Huohvanaisen veljekset

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Lizzie B.
Scooby Doo
Viestit: 636
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2007 12:41 am

Huohvanaisen veljekset

Viesti Kirjoittaja Lizzie B. » Ma Marras 26, 2007 6:47 pm

Löysin muutaman uutisen koskien Huohvanaisen veljeksiä. EuroJR ja Lecter varmaan löytävät arkistoistaan lisää tähän aiheeseen?
Kolmoissurmaajat livahtivat perään lähteneiltä poliiseilta

Vantaan Rajakylässä poliisilta keskiviikkoiltana livahtanutta rikolliskolmikkoa epäillään jo kolmen henkilön surmaamisesta. Kaksi epäiltyä saatiin kiinni torstaina aamupäivällä Hauholta, mutta kolmas jatkoi pakoaan. Taksia maatalon pihassa odottaneet Huohvanaisen veljekset eivät tehneet vastarintaa.

Poliisi uskoo, että surmissa on kyse rikollisten välienselvittelystä. Niin surmista epäillyillä kuin surmatuillakin on rikostausta.

Poliisi ei tutkinnallisiin syihin vedoten kerro tarkemmin Viestitien asunnon tapahtumista. Tietoja illan kulusta on saatu ainakin kahdelta silminnäkijältä.

Surmapaikkaa keskiviikkoiltana piirittäneiden poliisien tarkoitus oli laskea rikolliset taktisista syistä karkuun, eli pysyä perässä ja odottaa sopivaa tilaisuutta kiinniottoon. Paikalla oli Karhu-yksikön miehiä, ja autolla paennut viisikko oli heidän aseidensa tähtäimissä autoon menon ajan.
Tilannetta johtanut Vantaan poliisi laski auton kuitenkin menemään, koska epäili että seurueessa saattoi olla ulkopuolisia. Heitä ei haluttu vaarantaa.

Seurattava auto karisti kuitenkin poliisin kannoiltaan, ja autossa olleet jatkoivat pakoa.

Taktiikan pettäminen johti ilmeisesti yhteen lisäsurmaan. Hauholta löytyi uhri, jota ei torstai-iltaan mennessä ollut tunnistettu.

Toinen surmatuista on vantaalainen 1956 syntynyt Harri Eino Juhani Koskinen. Koskinen oli vangittuna mm. muutaman vuoden takaisessa Jack Morren surmajutussa. Huumepiireissä liikkunut Jack Morre löytyi ammuttuna auton tavarasäiliöstä Helsingin Tapulikaupungista.

Poliisin mukaan Viestitien asunnossa surmattiin lisäksi 1961 syntynyt Taisto Juhani Maijala, jonka ruumis on edelleen kateissa. Ruumis on saattanut olla pakoauton tavaratilassa.

Pakoreissulla oli lisäksi poliisin hyvin tuntema rikollinen Veli-Matti Huohvanainen ja hänen veljensä Olli-Pekka Huohvanainen. Yhä kateissa oleva 1977 syntynyt Jukka Petteri Huovinen on Huohvanaisten sukulainen ja kuuluu poliisin mukaan Huohvanaisten klaaniin.

Aiemmin lasiliikkeellä ollut rakennuksen liikehuoneistosiipi oli veljesten käytössä. Naapureiden mukaan osoitteessa kävi paljon nuoria ja pihalla oli aina useita hienoja urheilumersuja.
Tilanne käynnistyi kahdeksan aikoihin keskiviikkoiltana. Poliisin mukaan naapuri oli kuullut laukauksia ja tehnyt ilmoituksen. Alue piiritettiin mm. Karhu-yksikön voimin, mutta voimakeinoihin ei ryhdytty. Puoli kolmen aikaan yöllä pihalta lähti auto, jota yritettiin seurata. Auto ajoi vastoin kiellettyä ajosuuntaa ja käytti sellaisia reittejä, että poliisi putosi kannoilta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan asunnosta löytyi sokissa ollut Huovisen vaimo, joka kertoi poliisille illan tapahtumista.

Pakoauto löytyi hylättynä Hauholta torstaina. Lisäksi Kekomäentien ja Koskenhaantien risteyksestä Helsingin Vesalasta löytyi paon jälkeen auto, jota ilmeisesti oli myös käytetty paossa.

