Hki, Suutarila; "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penkomaan

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

poikani
Hercule Poirot
Viestit: 2021
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: Stadi

Hki, Suutarila; "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penkomaan

Viesti Kirjoittaja poikani » To Elo 22, 2019 7:07 pm

Poliisi kirjoitti:Poliisi otti kiinni iäkästä miestä seuranneen seurueen – epäillään törkeän varkauden yrityksestä

22.08.2019 klo 15.11
Helsinki

Poliisi otti torstaiaamuna kiinni neljä henkilöä, joita epäillään hetkeä aikaisemmin tapahtuneesta törkeän varkauden yrityksestä. Sivullinen henkilö ilmoitti hätäkeskukseen, että epäilyttävä autolla liikkunut seurue oli puhuttanut iäkästä miestä kadulla Suutarilassa. Autosta noussut henkilö oli seurannut miestä asuntoon. Sama henkilö juoksi hetkeä myöhemmin ulos miehen asunnosta, ja auto poistui nopeasti paikalta.

Poliisille selvisi, että 89-vuotias mies oli ollut palaamassa jalkaisin kauppareissulta, kun hänen vierelleen oli ajanut henkilöauto, josta hänelle tarjottiin kyytiä kotiin. Mies kieltäytyi kyydistä, mutta seurue painosti häntä tulemaan kyytiin. Mies ei suostunut vaan jatkoi matkaa.

Miehen kotipihassa autosta nousi henkilö, joka tarjosi apua pankkiasioissa. Mies kieltäytyi jälleen. Seuraavaksi henkilö ehdotti kahvien keittämistä ja pankkiasioista keskustelemista. Mies kieltäytyi taas ja pyysi henkilöä poistumaan.

Kun mies oli menossa sisälle asuntoonsa, häntä seurannut henkilö livahti sisään asuntoon. Asuntoon tunkeutunut henkilö pyöri huoneesta toiseen ja kaivoi laatikoita sekä kaappeja. Kun mies kertoi, että hänen tyttärensä on tulossa pian käymään, henkilö poistui kiireen vilkkaa.

Poliisi tavoitti paikalta paenneen auton ja otti kiinni autossa olleet neljä henkilöä. Heidän hallustaan löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Takavarikoidun omaisuuden epäillään kuitenkin olevan peräisin jostain muualta kuin aamulla seuratuksi joutuneen miehen asunnosta. Poliisi selvittää takavarikoidun omaisuuden alkuperää.

– Mikäli tulee sellainen tunne, että joku seuraa tai asuntoon pyrkii tuntematon henkilö epäilyttävällä verukkeella, täytyy soittaa välittömästi hätänumeroon. Erityisesti varttuneempien ihmisten kannattaa olla tarkkaavaisia, kun he liikkuvat itsekseen. Suuret kiitokset sivulliselle, joka hälytti poliisin paikalle huolestuttuaan epäilyttävästä tilanteesta, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.
https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisist ... esta_83611

Muokkaus: Siis koko seurue ei mennyt sisälle asti, mutta tuo otsikko nyt kuitenkin kuvaa sitä, että porukalla oltiin toimimassa pahat mielessä.
????? ?? ??????.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6741
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Suutarila, Hki: "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penko

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » To Elo 22, 2019 7:30 pm

Mut eihän tämä seurue tietenkään ollut mustalaisseurue, koska hehän ovat tuohon kellonaikaan otsat hiessä tekemässä töitä, turvatakseen rehellisen elantonsa.
Täällä tänään, missä huomenna?

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4171
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Suutarila, Hki: "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penko

Viesti Kirjoittaja URSA » To Elo 22, 2019 8:28 pm

Hätäkeskukseen soittanut sivullinen ansaitsisi palkkion. Kerrankin jäi tuollainen porukka kiinni rysän päältä. Ja oli pappakin terävä, kun ymmärsi yrittää varoa seuruetta.

scarface
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 160
Liittynyt: La Syys 13, 2008 7:50 pm

Re: Suutarila, Hki: "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penko

Viesti Kirjoittaja scarface » Pe Elo 23, 2019 10:59 am

Täysin munatonta sakkia. Tällaiset jutut leimaa koko kollektiivin . Kun maine on tällainen niin ei näytä Tulevaisuus kovin hääppöseltä
Sori iso avatar ei löydy pienempää

