Vankilassa loppu elämän

Testit ja kokeilut ja kysymykset tekniikasta. Voit myös hakea muuta tietoa esim. vanhoista uutisista tms.

Valvoja: Moderaattorit

veniard
Nikke Knakkertton
Viestit: 165
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 11:18 pm

Vankilassa loppu elämän

Viesti Kirjoittaja veniard »

Taas noussut kohu kun vapaalle pääsee henkilö joka surmannut useamman ihmisen ja taas pääsee vapaalle.

Tiedän mutkan kautta erään joka on syyllistynyt henkirikokseen 90-luvulla mutta istuu kuulemma vieläkin Vaasan vanhassa vanki mielisairaalassa. Ihmisen täytyy olla raivohullu kun moinen kakku annetaan vai onko siinäkin tilanne kontrolli?

Onko noita yleensäkin useita jotka istuvat lopun elämän hoidossa/vankilassa?

Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1214
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Vankilassa loppu elämän

Viesti Kirjoittaja Blues »

Tämä lienee kuuluisi Testeihin ja kyselyihin, mutta vastauksena pohdintaasi; ei ihmisen tarvitse olla "raivohullu", syitä voi olla monia ja syyt ovat ihan tapauskohtaisia.
Joillakin ei vaan pää kestä, toisilla syyt ovat muualla.

Useimmiten pitkän tuomion saanut ihminen laitostuu tuomionsa aikana sen verran, että hänestä ei yhteiskuntakelpoista enää tule.
Varsinkin yhteiskunnan suuressa murrosvaiheessa, eli 90 -luvun alkupuolella tekonsa tehneet ovat jääneet niin paljon yhteiskunnan kehityksestä jälkeen, etten usko sopeutumisen olevan kovin helppoa.

Tiedän kuitenkin, ainakin yhden, joka on tuomittu kahdesta murhasta 1990 -luvulla ja 2000-luvulla, joka yrittää kovasti, ja on jopa todentanut pyrkimyksensä päästä yhteiskuntaan sisään.
Toivon ja uskon, että hän pääsee ja pystyy tekemään sitä, mitä nyt haluaa.

Useinhan se tosiaan on niin, että kun kerran tappaa, on kynnys toiseen, tai kolmanteen, henkirikokseen alempi. Esimerkkeinä voidaan mainita useita; Terhi Tervasonka, Tommi Nakari, Pentti Aalto...
Listaa voidaan jatkaa loputtomiin. Kukaan noista ei ole istunut loppuikäänsä vankilassa, vaan on päästetty vapaalle ja tappanut uudelleen.

Harvat siis "istuvat loppuikänsä", Jammu näistä kuitenkin ehken paras esimerkki, joka tuomionsa jälkeen suunnattiin tahdosta riippumattomaan psykiatriseen hoitoon.
Eli Jammukaan ei "istunut" loppuikäänsä, vaan oli psykiatrisessa hoidossa.

Monien kohdalla tosiaan toivoisi, että tuomion jälkeen heidät suunnattaisi, Jammun tavalla, laitokseen loppuiäksi. Kaikista ei vaan ole normaalielämään.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.

tattooed fucker
Rico Tubbs
Viestit: 1228
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 1:48 pm

Re: Vankilassa loppu elämän

Viesti Kirjoittaja tattooed fucker »

Ihmisen täytyy olla raivohullu kun moinen kakku annetaan vai onko siinäkin tilanne kontrolli?Muutaman reikäpään tiedän,jotka aikoinaan teki mitä lysti.Lähestulkoon mitä vaan.Pitihän siinä paikoillaan pidellä ja muutama hetki käydä miettimässä asioita muutama kk ja saunavuorot.En valita.Vissiin ekoja kertoja kun en katunut hetkeäkään,mitähän tullut tehtyä.Ohessa tämmöiset tapaukset,kenekä silmistä jo huomaa,jotta kaivaako sen astalonsa taskustaan vai perseestään
I am not a man I am a fucking beast-Torture Killer-

Ciccarelli
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Su Maalis 27, 2011 8:45 pm
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: Vankilassa loppu elämän

Viesti Kirjoittaja Ciccarelli »

veniard kirjoitti:Taas noussut kohu kun vapaalle pääsee henkilö joka surmannut useamman ihmisen ja taas pääsee vapaalle.

Tiedän mutkan kautta erään joka on syyllistynyt henkirikokseen 90-luvulla mutta istuu kuulemma vieläkin Vaasan vanhassa vanki mielisairaalassa. Ihmisen täytyy olla raivohullu kun moinen kakku annetaan vai onko siinäkin tilanne kontrolli?

Onko noita yleensäkin useita jotka istuvat lopun elämän hoidossa/vankilassa?
Jos hänet on henkirikoksesta tuomittu niin kerro ihmeessä nimi. Jos vieläkin vanhassa Vaasassa on niin eiköhän päässä ole jotain pahasti vialla kun ei siviilissä pärjäisi. Tai sitten on niin vaarallinen muiden hengelle ja terveydelle ettei sen vuoksi pääse pois.
Tairetahan olla Härmän asemalla, kunoon verta seinäs!

Vastaa Viestiin