Jukka Huovisen yrityksen nimissä ollut Mercedes Benz -merkkinen auto oli vain noin kilometrin päässä surmapaikalta. Autossa oli Huoviselle kuuluvia tavaroita, mutta ei mitään itse rikokseen liittyvää. Auto oli ollut Huovisen vaimon käytössä.

Alueella järjestettiin heti yöllä laaja etsintä, johon osallistui myös helikopteri.

Pako jatkui tiettävästi Hämeenlinnan suuntaan. Pakenijoista saatiin havaintoja jo yöllä ja aamuvarhaisella. Lentokoneen tukema etsintä Hämeenlinnassa käynnistyi puoli kahdeksan aikoihin aamulla.

Olli-Pekka ja Veli-Matti Huohvanainen tavoitettiin puoli yhdentoista aikoihin Hauholla. Komisario Kari Suominen Hämeenlinnan poliisista kertoo, että aseettomat veljekset kävelivät kohti piirittävää poliisia ja antautuivat tekemättä vastarintaa.

Yksi pakoautossa ollut henkilö ilmoittautui itse poliisille Hämeenlinnassa.

Surmapaikan lähettyvillä olevat talot evakuoitiin kahdeksan aikoihin aamulla, sillä poliisi pelkäsi, että pihassa olevissa autoissa saattoi olla pommi. Huohvanaisen jäljiltä oli löytynyt aiemmin räjähteitä ja hän oli uhkaillut poliisia kostolla.

Rajakylän VPK:n tiloihin joutui evakkoon parikymmentä henkilöä. Kotiin he pääsivät palaamaan vasta iltapäivällä.

Mirja Salonen lähti naapuritalosta evakkoon kahdeksan aikoihin aamulla. Sitä ennen hän oli valvonut yökolmesta asti helikopterin herätettyä hänet. "Poliisi tuli ja sanoi, että pitää lähteä koska naapurissa saattoi olla räjähteitä. Jäi pullatkin uuniin."

Pihalla oli useita autoja, joista yksi oli surmatuksi epäillyn Maijalan perheen nimissä. Paikalle hälytettiin poliisin pommispesialisteja ja myöhemmin myös pommikoira. Erityiseen syyniin joutunut Mercedes Benz -pakettiauto oli vuokrattu Helsingistä.

Auton vuokraaja kertoo, että joku Pasilan poliisista tiedusteli autosta jo viikkoa paria aikaisemmin. "He kyselivät, oliko auto laillisella reissulla."

Vuokraajan mukaan auto oli vuokrattu tutulle asiakkaalle, jonka oli ilmoittanut postilokero-osoitteen. Autoista tai talosta ei löytynyt räjähteitä.

HS 21.9.1999
Veli Matti Huohvanaiselle elinkautinen

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut 31-vuotiaan Veli Matti Huohvanaisen kolmesta murhasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Huohvanainen surmasi ampuma-aseella kaksi miestä Vantaan Viestitiellä ja vielä myöhemmin pakomatkan aikana Hauholla puukolla ruotsalaismiehen. Surmat tapahtuivat viime vuoden syyskuussa.

Oikeus katsoi, että Veli Matti Huohvanainen oli ollut surmatöiden aikana täydessä ymmärryksessä.

Veli Matti Huohvanaisen 39-vuotias veli Olli Pekka Huohvanainen tuomittiin surman yrityksestä ja pahoinpitelystä 2 vuodeksi 7 kuukaudeksi vankeuteen.

Ensimmäisessä surmassa Veli Matti Huohvanainen ampui revolverilla otsaan pikkutyttönsä kanssa tapahtumapaikalle saapunutta miestä.

Oikeuden mukaan erityisen raskauttavaa teossa oli se, että miehen 7-vuotias tytär joutui näkemään isänsä surmaamisen. Oikeus tuomitsi Veli Matti Huohvanaisen maksamaan tytölle 120 000 markkaa korvauksia henkisestä kärsimyksestä. Surmatun leskelle oikeus tuomitsi henkisestä kärsimyksestä 80 000 markkaa.

Toisessa surmassa Veli Matti Huohvanainen ampui samoissa tiloissa konepistoolilla miestä päähän. Ampumista edelsi miehen pahoinpitely ja väkivaltainen kuulustelu, jonka aihe ei selvinnyt oikeudessa.

