Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

nsa
Parranpäristäjä
Viestit: 73
Liittynyt: La Marras 19, 2011 1:08 pm

Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja nsa » Ke Heinä 12, 2017 8:28 am

Normipäivä Lahessa... :D
Hämeen poliisi tutkii kolmea Lahdessa tapahtunutta tapon yritystä.
Hämeen poliisi tiedottaa Lahdessa tapahtuneen sunnuntain ja maanantain aikana kolme erillistä tapon yritystä.


Ensimmäinen rikoksista tapahtui sunnuntai-iltapäivänä kello neljän aikaan Lahden Paavolassa kirjaston puiston lähellä. Poliisi on pidättänyt 57-vuotiaan paikallisen miehen epäiltynä 54-vuotiaan lahtelaismiehen tapon yrittämisestä. Uhri sai vammoja keskivartaloonsa.

Seuraava rikos tapahtui maanantai-iltapäivänä neljältä Ahtialan kaupunginosassa Lahdessa sijaitsevassa yksityisasunnossa. Teossa 30-vuotias ulkopaikkakuntalainen mies sai hengenvaarallisen vamman. Rikoksesta epäiltynä on pidätetty 28-vuotias Päijät-Hämeestä kotoisin oleva mies.

Sunnuntai-iltana kahdeksan tapahtui toinen kolmas taponyritys jälleen Lahden Paavolassa kirjaston puiston läheisyydessä. Hämeen poliisi on pidättänyt 26-vuotiaan lahtelaismiehen epäiltynä 29-vuotiaaseen paikalliseen mieheen kohdistuneesta tapon yrityksestä. Myös tässä tapauksessa uhri sai vammoja keskivartaloonsa.

Pidätettyinä olevista kolmesta epäillystä on tehtävä vangitsemisilmoitus käräjäoikeudelle viimeistään perjantaina puoleen päivään mennessä.
Otsikkoa uusittu koska samaan ketjuun on postattu muitakin tapon yrityksiä samasta kaupungista.
-NILS-
"I don't want to belong to any club that would have someone like me for a member." -Groucho Marx

Puhelinkortti
Alibin kestotilaaja
Viestit: 344
Liittynyt: Ma Helmi 15, 2010 3:09 pm

Re: Lahdessa 3 tapon yritystä vuorokauden aikana

Viesti Kirjoittaja Puhelinkortti » To Heinä 13, 2017 7:20 pm

Kolme erillistä tapausta ja kaikki jäi yritykseksi. Eikö ne enää osaa hommiaan siellä Lahden suunnalla? :D

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lahdessa 3 tapon yritystä vuorokauden aikana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Heinä 25, 2017 7:19 pm

Ei liity otsikon tapauksiin, mutta Lahteen ja tapon yritykseen heinäkuussa:

Lahtelaisnainen vangittiin tapon yrityksestä - miestuttava sai vammoja teräaseesta

Lahtelainen vuonna 1961 syntynyt nainen vangittiin tapon yrityksestä. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi hänet tiistaina todennäköisin syin epäiltynä.

Tapon yritys tehtiin yksityisasunnossa Lahdessa lauantaina. Kohteena oli naisen kanssa samanikäinen eli noin 55-vuotias lahtelaismies, joka sai teräaseesta vammoja keskivartaloonsa.

Vangittu nainen ja uhri tunsivat toisensa etuudestaan. Lahden keskustassa sijaitsevassa asunnossa oli vietetty iltaa useamman ihmisen seurueessa.

Poliisitutkintaa johtava rikoskomisario Miia Lehtinen Hämeen poliisista kertoo, että asunnossa oli juotu illan aikana runsaasti alkoholia.

Tekijä ja uhri olivat kumpikin päihtyneitä, kun he riitautuivat ja nainen tarttui teräaseeseen.

