Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6486
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Volkan Ünsalin tapaus - lokakuu 2003

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Muistuuko mieleen Ruotsissa asuneen turkkilaisen Volkan Ünsalin murha Helsingin Vuosaaressa?

Murha tapahtui lokakuussa 2003. Ünsalin ruumista ei koskaan löydetty, mutta poliisi sai silti selville että oli tapahtunut henkirikos. Eikä ihan mikä tahansa henkirikos vaan peräti palkkamurha.

Teosta napsahti elinkautinen neljälle henkilölle. Murhan tilannut, Ünsalin chileläinen lapsuudenystävä Leopoldo Gonzalez Carmona tuomittiin murhaan yllyttämisestä.
Itse murhan suorittamisesta tuomittiin Janne Tapio Raninen, Ilkka Jani-Markus Leinonen, ja Raimo Juhani Andersson. Raninen ja Leinonen olivat NBK -rikollisjärjestön jäseniä. Andersson puolestaan kuului MORE -rikollisliigaan.
Carmona oli luvannut miehille Ünsalin murhasta kolmen miljoonan Ruotsin kruunun eli noin 325 000 euron suuruisen palkkion.

Korjatkaa jos muistan väärin, mutta eikös tämä palkkamurha paljastunut sillä tavalla, että poliisit salakuuntelivat näitä murhaajia jonkun huumerikosepäilyn takia ja sitä kautta he kuulivat, kuinka murhaajat kerskailivat teollaan? Kyllä mahtoi miehiä harmittaa sen jälkeen pirusti.
Viimeksi muokannut Aizerbaidzan, Ma Heinä 07, 2008 2:11 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Muistan jotakin jutusta, mutta saiskos lisää tietoa tapauksesta? syyt jne.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Re: Murha ilman ruumista (Volkan Ünsalin tapaus)

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Se oli tosi vahva suoritus poliisilta selvittää tuo tapaus, tuuriakin vähän tarvittiin.

Joku kuuntelun alaisista oli saunassa retostellut toiselle, kuinka Unsal niitattiin valkoisella haulikolla eli kuristamalla useamman miehen voimin siten, ettei jälkiä jäänyt. Oli myös kuvanauhaa katoamisen jälkeen, jossa yhdellä herroista kiilteli ranteessa Unsalin roleksi.

Palkkamurha liittyi jotenkin vielä selvittämättömään Arlandan lentokentällä tapahtuneeseen ryöstöön.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6486
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tampereen Tyttö kirjoitti:Muistan jotakin jutusta, mutta saiskos lisää tietoa tapauksesta? syyt jne.
Tarkennetaan niin paljon kuin muistan:

Volkan Ünsal oli kavaltanut erään rikollisliigan (jota murhan tilannut Carmona johti) poliisille. Kyseistä liigaa epäiltiin vuonna 2002 tapahtuneesta arvokuljetusryöstöstä Arlandan lentokentällä Tukholmassa. Todisteita ei löytynyt tarpeeksi ja näin ollen tapauksesta ei tullut tuomioita kenellekään. Kyseinen arvokuljetusryöstöjuttu on yhä selvittämättä.

Carmona hermostui ja palkkasi juuri vankilasta vapautuneen Janne Ranisen murhaamaan Ünsalin. Raninen houkutteli murhaan mukaan Raimo Anderssonin ja Ilkka Leinosen. Murha toteutettiin sitten Vuosaaressa lokakuussa 2003.

Raimo Anderssonin vaimoakin syytettiin yhdessä vaiheessa avunannosta murhaan, mutta tuomiota ei saanut.

Tampereen Tyttö
David Starsky
Viestit: 4528
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Kansainvälistä menoa. Aika ronski tappotapa... :shock:
-Takuulla, sano Tampereenlikka!

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6486
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Tapaus on esillä Rikostarinoita Suomesta -ohjelmassa 13.12.2007:

6. ERÄÄN PALKKAMURHAN ANATOMIA

Lokakuun loppupuolella vuonna 2003 ruotsalainen nuori nainen teki Tukholman poliisille katoamisilmoituksen poikaystävästään Volkanista. Tieto välitettiin myös Helsingin rikospoliisille, koska tiedettiin Volkanin oleskelevan Helsingissä lapsuudenkaverinsa Jannen luona.