Kolmannen surman Veli Matti Huohvanainen teki pakomatkansa aikana Hauholla. Motiivina oli syyttäjän mukaan päästä eroon kaksi aiempaa surmaa nähneestä todistajasta.

Veljeä syytettiin myös murhista

Vantaan kihlakunnansyyttäjä Juha Elomaa syytti Veli Matti Huohvanaisen veljeä Olli Pekka Huohvanaista kahdesta murhasta ja vaati tälle myös elinkautista.

Olli Pekka Huohvanainen oli ampunut ensin surmansa saanutta miestä veljensä uhkaamana pistoolilla suuhun. Aiemmin oikeudessa kuultujen kahden oikeuslääkärin asiantuntijalausuntojen perusteella ei saatu täyttä varmuutta, oliko uhri jo kuollut, kun Olli Pekka Huohvanainen ampui häntä lähietäisyydeltä. Oikeus otti myös huomioon sen, ettei ampujalla ollut minkäänlaista motiivia surmata hyvää perheystäväänsä.

Olli Pekka Huohvanainen oli myös osallistunut toisen uhrin pahoinpitelyyn - veljensä pakottamana, katsoi oikeus. Oikeudessa tuli silminnäkijätodistelussa esiin, että Olli Pekka Huohvanainen olisi huutanut veljelleen "tapa se"!

Vanhempi veli kertoi oikeudessa huutaneensa kuitenkin "älä tapa" eikä "tapa se". Oikeus uskoi veljeä, koska hänellä ei tässäkään tapauksessa ollut mitään motiivia. Olli Pekka Huohvanainen ei edes tuntenut uhria.

Toisen uhrin pahoinpitelyyn osallistunut Juha Petteri Huovinen tuomittiin pahoinpitelystä neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Nuorempi veli istuu pitkään

Täydessä ymmärryksessä tehdystä murhasta ei Suomen lain mukaan voi tuomita kuin elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Veli Matti Huohvanaisen puolustus kyseenalaisti Niuvanniemen mielisairaalassa tehdyn mielentilatutkimuksen. Puolustuksen mukaan Veli Matti Huohvanainen ei missään tapauksessa ollut järjissään tekoja tehdessään. Käräjäoikeus ei kuitenkaan poikennut asiantuntijoiden lausunnosta, vaikka se ei olekaan siihen sidottu.

Elinkautinen vankeusrangaistus Suomessa tarkoittaa käytännössä keskimäärin noin 12 vuoden istumista. Elinkautisesta voi vapautua vain presidentin armahduksella.

Turun Sanomat 12.9.2000 0:36
I´m the weirdo in your bedroom
and I can see you in the dark

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6437
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ma Marras 26, 2007 8:55 pm

Sori Off-topic:

Huohvanaisten hurjista veljeksistä minulle tuttu on Jorma Huohvanainen, jonka poliisi ampui haulikolla kaksi päivää kestäneen piirityksen jälkeen Kirkkonummen Hirsalassa joulukuussa 1994. Siitä nousi aikoinaan valtava kohu ja poliiseja syytettiin kuolemantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tuomioita ei tullut.

Huohvanaisen omaiset nostivat oman kanteen ja syyttivät poliisia taposta. Syyte ei mennyt läpi.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12930
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Marras 27, 2007 2:50 pm

”Kirves-Lissun” löytämä juttu oli jo sen verran kattava, mutta jotain sentään löytyi.

Melkoisen sekava vyyhti. Aizerbaidzan jo aloitti – eikä suinkaan OT, vaan samaa veljessarjaa. Jorma Huohvanainen oli kuollessaan 27-vuotias. Huohvanaiset ovat kotoisin Ilomantsista.

Alibissa 8/2000 on Olli-Pekka Huohvanaisen haastattelu otsikolla ”Nyt puhuu kahdesta surmasta syytetty O-P H. Konepistoolisarja lävisti narkomaanin pään”. Siinä hän kertoo osallisuudestaan Vantaan Viestitien kahakkaan. Haastattelu oli tehty vankilassa ennen oikeudenkäyntiä ja siinä O-P kertoo toimineensa nuoremman veljensä Veli-Matti Huohvanaisen, 31, pakottamana. ”Jos minut tuomitaan henkirikoksesta, niin silloin kyseessä on oikeusmurha”.

