Törkeä pahoinpitely ja ryöstö Porissa syksyllä 2018

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11575
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Törkeä pahoinpitely ja ryöstö Porissa syksyllä 2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Su Huhti 14, 2019 5:34 pm

Syyttäjä: Yläasteelta tuttu nainen huijasi miehen Poriin – miestä hakattiin, viilleltiin ja uhattiin tappaa 300 euron takia

Vanhojen yläastetuttujen tapaaminen päättyi törkeään väkivaltaan Porissa viime syksynä, syyttäjä sanoo. Syyttäjän mukaan nainen huijasi yläasteelta tutun miehen Poriin, missä uhri pahoinpideltiin, riisuttiin ja ryöstettiin.

Syytteiden käsittely alkoi perjantaina Satakunnan käräjäoikeudessa. Naisen lisäksi myös yhtä miestä syytetään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Syyttäjän mukaan nainen ja uhri olivat pitäneet yhteyttä Messengerissä, ja nainen oli kutsunut hänet Poriin. Linja-autoasemalla uhria oli vastassa naisen lisäksi syytetty mies sekä kolmas, tuntemattomaksi jäänyt mies.

Syyttäjän mukaan kolmikko kuljetti uhrin jonkin matkan päähän rakennuksen pihaan, missä he alkoivat hakata tätä. Lisäksi yksi heistä laittoi pistoolimallisen aseen uhrin ohimolle ja uhkasi tappaa tämän, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä: Uhkailivat uhrin perhettä
Kolmikko vei syyttäjän mukaan uhrin sisälle rakennukseen ja käski tämän riisuutua. Paikalle saapui tuolloin vielä kaksi muuta, tuntemattomaksi jäänyttä miestä.

Syyttäjän mukaan uhri pakotettiin alastomana makaamaan lattialle, missä nainen muun muassa viilteli häntä teräaseella ja yksi miehistä virtsasi hänen päälleen. Sen jälkeen uhrin kaulan ympäri laitettiin köysi ja hänet nostettiin roikkumaan katosta niin, että hänen jalkansa kuitenkin osuivat vielä lattiaan, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan syytetyt vaativat uhrilta tämän pankkikortin ja tunnusluvun. Sen jälkeen syytetty mies meni syyttäjän mukaan pankkiautomaatille ja nosti uhrin tilillä olleet 300 euroa. Lisäksi uhrilta vietiin kännykkä ja kotiavaimet.

Väkivallan lisäksi syytetyt uhkailivat uhria ja tämän perheenjäseniä ja sanoivat, että nämä joutuvat vaaraan, jos uhri kertoo tapahtumista, syytteessä sanotaan.

Syyttäjän mukaan uhrin annettiin lopulta pukeutua ja hänet kuljetettiin autolla sivutielle. Uhri lähti kävelemään tietä pitkin, mistä sivullinen autoilija myöhemmin otti hänet kyytiin ja vei saamaan hoitoa vammoihinsa.

Syytetyt mies ja nainen ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen. Syyttäjä vaatii kummallekin vähintään neljän vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.
mtvuutiset.fi
12.04.2019 11:36

Kerrontaa myös YLE:n sivuilla, jossa maininta, että kyseessä olivat nettitreffit.

Ragaistusta korottavana tekijänä pitäisin sitä, että joku saa huijattua jonkun tulemaan Poriin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 11575
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Törkeä pahoinpitely ja ryöstö Porissa syksyllä 2018

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Huhti 18, 2019 1:42 pm

Julman ryöstäjäparin syyllisyyden varmisti erikoinen kasvojenpiirre valokuvassa – molemmat tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut porilaisen miehen ja naisen pitkiin vankeusrangaistuksiin poikkeuksellisen raakaa ja julmaa väkivaltaa sekä nöyryyttämistä koskeneesta ryöstöstä viime syyskuussa Porissa.

Käräjäoikeus tuomitsi Antti Kristian Erkkilän (s. 1976) ja Janna Jessika Pasasen
...
Satakunnan Kansa
18.4.2019 11.34 – PÄIVITETTY 11.49
----------------------------------
Nettitreffin Poriin huijanneet tuomittiin yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen – ryöstivät ja pahoinpitelivät

Tuomittu nainen on ollut vangittuna joulukuusta ja tuomittu mies tammikuusta alkaen.

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan naisen ja 42-vuotiaan miehen törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta kolmeksi vuodeksi ja ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Kyseessä on tapaus, jossa tuomittu nainen huijasi yläastetuttunsa Poriin, missä tämä pahoinpideltiin, riisuttiin ja ryöstettiin. Uhri pakotettiin luovuttamaan tuomituille pankkikortti ja tunnusluku, ja hänen tililtään oli nostettu 300 euroa. Uhrilta varastettiin lisäksi kotiavaimet ja puhelin.