Aluksi turkkilaista syntyperää olevan Volkanin katoamista tutkittiin normaalina katoamistapauksena, mutta pian kävi ilmi seikkoja, joiden perusteella tutkinta muuttui murhan esitutkinnaksi.

Poliisin saamien tietojen perusteella oli selvää, että teko liittyi järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

PanCamO
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Pe Kesä 01, 2007 1:55 am
Paikkakunta: sitä ei moni tiedä..

Viesti Kirjoittaja PanCamO »

mahtaako ruumis koskaan löytyä..?
petetty, lyöty ja päähän potkittu.

vasikka
Rico Tubbs
Viestit: 1280
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:05 pm

Viesti Kirjoittaja vasikka »

Eihän se varmaan löydy. Tiedä onko sellaista enää olemassakaan vai onko kroppa saanut sellaisen hkäsittelyn, että sitä ei yksinkertaisesti ole. Melkeenpä näkisin, että ainoo tsäännsi on, että siinä vaiheessa kun armahdusta aletaan anomaan anoja avaa suunsa. Mutta en oikein usko siihenkään.PanCamO kirjoitti:mahtaako ruumis koskaan löytyä..?

Ozone
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Su Marras 04, 2007 2:35 am

Viesti Kirjoittaja Ozone »

Tästä tulee mieleen asia jota on useaan kertaan mietitty kaveripiirissäkin, se että ruumiit yleensä aina löytyvät, on ymmärrettävää jos teko on joku hetkittäinen hulluuskohtaus mutta jos vähänkin suunnitellumpi niin kyllä suomessa lääniä riittää mistä sitä ruumista ei ikinä löydy ja onhan noita tapoja miljoonia muitakin, melko makaaberia ajattelua tietysti mutta ihmetyksen aihe monessa rikoksessa.

apollo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1558
Liittynyt: La Heinä 14, 2007 4:09 am

Viesti Kirjoittaja apollo »

Janne Raninen tunnetaan myös "Solvallan Jannena". Tämän nimen hän sai ammuttuaan Solvallan raviradalla jonkun entisen Jugoslavian alueelta tulleen rikollisliigan pomon.

EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3342
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

apollo kirjoitti:Janne Raninen tunnetaan myös "Solvallan Jannena". Tämän nimen hän sai ammuttuaan Solvallan raviradalla jonkun entisen Jugoslavian alueelta tulleen rikollisliigan pomon.
Ai hänkö se oli... Sillehän niin lueteltiin tuomioita ja uhkauksia siellä. Piti kuulemma mafian hoitaa hetkessä. Eipäs sitten niin käynytkään.

Pata
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Ma Touko 07, 2007 10:48 pm

Viesti Kirjoittaja Pata »

Raninen ampui Dragan Joksovicin helmikuussa -98 Solvallan raviradalla.

Joksovic oli tunnetun jugoslaavi sotarikollisen Arkanin kaveri, eli ei se suuri ihme olisi ollut vaikka Raniselle olisi jossain vaiheessa kostettu.

joey
Angus MacGyver
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Eikös tän tapauksen tutkinnan yhteydessä löytynyt jostain jonkun (uhrin? ei voi muistaa) jalkalistan alta verta?

Shakaali
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: Ma Loka 01, 2007 1:55 pm

Viesti Kirjoittaja Shakaali »

joey kirjoitti:Eikös tän tapauksen tutkinnan yhteydessä löytynyt jostain jonkun (uhrin? ei voi muistaa) jalkalistan alta verta?
Jos en väärin muista, jonkun naisen vuokraaman pakun takakontin listan alta löytyi verta. Korjatkaa jos olen väärässä.

Tää Janne sai N.B.K.:n kunniajäsenyyden muistaakseni kun ampui tän jugoslaavin, ellen väärin muista, oli teon tehdessään vain 17 vuotias. Korjatkaa jos olen väärässä.
I just..

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13609
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Shakaali kirjoitti:
joey kirjoitti:Eikös tän tapauksen tutkinnan yhteydessä löytynyt jostain jonkun (uhrin? ei voi muistaa) jalkalistan alta verta?
Jos en väärin muista, jonkun naisen vuokraaman pakun takakontin listan alta löytyi verta. Korjatkaa jos olen väärässä.