Mies on edelleen sairaalahoidossa, eikä häntä ole voitu kuulla tapauksesta. Poliisi jatkaa epäillyn tapon yrityksen esitutkintaa.


ess.fi
17:30 Päivitetty: 19:01
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lahdessa 3 tapon yritystä vuorokauden aikana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Elo 03, 2017 10:01 pm

Tämäkin on eri tapaus kun otsikossa, mutta jos nää niputtaa kaikki saman otsakkeen alle, niin saadaan annos lahtelaista osaamattomuutta - viisi tapon yritystä kuukauden aikana. Mikä on kun ei onnistuta?

Tapon yritys aamuyöllä Lahden keskustassa, moni yökerhosta tullut näki veriset jäljet Lanunaukiolla - kuva
verta.jpg
verta.jpg (52.63 KiB) Katsottu 14719 kertaa
Kahden miehen epäillään syyllistyneen tapon yritykseen Lanunaukiolla torstain vastaisena yönä. Uhrina ollut mies sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Poliisi on ottanut teosta epäillyt miehet kiinni. Poliisin käsityksen mukaan tekoa oli edeltänyt jonkinlainen käsirysy.

Kumpaakin epäiltyä epäillään myös ampuma-aserikoksesta. Toista miestä epäillään lisäksi toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Poliisilla on käsitys siitä, kumpi miehistä on päätekijä. Se esittää kummankin miehen vangitsemista perjantaina pidettävässä käräjäoikeuden istunnossa.

Tapauksen tutkinta on vasta käynnistynyt, joten poliisi ei voi tiedottaa sen yksityiskohdista.

Etelä-Suomen Sanomien haastattelemien silminnäkijöiden mukaan tapahtuma-aika oli aamuyöllä vähän ennen valomerkkiä. Tilanne oli osittain hysteerinen, ja aukiolla oli paljon verta.

Toisen silminnäkijän mukaan miehet olivat poistumassa Rautatienkadulla sijaitsevasta yökerhosta.
- Olin just itse lähdössä baarista pihalle, kun kaikki alkoi huutamaan, että tuolla puukotetaan.­ Siinä oli kaksi miestä, joille oli tullut kärhämää. Sen seurauksena toinen oli alkanut puukottamaan toista, hollolalainen mies kertoo.

Silminnäkijän mukaan puukotuksen uhri oli tummaihoinen. Poliisi vahvisti torstaina selvittävänsä, onko teolla mahdollisesti rasistisia motiiveja.

Poliisi saapui hollolalaismiehen arvion mukaan paikalle jo muutamassa minuutissa. Myöhemmin paikalle tuli myös pelastuslaitoksen yksikkö siivoamaan Lanunaukiolle jääneitä verisiä jälkiä.

Myrskyläläinen Richard Lindroos kertoo nähneensä suurimman osan tapahtumaketjusta.

Lindroosin käsityksen mukaan Lanunaukiolla sekä ammuttiin että puukotettiin, ja toinen epäillyistä yritti päätteeksi paeta paikalta. Lindroosin mukaan tekovälineet, eli tuliase ja puukko, löytyivät toisen epäillyn taskuista.[/i]

ess.fi
10:56 Päivitetty: 17:37

"Silminnäkijän mukaan puukotuksen uhri oli tummaihoinen. Poliisi vahvisti torstaina selvittävänsä, onko teolla mahdollisesti rasistisia motiiveja".

Kun uhri on kantasuomalaisen näköinen, niin poliisi ei edes kysele rasistisen motiivin perään. Mikä pärkkele siinä on, että kun kaksi tummaa tappelee, niin kyseessä on rasismi ja jos tumma ja vaalea tappelee, niin sinäkin on kyse rasismista? Argh!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lahdessa 3 tapon yritystä vuorokauden aikana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Elo 04, 2017 7:17 pm

Lanunaukion puukotuksesta epäiltynä vangittiin yksi - on entinen Cannonballin jäsen

Lanunaukiolla torstaiyönä tapahtuneesta puukotuksesta epäillään vain toista kiinniotetuista miehistä. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi perjantaina vuonna 1995 syntyneen lahtelaisen miehen epäiltynä tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Miehen epäillään lyöneen puukolla ulkomaalaistaustaista, tummaihoista miestä. Uhri sai hengenvaaralliset vammat. Hänen tilansa on vakaa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Miia Lehtinen.