Tracker
Wallander
Viestit: 1072
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2015 9:13 am

Re: Suutarila, Hki: "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penko

Viesti Kirjoittaja Tracker » Pe Elo 23, 2019 1:48 pm

Tracker: Mustalaisten "rehellisen mustalaisen maine" jos sitä on joskus ollut, on huonontunut vuosikymmenien myötä, ovat siirtyneet pikkurikkeistä isompiin rikoksiin kun tuomiot ovat olemattomia. Halveksivat avoimesti lakeja ja yhteiskuntaa, käyttävät "idiootteja" suomalaisia hyväkseen röyhkeästi. (On kait hyviäkin mustalaisia, en ole vain tavannut?)

JULKAISTU 15.02.2017 17:02
Kokenut poliisi vaietusta aiheesta: Suomen romanien rikoksissa järjestäytynyttä rikollisuutta

Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Jari Kinnunen puhuu tänään MTV3-kanavalla nähtävässä Rikospaikka-ohjelmassa vaietusta aiheesta, Suomen romanien rikollisuudesta.

Kinnusen mukaan se osa Suomen romaneista, jotka rikoksia tekevät, tekevät niitä paljon ja rikollinen toiminta on järjestäytynyttä.

– Siellä on selkeät roolit ja selkeät hierarkiat. Siellä on selkeät tehtävät ja ne jaetaan, kuka tekee mitenkin. Siinä mielessä se täyttää järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkistön, Kinnunen sanoo ohjelman haastattelussa.

Kinnunen tähdentää, että kyse ei ole koko romaniväestöstä.

Kinnunen on ollut tutkinnanjohtajana useissa paljon julkisuutta saaneissa rikosjutuissa, kuten lottovoittajan huijausjutussa.

Poliisitutkinnan mukaan pirkanmaalaisen noin 70-vuotiaan lottovoittajan tililtä lähti neljän kuukauden aikana yli neljä miljoonaa euroa viime keväänä ja kesällä.

Laaja petosjuttu on tulossa oikeuteen tällä viikolla ja syytteessä on parikymmentä romanitaustaista henkilöä.

Kinnusen mukaan Suomen romanien rikollisuudesta on vaiettu monista eri syistä.

– Kuten eräs romani on todennut, että jos heidän yhteisönsä sisällä puhuu näistä rikoksista, se vaiennetaan tappouhkauksin ja valtaväestö vaiennetaan rasistikortilla, Kinnunen kertoo.

Kinnusen mukaan poliisilla ei tällä hetkellä ole sellaista keinoa, jolla Suomen romanien rikollisuudesta saataisiin valtakunnallinen kokonaiskuva.
romaninaisia.jpg
romaninaisia.jpg (70.11 KiB) Katsottu 311 kertaa
– Se olisi kuitenkin tärkeätä, jotta asiaan voitaisiin puuttua ja pystyttäisiin ehkäisemään myös uhriutumista.

Kinnunen kertoo ohjelmassa laajemmin, millaisia rikoksia romanit tekevät.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.40.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kok ... #gs.y9k9rx

Kuvan kokoa kohtuullistettu ja rajattu
-NILS-

jjarvinen
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Heinä 23, 2013 7:25 pm

Re: Suutarila, Hki: "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penko

Viesti Kirjoittaja jjarvinen » Pe Elo 23, 2019 8:56 pm

Tracker kirjoitti: (On kait hyviäkin mustalaisia, en ole vain tavannut?)
Se että 90% pilaa loppujen maineen on valitettavaa.

Tämä vanhuksiin kohdistunut rikollisuus on jotain todella säälittävää..
Hovimestari on syyllinen!

Fire
Alibin satunnaislukija
Viestit: 114
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Suutarila, Hki: "seurue" tunki 89-v. miehen kotiin penko

Viesti Kirjoittaja Fire » La Elo 24, 2019 12:23 am

Kinnusen mukaan poliisilla ei tällä hetkellä ole sellaista keinoa, jolla Suomen romanien rikollisuudesta saataisiin valtakunnallinen kokonaiskuva.
Huh huh, nyt kyllä tippui minun arvostukseni Suomen poliisiin ja viranomaisiin. Vai ettei ole keinoa. Ehkä pitäisi panostaa poliisien koulutukseen ja jonkinlainen älykkyyden testaus olla ennen kuin valitaan poliisikouluun.

Vastaa Viestiin