, joten Thomas haki kylmälaukun takaisin, otti ruumiin pois sieltä ja kiersi ankkurin ketjun sen ympäri. Thomas pyysi Gerryn apua myös veritahraisen sohvan ja maton hävittämisessä sellaiseen roskikseen, jota hoiti heidän veljensä Louis. Thomas ohjeisti Louisia tyhjentämään roskiksen aikataulusta poiketen.


capano_thomas.jpg
capano_thomas.jpg (11.79 KiB) Katsottu 2218 kertaa
Vuoden 1999 oikeudenkäynnissään Thomas Capano, vastoin asianajajansa ohjeita, astui todistajanaitioon todistamaan syyttömyydestään. Hän myönsi hävittääneensä Faheyn ruumiin, mutta sanoi tehneensä niin suojellaakseen toista rakastajatartaan (!), joka kuulemma oli ampunut Faheyn vahingossa. Hän kertoi tämän kolmannen naisen ilmestyneen Capanon talolle mustasukkaisuudesta raivopäisenä, uhanneen tappaa itsensä ja ampuneen sitten Faheyta kun Capano yritti saada asetta pois häneltä. Kyseinen nainen, Deborah MacIntyre, todisti että hänellä ja Capanolla oli suhde useiden vuosien ajan, mutta kiisti olleensa paikalla murhayönä. Tutkijoiden kuulustelussa MacIntyre kuitenkin myönsi antaneensa aseen Capanolle.

Valamiehistö tuomitsi Capanon ensimmäisen asteen murhasta ja äänin 10-2 suositteli, että hän saisi kuolemanrangaistuksen myrkkyruiskeella. Ylituomari William Swain Lee oli samaa mieltä ja tuomitsi Capanon rikoksen ankarin sanoin. Vuonna 2006 tuomio kumottiin, koska kuolemantuomion määräämisessä valamiehistön pitäisi olla yksimielinen. Rangaistus muuttui elinkautiseksi ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen.

61-vuotias Capano löydettiin kuolleena sellistään 19.09.2011. Oikeuslääkärin mukaan Capano oli kuollut sydänkohtaukseen. Hän kärsi ateroskleroottisesta hypertensiivisestä (korkean verenpaineen aiheuttamasta) sydänsairaudesta, ja myös ylipaino oli vaikuttavana tekijänä hänen kuolemaansa.

---

Lähteet:
Wikipedia
philly.com
"Karkea kysymys koko kriminaalipolitiikan historian ajan on ollut, onko rikoksiin syyllistynyt (tai muuten poikkeava) henkilö paha vai hullu."