Tekoa oli edeltänyt nujakka, johon osallistui muutamia henkilöitä.

Poliisi otti kummankin miehen kiinni rikoksesta epäiltynä. Toinenkin on yhä kiinni otettuna, mutta tässä vaiheessa hänen vangitsemiselleen ei ole olemassa perusteita, Lehtinen kertoo.

Silminnäkijöiden mukaan toinen, perjantaina vangittu mies olisi teon jälkeen antanut puukon sekä aseen kumppanilleen ja lähtenyt pakoon. Ulkopuolinen oli lähtenyt seuraamaan autollaan pakenijaa ja auttanut poliisia tämän kiinni saamisessa.

Poliisi ei kommentoi väitteitä eikä sitä, missä epäilty otettiin kiinni. Epäilty on kuulusteluissa kertonut tapahtumista jotakin. Teon mahdollista tunnustamista poliisi ei kommentoi.

Uhrin ulkomaalaistaustan takia poliisi selvittää, liittyykö tekoon rasistisia motiiveja. Se jatkaa myös todistajien kuulemista.

Tuore tuomio huumeissa ajamisesta

Tapon yrityksestä vangittu lahtelainen on Etelä-Suomen Sanomien tietojen mukaan ollut liivijengi Cannonball MC:n Heinolan-osaston jäsen. Hänet on muutama vuosi sitten tuomittu muun muassa pahoinpitelystä.

Viime joulukuussa Helsingin hovioikeus tuomitsi hänet vaarallisen esineen hallussapidosta sakkorangaistukseen. Hän oli kuljettanut Helsingissä autoa, jossa oli kaksi muuta CMC-jäsentä ja näillä muun muassa revolveri ja äänenvaimentimella varustettu pienoispistooli. Kuljettajalla oli hallussaan luottokortiksi naamioitu teräase.

KRP:n mukana kolmikon vierailu liittyi yhden Cannonball-osaston lakkauttamiseen ja eronneiden jäsenten rankaisemiseen. Cannonball on nyttemmin pääosin lakkautettu.

Tammikuussa mies tuomittiin ampuma-aserikoksesta 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänellä oli ollut hallussaan luvaton 7,65-millinen Mauser-pistooli ja siihen patruunoita. Ase oli ollut silloisen naisystävän asunnossa. Nainen ei tiennyt aseesta.

Pari viikkoa sitten nyt vangittu mies tuomittiin neljästä rikoksesta sakkorangaistukseen. Hän oli muun muassa ajanut autoa niin, että hänen veressään oli ollut MDMA:ta, kokaiinia ja kokaiinin aineenvaihduntatuotetta. Autossa oli ollut nyrkkirauta.


ess.fi
12:58 Päivitetty: 16:36
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Tiina
James Bond
Viestit: 7368
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Lahdessa 3 tapon yritystä vuorokauden aikana

Viesti Kirjoittaja Tiina » Pe Elo 04, 2017 11:14 pm

Doctor Lecter kirjoitti: Viime joulukuussa Helsingin hovioikeus tuomitsi hänet vaarallisen esineen hallussapidosta sakkorangaistukseen. Hän oli kuljettanut Helsingissä autoa, jossa oli kaksi muuta CMC-jäsentä ja näillä muun muassa revolveri ja äänenvaimentimella varustettu pienoispistooli. Kuljettajalla oli hallussaan luottokortiksi naamioitu teräase

Ensin olin, että WTF...nyt on kyllä tullut käsitysvirhe toimittajalta...Mutta totta tosiaan! Kysyin googlelta ja hän kertoi, että luottokortiksi naamioituja puukkoja on tosiaan olemassa! :shock:
Mitähän seuraavaksi?

