Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1906
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja Iivis » Pe Elo 16, 2019 11:30 pm

Mies ajoi väkijoukkoon Ruotsin Östersundissa - syyte terroristisen rikoksen yrityksestä
Eilen klo 15:36 (muokattu tänään klo 16:27)

Poliisi tutkii myös miehen yhteyksiä Tukholman keskustassa kaksi vuotta sitten huhtikuussa terrori-iskun tehneeseen Rahmat Akiloviin.

Kazakstanilaissyntyinen, 32-vuotias mies yritti ajaa keskiviikkona ihmisten päälle Östersundin keskustassa Ruotsissa. Hänet vangittiin perjantaina epäiltynä terroristisen rikoksen yrittämisestä, kertoo Ruotsin media.

Mies pidätettiin keskiviikkona näyttävään tyyliin Östersundin keskustassa lounasaikaan. Östersund-Posten-lehden silminnäkijähavainnon mukaan mies oli ajanut autollaan hitaasti edestakaisin kaupungin keskustassa Stortorgetilla ennen kuin poliisi tuli paikalle.

– Poliisi huusi ”tule ulos autosta kädet ylhäällä”, ja niin poliisi otti kiinni ajajan. Se oli kuin toimintaelokuvasta, silminnäkijä sanoi lehdelle.

Terroririkosepäilyn lisäksi poliisi tutkii myös miehen yhteyksiä Tukholman keskustassa kaksi vuotta sitten huhtikuussa terrori-iskun tehneeseen Rahmat Akiloviin.

Epäilty oli asunut viime vuodet Ruotsissa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

Juttua päivitetty 16.8.2019 kello 16.11 tiedolla vangitsemisesta ja miehen kansallisuudesta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/103 ... c48cc6f916

John Kimble
Magnum
Viestit: 1388
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja John Kimble » La Elo 17, 2019 1:10 am

Mikä ihme ruotsalaisiin on mennyt?
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

JammuSetä
Sammakkoprofessori
Viestit: 420
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » La Elo 17, 2019 10:36 am

No kuinkas se Håkan nyt silleen? Järkyttyi ku ei Pelle antanutkaan persettä

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1906
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Elo 17, 2019 11:11 am

Yllätys, median maskotti asialla jälleen kerran!
Östersundin käräjäoikeus vangitsi miehen epäiltynä terrori-iskun valmistelusta
16/08/2019

Östersundin keskiviikkoiset tapahtumat ovat paljastuneet terrori-iskun yritykseksi. Östersundin käräjäoikeus vangitsi hetki sitten 32-vuotiaan Kazakstanin kansalaisen Dilshod Usmanovan epäiltynä terroristisessa mielessä tehdystä murhan valmistelusta.

Tapahtumat alkoivat keskiviikkona aamupäivällä kun poliisille ilmoitettiin kummallisesti autoilevasta autoiljasta Östersundin keskustassa. Poliisi huomasi auton kaupungin torin kupeessa ja yritti pysäyttää autoiljan. Lyhyen takaa-ajon jälkeen autoilija törmäsi betoniporsaaseen ja mies otettiin kiinni.

Kun autoa tutkittiin huomattiin, että autossa oli kanistereissa bensaa tms ja miehellä oli hallussaan aseita. Sen jälkeen tutkintaa on hoitanut suojelupoliisi SÄPO. Asiaa tutkitaan murhan valmisteluna terroristisessa tarkoituksessa. Epäilynä on, että mies suunnitteli väkijoukkoon ajamista. Tosin tekoaikaan tori oli tyhjä.

Terroristi median maskottina

Epäilty terroristi on siis Kazakstanin kansalainen ja ollut median maskotti. Östersundin sanomat kirjoitti Usmanovasta pari vuotta sitten säälitarinan karkoitettavasta rehellisestä verojamaksavasta miehestä.

Kuva

Usmanova tuli perheineen Ruotsiin 2012 ja haki turvapaikkaa. Asiaa ei kuitenkaan tutkittu, sillä Usmanova oli ns. Dublin. Hän oli asunut ainakin jonkin aikaa Puolassa ennen Ruotsiin tuloaan. Kun häntä oltiin palauttamassa Puolaan mies painui maan alle. Kun karkoitus meni vuodessa vanhaksi Usmanova tuli esiin ja haki uudestaan turvapaikkaa. Maahanmuuttovirasto ei sitä kuitenkaan myöntänyt, sillä Kazakstanissa ei ole mitään sotaa tai konfliktia. Usmanova on kitkutellut siis ainakin vuodesta 2016 asti tuon kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen.

Östersundin sanomissa nyyhkytettiin 2016 miten Usmanova ”joutui vasten tahtoaan lähtemään Ruotsista”. Mies oli töissä vanhainkodissa ja häntä kehuttiin kunnon mieheksi.

– Me työskentelemme ja maksamme veroja, olemme opetelleet ruotsia ja nyt meidät karkoitetaan, Östersundin sanomissa nyyhkytettiin.

