Hello Kitty Murder (Hong Kong)

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Dam Egar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 174
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:35 pm
Paikkakunta: Uusi Maa

Hello Kitty Murder (Hong Kong)

Viesti Kirjoittaja Dam Egar » To Touko 22, 2008 11:05 am

Totaalisen sairas ja kuvottavan raaka case... Ihmettelen ettei täällä ole ollut aiemmin keskustelua tapauksesta.

Aasian harvoja todella kreisejä tapauksia:

Hello Kitty Murder, HK, 1999:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hello_Kitty_murder

Laajempi, yksityiskohtainen kuvaus aiheesta:
http://www.tomhilditch.com/stories/hello.htm

:(

Melkoisia piripäitä ovat nuo tekijät olleet... :shock:
Viimeksi muokannut Dam Egar, To Touko 22, 2008 2:49 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

tre_1982
Matlock
Viestit: 753
Liittynyt: La Elo 25, 2007 2:51 pm
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tre_1982 » To Touko 22, 2008 1:22 pm

Uh, joo, toi wikipedian sivu ei ihan kerro koko tarinaa.

I am a nobody,
nobody is perfect,
therefore I am perfect.


Howler
Columbo
Viestit: 2348
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler » To Touko 22, 2008 2:38 pm

tre_1982 kirjoitti:Uh, joo, toi wikipedian sivu ei ihan kerro koko tarinaa.
Yllättävän suppea Wikiartikkeli, mutta toisaalta niin tämän topicin aloituskin. Olisin toivonut vähän pohdintaa tai edes jotain, ei vain paria lausetta ja linkkejä lätkittynä. :? Mielenkiintoinen tapaus kuitenkin.

Dam Egar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 174
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:35 pm
Paikkakunta: Uusi Maa

Viesti Kirjoittaja Dam Egar » To Touko 22, 2008 2:48 pm

Howler kirjoitti:
tre_1982 kirjoitti:Uh, joo, toi wikipedian sivu ei ihan kerro koko tarinaa.
Yllättävän suppea Wikiartikkeli, mutta toisaalta niin tämän topicin aloituskin. Olisin toivonut vähän pohdintaa tai edes jotain, ei vain paria lausetta ja linkkejä lätkittynä. :? Mielenkiintoinen tapaus kuitenkin.
Ei ole aikaa avauksessa kovinkaan syvälliseen pohdintaan, duunista käsin kun postailen.

Tuo jälkimmäinen linkki on melkolailla kattava, vaan sen suomennokseen en ryhtynyt ja sen pohjalta mahdollisesti sikiävien ajatusten pyörittelyt jätän teidän muiden harteille.

Tarkoitukseni oli siis lähinnä tuoda tapaus esille, ei niinkään ryhtyä pohtimaan sitä syvällisemmin.

Sasse75
Ran-tan-plan
Viestit: 376
Liittynyt: Ma Helmi 04, 2008 4:48 pm

Viesti Kirjoittaja Sasse75 » To Touko 22, 2008 11:26 pm

Joku paremmin englania hallitseva voisi vaikka aikansa kuluksi kääntää tämän. :wink: Vaikutti mielenkiintoiselta.

Dam Egar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 174
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:35 pm
Paikkakunta: Uusi Maa

Viesti Kirjoittaja Dam Egar » Pe Touko 23, 2008 7:59 am

Sasse75 kirjoitti:Joku paremmin englania hallitseva voisi vaikka aikansa kuluksi kääntää tämän. :wink: Vaikutti mielenkiintoiselta.
Täytyypä katsoa josko viikonloppuna olisi aikaa edes pääkohdat kääntää... todennäköisesti kuitenkaan ei :roll:

Eli jos joku toinen viitsii, niin kääntäköön.