Kuva

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Syys 06, 2017 9:01 pm

Lanunaukion puukotuksella rasistinen motiivi - kaksi vangittu, molemmilla jengitausta

Elokuun alussa Lanunaukiolla tapahtuneella puukotuksella on poliisin mukaan rasistisia motiiveja. Uhri on ulkomaalaistaustainen, suomalainen mies.

Ennen puukotusta oli poliisin mukaan ollut rasistista huutelua.

Poliisilla oli pian teon jälkeen kiinni otettuna kaksi epäiltyä, joista toinen vangittiin ja toinen vapautettiin.

Esitutkinnan edetessä kävi ilmi, että aiemmin kiinni otettuna olleen miehen osuus teossa oli niin merkittävä, että häntä on syytä epäillä pahoinpitelyn tai törkeän pahoinpitelyn sijasta tapon yrityksestä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Miia Lehtinen.

Syyttäjän kanssa keskusteltuaan poliisi vaati miehen vangitsemista. Käräjäoikeus vangitsi hänet viime perjantaina.

Tapon yrityksestä epäillyt ovat parikymppisiä lahtelaisia. He ovat poliisin vanhoja tuttuja. He ovat kumpikin kuuluneet rikollisjärjestö Cannonballin Heinolan-osastoon.

Perjantaina vangittu on tuomittu kymmenkunta vuotta sitten teräaseella tehdystä tapon yrityksestä. Toinen miehistä on tuomittu muun muassa ampuma-aserikoksesta.

Teon rasistisesta motiivista kertoi ensin Yle.


ess.fi
15:36 Päivitetty: 15:39
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6809
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ke Syys 06, 2017 9:19 pm

Parikymppisiä lahtelaisnuorukaisia, ja toinen on jo kymmenen vuotta sitten syyllistynyt tapon yritykseen? Nuorena on vitsa väännetty.
Täällä tänään, missä huomenna?

Avatar
Dark Tetra
Sammakkoprofessori
Viestit: 494
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra » Ke Syys 06, 2017 9:56 pm

Liivin polttaja Meisaari on toinen näistä vangituista.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ke Syys 06, 2017 10:11 pm

kakkosurpo kirjoitti:Parikymppisiä lahtelaisnuorukaisia, ja toinen on jo kymmenen vuotta sitten syyllistynyt tapon yritykseen? Nuorena on vitsa väännetty.
Missä tämän kymmenkunta vuotta sitten tuomitun sanotaan olevan parikymppinen? Toinen mieshän oli syntynyt 1995.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6809
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ke Syys 06, 2017 11:00 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Lanunaukion puukotuksella rasistinen motiivi - kaksi vangittu, molemmilla jengitausta

Tapon yrityksestä epäillyt ovat parikymppisiä lahtelaisia. He ovat poliisin vanhoja tuttuja. He ovat kumpikin kuuluneet rikollisjärjestö Cannonballin Heinolan-osastoon.

Perjantaina vangittu on tuomittu kymmenkunta vuotta sitten teräaseella tehdystä tapon yrityksestä.


Otin Doctor Lecterin postaamasta turhat osat pois jotta puusilmäinen puupääkin löytää vastauksen kysymykseensä.
Toivottavsti nyt löydät kysymykseesi vastauksen niin voit mennä äitisi viereen ilta tisuille.
Täällä tänään, missä huomenna?

Avatar
Tuomion Pasuuna
Sherlock Holmes
Viestit: 3493
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna » Ke Syys 06, 2017 11:42 pm

Kiitoksia. En tosiaan huomannut tuota kohtaa lainauksesta.

Onko sinulla joku erityinen syy haukkua minua? Mielestäni kysymys oli muotoiltu täysin asiallisesti.