Tää Janne sai N.B.K.:n kunniajäsenyyden muistaakseni kun ampui tän jugoslaavin, ellen väärin muista, oli teon tehdessään vain 17 vuotias. Korjatkaa jos olen väärässä.
Tämäkin juttu kuuluu niihin johon ei ole tullut perehdyttyä aiemmin, mutta sangen mielenkiintoinen tapaus.

Volkan Ünsalin verta löytyi niin vuokratun sinisen Toyota Hiacen tavaratilasta, kuin siitä asunnosta missä Ünsal pääsi (mitä todennäköisemmin) hengestään Hgin Vuosaaressa osoitteessa Kallvikintie 61 B 32. Lisäksi asunnossa olleet hyväkuntoiset sohva ja matto oli poltettu Tervakoskella yhden murhaan osallistuneen henkilön sedän maatilalla. Sohva oli ennen polttamista tosin sahattu moottorisahalla kahtia.

Janne Raninen vapautui siitä yogoslaavin surmasta jo kesällä 2003, eli viitisen vuotta sitä istui. Oli kuulemma vapautuessaan 27-vuotias, eli surmatessaan yogon siis 22, - mutta kuinkas minäkin muistelen, että 17- tai 18-vuotias oli tuo surmaaja tuolloin?

Raimo Andersson, 48, poseerasi Ünsalin surman jälkeen hänen arvokas kello ranteessaan - tai sitten se oli vaan sattumalta samanlainen... :roll:

Vuosina 1997-1998 tuolloin Ruotsissa asuvan Raimo Anderssonin johtama liiga toi Suomeen noin 1,5 kiloa heroiinia ja kaksi kiloa amfetamiinia. Takavarikkoon saatiin runsaat puoli kiloa heroiinia ja reilut 200 grammaa amfetamiinia.

Ryhmä oli poikkeuksellisen vahvasti aseistautunut. Tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin runsaasti aseita, myös automaattiaseita, sekä patruunoita. Viisi henkilöä tuomittiin ampuma-aserikoksista.

Vuonna -98 pidetyssä oikeudenkäynnissä päätekijänä pidetty Raimo Andersson sai 7 vuotta 7 kuukautta vankeutta mm. kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta, useista ampuma-aserikoksista, räjähdysvaarallisista aineista annetun lain rikkomisesta ja kätkemisrikoksista. Kahdesta muusta päätekijänä pidetystä Pauli Hämäläinen tuomittiin kolmesta törkeästä huumasainerikoksesta ja useista ampuma-aserikoksista 4 vuodeksi 6 kuukaudeksi vankeuteen ja Seppo Varis mm. neljästä törkeästä huumausainerikoksesta 3 vuodeksi 6 kuukaudeksi vankeuteen.

Ruotsissa kirjoilla olevan Anderssonin epäillään omistavan bulvaanien välityksellä useita yrityksiä, mm. siivousliikkeitä. Verottaja on tutkinut yritysten toimintaa. Tutkinta oli tuolloin vielä kesken, mutta yrityksiä epäiltiin mm. huumerahojen pesusta ja kuittikaupasta. Tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin rahaa, arvopapereita ja muuta omaisuutta useiden satojen tuhansien markkojen arvosta.


Andersson vapautui (hänkin siis) ennen tuomion määräaikaa ja kuinkas sitten kävikään...

Ünsalin murha tuomiot eivät muuttuneet hovissa lokakuussa 2005 muuta kuin lausekkeen "erityisen raaka ja julma" -osalta koska ei pystytty osoittamaan että teko oli tehty "erityisen raa´asti ja julmasti" kun ei tekotavasta ole selvyyttä eikä ruumista ollut löydetty. Kyseessä lienee ollut ensimmäinen kerta Suomen rikoshistoriassa kun yhdestä henkirikoksesta langetettiin neljä elinkautistuomiota

Volkan Ünsalista sanottiin, että hän oli ilkeä ja itsekeskeinen pikkukonna. Isänsä oli tuomittu Ruotsissa murhasta sekä heroiinikaupoista ja karkoitettu takaisin Turkkiin. 2004 kesällä tämä Ünsal vanhempi kävi Suomessa kertomassa - lähinnä syyttämässä muita poikansa joutumisesta rikolliseksi, mutta syksyllä hän otti ja katosi. Joko löytyi vai jäikö sille tielleen?

Lähdeaineisto: HS arkisto ja Alibi 1/2005
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Vastaa Viestiin