Howler
Columbo
Viestit: 2348
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler » Pe Touko 23, 2008 2:33 pm

Vapaasti suomennettuna:

Tutkijat olivat skeptisiä, kun kaunis 14-vuotias tyttö tuli Tsim Sha Tsuin poliisiasemalle toukokuussa 1999 kertoen, että häntä vainosi erään naisen haamu, jonka kidutuksessa, tappamisessa ja teurastuksessa tyttö oli auttanut vuotta aiemmin. Kun tutkijat seurasivat hänen väitteitään ja vierailivat 3 kerroksisessa asunnossa Hong Kongin shoppailijoiden paratiisissa, Granville Roadilla, he löysivät jotain, mikä on monen poliisin ja asianajajan mielestä Hong Kongin kaikkein halpamaisin ja vastenmielisin rikos melkein vuosikymmeneen. Tarina, joka nyt kerrotaan, on useimmille Hong Kongin ihmisille tuntematon – gangstereiden maailma, johon kuuluu raha, seksi ja huumeet. Raaka kaupunki ilman moraalista järjestystä, katsoi samalla tapaa, kun super-suloinen kissa ilman suuta, joka on kanssasi samaa mieltä kaikesta mitä teet.

MELODYN TARINA

Melody (nimi muutettu) oli juuri täyttänyt 13 vuotta, kun hän päätti saaneensa tarpeekseen lapsuudestaan. Hän inhosi hänen slummikotiaan, vihasi pomottelevia isoveljiään ja riiteli toistuvasti vanhempiensa kanssa. Juuri ennen Kuun Uutta Vuotta 1998 Melody karkasi. Myöhemmin hän kertoi poliisille, että hän löysi itsensä ”istumassa pökertyneenä halvassa ravintolassa, rukoillen jonkun tulevan ja muuttavan onneni”. Pöytään istunut 18-vuotias todella tekisikin sen. Myöhemmin Hong Kongin oikeus kuulisi, että heidän tapaamisensa oli ”kaikkein tuhoisin kuviteltavissa oleva kahden ihmisen yhdistyminen”. Pöytään istunut 18-vuotias mies pukeutui väärennettyyn mustaan Armanin pukuun, kultaiseen kaulakoruun, kultaiseen ID koruun. ”Hei,” hän sanoi. ”Minun nimeni on Leung Wai-lun, mutta lempinimeni on Gangster.” Melody oli otettu. Miksei olisi? Triadit olivat hienoja; heillä oli rahaa, yhteyksiä ja valtaa. Tyypillinen Hong Kong leffa on 90 minuuttinen mainos gangsterityylistä. Melodystä ja Gangsteristä tuli rakastavaiset tuona yönä. Seuraavan vuoden aikana vieraillen vanhempiensa luona harvoin ja koulussa tuskin ollenkaan, 13-vuotias Melody omaksui rakkauden hotellien mainosvalot ja muovisen maailman, yökerhot ja karaokebaarit kuten Big Spender, Golden Boss ja Silver Turbo Dragon. Yhtenä iltana Big Echo karaokebaarissa Gangster esitteli Melodyn triadilleen ”Isolle Veljelle”, Chan Man-lokille. Chan oli armoton 34-vuotias parittaja, ”lainahai” ja huumediileri. Hän sanoi: ”Sinun täytyy tulla ja pysyä minun luonani.”