Uhri houkuteltiin Poriin
Syytteen mukaan tuomittu nainen houkutteli yläasteelta tutun miehen Poriin, missä hänen pahoinpitelynsä aloitettiin heti. Uhri on uhattu ampua ja hänet on käsketty riisuutumaan alasti. Uhrin kaulan ympärille laitettiin köysi, jonka varaan tämä nostettiin roikkumaan.

Lisäksi uhrin silmiin on suihkutettu jotakin ainetta spraypullosta, häntä on viillelty teräaseella rintakehän alueelle ja tämän päälle on virtsattu.

Myös uhrin läheisiä uhattiin väkivallalla, mikäli tämä kertoisi kokemastaan.

Vankeusrangaistusten lisäksi tuomitut määrättiin korvaamaan vahingonkorvauksia lähes 6 000 euroa.
YLE
18.4.2019 klo 10:56
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
NorthernDarkness
Matlock
Viestit: 848
Liittynyt: To Maalis 17, 2011 4:48 pm
Paikkakunta: Holo-Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalit.

Re: Törkeä pahoinpitely ja ryöstö Porissa syksyllä 2018

Viesti Kirjoittaja NorthernDarkness » To Huhti 18, 2019 3:19 pm

Antti Kristian ei taida olla ainakaa papin poika.Mahtanu olla vitutus tapissa ku isolla porukalla haudottu masterplan ja sit uhrilla on 300 euroa tilillä.Unohtamatta tietenkää kaupan päälle tienattua linnareissua.
Muistappa poika että kun nuorena varastat niin vanhana omistat.

putsari
Sledge Hammer
Viestit: 1577
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Nainen houkutteli koulukaverinsa julmaan ansaan

Viesti Kirjoittaja putsari » Ma Huhti 22, 2019 1:13 am

Tuo Janna Pasanen löytyy facebookista. Karseen näköinen lehmä.
Nainen houkutteli koulukaverinsa julmaan ansaan - nuori mies pakotettiin makaamaan alasti köysi kaulassa

Eilen klo 22:27

Osapuolet olivat tavanneet kymmenen vuotta aiemmin yläasteella. Ihastunut nuori mies vonkasi edelleen Poriin muuttaneen koulukaverinsa perään.
Nainen torjui hänet somessa, mutta kutsui lopulta Messengerillä miehen luokseen.
Porin matkakeskuksessa vastassa oli kyllä vanha koulukaveri mutta kahden miehen kanssa.
Nuori mies pakotettiin autoon ja vietiin kaupungin ulkopuolelle latoon, jossa hänet sekä ryöstettiin että häntä kidutettiin erilaisin nöyryyttävin menoin.

Rikokset tapahtuivat viime syyskuun 23. päivä. Nuori mies muilutettiin autolla Porin matkakeskuksesta ”jonnekin Harjavallan suuntaan”.

Uhrin takavuosien koulukaverin eli 25-vuotiaan naisen lisäksi autossa istui kaksi hänelle tuntematonta miestä. Myöhemmin pikkutien päässä olevaan latomaiseen rakennuksen saapui yksi tai kaksi miestä lisää.

Uhrin piekseminen alkoi heti hänen noustua autosta. Häntä lyötiin nyrkillä. Uhri kaatui maahan. Kaulalle pantiin jalka. Sitten ohimolle pantiin ”pistoolimallinen ase”.

Sisällä rakennuksessa uhri pakotettiin riisumaan itsensä alasti ja makaamaan lattialle.

Nuoren miehen kaulaan laitettiin köysi. Hänet nostettiin roikkumaan. Hirttämisestä ei ollut kuitenkaan kyse, sillä jalat pysyivät maassa.

Voimakas ote sukuelimistä
Joku miehistä ruiskutti uhrin kasvoihin spray-pullosta maalia. Uhrin lompakko sisältöineen vietiin, samoin kännykkä.

Ryöstäjät saivat haltuunsa pankkikortin tunnusluvun. Tililtä nostettiin 300 euroa. Valvontakameran mukaan rahojen nostaja olisi ollut tekoaikaan 41-vuotias Antti Kristian Erkkilä.

Alastoman miehen kidutus jatkui.

25-vuotias Janna Jessika Pasanen puristi häntä voimakkaasti sukuelinten alueelta. Pasanen otti esille myös veitsen.

Yksi miehistä virtsasi lattialla makaavan uhrin päälle. Toinen mies työnsi hänen suuhunsa tabletteja. Uhrin onnistui oksentaa osa tableteista pois, mutta kehoon joutuneet aiheuttivat huimauksen tunnetta.