Helsingin hovioikeus piti O-P Huohvanaisen tuomion ennallaan ja päätöksen jälkeen 16.6.2001 O-P oli vapaa mies. V-M Huohvanainen sen sijaan luopui syytteensä lieventämisvaatimuksista jo ennen asian varsinaista käsittelyä ja hänen elinkautistuomionsa jäi voimaan.

OT, mutta Huohvanaisten serkusta vielä; Jukka Petteri Huovinen. Hän sai tuosta Viestitien jutusta 4 kk vankeutta törkeästä pahoinpitelystä. 90-luvun puolivälissä Huovinen toimi Joensuun skinien porukoissa ja hän oli juuri se, joka käytti pesäpallomailaa kun tummaihoista koripalloilijaa häädettiin Joensuusta.

Huovinen jatkoi väkivaltaista käyttäytymistään ja vuoden 2002 elokuussa hän potki hänelle täysin tuntemattoman miehen tajuttomaksi Helsingissä. Käräjäoikeus tuomitsi hänet törkeästä pahoinpitelystä vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen sekä ”maksamaan” uhrille tuhansien eurojen korvaukset kivusta ja särystä sekä pysyväksi jääneestä tinnituksesta.

Huovinen kuoli 30-vuotiaana ja hänet haudattiin maaliskuussa 2007 Joensuussa.

http://www.radiorex.fi/pages/2&newsid=1 ... e=2007-3-9

(Ylläoleva linkin on m.infon sivustolle alunperin tehnyt nimimerkki Kriminal 24.7.-07).

Viestitiellä ja Hauholla saivat surmansa; ”Olle”, Ruotsissa väkivaltajutuista tuomittu ja skiniyhteyksiä omannut Ruotsin kansalainen sai Hauhon Alvettulassa V-M Huohvanaisen toimesta puukkoa.

Harri Eino Juhani Koskinen, 43, (Alibissa ”Hate”). Hän sai surmansa Viestitiellä ja Alibin mukaan hän oli se narkomaani, josta ao. lehden otsikossa puhuttiin. (Tuossa TS arkiston jutussa ylempänä, jo mainittiinkin Koskisen mahdollinen yhteys Jack Morren kuolemaan). Taisto Juhani Maijala, 38, (Alibissa ”Tane”) oli O-P Huohvanaisen ystävä ja hänet V-M Huohvanainen ampui ensin.

Koko jutusta on jäänyt epäselväksi se, että miksi Veli-Matti Huohvanainen ylipäätään surmasi nuo kaikki. Oliko Vantaan Rajakylän (Viestitien) kolmoissurma alamaailman sotaa, kuten Helsingin Sanomat aikoinaan uutisoi? Erään huhun mukaan V-M Huohvanainen epäili rankan huumetaustan omaavaa Koskista vasikoinnista.

Lähdeaineistot: Alibi 8/00 ja HS arkisto

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=776

...myös tuossa osoitteessa keskustelua aiheesta
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Hallin Janne
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 4:54 am

Viesti Kirjoittaja Hallin Janne » Ke Marras 28, 2007 2:40 am

Doctor Lecter kirjoitti: Huovinen kuoli 30-vuotiaana ja hänet haudattiin maaliskuussa 2007 Joensuussa.


Anteeksi sairaalloinen uteliaisuuteni, mutta oliko Huovisen kuolema ns. luonnollinen vai kenties pikku-uutisen arvoinen?

legion_of_thor
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 55
Liittynyt: Ke Heinä 18, 2007 6:59 pm

Viesti Kirjoittaja legion_of_thor » Ke Marras 28, 2007 12:24 pm

Hallin Janne kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti: Huovinen kuoli 30-vuotiaana ja hänet haudattiin maaliskuussa 2007 Joensuussa.

Anteeksi sairaalloinen uteliaisuuteni, mutta oliko Huovisen kuolema ns. luonnollinen vai kenties pikku-uutisen arvoinen?
taisi vetää yliannostuksen jostain aineesta.
i asked my wife this morning what kind of woman shaves her eyebrows? she told me cheap whores who don't like getting sperm in their eyebrows when they are sucking cock..

vasikka
Philip Marlowe
Viestit: 1246
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka » Ke Marras 28, 2007 7:30 pm

Kaverini oli samaan aikaan intissä kuin Huovinen. Niin, että J.H oli alokkaana ja kaverini niiden kompaniassa alikersanttina.
J.H:lla oli silloin jo aika hurja maine. Ei ollut kovin mieluisa tehtävä joutua komentelemaan juuri sitä ryhmää.

Bombay
Watson
Viestit: 2893
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Pe Tammi 11, 2008 12:02 am

"Veli-Matti Huohvanainen (keksi kiduttaessansa idean, että naulataan naulapyssyllä ja paperilla uhrille ns. "suikka" päähän. Ei kuitenkaan toteuttanut aatosta. Kuunteli oikeudessa korvalappustereoita ja joi Trippiä. Edellisellä linnareissulla oli voittanut Sörkan "Vahva Mies" tittelin. Olen hukannut sen Bodaus-lehden, missä tosta on reportaasi. Taisi olla vuodelta 1994)" Pakkotoiston foorumilta poimittua, todenperästä ei ole hajuakaan. Joskus luin jostain Alibistakin jomman kumman veljeksen isohkon haastiksen..

Anas
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Tammi 07, 2008 12:48 am

Viesti Kirjoittaja Anas » Pe Tammi 11, 2008 12:46 am

Ainakin vuonna 2001 julkaistiin Bodaus-lehdessä iso juttu V-M Huohvanaisesta ja Kari Karhusta, straight from Sörkka.

Bombay
Watson
Viestit: 2893
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 9:25 am

Viesti Kirjoittaja Bombay » Pe Tammi 11, 2008 12:57 am

Anas kirjoitti:Ainakin vuonna 2001 julkaistiin Bodaus-lehdessä iso juttu V-M Huohvanaisesta ja Kari Karhusta, straight from Sörkka.
Jep, tuota en ole varmaan lukenut, muistelisin että se kiltimpi veli oli siinä, vakuutteli syyttömyyttään jne. Kukas tää Kari Karhu on?

Anas
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Tammi 07, 2008 12:48 am

Viesti Kirjoittaja Anas » Pe Tammi 11, 2008 1:15 am

Karhu tappoi vuonna -84 miehen, ja ilmeisesti myöhemmässä vaiheessa myös naisystävänsä.

hopo-66
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 9:05 pm
Paikkakunta: ilmajoki

Viesti Kirjoittaja hopo-66 » Pe Tammi 11, 2008 8:16 pm

Anas kirjoitti:Karhu tappoi vuonna -84 miehen, ja ilmeisesti myöhemmässä vaiheessa myös naisystävänsä.
kirves karhu??

elikkä tapahtui keravalla nämä surmat,toinen uhri tiputettiin kaivoon piiloon,nais ystävä oli linnasta päästyään hänen seuraava uhri

Anas
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Tammi 07, 2008 12:48 am

Viesti Kirjoittaja Anas » Pe Tammi 11, 2008 9:24 pm

Jees, sama mies kyseessä.

hopo-66
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2007 9:05 pm
Paikkakunta: ilmajoki

Viesti Kirjoittaja hopo-66 » La Tammi 12, 2008 1:05 am

löytyykö keltän k.karhusta kuvaa,haluan tietää että minkälainen hemmo tulee ehkä vastaan joskus,on päässy naama unohtumaan aikojen saatossa...

Kari Karhu ketju täällä.
-NILS-

HerloCCi Solmunen
Philip Marlowe
Viestit: 1142
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: Huohvanaisen veljekset

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen » To Tammi 21, 2010 10:30 am

Kappas, alkoi pahasti vaikuttamaan siltä, että tuo Huovinen voisi olla vaikka entinen naapurini. Huh.
Ei sillä, jo penskana hän herätti koulussa ja kotipihassa ansaittua huomiota typeryyksillään.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)

DollariExpress
Lovejoy
Viestit: 1702
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 9:05 pm

Re:

Viesti Kirjoittaja DollariExpress » To Tammi 21, 2010 10:48 am

vasikka kirjoitti:Kaverini oli samaan aikaan intissä kuin Huovinen. Niin, että J.H oli alokkaana ja kaverini niiden kompaniassa alikersanttina.
J.H:lla oli silloin jo aika hurja maine. Ei ollut kovin mieluisa tehtävä joutua komentelemaan juuri sitä ryhmää.
puhutko jorma huohvanaisesta vai jukka huovisesta...
kun linkität,niin kopioi asia samalla ketjuun,koska linkit kuolevat joskus jopa muutamassa viikossa ja asia katoaa bittiavaruuteen

Vastaa Viestiin