JÄÄKUNINGAS

Chanin koti – 7 huoneinen asunto Kowloonin kuuluisan shoppailukadun Granville Roadin yläpuolella – oli täydellinen. Se sisälsi kaiken mitä ikinä tarvitset paetaksesi todellisuutta; kaapeli TV, videopelejä, Playstationin, Hollywoodin leffoja, Hong Kong leffoja, seksileffoja ja todella paljon huumeita. Siellä oli Hello Kitty verhot, Hello Kitty pussilakanat, Hello Kitty keittiötarvikkeita ja Hello Kitty nukkeja. Chan käytti asuntoaan operaatiokeskuksena lainojen takaisinsaannille, paritukselle, piraatti pornolle ja huumeille – enimmäkseen ”jäälle” (metamfetamiini). Ymmärtääkseen Chania, ymmärtääkseen mitä tuossa asunnossa tapahtui, täytyy ymmärtää jotain ”jäästä”. Jää ei räjäytä mieltäsi, se ”purkaa” sen. Entisten käyttäjien mukaan, kun poltat huumetta, et tunne samanlaista sekavaa oloa kuin muista narkooseista, esim. heroiinista, ekstaasista tai kokaiinista. Ensimmäiset vaikutukset ovat hienovaraisia. Energiataso nousee. Kehon voimat kohoavat. Keskustelu sujuu. Ennen pitkää, tunnet olevasi enemmän kuin selvä. Tunnet olevasi veitsenterävä, supervahva, lannistumaton. Olet kuningas. Ja olet harhainen. Kehosi lämpö, sydämen lyönnit ja verenpaine ovat nousseet liian korkealle. Jos huone tuntuu valoisammalta ja katseesi näyttää enemmän intensiiviseltä, se johtuu siitä että pupillisi ovat laajenneet ja sinun hermostosi on nopeutumassa. Jos et tunne kipua, vaikka pitäisi, se johtuu siitä, että huume turruttaa aivosi ”tuntuu-hyvältä kemikaaleilla”, eli dopamiinilla ja serotoniinilla. Sinusta on tulossa vaarallisen epätasapainoinen. Yksi käyttäjä lainasi Hong Kongin hallituksen raporttia metamfetamiinin vaikutuksista sanoen: ”Kun olen ”jäässä”, kaikki normaalit yhteisön säännöt katoavat pois. Kaikki on niin yksinkertaista. Minä haluan vain seksiä ja väkivaltaa, enkä välitä miten saan sitä. Olen Playstation supersankari ja maailma on minun videopelini.” Tervetuloa Chanin kotiin.

UHRIN TARINA

Heidän 23-vuotiaalle uhrilleen, Fan Man-yeelle, paremmin tunnettuna Ah Mapille, todellinen maailma oli myös välttelemisen arvoinen. Lapsena hylätty Ah Map oli kasvatettu Ma Tau Wain tyttökodissa. Teini-iässä hän oli jo alkanut elää elämäänsä tehden pieniä rikoksia, prostituutiota ja hän oli huumeaddikti. Suurin osa hänen suhteistaan oli triad asiakkaita ja poikkeuksetta heidän ”pääosiaan” olivat seksi, raha, voima ja väkivalta. Hänen ”miehensä” oli myös huumeaddikti. He olivat tavanneet kun Ah Map työskenteli tanssijana Empress karaokeyökerhossa toukokuussa 1996 ja synnytti miehelle pojan kaksi vuotta myöhemmin. Heidän Kwai Chung asuntonsa naapurit valittivat toimittajille, että heitä piti yöllä hereillä kotiväkivallan äänet. Ah Map tapasi miehen, joka johti hänen kidutustaan, kuolemaansa ja ruumiin pilkkomista vuonna 199, kun hän työskenteli prostituoituna epäsopivasti nimetyssä Romance Villassa, Kowloonilaisessa bordellissa. Chan oli tavallinen asiakas ja pari harrasti usein pitkää seksiä ja nautti ”jäätä” yhdessä. Mutta kun Ah Map varasti Chanin lompakon, jossa oli 4 000 (jeniä? dollaria?), hän teki virheen joka maksoi hänelle henkensä. Ja vaikka Ah Map maksoi Chanille takaisin 4 000 ja sen lisäksi 10 000, ”lainahai” teki kuten ne aina tekevät; hän vaati 16 000 lisää. 17. maaliskuussa 1999 Chan määräsi kaksi toveriaan, Leung Shing-chon ja Gangsterin kaappaamaan Ah Mapin kotoaan. Suunnitelmana oli pitää Fan Granville Roadin talossa ja laittaa hänet työskentelemään prostituoituna, jotta hän voisi maksaa koko ajan kasvavan lainansa. Mutta suunnitelmassa oli todella paha virhe. Epämuodostunut, hakattu ja mustelmilla oleva prostituoitu ei viehättänyt asiakkaita. Ja kolmelle asunnossa asuvalle ”jäässä” olevalle triadilaiselle Ah Mapin kidutus oli liian hauskaa. 13-vuotias Melody kertoi oikeudelle: ”He hakkasivat häntä aina… He hakkasivat häntä, kun olivat tylsistyneitä. He hakkasivat häntä nauraakseen.” Ajoittain Melody liittyi mukaan. Vaikka hän sanoi pitävänsä Ah Mapista, hän kertoi oikeudessa kuinka hän oli polttanut ja hakannut hanta kuten toisetkin. Miksi hän oli tehnyt niin? ”No,” hän sanoi oikeudessa, ”Tein sen hauskuuden vuoksi. Vain nähdäkseni miltä tuntui satuttaa toista.” Joskus Ah Mapin kiduttajat pistivät hänet nauramaan ja esittämään että hän oli iloinen, vaikka häntä samalla hakattiin. ”Se oli peli jota he pelasivat,” sanoi Melody. ”Jos hän ei teeskennellyt onnellista, he hakkasivat kovempaa. He käskivät hänen nauraa ja hymyillä kun he polttivat häntä. Se oli iloinen ilmapiiri.” Asunnon keittiöstä tuli kiduttajien arsenaalia. Keskenään he löysivät melkein kaikille löytämilleen asioille ja esineille tarkoituksen. He sytyttivät juomapillejä tuleen, pitivät Fania paikoillaan ja tiputtivat sulavaa muovia hänen jalkapohjilleen kunnes hänen ihonsa alkoi kuplia ja erittää mätää. Kun he olivat väsyneitä siihen, he sytyttivät naisen jalat suoraan ja hakkasivat niitä kepillä. Chilliöljyä kaadettiin Ah Mapin haavoihin, oisterikastiketta heitettiin hänen kasvoilleen. Hänet pakotettiin juomaan öljyä. Häntä hakattiin vesiputkilla. Häntä hakattiin metallitangoilla. Usein miehet myös kusivat hänen kasvoilleen tai hänen suuhunsa, hakaten häntä jos hän ei suostunut nielemään kusta. Eräällä kerralla ”naurujen takia”, 13-vuotias tyttö paskoi kenkälaatikkoon ja miehet pakottivat Ah Mapin syömään sen. Joskus, kun tv:stä ei tullut mitään, he sitoivat Ahin elektronisilla johdoilla, ripustivat hänet katossa olevaan koukkuun ja hakkasivat tangoilla. Tylsistyttyään he saattoivat jättää naisen roikkumaan siihen yön yli. Ah Mapin elämän loppua kohden hän heittelehti tajuissaan ja tajuttomuudessa joko lattialla tai sidottuna, jos hänen kiduttajansa menivät pelaamaan videopelejä. ”Hän oli ”rikki” ja hänen kanssaan leikkiminen ei ollut enää hauskaa,” sanoi Melody. ”Mutta jatkoimme silti. Ei ollut muutakaan tekemistä”