Samaisessa lehdessä tyrskittiin lämmintä itkua miten vanhainkodista on tullut monikulttuurinen paikka. Myös SVT oli saanut jo käsiin Usmanovan tuttavia, jotka todistivat, että mukava mies. Kaikki tykkäsivät.
https://pt-media.org/2019/08/16/ostersu ... istelusta/

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1906
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Elo 17, 2019 11:17 am

Jätetty pois kuvat, koska vaimo lienee syytön. Suomennettu google-käännöksellä, joten kirjoitusvirheitä varmasti löytyy.
Perheen on poistuttava Föllingestä ja Ruotsista tahtoaan vastaan: "Me työskentelemme ja maksamme veroja"

Dilshod ja Khilola Usmanova asuvat kahden lapsensa kanssa Föllingessä. He ovat oppineet ruotsin kielen yksin ja saaneet työpaikan terveydenhuollon avustajiksi Solbackassa. Johtajien, henkilöstön ja hoitajien keskuudessa heitä arvostetaan, mutta nyt he vaarassa joutua jättämään Ruotsin vastoin tahtoaan.


Dilshod ja Khilola Usmanova Föllingessä ovat nuori pari, jolla on terveydenhuoltoalan työpaikkoja ja kaksi pientä lasta. Näyttää siltä, ​​että täydellinen lisä Krokomin kunnan ikääntyvälle osalle. Ongelmana on, että heidän on nyt poistettava Ruotsista vastoin tahtoaan.

- Olemme asuneet Ruotsissa neljä vuotta, poikani, joka on 3,5-vuotias, syntyi Ruotsissa ja tyttäreni aloittaa F-luokan elokuussa, Khilola Usmanova kertoo.

Yhdessä aviomiehensä Dilshodin kanssa hän työskentelee vanhainkodissa Solbackassa Föllingessä.

- Työskentelemme ja maksamme veroja, opimme itse ruotsin kielen. Nyt kun kaikki on hyvin, karkotettiin, en halua palata takaisin, hän sanoo.

Kazakstanin Usmanova-perhe tuli Ruotsiin vuonna 2012 aloittamaan uuden elämän maassa, jonka he ovat kuulleet erittäin hyvin. He ovat asuneet Föllingessä kaksi vuotta.

Khilola Usmanova ja aviomies Dilshod Usmanov työskentelevät hoitoavustajina Föllingessä Solbackassa. Sekä johtajat että kollegat ja terveydenhuollon työntekijät arvostavat heidän työtä.
Kuva: Per Arnsäter

- Meillä on suuri tarve heille, ja sekä henkilökunta että hoitajat arvostavat niitä. Yrityksillemme on suuri menetys, jos he eivät voi jatkaa työskentelyä, Solbackan yksikönpäällikkö Martina Wesmander sanoo.

Erik Karlssonilla Backwaterista, joka on nyt Solbackan hoitaja, on vain hyvä sanoa Khilolasta.

- On hauskaa puhua hänelle, hän sanoo ja sanoo, että nyt kun Khilola puhuu ruotsia, seuraava askel on tasa-arvon opettaminen.

Usmanova-perhe matkusti Ruotsiin Puolan viisumilla eikä aluksi saanut turvapaikkahakemustaan ​​testata Dublin-asetuksen perusteella. Mutta sen sijaan, että matkustaisi Puolaan, perhe piiloutui yli vuoden, kunnes Puolaan siirtämisen määräaika päättyi ja he voivat hakea turvapaikkaa Ruotsista. Koska Kazakstanissa ei käydä sotaa ja perhettä ei pidetä suojelun tarpeessa muusta syystä, muuttovirasto ei ole myöntänyt perheelle oleskelulupaa. Heidän on nyt palattava Kazakstaniin. Heillä on myös ollut kielto matkustaa Ruotsiin kahdeksi vuodeksi, koska he päättivät piiloutua sen sijaan, että menisivät Puolaan.

- Se ei ole meille hyvä, Dilshod sanoo.

Hänen mukaansa perhe on sopeutunut Ruotsiin ja että he eivät halua muuttaa takaisin Kazakstaniin.

- Asimme Tukholmassa kaksi vuotta, mutta Föllinge ja Jämtland ovat parempia, Khilola sanoo.

Nyt he toivovat saavansa testata ja myöntää työlupahakemuksensa. Mutta olemassa olevien sääntöjen mukaan on olemassa monia vaatimuksia, jotka on täytettävä, ja on vielä selvitettävä, onko perhe onnistunut. Koska heiltä on evätty turvapaikkahakemus, maahanmuuttovirasto on ilmoittanut varaavansa perheen lentoon Ruotsista lähiaikoina.

Dilshod Usmanov ja Khilola Usmanova lasten Durdona ja Abdullah kanssa siirtolaishallinnon tilojen ulkopuolella Östersundissa perjantaina 17. kesäkuuta. Heille on juuri kerrottu, että maahanmuuttovirasto varaa heidät lennolle Ruotsista.
Kuva: Per Arnsäter

Monet ovat sitoutuneet tekemään perheen jäädäkseen. Yksi heistä on Föllingebon Gudrun Ahlgren.

