12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
humma
Neuvoja-Jack
Viestit: 267
Liittynyt: Ke Kesä 29, 2011 12:22 am

12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa

Viesti Kirjoittaja humma » Ti Syys 10, 2019 12:53 am

12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa – auto päätyi ilmalennon jälkeen taimikkoon, kuljettaja ja kolme teini-ikäistä matkustajaa loukkaantui

Neljä nuorta loukkaantui, kun 12-vuotiaan pojan kuljettama auto suistui rajusti ulos tieltä Torniossa Ruonajärventiellä sunnuntain vastaisena yönä, kertoo Lapin poliisi.

Kuljettaja menetti auton hallinnan tiukasti vasemmalle kaartuvassa mutkassa, ennen Kromitien risteystä. Auto törmäsi tien penkassa olevaan noin kaksi metriä korkeaan hiekkavalliin ja jatkoi törmäyksen jälkeen matkaa edessä olevaan taimikkoon noin 10–15 metriä.

Autossa olleet 16-vuotiaat tyttö ja poika jouduttiin irrottamaan ajoneuvosta. 14-vuotias poika löytyi loukkaantuneena noin 20 metrin päässä autosta. 12-vuotias poika otettiin puolestaan kiinni Kromitiellä. Rikoskomisario Miska Sillanpää Lapin poliisilaitokselta kertoo, että henkilöiden etsinnässä oli mukana poliisikoira.

Sillanpään mukaan auton omistaja kuuluu nuorten lähipiiriin.

Nuorin poika sanoi poliisille kuljettaneensa autoa, ja poliisi teki hänelle huumepikatestin ja puhalluskokeen. Kummankin tulos oli negatiivinen.

Kaikki neljä nuorta vietiin sairaalaan. 16-vuotiaat kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja nuoremmat Länsi-Pohjan keskussairaalaan Kemiin. Poliisilla ei ole tietoa nuorten saamien vammojen tarkasta laadusta. Sunnuntaiaamuna saatujen tietojen mukaan vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Raju takaa-ajo sateisessa yössä
Tapahtumat saivat alkunsa hieman ennen kello kahta, kun poliisi suoritti liikennevalvontaa Hallituskadulla Torniossa. Valvonnan yhteydessä partio huomasi, että henkilöauton kuljettajaksi nousee nuori mies. Poliisipartio ajoi auton viereen ja oli aikeissa tarkastaa kuljettajan ajo-oikeuden, mutta hän kaasutti poliiseja pakoon. Poliisi lähti seuraamaan autoa ja laittoi päälle pysäytysvalot, mutta kuljettaja ei piitannut niistä.

Pakomatkan aikana satoi voimakkaasti, ja ajo-olosuhteet olivat erittäin huonot. Kuljettaja meinasi menettää ajoneuvon hallinnan tiellä olleiden vesilammikoiden ja liian suuren tilannenopeuden vuoksi. Poliisiauton nopeus oli 150 kilometriä tunnissa, mutta pakoauto jätätti poliisia. Tien nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajoon osallistui yhteensä neljä poliisipartiota. Ulosajo tapahtui noin seitsemän kilometrin päässä Hallituskadusta, josta takaa-ajo alkoi.

Poliisi ei ota kantaa tutkinnallisiin seikkoihin kuten teon motiiviin.

– Asia ei etene syyteharkintaan. Kyseessä on 12-vuotias henkilö, ja hän ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Vahingonkorvausvastuu eli vastuu vammoista ja autosta hänelle jää, Sillanpää sanoo.

Ajoneuvo vaurioitui lunastuskuntoon.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, vammantuottamuksena, liikennerikkomuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.
https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-s ... ui/826505/

Mitenhän tässä nuo tuomiot menee? Jos tuo 12-vuotias oikeasti on ajanut, niin tuskin mitään hänelle tulee, mutta tämä muu porukka sitten onkin mielenkiintoisempi pohdiskeltava. Otaksun että ainakin tuosta auton pöllimisestä voisi tulla kaikille jonkinlainen rangaistus.

Lisätty uutisen otsikko
-NILS-

sikakyösti
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 229
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 2:06 pm

Re: 12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa

Viesti Kirjoittaja sikakyösti » Ti Syys 10, 2019 2:27 am

Jotenkin vähän haiskahtavat romaneilta nämä.

JammuSetä
Sammakkoprofessori
Viestit: 482
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: 12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » Ti Syys 10, 2019 10:22 am

Manneja olivat. Facebookissa ainakin Oululainen manne oli etsintäkuuluttanut hopeisen väyrysmersun ja sillä karanneen lapsensa.

Mdh
Alokas
Viestit: 26
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2013 12:37 pm

Re: 12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa

Viesti Kirjoittaja Mdh » Ti Syys 10, 2019 12:11 pm

Ei varmaan ollut ensimmäistä kertaa ratissa tämä esiteini. Yli 150km/h vauhtia tuolla kelillä ja kuitenkin ilmeisesti jonkun matkaa päässyt pakoon.

kakkosurpo
Fitz ratkaisee
Viestit: 6799
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: 12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo » Ti Syys 10, 2019 8:41 pm

JammuSetä kirjoitti:Manneja olivat. Facebookissa ainakin Oululainen manne oli etsintäkuuluttanut hopeisen väyrysmersun ja sillä karanneen lapsensa.
Vaan ei lapsi varastanut Mersua, kunhan lainas. Sieltä sen voi sukulaismies käydä ojasta hakemassa. Sinne se lapsi sen parkkiin laittoi.
Täällä tänään, missä huomenna?

Laama
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 42
Liittynyt: Ti Elo 14, 2018 8:10 am

Re: 12-vuotias poika kaahasi poliisia pakoon Torniossa

Viesti Kirjoittaja Laama » Su Syys 15, 2019 3:27 pm

Mdh kirjoitti:Ei varmaan ollut ensimmäistä kertaa ratissa tämä esiteini. Yli 150km/h vauhtia tuolla kelillä ja kuitenkin ilmeisesti jonkun matkaa päässyt pakoon.
Juu ei takuulla ollut, noissa olosuhteissa olis aikuinenkin kuski voinut menettää ajoneuvon hallinnan. Ei oo paljon liikkunut matkustajienkaan päässä, kuka menee 12-vuotiaan kyytiin...
Älä tule hyvä kakku, tule paha kakku.

Vastaa Viestiin