PORNOGRAFINEN MURHA

Ehkä ainoa Melodyn todistusta häiritsevämpi asia oli uutisointi Hong Kongin massamarketti pressissä. Kaikki lehdet kirjoittivat tapauksesta etusivuilla ja kaikki näyttivät samantapaisia kuvia. Ensimmäinen oli oikeuteen liittyvä kuva, jossa Ah Map piti lasta. Hänen silmänsä olivat väsyneet, hänen kasvonsa oli piirretyt. Hän ei ole seksikäs. Mutta oli myös muita kuvia, oudompia kuvia. Niitä oli manipuloitu tietokoneella ja näyttivät kovin erilaisen uhrin. Niissä Ah Map esitettiin laihana aseistautuneena, rinnakkaana cyber-namuna, joita löytyy japanilaisista videopeleistä. Hänellä oli kuvissa ruumis kuin aasialaisella Lara Croftilla. Ainoa ero oli, että hänet oli sidottu ilmastointiteipillä ja alistettiin raa’alle sadismille. Sanomalehtien tarinat kertovat, että se mitä katsot on todellista. ”Tyttö Syö Paskaa ja Juo Kusta”, otsikot kirkuvat ja tietokonekuva sen alla näyttää asian. Kuitenkin kuvat olisivat voineet olla stillejä graafisesta japanilaisesta pornografiasta tai X-luokan mangasta. Se oli kaikkein epämiellyttävin rikos oikeudessa moniin vuosiin ja silti lehdet näyttivät juhlistavan sitä. Selvästikään Melody ja hänen triad ystävänsä eivät olleet ainoita, jotka elivät piirrettymaailmassa.

Jutellessaan oikeuden ulkopuolella aamulla pääsyyttäjä sanoi: ”Tämä tapaus vie ”henkeni pois”. Se on rumin ja pahin tapaus jonka voin muistaa. Eivät vain faktat ole kamalia, mutta myös ihmiset jotka ovat siihen sotkeutuneet – he näyttävät olevan täysin ilman normaaleja ihmismäisiä tunteita.” Kysyin häneltä mitä hänen mielestään tapahtui Ah Mapin kiduttajien mielessä. ”Minä uskon, että he menivät hulluiksi tajuamatta sitä,” hän sanoi. ”Asuessaan tuossa asunnossa yhdessä, ”jäässä”, he alkoivat uskoa oman maailmansa olevan totta. Heillä oli vain itsensä mittaamassa heidän todellisuuttaan. Kidutuksesta tuli heille peli. Heidän häiriintyneissä mielissään siitä tuli hyväksyttävää.” Myöhemmin, lukiessani noita merkintöjäni, mietin vaikuttaako tuo lausahdus koko kaupunkiin.

VIIMEISET PÄIVÄT

Eräänä päivänä – sen jälkeen kun kidutusta oli jatkunut melkein kuukauden – Melody heräsi ja löysi Ah Mapin kuolleena. Ah Mapia oli pidetty pari edellistä päivää vessan lattialla ja hän oli menehtynyt yöllä. He puhuivat koko aamupäivän mitä tekisivät ruumiille, mutteivät päässeet yhteisymmärrykseen. Joten Ah Map jätettiin lattialle. ”Illalla menimme ulos pelaamaan lisää videopelejä läheiseen peliluolaan,” Melody kertoi oikeudelle. ”Sitten menimme takaisin ja nukahdimme.” Ruumis oli edelleen samassa paikassa. Seuraavana päivänä Chan, terästäytyneenä toisella ”jää”annoksella, kokosi miehensä. ”Nyt hänet täytyy tuhota,” hän kertoi miehilleen. ”Hän katoaa kuin savuna ilmaan.” Käskyä seuranneessa julmassa 10 tunnin operaatiossa Ah Mapin ruumis nostettiin kylpyammeeseen ja leikeltiin. Chan itse leikkasi pään irti puusahalla samalla kun hänen triad alamaisensa riisuivat ja paketoivat lihan, varastoiden sen jääkaappiin. Melody muisti heränneensä siihen, kun hänen poikaystävänsä ojensi hänelle muovista pussia, jossa oli Ah Mapin sisälmykset. Hän käski tyttöä: ”Mene laittamaan ne kuumaan veteen etteivät ne haise.” Möyhemmin, kun Leung Shing-cho oli kokannut pään, hän kutsui Melodyä. ”Tule tänne katsomaan,” hän sanoi. ”Ei, minua pelottaa,” sanoi teinityttö. ”Esitä katsovasi televisiota,” mies sanoi. Joten tyttö katsoi ja kertoi oikeudelle: ”Kun katsoin kattilaan ja näin kallon kiehumassa ajattelin, että hän oli oikeassa – se näytti samalta kuin eräässä katsomassamme filmissä.” Kesken tämän makaaberin teon sen tekijät söivät. Pää kiehui edelleen toisella liedellä, kun he keittivät nuudeleita toisella – samalla lusikalla jolla he hämmensivät myös päätä. Kun pää oli keitetty pelkäksi kalloksi, Fei-tsai otti sen ja piilotti jättimäisen Hello Kitty merenneitonuken sisään.

HELLO KITTY, MITÄ TEET TÄÄLLÄ?

Hello Kitty ei ole kuuluisa filmeistä, piirretyistä tai kirjoista. Toisin kuin kaikki Disneyn hahmot, hänen ei ensin ollut hahmo tarinasta. Moraali tuomitseminen ei ollut hänen asiansa. Hän vain istuu ja empatisoi: hiljaisena, suuttomana, söpönä. Hänen tekijöidensä, Japanin Sanrio Companyn mukaan, hän painaa yhtä paljon kuin ”3 omenaa” ja pitää ”pienistä söpöistä asioista, kuten tähdistä, karkista ja kultakaloista”. Hän näyttäytyy yli 15 000 tuotteessa (joitain tuotteita pois jättäen) ja lisäksi joka kuukausi tulee 300-600 tuotetta lisää. Minulta kesti aikaa ennen kuin huomasin Yammien Oikeus 13:sta. Melkein jokainen esine/tavara johon hän pukeutuu tai jota hän kantaa on täynnä näitä pieniä Sanrion ikonikuvia. ”Yleensä olen lääketieteen reportteri,” hän sanoi, ”mutta viime vuonna rukoilin pomoani antamaan tämän jutun minulle.” Yammie, 26, on pakkomielteinen kissoja kohtaan. ”Me synnyimme samana vuonna – 1974,” hän sanoi. Hän oli käynyt Hello Kitty Landissä Japanissa 4 kertaa. ”Sinun täytyy olla vihainen siitä, mitä he tekivät Hello Kitty merenneidolle,” ehdotin. ”Ei,” hän sanoi, ”mitä vain voi tapahtua Hello Kittylle, se on sen idea. Itse asiassa, sehän se on mitä merenneito on – kissan pää ja kalan ruumis. Se on hullua ja ylösalaisin. Kaikki – jopa hullut jutut – käyvät järkeen Hello Kittylle.” Oikeudenkäynnin viimeisenä päivänä, kun tuomio esitetään – tappo, ei murha – Yammie ei ollut tyytyväinen. (Valamiehistö valitsi tapon, koska oli mahdollista, että Ah Mapin ottamat huumeet vaikuttivat hänen kuolemaansa. 3 triadia saivat elämän joka tapauksessa.) ”Haluatko mennä asuntoon ja kysyä Ah Mapin haamun mielipidettä tuomioon?” Yammie kysyi. Oli keskiyö kun saavuimme Granville Roadille. Riisuttuna shoppaajistaan alue näytti erilaiselta. Triad tyypit kadunkulmissa, hihittelevät karaoketyttöjoukot farkuissaan kulkemassa ohi. Etummainen sisäänkäynti asuntoon oli ketjutettu ja pultattu. Oveen oli kirjoitettu: ”Varoitus. Jos astut sisään ilman lupaa, tulet kuolemaan nopeasti ja yllättävästi.” Takaovi oli kuitenkin auki ja menimme sisään. Rikkinäistä lasia ja roskia lattialla. Yammien Hello Kitty taskulamppu heitti kapeaa valoa rikkinäiseen maailmaan, osoittaen erilaisiin Hello Kitty tuotteisiin, jotka olivat roskien joukossa. Kynttilöiden rinki ja oranssit jäljet näyttivät kohdan, jossa Ah Map kuoli. Ympäröivä lattia oli täytetty Hell’s Banknoteseilla, joita kiinalaiset polttavat lähettääkseen ne kuolemaansa. Yammie kertoi minulle, että moni Hong Kongilainen lehti väitti, että oli onnistunut haastattelemaan Ah Mapia. Hän polvistui kohdalle, jossa Ah Map kuoli, liitti kätensä yhteen rukoillakseen ja koitti puhua kuolleelle. ”Onnistuuko,” minä kysyin kesken hänen cantonisen manauksensa. ”Ei, uskon että hän on syömässä.” Sitten Yammien taskulampun valo osui johonkin huoneessa, jossa Ah Mapia oli pidetty. Sininen Hello Kitty kiinanukke, jolla oli repaleinen korva, oli jotenkin selviytynyt loputtomista poliisietsinnöistä ja lehdistövisiiteistä. Yammie, ilman nolostumista, puhui sille. ”Se kuului Ah Mapille,” hän sanoi, lisäten: ”Se on väärennös, selvästi, sen voi kertoa huonosta väristä.” ”Vihaako Hello Kitty ihmisiä, jotka tappoivat Ah Mapin?” kysyin. ”Voi ei,” hän sanoi. ”Hello Kitty ei vihaa ketään. Hän ei koskaan kerro.” Hello Kitty, täydellinen ikoni amoraaliselle iälle.

MUOKATTU, lisäsin tarinan lopun kun sain senkin suomennettua. Olkaatten hyvätten. (Kammottava tapaus, ja sitten vielä murhaajat pääsee pälkähästä. On se saatana. Tuli muuten vahvasti mieleen Tsutomu Miyazaki, "The Otaku Murderer".)
Viimeksi muokannut Howler, Pe Touko 23, 2008 7:36 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Dam Egar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 174
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:35 pm
Paikkakunta: Uusi Maa

Viesti Kirjoittaja Dam Egar » Pe Touko 23, 2008 4:21 pm

Kiitoksia Howler... hieno työtä.

Dam Egar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 174
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:35 pm
Paikkakunta: Uusi Maa

Viesti Kirjoittaja Dam Egar » Ma Touko 26, 2008 9:20 am

Howler kirjoitti:Vapaasti suomennettuna:
Kammottava tapaus, ja sitten vielä murhaajat pääsee pälkähästä.
Mitä tarkoitat tällä?

Eikös koko triad-kööri kuitenkin tuomittu elinkautisiin?

Howler
Columbo
Viestit: 2348
Liittynyt: Ti Syys 04, 2007 10:42 am

Viesti Kirjoittaja Howler » Ma Touko 26, 2008 9:52 am

Dam Egar kirjoitti:
Howler kirjoitti:Vapaasti suomennettuna:
Kammottava tapaus, ja sitten vielä murhaajat pääsee pälkähästä.
Mitä tarkoitat tällä?

Eikös koko triad-kööri kuitenkin tuomittu elinkautisiin?
Tarkoitan, että tappo on silmissäni liian vähäpätöinen tähän rikokseen annettu tuomio. Ja sanoin "pääsee pälkähästä" siksi, kun tuota kirjoittaessani mietin onko Kiinassa samanlaista armahdussysteemiä kuin Suomessa. En kuitenkaan ottanut siitä selvää. Lisäksi en tiedä, onko Kiinassa enää kuolemantuomiota voimassa, jos on, niin rehellisesti nämä henkilöt, jotka Ah Mapin tappoivat, olisivat sen ansainneet. Jos siis kuolemantuomiota käytetään, pääsivät tappotuomion avulla pälkähästä myös siinä. Mutta tosiaan, minulla ei ole noista pohtimistani asioista lisätietoa.

Dam Egar
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 174
Liittynyt: Ti Heinä 24, 2007 8:35 pm
Paikkakunta: Uusi Maa

Viesti Kirjoittaja Dam Egar » Ma Touko 26, 2008 10:27 am

Howler kirjoitti:
Dam Egar kirjoitti:
Howler kirjoitti:Vapaasti suomennettuna:
Kammottava tapaus, ja sitten vielä murhaajat pääsee pälkähästä.
Mitä tarkoitat tällä?

Eikös koko triad-kööri kuitenkin tuomittu elinkautisiin?
Tarkoitan, että tappo on silmissäni liian vähäpätöinen tähän rikokseen annettu tuomio. Ja sanoin "pääsee pälkähästä" siksi, kun tuota kirjoittaessani mietin onko Kiinassa samanlaista armahdussysteemiä kuin Suomessa. En kuitenkaan ottanut siitä selvää. Lisäksi en tiedä, onko Kiinassa enää kuolemantuomiota voimassa, jos on, niin rehellisesti nämä henkilöt, jotka Ah Mapin tappoivat, olisivat sen ansainneet. Jos siis kuolemantuomiota käytetään, pääsivät tappotuomion avulla pälkähästä myös siinä. Mutta tosiaan, minulla ei ole noista pohtimistani asioista lisätietoa.
Siis rikosnimikkeenä oli tappo? No, se on kyllä aikalailla alakanttiin noinkin määrätietoisesti suoritetusta hirmutyöstä.

Luulen muuten että HK:ssa ei sovelleta Kiinan lainsäädäntöä ainakaan kaikilta osin. Emo-Kiinassahan moiset olisi päästetty päiviltä ja patruunan hinta peritty omaisilta.

murur0a
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 236
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja murur0a » Pe Touko 30, 2008 2:10 am

Dam Egar kirjoitti:Emo-Kiinassahan moiset olisi päästetty päiviltä ja patruunan hinta peritty omaisilta.
...ja sitten sä heräsit ja huomasit että nythän on vuosi 2008, ei -78.

Mike Manner
Sherlock Holmes
Viestit: 3210
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner » Pe Touko 30, 2008 2:36 am

murur0a kirjoitti:
Dam Egar kirjoitti:Emo-Kiinassahan moiset olisi päästetty päiviltä ja patruunan hinta peritty omaisilta.
...ja sitten sä heräsit ja huomasit että nythän on vuosi 2008, ei -78.
Kiinassa taidetaan päästää päiviltään useita toisinajattelijoita, saati sitten murhaajia jne, edelleenkin joka vuosi vaikka niistä ei lehdistö kiinnostukkaan...
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe

murur0a
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 236
Liittynyt: Su Touko 18, 2008 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja murur0a » Pe Touko 30, 2008 1:00 pm

Mike Manner kirjoitti:Kiinassa taidetaan päästää päiviltään useita toisinajattelijoita, saati sitten murhaajia jne, edelleenkin joka vuosi vaikka niistä ei lehdistö kiinnostukkaan...
No tottahan toki mutta nyt oli kyse tästä sitkeästi elävästä käsityksestä patruunoiden maksattamisesta omaisilla, jota siis ei ole harrastettu nk. herran aikoihin.

Kyösti Pöysti
Alokas
Viestit: 24
Liittynyt: Su Huhti 13, 2008 12:15 pm

Viesti Kirjoittaja Kyösti Pöysti » La Touko 31, 2008 6:36 pm

En pysty varmaan enää koskaan katsomaan Hello Kitty- hahmoa ilman että tämä juttu tulee mieleen. En toisaalta koskaan ole hahmosta pitänyt mutta tuo tarina kertoo jotain järkyttävää ihmiselämän tyhjyydestä ja sairaalloisen heikosta itsetunnosta. Liitettynä huumeisiin jotka luo illuusion että kaikki on hyvin.

Kiitos Howler! Liitätkö tuon wikipediaan paremmin editoituna?
Tämä allekirjoitus on huono.

Vastaa Viestiin