Erkkilä antoi uhrilleen edellä todetun pistoolimaisen aseen ja käski tämän ampua itsensä. Kidutettu mies ojensi aseen takaisin todeten, ettei pysty ampumaan itseään.

Sivullinen löysi ojasta
Julmuudet kestivät ehkä tunteja.

Lopulta muiluttajat lopettivat väkivallan. Uhri sai vaatteensa takaisin, joskaan ei päällystakkiaan. Muu omaisuus jäi kateisiin.

Ryöstäjät kuskasivat uhrinsa jollekin sivutielle. Tämä ei tiennyt missä on, koska ei ollut ennen Porin suunnalla edes käynyt.

Ruhjottu mies jätettiin ilman päällystakkia tielle pimenevän iltaan. Uhri ei saanut apua keneltäkään tai kyytiä kaupunkiin. Hän vietti yön metsässä.

Seuraavana päivänä sivullinen löysi hänet ojasta. Huonokuntoinen mies toimitettiin sairaalaan, aluksi Satakunnan keskussairaalaan ja myöhemmin kotiseudulleen.

Sairaalassa miehelle annettiin lääkettä, jonka avulla hän kykeni oksentamaan vatsan sisältönsä.

Lääkärin lausunto
Oikeudelle antamassaan lausunnossa lääkäri toteaa, että tutkittavaa oli hakattu kasvoihin ja ympäri kehoa. Kasvot olivat kauttaaltaan hakatun näköiset. Kasvoista löytyi maalia Tutkittavalla oli naarmuja rinnassa, mutta ei varsinaisia viiltohaavoja. Hänen kiveksiään oli käsitelty kovakouraisesti, mikä vaikeutti virtsaamista.

Tutkittava oli saanut mahdollisesti aivotärähdyksen.

Lääkärien mukaan tutkittava kärsi mahdollisesti posttraumaattisesta stressitilasta.

Tutkittava kykeni ainoastaan yksittäisin sanoin kertomaan tapahtumista. Puhumista vaikeutti myös hänen synnynnäinen kehityshäiriönsä.

Uhri puhui itse oikeudessa
Poliisi otti kiinni ensin Erkkilän ja myöhemmin myös Pasasen. Heidät vangittiin.

Muut paikalla olleet miehet jäivät epäselväksi poliisitutkinnassa. Näin ollen he välttivät rikosvastuun.

Kidutusluonteista ryöstöä käsiteltiin tänä keväänä Satakunnan käräjäoikeudessa.

Uhri pystyi itse esiintymään oikeussalissa, joskin hän ei kyennyt kertomaan tapahtumista yhtäjaksoisesti. Lähinnä hän vastasi kysymyksiin.

Käräjäoikeus piti asianomistajan kertomusta kuitenkin pahoinpitelyn, uhkailun ja nöyryyttämisen osalta johdonmukaisena.

”Pakonomainen tarve”
Pasanen ja Erkkilä kiistävät rikokset.

Oikeudessa todisti myös uhrin veli. Veljen mukaan asianomistajalla (uhrilla) on ihastuessaan pakonomainen tarve pitää yhteyttä vastakkaiseen sukupuoleen.

Veljen mukaan Pasanen oli jossakin vaiheessa sulkenut asianomistajan pois Facebook-kavereistaan.

Janna Pasasen puolustuksen mukaan juuri sulkeminen johti siihen, että asianomistaja nimesi hänet syylliseksi.

Käräjäoikeus ei syytetyn väitettä uskonut. Asianomistajalla ei ollut ollut tapana poistua kotipaikkakunnaltaan, joka on toisella puolella Suomea. Hän ei ole koskaan aiemmin Porissa käynyt.

Janna Pasanen on asianomistajan ainoa yhteys Poriin.

Suoraan vankilaan
Satakunnan käräjäoikeus toteaa vastaajat syyllisiksi. Käräjäoikeus tuomitsi Antti Kristian Erkkilän ja Janna Jessika Pasasen törkeästä ryöstöstä sekä törkeästä vapaudenriistosta.

Kummankin rangaistus on kolme vuotta ja neljä kuukautta vankeutta. Käräjäoikeus passitti heidät Turun vankilaan.

Janna Pasanen ei ole rikoksentekijänä ensikertalainen. Hänet on aiemmin tuomittu lyhyeen ehdolliseen huumausainerikoksista ja rattijuopumuksista.

Uhrilleen Pasasen ja Erkkilän tulee yhteisvastuullisesti korvata loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 3000 euroa, kivusta, särystä sekä tilapäisestä haitasta 1500 euroa, anastetuista rahavaroista 300 euroa, kateisiin jääneestä puhelimesta sata euroa, kadonneesta henkilökortista 58 euroa ynnä erinäisiä matkakuluja ja poliklinikkamaksuja.