- On arvokasta, että meillä on hyvä vanhustenhoito Föllingessä ja tiedän, että he edistävät sitä. On myös hyvä, että muut ihmiset tulevat vanhusten joukkoon. Uusi sukupolvi, joka todistaa Ruotsissa olevan monimuotoisuutta kaikilla alueilla ”, sanoo Gudrun Ahlgren.

Ingrid Käll asuu perheen vieressä ja on tuntenut heidät kaksi vuotta. Hän on kuin ylimääräinen "isoäiti" lapsille.

- Minua ei ole koskaan koko elämässäni arvostettu niin, että minusta tulee se perhe, teen kaiken heidän puolestaan ​​ja tiedän, että he tekevät kaiken puolestani, hän sanoo.
https://web.archive.org/web/20190817080 ... alar-skatt

Avatar
CSI
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2785
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja CSI » La Elo 17, 2019 3:16 pm

"Me työskentelemme ja maksamme veroja, olemme opetelleet ruotsia ja nyt meidät karkoitetaan, Östersundin sanomissa nyyhkytettiin."

Osaamislistalta on "unohtunut" pois: ja ajamme iloista pientä kuormuriautoa torille.

Kuva
Päivän aforismin tarjoaa runoilija Oliver Francis:
KELA räjähtäää Ihan just ellei kohtala rahaa tippuu PERKELE!

Marokonsoturi
Helen Mirren
Viestit: 1495
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » La Elo 17, 2019 6:53 pm

Mies ajoi väkijoukkoon Ruotsin Östersundissa
Mitenköhän tällainen otsikko sopii JSN:n linjaukseen, kun kenenkään päälle ei ajettu vaan joku pyöri hitaasti autolla etsien mahdollista ihmisten yli ajamispaikkaa?

John Kimble
Magnum
Viestit: 1388
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ma Elo 19, 2019 3:35 am

Kyllä ruotsalaiset voivat pahoin nykyään kun tällaista sattuu. Resursseja pitäisi lisätä erityisesti mielenterveyspalveluihin, syrjäytyneiden ja pitkäaikaistyöttömien hoitoon vastaavien ylilyöntien estämiseksi. Myöskin nuorten kohtaanto-ongelmien ratkaisuun pitäisi saada lisää resursseja ja rahaa.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Iivis
Charlien Enkeli
Viestit: 1906
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsissa terroristisen rikoksen yritys

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Elo 20, 2019 7:03 pm

Terrorismiaikeista epäilty pidätettiin Ruotsissa
20.8.2019 12:15Toimitus


Poliisi pidätti viime viikon keskiviikkona Östersundissa miehen epäiltynä terroriteon valmistelusta. Aluksi häntä epäiltiin murha-aikeista.
Östersundissa pidätetyn miehen autosta löytyi bensiinikanistereita ja veitsiä. Miehen ajotapaan oli kiinnitetty huomiota Suurtorin seutuvilla. Ilmoituksen perusteella paikalle saapui poliisi, jolloin seurasi lyhyt takaa-ajo, kunnes mies ajoi katukiveyksiin ja tuli pidätetyksi. Hän ei tehnyt pidätettäessä vastarintaa.

Tapaus on siirtynyt turvallisuuspoliisi Säpon tutkittavaksi.

Epäilty karkotettiin Ruotsista, mutta palasi takaisin
Terroriaikeista epäilty on noin 30-vuotias Kazakstanin kansalainen, jonka ilmoitettiin aluksi olevan uzbekki. Sitä hän kansallisuudeltaan voikin olla.

Miehen sanottiin mahdollisesti olleen aiemmin yhteyksissä Tukholman Drottninggatanilla viiden ihmisen päälle ajaneen Rahmat Akilovin kanssa. Tämä on kotoisin Uzbekistanista.

Vuonna 2016 mies ja hänen vaimonsa joutuivat kielteisen turvapaikkapäätöksen vuoksi poistumaan Ruotsista. Kuitenkin he ovat palanneet ja asuvat lapsineen tilapäisellä oleskeluluvalla pohjoisessa Jämtlannissa.

Rikoskumppanien mahdollisuus ei ole poissuljettu
Miehen sanotaan olevan integroitunut, käyvän töissä ja olevan huolehtivainen perheenisä. Hän oli äskettäin vaihtanut työpaikkaa ja oli liikkeellä työnantajansa autolla.

Tuttavien on vaikea uskoa epäilyjä terroriaikeista. Joku arveli Aftonbladetille miehen tarvitsevan bensiiniä työssään.

Poliisi teki kotietsinnän kylässä, jossa perhe asuu. Viranomaiset pitävät mahdollisena, että hänellä on rikoskumppani tai -kumppaneita. Mies on kiistänyt epäilyt rikoksesta. Hänen kerrotaan sanoneen, että oli pelännyt tekevänsä rikoksen.

https://www.kansalainen.fi/terrorismiai ... ruotsissa/

Vastaa Viestiin