Robert Steinhäuser, Erfurtin koulusurmaaja

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Mäsä-Masa
Neuvoja-Jack
Viestit: 576
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 2:33 am

Robert Steinhäuser, Erfurtin koulusurmaaja

Viesti Kirjoittaja Mäsä-Masa »

HS 15.11.2007:
Vuonna 2002 saksalaisessa Erfurtin kaupungissa oli sattunut kouluammuskelu, jossa 16 henkeä sai surmansa. Tekijä, Robert Steinhäuser, pukeutui mustiin ninjanaamariin ja pitkään takkiin sekä ampui Glock-pistoolilla opettajat, oppilaat ja ensi hätiin ehtineen poliisimiehen kuoliaiksi. Edellisenä syksynä hänet oli kuulemma erotettu koulusta ja ammuskelun syyksi arveltiin kostonhalu. Robert Steinhäuser pelasi väkivaltapelejä, kirjoitteli kummallisia tekstejä, liittyi ampumakerhoon ja osti laillisen pistoolin, aivan kuin "meidän" Pekka-Eric Auvisen tapauksessakin.
Heti Erfurtin koulusurmien tapahduttua Saksan aselait tiukkenivat jo samana päivänä.


Kuva
"Moon Leka-Veka, soot Mäsä-Masa", sanoi koulutoveri minulle ennen muinoin.

Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3839
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Koulusta erottamisen syy oli se, että nuori mies oli ollut pois koulusta ja esittänyt väärennetyn lääkärintodistuksen. Hänet erotettiin koulusta, mutta koska hän oli jo täysikäinen, vanhempia ei voitu informoida asiasta. Poika huijasi vanhempansa luulemaan, että hän käy edelleen koulua ja että kaikki oli normaalisti.

Wikipediasta löytyi tuo ja paljon lisää...

Kuolleita oli 12 opea, koulusihteeri, 2 opiskelijaa, 1 poliisi ja ampuja itse
Nothing is quite what it seems

Avatar
Mäsä-Masa
Neuvoja-Jack
Viestit: 576
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 2:33 am

Viesti Kirjoittaja Mäsä-Masa »

Jep. Saksankielisessä wikipediassa onkin laaja artikkeli ko.tapauksesta Erfurtissa. Lisäksi kuukkelista (Google) löytyy laajoja raportteja saksaksi, mm.poliisiraportti talon pohjakaavoineen ja ruumiiden sijaintoineen.

Lainaus Sektori.comista:

Tiistai, 30.4.2002

Counter-Strike innoitti Saksan massamurhaajaa?
Saksalaiset etsivät kuumeisesti selitystä Erfurtin pikkukaupungissa verilöylyyn johtaneille tapahtumille. 19-vuotiaan Robert Steinhäuserin motiivi oli kosto, mutta se ei kuitenkaan auta ymmärtämään, miksi hiljainen koulupoika muuttui massamurhaajaksi.

Robertin koulutoverit kertovat hänen pelanneen paljon Counter-Strike-peliä, jossa ammuskellaan toisia pelaajia verkon välityksellä. Pelissä on mahdollisuus käyttää samoja aseita, pumppuhaulikkoa ja pistoolia, joita Robert käytti verilöylyä toteuttaessaan. Lisäksi Robertin pukeutuminen surmatyön hetkellä oli vastaava kuin pelin hahmoillakin, mustat vaatteet ja kasvonaamari. Yhteneväisyydet ovat jo johtaneet siihen, että Saksassa vaaditaan kaikkien väkivaltaa ihannoivien pelien kieltämistä ja aselakien tiukentamista. Pelien ohella tekoa on selitetty myös Robertin kiinnostuksella metallimusiikkiin.

Tapauksen penkominen on nostanut esiin myös hurjia huhuja, joista erään mukaan verilöylyn suunnitteluun olisi osallistunut useampiakin nuoria. Tähän viittaa joidenkin toimittajien mukaan se, että Robertin kotisivuja muutettiin 12 tuntia tapahtuman jälkeen. Poliisi ei ehtinyt nähdä muuttamattomia sivuja, joilla epäillään olleen tietoja kaavailluista iskuista. Alkuperäisten sivujen tilalla on nyt lyhyt kertomus sivujen alkuperäisestä omistajasta ja sivujen muuttajan allekirjoitus, joka viittaa sivujen muuttajan olleen ns. eettinen hakkeri, eikä Robertin salaliittolainen.

K2, 30.4.2002 12:13. Lähde: Iltalehti
"Moon Leka-Veka, soot Mäsä-Masa", sanoi koulutoveri minulle ennen muinoin.

Avatar
Mäsä-Masa
Neuvoja-Jack
Viestit: 576
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2007 2:33 am

Viesti Kirjoittaja Mäsä-Masa »

Saksalainen nihilistien ryhmä, kansallis-anarkistit, pitää koulusurmaaja Robert Steinhäuseria jonkinlaisena sankarina. Vilkaisepa tähän linkkiin, jos osaa saksaa: http://www.nationalanarchismus.org/Nati ... album.html

Siinä on oikein komea pääkallokuva ja nimi "Kommando Robert Steinhäuser". Ja vieläpä väsätty runo tai laulu!
"Moon Leka-Veka, soot Mäsä-Masa", sanoi koulutoveri minulle ennen muinoin.

Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3839
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Kaaseeta "runoutta". Pelkkää pelkoa, kuolemaa, yksinäisyyttä, vihaa, urean ja sen vahvemman hajua. En viitsinyt lukea loppuun tällä kertaa. :shock:
Nothing is quite what it seems

VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4934
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Maybrick kirjoitti:Kaaseeta "runoutta". Pelkkää pelkoa, kuolemaa, yksinäisyyttä, vihaa, urean ja sen vahvemman hajua. En viitsinyt lukea loppuun tällä kertaa. :shock:
Eli ihan perinteinen teiniangstaajan runo? ;)

En itsekään osaa saksaa kuin sen verran mitä Eric Harris ja Rammstein ovat opettaneet ( :lol: ), mutta haluaisin osata kyllä. Osaisiko/pystyisikö joku suomentamaan tuon siitä huolimatta, ihan vain näin mielenkiinnosta? Robert on minulle täysin tuntematon tapaus, mutta voisihan tästäkin tapauksesta lueskella enemmän.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.


Arlene
Christopher Lorenzo
Viestit: 1693
Liittynyt: Ke Joulu 12, 2007 8:30 pm
Paikkakunta: Pentonville

Viesti Kirjoittaja Arlene »

Sikäli mielenkiintoinen tapaus, että kosto kohdistui nimenomaan opettajiin. Steinhäuser oli ollut surkea oppilas ja pinnannut usein tunneilta. Koulusta erottaminen johti siihen, että hän ei voinut osallistua yliopiston pääsykokeisiin. Verilöyly oli pahin Saksassa sitten toisen maailmansodan.

Kuva
Johan Gutenbergin lukio

lifeisgood
Susikoski
Viestit: 42
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:44 am

Viesti Kirjoittaja lifeisgood »

Iteppähän kusi nilkoillensa kun ei koulunkäynti maittanut. :P

Vastaa Viestiin