Tuore käräjätuomio ei ole vielä lainvoimainen. Valitusosoite on Vaasan hovioikeus.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8dbf ... 94fd26ec64
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

damfin
Columbo
Viestit: 2479
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Nainen houkutteli koulukaverinsa julmaan ansaan

Viesti Kirjoittaja damfin » Ma Huhti 22, 2019 10:26 am

En tiedä minkänäköisiä jorma-naamoja putsarin lehmät mahtaa olla, mutta eihän tuo Pasasen Janna nyt lehmäksi mikään kovin karsean näköinen näytä olevan.
Tuon voisi köyttää pöydän päälle mahalleen ilman housuja ja kumihanska kädessä havainnollistaa miltä se kehitysvammaisen henkilön kiveksien kovakourainen puristelu tuntuu, naisellahan vastaavat elimet ovat ilmeisesti sisäpuolella.
Jotenkin voisin vielä muuten jossain muodossa ymmärtää tuon porukalla kovistelun jos kyseessä olisi ollut ihan terve nuori mies joka itsepintaisesti viestittelee tytölle eikä suostu viestittelyä lopettamaan, mutta jos uhri oli kehityshäiriöinen henkilö joka ei kai mahda mitään käytökselleen niin olihan tuo nyt ihan sairasta toimintaa pasaselta kavereineen.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

napalanko
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 169
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Nainen houkutteli koulukaverinsa julmaan ansaan

Viesti Kirjoittaja napalanko » Ma Huhti 22, 2019 11:06 am

No kyllähän tuo ihan pantavan näköinen on...keskivertoa huomattavasti paremman näköinen kanttura.

Calamity Jane
Matlock
Viestit: 826
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Nainen houkutteli koulukaverinsa julmaan ansaan

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » Ma Huhti 22, 2019 11:21 am

No ei mikään luojan lahja miehille ole tuo. Ei ulkoisesti eikä etenkään muuten.
Sairas narkkari ilmiselvästi. Samoin sen piri kaverit jotka olleet tuossa mukana. Näistä kuullaan vielä jos eivät onnistu ottamaan yliannostusta ja siitä hautaan. Toivotaan niin.
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

Marokonsoturi
Miss Marplen perikuntaa
Viestit: 1534
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Nainen houkutteli koulukaverinsa julmaan ansaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » Ma Huhti 22, 2019 2:41 pm

No ei tuo nyt mikään erikoisen näköinen ole, että tuollaisen perään toiselle puolelle Suomea lähtisi panemaan.. ja toisekseen lääkkeiden väärinkäyttäjä olisi voinut laittaa kehityshäiriöisen pojan estolistalle sen sijaan, että hankki itselleen linnatuomion panokavereineen. Ehkäpä jollain tapaa sadisti tuo nainen ja pillu kostui, kun pääsi kovistelemaan kehitysvammaista köytettyä.

Tappavat kavereineen vielä jonkun, jos meno ei muutu. Kielsivät vielä oikeudessa kaiken tapahtuneen.

Calamity Jane
Matlock
Viestit: 826
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Nainen houkutteli koulukaverinsa julmaan ansaan

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane » Ma Huhti 22, 2019 9:20 pm

Joku näistä tulee vielä varmasti tappamaan jonkun. Osa tulee kuolemaan huumeisiin .Osa tapetaan . Näitten elämät on helposti ennustettavissa. Huumeet ne huumeet.
Naiset noissa piireissä ovat pelkkiä panopuita. Sitten kun ne poloiset vielä haluaa perheen. Lapset kärsii vaan niissä "perheissä".

Tuomiot tässäkin ovat liian lievät.
Niin monet kerrat tähän rantaan olemme tulleet ennenkin. Jättäneet kahdet jäljet santaan. Nyt yhdet vain vie takaisin.

Raimond
Neuvoja-Jack
Viestit: 251
Liittynyt: Ti Elo 07, 2012 5:20 pm

Re: Törkeä pahoinpitely ja ryöstö Porissa syksyllä 2018

Viesti Kirjoittaja Raimond » Ti Huhti 23, 2019 8:57 am

Pasanen on oikeasti kunnon narkkarin näköinen, vaikka noista FB kuvista saattaa saada eri vaikutelman. Erkkilä taas vetänyt kamaa jo 20v, mutta ei vieläkään ole itsestään henkeä saanut pihalle vaikka hyvää yritystä on ollut. Tässä tapauksessa ovat kyllä kyseessä henkilöt (myös ne jotka eivät paljastuneet) joista voi hyvällä omallatunnolla käyttää sanaa ihmisroska.

Ei varmasti olisi näille karkuun päässeillekään tehnyt pahaa, mikäli olisivat päässeet hiukan vauhtiaan hillitsemään porttien sisäpuolelle.

Vastaa Viestiin