Muppe
Philip Marlowe
Viestit: 1243
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja Muppe » Ke Syys 06, 2017 11:57 pm

Ja kun ei lue "sinnepäin heittoja" niinkö kirjaimellisesti niin "parikymppinen" ei ole vain 20-vuotias vaan tarkoittaa yli 20 vuotiasta mutta alle 30 vuotiasta,simppeliä? puhutaan ikävuosikymmenestä mitä kyseinen henkilö kuluttaa ja kymmenkunta vuotta sitten voi olla noin 8-12 vuotta,se ei tarkoita 10 vuotta sitten,meisaari on 29v. nyt ja hän on näistä toinen 100%.Ei voida puhua "kolmekymppisestä" ku kyseinen henkilö ei ole sillä vuosikymmenellä vielä.

Nää ei oo vaikeita asioita jos on selvinny peruskoulussa ala-asteelta pitemmälle.Ainakin mun lapsi tiesi asian heti,hän on 8 vuotias.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.

Thor.
Alokas
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Heinä 11, 2016 11:22 pm

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja Thor. » Pe Syys 08, 2017 6:21 pm

Dark Tetra kirjoitti:Liivin polttaja Meisaari on toinen näistä vangituista.
Onko veljekset vai miten sukua, jos toinen Meisaari kuului cmc:hen ja toinen nuorempi Tuulosen ostoskeskukseen autolla ajanut Meisaari jonka vangitsemista jatketaan lanun aukion tapon yrityksestä?

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12662
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Lahdessa 5 tapon yritystä kuukauden aikana

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Loka 17, 2017 6:11 pm

Rasistinen huutelu yltyi käsirysyksi, lahtelaismies veti aseen esiin – epäillään tapon yrityksestä

Lahden Lanun aukiolla 3. elokuuta tapahtunut tapon yritys siirtyy syyteharkintaan.

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Lahdessa 3. elokuuta tapahtuneen tapon yrityksen esitutkinnan.

Tapahtumat saivat alkunsa Lanun aukion laidalla sijaitsevassa ravintolassa, jossa kaksi lahtelaismiestä oli huudellut rasistisia kommentteja kahdelle ulkomaalaistaustaiselle miehelle.

Huutelu jatkui ravintolan ulkopuolella ja tilanne yltyi käsirysyksi. Toisella lahtelaismiehellä oli hallussaan käsiase, jonka hän yritti laukaista tilanteessa useita kertoja. Ase ei kuitenkaan toiminut, jolloin hän löi toista uhria teräaseella. Uhri sai tilanteessa hengenvaarallisia vammoja.

Päätekijä pakeni paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet nopeasti. Poliisi löysi myös maahan piilotetun tekovälineen.

Vuosina 1995 ja 1988 syntyneet lahtelaismiehet ovat olleet vangittuina tapon yrityksestä. Poliisin mukaan myös toisen epäillyn rooli on niin merkittävä, että häntäkin on syytä epäillä todennäköisin syin tapon yrityksestä.

Jutun yhteydessä epäiltynä on myös kolmas tekijä, jonka epäillään käyttäneen tilanteessa luvanvaraista kaasua ilman lupaa yleisellä paikalla. Häntä on kuulusteltu epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Myös vastapuolta on kuulusteltu epäiltynä pahoinpitelystä, sillä he osallistuivat tapon yritystä edeltäneeseen tappeluun. Rasistisen huutelun vuoksi tapausta on tutkittu viharikoksena. Poliisin mukaan ulkomaalaistaustaiset miehet eivät ole turvapaikanhakijoita, ja ovat asuneet Suomessa jo pitkään.


mtv.fi/rikos

Kun mustalainen kertoo netissä vihaavansa suomalaisia (kantaväestöä) ja hetikohta tappaa yhden vihansa kohteen, niin hovioikeuden mielestä kyseessä ei ole rasismi eikä viharikos. Mutta kun baarissa huudellaan ja sitten puukotetaan eikä kuitenkaan kuolla, niin kyseessä on rasistinen rikos.
17.10.2017 17:48
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin